|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
A ten z Bierodnki cudny! Taka landryneczka DD
|
|
|
|
|
#1172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za pochwałę landryneczki, przekażę
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
|
|
|
|
#1173 |
|
Zadomowienie
|
he he, też miałam kiedyś taki chytry plan, ale się gdzieś doczytałam, że aby rozmnożyć storka z nasion, do ich rozwoju potrzebny jest jakiś specjalny rodzaj grzyba.
|
|
|
|
#1174 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w sumie jak bym miala ten sklep pewnie tez bym go tak nazwala..na Twoja czesc heheh---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Cytat:
ja tak mam na lisciach i reanimowanego..ale u niego to oznacza to na + a powiedzcie mi, co ile podlewacie-namaczacie lub lejecie na spodek wode? moja strasznie sie pomarszczyla i zaczely sie zwijac liscie u 1.. i juz sama nie wiem co robica, dziewczyny wiecie co widzialam w castoramie na ogrodzie? taki specjalny spray do storczykow ktory nablyszcza i jednoczesnie nawadnia liscie mam zamiar sie w to zaopatrzyc
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-05-31 o 08:38 |
||
|
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Witam. Zmienniczko
Ja swoje podlewam raz na tydzień jak na razie ale pewnie jak cieplej sie zrobi to co 5 dni gdzieś. Co do tego spraju to bym się wstrzymała bo nie każdy kwiat to lubi , a i chyba czytałam tu na forum ze ktoś odradzał , ale może się mylę. |
|
|
|
#1176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1177 | |
|
Zadomowienie
|
Hmm.. ciekawe. Na stronie orchidsklepiku znalazłam to info:
Cytat:
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Rozeznanie
|
Trochę źle to ujęłam nie nasionka przenieść tylko pyłkowiny- tak nazywa się to fachowo
dlatego pisałam, że to wyższa szkoła jazdy ale jak dobrze pamiętam jedna z dziewczyn kilka stron wcześniej pisała, że udał jej się wytworzyć torebkę nasienną... poniżej ciekawa lektura ![]() http://www.storczyki.org.pl/uprawa/r...AOS/krok2.html |
|
|
|
#1179 |
|
Zadomowienie
|
To co dziewczyny, zabieramy się "do rozmnażania"?
|
|
|
|
#1180 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1181 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że szał storczykowy jeszcze cię mocno trzyma. Nie kupuj wszystkiego co zobaczysz. |
|
|
|
|
#1182 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Ja ostatnio zarobiona, w nowej pracy gonia mnie na okraglo i jeszcze TZ wrocil do domu wiec nie mam czasu Ale moje kwiatki przezywaja szal kwitnienia wiec jesli jutro sie zmobilizuje to powstawiam foteczki - dzisiaj do 20-tej praca Zakonczenie miesiaca - wiec mnie przetrzymaja. Nie polecam pryskania bo czesto woda dostaje sie do czubka wzrostu przez co storki gnija albo na platkach od kropel wody tworzy sie grzyb. Wiec lepiej z kurzu przetrzec je szmatka a dla wiglotnosci postawic kieliszki z woda przy doniczce lub uzywac nawilzacza. Mozna tez klasc mokre reczniki na kaloryferze. Ja w lato mam tak - doniczka, kieliszek, doniczka, kieliszek... slonko swieci wiec woda paruje. Kambrie ktore nie kwitna stoja za firana w kuchni gdzie ich nie widac - na tacce z keramzytem zalanym woda, na kratce by sie nie topily. Metod jest wiele ale ja polecam odlozyc na tani nawilazacz - za 90zl juz sie cos znajdzie a i lepiej sie spi w nocy jak sa upaly Ja w lato nalewam pelna kuwete i wstawiam na parowanie jak jestem w pracy.---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Gazala czy to ty sie kiedys pytalas o kambrie? Bo cos mi ta historia o kolezance swita w glowie hehe.. Gratuluje, widzisz - cierpliwosc poplaca a kambrie sa niezawodne w kwitnieniu byle je raz na rok przesadzic i nie zasuszyc. |
|
|
|
#1183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- A i jeszcze jedno mam pytanie; Nie wiecie dziewczyny, co to są za robale? Czy bardzo szkodzą, i jak się ich pozbyć?
|
|
|
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem co to za robale ale trza je wytepic i tyle. Kazdy robal szkodzi bo zeruje na roslinie. Kup jakies Karate - to zabija chyba wszystko - albo brosika zarzuc to padna szybciutko. Pasazerowie na gape nie sa pozadani i sie roznosza
|
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
cholera...teraz juz wiem czemu cambrie mi tak strasznie zmarnialy..maja ziemiorki..ide tepic robactwo.
|
#1186 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Słuchajcie mama mojego TŻ'a przesadziła swoje storczyki jakiś miesiąc temu. Rosną teraz w takich większych doniczkach - 15 cm. mimo że 3 storczyki kwitną to ich liście są pomarszczone i nie mają turgoru. Storki nie były od trzech tygodni podlane a jednak nadal korzonki są zielone i jest rosa w doniczce. czy to możliwe że podłoże jest za bardzo rozdrobnione i dlatego nie przesycha i od tego liście przejawiają oznaki przelania? Niedawno wyleczyłam je z miseczników i tarczników. czy to może byc też wina tego że pryskałam je środkiem od robaków? pomóżcie może mam je przesadzić do grubszej kory? jak myślicie?
|
|
|
|
#1187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
latwo powiedziec..szczegolnie mojemu facetowi kiedys jak pracowal w praktikerze jeszcze przyszedl do domu i mowi "kochanie, chce bonsai!! kupimy, dobrze? "i tak oto zajmuje sie bonsai.. tak samo bylo z ciapkowa cambria... szkoda tylko ze musza pocierpiec przez moje niedoswiadczenie ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- a wlasnie dziewczyny..powiedzcie mi czy jak wytepialyscie ziemiorki z cambrii to przesadzalyscie je do nowego podloza? bo facet w agrocentrum powiedzial mi ze to nie ma sensu bo i tak jest prawdopodobienstwo dosc spore ze cos sie zawieruszy i i tak bedzie sie rozmnazac w podlozu do nastepnego wybijania.. i nie wiem juz sama co robic...
|
|
#1188 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
...pomylilam kawalki korzeni cambrii z robalami-ziemiorki i zdazylam juz ja przelac srodkiem na ziemiorki ![]() ......................... ....... jestem pelna podziwu dla samej siebie, blagam lepiej tego nie komentujcie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- masz racje, w kazdym miescie powinna byc..ja dzis pytalam o miniaturki ale nie maja..i raczej bywaja sporadycznnie ostatnio (czyli ponad rok temu, jak Pani mi mowila) byly u mnie w kielcach na ul paderewskiego takie tycie ok 20-30 cm za ok. 30-35 zl szkoda, ze juz nie sprowadzaja... ale za to w srode jade do krakowa wiecie co, w sumie to juz nie wiem czy to ziemiorki czy nie
OM 23-12-12 TP wg OM 29-09-13 wg USG 25-09-13 http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed> Edytowane przez zmienniczka Czas edycji: 2010-05-31 o 19:02 |
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
Ale Zmienniczka mieszasz.
![]() To ile już masz tych storczyków? Porób zdjęcia wszystkich na raz i wstaw bo już się pogubiłam.
|
#1191 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1192 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() Powiesiłam lep na muchy i wyłapałam ziemiórki Przelałam dwa razy brosem i póki co cisza Nie mam czasu na internet,a jak tu wchodzę to ręce opadają ile zaległości do nadrobienia Szalejecie z postami![]() Ja chyba już też jestem zachorowana... wszędzie gdzie widzę storki sprawdzam cenę, oglądam korzonki, podziwiam kolory...masakra! Dobrze że jeszcze nie kupuję każdego napotkanego...ale wiele nie trzeba
|
#1193 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Czekam na focie twoich kwitnień a napewno jest ich sporooooo |
|
|
|
|
#1194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale tylko z 6 obecnie kwitnie w tym 1 usycha powoli..wstawie jak bedzie sie czym chwalic tymczasem same wstawiajcie a, i przetestuje ten spray na liscie na swoich.. u mamy spryskalam dzisiaj 1 storka..mam nadzieje ze mnie nie zabije i ze jeszcze bardziej nie zmarnieje bo mnie chyba zabije (po ostatnim razie jak kazalam jej wyjac go z oslonki napelnionej woda zmarnial totalnie :P ..a ja myslalam ze ona ma bezposredni kontakt z woda.. ehh chcialam dobrze a wyszlo jak zwykle )...
|
|
#1195 |
|
Rozeznanie
|
Solaola wstawiła zdjęcie piękności z LM i postanowiłam odwiedzić LM pomimo, że mam trochę daleko
i przytargałam do domu nowego lokatora połączenie cynamonka Arieny i żółciutkiego z LM Solaoli ![]() ale były już przebrane... zostały same biała i ciemno różowe, było kilka sztuk z ciapkowatymi listkami, ale już taki mam i wzięłam żółto-pomarańczowo-różowego może ubogo obdarzonego w kwiaty... ale dla mnie jest
|
|
|
|
#1196 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Doriskap-to takie dziwne uczucie, masz przeze mnie nowego storaska Super, wklejaj szybko zdjęcie. A mnie kusi tamta pięknotka, ale znowu wolałabym tę kasę przeznaczyć na coś innego i bądź tu babo mądra
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ Edytowane przez solaola Czas edycji: 2010-05-31 o 22:27 |
|||
|
|
|
#1197 |
|
Raczkowanie
|
doriskap
Widzę,że ty jak ja przed mężulkiem kwiatki przemycasz ![]() zmienniczka U mnie jeden w tej chwili kwitnie a połowa dopiero pędy puszcza i co ja mam powiedzieć a mam |
|
|
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z innej beczki ale musze sie podzielic bo z radosci zaraz pekne
Bylam odwiedzic dzisiaj nasza druga dzidzie . ma 3 tygodnie, dluga, czarna, nakrapiana rudym siersc i jest diewczynka, trafi do nas za 7 tygodni No to sie naszemu kocurkowi siostrzyczka trafi, biedak taki samotny nie wyrabia, a wachal mnie jak maniak - dzidziusiowe zapachy hahaha.. i sie znowu zacznie okres nimowlecia w domu - mam nadzieje ze mi storkow nie pozre
|
|
|
|
#1199 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam też mruczka ale u babci. A pieska widać w avatarku. Piesek mieszka ze mnąCzekam na fotki storczyków i oczywiście dzidzi Pozdrawiam Edytowane przez lusia288 Czas edycji: 2010-06-01 o 08:08 |
|
|
|
|
#1200 |
|
Raczkowanie
|
Nikt nie wstawia fotek to ja wstawię jednego co mi jeszcze kwitnie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:20.

Zaskoczenie było niemałe
Bosskie storki
Patrz, ile ma kwiatuszków, takiego to w życiu nie widziałaś

i zaczely sie zwijac liscie u 1.. i juz sama nie wiem co robic