|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Cytat:
Cytat:
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX
Jeśli chodzi o książki to ja gorąco polecam "Kwiaty na poddaszu" V. Andrews i dalsze jej części. Trudna książka, o kazirodczej miłości ale ogólnie czyta się z zapartym tchem.
Zbrodnia i kara, Wichrowe Wzgórza i Lalka też bardzo mi się podobały. Ale Sienkiewicza nie znoszę - przepraszam wszystkie polonistki Ostatnio czytałam też Cień wiatru - Zafona. Polecam |
|
|
|
#1353 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia
Ktosia ja polonistka i Sienkiewicza nie cierpię, a najbardziej chyba Grudzińskiego. Czytałam opowiadania, fajne ma pomysły, ale styl w jaki pieszę jest nie do przyjęcia dla mnie. Podobał mi się Weiser Dawidek P. Huelle i Prawiek i inne czasy Tokarczuk (takie nasze sto lat samotności) to z ostatnio przeczytanych
|
|
|
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podobala mistrz i malgorzata
Ale sie zrazilam do duzych lektur, jak po przeczytaniu tej lektury dostalam dwóje z kartkowki ze znajomosci lektury pfff ![]() A Zafona obie sa fajne, ja juz wciagnelam je daawno ![]() Ja grudzinskiego lubie za inny swiat, ale on z mojej ulubionej epoki z jezyka polskiego jest to pewnie daletgo Tak na prawde uwazam, ze teraz nalezaloloby w zaciszu domowym, 'przerobic' material z LO jescze raz, By w inna dojrzaloscia i innym podejsciem do literatury analizowac te wszytskie utwory Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-05-24 o 15:05 |
|
|
|
#1355 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Sienkiewicza też nie jestem wstanie przeżyć, podobnie jak Zbrodnię i Karę, natomiast uwielbiam:
Mistrz i Małgorzata, Przedwiośnie, Lalka, Idiota, Makbet, Romeo i Julia, Pani Dulska, Zielona Kaczka ![]() Dodatkowo: Kwiat pustyni, 4 osoby, które spotykamy w niebie, zaklinacz koni (jedna z moich ulubionych) i to są pierwsze jakie przychodzą mi do głowy
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Scio...będzie dobrze, grunt to być pod kontrolą lekarzy! Ech, my kobitki, to musimy się namęczyć
Ja sama ciągle myślę o swoim zmartwieniu zdrowotnym, także wiem co to znaczy. Trzymam kciuki za Ciebie !!!
|
|
#1357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jeszcze Szekspir dobry (choć ciężko się go męczy) i "Życie Pi" Yanna Martela - piekna opowieść o życiu, wierze w Boga i zwierzętach A kolei prusa (oprócz Faraona) średnio trawię. A Żeromskiego prawie wcale
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2010-05-24 o 15:14 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1358 |
|
Zakorzenienie
|
sie magie dawno nie odzywała... ciekawe co u niej??
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pamiętam jak miałam na romantyźmie Zamek Kaniowski Seweryna Goszczyńskiego. To byla masakra. Dwa razy przeczytałam, a i tak nie wiedziałam jak się skończyło
![]() Czytałam też ostanio tą książkę na której podstawie powstał slumdog, książka jest zupenie inna (inne wydarzenia, bohaterowie) - sto razy lepsza ![]() A poważnie to już dawno nic nie czytałam, ciągle tylko Ida Fink, ale jak ktoś lubi tematykę wojenną polecam. Agatka
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
oo ja mam jedna ksiazke do przeczytania
Intruz Stephenie Meyer tej od zmierzchu moze jak bedzie ladnie to bede brala ksiazke i na laweczke do parku sobie bede chadzac na zilona trawke czy cos
|
|
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
male pytanko w K.
|
|
|
|
#1362 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie się np. po ponownym przeczytaniu spodobała Granica, którą w szkole tak średnio lubiłam. Cytat:
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Chłopów, to ja lubię niejako "z urzędu" - bo mieszkam raptem 6 km od owych Lipiec
|
|
#1365 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na egzaminie z pozytywizu pan prof. miał tak zwane pytanie awaryjne, np. wymień gatunki drzew jaki rosły wokół dworku Korczyńskich w Nad Niemnem.
|
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak wróci to chcę zacząc rozmowę i w końcu dowiedzieć się czy on w ogóle zamierza coś zrobić z tą sytuacją... jeżeli nie, to pakuję się i pa ... tylko, że wtedy to już naprawde nie będzie mial po co do mnie przyjeżdżać... i dziecka też chciałabym żeby wtedy nie zaczepiał.... i reszcie laseczek też dziękuję za wsparcie ![]() Madziu - wszystkiego naj naj kochana
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
my na studiach mieliśmy pytania typu: Ile okien miała arka Noego
mam gdzies kartkówki ze studiów z literatury, jak znajdę jakieś kwiatki to wkleję
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziu najlepszego
![]() Cytat:
rzuć przepis, bo kiedyś jadłam to ciasto u koleżanki i do dziś się o przepis doprosić nie mogę |
|
|
|
|
#1370 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
|||
|
|
|
#1371 |
|
Zadomowienie
|
cześć żonsie
dziewczyny od godziny siedzę w łazience i piorę koszulkę taty ubrudzoną w smole ale chyba już ją na straty można spisaćw głowie mi się kręci od tego smrodu mimo, że woda już z 5 razy wymieniana na necie wyczytałam, że najlepiej posmarować masłem lub margaryną i potem zaprać i tak kilka razy ale ja już siły nie mam tre i tre i nic jak macie jakies inne sposoby to poratujcie pomyslami domi ja też już miałam skończyć Twój temat, ale jak widzę jakie bzdury wypisujesz to ![]() napisałaś, że ja napisałam że my wszystkie staniemy przeciwko Tobie jak jeden mąż ![]() BŁAGAM jak nie potrafisz zrozumieć za pierwszym razem czytanego tekstu to przeczytaj go dwa albo trzy razy napisałam, że TY WYMAGASZ OD NAS, ŻE JAK JEDEN MĄŻ BĘDZIEMY KOMENTOWAŁY KAŻDY TWÓJ POST widzisz różnicę?? bo ja tak i jest znacząca zgadzam się też z tym co pisały dziewczyny w ciągu dzisiejszego dnia na temat Twojego podejścia...i postami które dziś napisałaś tylko utwierdzilas mnie w przekonaniu, że nie potrafisz przyjac krytyki na klate bo nasze zdanie na Twój temat jest brednią jak to sama określiłaś, wiec wniosek z tego taki, że trzeba miec takie zdanie na Twój temat jak Ty chcesz, a jak się ma inne to lepiej sie nie wypowiadać...szkoda gadac wsio tym razem ostatecznie Madziaaaaaaa najlepszego wszystkiego Anika Klion ma rację ten sklep to Bociek Scio za badania ![]() Marta ja wieczorem robie sobie popcorn i czekam na pokaz slajdow fotek pokoiku ![]() laseczk pisałyście o ciastach, ja ostanio oglądałam jak Brodzik robiła maks prosty sernik "chatka Baby Jagi" czy jakos tak i dzis przegladam Tele Tydzien i tam jest ten przepis, bardzo szybko i łatwo się ten serniczek robi i chyba spróbuje
|
|
#1372 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeść
![]() Ale dzisiaj pogoda kiepska...Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Madziu wszystkiego co najlepsze z okazji urodzin...Szczęścia, zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń |
||||
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu a może ludwikiem do mycia naczyń się uda. Dla mnie to nr 1 na uporczywe, tłuste plamy. Kiedyś w szkole zachlapali mnie przypadkowo ropą naftową. Czytałam żeby margaryną czy masłem posmarować, albo zasypać mąką, nic to nie dało, za to ludwik sobie bez problemu poradził.
|
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Ania84 ja sobie nawet nagrałam ten odcinek z Brodzikową i chatką, pierwszy raz trafiłam na jej program i spodobały mi się przepisy bo sama Brodzikowa nie bardzo, ale to może dlatego że jestem na etapie kasi i Tomka, a ona tam taka głupiutka.
Kasiaher tak jesteśmy podłe i zakłamane bo potrafimy walczyć o siebie. Domiks zwrócił uwagę na to że mało osób skomentowało. Ja zostałam urażona tym stwierdzeniem. Nie mam ochoty odpisywać na każde jedno zdjęcie i na każdo jedno zdanie. A jak ktoś ma problem z brakiem uwagi to niech sobie kółko wzajemnej adoracji założy. Tyle z mojej strony.
|
|
#1376 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale naskrobałyscie
pogoda u mnie marna, od rana calkiem slonecznie, ale od 2h pada ![]() MADZIA sto lat!!! Wszystkiego najlepszego, zdrowka, szczescia , milosc, realizacji planow oraz spełnienia amrzen!!! dziekuje Cytat:
![]() Cytat:
Scio to nie był gotowy album, wykorzystałam ksiazeczke dla dzieci, ktora obkleiłam kolorowymi papierami na pewno taniej wychodzi. wymiary 15x15Scio jak sie sprawdza Twoja dieta, bo tez sie nad nia zastanawiam Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzieki za miłe słowa. A powodz rowniez mnie przeraza... zal mi zwierzaków, wspolczuje ludziom... straszne tragedie Cytat:
Cytat:
|
|
#1377 | |
|
Zakorzenienie
|
Dowlokłam się do domku, posprzatałam, nawet poodkurzałam
choc w połowie mama mi odkurzacz wyrwała ![]() sałatka zrobiona, mama się wygadała ze na wieczór mi zamówili tort, ten sam co miałam go na swoim slubie Cytat:
będzie dobrze. A z tym dzieciaczkiem i tekstem koelzanki, wyobrazam sobie. Ja sie nie staram a mi przykro jak ktoś tak powie, a ty, to już w ogóle ![]() Dzis mi rodzice powiedzieli, ze mam dochodzic do konca tych rehab tzn jeszcze tydzien, potem ide do lekarza i jak nie bedzie super poprawy to jade do jakiegos doktora do wawy. tescia kobieta u niego była (tylko,z e u niej zakonczyło się to operacją, a miała to samo co ja). Tam podobną robią wszelkie testy komputerowo, patrza jakie jest czucie w palcach itp. Bo bez sensu chodzic na zabiegi jak to tak wolno postepuje. a ja musze powiedziec ze mój mąż od rana się do mnie nie odezwał jeszcze ja czekam na życzenia, ale pożyjemy, zobaczymy A dzis patrze a z naszego kufrka wziął sobie 200 zł (a miałl 160zł w portfelu) nie wiem po co?? bo chyba nie na prezent skoro pojechal po towar i nie kupoiwał by mi prezentu w dzien urodzin prawda?? ;0
|
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1379 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
PRZESTAŃCIE BO MNIE ZARAZ STRZELI ja napisałam raz że możecie mnie wykreślić , bo miałam taki dzień a nie inny zresztą tłumaczyłam to wcześniej. kilka razy mi sie tak napisało " pamiętacie mnie..." BO... np. długo się nie udzielałam, a czasami tak się piszę nawet do rozpoczęcia albo wgryzienia się w temat , a czasami tak dla jaj a wy odrazu na mnie że się upominam o UWAGĘ a TAK NIE JEST przestancie tak bardzo czepiac sie wszystkiego
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
||
|
|
|
#1380 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Zafron napisał jeszcze Marinę. Fajna.
Cytat:
No to następne: U mnie kolega dostał pałę ze znajomości Pana Tadeusza jak powiedział, że Soplica dostał czarną polewkę - bo to wynika z relacji służącego a on na pewno do stołu dopuszczony nie był. Chłopak do dziś w to nie może uwierzyć.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Plamy ze smoły należy usuwać natychmiast, zeskrobując nożem i wycierając gałgankiem. Wywabia się je benzyną, terpentyną lub spirytusem skażonym. Jeśli jednak zostanie ślad, usuwa się go wodą utlenioną, a następnie spiera. Można także pokryć plamę masłem i pozostawić na noc. Potem uderzać w plamę szczotką maczaną w benzynie, na podkładce ze szmatek. Gdy pozostaną żółte plamy, należy je zmywać wodą utleniona lub wodą utlenioną z dodatkiem amoniaku. A generalnie spróbuj jeszcze Ludwikiem. Ja ze 3 Dostałam śliczne wydanie jako nagrodę w szkole na konie roku, z ilustracjami, fajna pamiątka.
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

to z ostatnio przeczytanych
pfff ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja sama ciągle myślę o swoim zmartwieniu zdrowotnym, także wiem co to znaczy. Trzymam kciuki za Ciebie !!!

jak macie jakies inne sposoby to poratujcie pomyslami 

będzie dobrze. A z tym dzieciaczkiem i tekstem koelzanki, wyobrazam sobie. Ja sie nie staram a mi przykro jak ktoś tak powie, a ty, to już w ogóle