![]() |
#3571 |
Zakorzenienie
|
Dot.: czy ktoś szuka pracy?
ja juz dawno tez sie nie odzywalam, bo nie ma sie czym chwalic
![]() ![]()
![]() |
#3572 |
Raczkowanie
|
.. do skutku
![]() Nie lubię poniedziałków. Miałam przerwę w przeglądaniu ofert, ale z niechęcią i po smutnych wydarzeniach muszę do tego wrócić.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3573 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3574 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie cierpię poniedziałków, jeszcze nic nie przeglądnęłam i śniadania nie zjadłam.
![]()
![]() |
#3575 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3576 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja jedna strone, a w niej 5 podstron i wielkie nic !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Padniecie, jak wam powiem, co wyszlo z tą moją pracą... Załamac się idzie. Oddzwoniłam ktoregos dnia do faceta, ze sie zgadzam i od kiedy moge zaczac, a on, ze to juz troche nieaktualne, bo za dlugo sie zastanawialam i on zadzwonil juz do kogos innego, kto byl troche ode mnie gorszy, ale skoro nie szanuje jego checi i czasu, to teraz on wlozy wiecej wysilku, zeby kogos innego doszkolic zamiast mnie. Ja zrobilam wielkie oczy, bo przeciez umawialismy sie na telefon "w tygodniu", wiec nie rozumiem, po co ta cala afera. Rozmowe skonczylismy dosc niejednoznacznie, nie powiedzial, ze to koniec, ani ze mam te prace. Takie zawieszenie, powiedzial, ze sie odezwie "w tygodniu". I co ja mam teraz zrobic ?????? Nie powiem, zeby po mnie to splynelo bo skoro juz sie zdecydowalam, to znaczy, ze chcialam podjac te prace. Ale taki tekst z jego strony rowniez zbil mnie z tropu - najwyrazniej wcale nie zalezalo mu tak na mnie, skoro po raptem 3 dniach milczenia z mojej strony postanowil doszkolic kogos innego... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3577 |
Zakorzenienie
|
skad ja to znam?
Ariena marsz na sniadanie!
![]() |
#3578 |
Zakorzenienie
|
Już zjadłam i się nażarłam.
![]() ![]() Też mnie trzepie, ale jakoś zaraz się przełamię i poszperam po necie. Jednak wpierw ściągnę sobie ustawy i wszystko co potrzebne do testu w urzędzie gminy gdzie papiery dawałam. Do dziś można papiery składać więc może test za tydzień będzie, albo pod koniec tego tygodnia (oby nie). Pumas nie wiem ile to trwało, ile się zastanawiałaś. Jeśli faktycznie po trzech dniach się zastanowiłaś, ale mówili że tyle możesz to ok. Też bym się wkurzyła na twoim miejscu. Jednak po twoich postach myślałam że nie jesteś zdecydowana, że się ciągle zastanawiasz, a oni 2 razy dzwonili i się pytali. Może faktycznie wyczuli że nie zależy ci tak bardzo. ![]() Jednak powinni się teraz jednoznacznie określić, a nie że "odezwą się w tygodniu".
![]() |
#3579 |
Zakorzenienie
|
Bylam niezdecydowana, za 1 razem odmowilam, to jak zadzwonili ponowne, to dali mi czas kilka dni na zastanowienie sie. Mysle, ze nie przeciagalam celowo tego. Dziwna sytuacja, totalnie niekomfortowa. Czekac, nie czekac? Szukac czegos innego? Porazka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3580 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale już się pozbierałam i nie będę ustawać w staraniach. Tymczasem czegoś poszukam ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3581 |
Zakorzenienie
|
Pumas jeśli ci zależy to zadzwoń tam jeszcze raz a swoją drogą szukaj dalej.
![]() |
#3582 |
Rozeznanie
|
Nie ma nic dzis
![]()
![]() |
#3583 |
Zakorzenienie
|
Ja parę znalazłam ale tak na siłę.
![]() |
#3584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i dzisiaj dostałam tel. że ten chłopak się nie sprawdził i że mogę przyjść do pracy. ![]() Ale mam pewien problem, facet jest mało konkretny i chce żebym na razie przyszła na próbę a potem zobaczymy a ja się trochę boję bo raz miałam taką sytuację że pracowałam tydzień, szef był ze mnie zadowolony ale ja postanowiłam zrezygnować i później nie chciał mi nic zapłacić bo powiedział że to mam potraktować jako próbę, szkolenie i zdobycie doświadczenia (cokolwiek miałoby to znaczyć). Nie wiem co zrobić - godzić się na prace bez umowy?
![]() |
![]() |
#3585 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
2. Ja bym tam nie poszła. 3. Wybrał tego faceta w piątek a dzisiaj dostałaś telefon? Czyli nie sprawdził się w kilka godzin? Nie ma co sobie tyłka zawracać. Widocznie facet sam nie wie czego chce. 4. Pewnie ma jakąś 3 osobę w zanadrzu i do niej zadzwoni jutro po południu, że Ty się nie sprawdziłaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3587 |
Zakorzenienie
|
ale od "testowania" jest okres próbny. 3 miesięczny. przecież nie każdy od razu umie pokazać się z jak najlepszej strony. temu często towarzyszy stres, zwłaszcza osobom długo szukającym pracy.
A co to w ogóle za praca? Jeżeli pisałaś to nie doczytałam.
![]() |
![]() |
#3588 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#3589 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ad 2 - subiektywne zdanie Ad 3 - po niektórych osobach można stwierdzić w 5 minut, że się nie dają, Ad 4 - to jedynie domysły titina znalezienie dobrego pracownika to wcale nie taka łatwa sprawa. Ja kiedyś zostałam zatrudniona na stanowisku, z którego zwolniono/ zwolniło się 8 osób w ciągu jednego roku. I świadczyło to tylko o tym, że to nie była odpowiednia praca dla nich, albo te osoby nie były odpowiednie do tej pracy. Bo ja się tam świetnie czułam i bardzo dobrze sobie radziłam. Nie można we wszystkim doszukiwać się ukrytego dna, bo można zwariować. Jeśli ci zależy na tej pracy to idź. Nie daj tylko się oszukać. Żądaj umowy. Jeżeli pracodawca ma uczciwe zamiary to ci ją da. A żądanie umowy możesz argumentować tym, że zależy ci na tej pracy i chcesz mieć udokumentowany każdy dzień w niej spędzony. Na twoim miejscu nie wspominałabym o tym, że już kiedyś cię ktoś oszukał dlatego chcesz umowę, bo ten pracodawca mógłby pomyśleć, że mu nie ufasz lub podejrzewasz nie wiadomo o co. Powodzenia.
(...) prawda jest gorzka bez pociechy, którą daje nadzieja (...) Eduard Bass Edytowane przez gorzka prawda Czas edycji: 2010-05-24 o 19:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3590 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak dasz się tak traktować to się nie dziw, że pracodawca też będzie cię tak traktował. Prosta piłka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3591 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#3592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Może tutaj tak samo będzie skoro mówisz że klientów mało, może ten tamten facet się zorientował i szybko zniknął. Tak jak mówi Gorzka żądaj umowy choćby na miesiąc próbny, bo inaczej może cię wykiwać.
![]() |
![]() |
#3593 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3594 |
Zakorzenienie
|
Dzięki kobietki
![]() Z tym że żeby podpisać umowę powinnam być najpierw skierowana przez firmę na badania a z badaniami udać się do lekarza medycyny pracy. Wg. prawa pracodawca nie może podpisac ze mną umowy jeśli nie mam aktualnego zaświadczenia, a ja skierowania nie dostałam...
![]() |
#3595 |
Zakorzenienie
|
Hmmm ja na pewno bym poszla do lekarza medycyny pracy, dala mu 50 zl i by mi wypisal zdolnosc do pracy.
JEsli nie chcesz tak zrobic, to popros pracodawce, by Ci wypisal takie skierowanie. PS. Dostalas mojego maila? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3596 | |
Zakorzenienie
|
Phi! Prywaciarze robią sobie co mogą. Ja w tamtej firmie nie miałam badań, bo baba stwierdziła że mnie wyśle na badania jak mi się okres próbny skończy. Po miesiącu znowu mi dała umowę na drugi okres próbny znowu na miesiąc i znowu bez badań. M. in. dlatego ciągle szukałam innej pracy bo kobieta nie traktowała poważnie pracowników.
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Weszłam właśnie na stronę mojego UP i widzę że ogłosili nabór na szkolenie: Telemarketer-pracownik call center z możliwością podjęcia pracy po ukończonym szkoleniu. Już lecę... Ten mój UP mnie załamuje tymi swoimi propozycjami. Do takiej pracy nie trzeba specjalnego szkolenia z UP. ![]()
![]() |
![]() |
#3597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ariena, ja mowie tutaj o inwestycji, a nie o zwracaniu pieniedzy przez pracodawce. Przeciez wiadome, ze jak sie daje w łape lekarzowi, ktory ma wypisac zaswiadczenie, to nikt Ci tego nie zwroci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3598 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gorzka prawdo dawno nie pisalas, napisz co u Ciebie, czy wyszło Tobie z tym szkoleniem i stażem w banku. U mnie chyba juz po szkoleniu bo cisza w eterze. U mnie jest tez nabów do UM, ale do Wydziału Kultury i Spraw Społecznych. Niedługo to będę w nocy sie budzic i recytowac z pamieci te ustawy ![]()
![]() |
![]() |
#3600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak dostałam dzięki, właśnie miałam Ci odpisywać ale mój TŻ okupował cały dzień kompa bo miał pilną pracę do zrobienia. Z tymi badaniami sprawa wygląda tak że każda firma ma swojego lekarza medycyny pracy i od niego muszę mieć takie zaświadczenie. Mam aktualne badania i zaświadczenie z poprzedniej pracy ale od lekarza tamtej firmy (zresztą zostało w tamtej firmie). A co samych badań pracowałam ostatnio w dużej firmie i oni mieli zasadę że nie zwracają pracownikom za pierwsze badania, niby jest to nielegalne ale oni tak praktykują od wielu lat a zatrudniają ok 120 osób. Trochę to wkurzające bo jak się jest bezrobotnym to 170 zł wydane na badania to jednak sporo. A co do tej mojej jutrzejszej pracy to na rozmowie kwalifikacyjnej facet coś wspominał żebym wzięła badania od poprzedniego lekarza a ten ich lekarz by mi wtedy tylko przepisał., no ale to takie proste do końca nie jest, bo wymaga troszkę czasu.... Z tym że ten chłopak który był przede mną na pewno nie miał umowy bo przecież facet nie mógłby go zwolnić tak od razu. Edit - Acha i dziś zauważyłam że facet nie usunął ogłoszenia z netu więc coraz bardziej się obawiam... Cytat:
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2010-05-25 o 09:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:56.