Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-28, 09:29   #1471
velika
Winter is coming

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

fallen apple, dobrze, że nie kupiłaś tych 60-tek. Przy twoich wymiarach pewnie by wystarczyła ścisła 70-tka Ja sama zawsze trafiałam na kompetentne ekspedientki, napisz może, co to był za sklep. Poza tym na mały biust panache i freya to tak średnio Są lepsze marki-Discover Mademoiselle, Pour moi?, są też dostępne w polskich sklepach internetowych. No i effuniak.
Swoją drogą ja już chcę halfa, a tu ciągle trzeba czekać Ewa pisała na lobby, że ma jakieś problemy produkcyjne ehhh... Z tego wszystkiego jestem bliska kupna tego zielonego groszka albo lawendy, mimo że pasteli nie lubię, to jakoś tak mi się spodobały. W ogóle to jestem z mojego effuniaka zadowolona bardzo, mam go już pół roku i wygląda jak nowy Czyli z jakością nie jest źle.
Ale wszystko i tak ostatnio przepuszczam na perfumy (siarko).

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 10:37   #1472
aniolusiek_
Zakorzenienie

a jak pierzecie Effuniaki? ręcznie, w pralce? wiem, że zalecane jest ręcznie ale powoli mnie to męczy i zastanawiam się czy po praniu w pralce bardzo się niszczą; oczywiście mówię o minimalnych obrotach, niskiej temperaturze i delikatnym programie prania

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:18   #1473
tikida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Meell Pokaż wiadomość
Uch, sporo, jak na moją, nastoletnią, kieszeń. A z tej Dalii znajdzie się mój rozmiar?

Przepraszam, że tak się wypytuję, ale jeśli mam kupić stanik za ponad 100 zł, to pewnie będę na niego musiała z miesiąc zbierać.
Nie wiem, chyba tak. Najlepiej jak sama pójdziesz i zapytasz, przeciez pani nie gryzie, a nawet jak nie będzie, to przynajmniej zweryfikujesz swój rozmiar

Cytat:
Napisane przez Klepsydra88 Pokaż wiadomość
tikida czyli 80E .. to E groźnie brzmi... jestem ciekawa jak taka miseczka będzie się prezentowała w rzeczywistości dziekuję za pomoc
e tam, wcale nie groźnie pamiętaj tylko o poprawnym założeniu stanika, nie wystarczy go nałożyć na biust, trzeba w nim też biust ułożyć. W pierwszym poście jest link do instrukcji zakładania.

Cytat:
Napisane przez fallen_apple Pokaż wiadomość
Te wymiary 69 i 80 to wyszły pani jak mnie mierzyła. Mi wyszły 74 i 84. Pod biustem samodzielnie naprawdę ciasno się mierzyłam. I nie wiem czy ja się jakoś źle mierzę, czy pani źle mnie zmierzyła. Prosiłam o pomoc mamę i jej też wyniki wyszły takie jak mi (74 i 84). Dziękuję w każdym razie za odpowiedź. Tym razem porozglądam się internecie i spróbuję czegoś poszukać.
Ja myślę, że przy 74cm pod, jednak byś się nie dopięła w 60tki
Przynajmniej mierząc te 60D/60DD będzie teraz łatwiej trafić w odpowiednią miskę. Ja bym spróbowała z 65C, ale ze standardowym, elastycznym obwodem.
Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
a jak pierzecie Effuniaki? ręcznie, w pralce? wiem, że zalecane jest ręcznie ale powoli mnie to męczy i zastanawiam się czy po praniu w pralce bardzo się niszczą; oczywiście mówię o minimalnych obrotach, niskiej temperaturze i delikatnym programie prania
Ja piorę tylko w rękach. Też mi się nie chce, ale ja codziennie musze mieć świeży stanik, więc często muszę prać. No, a nie mam takiej potrzeby, żeby prawie codziennie włączać pralkę. A i przez prawie całe studia mieszkałam na stancji gdzie nie było pralki, więc do prania ręcznego jestem przyzwyczajona.

Edytowane przez tikida
Czas edycji: 2010-05-28 o 11:21
tikida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 11:27   #1474
velika
Winter is coming

Cytat:
Ja ręcznie, wszystkie staniki piorę ręcznie (tylko shock absorbera czasem wrzucę do pralki).

Stary 2010-05-28, 11:41   #1475
ignorantka007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ignorantka007 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, co powiecie o stanikach Mileny? Upatrzyłam sobie takie
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=373
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=408
http://milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=427

I teraz zgłupiałam, czytałam opinie dziewczyn i one podobno ścisłe są bardzo. Na moje wymiary 68/82 jaki rozmiar próbować? Pomocy
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja mam Magnolię i na 69-72 pod (mam go od jakiegoś roku, więc wymiary się zmieniały) jest b.ścisła Nie rozciągnęła się, więc ja bym nie ryzykowała z dużym zaniżaniem.
Hmm, to celować w 65 C/D?
ignorantka007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 12:02   #1476
Meell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
Nie wiem, chyba tak. Najlepiej jak sama pójdziesz i zapytasz, przeciez pani nie gryzie, a nawet jak nie będzie, to przynajmniej zweryfikujesz swój rozmiar
OK, dzięki wielkie za wszystko. Jutro się tam wybiorę.
Meell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 12:28   #1477
fallen_apple
Zakorzenienie

Velika i Tikida bardzo dziękuję Wam za odpowiedź i rady.
Nie wiedziałam, że pewne firmy lepiej leżą na mniejszych biustach. Spróbuję takich rozmiarów jak mi radzicie. W razie wątpliowści będę się jeszcze dopytywać.
Stary 2010-05-28, 12:56   #1478
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez julita15515 Pokaż wiadomość
http://www.skorpionopole.pl/oferty_f...b.rozm.biu.jpg
Tu jest link do tabeli rozmiarów z Keya. Ja mam pod biustem 71, a w biuście około 80-81 no czyli 70 AA, a może 65 BB?
Tikida, sorry że podważam twoje zdanie ;p ale na prawdę wydaję mi się że 65 C miseczki będa za duże. Bo jak patrzę na niektóre z allegro to wydają mi się za duże, mam prośbę, czy mógłby mi któś przesłać zdj., lub jakiś link ze stanikiem 65 C?
Ooo... tu mam 65 B: http://img20.allegroimg.pl/photos/or.../68/1039836898
Wydaję mi się że miseczki będą za duże, na prawdę nie wiem co robić ;/.
A ten stanik 32/70 to kiedy go założe to jakby te miseczki są za blisko siebie i nie otaczają piersi, a w miejscu gdzie powinien być "środek" piersi, miseczki sa puste i ułożone bliżej mostka i ten "czubek" miseczki jest pusty i dletego odstaje i śmiesznie wygląda.. (Nie wiem czy rozumiecie, o co mi chodzi). Tak właściwie to mam zapytanie, jaka jest miseczka (litera) w rozmiarze 32/70? A te ślady na piersiach mam po 65 A i mysłałam, że to wszystko przez obwód pod bo jest za ciasny i razem z miseczkami uciska... Aaa.. i jeszcze jedno miseczki po założeniu tego 65 A tak jakby rozciągają się na szerokość (są bez fiszbin).. ;[
patrzyłaś już tu?
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c
http://www.balkonetka.pl/katalog/size/65c
Cytat:
Napisane przez Emilcia_1616 Pokaż wiadomość
jak 75A?? mi wyszedl taki rozmiar w wyliczeniach, a obecnie kupowalam zawszemiseczke B/C 75 i byly na mnie akurat, nie mam az tak malych piersi.....
to musisz wziąć większą miseczkę, kalkulator/ tabelka to nie wyrocznia.

Cytat:
Te wymiary 69 i 80 to wyszły pani jak mnie mierzyła. Mi wyszły 74 i 84. Pod biustem samodzielnie naprawdę ciasno się mierzyłam. I nie wiem czy ja się jakoś źle mierzę, czy pani źle mnie zmierzyła. Prosiłam o pomoc mamę i jej też wyniki wyszły takie jak mi (74 i 84). Dziękuję w każdym razie za odpowiedź. Tym razem porozglądam się internecie i spróbuję czegoś poszukać.
a mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno i na wYdechu? może pani miarka zjechała i dlatego wyszło mniej, albo może Ty ją za wysoko trzymałaś. najlepiej przymierz wszystkie okoliczne rozmiary 65C/30C, 65D/30D, 70B/32B.
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 13:22   #1479
fallen_apple
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość
a mierzyłaś się pod biustem bardzo ciasno i na wYdechu? może pani miarka zjechała i dlatego wyszło mniej, albo może Ty ją za wysoko trzymałaś. najlepiej przymierz wszystkie okoliczne rozmiary 65C/30C, 65D/30D, 70B/32B.
Tak, na wydechu i bardzo ciasno. Jeszcze dla pewności zrobię dzisiaj kilka pomiarów.
Dziękuję za podanie okolicznych rozmiarów - będzie mi łatwiej.
Stary 2010-05-28, 13:28   #1480
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, na wydechu i bardzo ciasno. Jeszcze dla pewności zrobię dzisiaj kilka pomiarów.
Dziękuję za podanie okolicznych rozmiarów - będzie mi łatwiej.
to na 74 pod biustem raczej bym radziła ścisłe 70tki, ewentualnie 65tki z rozciągliwców.

sprawdź sama w którym rozmiarze będzie Ci wygodniej. i pamiętaj o prawidłowym zakładaniu Jak założyć stanik? najlepiej w pochyleniu.

Edytowane przez simeri
Czas edycji: 2010-05-28 o 13:30
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 14:17   #1481
Emilcia_1616
Zakorzenienie

czyli ten kalulator to lipa??
Stary 2010-05-28, 14:41   #1482
greenaurie
Rozeznanie

Kalkulator to NIE lipa, tylko został stworzony z myślą o DUŻYCH biustach, które nieraz potrzebują większego zaniżenia niż te mniejsze.

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:07   #1483
Emilcia_1616
Zakorzenienie

w takim razie pomoze ktoras?
w zwisie 89
normalnie 84
obwod pod 70
Stary 2010-05-28, 18:16   #1484
Dominiique
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Mariola13 Pokaż wiadomość
Tak, to też może być, ale wtedy na górze będzie jeszcze bardziej "pusto"
Tak samo mnie "załatwiły specjalistki" z karoline Jestem wściekła, bo w przymierzalnie tego za dobrze nie widać, ale ten mój 70FF na moje wymiary 76pod/94 w biuście, jest po prostu za duży Owszem w sklepie ponaciągało się paskami i niby było ok, ale w praktyce fiszbiny właśnie są dużo poniżej pasa pod biustem, gdzie powinny być. Jak je podepcham wyżej, to robi się pusto w misce u góry, a po pewnym czasie fiszbiny zjeżdżają znów niżej. Zresztą jak na nie patrzę to one włażą mi aż na boki tułowia - tam piersi już nie ma , nie mówiąc już jakie ślady robią na mostku

Byłam przypadkiem w jakiejś galerii i zaszłam do salonu Samanty i kupiłam 2 staniki, które sa odpowiednie na mój biust, który nie jest zby duży, a bardziej szeroki Pani powiedziałą, które modele są dla mnie, a które eweidentnie nie, bo liczy się nie tylko komfort, ale i wygląd biustu. Poleciła mi fasony, które będą biust przesuwać do środka i rzeczywiście nic mnie nie gniecie, biust wygląda jak jabłuszka na tacy Pani zresztą miłośniczka bielizny - umie dobrać biustonosz na konkretny biust, bo niestety niektóre biustonosze, choć ładne, to ładnie prezentują się na obfitych, pełnych biustach itd.
Jestem bardzo zadowolona i wściekła jednocześnie. bo za 2 biustonosze dałam 190 zł, a za ten Panache 159 i jest za duży
Dziewczyny czy można jakoś przerobić za duży biustonosz Kurczę był drogi i nie wiem co zrobić Można jakoś np. skrócić fiszbiny, podszyć wkładki mam ten model.
O, Eliza Panaszowa Ona ma jedno cięcie pionowe?
Dominiique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 18:33   #1485
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piorę ręcznie, zresztą jak wszystkie staniki. Mój effuniak jeszcze z tych sprzedawanych na blogu,dużo osób pisało że się mechaciły, kulkowały itp. a mój po roku b.częstego użytkowania, prania w pralce wygląda bardzo dobrze. Dodam jeszcze, że piorę w 40stopniach na programie "codziennie", więc bez żadnych specjalnych ustawień.
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 21:12   #1486
agusiamyszka
BAN stały

zawsze mialam problem z zakupem stanika ost kupilam 75 h wiedzialam ze cos jest nie tak ze stanikiem ale machnelam reka. na bazarze babka by mni doradzila 90 d lol. udalam sie dzisiaj z ciekawosci do sklepu z niestandardowa bielizna (adam i ewa). poprosilam o 70 i lub j. pani mnie zmierzyla wzrokiem, wziela centymentr i powiedziala ze 70 to ok. dala 1 biustonosz na sprawdzenie, po czym przyszla z obwodem 65 i miseczka I powiedziala ze idealnie lezy. zapielam sie na luzniejsza haftke , nie cisnie
tylko dla mnie sie ten biust dziwnie uklada(mam wrazenie ze mam takie stozki) ale przeboleje jakos
i nie dalam duzo bo 85 zl (z 95, chwilowa promocja), z czego sie bardzo ciesze

Edytowane przez agusiamyszka
Czas edycji: 2010-05-28 o 21:15
agusiamyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 22:02   #1487
aniolusiek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ja piorę ręcznie, zresztą jak wszystkie staniki. Mój effuniak jeszcze z tych sprzedawanych na blogu,dużo osób pisało że się mechaciły, kulkowały itp. a mój po roku b.częstego użytkowania, prania w pralce wygląda bardzo dobrze. Dodam jeszcze, że piorę w 40stopniach na programie "codziennie", więc bez żadnych specjalnych ustawień.
to ręcznie czy w pralce

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-28, 22:26   #1488
zebra666
Zakorzenienie

Witam Was dziewczyny Tak sobie pomyslałam, że może mi doardziłybyście jaki rozmiar powinnam nosić? Byłabym wdzięczna.... Piersi po karmieniu zmieniły mi się o 180 stopni zwisy flaki itd.

Pod biustem mam ciasno 69
w biuście luźno 82 (mierzone bez stanika)

z kalkulatorów wynika, że 60 D-E ale wydaje mi się , że 60 to z a ciasno i przetnie mnie w połowie co o tym myślicie? Wogóle polecacie jakieś konkretne staniki dla kobiet z piersiami, które już nie mają nic w spólnego z jędrnością? Z góry dziękuję

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-05-28 o 22:32
zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 09:39   #1489
velika
Winter is coming

Słusznie ci się wydaje. Powinnaś chyba spróbować 65 C, ale niech ci ekspertki z dolnych rejonów tabeli doradzą Taki rozmiar dostaniesz w wielu sklepach, także typu Atlantic i Esotiq

Stary 2010-05-29, 10:25   #1490
zebra666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Słusznie ci się wydaje. Powinnaś chyba spróbować 65 C, ale niech ci ekspertki z dolnych rejonów tabeli doradzą Taki rozmiar dostaniesz w wielu sklepach, także typu Atlantic i Esotiq
Dziękuję Ci bardzo Ja właśnie nosiłam sobie 75 C ale może jak nieco zmniejsze obwód pod biustem będzie lepiej... Wcześniej nie miałam problemu, bo miałam ładne piersi i właściwie co bym nie kupiła dobrze wygladały i nie przywiązywałam do tego wagi... ale teraz niby kupie dobry i w sklepie wyglada ok a potem piersi zniekształcone albo mi wystają...

Stary 2010-05-29, 11:14   #1491
Mariola13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominiique Pokaż wiadomość
O, Eliza Panaszowa Ona ma jedno cięcie pionowe?
Jedno cięcie
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny Tak sobie pomyslałam, że może mi doardziłybyście jaki rozmiar powinnam nosić? Byłabym wdzięczna.... Piersi po karmieniu zmieniły mi się o 180 stopni zwisy flaki itd.

Pod biustem mam ciasno 69
w biuście luźno 82 (mierzone bez stanika)

z kalkulatorów wynika, że 60 D-E ale wydaje mi się , że 60 to z a ciasno i przetnie mnie w połowie co o tym myślicie? Wogóle polecacie jakieś konkretne staniki dla kobiet z piersiami, które już nie mają nic w spólnego z jędrnością? Z góry dziękuję
Ja myślę, że wszystkie, które ładnie podnoszą, np.
Stary 2010-05-29, 13:23   #1492
velika
Winter is coming

zebra666, jak nosiłas 75C, to 65C będzie za małe. Chyba niezbędna będzie wizyta w sklepie stacjonarnym I polecam ci jeszcze ten artykuł:
http://stanikomania.blox.pl/2009/02/...yc-stanik.html
I generalnie całą stanikomanię, żebyś nie kupiła stanika ze zbyt małą miseczką. Musisz nauczyć się prawidłowo go zakładać. W dobrym staniku biust z uplywem czasu zyska na jedrnosci.
Zmierz sie jeszcze w tzw. zwisie

Stary 2010-05-29, 14:11   #1493
zebra666
Zakorzenienie

Mariola piękne te staniki

Velika w zwisie to jak się pochylam? czy jak one teraz dla mnie zawsze są w "zwisie". A artykuł bardzo przydatny To myślisz, że miseczke D powinnam spróbować?

Stary 2010-05-29, 14:36   #1494
greenaurie
Rozeznanie

Mariola13 akurat te staniki, które wkleiłaś nie będą się nadawały dla mało jędrnego biustu: z plungy będzie on wypadał środkiem, a w half-cupach może on wyglądać "budyniowato"
Dla mało jędrnych piersi dobre są wszelakie balkonetki i full-cupy, jak po pewnym czasie biust się trochę naprawi, inne fasony też będą lepiej leżeć.

"Żaden dzień nie jest podobny do drugiego, każde jutro kryje w sobie cud, magiczną chwilę, która burzy stare światy i tworzy nowe gwiazdy."

Edytowane przez greenaurie
Czas edycji: 2010-05-29 o 14:37
greenaurie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 16:59   #1495
velika
Winter is coming

Zacznij może od 65D, ale być może będziesz potrzebować większej miski I też przychylam się raczej do balkoników, chociaż na małym biuście leżą różnie i ciężko jest trafić w odpowiedni. I na początek kup bardziej zabudowany stanik, z wyższymi boczkami, coby pozgarniać to i owo do miski Tak, zwis to mierzenie się w pozycji pochylonej
Aha, i pomyl rozmiarów! 65D ma miski innej wielkości niż np. 70D. Nie bój się też mierzyć większych misek w tym obwodzie, być może lepsze okaże się 65DD. (Ale ja słabo znam te rejony tabeli

Stary 2010-05-29, 17:01   #1496
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
Zacznij może od 65D, ale być może będziesz potrzebować większej miski I też przychylam się raczej do balkoników, chociaż na małym biuście leżą różnie i ciężko jest trafić w odpowiedni. I na początek kup bardziej zabudowany stanik, z wyższymi boczkami, coby pozgarniać to i owo do miski Tak, zwis to mierzenie się w pozycji pochylonej
Aha, i pomyl rozmiarów! 65D ma miski innej wielkości niż np. 70D. Nie bój się też mierzyć większych misek w tym obwodzie, być może lepsze okaże się 65DD. (Ale ja słabo znam te rejony tabeli

Ja to też się zastosuję do tych wskazówek...marzy mi się balkonik od jakiegoś czasu, ale nie mogę utrafić takiego, który by mi przypasował w 100% a wymiary mam prawie identyczne
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 20:35   #1497
wegeta22
Przyczajenie

Proszę o pomoc dla małego biustu :P
Wymiar pod biustem to: 71
Wymiar w biuście to: 80
Da się coś z tym zrobić? Mam taką nadzieję...
wegeta22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:09   #1498
dottoressa
Zakorzenienie

słońca, potrzebuję szybkiej odpowiedzi: DD to to samo co E ? tylko jedno brytyjskie a drugie polskie (lub na odwrót )?

ROZLICZENIA: klik
dottoressa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:12   #1499
Brydzia_
Zakorzenienie

DD brytyjskie równa się E polskiemu... ja tak mam

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-29, 21:13   #1500
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a
Konto usunięte

z tego co ja się orientuję, to angielskie DD to jest to samo co polskie E. Ale już angielskie DD i E to 2 różne miski. Mam nadzieję, że nic nie pomylyłam
c81a2b06a90b0b22eaedbaac3ab80ae1b1771235_65838171ebe9a jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości