Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz.16 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 21:06   #4501
madziulka_
Zakorzenienie

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

Cosik Wam pokaże:
http://www.youtube.com/watch?v=tZrLfzMpvP0

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:07   #4502
BlackAngel
Adwokat diabła

Dot.: Gadać głupot czasu nie mamy,jesteśmy zajęte ślubnymi przygotowaniami-PM 2010 cz

poczekajcie na mnie z końcem!

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:13   #4503
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madmuazelle Pokaż wiadomość
To fakt,ktos chce sobie kupić spodnie z podwyższonym stanem,bo nie lubi rurek ( np ja nie lubie ) czy też biodrówek to owszem są ale nie dla młodych?
Ja kiedyś takie zwykle normalne lubilam,teraz nosze w sumie biodrówki.
No tak to wygląda u nas niestety, że jak chce znaleźć spodnie dobre na mnie to się muszę nachodzić, a znalezienie takich nie babciowatych to już w ogóle cud

Cytat:
Napisane przez madziulka_ Pokaż wiadomość
Ale krejzole
Martoolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:14   #4504
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martoolka87 Pokaż wiadomość

A jeszcze odnośnie tej sali to się dowiedziałam, że kobita wzięła na nią 2 mln kredytu, więc się nie dziwie, że wprowadza wszelkie możliwe opłaty dodatkowe

A tak z innej beczki, to się dziś wkurzyłam, bo chciałam kupić sobie jeansy, a ze względów zdrowotnych nie mogę nosić biodrówek, a do tego mam krótkie nogi, więc w rurkach wyglądam fatalnie. Jak zapytałam czy mają jakieś jeansy nie biodrówki i nie rurki, to mi się durna baba zapytała czy dla mamy chcę kupić Jest zonk, bo naprawdę ciężko takie spodnie dostać w tak małym rozmiarze (bo takie spodnie z wyższym stanem to się od numeru 30 zaczynają - a w takie to bym się chyba razem z siostrą zmieściła w jedną parę ), bo producenci chyba uważają, że tylko kobiety po 40-tce takie spodnie noszą Chyba się do jakiegoś firmowego sklepu będę musiała wybrać
Martoolka, super że udało się z tą salą
Te opłaty faktycznie trochę z kosmosu, ale jeżeli jest różnica w jakości to chyba warto
A co do jeansów, to ja też zawsze mam problem z kupnem - albo za długie, albo odstają, albo jeszcze coś innego ...uff
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:20   #4505
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Dziękuję wszystkim za kciuki. Przydały się i jak zwykle poskutkowały Zaraz napiszę więcej tylko nadrobię
To super,że kciuki okazały się pomocne.

Cytat:
Fajne te ciekawostki.
A co do Twojego TŻta to Dobrze, że nie powiedział "z okazji dnia biedronki"
Nom fajne,fajne
Co racja,to racja dobrze że i tak nie powiedział.

Cytat:
Ja tak mam teraz. No może nie tak dokładnie, bo najpierw zakładam soczewki i robię sobie śniadanko, a dopiero później zasiadam w szlafroku przed kompem
To ja mam tak,że wstaje rano,właczam po kompa a dopiero potem jem śniadanie. Co tam wizaz najważniejszy jest,co tam śniadanie potem się zje. Nie,nie żartuje Jem śniadanie klikając do Was. A potem przyciski się zacinają.

Cytat:
Nadrobiłam, więc pora na relację:
Podpisaliśmy aneks do umowy na zmianę sali
Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że tak nam się to udało załatwić
Za podpisanie aneksu To super,że się Wam udało i jesteście szczęsliwi To najwazniejsze

Cytat:
Tylko teraz mamy kilka dylematów w związku ze zmianą sali:
1) sala jest wielka, a kilku gości nam odmówiło i byłoby tylko 60 osób - trochę łyso.
Myślimy o zaproszeniu 14 osób z tych, które dostały zawiadomienia. Powiedzielibyśmy, że dostaliśmy szansę na zmianę sali i dzięki temu możemy zaprosić więcej gości (bo na tamtej by się tyle osób nie zmieściło) i będzie nam bardzo miło jeśli przyjdą do nas na wesele. Co o tym sądzicie?
2) trzeba poinformować wszystkich gości o zmianie sali, ale wykombinowaliśmy, że powiemy o tym, jak będziemy dzwonić z prośbą o potwierdzenie przybycia.
3) Prawdopodobnie będzie trzeba zrobić listę kto przy jakim stoliku siedzi (bez winietek przy konkretnych miejscach, tylko przyporządkować ludzi do danego stolika), bo przy okrągłych stołach i w dodatku 8-osobowych może się zrobić kocioł bez rozplanowania rozsadzenia gości. Co o tym myślicie?
1,2,3 jestem za,dobrze myślisz/kombinujesz

---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Dobre
Najbardziej rozbroiły mnie dzieciaki,te dziewczynka i chłopiec w parze,ale chyba najbardziej ten mały.
madmuazelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:23   #4506
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
A właśnie Marta,to fajno że będziecie mieć w nowej sali na starych zasadach. Z tym,że ta kawa i herbata mnie również zastanowiła.No,ale Wam ma być poprostu dobrze. Tzn nie uważam,tego za złe nie nie,bo to tak dziwnie zabrzmiało.
To fakt,ktos chce sobie kupić spodnie z podwyższonym stanem,bo nie lubi rurek ( np ja nie lubie ) czy też biodrówek to owszem są ale nie dla młodych?
Ja kiedyś takie zwykle normalne lubilam,teraz nosze w sumie biodrówki.

Jeszcze 500 postów i koniec wątku
To Wam pomogę do końca wątku
Myslałam, że Remii przyjdzie opowiedzieć jak tam w Egipcie i co ...i niec, nie ma relacji ...
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:24   #4507
madziulka_
Zakorzenienie

Cytat:
No tak to wygląda u nas niestety, że jak chce znaleźć spodnie dobre na mnie to się muszę nachodzić, a znalezienie takich nie babciowatych to już w ogóle cud

Ale krejzole
Cytat:
--

Dobre
Najbardziej rozbroiły mnie dzieciaki,te dziewczynka i chłopiec w parze,ale chyba najbardziej ten mały.
Czego to ludzie nie wymyślą, parodia

madziulka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:26   #4508
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chilanes Pokaż wiadomość
śliczniuchne zdrobienie
zdrabniamy jak nikt
Cytat:
No to dobry pomysł,bo jak się oglądnie "Majke" to faktycznie jest się bardzo rozlużnionym do tego stopnia że patrząc na Majke ma się dupne rozluźnienie.
ja sie czuje rozluźniona...... ale to dlatego, ze otworzylam sobie piwo i popijam ogladajac Majke
Stary 2010-05-26, 21:28   #4509
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
To ja mam tak,że wstaje rano,właczam po kompa a dopiero potem jem śniadanie. Co tam wizaz najważniejszy jest,co tam śniadanie potem się zje. Nie,nie żartuje Jem śniadanie klikając do Was. A potem przyciski się zacinają.

Za podpisanie aneksu To super,że się Wam udało i jesteście szczęsliwi To najwazniejsze
Dzięki za barwa i opinie

A co do śniadania, to mam tak samo, a potem mnie TŻ opieprza, że w klawiaturze są okruszki
Stary 2010-05-26, 21:30   #4510
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
poczekajcie na mnie z końcem!
Spoko,jeszcze zdążysz wpaść do nas,zanim wątek się skończy.
Zakańczanie wątku,troche nam chyba czasu zajmie
Stary 2010-05-26, 21:31   #4511
201701300931
Konto usunięte

Co do spodni: ja nigdy nie mogę żadnych kupić, bo jestem tak chuda, że wszystko mi odstaje A muszę niedługo jakieś nowe kupić, bo jedne już mi się zaczynają psuć

Dzisiaj pół dnia mnie zęby nie bolały i oczywiście wróciło :/

I się bardzo zdenerwowałam na wykładowcę - miał puścić listę na przedtermin na którymś wykładzie i przez tego kretyna nie siedziałam w domu tydzień przed ślubem, tylko w kółko jeździłam, żeby nie opuścić wykładu i tak samo nie pojechaliśmy w podróż poślubną. I co? Dzisiaj wymyślił, że zapisy na przedtermin będą u niego na konsultacjach dzień przed egzaminem
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:33   #4512
madmuazelle
BAN stały

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19602413]To Wam pomogę do końca wątku
Myslałam, że Remii przyjdzie opowiedzieć jak tam w Egipcie i co ...i niec, nie ma relacji ...[/QUOTE]
No to super,że nam pomożesz dokończyć wątek.
No właśnie Remmi,gdzie jesteś??? Hop,hop czekamu na relacje z podróży poślubnej
Stary 2010-05-26, 21:35   #4513
Konto usunięte

Cytat:
Spoko,jeszcze zdążysz wpaść do nas,zanim wątek się skończy.
Zakańczanie wątku,troche nam chyba czasu zajmie

no co TY lecimyyy dalej...
chociaż ja ma sentyment do tej części bo w tej byl mój slub
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:35   #4514
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
I się bardzo zdenerwowałam na wykładowcę - miał puścić listę na przedtermin na którymś wykładzie i przez tego kretyna nie siedziałam w domu tydzień przed ślubem, tylko w kółko jeździłam, żeby nie opuścić wykładu i tak samo nie pojechaliśmy w podróż poślubną. I co? Dzisiaj wymyślił, że zapisy na przedtermin będą u niego na konsultacjach dzień przed egzaminem
Co za burak
Stary 2010-05-26, 21:57   #4515
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Czego to ludzie nie wymyślą, parodia
No właśnie czego to ludzie nie wymyslą,ale jest wesoło na takim weselu. Ja to bym się dziwnie czuła,tak wygłupiając.
Ostatnio robiąc obiad z tz-tem w kuchni,zatańczylismy krótki wolny taniec i oboje stwierdzilismy,że będziemy się głupio czuć.
Zreszta za każdym razem jak próbuje z tz-tem zatańczyć,tż zaczyna robić jakieś głupkowate miny i koniec ze skupieniem się na tańcu bo i ja zaczynam się wydurniać.

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
ja sie czuje rozluźniona...... ale to dlatego, ze otworzylam sobie piwo i popijam ogladajac Majke
Noi prawidłowo,że pijesz sobie piwko i masz luz blues.
A Majka,to dodatek rozluzniający czy piwo???

Cytat:
Dzięki za barwa i opinie

A co do śniadania, to mam tak samo, a potem mnie TŻ opieprza, że w klawiaturze są okruszki
Prosze bardzo

No to witam w klubie,bo mnie też tż-et "ochrzania" za okruszki w klawiaturze laptopa.
Stary 2010-05-26, 22:01   #4516
Martoolka87
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio robiąc obiad z tz-tem w kuchni,zatańczylismy krótki wolny taniec i oboje stwierdzilismy,że będziemy się głupio czuć.
Zreszta za każdym razem jak próbuje z tz-tem zatańczyć,tż zaczyna robić jakieś głupkowate miny i koniec ze skupieniem się na tańcu bo i ja zaczynam się wydurniać.
A ja uwielbiam tańczyć z TŻtem Wtedy się w nim od nowa zakochuję
Stary 2010-05-26, 22:04   #4517
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:

Noi prawidłowo,że pijesz sobie piwko i masz luz blues.
A Majka,to dodatek rozluzniający czy piwo???

No to witam w klubie,bo mnie też tż-et "ochrzania" za okruszki w klawiaturze laptopa.
to juz mnie piwo bardziej rozluźnilo i mi sie zachcialo

tz narazie mnie nie ochrzanil za jedzenie nad jego laptopem hahha , a ostatnio jadlam chipsy , ale chyba nie widzial nad swoim to moge jesc wszystko
Stary 2010-05-26, 22:04   #4518
madmuazelle
BAN stały

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19602736]no co TY lecimyyy dalej...
chociaż ja ma sentyment do tej części bo w tej byl mój slub [/QUOTE]
No to jedziemy z tym koksem. Tylko,że ja nadrabiam,pisze/odpisuje a tu cisza. Nie dziwie,że do tej części masz sentyment.
Stary 2010-05-26, 22:06   #4519
Konto usunięte

A na w sumie zauważyłam, że jako z mężem mi się dużo lepiej tańczy... w końcu się nam udało zgrać i to na własnym weselu i potem na weselu kumpeli
Stary 2010-05-26, 22:11   #4520
Martoolka87
Zakorzenienie

Zmykam do łóżeczka, bo strasznie zmęczona jestem To był dzień pełen wrażeń, a jutro mam konsultacje w sprawie magisterki i muszę mieć siłę, żeby to wszystko ogarnąć.
Dobranoc Zajrzę tu jutro przy śniadaniu
Stary 2010-05-26, 22:19   #4521
madmuazelle
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
to juz mnie piwo bardziej rozluźnilo i mi sie zachcialo

tz narazie mnie nie ochrzanil za jedzenie nad jego laptopem hahha , a ostatnio jadlam chipsy , ale chyba nie widzial nad swoim to moge jesc wszystko
No tak,mój tż ostatnio też wypił piwko i usnął jak dziecko.
No tak,nad swoim też mogłabym jeść wszystko,póki co laptopa mamy wspólnego,ale już niebawem,bo tż planuje sobie kupić laptopa a ten będzie mój

Cytat:
A ja uwielbiam tańczyć z TŻtem Wtedy się w nim od nowa zakochuję
No to superaańcko.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;19603688]A na w sumie zauważyłam, że jako z mężem mi się dużo lepiej tańczy... w końcu się nam udało zgrać i to na własnym weselu i potem na weselu kumpeli[/QUOTE]
No to za Wasze zgranie się w tańcu.

Cytat:
Zmykam do łóżeczka, bo strasznie zmęczona jestem To był dzień pełen wrażeń, a jutro mam konsultacje w sprawie magisterki i muszę mieć siłę, żeby to wszystko ogarnąć.
Dobranoc Zajrzę tu jutro przy śniadaniu
To trzymam kciuki za konsultacje odnośnie magisterki oraz życze dobrej spokojnej nocki.
Dobranoc.

Ja chyba pójde na film-Zejście.O ile już nie leci. Już go oglądałam,ale moge oglądnąć raz jeszcze.
Stary 2010-05-26, 22:45   #4522
gospella
Wtajemniczenie

wróciłam
Cytat:
No wiem... Właśnie też o tych szklankach pomyślałam Bo butelki puste od wódki nam zostawią, to może szklanki też

Nie zapomnij wziąć dowodu osobistego i uśmiechu do kościoła. Całą resztę można pominąć

W!

Będzie ślicznie. Ja też będę mieć i welon i bolerko I okulary u nie mają nic do rzeczy

O dzięki Ci dobra kobieto, bo już myślałam, że przesadzam biorąc i welon i bolerko
dowodu nie musimy bo w piątek podpisujemy podpsiujemy dokumenty
dzięki za wsparcie

co do spodni ja nosze z podwyższonym stanem, miło słyszęc że chudzielce maja problemy ze spodniami.

a ja myślałam, że wyjdę za mąz w tej części...
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.

Edytowane przez gospella
Czas edycji: 2010-05-26 o 22:57
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 23:01   #4523
acelinka
Zakorzenienie

Ojej, nie nadrobie już Was dzisiaj
Jestem padnięta. Za dużo mi się zbiera wszystkiego i nie ogarniam. Nadrobię wszystko jutro, albo w piątek - zobacze.

Miłej nocki ach i wszystkim wizażowym mamom wszystkeigo najlepszego! To chyba będą ostatnie życzenia dziś :P
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 23:21   #4524
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gospella Pokaż wiadomość
wróciłam

dowodu nie musimy bo w piątek podpisujemy podpsiujemy dokumenty
dzięki za wsparcie

co do spodni ja nosze z podwyższonym stanem, miło słyszęc że chudzielce maja problemy ze spodniami.

a ja myślałam, że wyjdę za mąz w tej części...
może jeszcze tak być bo ostatnio wolno sie posuwamy do przodu... wszyscy zajęci...
Stary 2010-05-26, 23:30   #4525
BlackAngel
Adwokat diabła

dobranoc

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 23:42   #4526
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Witam
Odebrałam dzisiaj butki (w załączniku zdjęcie) Są super wygodne i w ogóle nie czuć obcasa

bardzo ładnie prezentują się na nodze
Cytat:
Napisane przez BlackAngel Pokaż wiadomość
Ja osobiście miałam okres w swoim życiu, że pierwsze co robiłam po otworzeniu oczek rano to co -> wizaż

na dworku cisza widać panowie robotnicy mają przerwę
hehe ja też miałam taki okres rok temu

Cytat:
Do ślubu pozostał Mi równy miesiąc
super

ułożyliśmy 2/3 pokoju paneli jutro skończymy mam nadzieję i chłopak dotrze gładź ( którą musi w jednym miejsu poprawić ) a w piątek będzie montaż mojej nowej wielkiej szafy... nie mogę się doczekać żeby w końcu wszystkie ciuszki mi się mieściły swoją drogą będzie okazja żeby przepatrzeć wszystko i stwierdzić co zostawić a co oddać

idę spać, bo z rana przyjdzie fachowiec, a potem mam się bawić w tłumacza w taty w firmie bo przyjeżdza jakiś obcokrajowiec...
mam nadzieję że podołam

wish me luck

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 23:48   #4527
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
Co do kolorów, to na stronie dekoral
http://www.dekoral.pl/kolo_kolorow.xml
poszukaj odcieni: S 0520-R50B ( dwie dłuższe ściany ) i S 0530-R50B ( dwie krótsze ) w rzeczywistości kolory są troszkę inne ( mi to jakoś monitor przekłamuje, ten jaśniejszy jest taki zimny - jaśniutki fiolet, a ten drugi trochę wpada w róż ( miał być inny kolor S 1020-R50B, ale baliśmy się że w tym i tak niedużym pokoju będzie za ciemny, a jak wiadomo ciemne kolory jeszcze zmniejszają dodatkowo, więc zdecydowaliśmy się na odcień o ton ciemniejszy i nawet fajnie wyszło
a z resztą dodam zdjęcia ( tylko że będą robione pod słońce, więc mogą być trochę ciemniejsze, ale te ostatnie zdjęcia chyba ostatecznie oddają właściwe kolory
ooo my tez kupilismy Dekorala panowie ktorzy nam maluja bardzo go sobie chwala i u mnie tez fiolecik, aczkolwiek znaaacznie glebszy (S 5040-R30B) w sumie raczej taka purpura ale to tylko jedna sciana, a reszta bedzie szaro-popielata (S 1005-R60B) heh na matrycy mojego laptopa te kolory wygladaja kompletnie inaczej niz na wzorniku
oj ciekawa jestem jak to wyjdzie moze juz jutro zobacze efekt

a tak sobie patrze na te zdjecia i mnie zastanawia - pomalowaliscie tez normalnie ta farba kaloryfer nie beda Wam sie w sezonie grzewczym dziac z ta farba jakies cuda? bo ja widzialam specjalne farby do kaloryferow i myslalam, ze to musi byc taka wlasnie specjalna, odporna na wysokie temperatury itp.

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A co do jeansów, to ja też zawsze mam problem z kupnem - albo za długie, albo odstają, albo jeszcze coś innego ...uff
ja ze wzgledu na wzrost zazwyczaj musze skracac jedynie Wrangler robi na mnie idealnie dlugosciowo jeansy. a ostatnio zaopatrzylam sie w moje pierwsze w zyciu rurki (Lee Lynn Narrow - mega wygodne ). zawsze myslalam, ze rurki nie sa dla mnie, ale super sa choc oczywiscie musialam je troszke skrocic
aha co do fasonu to ja preferuje biodrowki jakos tak najlepiej sie w nich czuje

Czesiu wlasnie wcisnal lepek do wazonu i wypija wode spod konwalii co za kocur

Edytowane przez lain
Czas edycji: 2010-05-26 o 23:51
lain jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 00:05   #4528
Konto usunięte

dobranoc też, skończyłam pracę, czas spać...
Stary 2010-05-27, 01:26   #4529
luskap
Zakorzenienie

GG do luskap

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Witam
Odebrałam dzisiaj butki (w załączniku zdjęcie) Są super wygodne i w ogóle nie czuć obcasa Dzisaiaj chcielibyśmy zaliczyć kolejną poradnię ale pogoda nie sprzyja

Luskap fajny ten samochodzik, taki nietypowy Ja nie myślę o wyjmowaniu czegoś takiego ale jest fajny. Tylko bałabym sie jednak jechać w kabrio Ale tak jak napisałaś, można wysunąć dach jak przestana filmować
Śliczne butki! chyba typowo taneczne?
No właśnie, musiałby być zasunięty dach potem, żeby nas nie wywiało. Nie wiem co zrobic nadal z tym samochodem. Wam się tu w większosci podoba, jednak wielu osobom się nie podoba, tym bardziej, ze nie mamy dekoracji, strojów itp w stylu retro.
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
na weselu na którym byłam 1 maja młodzi mieli kabriolet i że na salę jechało się ok pół godziny to wywiało ich za wszystkie czasy. no i oczywiście odchorowali to parę dni po weselu... także nie polecam.
w tym jest opcja z dachem lub bez więc nie ma problemu. My też będziemy jechać na salę z 15 min. więc trzeba by zasunąć.
Cytat:
Podpisaliśmy aneks do umowy na zmianę sali Cena pozostaje 110 zł za osobę, ale doliczyli nam 3 zł korkowego za osobę (nie wiem czemu nie za butelkę), bo na tej sali mają własny alkohol. Do tego dopłacamy 600 zł za elektryczność, bo ta sala jest naprawdę wielka I w cenie mamy tylko jedna kawę/herbatę, a za resztę będziemy musieli dopłacić, jak sobie goście zamówią dodatkowo.

Tylko teraz mamy kilka dylematów w związku ze zmianą sali:
1) sala jest wielka, a kilku gości nam odmówiło i byłoby tylko 60 osób - trochę łyso.
Myślimy o zaproszeniu 14 osób z tych, które dostały zawiadomienia. Powiedzielibyśmy, że dostaliśmy szansę na zmianę sali i dzięki temu możemy zaprosić więcej gości (bo na tamtej by się tyle osób nie zmieściło) i będzie nam bardzo miło jeśli przyjdą do nas na wesele. Co o tym sądzicie?
2) trzeba poinformować wszystkich gości o zmianie sali, ale wykombinowaliśmy, że powiemy o tym, jak będziemy dzwonić z prośbą o potwierdzenie przybycia.
3) Prawdopodobnie będzie trzeba zrobić listę kto przy jakim stoliku siedzi (bez winietek przy konkretnych miejscach, tylko przyporządkować ludzi do danego stolika), bo przy okrągłych stołach i w dodatku 8-osobowych może się zrobić kocioł bez rozplanowania rozsadzenia gości. Co o tym myślicie?
Gratuluję sali! Cena też ok, nawet z tymi dopłatami i jeśli różnica w jakości jest znaczna.
Mój brat też będzie miał dużą salę a mniej gości i właścicielka zaproponowała inne ustawienie stołów- tzn nie po ścianach tylko przysunięte bardziej ku środkowi, zeby wszyscy goście się widzieli i np słyszeli swój wzajemny śpiew no i jest lepsza integracja niż jak każdy jest w innym kącie sali. Wtedy jest duzo miejsca wokół przy ścianach. Co do tych gości, którzy dostali zawiadomienia, to obawiam się, że mogą pomyśleć, ze osoby wam odmawiają dlatego domawiacie. No ale spróbować można.
Zgadzam sie co do pkt 2)
Co do okrągłych stołów koniecznie trzeba usadzić gości albo zrobic winietki albo plan.
Co do tych herbat to uważam, ze mogą tak zrobić, że odliczą tyle torebek herbat ilu jest gości i będą podawać. Wiadomo, że nie kazdy pije herbatę, jeśli braknie to wtedy doliczą kolejne,ale ktos kto pije kilka może akurat wziąć porcję tego co nie pije
Cytat:
I jeszcze jedna sprawa: zamówiłam dziś butki ślubne Będą do odbioru za 3 tygodnie. Są trochę inne niż wcześniej planowałam, bo okazało się, ze wybranego przeze mnie fasonu nie mogą mi zrobić na niższym obcasie i jeszcze na żywo spodobała mi się inna aplikacja niż w necie.
Fason i obcas będzie taki jak na 1 zdjęciu, a aplikacja taka jak na 2 kolejnych (wzór 04B).
Śliczne butki i aplikacja!
Cytat:
Napisane przez lain Pokaż wiadomość
Czesiu wlasnie wcisnal lepek do wazonu i wypija wode spod konwalii co za kocur
Nie daj mu pic wody z konwalii!!! Naprawdę, konwalie są trujące, jeśli nawet człowiek wypije z nich wodę może umrzeć!
Wszystkie części rośliny są trujące, przy czym szczególnie wrażliwe na zatrucia są dzieci.Opisano zatrucia śmiertelne u dzieci po zjedzeniu kilku jagód czy wypiciu wody z wazonu, w którym stał bukiet konwalii. Trujące są także perfumy z konwalii. Konwalia powoduje także zatrucia wśród zwierząt, zwłaszcza gęsi i kaczek, rzadziej i tylko po spożyciu dużej ilości – koni i bydła. Udokumentowano także padnięcie psa po zjedzeniu liści konwalii. Zatrucie objawia się u ludzi i zwierząt zaburzeniami w czynnościach przewodu pokarmowego (nudności, wymioty i biegunka) oraz pracy serca. W ciężkich przypadkach śmierć następuje w wyniku zapaści przez migotanie komór Kontakt skóry z liśćmi może wywołać u osób wrażliwych słabe podrażnienia śmiertelne u dzieci po zjedzeniu kilku jagód czy wypiciu wody z wazonu, w którym stał bukiet konwalii. Trujące są także perfumy z konwalii (m.in. do zatrucia śmiertelnego doszło po zastosowaniu

Edytowane przez luskap
Czas edycji: 2010-05-27 o 01:33
luskap jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 07:20   #4530
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hejoooo

matko niech mi ktos przyniesie lozko bo zaraz usne w pracy chyba na laptopie wczoraj z tz przewiezlismy kolejna dawke mebli do nowego mieszkanka w efekcie tego calego pakowania tak sie rozpedzilam ze poszlam spac o 01.00 a rano pobudka 5.30 do pracy oczy to chyba powinnam dac na zapalkach kleja sie jak glupie Blagam niech juz bedzie 15.30

dzis wskoczyla 7 w odliczniu czyli 79 dni matko ten czas za rzeproszeniem zapierdziu ....

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości