|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2161 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 1o
Cytat:
i własnie wszędzie pisze ze aerobami sie spala ale ale uwaga teraz nie bijcie przepraszam za skrajną ignorancję tzn. rozumiem, że np. biagnie to areoby?? ale jest cos konkertnie na brzuch??Właśnie jem piersiątką usmazone na wodzie z cebulka Aaa i powodzenia z magisterką !!! ja własnie w sobotę oddałam swoją prace licencjacką, kurde ale ulga, i jeszcze będe miała lajtowego recenzneta więc normalnie plaża:P
![]() Edytowane przez nillka88 Czas edycji: 2010-05-24 o 13:20 |
|
|
|
|
#2162 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Dlatego już go nie piekę ![]() Cytat:
Ale może ktoś jeszcze się wypowie, bo ja nie bardzo wiem, co w takiej sytuacji się robi ![]() Cytat:
![]() Co nagle to po diable, dieta ma nie tylko nas odchudzić, teraz, zaraz, już, ale też zmienić nawyki żywieniowe. A na szybko tego się nie da zrobić.
|
|
|
#2163 |
|
Raczkowanie
|
Areoby to cwiczenia tlenowe,o sredniej intensywnosci,czyli zarowno bieganie,rower,orbitek,pl ywanie,jak i fitness,problem polega tylko na tym ze musza trwac co najmniej 45min, bo tluszczyk zaczynamy spalac dopiero po okolo 30 min wysilku.Sa tez tzw. treningi interwalowe,czyli naprzemienny wysilek max i umiarkowany,np marszobiegi (jak pisal rodzynek),zawsze w proporcji 1-3 czyli 1 min biegu,3min marszu,albo bardziej intensywne-15sek sprint,45sek bieg(dla bardziej zaawansowanych)to samo na wszystkich innych maszynach(rower,orbitek)t rening interwałowy zwany Hiit( High Intensity Interval Training)powinien trwać max okło 25-30 min
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Aaa i powodzenia z magisterką !!! ja własnie w sobotę oddałam swoją prace licencjacką, kurde ale ulga, i jeszcze będe miała lajtowego recenzneta więc normalnie plaża:P[/QUOTE] DZIĘKI!!! |
|
|
|
#2164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc troszkę poszperałam w internecie i wszystko ładnie, pięknie, ale mam jedno pytanie: skąd na allegro taka różnica w cenach tych pasów od 1,44 do 30 i więcej Czy ma ona jakieś przełożenie na efektywność tych pasów ? Czym się kierować, chcąc je kupić
|
|
#2165 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() buziaki!
|
|
#2166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wtedy się zapcham i chęć grzeszenia przechodzi...do następnego ataku
|
|
#2167 |
|
Rozeznanie
|
Witam...
Jestem tu pierwszy raz, od wczoraj was podczytuje... Zastanawiam się nad Dukanem... Jestem aktualnie na Sb od 10.04 i na razie schudlam 4,4kg, ale od 3 tygodni mam zastoj... I tak się zastanawiam czy jakbym teraz przeszla na Dukana to jest szansa, że shcudne tak jak mi to doktorek wyliczyl - 0,8kg w 3 dni na uderzeniowce i potem 8,5kg w jakieś 4-5 tygodni, nie pamietam dokładnie ile wyszlo... Przyznam się, ze te 3 tygodnie zastoju są bardzo demotywujace, mimo że ciesze się ze sposobu zywienie, bo jem zdrowo... Zaczęłam też w końcu ćwiczyć a6w i dwa razy w tygodniu lekki spinning... Sama nie wiem czy zmieniać dietę czy trwać przy sb...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2168 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Dukanki
![]() Ja również jestem na tej diecie. Zaczęłam dokładnie 25.01.2010r. i udało mi się do tej pory zrzucić 11kg. Z testu jaki robiłam na stronie Dukana wyszło mi że 20 kg (taki mam cel) zrzuce do 15.06.2010r. ale to chyba nie możliwe. Ostatnio w ogóle nie chudnę
|
#2169 |
|
Raczkowanie
|
Mam do was pytanie, przed chwilką wyczytałam, że aby pozbyć się wody w organizmie najlepiej iść do sauny. Była któras z Was? Robi się słabo albo sa jakies inne przeciwwskazania? Jak mi dzisiaj ta herbatka z pokrzywy nie pomoże to się zastanowię nad tą sauną.
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 [B] pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
|
|
|
#2170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak dlugo ten zastój trwa? czasem organizm musi po prostu odpoczac - w pierwszym poscie masz o tym artykuly zeby ruszyc wage: pij duzo czystej wody calkowicie ogranicz liste tolerowanych przelicz sobie ile jesz wegli dziennie
zapraszam na moj blog Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-05-24 o 14:35 |
|
|
|
|
#2171 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Dziewczyny jakiej firmy kupujecie ogórki korniszone?
|
#2172 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Dziś mija 8 dzień mojej diety, po 3 dniach czystych protein -2 kg, następnie 3 dni PW i +o,5 kg na wadze. Wybrałam trochę zmodyfikowana wersję 3/3 A teraz parę pytań, czy ten wzrost na wadze jest normalny ?? Wiem żę sery plesniowe sa zabronione na Dukanie, ale dziś niestety poległam i zjadłam 120g camemberta, powiedzcie mi czy będzie miec to duzy wpływ na dietę, wiem że od tej kostki sera nie przytyję, ale z drugiej strony pewnie spowolnię utratę wagi teraz nie wiem czy przedłużać okres Proteinowy o dzień lub dwa, czy trzymać się rytmu 3/3.Bedę wdzięczna za rady
|
#2173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kiedyś ta własnie zaczęłam i myślałam własnie żeby tak biegać, bo znalazłam własnie taka stronkę co jest taki podział Dzięki wielkie!!!!!!
|
|
|
#2174 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kwestia grzeszku: Trzymaj się rytmu 3/3, tylko zaostrz nieco dietę (zero tolerowanych, minimum nabiału, dużo mięsa, ryb i jajek, no i nie rezygnuj z warzyw jeśli to PW). Nie wiem, jak Twój organizm zareaguje na tego camemberta. Ale z dwojga złego grzechy tłuste (mięso, sery itp), są lepsze niż węglowodanowe(słodycze, chleb itp.), bo jest mniejsze ryzyko przerwania ketozy. Gorzej by było, jakbyś zjadła ciacho czy coś ![]() Ale A teraz dukaj bezgrzesznie dalej
|
|
|
#2175 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakby Ci lekarz przepisał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() jakie? |
||||
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Idz normalnym systemem...poprostu bedziesz miala chwilowy zastoj albo i nie roznie to bywa
rozumiem plasterek tego sera ale az cale 120 gram?!!! i w dodatku wybralas jeszcze jeden z najgorszych serow przy tej diecie.
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#2177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2178 |
|
Zadomowienie
|
ja kupuje w lidlu ogorki korniszonowe sa super
DDD
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
|
|
|
#2179 |
|
Zakorzenienie
|
korniszony znam, ale ogórki korniszone tudzież korniszonowe to ciekawe neologizmy
osobiście od początku diety mam wciąż ten sam słoik ogórków bonduelle, jakoś rzadko je jem. te akurat miałam w szafce, więc nie kupowałam żadnych nowych. z tego co patrzyłam w sklepie niedawno, to chyba wszystkie mają w składzie cukier, więc żeby mieć idealnie dukanowe, trzebaby je samemu robić ze słodzikiem
|
|
|
|
#2180 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Ja chyba właśnie jestem na etapie przejadania się białkami, stąd zastój
|
|
|
#2181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wpisz sobie w google "ogórki korniszone" i nie pokaże, że to błąd, ani innej podpowiedzi Różnie się w różnych regionach mówi
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
a ja kupuję po prostu korniszony
i jakoś dziwnie mi brzmi ogórek korniszony albo korniszowany traktuję "korniszony" jako rzeczownik a nie przymiotnik ale nie wiem w sumie jak jest poprawnie ![]() ![]() wiecie co, od jutra zaczyna mi się P+W a ja jakoś nie mam ochoty na warzywa i w ogóle bardzo lubię tą dietę boję się, że nie będę sie umiała przestawic po zakończeniu
|
|
#2183 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Wróciłam z Ikei i z Makro
![]() Kupiłam w końcu zastawę do nowego mieszkania, będziemy mieć na czym jeść I kupiłam trochę mięcha. Dwie polędwiczki wędzone z indyka - właśnie jedną wcinam i jest pyyyycha! Sto razy lepsza od wędzonego kuraka ![]() Ale wędzone udka też kupiłam ![]() i 400g łososia świeżego (tylko drogo mnie wyszedł, kurde....) I dwie surowe, duże polędwiczki z indyka ![]() Chciałam jeszcze jakąś wołowinkę, ale nie wiedziałam, którą część mogę... Polędwica była po 100zł za kg, to jakoś meeega dużo ![]() Był antrykot, łopatka, karkówka, rostbef i kilka innych kawałków, nie znam się za bardzo na tym ![]() każda wołowina jest dozwolona? Jak wybrać najlepszą?
|
|
#2184 |
|
Przyczajenie
|
A powiedzcie mi gdzie kupujecie słodzik sypki lub w płynie i który jest lepszy?
Jestem zupełnym laikiem jeżeli chodzi o słodziki.. I jeszcze jedno: odtłuszczone kostki rosołowe - gdzie to cudo można dostać? Edytowane przez Mikuska79 Czas edycji: 2010-05-24 o 15:18 |
|
|
|
#2185 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A takiej ciekawej przygody to nie życzę nikomu Niestety, pewne pozostałości będą się za mną ciągnęły do końca życia. Trzeba było nie pakować się w głodówki
|
|
|
#2186 |
|
Zadomowienie
|
witam wczesnym popludniem, wlasnie koncze gotowac leczo
a na popoludniowy deserek serowe koptyka, juz zrobione czekaja |
|
|
|
#2187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sypki kupuję specjalny do pieczenia kupuję lub zamawiam w aptece, jak mam w planach sernik. Jak dla mnie za szybko się zużywa. W płynie też jest wydajny (może nawet bardziej niż ten w tabletkach), ale np. Huxol ma fruktozę (zakazaną). Niby minimalna ilość, ale nie chudłam, gdy go używałam. Słodziki możesz kupić w samoobsługowych spożywczych niektórych, a na pewno w marketach typu Tesco, Carrefour, czy Auchan i tym podobnych. Albo w aptece.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2188 | |
|
szamanka
|
Cytat:
Dobrze, że się otrząsnęłaś w porę
|
|
|
#2189 |
|
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ayu, a słodziki do pieczenia też kupowałaś w marketach? Bo przyznaję, że nie rzucił mi się żaden w oczy... Jakoś specjalnie nie szukałam, ale zawsze jak byłam to przynajmniej zerkałam na półkę
|
#2190 |
|
Zadomowienie
|
Ins przeprowadzacie się do nowego mieszkanka? razem?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:34.

i własnie wszędzie pisze ze aerobami sie spala
tzn. rozumiem, że np. biagnie to areoby?? ale jest cos konkertnie na brzuch??

Dlatego już go nie piekę
),

więc troszkę poszperałam w internecie i wszystko ładnie, pięknie, ale mam jedno pytanie: skąd na allegro taka różnica w cenach tych pasów od 1,44 do 30 i więcej
Czy ma ona jakieś przełożenie na efektywność tych pasów
? Czym się kierować, chcąc je kupić

no i do pracy trzeba ciacho przynieść;
, takie ucierne z jabłkami i dukanowski sernik (jak wyjdzie), zeby nie było, ze moja imprezka a nic nie jem