Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.II - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 15:24   #4681
kaska1980
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
jechałam pociągiem do Gdańska ok 1 godz. drogi.
A skąd Ty asia-23 pochodzisz? Pytam bo ja do mojej rodzinnej miejscowości też nieraz jeżdziłam pociągiem z Gdańska ok 1 godz??\

Dziewczyny, które miały ostatnio usg i mogły podpatrzeć swoje maleństwa gratuluje! Ja dziś też miałam mieć usg ale mój lekarz jak się pojawiłam w przychodni to nie odbierał telefonów ode mnie i w końcu moje usg się nie odbyło i do teraz nie wiem dlaczego. Ostatnio swojego szkraba widziałam w 13 tc i chciałam sprawdzic jak teraz mu się żyje a tu klops. Na szczeście na 17.06 umówiłam się do innej Pani doktor na usg połówkowe więc ona dokładnie obejrzy mojego maluszka.

Poruszałyście temat głaskania brzuszków i powiem Wam, że ja nigdy nie głaskałam czyjegoś brzuszka bo jakoś tak głupio mi było. A teraz kiedy sama mam brzuszek ciążowy niektóre koleżanki głaszczą nawet nie pytając czy mogą. Trochę mnie to pierwszym razem zaszokowało no ale ok. Chyba pozostanie mi przywyknąć do takiego zachowania niż każdemu mówić "proszę nie dotykać".

A jutro z rańca wybieramy się z mężem do Poznania na cały weekend i liczę na piękną pogodę bo to co dzis za oknem to woła o pomstę.

Pozdrawiam Was mumusie
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:26   #4682
margolcia10
Przyczajenie

Dot.: Uroki ciaży czujemy, a jesienią się rozpakujemy. WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.I

witam wszystkie przyszłe Mamusie
na wizaż trafiłam przypadkiem i bardzo żałuję że dopiero teraz...no ale mam nadzieję że przygarniecie jeszcze jedna cieżaróweczkęże tak nieśmiało spytam
margolcia10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:29   #4683
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które miały ostatnio usg i mogły podpatrzeć swoje maleństwa gratuluje! Ja dziś też miałam mieć usg ale mój lekarz jak się pojawiłam w przychodni to nie odbierał telefonów ode mnie i w końcu moje usg się nie odbyło i do teraz nie wiem dlaczego. Ostatnio swojego szkraba widziałam w 13 tc i chciałam sprawdzic jak teraz mu się żyje a tu klops. Na szczeście na 17.06 umówiłam się do innej Pani doktor na usg połówkowe więc ona dokładnie obejrzy mojego maluszka.
hmm tak brydko napisze - ale mas zdziwnego lekarza.. a do gabinetu nie poszlas albo cos?

Cytat:
Napisane przez margolcia10 Pokaż wiadomość
na wizaż trafiłam przypadkiem i bardzo żałuję że dopiero teraz...no ale mam nadzieję że przygarniecie jeszcze jedna cieżaróweczkęże tak nieśmiało spytam
jak to mowia w kupie razniej
opowiadaj o was
Stary 2010-05-27, 15:33   #4684
kliwia7
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za miłe słówka pod moim adresem

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie w ciaży problemy z pamięcią? Bo u mnie pamięć się pogorszyła i to barzdo. Tż-ta pytam kilka razy o to samo, wciaż o czymś zapominam. dziś nie wzięłam z marketu jednej reklamówki z zakupami, na szczęście był tam tylko ser żółty i twarożki
Taaa tylko że ja zawsze miałam z tym problemy i chyba już gorzej być nie może.

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
ja też zapomniałam ostatnio ze sklepu osiedlowego całej siatki z zakupami po prostu zrobiłam zakupy, zapłaciłam i sobie wyszłam zadowolona

co lepsze, wróciłam do domu i w ogóle nie zauważyłam braku siatki to było gdzieś po godzinie 12. Brak zakupów olśnił mnie dopiero parę minut przed godziną 16 a że mąż akurat kończy pracę o 16 to zadzwoniłam do niego, opowiedziałam sytuację i poprosiłam, że jak dojedzie pod blok to niech wejdzie do sklepiku i spyta się czy są tam moje zakupy, bo ich zapomniałam oczywiście były, sprzedawczyni je odłożyła i miała z mężem niezły ubaw ze mnie (dobrze, że sprzedawczynie nas znają, bo mąż mówi, że jak tylko wszedł to od razu babka wiedziała, że pewnie po zapomniane zakupy )
Dobre

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
i zapomnialam jeszcze napisac, ze tez mam problemy z pamiecia!
wiec Fem nie jestes sama. U mnie to naprawde zakrawa juz na skleroze, polowa garnkow w kuchni spalona... czasem znajduje rozne rzeczy w lodowce (kapcie np) albo wastaje bo mi sie cos przypomni, lece do kuchni i nie wiem o co chodzi ??

mam nadzieje,ze to przejdzie...
Ja raz do lodówki mydło włożyłam...Mi to chyba nie przejdzie

Cytat:
Moja babcia Gienia jak polamala noge na rowerze to najpierw sobie sama ja nastawila ("Babciu czemu to zrobilas??- Zuzanko, ona lezala nie w ta strone...") a pozniej po 3 tygodniach sama sobie gips sciagnela w nocy w trakcie trzeciego rozanca (Babciu gdzie jest twoj gips?? -Zuzanko, wiesz, tak mnie ta noga bolala i puchla, juz nie moglam wytrzymac, Cos tam nie tak mi zalozyli. To wzielam noz i sekator i sobie odlupywalam-rzekla zadowolona z siebie Babcia. Lekarz na pogotowiu podziekowal jej, ze mu pracy ujela.)

A jak polamala reke (tez na rowerze) to przechodzac przez nasza dzialke (byla z tylu domu) jeszcze zdazyla nam przepikowac buraczki i zebrac truskawki. Po czym wchodzac do domu z pelna kobialka oznajmila, ze reke polamala... Szalona rodzinka, dziwic sie potem ze wnuki takie "krejzole"
Dobre.Jak w bajce o kopciuszku(czemuś tak mi się kojarzy).Dobrze że nie musiałaś się pytać:"Babciu,a gdzie twoja noga?".A babcia:" oj wnusiu jakoś taki dziwny kolor miała i odpadła".

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-27 o 15:35
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:39   #4685
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Witaj Margolcia! Co u Ciebie?
Stary 2010-05-27, 15:41   #4686
margolcia10
Przyczajenie

ooo supermam nadzije ze wybaczycie mi delikatne błedy techniczne ale mam nadzije że szybko sie naucze co i jak

a o nas...od prawie roku(4.07/2009)jestem szcześliwą mężatką,a w styczniu tego roku dowiedziałam sie że zostane mamusią;termin mam na 30 wrzesnia ,a obecnie jestem w 21tyg 4dni(w poniedziałek własnie miałam usg połowkowe)wiemy też że bedziemy mieli chłopulkamężul chciał bardzo dziewusię no ale moze następnym razem
co do imienia była oczywiscie wojna ale suma sumarum nasz synus bedzie miał na imię Maksymilian i dodam że oboje jesesmy zwolennikami jednego imienia
a po za tym od lutego siędze w domu na zwolnieniu bo niestety ale przez pierwsze 3 miesiaće musiałam leżec i byłam na duphastonie

ale wszystko jakos dobrze idzie(tfu odpukać )
maluszek jest zdrowy ,ma raczki nożki ,oczka ,pęcherz(wogółe moje usg połowkowe trwało godzinę,ale gina mam naorawdę wspaniałego ..a jaki przystojniak hehhe
no to chyba tyle o nas

aa w poniedziałek idę jeszcze na usg 4d(mój wymysł .ale także mojego gina na potwierdzenie)i juz nie moghe sie doczekać
Stary 2010-05-27, 15:51   #4687
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za miłe słówka pod moim adresem

Taaa tylko że ja zawsze miałam z tym problemy i chyba już gorzej być nie może.

Dobre

Ja raz do lodówki mydło włożyłam...Mi to chyba nie przejdzie

Dobre.Jak w bajce o kopciuszku(czemuś tak mi się kojarzy).Dobrze że nie musiałaś się pytać:"Babciu,a gdzie twoja noga?".A babcia:" oj wnusiu jakoś taki dziwny kolor miała i odpadła".
Haha, dobre Babcia jest niesamowita... oby zyla jak najdluzej, bo ostatnio juz jej sie nie chce i caigle o tym mowi...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
ooo supermam nadzije ze wybaczycie mi delikatne błedy techniczne ale mam nadzije że szybko sie naucze co i jak

a o nas...od prawie roku(4.07/2009)jestem szcześliwą mężatką,a w styczniu tego roku dowiedziałam sie że zostane mamusią;termin mam na 30 wrzesnia ,a obecnie jestem w 21tyg 4dni(w poniedziałek własnie miałam usg połowkowe)wiemy też że bedziemy mieli chłopulkamężul chciał bardzo dziewusię no ale moze następnym razem
co do imienia była oczywiscie wojna ale suma sumarum nasz synus bedzie miał na imię Maksymilian i dodam że oboje jesesmy zwolennikami jednego imienia
a po za tym od lutego siędze w domu na zwolnieniu bo niestety ale przez pierwsze 3 miesiaće musiałam leżec i byłam na duphastonie

maluszek jest zdrowy ,ma raczki nożki ,oczka ,pęcherz(wogółe moje usg połowkowe trwało godzinę,ale gina mam naorawdę wspaniałego ..a jaki przystojniak hehhe
no to chyba tyle o nas

aa w poniedziałek idę jeszcze na usg 4d(mój wymysł .ale także mojego gina na potwierdzenie)i juz nie moghe sie doczekać
Witaj! milo Cie poznac

Mamy termin porodu na ten sam dzien! Choc ja jestem teraz w 22+4 (tydzien roznicy jak by nie patrzec)
U mnie tez chlopczyk i co lepsze tez bylismy z mezem zwolennikami jednego imienia, ale cos nam wychodzi ze jednak beda dwa (tradycja rodzinna). Jestem w domu od marca bo jak i ty musialam lezec (krwawienia) i brac duphaston, teraz po 2 akcjach w szpitalu juz jest dobrze
Stary 2010-05-27, 15:52   #4688
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hmm tak brydko napisze - ale mas zdziwnego lekarza.. a do gabinetu nie poszlas albo cos?
W gabinecie byłam prywatnie w poniedziałek i na dzis umówilam się między 8 - 9 na usg w przychodzi, gdyż mój lekarz w swoim gabinecie nie ma wogóle usg. Strasznie się tym wszystkim zdenerwowałam aż łzy mi poleciały. Teraz myśle nad całkowitą zmianą lekarza.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:53   #4689
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

margolcia, witamy

gratki dla synka u nas niby ujawniła się tydzień temu córka, ale czy nic jej nie wyrosło przekonamy się za dwa tygodnie ja na zwolnieniu siedzę od początku marca
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:55   #4690
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
W gabinecie byłam prywatnie w poniedziałek i na dzis umówilam się między 8 - 9 na usg w przychodzi, gdyż mój lekarz w swoim gabinecie nie ma wogóle usg. Strasznie się tym wszystkim zdenerwowałam aż łzy mi poleciały. Teraz myśle nad całkowitą zmianą lekarza.
o ale w przychodni czemu nie weszlas do niego.. przeciez jak sie umowil to powinien byc.. no chyba ze go niebylo i dlatego dzownilas... lekarz .. nie skomentuje.. moze dobrze ze myslisz nad jego zmiana?
Stary 2010-05-27, 16:02   #4691
margolcia10
Przyczajenie

Cytat:
Haha, dobre Babcia jest niesamowita... oby zyla jak najdluzej, bo ostatnio juz jej sie nie chce i caigle o tym mowi...

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Witaj! milo Cie poznac

Mamy termin porodu na ten sam dzien! Choc ja jestem teraz w 22+4 (tydzien roznicy jak by nie patrzec)
U mnie tez chlopczyk i co lepsze tez bylismy z mezem zwolennikami jednego imienia, ale cos nam wychodzi ze jednak beda dwa (tradycja rodzinna). Jestem w domu od marca bo jak i ty musialam lezec (krwawienia) i brac duphaston, teraz po 2 akcjach w szpitalu juz jest dobrze

oo super i dziekuję wszystkim Cieżaróweczkom za miłe przyjęcie
(ciekawe czy sie uda cytowac)
no własnie te krwawienia i do tego stres w pracy ,a teraz sobie leze do góry brzuszkiem ,mały sie wierci,a tatus zarabia na rodzinke
heheh najlepsze jest to że do tej pory jeszcze nie dostałam kasy z Zusu(bez komentarza)ale podobno u nas(moja kolezanka tez przez to przechodziła )tak jest pozyjemy zobaczymy

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
margolcia, witamy

gratki dla synka u nas niby ujawniła się tydzień temu córka, ale czy nic jej nie wyrosło przekonamy się za dwa tygodnie ja na zwolnieniu siedzę od początku marca
dziekuje bardzo
Stary 2010-05-27, 16:06   #4692
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
O kurcze! To trzymam kciuki za zdrowie babci. Pewnie jej zle zlozyli ta reke i to muci niezle bolec, zwazywszy, ze nasze babcie to wytrzyamale kobiety!!! Glupi Lekarz!!

Z nasza babcia tez nie jest dobrze, lezy z zapaleniem mozgu na neurologii (a zarazili ja w szpitalu, bo poszla tylko na trzy dni na badania tarczycy...) i nie jest za ciekawie. Nawet nie moglam do niej jechac, bo wszyscy sie bali ze ja tez cos tam zlapie...

A zeby nie bylo nam za smutno-

Moja babcia Gienia jak polamala noge na rowerze to najpierw sobie sama ja nastawila ("Babciu czemu to zrobilas??- Zuzanko, ona lezala nie w ta strone...") a pozniej po 3 tygodniach sama sobie gips sciagnela w nocy w trakcie trzeciego rozanca (Babciu gdzie jest twoj gips?? -Zuzanko, wiesz, tak mnie ta noga bolala i puchla, juz nie moglam wytrzymac, Cos tam nie tak mi zalozyli. To wzielam noz i sekator i sobie odlupywalam-rzekla zadowolona z siebie Babcia. Lekarz na pogotowiu podziekowal jej, ze mu pracy ujela.)

A jak polamala reke (tez na rowerze) to przechodzac przez nasza dzialke (byla z tylu domu) jeszcze zdazyla nam przepikowac buraczki i zebrac truskawki. Po czym wchodzac do domu z pelna kobialka oznajmila, ze reke polamala... Szalona rodzinka, dziwic sie potem ze wnuki takie "krejzole"
no to gratuluje tak dzielnej babci!!ale przeboje z nią macie!!dobrze,że na wesoło to bierze!!troszkę jak moja babcia z tym,że ona ma już 94 lata i jak w zeszłym roku złamała rękę spadając z 4 schodów na kafelki to też pięknie jej się ta ręka zrosła,a jak jej gips ściągnęli to babcia pomacała rękę i mówi:ale jakoś tako chudo ta ręka
aparatki te nasze babcinki

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 16:07   #4693
margolcia10
Przyczajenie

Cytat:
oj ja tez bym sie zdenerwowała i chyba zastanowiła powaznie nad zmiana lekarza

ja chodze do gina regularnie co 3tygodnie no chyba ze cos sie dzieje to mam dzwonić (do tej pory raz zadzwoniłam bo niesttey przypałetała mi sie jakas infekcja pęcherza -w ciązy to podobno nomalne ,a mało tego prawdopodobnie spływa mi jakis kamień w moczowodach także wyniki siusiów miałam niebardzo i robiłam posiew ,nic nie wyszło ale pije hektolitry zurawiny i dodatkowo biore zurawit no i obowiazkowo feminatal 400)mam nadziję że wyjde na prostą z moimi nerkami
Stary 2010-05-27, 16:13   #4694
kliwia7
Raczkowanie

Pędziłam na obiad i nie zdążyłam napisać o swojej sklerozie...

Miałam 5stów na określony cel.Leżały w kuchni w szafce za szkłem.Jakieś 2tyg temu jechałam na badania,kuchni zamknąć nie mogłam bo córcia została,a mieszkamy obok teściów(wspólny korytarz) i myślę sobie:"schowam,bo na widoku",ktoś może do teściów przyjść...No i schowałam.Przedwczoraj sobie przypomniałam i dawaj szukać.Nawet w salonie(tam mam regał) ciuchy wszystkie przetrzęsłam-i nic.Aż męża pytam czy nie widział,bo gdzieś wtryniłam ,a on jakiś u mnie bez poczucia humoru -tylko popatrzał ,no normalnie zero zrozumienia...W końcu doszłam do wniosku,że straciłam i nie pamiętam...Rano wstaję wczoraj i myślę:"no nie przecież nie można nie pamiętać że się wydało 500zł,coś by było-jakaś rzecz nabyta.I znowu za szukanie...A były włożone do leków ogólnych.A i mężowi się humor od razu poprawił...

margolcia10,witaj na wąteczku

Edytowane przez kliwia7
Czas edycji: 2010-05-27 o 16:31
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 16:27   #4695
Atlidee
Raczkowanie

Majka, ycnan, kliwia, szczesliwa, nicole, martucha, abz Kochane Dziekujemy bardzo za gratulacje!!!!!!!!

Wszystkie Mamusie, ktore wybieraja sie na Sluby i Wesela: nie przejmowac sie wygladem, tylko zalozyc usmiechy i bawic sie dobrze!!!!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez kliwia7 Pokaż wiadomość
Gabisun cieszę się że mnie rozumiesz.A już myślałam że mi......W realu myślę łatwiej się komunikować,bo przez ekran czasem nie widzi się wszystkich emocji jakie chce się przekazać i takie nieporozumienia mogą się zdarzać..Ale narobiłam zamętu.Myślę że dobrze,że napisałam,niż bym miała chować po cichu jakąś urazę,a tak okazało się że nie ma czego.

...i teraz pewnie nikt mnie nie lubi...
kliwia Nie placz Slonce!!! Ja Cie lubie... i juz pisalam, ze dzielna kobitka z ciebie! A co do porodu: JA TEZ TAK CHCE!!! Dzieki Wielkie za Twoj opis. Dla mnie to wazne, bo ja sie boje

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie w ciaży problemy z pamięcią? Bo u mnie pamięć się pogorszyła i to barzdo. Tż-ta pytam kilka razy o to samo, wciaż o czymś zapominam. dziś nie wzięłam z marketu jednej reklamówki z zakupami, na szczęście był tam tylko ser żółty i twarożki
Majka Glowa do gory! Na pocieszenie Ci napisze, ze ja nie tylko z pamiecia, ale i z koncentracja i SLUCHEM mam problemy... Caly czas chodze i co chwila: "prosze?", "cooo?"

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Gratuluję i witamy w klubie chłopczykowych mam

No biedna, myślała może, że zapakuje w tytkę, to dam na dupcię
Nika Dziekuje!

Do konca to nie wiemy (prawdopodobnie masz racje), bo nigdy sie nie przyznala...

Trzymam mocno za Babcie! Szybkiego powotu do zdrowia jej zycze!

Cytat:
O kurcze! To trzymam kciuki za zdrowie babci. Pewnie jej zle zlozyli ta reke i to muci niezle bolec, zwazywszy, ze nasze babcie to wytrzyamale kobiety!!! Glupi Lekarz!!

Z nasza babcia tez nie jest dobrze, lezy z zapaleniem mozgu na neurologii (a zarazili ja w szpitalu, bo poszla tylko na trzy dni na badania tarczycy...) i nie jest za ciekawie. Nawet nie moglam do niej jechac, bo wszyscy sie bali ze ja tez cos tam zlapie...

A zeby nie bylo nam za smutno-

Zuziczka Trzymam kciuki za zdrowie Babci!
Super Babcia Gienia "wymiata" (no z calym szacunkiem oczywiscie!!!)
Troche sie zmartwilam, bo moja Babcia tez na badania tarczycy sie wybiera w przyszlym tygodniu... ale badzmy dobrej mysli!

Cytat:

no to chyba tyle o nas

margolcia Witaj!!! Gratuluje zdrowego Synka!!!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Alez mi sie smutno zrobilo, bo wlasnie sie dowiedzialam, ze przysluguje mi tylko 26tyg platnego urlopu macierzynskiego... zawsze bylo 36, ale od kwietnia "moja instytucja sponsorujaca" zmienila przepisy. No coz.
Teraz cos smiesznego: rano wychodzac z domku chcialam zabrac smieci, no i zaczelam sie szarpac z kublem (mamy dosc duzy i czasami jest ciezki), wiec TZ widzac to mowi zebym sie odsunela a on to wyciagnie... no ale ja urodzona Zosia samosia, nic tylko dalej sie siluje .... i w pewnym momencie kubel "wypuscil" ze swojej paszczy ten worek i 3/4 tych smieci mi na podloge, niegrzeczny... Normalnie (w ciazy) to bym sie poryczala, ale jakos dzis dostalam takiego ataku smiechu, ze az TZ smiejac sie ze mnie prawie sie poplakal

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-27 o 16:32
Atlidee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 16:30   #4696
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
właśnie wczoraj czytaliśmy znaczenie imion na tej stronie i utwierdziliśmy się w przekonaniu, że jeśli dziewczynka pozostanie dziewczynką to będzie Julia

przy okazji sprawdziliśmy też swoje imiona i naprawdę 90% opisanych rzeczy się zgadza
no dokładnie,coś w tym jest...a swoją drogą Julka bardzo fajne imie,gdyby nie wysyp Julek w naszym gronie znajomych bliższych i dalszych,to może też bym to imię wybrała,a tak kombinuję nad Karinką lub Ivettą

Stary 2010-05-27, 16:32   #4697
margolcia10
Przyczajenie

kliwia7,Atlidee

dziekuje bardzo

nie przeczytałam watku od poczatku i szczerze powiem że nie wiem o co chodzi ale Atlidee równiez ode mnie przyjmij GRATULACJE
Stary 2010-05-27, 16:35   #4698
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Alez mi sie smutno zrobilo, bo wlasnie sie dowiedzialam, ze przysluguje mi tylko 26tyg platnego urlopu macierzynskiego... zawsze bylo 36, ale od kwietnia "moja instytucja sponsorujaca" zmienila przepisy. No coz.
gdzie pracujesz?
Stary 2010-05-27, 16:36   #4699
Eveliouses
Raczkowanie

[QUOTE=martucha84;19615971]kliwia7 twoj porod mnie rozwalil.. i po raz kolejny utwierdzil w przekonania ze szybko tez sie da (moje kolezanki ktore dotad rodzily uwijaly sie w max 4 godziny - z wszytkim a nie same parte bo to im z 15 minut trwalo..) wierze modle sie i trzymam kciuki zeby u nas tez tak bylo

tez to widzialam.. bardzo mi sie podobalo.. zawsze wydalala mi sie sztywna... a tam no poprostu mnie rozwalila tyle energi.. taka postrzelona jak ja hahahaha coz za skromnosc
trzymam kciuki za wlosy

dziękiiiii,własnie siedzę z reklamówką foliową na głowie i ręcznikiem,zeby utrwalic kolorja to pierdzielnięta chyba jestem-pierwszy raz robie ten kolor,tą henną i wogóle akurat jakaś ognista papryka czy cośjuż się boję bo rękawiczki były pięeeeknie pomarańczowe,a trudno.w razie co zmyje wieczorem,zeby nikt nie widzxiał a rano mojego G pośle po hennę dzika śliwka i pokryjemy to hehehehheheehehheh
a ty jak taki postrzelony wariat jestes to pozytywnie!tacu ludzie są czasem na dłuższą metę męczący,ale bez nich byłoby do d....u.....p....y
wiem z własnego doświadczenia

Stary 2010-05-27, 16:37   #4700
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Pomi- jak dla mnie jesli kogos nie ma 2tygodnie to skreslic!
Mi się wydaje że 2 tyg to mało.. mi się czasem nie chce zaglądać na wizać, albo w ogóle do kompa (no może nie przez 2 tyg), ale byłoby mi smutno, gdyby mnie ktoś z tego powodu wykreślił, że mnie nie było 14 dni.. Wydaje mi się, że jak ktoś się udziela, to widać po prostu, widzimy same kto pisze kto nie. A są osoby które zajrzały tylko raz i poprosiły w pierwszym (i jedynym) poście, żeby je wpisać na listę.. te bym wykreśliła od razu.

Cytat:
i zapomnialam jeszcze napisac, ze tez mam problemy z pamiecia!
wiec Fem nie jestes sama. U mnie to naprawde zakrawa juz na skleroze, polowa garnkow w kuchni spalona... czasem znajduje rozne rzeczy w lodowce (kapcie np) albo wastaje bo mi sie cos przypomni, lece do kuchni i nie wiem o co chodzi ??

mam nadzieje,ze to przejdzie...
A mi się chyba poprawiła pamięć, bo odkąd jestem w ciąży, to z kolokwiów dostaję wyłącznie 5 a prawie się nie uczę

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Fajne, wyczytałam, że najlepiej ze swoim imieniem czują się Emilie min. spod znaku Panny, chyba się zgadza, jeśli mała urodzi się o czasie

Cytat:
cześć margolcia
Stary 2010-05-27, 16:37   #4701
Atlidee
Raczkowanie

Cytat:
kliwia7,Atlidee

dziekuje bardzo

nie przeczytałam watku od poczatku i szczerze powiem że nie wiem o co chodzi ale Atlidee równiez ode mnie przyjmij GRATULACJE
margolcia Dziekuje!!! Wczoraj bylam na USG i dowiedzialam sie, ze jestem mamusia Chlopczykowa. Dziewczynki wiec z tej okazji gratulowaly...

Martucha ja robie doktorat (UK)... niby nie lamia przepisow, wszystko w majestacie prawa!

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-27 o 16:43
Stary 2010-05-27, 16:41   #4702
abz
Zakorzenienie

Zuziczka Babcia Gienia jest po prostu rewelacyjna

Cytat:
Co do jakości produktów, to zupełnie inne produkowane są na rynek niemiecki, inne na polski. Od zwykłych kremów i mydeł- na autach skończywszy.
Zawsze przywożę z Niemiec pewne ulubione artykuły i te same (rzekomo) dostępne w PL są zupełnie inne...
niestety tak jest

W ogóle bardzo się uśmiałam czytając wasze posty o chowaniu różnych rzeczy do lodówki, o zapomnianych zakupach itp. Ja chyba aż tak zakręcona nie jestem. Prędzej mąż schowa np chleb tostowy do lodówki a ja potem zdziwiona go szukam.

I przy okazji: znowu zwrócę uwagę na CYTOWANIE. Już kiedyś marudziłam na ten temat. Piszemy bardzo dużo a mam wrażenie, ze liczby stron zwiększają się niepotrzebnie o niepotrzebne cytaty. Chodzi o to, że jak odnosimy się do wypowiedzi jednej osoby a cytujemy całą długą wypowiedź to potem wychodzi, ze po jednym dniu mamy 4-5 stron do czytania. Żeby np nie cytować całych opisów porodów...generalnie cytować dokładnie to co chcemy skomentować. Bo jak czasem widzę posta, w którym autorka odnosiła sie do kilku spraw i potem kolejna osoba to cytuje to ja nie wiem do jakiej sprawy chce nawiązać. Także jak możecie to usuwajcie niepotrzebny tekst z cytatów. Wydaje mi sie, ze będzie to bardziej czytelne.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 16:41   #4703
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Witamy

Stary 2010-05-27, 16:42   #4704
margolcia10
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Mi się wydaje że 2 tyg to mało.. mi się czasem nie chce zaglądać na wizać, albo w ogóle do kompa (no może nie przez 2 tyg), ale byłoby mi smutno, gdyby mnie ktoś z tego powodu wykreślił, że mnie nie było 14 dni.. Wydaje mi się, że jak ktoś się udziela, to widać po prostu, widzimy same kto pisze kto nie. A są osoby które zajrzały tylko raz i poprosiły w pierwszym (i jedynym) poście, żeby je wpisać na listę.. te bym wykreśliła od razu.

A mi się chyba poprawiła pamięć, bo odkąd jestem w ciąży, to z kolokwiów dostaję wyłącznie 5 a prawie się nie uczę

Fajne, wyczytałam, że najlepiej ze swoim imieniem czują się Emilie min. spod znaku Panny, chyba się zgadza, jeśli mała urodzi się o czasie

cześć margolcia
WITAJ

o matko i córko ATLIDEE to tym bardziej GRATULUJĘ!!
to w takim razie ja tez jestem Chłopczykowa

EVELIOUSES WITAJ)
Stary 2010-05-27, 16:47   #4705
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość

cześć margolcia
Masz racje Lenka, 2 tyg to chyba za malo Tak strzelilam z glupia frant.
Mnie nie bedzie przez prawie 1,5tygodnia teraz! i w sumie to nie byloby fajnie, jakbyscie o mnie zapomnialy i wywalily mnie z listy...

Evi- uwazaj z tymi hennami, zebys łysa nie zostala
Stary 2010-05-27, 16:51   #4706
gabisun
Zakorzenienie

Melduję się po wizycie wszystko jest w porządku, szyjka taka jak trzeba, dobrze uformowana i zamknięta, ma 44mm ( ale nie znam się na tych liczbach) tętno 150 a momentami 17o bo się wierciła akurat. Teraz tylko czekam na 4d

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 16:52   #4707
Atlidee
Raczkowanie

abz To pewnie do mnie z tymi cytatami, sorki

margolcia Dziekuje raz jeszcze!!!

Evi Powodzenia z kolorkami!!! Ja tylko raz henne sobie zrobilam (taka czerwona, to sie jakos ten kolor specjalnie nazywal) i wygladalam strasznie, bo ja ciemna blondynka i cala glowa mi swiecila a twarz jak truposz, taka blada. Ale to chyba nie jest Twoj "pierwszy raz", na pewno masz juz doswiadczenie, a ja wtedy to "nastka" bylam i moje pierwsze farbowanie...(bez wiedzy rodzicow)

gabisun Ciesze sie, ze wszystko dobrze!

Edytowane przez Atlidee
Czas edycji: 2010-05-27 o 16:53
Stary 2010-05-27, 16:57   #4708
Weronisia
Zakorzenienie

Ojej, ale wy macie tempo z tym pisaniem. Od rana doszły 4 strony

A ja dziś byłam na zakupowym szaleństwie. Musiałam kupić dwa staniki, bo w żaden się nie mieszczę. Znaczy wyłazi mi to i owo No i ku mojej radości z miseczek A zostałam posiadaczką miseczek C Ależ ja mam fajne cycki teraz
Kupiłam też piękną piżamkę, taką ktora będzie rosła z moim brzuchem i będzie się nadawać na pobyt w szpitalu po porodzie.
No i szlafrok do tego. I jeszcze dwie bluzeczki.
Normalnie poszalałam jak mało kiedy.
Aha! i jeszcze kupiłam 4 zestawy biżuterii kolorowej. No wiecie... do każdej bluzki Takie całe komplety korali, kolczykami, branzoletką.... Uwielbiam takie szaleństwa. Od razu się humor poprawił

Cytat:
Podoba mi się Leon bardzo
Ale mój mąż też by na to nie poszedł [
Mi się też podoba Leon, bo u nas wypowiada się to: Lijon Ale niestety mąż powiedział, że mam sobie wybić z głowy

Cytat:
Proszę dziewczyny:
http://www.allegro.pl/item1049383649.html

Co do jakości produktów, to zupełnie inne produkowane są na rynek niemiecki, inne na polski. Od zwykłych kremów i mydeł- na autach skończywszy.
Zawsze przywożę z Niemiec pewne ulubione artykuły i te same (rzekomo) dostępne w PL są zupełnie inne...
NIKaP-n jak ty to znalazłaś???? Tyle szukałam i nic.
A to jest dokładnie ten samoopalacz tylko pisze na nim po angielsku a nie po niemiecku. Ale to ten.

A z jakością to prawda. Przez te parę lat przyzwyczaiłam się do wielu produktów niemieckich. Jak wróciłam do Polski, to kupowałam je w Polsce np. Persil czy Lenor, albo szampony. Ale to nie były te, które miałam w Niemczech Jakoś do bani! A niby kupowałam to samo.
Na ryneczku kupowałam więc od ludzi przywożących chemię z NIemiec, ale oni normalnie zdzierają z ludzi kasą, bo w Niemczech tyle to nie kosztuje. No ale wiadomo, że oni też chcą na tym zarobić. Wolałam przepłacać, ale mieć jakość.
Na szczęście wróciłam do Niemiec i już nie mam tego problemu

Znowu zniknę na trochę. Idę do kumpeli na herbatkę albo soczek... bo coś gorąco się znowu zrobiło.

A mówiłam rano, że zimno, więc ubiorę się i nie będzie widać moich źle 'opalonych' stóp No i teraz mi gorąco.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 17:01   #4709
Eveliouses
Raczkowanie

Evi Powodzenia z kolorkami!!! Ja tylko raz henne sobie zrobilam (taka czerwona, to sie jakos ten kolor specjalnie nazywal) i wygladalam strasznie, bo ja ciemna blondynka i cala glowa mi swiecila a twarz jak truposz, taka blada. Ale to chyba nie jest Twoj "pierwszy raz", na pewno masz juz doswiadczenie, a ja wtedy to "nastka" bylam i moje pierwsze farbowanie...(bez wiedzy rodzicow)

no to "ładnie" się załatwiłaś masz rację,trochę się już tych kolorków przewinęło na głowie,ale kiedyś też miałm fantę na czerwień,czekaj...chyba ognista czerwień z londacolor!!za***isty kolorek wychodził!!ja wogóle mam grube i gęste włoski po mamusi,więc eksperymentowałam prawie wszystkie kolorkiale teraz już kilka lat tak nie szaleję-wydoroślałam chyba...i od czasu do czasu jakaś szamponetka czy henna.
Ale na ten rudy choruję już jakieś pół roku albo lepiej,a teraz skoro i tak siedze w domku to moge spróbować...zobaczymy.:ro lleyes:

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

ale fajna piosenka,własnie leci na internetowym radiu...Gwen Stefani Hollaback girl

Stary 2010-05-27, 17:06   #4710
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

Cytat:
A skąd Ty asia-23 pochodzisz? Pytam bo ja do mojej rodzinnej miejscowości też nieraz jeżdziłam pociągiem z Gdańska ok 1 godz??\

od 2 lat mieszkam w Tczewie. kupiliśmy tu mieszkanie. wcześniej mieszkałam w Gdańsku Przymorze.
a Może ktoś jest tu z GD. Przymorze lub okolic? ktoś kto bywa na Zielonym Rynku bo mam pytanie

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości