|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19081 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zapomniałam zmniejszyć zdjęcie i rozwaliłam forum;> Eloe proszę nie krzycz ![]() Paprif kiedyś uparcie przyczesywałam włosy u nasady, żeby mi te krótsze kosmyki nie odstawały. Ale pewnego dnia nie chciało mi się ich uczesać zaraz po myciu i poszłam spać. Okazało się, że jeśli ich nie przygładzę to wyglądają nawet trochę lepiej ![]() Jak widzicie na ostatnim zdjęciu mam na połamane i rozdwojone końcówki. Ale nie ma się co dziwić ostatni raz podcinałam dobrych kilka lat temu bo się boję fryzjerów muszę jednak coś z nimi zrobić bo są bezkształtne. Za rok planuję ślub, więc jeśli zrobię to teraz (i ewentualnie ktoś spartaczy) to do tego czasu może odrosną Dziękuję Wam bardzo za miłe słowa ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Zapomniałam dodać, że wczoraj nałożyłam na końców olej ze słodkich migdałów. Póki co moje włosy wyglądają tak jak na zdjęciach po użyciu zestawu herbal+taft, w innych kombinacjach reagują mniejszym lub większym puchem. Postaram się w najbliższym czasie i to ich zachowanie udokumentować. |
|
|
|
#19082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedyś też myłam i kładłam się spać, następnego dnia włosy naprawdę były piękne, ale do czasu- przez to, że kładłam się z mokrymi moje cienkie włosy wytarły mi się w jednym miejscu... na szczęście odbudowałam to waxem(było to jakieś 2 lata temu). Widzę jednak, że im są dłuższe tym jest ich mniej, martwi mnie to... czy jestem skazana na włosy do ramion ? ![]() Fakt, że wcale o nie nie dbałam... może jak zacznę poświęcać im więcej czasu będą bujniejsze...
Edytowane przez paprif Czas edycji: 2010-05-26 o 13:51 |
|
|
|
|
#19083 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gruby nie jest, ale bardzo cienki też nie, taki po środku moja mama ma grubsze, ale znam też kogoś kto ma cieńsze;> mam też wrażenie, że na końcach są troszkę cieńsze. Z koeli zaczęłam się ostatnio martwić, że trace sporo włosów przy myciu. Myję włosy raz na 2-3 dni i najczęściej w okolicach gumki do włosów mocno się plączą, robią się kołtuniki, które potem muszę rozczesać. Jednak jeśli dziennie traci sie ok 100-150 włosów to ja powinnam przez 2 dni nie mycia stracić 200-300 tym niemniej zaczęłam o nie dbać po kątem wypadania. Poprawa już jest, pomiędzy myciami wypada ich tylko kilka. Mam nadzieję, że nie zostanę bez włosów;>
|
|
|
|
|
#19084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie zostaniesz. Gdzieś czytałam(ale pewnie o tym wiesz), że nie powinno się włosów kręconych związywać gumką... najlepsze są różnego rodzaju klamry i spinki.
|
|
#19085 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wypadanie jak na razie łykam Humavit skrzyp i pokrzywa, robię wcierki z pokrzywy i skrzypu no i mam nadzieję, że wax troszkę pomoże. Zawsze związywałam gumką, dopiero z forum dowiedziałam się, że to niewłaściwe często też używam klamerek, ale nie lubię, gdy wbijają mi się w głowę kiedy np opieram się przy siadaniu. Staram się leciutko wiązać gumką, jednak muszę to przemyśleć ze względu na te kołtuniki![]() Na forum dowiedziałam się wielu nowości, które również chętnie stosuję. Jakiśtam swój sposób pielęgnacji miałam opracowany już wcześniej
|
|
|
|
|
#19086 |
|
Wtajemniczenie
|
Smerfie, śliczne masz loki. Pogratulować długości i cierpliwości przy zapuszczaniu.
Produkty z silikonami nie są złe a pielęgnacja je zawierająca jest tu równie uprawniona jak dieta bezsilikonowa. Należy tylko pamiętać o ich zmywaniu szamponem, żeby się nie nadbudowały. Jeśli będziesz chciała się przekonać jak działa na twoje włosy dieta bez-silikonowa proponowałabym dłuższe poeksperymentowanie z kilkoma produktami ![]() Może faktycznie twoje włosy preferują silikony a może po prostu konkretna odżywka bez nich im nie podeszła. |
|
|
|
#19087 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Smerf poprawiłam Twoje zdjęcie na załącznik, więc wszystko wróciło do normy. Jednak pamiętaj, proszę, o zmniejszaniu zdjęć, jeśli chcesz je zamieścić w ciągłym tekście.
A włosy wspaniałe Niewyspana91 jeśli wlosy sa podatne na kręcenie, to da się bez lokówek i papilotów. Dużo pasm? Im więcej warkoczy, tym więcej pasm będzie pofalowanych. Mam nadzieję, że to pomoże Napisz, prosze, jak wyszło. Losek78 ta barwa z jabłkiem? Nie widze przeciwskazań, by nadał się do oczyszczenia z parafiny Lorysowej. Silikon w składzie Jantara to silikon modyfikowany i zmywalny wodą - nie ma szans na nabudowanie. Trudno określić przyczynę wypadania włosów. Warto prześledzić wydarzenia ostatnich 2-3 miesięcy, zmiany kosmetyków, choroby i wówczas znajdzie się odpowiedź. Wilczex ale postrzępione czy wycieniowane? Dla mnie to różnica. Mhm_ super, że napisałaś do sprzedawcy z all. Ciekawe, czy się zdecyduje napracowac. Mnie sie taki nie przydarzył ![]() Ja też zaczęłam eksperymenty z silikonami (q-80) i jak dotąd jest nieciekawie Moje włosy sa dziś bez życia, podzieliły się na drobne pasma i tak naprawdę pomogłoby im wyłącznie mycie Edith wracaj szybciutko do zdrowia ![]() Kropcia007 szkoda Jednak seria Timotei MA silikony. Dostępna jest w Rossman, Naturze i Tesco (w Tesco trafiłam na kompletną serię i w każdym rodzaju odżywek był silikon - jak nie dimethicone, dimethiconol, to amodimethicone )Seria Garnier dostępna jest w Rossmanie. Dziś sprawdzałam. _Ewelka___ zgodnie z prośbą Natalczak - szczęściara Moje włosy obecnie nie lubią się z emolientami. Ale Garnier z awokado i shea jak najbardziej na plus
|
#19088 |
|
Raczkowanie
|
Syrenko jeszcze się nie poddaję, będę nadal eksperymentować. Na pewno wypróbuję metodę mycia odżywką. Dzięki Wam zainteresowałam się produktami naturalnymi do pielęgnacji i nareszcie mogę porozmawiać z kimś, kto mnie rozumie, a nie patrzy na mnie jak na kosmitę bo mam pełną szafkę kosmetyków do włosów i nie umiem się powstrzymać przed kupnem nowych
dzięki Wam poznałam Yunga wygładzającego i maskę Glorii, po której moje włosy są jak po waxie utwierdziłyście mnie także w przekonaniu, że tanie kosmetyki też mogą rewelacyjnie działać![]() Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Eloe przepraszam za zamieszanie. Po prostu zapomniałam zaznaczyć opcję zmiany rozmiaru zdjęcia. |
|
|
|
#19089 |
|
|
Smerf nic się nie stało. Już naprawione
![]() Ale włosy piekne. No i dieta silikonowa nie jest zła, gdy jest świadoma. Ale nie będe powtarzać po Syrence
|
#19090 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#19091 |
|
|
Z slsowcem bezsilikonowym stosowanym regularnie niegroźny i dimethicone
|
#19092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czy zaglądała Pani do dziennika regeneracji?
|
|
#19093 |
|
Raczkowanie
|
Zgodnie z obietnica zdjecie. Uwiezcie mi lub nie, ale jak wstalam rano to polowa wlosow byla sprasowana (spie tylko w dwoch pozycjach i zgniatam sobie wlosy) sprobowalam kombinowac z ta poduszka ale.. najczesciej spie bez. Oprocz tego jakas 1/5 wlosow (to co bylo kiedys grzywka) stalo pionowo do gory. musialam to wyczesac i pougniatalam chwile mokrymi rekami. zdjecie rozjasnione zeby bylo lepiej widac.
mycie - rozowy yung, potem joanna miod i mleko bez splukiwania. to dopiero tydzien bez szamponu i silikonow. postaram sie wrzucic zdjecia wlosow po umyciu (specjalnie dla was umyje rano zeby wyschly na powietrzu) edit: pierwsze zdjecie jest najbardziej aktualne tzn robione przed godzina. potem kolejno: wczoraj wieczorem (samo mycie yungiem), spiralki po myciu i osuszeniu tshirtem oraz uzyciu joanny, dwa kolejne rowniez po umyciu, nastepne 4 zaczynajac od wymazanej twarzy to zdjecia poranne zaraz po wstaniu, ostatnie po wyczesaniu wlosow. przepraszam was za jakosc ale spalam u babci i nie mialam aparatu.
Edytowane przez norway Czas edycji: 2010-05-26 o 15:35 |
|
|
|
#19094 |
|
|
Pani?
Już zrobione Norway nie wiem, czy to skutek rozjaśnienia zdjęcia, czy rzeczywiście włosy wyglądają na suche i pozbawione blasku. Oj, ten SLS nie przysłużył się, oj nie Myślę, że w miarę pielęgnowania i nocne zgniecenia będą mniej dawały się we znaki ![]() Ciekawe, co by sie stało, gdybyś miast czesania od razu ugniotła włosy mokrymi rękami. Reanimacja bez czesania
|
#19095 |
|
Wtajemniczenie
|
mówimy tak w żarcie między koleżankami
"Ti Pani co dziś robisz" itd
|
#19096 |
|
Raczkowanie
|
Eloe - mam wrazenie ze to jednak skutek rozjasnienia zdjecia (a przynajmniej mam taka cicha nadzieje). Jaki mam typ skretu? (tak mniej wiecej) i do jakiego moge dojsc?
|
#19097 |
|
Raczkowanie
|
Myślicie, że nada się do włosów?
http://www.doz /apteka/ p9106-Aloes_Prima_plyn_1000_ml Edytowane przez smerf3 Czas edycji: 2010-05-26 o 16:05 |
|
|
|
#19098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#19099 |
|
Raczkowanie
|
To da się wypić w miesiąc litr żelu aloesowego?:O
Syrenko czyli lepszy były sok? Gdzie można kupić ten żel Gorvity bo w dozie jest niedostępny. W mazidłach widziałam, ale nie chcę zamawiać samego żelu bo z przesyłka nie wyjdzie zbyt ekonomicznie zanim zacznę sama kombinować z produkcją kosmetyków muszę się trochę dokształcić
|
|
|
|
#19100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Zaznacz w dozie, żeby Cię powiadomili o dostępności. Pewnie trzeba by Gorvity poszukać w aptekach. Jeszcze do niedawna łatwo dostępna była Paloma, ale niestety producent zbankrutował
|
|
|
|
|
#19101 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe - ja mysle ze to ta farba jest przyczyna https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...loryzujacy.htm
wczesniej bralam odcien brąz korzenny a teraz wzielam czekoladowy i wydaje sie jest o wiele mocniejsza , ale z kazdym myciem jest lepiej , zdązylam kupic tylko olej rycynowy (10 km na rowerze do apteki
|
#19102 |
|
Zakorzenienie
|
losek, ta farba jest w miarę delikatna, stosowałam w zasadzie wszystkie brązy z serii i na tej podstawię stwierdzę, że wcale nie musi być przyczyną wysuszenia
chyba, że po farbowaniu nie nakładałaś żadnych masek itp to wtedy niestety jesteś sobie winna tej sytuacji włosków
|
#19104 | |
|
Raczkowanie
|
dostałam taką odpowiedź od użytkownika allegro, który sprzedaje krem do loków tigi - ten w innym opakowaniu:
Cytat:
|
|
|
|
|
#19105 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny,
mam pytanie, znalazłam w almie seboradin i był tam balsam w białym opakowaniu z pomarańczową nakrętką(ten, którego uzywa Ewelka) i jeszcze taki przeźroczysty, oba mają podobne składy i nie wiem na który się zdecydować...:/ oprócz tego była tam nafta z rumiankiem, pomarańczowy seboradin b/s i odżywka b/s w sprayu... https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...enerujacy.html http://sklep.i-f.com.pl/pl/regenerujacy/13 Ma któraś z was porównanie tych dwóch kosmetyków? byłabym wdzięczna za odp
|
|
|
|
#19106 |
|
Rozeznanie
|
Mam ten drugi Seboradin. Porównałam skład mojego z tym pierwszym w KWC i są identyczne. Jakoby Seboradin zmienił opakowania. Skład jest ten sam. Tylko cena inna ja zapłaciłam ponad 20zł w zwykłej aptece (chyba 20.90zł)
|
|
|
|
#19107 |
|
Raczkowanie
|
Na moich włosach na dobre zagościł łupież. Musiałam odstawić mycie balsamem,choć włosy powoli zaczęły się już przyzwyczajać...
Myję obecnię szamponem Clear i używam jedynie balsamu Nivea z żelem Paloma zmieszany. Dosłownie płaczę przed lustrem jak widzę, co dzieje się z moimi włosami ;(
|
#19108 |
|
Zadomowienie
|
Jak widać w dzienniku mam włosy i wycieniowane ( kształt trójkąta) i postrzępione ( może tego akurat nie widać heheh. Lubię, kiedy są wystrzępione, bo wtedy się lepiej kręcą. O wiele lepiej.
A ja zawsze nosze związane gumką włosy. Z tym, że nie taką ściskającą a raczej czymś w rodzaju apaszki., mam nadzieję, że dość jasno to wytłumaczyłam ![]() SMERFIE, ALE MASZ SMERFASTYCZNE WŁOSY!!!!
|
#19109 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#19110 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie powstrzymałam się i kupiłam dziś tego Garniera z shea i awokado w Rossmann![]() Powoli wracam do społeczeństwa, ale leczenie jeszcze potrwa.Skórne sprawy -coś o tym pewnie wiesz Cytat:
chciałam zamówic wczoraj Gorvitę ,ale właśnie byla niedostępna![]() Cytat:
![]() A próbowałaś nizoralu? Spróbuj zastosowac OMO Smerf śliczne loczki Masz bardzo mocny i regularny skrętKupiłam dziś oprócz Garniera też Biowaxa do ciemnych ![]() I włoski mi się dziś ładnie ułożyły nawet Po Barwie, masce(odżywka aloesowa Cien+odżywka wzmacniająca Garnier+rycyna), kwaśnej płukance, Naturii z makiem ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- norway a ja nie zgodziłabym się z Eloee. Moim zdaniem Twoje włosy się błyszczą, wyglądają naprawdę nie tak tragicznie, a wręcz całkiem zdrowo Myślę że przede wszystkim potrzebują, nowej pielęgnacji i czasu Trzymam kciuki za Twoją pielęgnację
Zaręczeni 19.09.2010 r. - Ślub 10.09.2011 Edytowane przez Edith3F Czas edycji: 2010-05-26 o 20:33 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

)
zgodnie z prośbą
Moje włosy obecnie nie lubią się z emolientami. Ale Garnier z awokado i shea jak najbardziej na plus