Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 09:32   #3571
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21
Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

hej
nocka spoko-mala obudzila sie o 1.30 to wzielam ja do lozka i razem se spalysmy do rana
malz wrocil o 8.00 teraz spi i za bardzo z nim nie gadalam- przywital nas tylko caluskiem i poszedl spac

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

Takie rzeczy to juz indywidualna sprawa kazdego dziecka.Ja daje bo widze ze nie ma z tym najmniejszego problemu.Wlasciwe nigdy nie miala-poczawszy od grudek w sloiku

Herbatnikow nie daje, bo po rozlamaniu wydaja mi sie ostre te drobne okruszki i jakby sie zachłysnęła to garcdelko podraznine by bylo
ja daje herbatniki te specjalne dla dzieci sa miekie i nawet jak leza otwarte na stole to sa mieciutkie

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

jaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

Mnie podoba się żyrafa i bączek

czekoladko Wercia , Maciuś to samo powiedział i przesyła Jej
zdecydowana wiekoszc jest za zyrafa wiec chyba ja kupie

a jak powiedzial??
Cytat:

Mój synek ma dzisiaj dzień wyjca, wymuszacza Piszę z Nim na kolanach i właśnie muszę pozbierać swoje śniadanie z podłogi To idę.
to moja panna dzisiaj w dobrym humorze

ale dzisiaj cieplo bedzie juz jest 28 st. wiec planuje dzien spedzic na dworku

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:38   #3572
Karolinak82
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
A ta fontanna nie jest głośna?

, biedna Zu, za poprawę zdrówka
melodyjka gra i słychać troszkę wiatraczek, ale jak dla mnie nie przeszkadza za bardzo chociaż oczywiście tv nieco zagłusza ale ważniejsze że Zu się podoba

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
dzieki za odp.
aaa duzo zdrowka dla Zuzi

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Karo, zdrówka dla Zu
Ucałuj ją od ciotki

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
cześć kochane
wróciliśmy z wojaży - wesele bardzo udane, Tomuś zrobił furorę - tańczył ze wszystkimi ciotkami i nawet na sto lat machał pupcią
Super że wyjazd udany Teraz musisz zabrać się za Maluszka, ale myślę że szybko pójdzie

Cytat:
Napisane przez adaikaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny UMIERAM
ząbkuję znowu... cholerna 8
Bidulko nie wiem po co nam te 8ki....wychodzą to boli a później i tak nic z nich nie ma dobrego i trzeba wyrwać

Cytat:
ja wszystkie leki podaje strzykawka od nurofenu.Wstrzykuje boczkiem i odruch polkniecia murowany.

Calcium i cebion dodawalam do herabatki.
Na kaszel Ambrosol lub Pulneo-chyba, ale wybor zalezy od doktora.
Też staram się podawać strzykawką...Mała ma awersję do leków i jak raz załapie że to leki to już więcej dziuba nie chce otwierać

muszę sprawdzić te Twoje syropy

Cytat:
Napisane przez syla39 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanka. Nie wiem jak mam teraz karmic Lene Do tej pory dawalam cysia w nocy (na szczescie teraz sie nie budzi), rano, pozniej kaszka, deserek, obiadek, owoc, kaszka na dobranoc. I cys miedzy posilkami, na zawolanie
No i teraz nie wiem kiedy dac jej mleko oprocz rana jak sie obudzi??? Na dobranoc dajecie mleko czy kaszke? W ciagu dnia nie dajecie mleka? No i jak to teraz z witamina D??? Dawac normalnie jak do tej pory jedna kapsulke dziennie czy rzadziej??? Co dajecie na sniadanie? Moze powinnam zrezygnowac z porannej kaszy Nic juz nie wiem
Moja nie pije samego mleka, bo nie chce...zawsze dodaję jej 1,5 miarki kaszki na 240 ml mleka...smak ma troszkę słodszy niż samo mleko więc wcina chętnie...oczywiście z butelki. No i dostaje taką kaszkę rano i wieczorem...w ciągu dnia dostaje "dorosłe" jedzenie....mleka by już nie ruszyła...
Witaminę D dajemy cały czas jedną kapsułkę dziennie...

Edytowane przez Karolinak82
Czas edycji: 2010-05-28 o 09:44
Karolinak82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:41   #3573
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Przemek w nocy śpi od ok 20:30-7:30 -11h
i w dzień łącznie ok 4 h...

Witam Was

W nocy myślałam, że umre
Ból zeba niewyobrażalny, jak ścisnęłam delikatnie husteczkę higieniczną między zębami z tyłu (tylko husteczkę jestem w stanie tam wcisnąć bo palec mi już nie wejdzie) okazało się że dziąsła krwawią poczułam też zapach ("smród")
ropy...
do tego dostałam @
opuchnięta jestem jak chomik... o jedzeniu czegokolwiek mogę dzisiaj zapomnieć bo picie przychodzi mi z trudem...
Przynajmniej na razie tak ten ząb tak nie rwie...
Owszem boli ale już z bólu nie szaleje... za to nie czuje połowy szczęki...
Jak dzisiaj mi to nie przejdzie to chyba jutro bede musiała iść do jakiegoś dentysty bo nie podoba mi się to co się porobiło...

I jak na złość dzisiaj muszę sama być z Przemusiem...
Siostra z mamą jadą do Krakowa na zakupy, które muszą dzisiaj zrobić bo młoda w poniedziałek wyjeżdza do Norwegii
Teściowa po zawale dźwigać Przemka nie może
Mąż idzie do pracy

A ja po przespanych 2 godzinach od 24 h, z okrótnym bólem zęba, opuchnieta tak że mówić nie mogę do tego z @...
Lepiej być nie może

Życzę Wam kochane całkowicie udanego dnia.

o hoooo przeliczyłam się... zaczyna rwać
czyli masz już szczękościsk - dentysta w takim stanie nic nie pomoze oprócz wypisania antybiotyku
jak masz jakiegoś zaprzyjaźnionego lekarza (z przychodni, pediatrę) albo zaprzyjaźnioną aptekę, zeby Pani Ci dała opakowanie antybiotyku, a jak będziesz miała z kim Przemka zostawić to się umówisz do lekarza i doniesiesz receptę

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

pamiętam, ze kilka z Was kupowało rowerki dla swoich dzieci... mozecie napisać jakie to były i czy jesteście zadowolone z użytkowania... wady, zalety, które zauważyłyście

mój Tomuś nie chce jeździć w wózku i chciałabym kupic jakiś rowerek na spacery, zebym ja mogła nim sterować

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:47   #3574
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam Was

W nocy myślałam, że umre
Ból zeba niewyobrażalny, jak ścisnęłam delikatnie husteczkę higieniczną między zębami z tyłu (tylko husteczkę jestem w stanie tam wcisnąć bo palec mi już nie wejdzie) okazało się że dziąsła krwawią poczułam też zapach ("smród")
ropy...
do tego dostałam @
opuchnięta jestem jak chomik... o jedzeniu czegokolwiek mogę dzisiaj zapomnieć bo picie przychodzi mi z trudem...
Jak dzisiaj mi to nie przejdzie to chyba jutro bede musiała iść do jakiegoś dentysty bo nie podoba mi się to co się porobiło...

Siostra z mamą jadą do Krakowa na zakupy, które muszą dzisiaj zrobić bo młoda w poniedziałek wyjeżdza do Norwegii
Mąż idzie do pracy

A ja po przespanych 2 godzinach od 24 h, z okrótnym bólem zęba, opuchnieta tak że mówić nie mogę do tego z @...
Lepiej być nie może

Naprawdę Ci współczuję

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość
Trzymam za dzisiejszą wizytę u neurologa
...

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 09:54   #3575
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
w
mam nadzieje ze Antos przespi nocke

z brzuszkami ostroznie bo mozesz dostac zakwasow a to strasznie boli wiec dobrze cwiczysz, pamietaj zeby nie robic codziennie , a po co 3 razy dziennie je robisz? wystarczy jak raz bedziesz robic np. po 50 ale ze 3 serie , a przed brzuszkami zrob rozgrzewke zeby spalac tluszczyc przy muzyce sie poruszaj np
Przespał chyba z 2 pobudkami
Ale nie marudził

Nie dam na razie rady 3 serii po 50 dlatego dzielę na 3xdziennie.
Przy 20/30 juz bola miesnie a to znak, ze pracuja
Potem zabiore sie za A6W.

Cytat:
aż nazbyt... biedne nasze maleństwa

Niestety w pracy jestem więc nie mam dostępu do żanych prochów oprócz nurofenu który przyniosłam sobie z domu...
Jak tylko przejdzie od razu pędzę do lekarza i niech mi usunie to ścierwo bo oszaleć z bólu można

Dzieczynki kiedy zaczęłyście gotować dzieciakom obiadki na wodzie z mięska?? Razem z mięskiem?? (nie osobno mięso i warzywa tylko wszystko razem?) jak już skończyły 9 miesiecy i zaczęły 10??
Ja już kilka mies temu gotowałam na wywarze.

Cytat:

Ale tej krwi tyle od ząbków?
Niestety
Teraz a przebite czubeczki, kawałek "skórki" i krwiaczki

Cytat:

Jutro ost dzien do pracy i tydzien urlopu na corke ma mezulek.Cieszyc sie?
Super

Cytat:

biedny Antoś doczytałam, ze juz sytuacja opanowana - to dobrze!
I jeszcze zdąże przed północą Antosiu duuuuuzo całusków!

Cytat:

Witam Was

W nocy myślałam, że umre
ropy...
do tego dostałam @

Mąż idzie do pracy

Lepiej być nie może

O matko
Ja też miewam straszne problemy z ósemkami (bólowe), bo one mi rosną, a potem się "chowają" i znowu za jakiś czas rosną i bolą..., ale to co Ty opisuesz, to jakaś masakra piłą mechaniczną.......
Współczuję baaardzo
Idź jak najszybciej pozbyć się tego zęba.
Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień, żebyś dała radę

Cytat:

, jak Wy nauczyłyście tego Wasze Szkraby?

Idę po kawkę, przyłączcie się kobiałki
Ja daję Antosiowi kanapeczki, ale ja go karmię i jakoś tak miażdży dziąsłami i daje radę. Jabłko jeszcze daję w gryzaku, bo jednak boję się zakrztuszenia.

Ja jestem, ale Ty już pewnie po

Cytat:
, na którą idziecie? My jesteśmy umówieni do ortopedy na 15. czerwca - dodam, że prywatnie taki termin

Nic, będę próbowała , najgorsze, że Małż mi utrudnia , jak wczoraj położyłam Kubie na blacie różyczkę brokuła i kalafiora, żeby zobaczyć, co On w ogóle z tym zrobi, to Małż na mnie, że co ja robię, przecież Kuba się udusi, że nauczy się, jak będzie starszy
Fajny pryw. termin

Ten Twój Małzonek, to straszny strachul

Kasiu, idę zaraz obejrzeć włoski.
Czekam również na foto męża przed i po.
Ostatnio oglądałam "wieszaki" na wizażu/szafie i tam była taka dziewczyna, która na diecie białkowej (prot.) i trochę węglow. straciła 12 czy 14 kg w dwa miesiące.
Jak ja bym chciała, żeby ktoś zauważył, że schudłam i że coś mi się udało od początku do końca
Czekam też na filmik z moją Synową

P4w, witaj po powrocie. Cały czas o Tobie myślałam, bo gapa ze mnie i nie życzyłam Ci udanego wyjazdu...Tak mi to chodziło po głowie.
Ale widzę, ze się udał
Życzę, żeby Tomuś wrócił do siebie

gorgulku, staram się wykonywać brzuszki dokładnie, tak aby mnie tam ciągnęło, że hej...I nie patrzę na ilość
Stary 2010-05-28, 09:59   #3576
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
... a jak powiedzial??
...
Tak naprawdę to Go zatkało z wrażenia

Cytat:
...pamiętam, ze kilka z Was kupowało rowerki dla swoich dzieci... mozecie napisać jakie to były i czy jesteście zadowolone z użytkowania... wady, zalety, które zauważyłyście

mój Tomuś nie chce jeździć w wózku i chciałabym kupic jakiś rowerek na spacery, zebym ja mogła nim sterować
My się przymierzamy kupić Maćkowi na roczek.
Też jestem ciekawa opinii. Wiem, że na pewno na gumowych pompowanych kołach. Oglądałm w sklepie różne i stwierdzam, że niebo a ziemia, jeżeli chodzi o amortyzację

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-28, 10:03   #3577
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
ja już tak bardzo wynikami morfologii się nie martwiłam, co moczu. Już mi tak zostanie na zawsze

Na 14., tylko mam mały problem, bo Maciek przeważnie o tej godzinie śpi, więc dzisiaj muszę Go wcześniej połołyć lulki. Nie wiem co z tego wyjdzie
Prywatnie tak odległy termin, no, no... My dwa miesiące czekaliśmy państwowo.

Wydało się

Mój Małż sam nie da Maciusiowi biszkopta czy chupka, bo się przecież udusi

---

Mój synek ma dzisiaj dzień wyjca, wymuszacza Piszę z Nim na kolanach i właśnie muszę pozbierać swoje śniadanie z podłogi To idę.
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i żeby Maciulka wyspany był i nie marudził

Cytat:
Wspaniale Szczekała Mój Maciek umie udawać tylko zgon

: rotfl:
PADŁAM!!!

Dzień Dobry

Noc nawet ok, chyba były dwie pobudki...Nie pamiętam ile, także chyba dobrze i się spało

Dziąsła się uspokoiły, zęby trochę przebiły i zrobiły się krwiaczki

Bartek dzisiaj w domu, bo rypie jak stary dziadek i ma katar.
Antoś zresztą też, to już chyba tydzień jak leje mu się z nosa, a końca nie widać.
Oprócz odciągania fridą nic innego nie robię, tzn. nie podaję kropli. (chciałam sprawdzić w jakim tempie się go pozbędziemy bez pomocy), ale chyba dzisiaj dam euphorbium

Ja jeszcze z kawką, ktoś mi potowarzyszy?
Stary 2010-05-28, 10:19   #3578
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:

Witam Was

W nocy myślałam, że umre
ropy...
do tego dostałam @

Mąż idzie do pracy

Lepiej być nie może

Strasznie Ci współczuję Mnie też kiedyś strasznie bolało przy 8 ale na pewno nie aż tak jak Ciebie, bo jakoś dawałam radę jeść.

Cytat:
za odpowiedź, kurczę, Kuba nie umie miażdżyć, On od razu połyka i jak są za duże kawałki, to się krztusi. Tylko chrupka potrafi odgryzać po kawałku. Nie wiem, jak mam Go nauczyć Dawać coś większego i liczyć, że ugryzie? Tylko, jak dałam Mu chrupaczka ryżowego, to odgryzł trochę (ale za dużo) i zamiast to mielić, to chciał połknąć od razu
...
, dajesz Zuzi cały duży kawałek, tak?
U nas też ciągle był odruch wymiotny. Zaczęłam od banana - bo najbardziej Zuza lubi i jest na tyle miękki, że rozpływał się w ustach (dziobałam widelcem). Później powoli reszta rzeczy. Zupki jeszcze jej miksuję czasem. Jak robię np. pomidorową z makaronem to już nie ale makaron jest prawie rozgotowany. Bułkę gryzie ale Jej trzymam bo za duże kawałki wpycha do buzi sama. Nauczy się Ja myślę, że nie ma co na siłę bo w ogóle się zniechęci.

Tylko daje gryźć

Cytat:
Na 14., tylko mam mały problem, bo Maciek przeważnie o tej godzinie śpi, więc dzisiaj muszę Go wcześniej połołyć lulki. Nie wiem co z tego wyjdzie

---

za dzisiejszą wizytę.

Cytat:
Ostatnio widze ze cos zuje Ide sprawdzic a tam kamyczek Ona w ogole nie polyka rzeczy nie jadalnych, np ciagle żuje gazety, pożuje i wypluwa itd
U mnie jest tak, że zjadliwe pogryzie a niezjadliwym dławi się Ostatnio dorwała taką zaślepkę (nie wiem jak to się nazywa, taka malutka cześć co zasłania śruby np w meblach), byłam z Nią u mamy w pracy a Ona zrobiła się cała czerwona i zaczęła się dławić Serce w gardle miałam, już chciałam po pogotowie dzwonić, na szczęście był małż... A ja z mamą całe się trzęsłyśmy... Nie wiem kiedy wzięła do buźki bo cały czas patrzyłam na Nią...
Gazetą też się dławi i nie daję w ogóle...

Cytat:

I już nie mówi au au tylko próbuje szczekać jak my i tak słodko ustka składa

Cytat:
gorgulku, staram się wykonywać brzuszki dokładnie, tak aby mnie tam ciągnęło, że hej...I nie patrzę na ilość
I bardzo dobrze. Później mogę podesłać linki do ćwiczeń na brzuch, nogi i pośladki chyba, nie pamiętam muszę sprawdzić bo nie testowałam ale czytałam na wizażu i dziewczyny je chwaliły

Dzień dobry
Spałyśmy.... do 9.15 Ależ się wyspałam. Może Zuzka dłużej by spała ale już prawie mi spadała z łóżka i musiałam Ją przełożyć i się obudziła.

Zapraszam na owsiankę z bananem i kawkę

I jeszcze chciałyśmy z Zuzką podziękować wszystkim Ciociom za komentarze w albumie

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Olu ja mam kawkę
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:26   #3579
UnholyOne
Ola-Unhola

No to cool, ja jeszcze też

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

U mnie jest tak, że zjadliwe pogryzie a niezjadliwym dławi się Ostatnio dorwała taką zaślepkę (nie wiem jak to się nazywa, taka malutka cześć co zasłania śruby np w meblach), byłam z Nią u mamy w pracy a Ona zrobiła się cała czerwona i zaczęła się dławić Serce w gardle miałam, już chciałam po pogotowie dzwonić, na szczęście był małż... A ja z mamą całe się trzęsłyśmy... Nie wiem kiedy wzięła do buźki bo cały czas patrzyłam na Nią...

I bardzo dobrze. Później mogę podesłać linki do ćwiczeń na brzuch, nogi i pośladki chyba, nie pamiętam muszę sprawdzić bo nie testowałam ale czytałam na wizażu i dziewczyny je chwaliły

Dzień dobry
Spałyśmy.... do 9.15 Ależ się wyspałam. Może Zuzka dłużej by spała ale już prawie mi spadała z łóżka i musiałam Ją przełożyć i się obudziła.

Zapraszam na owsiankę z bananem i kawkę

Olu ja mam kawkę

Kurcze, współczuję . Antek też kilka razy podniósł jakiś paproch z podłogi. Skrawek opakowania foliowego itp., a potem się dławił. Ja wtedy mam serducho w gardle albo i dalej....

O super, przejrzę sobie

No to sobie pospałyście
Stary 2010-05-28, 10:35   #3580
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
No to cool, ja jeszcze też

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Kurcze, współczuję . Antek też kilka razy podniósł jakiś paproch z podłogi. Skrawek opakowania foliowego itp., a potem się dławił. Ja wtedy mam serducho w gardle albo i dalej....

O super, przejrzę sobie

No to sobie pospałyście

Najgorzej, że wtedy zaciska usta i na siłę trzeba rękę włożyć, żeby to wyjąć.

Zaraz wrzucę

Oj, już nie pamiętam kiedy tak było

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM
http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs

Przejrzałam po trochu dopiero i sporo z tych ćwiczeń robimy na aerobiku
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:38   #3581
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę i żeby Maciulka wyspany był i nie marudził

: rotfl:
PADŁAM!!!

Dzień Dobry

Noc nawet ok, chyba były dwie pobudki...Nie pamiętam ile, także chyba dobrze i się spało

Dziąsła się uspokoiły, zęby trochę przebiły i zrobiły się krwiaczki

Bartek dzisiaj w domu, bo rypie jak stary dziadek i ma katar.
Antoś zresztą też, to już chyba tydzień jak leje mu się z nosa, a końca nie widać.
Oprócz odciągania fridą nic innego nie robię, tzn. nie podaję kropli. (chciałam sprawdzić w jakim tempie się go pozbędziemy bez pomocy), ale chyba dzisiaj dam euphorbium

Ja się już przyzwyczaiłam do tego odgłosu, ale jak ktoś inny słyszy, to biegnie do Maćka i potrząsa nim, bo mysli, że się dławi. Kiedyś też tak robiłam Odgłos straszny

Dobrze, że nocka udana

Zdrówka dla chopaków

Cytat:
...
za dzisiejszą wizytę.

I już nie mówi au au tylko próbuje szczekać jak my i tak słodko ustka składa

...Zapraszam na owsiankę z bananem i kawkę

...

to musiałaś najeść się strachu. I co Małż wyciągną tą zaślepkę?

Ale mi się zachciało owsianki z bananem

---

Idę włosy suszyć, bo właśnie Maćka ululałam. Ale On dzisiaj nieznośny Oby tylko pospał, ja planuję dwie godziny drzemki, ciekawe co On na to.

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-28, 10:40   #3582
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Wszystkiego naj dla Ani i Kubusia

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:40   #3583
Wojtusia
Zakorzenienie

jestem i ja, zasnela moja kruszynka.

nastroju nie mam, przez ten rachunek małża, no i jeszcze mandat przyszedł, cykneli nam zdjecie fotoradarem.

wkurzają mnie te wydatki, rachunek, manadat, antene od CB nam ukradli trzeba kupic nową, wesele siostry TZ, wieczór panienski, tez przeciez trzeba cos kupić, ortopeda Oliwki, moj neurolog, ginekolog, ach, wyliczac moglabym bez konca. cały maj i czerwiec bedzie do dupy. Mam nadzieje ze w lipcu sie troche odbijemy.

no ale cóż, tak bywa, damy rade. Biore sie do pracy. Nawet jak 10 zł dziennie zarobie to juz cos. Na pieluchy dla Oliwki będzie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:43   #3584
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:

Najgorzej, że wtedy zaciska usta i na siłę trzeba rękę włożyć, żeby to wyjąć.

Zaraz wrzucę

Oj, już nie pamiętam kiedy tak było

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=dnBhn7YSsnM
http://www.youtube.com/watch?v=sWjTnBmCHTY
http://www.youtube.com/watch?v=uLIfN-31Bgs

Przejrzałam po trochu dopiero i sporo z tych ćwiczeń robimy na aerobiku
No własnie, to zaciskanie buźki...

Dzięki , zaraz przejrzę
Znalazłam tą dziewczynę. Porównajcie z " na szczególne okazje" z "na co dzień"
https://wizaz.pl/szafa/profil_widok.php?uid=33399

Cytat:

Ja się już przyzwyczaiłam do tego odgłosu, ale jak ktoś inny słyszy, to biegnie do Maćka i potrząsa nim, bo mysli, że się dławi. Kiedyś też tak robiłam Odgłos straszny

Dobrze, że nocka udana

Zdrówka dla chopaków

to musiałaś najeść się strachu. I co Małż wyciągną tą zaślepkę?

Ale mi się zachciało owsianki z bananem

---

Idę włosy suszyć, bo właśnie Maćka ululałam. Ale On dzisiaj nieznośny Oby tylko pospał, ja planuję dwie godziny drzemki, ciekawe co On na to.

Plany dobra rzecz

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość

nastroju nie mam, przez ten rachunek małża, no i jeszcze mandat przyszedł, cykneli nam zdjecie fotoradarem.

wkurzają mnie te wydatki, rachunek, manadat, antene od CB nam ukradli trzeba kupic nową, wesele siostry TZ, wieczór panienski, tez przeciez trzeba cos kupić, ortopeda Oliwki, moj neurolog, ginekolog, ach, wyliczac moglabym bez konca. cały maj i czerwiec bedzie do dupy. Mam nadzieje ze w lipcu sie troche odbijemy.

no ale cóż, tak bywa, damy rade. Biore sie do pracy. Nawet jak 10 zł dziennie zarobie to juz cos. Na pieluchy dla Oliwki będzie
Jak już się wali, to wszystko na raz...
Wiem, co czujesz

Sto lat Kubusiu nasz Krasnoludku i Aneczko Kropeczko
Rośnijcie zdrowo i szczęśliwie

Stary 2010-05-28, 10:50   #3585
katarzynka00
Zakorzenienie

Miramej,to wielka szkoda ze maz na nie, bo maly wlasciwie sie nie nauczy gryzc, bo jak?
albo dawaj malemu jak meza nie ma

Cytat:

Nie dawalam jeszcze Lenie calej kromeczki chleba ale mysle ze by sobie spokojnie poradzila W ogole jestem z niej dumna jak swietnie sobie radzi z jedzonkiem. Mysle ze nawet gdybym jej dala calego banana to spokojnie by go pokonala, nie daje bo nie chce sprzatac tego calego balaganu pozniej
Ostatnio widze ze cos zuje Ide sprawdzic a tam kamyczek Ona w ogole nie polyka rzeczy nie jadalnych, np ciagle żuje gazety, pożuje i wypluwa itd

Dzien dobry
ja kromeczke daje codzien jak chce ja uziemic i zrobic odkurzaczem.Wkladam ja do lezaczka i sprzatam

Cytat:
Napisane przez angy Pokaż wiadomość

Ja chce kupić te fotelik do kąpania, bo po remoncie nie będziemy mięli wanny, tylko głeboki brodzik. Tylko... tak sobie teraz myślę, co to zmienia? Może najpierw zobacze jak będzie szło kąpanie bez fotelika
a tym brodziku nie mozesz kapac?
najwyzej tetre wrzucisz zeby sie pupa nie slizgala.Gdybym miala taki brodzik to tak bym kapla.Niestety mam prysznic na rowni z podloga
Cytat:

katarzynko piękne te Twoje loki i jakie już długie Nie ścinaj
jak to robi?brzmi ciekawie

dzieki, przekonuje sie do nich z dnia na dzien-z kazdym myciem

Cytat:

Kasiu, idę zaraz obejrzeć włoski.
Czekam również na foto męża przed i po.
Ostatnio oglądałam "wieszaki" na wizażu/szafie i tam była taka dziewczyna, która na diecie białkowej (prot.) i trochę węglow. straciła 12 czy 14 kg w dwa miesiące.
Jak ja bym chciała, żeby ktoś zauważył, że schudłam i że coś mi się udało od początku do końca
Czekam też na filmik z moją Synową

maz zapomnial pedriva ale co sie odwlecze to nie uciecze

zaraz biore sie za foty, nim bąk sie obudzi

Cytat:

ja
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:52   #3586
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

P4w, witaj po powrocie. Cały czas o Tobie myślałam, bo gapa ze mnie i nie życzyłam Ci udanego wyjazdu...Tak mi to chodziło po głowie.
Ale widzę, ze się udał
Życzę, żeby Tomuś wrócił do siebie
Unholy, ja nie oczekuję od każdej z osobna życzeń miłego wyjazdu - wiem, ze wszystkie jesteście mi życzliwe i tylko to się liczy

jedziemy dziś na szczepienie na meningokoki - ze względu na to, ze Tomuś będzie chodził do żłobka
dzwoniłam dziś tam i okazuje się, ze moje dziecko zacznie przygodę ze żłobkiem od kolejnej imprezy - Dzień Dziecka - ma być zespół, zabawy i paczki
oczywiście 45 zł to kosztuje ...
ale imprezowicz będzie z tego mojego Smyka

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:05   #3587
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:

Ehh...

Cytat:
...jak to robi?brzmi ciekawie

dzieki, przekonuje sie do nich z dnia na dzien-z kazdym myciem
...
Trudno to opisać. Powiedzmy, że tak jak my byśmy udawali, że się dusimy. Wydaje taki długi dźwięk gardłowy. Moja mama jak z Nim zostałą, to mało na zawał nie zeszła

I tak trzymaj A włoski musisz myć codziennie?

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-28, 11:06   #3588
Karolinak82
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie ja jakos balabym sie dac malej bulke bo nie umie gryzc tak dobrze
nawet herbatniki jej krusze bo sie boje ze sie zakrzusi.......
Moja spokojnie jada bułkę...dostaje kawałek do rączki i tak memla w buźce że całą zje Herbatniki też uwielbia no i owoce sama wcina..ale ja trzymam

Cytat:
mam nadzieję, ze ZU szybko wyzdrowieje!

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
to ja moze tez wrzuce ten filmik
tylko ja tam ciagle "tany tany" jak debil wolam - a glos mam przeokrutny
nie jest taki zły Twój głos przesadzasz posłuchaj lepiej mojego...nienaturalny na maksa

Cytat:
A molybyscie byc tak uprzejme i policzyc ile godzin na dobe potrzebuja wasze dzieci snu.
Ja licze od kilku dni i wychodzi mi ze ok13h przesypia(cala noc+drzemki w dzien)
Moja 10h w nocy to dwie drzemki po ok 1,5...czasami trzy się zdarzą, ale ostatnio rzadko. Więc wychodzi ok 14h

Cytat:
W nocy myślałam, że umre
ropy...
do tego dostałam @
O rany współczyuję Mam nadzieję że szybko przejdzie

Cytat:
, jak Wy nauczyłyście tego Wasze Szkraby?
U mnie głównie moja Mama dawała Małej i sama się nauczyła...ale w pracy dziewczyny mówiły ze można kabanosy dać to niby dziecku pomagają się uczyc żuć...nie wiem dlaczego akurat kabanosy

Cytat:
Dzisiaj mamy wizytę u neurologa. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Zdrówka dla Zuzki
za wizytę

Cytat:
, na którą idziecie? My jesteśmy umówieni do ortopedy na 15. czerwca - dodam, że prywatnie taki termin
Ja dzisiaj zadzwoniłam do poradni...i termin na...23 lipca ale dr mówił że jak zacznie chodzić, więc wtedy to juz będzie biegać

Cytat:
My się przymierzamy kupić Maćkowi na roczek.
Też jestem ciekawa opinii. Wiem, że na pewno na gumowych pompowanych kołach. Oglądałm w sklepie różne i stwierdzam, że niebo a ziemia, jeżeli chodzi o amortyzację
Zu ma dostać od Babci i Dziadka na roczek więc ja również proszę o rady
Stary 2010-05-28, 11:08   #3589
magi77
Wtajemniczenie

Kubusiu i Anusiu dużo zdrówka i uśmiechu na co dzień

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
...

za wizytę
...

Idę dalej suszyć włosy

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
Stary 2010-05-28, 11:11   #3590
Cassandra 23
Zakorzenienie

Witam
Wpadłam na chwile sie przywitac i zmykam robic obiad poki Kuba spi.
Nocka ok, spalismy do 7.

Cytat:
No przepraszam, mój aktualny. Dopiero dzisiaj 10 miesiączków kończymy, a dzień się jeszcze nie skończył
Oo to przepraszam najmocniej, gapa ze mnie

Cytat:
własnie miałamCIę ostatnio pytać jak tam Wasz domek ... fajnie, ze już zaczynacie!
Własnie dzisiaj przyjechała kopara i wykopuja ziemie pod fundament.
Jutro juz cos beda szalowac itp.
Takze robota rusza pełną parą
Ogrodzienie juz mamy zrobione. Pięknie ze stali a słupki z zółtej cegiełki.

Cytat:
Laura malo uzywa smoczka.Wlasciwie tylko do spania a zdarzy sie ze wypluje go jak zasnie.
Kuba tez mało uzywa smoczka. Do spania obowiązkowo a w ciagu dnia moze go nie miec.

Cytat:
A teraz uwaaaaga!!! Trlalalala! Hop! Siup!

Posiew wyszedł ujemny

Super wiadomosc.

Cytat:
a tu krzeselko do kapieli i nie wiem czy kupic bo mala wyrasta z wanienki a mogalby sie kapac ze mna pod prysznicem np. i posadzilabym ja do tego krzeselka
http://www.allegro.pl/item1056335746...li_454018.html
W naszym przypadku takie krzesełko byłoby zbedne. Kuba juz jest na nie za duzy. Ładnie siedzi sam w wanience.

A zabawki wszystki mi sie pdoobają trudny wybór.

Cytat:
Napisane przez marica5 Pokaż wiadomość
Ja szukam czegos czaderskiego na roczek , może macie coś ciekawego na oku to poprosze o rady . w ogóle myslałyście już o roczku??? ja juz zamówiłam zaproszenia ze zdjęciem, chce jezcze jakies ozdoby i podziękowania ze zdjęciem . wyprawiam 19 czerwca, kurcze ale ten czas szybko leci, pamiętam jak dziś moje pierwse dni na forum jak jeszcze w ciży byłam a tu już roczki
Ja cały czas mysle o roczku
Napewno bedzie imprezka na swiezym powietrzu, jakis grill. Zaprosimy tylko dziadkow, chrzesntych i rodzenstwo.
Zaproszen ani podziekowan nie mam w planach.

Cytat:
roczek? my jeszcze chrzcin nie zrobilismy Tz tak parl zeby wielkie przyjecie zrobic, ze sie przeliczyl, w koncu nie mamy nawet na male a czas nagli
juz go mecze caly czas zeby poszedl do ksiedza w koncu bo to przesada juz a on zwleka i zwleka - chyba mu zal, ze nie moze calej rodziny zaprosic, a ma duza
Svi, a moze zrobcie takie małe chrzciny połączone z roczkiem?
Wg mnie chrzciny są bardzo ważne nawet wazniejsze niz roczek.

Cytat:
A my mamy potok krwi..Antkowi lee się strumieniami z górnych dziąseł. Biedaczek...Mam nadzieję, że zaraz się to trochę uspokoi, bo to sa takie ilości, że można się zadławic...
Biedny Antos Kubie tez leciała krew ale nie w takiej ilosci.

Cytat:
a tu swieze foteczki z dzisiejszego wypadu
Słodkości
(Musze w koncu namowic TŻ zeby zrobił nam hustawkę).

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Edytowane przez Cassandra 23
Czas edycji: 2010-05-28 o 11:18
Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:16   #3591
angy
Zakorzenienie

Cytat:

a tym brodziku nie mozesz kapac?
najwyzej tetre wrzucisz zeby sie pupa nie slizgala.Gdybym miala taki brodzik to tak bym kapla.Niestety mam prysznic na rowni z podloga
No właśnie mogę. Nie wiem czemu tak sobie zakodowałam, że musze kupić ten fotelik
My kupujemy głęboki ze względu na Zośkę, ale bardziej podobają mi się właśnie te na równi z podłogą Do tych głębokich trzeba wchodzić na trzeźwo, bo niezłego orła można wywinąć

Cytat:

jedziemy dziś na szczepienie na meningokoki - ze względu na to, ze Tomuś będzie chodził do żłobka
dzwoniłam dziś tam i okazuje się, ze moje dziecko zacznie przygodę ze żłobkiem od kolejnej imprezy - Dzień Dziecka - ma być zespół, zabawy i paczki
oczywiście 45 zł to kosztuje ...
ale imprezowicz będzie z tego mojego Smyka
Trzymam kciuki za szczepienie

No wiadomo, nie ma nic za darmo

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:16   #3592
Cassandra 23
Zakorzenienie

Aneczko, Kubasku - życzę Wam miłości wielkiej jak ocean, radości z podskokami do nieba, nowych odkryć i dużo zdróweczka.

Jakub 20 czerwca 2009 r.
Blanka
15 września 2011 r
.

Cassandra 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:20   #3593
Wojtusia
Zakorzenienie

Oliwka wcina jabłuszko w gryzaczku, a ja piję siemię lniane kawke oczywiscie też wypiłam, zeby nie było ze nie

p4w no imprezowicz ci rośnie
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:20   #3594
angy
Zakorzenienie

Cytat:
Kubusiu i Anusiu dużo zdrówka i uśmiechu na co dzień
Przyłączam się, bo oczywiście znowu zapomniałam

Cass zazdraszczam własnego domku

Pomóżmy Maciusiowi

NIE LUBIĘ TROLLI
angy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:23   #3595
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karolinak82 Pokaż wiadomość
Moja nie pije samego mleka, bo nie chce...zawsze dodaję jej 1,5 miarki kaszki na 240 ml mleka...smak ma troszkę słodszy niż samo mleko więc wcina chętnie...oczywiście z butelki. No i dostaje taką kaszkę rano i wieczorem...w ciągu dnia dostaje "dorosłe" jedzenie....mleka by już nie ruszyła...
Witaminę D dajemy cały czas jedną kapsułkę dziennie...

Moja bardzo lubi mleczko Na noc zdecydowanie musze dawac kaszke bo wczoraj dalam samo mleko i o 4tej mialam pobudke Glodomorek moj

Cytat:
O rany, chyba bym zemdlala
Nie no, ja jej specjalnie gazet nie daje ale jak uda jej sie dorwac to zuje, wypluwa i nastepny kawalek to samo W zasadzie rozne rzeczy juz miala w buzi (wiadomo ze staram sie ale ciezko upilnowac) i dzieki Bogu nie probowala ich polknac tylko je sobie memlala.

Cytat:
Wszystkiego naj dla Ani i Kubusia
Podlaczam sie Zdroweczka dzieciaczki

Cytat:

Jakos trzeba dac rade Byle do lipca

Cytat:
No własnie, to zaciskanie buźki...

Dzięki , zaraz przejrzę
Znalazłam tą dziewczynę. Porównajcie z " na szczególne okazje" z "na co dzień"
https://wizaz.pl/szafa/profil_widok.php?uid=33399

Uuu, rzeczywiscie jakas dobra dietka Znalazlas ja moze na necie? Wklej linka

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:29   #3596
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:

mi strzelili fote 23frudnia i jeszcze nic nie doszlo :noniwiem:
nawet nie zdazylam sie usmiechnac
Ze wzgledu na koszt takich imprez odmowilismy wesele.Pojade pod kosciol z zyczeniami.Maz przebakuje ze chcialby na poprawiny, ale to prezent tez wypada dac.Jak mnie ubierze to mozemy isc

Kardiologa i jutro pania rehabilitantke mamy wiec tez siano pojdzie

Cytat:

I tak trzymaj A włoski musisz myć codziennie?
przed akcja odzywiania co 2-3dni a teraz codzien myje i odzywiam,regeneruje itp i czekam na efekty

Cytat:
Napisane przez Cassandra 23 Pokaż wiadomość
Własnie dzisiaj przyjechała kopara i wykopuja ziemie pod fundament.
Jutro juz cos beda szalowac itp.
Takze robota rusza pełną parą
Ogrodzienie juz mamy zrobione. Pięknie ze stali a słupki z zółtej cegiełki.

Kuba tez mało uzywa smoczka. Do spania obowiązkowo a w ciagu dnia moze go nie miec.
super, zazdroszcze

jak zgrywalam filmik to zauwazylam ze mala miala smoka w kuchni,ale psyu go chciala dac.Z reszta same zobaczycie na filmie

ona juz 2h spi

Unholy, wstawilam foty, tylko cos male je zrobilam w pospiechu.Rzuccie okiem.Dodalam do pielegnacji wlosow.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:29   #3597
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

czesc
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:32   #3598
syla39
Wtajemniczenie

Cytat:
czesc
A co tak skromnie??

syla39 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:39   #3599
UnholyOne
Ola-Unhola

syla, to dieta białkowa (czyli Dukana)
http://portalwiedzy.onet.pl/4868,511...zasopisma.html

http://www.dieta-dukan.pl/

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Kat, no bardzo małe te zdjęcia
Ale coś tam widać, różnica jest
Stary 2010-05-28, 11:39   #3600
kasiuuulka
Raczkowanie

witam
u nas nocka ladnie przespana, Adas spałby pewnie dłuzej tylko ze budzik małża go obudził o 7.. ale dospaliśmy jeszcze jakoś 30min, tak mi sie wstawać nie chciało
wczoraj Adaś po raz pierwszy spał w ciągu dnia tylko raz, ale za to aż ponad 3 godziny. potem miał reszte dnia pełną wrażeń-byliśmy u mojej koleżanki, więc może dlatego nie spał 2 raz.

widze że piszecie o jedzeniu, ja też sie boje że Adaś sie zadławi jakimś wiekszym kawalkiem więc ostrożnie mu podaje jedzonko,ale staram się dawac juz jakieś "normalne" jedzenie. bardzo polubil chlebek pokrojony w kostke z szynka albo pasztetem, i tak samo jak córcia Sylki (o ile dobrze zapamietałam) od jakiegoś czasu podaje mu ugotowane warzywka i sam sobie je wcina- oczywiscie wiekszość ląduje na krzesełku albo podłodze, bo jeszcze cieżko mu ładnie małe kawałki złapać, ale stara się i mu smakuje

teraz zrobiłam mu rozciapciany serek wiejski ze śliwkami ze słoiczka, ciekawa jestem czy mu posmakuje

za niezałe 3 tygodnie wybieram się na wesele..kupiłam sobie kiecke i może doradziłybyście mi jakie dodatki? bo nie wiem czy najprościej czarne szpilki i torebeczka, czy moze da sie jakoś ciekawiej

zaraz wkleje fotke, kupiłam dwie kiecki,ale nie wiem jeszcze w ktorej pójde. narazie fotka jednej tylko,bo drugiej nie moge znalesc w necie

aa i takie pytanie-w co sie ubiera na poprawiny? bo nigdy nie byłam i nie wiem..
kasiuuulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości