Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 640 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-27, 21:27   #19171
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Jest tylko jeden problem...jak chcę jakiś kosmtyk do włosów to musze mu dokłądnie wytłumaczyć jak go sie używa i co ma zrobic dobrego z moimi włosami Gadam mu i gadam więc...na szczęście do tej pory ten sposób skutkuje- zgadza się na wszystko
Indios ja mam latwiej, ilekroc jestesmy na zakupach albo jak grzebie na necie i cos zawziecie analizuje i potem patrze na malzonka to on tylko jedno pytanie mi zadaje 'Przyda Ci sie to i bedziesz uzywac?', sluchania analizy juz nie chce

wstawilam ogorkowy yes do skladowego, jak przepisywalam napis mi przypomnial na etykiecie ze on jest szczegolnie do farbowanych, zapomnialam wspomniec wczesniej

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Jestem zadowolona i cieszę się, że wpadłam na ten wątek.
Boję się tylko, że przesadzę bo jutro marzy mi się znów olej
Powinnam zrobić moim włosom "odpoczynek" ?
Aha no i od wczoraj plunking, to naprawdę działa cuda
To zalezy od wloskow, ja kiedys prawie codziennie robilam maski olejowe z dodatkami, wyszlo wloskom na dobre, potem troche odpuscilam z powodow ze tak powiem zyciowych, od wczoraj znow bede szalec co drugi dzien bo po farbowaniu to one potrzebuja duzo czulosci olejowo-odzywczej, a trzymanie maski to sprawa indywidualna, mozna i 8 godzin ale pod warunkiem ze bedzie caly czas wilgotna (dlatego wlasnie zaklada sie czepek) bo tylko wtedy dziala

wczoraj znalazlam na necie o masce miodowej trzymanej 8 godzin, najlepiej isc z nia spac, podobno rewelacyjny efekt, na 1 czesc miodu 2 czesci odzywki do wlosow ale takiej najprostszej w skladzie, najlepiej bez olejow, w miare zeby byla nie za gesta, nalozyc na wloski, zawinac w czepek albo folie, na to recznik albo czapka i trzymac 1-8g przy czym efekty sa kosmiczne przy trzymaniu min 4g, Eloe to cos dla Ciebie, podobno ta maska nalozona w ten sposob czyli na noc wolno rozjasnia, ale trzeba powtarzac systematycznie, nie pamieta o co dokladnie biega ale miod trzymany w cieple kilka godzin cos tam wydziela co powoduje takie sloneczne rozjasnianie znaczy taki efekt jak na sloncu, sa osoby co zauwazyly to podobno po pierwszym razie

nalezy umyc wlosy (szamponem/odzywka) i na wilgotne nalozyc ta maske, rano zmyc, kto ma cienkie wlosy to pisalo woda z octem na koniec, potem jak tam ma ktos w rutynie pielegnacyjnej, poza rozjasnianiem zaleta jest odzywiony wlos
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:33   #19172
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Syrenko czasem mnie się poziomy mylą
Fakt, natychmiastowy efekt - skleroza Już tak mam wbite do głowy, że natychmiastowych efektów nie ma, że zapominam, iż próbuje nam się cuda sprzedawać
Cytat:
Wszystko się sprowadza do reklam, które otumaniają i braku wiedzy o składnikach u przeciętnej konsumentki.
Jakiś czas temu oglądałam na TVN Style program o urodzie (jest robiony w Polsce i przez Polki ), w którym kosmetyczka zwróciła uwagę i KONIECZNYM przy wyborze kosmetyku jest zwracanie uwagi na skład. Nie pamiętam już, o jaka pielęgnację chodziło, ale wymieniła, jakie składniki winny być w produkcie. I to mnie się podoba

Paprif nic tylko się cieszyc, że widzisz poprawę
Pamiętaj, że włosy przyzwyczajają się i moga przestać reagować, dlatego warto robić przerwy. Sama dobierasz częstotliwość, byle nie przedobrzyć. Czasem można przekarmic włosy, ale wystarcy dobrze je obserwowac, by wiedzieć, czy jest OK.

Wiem już na pewno - Goldwell nie podoba sie włosom. Może to być też niedobór protein, bo oszczędzam keratynę, ale wątpię. Sprawdzimy i w tej konstelacji

Rybiorku dziękuję Będzie masska miodowa jak marzenie
Rozjasnimy i na dodatek włosom miód smakuje jak nic innego
Rewelacja

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-05-27 o 21:35
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 21:36   #19173
paprif
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Indios ja mam latwiej, ilekroc jestesmy na zakupach albo jak grzebie na necie i cos zawziecie analizuje i potem patrze na malzonka to on tylko jedno pytanie mi zadaje 'Przyda Ci sie to i bedziesz uzywac?', sluchania analizy juz nie chce

wstawilam ogorkowy yes do skladowego, jak przepisywalam napis mi przypomnial na etykiecie ze on jest szczegolnie do farbowanych, zapomnialam wspomniec wczesniej

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

To zalezy od wloskow, ja kiedys prawie codziennie robilam maski olejowe z dodatkami, wyszlo wloskom na dobre, potem troche odpuscilam z powodow ze tak powiem zyciowych, od wczoraj znow bede szalec co drugi dzien bo po farbowaniu to one potrzebuja duzo czulosci olejowo-odzywczej, a trzymanie maski to sprawa indywidualna, mozna i 8 godzin ale pod warunkiem ze bedzie caly czas wilgotna (dlatego wlasnie zaklada sie czepek) bo tylko wtedy dziala

wczoraj znalazlam na necie o masce miodowej trzymanej 8 godzin, najlepiej isc z nia spac, podobno rewelacyjny efekt, na 1 czesc miodu 2 czesci odzywki do wlosow ale takiej najprostszej w skladzie, najlepiej bez olejow, w miare zeby byla nie za gesta, nalozyc na wloski, zawinac w czepek albo folie, na to recznik albo czapka i trzymac 1-8g przy czym efekty sa kosmiczne przy trzymaniu min 4g, Eloe to cos dla Ciebie, podobno ta maska nalozona w ten sposob czyli na noc wolno rozjasnia, ale trzeba powtarzac systematycznie, nie pamieta o co dokladnie biega ale miod trzymany w cieple kilka godzin cos tam wydziela co powoduje takie sloneczne rozjasnianie znaczy taki efekt jak na sloncu, sa osoby co zauwazyly to podobno po pierwszym razie

nalezy umyc wlosy (szamponem/odzywka) i na wilgotne nalozyc ta maske, rano zmyc, kto ma cienkie wlosy to pisalo woda z octem na koniec, potem jak tam ma ktos w rutynie pielegnacyjnej, poza rozjasnianiem zaleta jest odzywiony wlos
Nie kuś, nie kuś
Ja jednak nie chcę efektu rozjaśnienia, mam włosy bardzo ciemne- takie prawie czarne i takie chcę mieć więc nie skorzystam z tej maski o której pisałaś, a szkoda.
No to postanowione, jutro olej jak na razie tylko lniany.

edit: Wiecie co... tak macam te moje włosy, macam... mam teraz jakąś pokaźną czuprynę ale... mam wrażenie, że włosy są takie jakby przetłuszczone(te od skóry głowy)... ;/ To może dam sobie spokój z olejowaniem jutro. (?)
Dodam, że dzisiaj umyłam włosy szamopnem Johnson's Baby i następnie wax do suchych i zniszczonych.
...żeby nie było, dam troszkę olejku rycynowego na końcówki

Edytowane przez paprif
Czas edycji: 2010-05-27 o 22:08
paprif jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:09   #19174
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Rybiorku dziękuję Będzie masska miodowa jak marzenie
Rozjasnimy i na dodatek włosom miód smakuje jak nic innego
Rewelacja
Eloe daj znac z efektow, sama jestem ciekawa, ja zamierzam ja robic 1xtygodniowo, z piatku na sobote, nie wiem jak malzonek zareaguje jak do spania ubiore czepek ale dowiem sie juz jutro
u mnie efektu nie bedzie az tak widocznego ale ja to zamierzam ja robic w celach odzywczych

a tutaj skopiowany tekst o maseczce, ja jak znajde cos ciekawego to zaraz sobie kopiuje do worda i do katalogu na kompie, i jak przeczytasz machlo mi sie, ten ocet to do farbowanych, jak dobrze ze zachowalam tekst, jeszcze bys przeze mnie ocet lala na glowe (moze ta maska troche pomoze z wloskami, bierzesz jakies preparaty?)

Miod rozjasnia wlosy poprzez wolne wyzwalanie nadtlenku wodoru. Bardzo, bardzo wolne - 1000 razy mniejsze niz 3% roztwor wody utlenionej, ktory mozna kupic w sklepie. Nie powoduje wiec uszkodzenia ani wlosow, ani skory. Bardzo wiele osob stosuje miod jako odzywke do wlosw i jako srodek rozjasniajacy - nie bylo ani jednego doniesienia o niszczacym dzialaniu miodowej metody.

Podstawowy przepis to jedna czesc miodu na 2 czesci odzywki.
Odzywka musi byc w miare plynna, bez zageszczaczy, woskow, olejow, silikonow i tzw. film formers.
Mikstura jest aplikowana na mokre wlosy, chociaz bedzie dzialac rowniez na suchych lub wilgotnych tak dlugo, jak pozostanie wilgotna, czyli najlepiej nalozyc w tym czasie na glowe foliowy czepek. To jest podstawa. Woda jest niezbedna do wyzwalania H2O2 z miodu.
Podgrzewanie mikstury nie jest konieczne.
Podgrzewanie w kuchence mikrofalowej przez wiecej niz 10 sekund zabija enzym odpowiedzialny za wyzwalanie H2O2.
Mikstura pozostaje na wlosch od 1-8 godzin (czyli cala noc)
rezultaty zaleza od wlosow, stosowanego przepisu i czestotliwosci stosowania.
Do naturalnych i farbowanych wlosow podstawowy przepis podany powyzej w zupelnosci wystarcza. farbowane wlosy dobrze jest po zmyciu odzywki wyplukac w wodzie z octem, odczekac minute i zmyc czysta woda.
Zarowno surowy jak i pasteryzowany miod nadaja sie na rozjasnianie.
I teraz tak - miod dodany do odzywki i splukany po minucie nie rozjasni wlosow. Ale zdecydowanie rozjasni miod zostawiony na pare godzin, zwlaszcza kiedy treatment bedzie powtarzany. To jest lagodne, "sloneczne" rozjasnianie. Wlosy nie sa szorstkie i podnieszczone jak po komercyjnych farbach, sa miekkie i blyszczace.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-05-27, 22:09   #19175
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

Cytat:

A składy obu Yes marchewa i pomidor wstawiałam do składowego.
Rzeczywiście w kwestii pomodora różni się skład ze strony producenta od składu na posiadanym przeze mnie opakowaniu. Składem marchewy nie dysponuję
mam sklady wszystkich YES-ow moge wkleic, ogorka tez
ale to sklady z netu, jesli sie rozni od rzeczywistosci to chyba nie bardzo ma sens?

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-05-27 o 22:12
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:12   #19176
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19626791]mam sklady wszystkich YES-ow moge wkleic, ogorka tez [/QUOTE]

juz wkleilam ogorka
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-05-27, 22:14   #19177
Konto usunięte

Cytat:
juz wkleilam ogorka
acha a o tej masce miodowej to tez czytalam ale jeszcze nie probowalam moze wlasnie zaaplikoje na noc sobotnio-niedzielna
a co do yes-a ogorkowego- ma odzywke b/s w sobote ide na poszuliwania

Edytowane przez 12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Czas edycji: 2010-05-27 o 22:16
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:22   #19178
wilczex
Zadomowienie

WOW! A ja mam miodek pod ręką I jutro z rana zrobię sobie taką maskę Tylko, że mój miód jest naturalny i zrobiła się z niego taka gruda. Ale myśle, ze jak wymieszam z odżywką to będzie dobrze. Potrzymam na włosach ze 2 h i dam znać jak efekty.

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:25   #19179
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19626912]acha a o tej masce miodowej to tez czytalam ale jeszcze nie probowalam moze wlasnie zaaplikoje na noc sobotnio-niedzielna
a co do yes-a ogorkowego- ma odzywke b/s w sobote ide na poszuliwania[/QUOTE]

wiem, mam obie , i sklady obu wkleilam, jeszcze jej nie uzylam (mam tyle rzeczy ze moglabym sklepik zalozyc )

a w ogole to mam na zbyciu odzywke z Curl Junkie bez splukiwania, w sensie do oddania bo okazalo sie ze mi nie podeszla calkowicie, chyba to wynika z konsystencji, jedna ktora jest gladka jest super, a druga jest taka perlowa, sklad ma dobry ale mi nie pasuje, i mam dwie bo akurat ta dostalam jako gratisa do kolejnego zamowienia, wiec jedna cala i druga zaczeta, czy jest ktos to reflektuje

oto ona (ma lekki zapach pomaranczy):
Curl Junkie Leave-in Conditioner 8oz

Water, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate*, Cetearyl Alcohol*, Steartrimonium Chloride*, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, PE G-6 Caprylic/Capric Glycerides, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Butylene Glycol, Citrus Aurantium Dulcis (Sweet Orange) Flower Extract, Cetraria Islandica (Iceland Moss) Extract, Tocopheryl Acetate, Propylene Glycol, Panthenol, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Althaea Officinalis (Marshmallow) Root Extract, Trisodium EDTA , Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Fragrance.
*Vegetable Derived
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-05-27, 22:27   #19180
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
wiem, mam obie , i sklady obu wkleilam, jeszcze jej nie uzylam (mam tyle rzeczy ze moglabym sklepik zalozyc )

a w ogole to mam na zbyciu odzywke z Curl Junkie bez splukiwania, w sensie do oddania bo okazalo sie ze mi nie podeszla calkowicie, chyba to wynika z konsystencji, jedna ktora jest gladka jest super, a druga jest taka perlowa, sklad ma dobry ale mi nie pasuje, i mam dwie bo akurat ta dostalam jako gratisa do kolejnego zamowienia, wiec jedna cala i druga zaczeta, czy jest ktos to reflektuje

Water, Cetyl Alcohol, Behentrimonium Methosulfate*, Cetearyl Alcohol*, Steartrimonium Chloride*, Cetyl Esters, Behentrimonium Chloride*, Butyrospermum Parkii (Shea Butter) Fruit, PE G-6 Caprylic/Capric Glycerides, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Glycerin, Butylene Glycol, Citrus Aurantium Dulcis (Sweet Orange) Flower Extract, Cetraria Islandica (Iceland Moss) Extract, Tocopheryl Acetate, Propylene Glycol, Panthenol, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Althaea Officinalis (Marshmallow) Root Extract, Trisodium EDTA , Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Potassium Sorbate, Hexylene Glycol, Fragrance.
*Vegetable Derived
Ja reflektuję!
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 22:28   #19181
Konto usunięte

Cytat:

*Vegetable Derived
Rybionek, to ja sie pisze
Stary 2010-05-27, 22:55   #19182
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

szukam sposobu co ozywi moje wlosy. Moze wina to zbyt mocne cieniowanie, ktore na tej dlugosci kompletnie sie nie sprawdza. Nie wiem, ale ciagle nosze zwiazane wlosy, porazka... nie moge sie doczekac kiedy podetne, jestem zdesperowana

musze znaleźć najlagodniejszy szampon z sls, jaki polecacie?
i mam jedna prosbe do silikonowych dziewczyn, chcialabym sproibowac jednak, lubie geste tresciwe odzywki, d/s jak i b/s . Poleci ktos ?
Stary 2010-05-27, 22:57   #19183
Rybiorek
Zakorzenienie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19627381]Rybionek, to ja sie pisze [/QUOTE]

Oj, juz ktos sie zalapal, moge Ci oddac cos innego, wolisz odzywke czy jakis stylizator?

tylko mi napisz czy jestes ortodox czy pq w polowie skladu Cie nie odstrasza, i czy akceptujesz silikon PEG, jak pisalam mam spory magazyn a nie dam rady zuzyc, niektorych rzeczy to juz wiem ze nie zuzyje (chyba ze bede sie zmuszac bo szkoda wyrzucic)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-05-27 o 22:59
Stary 2010-05-27, 23:00   #19184
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _Ewelka___ Pokaż wiadomość
szukam sposobu co ozywi moje wlosy. Moze wina to zbyt mocne cieniowanie, ktore na tej dlugosci kompletnie sie nie sprawdza. Nie wiem, ale ciagle nosze zwiazane wlosy, porazka... nie moge sie doczekac kiedy podetne, jestem zdesperowana

i mam jedna prosbe do silikonowych dziewczyn, chcialabym sproibowac jednak, lubie geste tresciwe odzywki, d/s jak i b/s . Poleci ktos ?
A kiedy podcinałaś.Wtedy jakiś czas temu?Czy teraz?
Cieniowanie się znakomicie wtedy spisało.
Co się teraz dzieję,że związujesz włosy?

Szampon Barwa.
Z odżywkami nie pomogę bo nie używam z silikonami.
Moze Pantene do loków?
Ale czy to ożywi?
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:07   #19185
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Siostra- tylko ostrożnie z tym olejowaniem skoro to takie nieokreślone bliżej jest
Opatrunek w związku z...jęczmieniem?
To jednak nie jęczmień ale spokojnie dziś był kluczowy dzień, i od dziś już pwinno byc tylko lepiej
Dziękuję Kochana za troskę
Cytat:
Napisane przez Pinsleepe Pokaż wiadomość
Wiem, że nieładnie, ale obiecuję poprawę Miałam ogólne zniechęcenie i nic mi się nie chciało, ale wraz ze słońcem dostałam przypływu energii i jestem gotowa na dalsze dyskusje o włosach i nie tylko Nawet zakupiłam dzisiaj balsam do loków Nivei, bo nigdy go nie miałam, a pamiętam, że dziewczyny pisały, że pierwsze opakowanie działa najlepiej. Muszę się jakoś "podrasować" przed zbliżającym się weselem- nie moim, of course
Ja tak miałam w tamtym roku (też na pewien czas był odwyk od wizażu). Śmiac mi się zachciało bo rzeczywiście z tym balsamem Nivea to w większości przypadków tak jest
A Indios jak go ostatnio uwielbia
(jej pierwsze opakowanie z tego co się orientuję, prawda Indios?)
Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Też mam biofuturo i mam wrażenie, że smaruje włosy smalcem;> ale Efavit już wyczaiłam w pewnym miejscu co prawda drożej wychodzi, ale na tym nie ma co oszczędzać;]
Zgadzam się
Cytat:
Napisane przez wilczex Pokaż wiadomość
Mi po degażowaniu włosy wcale się nie niszczą bardziej niż bez ( kiedyś miałam na równo ścięte). Ale i tak mają tendencję do łamania, rozdwajania i innych nieprzyjemnych rzeczy, których nijak nie potrafię zlikwidować.
Ja bym próbowała mocnego cieniowania.
Na rozdwajanie -olejowac
Cytat:
Edith3F opatrunek na buzi? Ojoj Na pewno dasz radę, a jak nie, przybęde z odsieczą

A skoro już tak oglądam sobie zdjęcia typów skrętu, to powiedzcie, czy ta pani nie ma włosów jak Nava?
Postaram się coś wymyślić
Zgadzam się , ta Pani to kopia włosków Navy
Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Wiele osób szuka produktu po którym włosy będą wyglądały od razu dobrze, nie mają świadomości, że tak działają substancje kondycjonujące a nie regenerująco-wzmacniające, bo te drugie potrzebują czasu na zadziałanie.
Wszystko się sprowadza do reklam, które otumaniają i braku wiedzy o składnikach u przeciętnej konsumentki.
Święta prawda

Moja siostra też :
użyje raz ,nie widzi efektów, i mówi "eee nic szczególnego ta maska"
Cytat:
Gdy szłam moje loki podskakiwały tak jak na reklamach tych różnych pianek, nie wiem czy wiecie o co mi chodzi, były takie lekkie, sprężyste, lśniące.
Ja widzę już dużo poprawę, naprawdę
Jestem zadowolona i cieszę się, że wpadłam na ten wątek.
Boję się tylko, że przesadzę bo jutro marzy mi się znów olej
Powinnam zrobić moim włosom "odpoczynek" ?
Aha no i od wczoraj plunking, to naprawdę działa cuda
Cieszę się bardzo , Może będą zdjęcia?
My tu lubimy oglądac szczególnie motywujące nas piękne loczki
Nakładanie codziennie odżywek nie działa żle.Dbaj tylko o różnorodność
Cytat:
Wiecie co... tak macam te moje włosy, macam... mam teraz jakąś pokaźną czuprynę ale... mam wrażenie, że włosy są takie jakby przetłuszczone(te od skóry głowy)... ;/ To może dam sobie spokój z olejowaniem jutro. (?)
Dodam, że dzisiaj umyłam włosy szamopnem Johnson's Baby i następnie wax do suchych i zniszczonych.
...żeby nie było, dam troszkę olejku rycynowego na końcówki
Nakładaj olej ok5 cm od skóry głowy na włosy ,i dobrze domywaj skalp

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Tylko, że mój miód jest naturalny i zrobiła się z niego taka gruda. Ale myśle, ze jak wymieszam z odżywką to będzie dobrze. Potrzymam na włosach ze 2 h i dam znać jak efekty.
Jeśli zrobiła się gruda to wystarczy ogrzac słoiczek z miodem(najlepiej wstawic go do gorącej wody) i zmieni się w ciekły
Cytat:

Jeśli cieniowanie było zbyt mocne to bezsensu teraz znów obcinać moim zdaniem. Może spróbuj urozmaicić pielęgnację.Co teraz stosujesz?

Barwa będzie ok.Ale według mnie fajniejszy jest szampon Mypa(mój ulubiony), ma na pierwszym miejscu w składzie aloes
Z gęstych masek to przypomina mi się od razu Mypa z masłem shea .Była mega ciężka i mi nie pasowała akurat.Może nowy Biowax do ciemnych byś też chciała(masz ciemne loczki).

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:32   #19186
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
No to mówicie, żeby nie degażować? Jestem gotowa z tego zrezygnować, ale muszę w takim razie wymyśleć coś w zastępstwie - im krótsze tym lepiej się kręcą, nie opadają, są sprężyste i aż się chce głaskać. Degażowania się trzymałam dlatego, że na warstwy cieniowania w ten sposób nakładałam niejako drugie degażowane warstwy - co prezentowało się w postaci pięknych loków.

No właśnie ostatnio miałam tylko wycieniowane, bo ta fryzjerka powiedziała, że pierwsze słyszy, żeby ktoś degażował kręcone włosy. Ale nie widzę w sumie zmiany ułożeniu włosa - jest tak samo - czyli CIĘĘĘĘŻKO

A z długości nie chcę w żadnym wypadku rezygnować. Zapuszczam.

To może następnym razem (ale pewnie i tak dopiero po wakacjach, bo - patrz wyżej) poprosić o silne cieniowanie tylko?

Mi po degażowaniu włosy wcale się nie niszczą bardziej niż bez ( kiedyś miałam na równo ścięte). Ale i tak mają tendencję do łamania, rozdwajania i innych nieprzyjemnych rzeczy, których nijak nie potrafię zlikwidować.
Cześć Podczytuję Was, wróciłam do czytania wątku, III cz. praktycznie opuściłam, ponieważ czasu nie miałam, ale pielęgnacji nie rzuciłam. W sumie przestałam się udzielać na forum po wizycie u fryzjera, trochę wstyd mi się było pokazać. Jak tylko wróciłam od fryzjera, byłam załamana... Fryzjerka pytała o pielęgnację, więc nie klamałam. Powiedziałam o olejach, braku sylikonów i tak dalej. Nic nie odpowiedziała(dziwne, prawda?). Moje włosy zostały podegażowane. Na początku z degażem skojarzyło mi się "zło" i "wizaż", więc powiedziałam, żeby lepiej nie przerzedzała mi włosów,bo i tak mam ich mało, na co pani powiedziała, że będą się lepiej układać, mieć więcej miejsca do kręcenia się i będą lżejsze. Wtedy już się nie odezwałam, bo byłoby, że gówniara się wymądrza Żałuję z perspektywy czasu i uważam, że o to,czy chcę mieć przerzedzone włosy(wróciłam z połową włosów mniej na głowie!) powinno być ze mną ustalone wcześniej, bo nieśmialo poczułam się zapędzona w kozi róg, chociaż może sama jestem sobie winna. No nieważne, teraz to i tak już niczego nie zmieni.Włosy ścinałam w lutym i od tej pory mam uraz. Zetnę końcówki przed miesięcznym wyjazdem nad morze i piasek gorących Włoch(boję się o pielęgnację, czytałam zagraniczne artykuły o wakacjach, jednak wciąż mam pewne wątpliwości). Zauważyłam, że daję na włosy zbyt dużo odżywki, toteż zmniejszylam ilość. Wreszcie w osiedlowym sklepiku dopadłam Naturie! Ta z lnem jest świetna, ale mimo to rozcieńczam ją z wodą. Przygotowałam tutaj taką małą historię włosową aż do teraz
1- Rok bodajże 2007, całkiem proste włosy...To były czasy
2-Tutaj chciałam pokazać, że w kitku często skręcały się w jednego loczka.
3-Nieudane ścięcie, od którego zaczęło mi się kręcić na głowie...Chyba nawet nie wyszłam na tym tak źle
4-Też tendencja do lekkiego skręcania(stosowanie szamponu z SLS i sylikonami, pianki...) -> tutaj już rok 2008
5-wigilia 2009, przed ścięciem
6-po wyjściu z salonu, miałam tak załamaną minę, że nie zmieniłam jej nawet do zdjęcia...
7-Teraźniejsze, jeszcze przed ograniczeniem ilości odżywki, teraz mają zdecydowanie więcej objętości,

Dziewczyny, gdzie kupujecie Lorysy?
Załącznik 3143454Załącznik 3143455

Załącznik 3143456Załącznik 3143457

Załącznik 3143458Załącznik 3143459

Załącznik 3143460

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:34   #19187
_Ewelka___
Zakorzenienie

GG do _Ewelka___

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
A kiedy podcinałaś.Wtedy jakiś czas temu?Czy teraz?
Cieniowanie się znakomicie wtedy spisało.
Co się teraz dzieję,że związujesz włosy?

Szampon Barwa.
Z odżywkami nie pomogę bo nie używam z silikonami.
Moze Pantene do loków?
Ale czy to ożywi?
w marcu w okresie swiat podcinalam, z tego co pamietam. Oj roznie to bylo, raz lepiej raz gorzej. Ale teraz sa tak cienkie, fruwaja dokoola glowy, pusza sie i nie wugladaja fajnie. Zwiazuje, bo kompletnie nie chca sie ulozyc.

moze czas zmienic odzywke do mycia, uzywam yunga rozowego
Cytat:
Napisane przez Edith3F Pokaż wiadomość
Jeśli cieniowanie było zbyt mocne to bezsensu teraz znów obcinać moim zdaniem. Może spróbuj urozmaicić pielęgnację.Co teraz stosujesz?

Barwa będzie ok.Ale według mnie fajniejszy jest szampon Mypa(mój ulubiony), ma na pierwszym miejscu w składzie aloes
Z gęstych masek to przypomina mi się od razu Mypa z masłem shea .Była mega ciężka i mi nie pasowała akurat.Może nowy Biowax do ciemnych byś też chciała(masz ciemne loczki).
tak mam mocne cieniowanie, i dlatego chce obciac zeby wyrownac. Najdluzsza warstwa smetnie wisi, ledwo sie faluje. Rok temu wlosy byly w siwetnej kondycji, yung do mycia, seboradin balsam jako maska, olej ze slodkich migdalow, gloria... czasem wax.

Teraz jest identycznie, gloria czasem, no waxa nie mam ale jakos wielkich efektow nie dawal. Chyba musze wszytsko przekrecic do gory nogami , wlosy moze sie przywyczaily, nie wiem

szampon mypa nie zawiera silikonu? zaraz obczaje maski
dziekuje Wam
Stary 2010-05-27, 23:46   #19188
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Przygotowałam tutaj taką małą historię włosową aż do teraz
wygladaja pieknie, loki zdefiniowane i odzywione, na pewno inne wizazanki zgodza sie ze mna

---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
tak mam mocne cieniowanie, i dlatego chce obciac zeby wyrownac. Najdluzsza warstwa smetnie wisi, ledwo sie faluje. Rok temu wlosy byly w siwetnej kondycji, yung do mycia, seboradin balsam jako maska, olej ze slodkich migdalow, gloria... czasem wax.

Teraz jest identycznie, gloria czasem, no waxa nie mam ale jakos wielkich efektow nie dawal. Chyba musze wszytsko przekrecic do gory nogami , wlosy moze sie przywyczaily, nie wiem

dziekuje Wam
wlasnie dlatego nie chodze do fryzjerow, cieniowanie jest fajne ale do pewnego poziomu, wczoraj po farbowaniu mialam dola bo moje wygladaly fatalnie i zaczelam gadac do malzonka ze pojde sciac (i juz mi sie stres wlaczyl na mysl o fryzjerze) i chyba znow wroce do ciemnego koloru, powiedzial ze on zwariuje i wyladuje w wariatkowie, nakladlam oleje na noc i bylo jak widzialyscie (z warkoczem) a dzisiaj po zabiegach znow sie skrecily, wiec zostaje z blondem

ja sobie sama cieniuje w bardzo prosty sposob, glowa w dol (a raczej w poziom, twarz w kierunku podlogi) i tne rowno, jak machne do tylu to mam pocieniowane, zauwazylam kiedys ze jak cielam na rowno to jak dalam glowe w dol to sa pieknie pocieniowane ale bez przesady i teraz daze zeby wyrownac w druga strone, za pol roku powinnam miec rowne jak glowa bedzie w dol (jak zaczynalam to sobie powtarzalam ze na fryzjera jest zawsze czas, jak schrzanie to wtedy poleze), jakos nie moge sie przemoc zeby zaufac fryzjerowi
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-05-27 o 23:47
Stary 2010-05-27, 23:52   #19189
Pinsleepe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agison Pokaż wiadomość
qrczę no, ja to zawsze mam pecha .... już się ucieszyłam, a za chwilkę uświadomiłam sobie że w środę już mnie nie będzie

jak będę się wybierała do Kraka to poproszę Was o namiary na jakieś fajne stacjonarne sklepiki do tego czasu może przyoszczędzę parę PLNów
A kiedy będziesz w Krakowie?

Cytat:

Pinsleepe
I za podrasowanie przed weselem.
Dziękuję bardzo Już nawet mam pomysł jak to zrobić, dzięki wam, a dokładniej dzięki Rybiorkowi. Maska miodowa brzmi pysznie

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Dzięki za wiadomość o TBS, planuję tam za jakiś czas zakupić odżywkę miodową i oliwkową

Z Yes próbowałam odżywki.
Mogę Ci zrobić odlewkę jak się spotkamy
Super Eti chce mnie obdarować grzybkiem tybetańskim, a ty odżywką - życie z Wizażem jest piękne Oczywiście liczę na spotkanie także z mniej interesownych powodów
A z TBS na razie testuję bananową - fajnie mieć coś żółtego na włosach, takie miłe doznanie estetyczne

Cytat:

Moja siostra też :
użyje raz ,nie widzi efektów, i mówi "eee nic szczególnego ta maska"
.
Skąd ja to znam.... Nałożyłam raz siostrze olej kokosowy na noc, to nie dość, że się wzdrygała przy tym jakbym ją co najmniej smołą smarowała, to na drugi dzień też stwierdziła, że nie widzi efektów... po jednym użyciu
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:52   #19190
polelavendove
Wtajemniczenie

Eloe miłej zabawy
polelavendove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-27, 23:55   #19191
smerf3
Raczkowanie

Cytat:

Na moje włosy świetnie działa Herbal Essences do włosów farbowanych (dimethicone w pierwszej 10 składu), jest gęsty, do spłukiwania, ale ja go nie spłukuję bo moje włosy go wchłaniają, dosłownie.

Dziewczyny, przez Was zaplanowałam jutro wypad do Natury, rozejrzę się za czymś ciekawszym. A może coś polecacie?;> Chyba muszę iść na jakiś kosmetykowy odwyk

Edith ta Mypa aloesowa to z natury?;>
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 00:01   #19192
msk3
BAN stały

Cytat:
w marcu w okresie swiat podcinalam, z tego co pamietam. Oj roznie to bylo, raz lepiej raz gorzej. Ale teraz sa tak cienkie, fruwaja dokoola glowy, pusza sie i nie wugladaja fajnie. Zwiazuje, bo kompletnie nie chca sie ulozyc.

moze czas zmienic odzywke do mycia, uzywam yunga rozowego

J

dziekuje Wam
Ja myślę,że włosy mają dość tego samego.
Nadeszła wiosna i chcą być delikatniej traktowane.
Spróbuj umyć HegronemMrs.Potters na początek b/s.bo chyba lżejsza niż balsamy.
Daj im inną odżywkę d/s i b/s np.Joannę z lnem.
Zanim zaczniesz stosować silikony wypróbuj lżejszej pielęgnacji.
Moze teraz czas na miód,aloes?
A z protein coś miałaś ostatnio?

Pamiętam jak pięknie Ci się po cieniowaniu pokręciły.i ta objętość.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 00:08   #19193
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo Już nawet mam pomysł jak to zrobić, dzięki wam, a dokładniej dzięki Rybiorkowi. Maska miodowa brzmi pysznie
Fajnie ze pomoglam

jesli chodzi o zobaczenie szybkiego efektu to jeszcze polecam (to juz testowalam, nawet dzisiaj) maska z 1 zoltka, 4 lyzki oliwy z oliwek i 1 lyzki miodu, pod czepek i trzymac godzine, ja trzymalam 40m ale to z braku czasu bo jeszcze chcialam walnac wax na min 15m, ale ta zoltkowo-oliwno-miodowa maska dziala jak sie ja powtarza raz na tydzien lub raz na 2 tygodnie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-05-28, 06:06   #19194
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Wilczex- zgadzam się z Edith Olej na rozdwajanie a następnym razem nei degażuj tylko poproś o silniejsze wycieniowanie Ja też jak pójdę następnym razem do fryzjera to tylko na minimalne podcięcie końcówek i przede wszystkim na cieniowanieeee

Edith- pierwsze opakowanie po długiej przerwie Jednak mogę go tlyko używam zaraz po umyciu- do odświeżania już się nie nadaje niestety

Maska miodowa mnie kusi Niedługo zrezygnuję z żółtka na okres letni Przydałoby się znaleźć jakaś dobrą, odżywczą alternatywę na cotygodniowe mega maski

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:27   #19195
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj, juz ktos sie zalapal, moge Ci oddac cos innego, wolisz odzywke czy jakis stylizator?

tylko mi napisz czy jestes ortodox czy pq w polowie skladu Cie nie odstrasza, i czy akceptujesz silikon PEG, jak pisalam mam spory magazyn a nie dam rady zuzyc, niektorych rzeczy to juz wiem ze nie zuzyje (chyba ze bede sie zmuszac bo szkoda wyrzucic)
moze tez się na coś załapię nie straszne mi peg i inne

dziś reż przetestuję maskę miodową

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:23   #19196
wilczex
Zadomowienie

Niestety z mojej masecczki miodowej nic nie będzie - nie wzięłam ze sobą odżywki do włsów - nie zmieściła mi się... Ale iód podprowadzam chłopakowi jazk będę od niego wracać w pon. i od razu aplikuję odżywkę.

A co do cięcia - zrobię tak jak mi radzicie

Zapraszam na bloga: http://wilczejagody.blogspot.com/
wilczex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:34   #19197
paprif
Zakorzenienie

Cytat:

Cieszę się bardzo , Może będą zdjęcia?
My tu lubimy oglądac szczególnie motywujące nas piękne loczki
Nakładanie codziennie odżywek nie działa żle.Dbaj tylko o różnorodność

Nakładaj olej ok5 cm od skóry głowy na włosy ,i dobrze domywaj skalp
Jak tylko przywiozę aparat zrobię zdjęcia.
Już sama nie wiem czy dzisiaj nakładać ten olej czy nie...
Może sobie wieczorem nałożę
Stary 2010-05-28, 11:27   #19198
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:

Mniemam, że Mypa może być fajna z uwagi na ten aloes na pierwszym miejscu po wodzie. W składzie silikonu chyba nie ma, ale gdzieś przed zapachem ma jakieś PQ

Poprzemyśluję i napiszę jakie produkty z silikonami ja lubię

solaola, mi we wrześniu fryzjerka też przetrzebiła połowę włosów, były za krótkie i nie łapały skrętu; przynajmniej obyło się bez żadnego degażowania.
Natomiast okres kryzysowy chyba u Ciebie minął i loki wróciły do pełnej świetności

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Na moje włosy świetnie działa Herbal Essences do włosów farbowanych (dimethicone w pierwszej 10 składu), jest gęsty, do spłukiwania, ale ja go nie spłukuję bo moje włosy go wchłaniają, dosłownie.

Dziewczyny, przez Was zaplanowałam jutro wypad do Natury, rozejrzę się za czymś ciekawszym. A może coś polecacie?;> Chyba muszę iść na jakiś kosmetykowy odwyk

Edith ta Mypa aloesowa to z natury?;>
Mypa w Naturze.
Mają tam produkty firmy Artiste, dziewczyny testowały żele stylizacyjne, są też odżywki zgodne z CG.
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:35   #19199
Pinsleepe
Rozeznanie

Dzień dobry wszystkim

Zapomniałam wczoraj napisać, że w międzyczasie, kiedy mnie tu nie było, odkryłam nowy szampon dla dzieci (chyba, że już go znacie) bez SLES i bez silikonów - Dax Perfecta baby szampon i płyn do kąpieli 2 w 1. Jak ktoś będzie zainteresowany, mogę podać skład.
Z odżywek natomiast upolowałam kiedyś w Auchan coś o nazwie Nature shea butter hair mask - dość treściwa, zawiera amodimethicone, wg mnie bardzo fajna. To tyle - może ktoś skorzysta
Pinsleepe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:41   #19200
Carammel
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry wszystkim

Zapomniałam wczoraj napisać, że w międzyczasie, kiedy mnie tu nie było, odkryłam nowy szampon dla dzieci (chyba, że już go znacie) bez SLES i bez silikonów - Dax Perfecta baby szampon i płyn do kąpieli 2 w 1. Jak ktoś będzie zainteresowany, mogę podać skład.
Z odżywek natomiast upolowałam kiedyś w Auchan coś o nazwie Nature shea butter hair mask - dość treściwa, zawiera amodimethicone, wg mnie bardzo fajna. To tyle - może ktoś skorzysta
Możesz go porównać z babydreamem pod względem plątania własów??
Carammel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości