Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-26, 21:30   #1591
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA
Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Tak normlanie bym sie nie zdecydowała gdybymnp miała małe czy te moje duze i obwisłe ale one naweet w biustonoszu wygladaja strasznie i nie ma zans pokazac sie w jakies bluzce z dekoldem
Stary 2010-05-26, 21:32   #1592
seela
Rozeznanie

Misiulu!

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Tak normlanie bym sie nie zdecydowała gdybymnp miała małe czy te moje duze i obwisłe ale one naweet w biustonoszu wygladaja strasznie i nie ma zans pokazac sie w jakies bluzce z dekoldem
znam to!

seela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-26, 21:41   #1593
tysia2011
Raczkowanie

Dziękuję bardzo a co moge jeśc lub łykac zeby wyniki wyszły dobre? Anemii raczej nie mam postanowiłam się nie odchudzać przed planowaną operacją ze względu na te badania z 3 kg chciałam zrzucić ale teraz to nie takie ważne
tysia2011 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 07:28   #1594
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

AsiCcccCa
ja tez miałam duuuuzo zwisającej skóry będziesz misiała zrobic z podwieszeniem no chyba ze masz gruczołu swojego i chcesz tylko podwieszenie
Stary 2010-05-27, 09:07   #1595
natasha293
Raczkowanie

DuitaTwoja operacja + implanty w sumie wyniosły 7 tys?czy tylko operacja? jakie miałaś implanty?
Stary 2010-05-27, 09:50   #1596
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dzien dobry

A Tobie Aga co dokładnie zrobili? nie mam pojecia co oni mi mogąmi zaproponowac.....włozą mi np impl. i co bedą wycinac nadmiar skóry yy ale mam stracha

Edytowane przez AsiCcccCA
Czas edycji: 2010-05-27 o 09:51
AsiCcccCA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 11:25   #1597
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patyczak22 Pokaż wiadomość
Czeka mnie powiekszanie biustu i anestezjolog nie zlecil mi badan do zrobienia :/ pytalam czy mam jakies zrobic a on na to ze nie trzeba. Oddalam tylko ankiete z pytaniami czy kiedys na cos chorowalam itp. Zmierzyl mi cisnienie i nie wymagal badan krwi. Co o tym myslicie?
Witaj
Troszeczkę mnie to zaskoczyło, ale może widocznie nie są mu potrzebne wyniki badań.
Ja na Twoim miejscu i tak bym zrobiła podstawową morfologię i układ krzepnięcia.
W wynikach masz zakres norm - więc jakby coś było nie tak to sama się zorientujesz.
Koniecznie zrób sobie usg (żebyś później nie żałowała, ze coś zaniedbałaś)
Doczytaj dokładnie posty z wczorajszego dnia.

Pozdrawiam

Cytat:
Napisane przez kocurek3 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny dziś wróciłam ze zdjęcia szwów od dr Skwiercz, jestem 10 dni po zabiegu, jestem szczęśliwa,że to Pani dr Skwiercz mnie operowała czekałam na tą operacje 3 lata i w końcu mam tak długo wyczekiwane cycuszki. Dzięki historii MayDivy nie trafiłam pod nóż do dr S. i bardzo się z tego ciesze. On tylko bazuje na swoim nazwisku i nic pozatym. Gorąco polecam dr Skwiercz, gdyż jest bardzo ciepłą osoba i super chirurgiem!
Helo!
Mam Ci coś do przekazania...
Mya bardzo się cieszy, ze jesteś zadowolona z efektów zabiegu i że Jej historia wniosła coś dobrego w Twoje życie,
serdecznie Cię pozdrawia i życzy dalszego zadowolenia i radości z nowych nabytków.

Stary 2010-05-27, 12:55   #1598
aga3331
Rozeznanie

GG do aga3331

Cytat:
Napisane przez AsiCcccCA Pokaż wiadomość
Dzien dobry

A Tobie Aga co dokładnie zrobili? nie mam pojecia co oni mi mogąmi zaproponowac.....włozą mi np impl. i co bedą wycinac nadmiar skóry yy ale mam stracha
Nie wiem jak wygląda twoja wyjsciówka ale ja musiałam miec wycinana skóre
Zrobili to naokoło otoczki zmniejszyli otoczke i wsadzili implant;-)
Nie ma co sie bac trzeba realizowac swoje marzenia.Pozdrawiam
Stary 2010-05-27, 12:55   #1599
Edsonka
Rozeznanie

a ja mam takie pytanie - bo za jakieś 2 lata, (choć mam nadzieje że wcześniej) mam zamiar sobie zrobić operację, tyle tylko że nie wiem czy zrobić sobie duże implanty czy małe bo niestety mam chudą klatę i daleko od siebie są moje cycki :/ z resztą załączę zdjęcia i mam nadzieję że można takie ale dziewczyny tu wstawiały więc chyba tak. W dodatku to co zaznaczyłam na 1szym zdjęciu- mam chyba wypukłą trochę klatkę w tym miejscu (z resztą u mnie to rodzinne) i nie wiem czy z implantami będę dobrze wyglądać czy nie (ale i tak sobie zrobię ). I jeszcze jedno - czy ćwiczenia pomogą mi ją na tyle umięśnić żeby wyglądały bardziej naturalnie po operacji? czy zdziałają coś na to co zaznaczyłam na pierwszym zdjęciu? Bo mam ok 2 lata na ćwiczenia xD ciekawe czy ktoś to przeczyta ale musiałam zapytać bo cały czas mi to po łbie chodzi!
Ps: przepraszam za te ślady od stanika ale na szybko fotki robiłam :/
Stary 2010-05-27, 13:28   #1600
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Edsonka Pokaż wiadomość
a ja mam takie pytanie - bo za jakieś 2 lata, (choć mam nadzieje że wcześniej) mam zamiar sobie zrobić operację, tyle tylko że nie wiem czy zrobić sobie duże implanty czy małe bo niestety mam chudą klatę i daleko od siebie są moje cycki :/ z resztą załączę zdjęcia i mam nadzieję że można takie ale dziewczyny tu wstawiały więc chyba tak. W dodatku to co zaznaczyłam na 1szym zdjęciu- mam chyba wypukłą trochę klatkę w tym miejscu (z resztą u mnie to rodzinne) i nie wiem czy z implantami będę dobrze wyglądać czy nie (ale i tak sobie zrobię ). I jeszcze jedno - czy ćwiczenia pomogą mi ją na tyle umięśnić żeby wyglądały bardziej naturalnie po operacji? czy zdziałają coś na to co zaznaczyłam na pierwszym zdjęciu? Bo mam ok 2 lata na ćwiczenia xD ciekawe czy ktoś to przeczyta ale musiałam zapytać bo cały czas mi to po łbie chodzi!
Ps: przepraszam za te ślady od stanika ale na szybko fotki robiłam :/
Witaj
W przypadku bardzo kościstej klatki piersiowej najczęściej (choć nie zawsze) stosuje się implanty anatomiczne,
ich wielkość będzie zależna od rozstawu sutków m. in.
Są tu Dziewczyny bardzo szczuplutkie, z podobną klatką i mają całkiem spory implant i wygląda to pięknie!
Myślę że "kurza klatka piersiowa" (bo tak sie to nazywa ) nie bedzie miała wielkiego wpływu na wygląd piersi po zabiegu. Wręcz przeciwnie - troszkę się schowa. Tyle, że istnieje możliwość, że w zwiazku z tym lekarz zaproponuje Ci implanty moderate a nie wysokiego profilu - tak mi się tylko wydaje!
Acz nie zmienia to faktu że biuścik będzie śliczny i że klateczka w niczym przeszkadzać nie będzie!

Pozdrawiam

Stary 2010-05-27, 13:59   #1601
malinka_18
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
malinka biust napewno nie zmieni ksztaltu przez aerobik
Ja juz miesiac po op. prowadzilam aerobik i bylo wszystko ok. ( oczywiscie jeszcze trzeba uwazac , tam i uwdzie cos ciagnie , sa cwiczenia ,ktore robi sie w wersi lekkiej ,ale ........bez przesady )

Jesli chodzi o cw. na silowni to trzeba dluzej odczekac i zaczyna sie bardzo powoli z malym obciazeniem ítp.

Jesli chodzi o age to ona chyba ma na mysli trening silowy , ale zeby miesien piersiowy "zmienil ksztalt " (a moze lepiej powiedziawszy pdniusl sie w gore )podczas tego treningu to trzeba odpowiednich cwiczen,odpowiedniegp trenera, duuuuuzo zaparcia , cierpliwosci i........... odpowiedniej diety.
PYSIA222 Dzięki wielkie! rozwiałaś wątpliwości w tej kwestii i trochę mnie uspokoiłaś thx
malinka_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 15:03   #1602
pysia222
Zakorzenienie

malinka prosze bardzo
....akurat na punkcie sportu jestem zakrecona , wiec cos moge czasami napisac
Stary 2010-05-27, 19:45   #1603
magdalenka23
Raczkowanie

kobietki??? ja mam pytanie, trzeba robić szczepienia przeciw żółtaczce przed operacją? i jak to się robi ( to chyba musi być jakoś w czasie rozłozone jak sie nie mylę)

robiłyście?
Stary 2010-05-27, 20:03   #1604
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez magdalenka23 Pokaż wiadomość
kobietki??? ja mam pytanie, trzeba robić szczepienia przeciw żółtaczce przed operacją? i jak to się robi ( to chyba musi być jakoś w czasie rozłozone jak sie nie mylę)

robiłyście?
Magda to bardzo ważna ( dla Ciebie) sprawa, ja sugeruję zebyś się zaszczepiła - mój dr wymaga szczepień.

system jest 0-1-6
czyli pierwsza dawka dziś kolejna za miesiąc i po pół roku

tryb przyspieszony 0-7-21-rok
dziś za tydzień za 3 tygodnie i czwarta za rok i do tego trybu TYLKO Engerix ( jedna z droższych szczepionek)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:45   #1605
ilma79
Raczkowanie

Hello dziewuszki

Magdalenko ja byłam 5 lat temu szczepiona szczepionką TWINRIX na WZB Ai B , i robiłam badanie krwi i jest ok. I za jedną dawkę coś koło lub ponad 150 zł płaciłam.

Dziewczyny czy zdjęcie RTG płuc to to samo co klatki piersiowej czy inne?
ilma79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 20:51   #1606
Marczilada
Raczkowanie

Magdalenka23
ja 4 czerwca mam drugie szczepienie, więc mogę Tobie powiedzieć, jak to jest u mnie. Poszłam do lekarza ogólnego po skierowanie na pierwsze szczepienie, on wystawia skierowanie z dokładną datą (tego szczepienia), umówionej daty stawiłam się w mojej poliklinice, opłaciłam 35,00 zł. i poszłam do piguły. Ona na koniec dała mi kartę, w którą wpisała termin następnego szczepienia, czyli po miesiącu. Przed tą datą (czyli u mnie czwarty) znowu lekarz ogólny i skierowanie na konkretną datę drugiego szczepienia. No a kolejne szczepienie, trzecie po pół roku od pierwszego. Operację można wykonywać już po 10 dniach od drugiego szczepienia, a najlepiej po 14. Każde szczepienie kosztuje u mnie 35,00 zł. Warto robić to w swoim szpitalu, czy poliklinice, gdzie jesteś zapisana, bo masz już wpis do swojej karty szczepień. Dodatkowo piguła wpisuje do książeczki ubezpieczeniowej, że odbyłaś, takie szczepienie.
Ps. będzie w ramię

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ilma tak to jest to samo
Marczilada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:00   #1607
seela
Rozeznanie

Marczilada - czyli Ty idziesz tym schematem ogólnym,
ale w przypadkach zabiegów operacyjnych zalecane jest jednak, tak jak Misia pisała, szczepić się schematem przyspieszonym 0-7-21
Jeżeli natomiast ktoś był już szczepiony w przeszłości wszystkimi dawkami - wystarczy zrobić tylko miano przeciwciał

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ilma79 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy zdjęcie RTG płuc to to samo co klatki piersiowej czy inne?
teoretycznie tak! zdjęcie klatki piersiowej uwidoczni płuca, ale też i inne narządy w klatce piersiowej

Stary 2010-05-27, 21:06   #1608
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez seela Pokaż wiadomość
Marczilada - czyli Ty idziesz tym schematem ogólnym,
ale w przypadkach zabiegów operacyjnych zalecane jest jednak, tak jak Misia pisała, szczepić się schematem przyspieszonym 0-7-21
Jeżeli natomiast ktoś był już szczepiony w przeszłości wszystkimi dawkami - wystarczy zrobić tylko miano przeciwciał...
...
pozwól że dokończę zdanie ...

... i gdy poziom przeciwciał jest niewystarczający doszczepia się JEDNĄ dawką ( bo nieraz już słyszałam że ponawia sie caly cykl co jest bzdurą)

a ceny szczepionek sa różne..od 25 - 60PLN
do trybu przyspieszonego dopuszczona jest tylko jedna szczepionka w PL

Stary 2010-05-27, 21:09   #1609
ilma79
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedz, bo już myslałam że to co innego.
Stary 2010-05-27, 21:12   #1610
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Dzięki dziewczyny za szybką odpowiedz, bo już myslałam że to co innego.
zdjęcie płuc to taka nazwa potoczna bo na skierowaniu raczej będzie rtg klatki piersiowej

Stary 2010-05-27, 21:17   #1611
Edsonka
Rozeznanie

Cytat:
Witaj
W przypadku bardzo kościstej klatki piersiowej najczęściej (choć nie zawsze) stosuje się implanty anatomiczne,
ich wielkość będzie zależna od rozstawu sutków m. in.
Są tu Dziewczyny bardzo szczuplutkie, z podobną klatką i mają całkiem spory implant i wygląda to pięknie!
Myślę że "kurza klatka piersiowa" (bo tak sie to nazywa ) nie bedzie miała wielkiego wpływu na wygląd piersi po zabiegu. Wręcz przeciwnie - troszkę się schowa. Tyle, że istnieje możliwość, że w zwiazku z tym lekarz zaproponuje Ci implanty moderate a nie wysokiego profilu - tak mi się tylko wydaje!
Acz nie zmienia to faktu że biuścik będzie śliczny i że klateczka w niczym przeszkadzać nie będzie!

Pozdrawiam
Dziękuję za to że odpisałaś już będę spokojniejsza teraz, bo ze mnie to taka panikara...
Stary 2010-05-27, 21:20   #1612
ilma79
Raczkowanie

Miśka właśnie dziś w domu patrze a na skierowanie a mam napisane zdjęcie płuc, a mówiłam dr że chce klaty, i się zastanawiałam czy bedzie dobrze.
Stary 2010-05-27, 21:28   #1613
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Miśka właśnie dziś w domu patrze a na skierowanie a mam napisane zdjęcie płuc, a mówiłam dr że chce klaty, i się zastanawiałam czy bedzie dobrze.
i moja teoria leży

nie martw sie dobrze zrobia

Stary 2010-05-27, 21:42   #1614
ilma79
Raczkowanie

To nie jadę przepisywać tego skierowania, tylko prosto na prześwietlenie.
Dobranoc wszystkim oczy mi tak łzawią i szczypią że ledwo widze ide spać. PaPa
Stary 2010-05-27, 21:43   #1615
magdalenka23
Raczkowanie

ups, dobrze że mi to przyszło na myśl bo nie zdążyłabym, czyli wyrobię się do swojej operacji w trybie " przyspieszonym" ? a co mam powiedzieć swojej doktor rodzinnej, że po co mi to? czy nie będzie pytać?
dziękuję kochane, muszę wziąć się do tych wszystkich badań bo zostało 2,5 mies

hello ilmuś
Stary 2010-05-27, 22:21   #1616
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
pozwól że dokończę zdanie ...

... i gdy poziom przeciwciał jest niewystarczający doszczepia się JEDNĄ dawką ( bo nieraz już słyszałam że ponawia sie caly cykl co jest bzdurą)

a ceny szczepionek sa różne..od 25 - 60PLN
do trybu przyspieszonego dopuszczona jest tylko jedna szczepionka w PL
boshhhe! Jak dobrze, że Cię mam! Normalnie jesteś moim "uzupełnieniem"!

...oczywiście jedną dawką!

Cytat:
Napisane przez Edsonka Pokaż wiadomość
Dziękuję za to że odpisałaś już będę spokojniejsza teraz, bo ze mnie to taka panikara...
non problemos! polecam się na przyszłość!

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
i moja teoria leży

nie martw sie dobrze zrobia
Cytat:
To nie jadę przepisywać tego skierowania, tylko prosto na prześwietlenie.
Dobranoc wszystkim oczy mi tak łzawią i szczypią że ledwo widze ide spać. PaPa
Nie jedź, nie jedź! Będzie git!
To ja Wam powiem o co cho!
rtg płuc to badanie celowane, czyli ukierunkowane stricte na ewentualne zmiany w płucach - musi ono być wykonane w konkretnej pozycji, zeby np uwidocznić szczyty płuc.
Do takich zabiegów jak nasz nie jest konieczne wykonywanie ukierunkowanego zdjęcia, bo nie o taką wiedze w tym przypadku chodzi.
Tak czy inaczej nie jest to żadnym absolutnie błędęm i nie ma znaczenia diagnostycznego.
Zdjęcie ma uwidocznić płuca i przy okazji na pewno uwidoczni serce i duże naczynia wieńcowe - i to jest najważniejsze!

Stary 2010-05-27, 22:52   #1617
Happy_hour
Rozeznanie

Cytat:
boshhhe! Jak dobrze, że Cię mam! Normalnie jesteś moim "uzupełnieniem"!

...oczywiście jedną dawką!

non problemos! polecam się na przyszłość!

Nie jedź, nie jedź! Będzie git!
To ja Wam powiem o co cho!
rtg płuc to badanie celowane, czyli ukierunkowane stricte na ewentualne zmiany w płucach - musi ono być wykonane w konkretnej pozycji, zeby np uwidocznić szczyty płuc.
Do takich zabiegów jak nasz nie jest konieczne wykonywanie ukierunkowanego zdjęcia, bo nie o taką wiedze w tym przypadku chodzi.
Tak czy inaczej nie jest to żadnym absolutnie błędęm i nie ma znaczenia diagnostycznego.
Zdjęcie ma uwidocznić płuca i przy okazji na pewno uwidoczni serce i duże naczynia wieńcowe - i to jest najważniejsze!

SEELCIA
lepiej nie mozna bylo tego wyjasnic.

Edytowane przez Happy_hour
Czas edycji: 2010-05-28 o 10:05
Happy_hour jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 08:49   #1618
Duita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natasha293 Pokaż wiadomość
DuitaTwoja operacja + implanty w sumie wyniosły 7 tys?czy tylko operacja? jakie miałaś implanty?
7 tys = implanty+ operacja
Stary 2010-05-28, 09:19   #1619
malinka_18
BAN stały

Cytat:
Napisane przez pysia222 Pokaż wiadomość
malinka prosze bardzo
....akurat na punkcie sportu jestem zakrecona , wiec cos moge czasami napisac
Pysia222 myślę, że jeszcze nie raz się Ciebie o coś zapytam, bo ciągle mam jakieś wątpliwości.... Także jak coś to będę pisać
malinka_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:39   #1620
AsiCcccCA
Zakorzenienie

GG do AsiCcccCA

Dobry

...kurcze przydało by sie wybrac do fryzjera bo koncówki Mi sie troją ...zreszta mała zmiana fryzura zdala by sie

Pomóżcie Mi zdecydowac gdzie ,u kogo

Kasprzyk,Jarlinski kto?może jeszcze kogos poleciecie trzeba to naprawde dobrze przemyślec

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości