Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-31, 12:05   #4651
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Virginia
Nie wiem co poradzić z TZ-tem. Może daj mu tydzień spokoju - zero rozmów o staraniach, badaniach, leczeniu itd. może potrzebuje to sobie wszytsko poukładać.

Ja już o drożności słyszałam - mój pan doktor stwierdził, ze jak po clo się nie uda t trzea będzie badać, ale odradził mi HSG (stwierdził, ze niepotrzebnie się wycierpię) tylko od razu laparoskopie -no ale do tego jeszcze długa droga.
W każdym razie ja już oswoiłam się z myślą, ze starania będą na zasadzie leki - monitorng - i hasło od lekarza - dziś proszę współżyć
O ile TZ-ta nasienie będzie się nadawać.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 17:45   #4652
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Z tego, co wiem wprowadza się jakiś płyn do macicy (czy jajników), to nie jest USG, ale dokładnie Ci nie powiem, bo jestem jeszcze przed, na pewno znajdziesz bardziej fachową odp. na necie, wystarczy zagooglować 'drożność jajowodów'. Szczerze mówiąc, ja sama nie chcę za dużo o tym czytać, bo i tak jestem już przybita...

Słoneczko, ja już mu proponowałam i basen, i kijki, i wypady... Jakiś czas temu wybrał sobie siłownię, na której był może 2-3 razy i na tym koniec, teraz zażyczył sobie rower, ale co z tego wyjdzie, nie wiem, i szczerze, to zaczynam mieć już tego dość, mnie nikt do niczego nie musi przekonywać...

Widzisz, u mnie jest odwrotnie, TŻet uważa, że jego obwinia się za wszystko, i moje namowy, by zadbał o siebie, więcej się ruszał itd. traktuje jak atak na siebie i 'pretensje'...

Dzięki wszystkim za Wasze wsparcie. Abz, być może masz rację, może TŻet musi sobie to wszystko 'przetrawić' ale z 2ej strony zaczyna mnie już denerwować to, że ja wszystko robię bez mrugnięcia okiem - przecież też mam badania, do zrobienia których nikt mnie nie musi namawiać, a takie badanie na drożność jajowodów podobno do najprzyjemniejszych nie należy... Poza tym wyszukuję info na necie, zaopatrzam go w witaminki, pilnuję, by ich brał, proponuję różne formy aktywności, namawiam do zmiany nawyków, teraz mój tata kupi mu rower, bo tak sobie zażyczył TŻet, choć ja się obawiam, że skończy się tak jak z siłownią. Z drugiej strony ja nie bardzo mogę liczyć na jego wsparcie, już np. mi zapowiedział, że na badanie do Białego ze mną nie pojedzie (bo "po co? a i tak jadę z teściową" - ze względów praktycznych, mieszka koło Białego), moje namowy, by zmienił nawyki traktuje, jak atak na siebie, a to przecież wynika z mojej troski, i to nie tylko pod kątem dziecka, ale ogólnie jego zdrowia, a jak wczoraj u rodziców, przekazując im 'nowiny' się popłakałam to jego reakcja była taka, że przesadzam, że robię z tego nie wiadomo co itd. Oczywiście wiem, że muszę być dobrej myśli itd. ale nie jestem z kamienia i też muszę jakoś odreagować...
Niby współpracuje, bo jeździ ze mną do gina (choć bez entuzjazmu...), bierze leki itd ale to ciągle za mało...
Wkurza mnie to, że wgl muszę go do czegokolwiek przekonywać, bo taka rola 'żandarma' nie należy do najmilszych, i to chyba nam obojgu powinno zależeć, a co do tego czy nam obojgu zależy na tym tak samo mocno, mam poważne wątpliwości....
Generalnie rzecz biorąc TŻet się zasiedział, jest strasznie uparty i zrobił się z niego straszny nerwus. Wiem, że ostatnio dużo przeszedł itd., ale przez cały ten czas byłam przy nim i wspierałam go, jak mogłam, mimo, że mi też nie było łatwo. Chyba powoli tracę cierpliwość i do starań o dziecko, i do starań o niego/o nas.
Rozmawiałam ostatnio dużo z teściową, i przez tel, i przez gg, ona też próbuje mu to tłumaczyć itd., a ona nie przebiera w słowach, nie wiem, może ona do niego dotrze (przyjeżdża za tydzień), mi już brakuje sił i cierpliwości.
Czyli podsumowując u nas kryzys, brak porozumienia a zachowanie TŻeta bynajmniej nie zachęca mnie do tego, by coś w tym kierunku robić.
Starać się pewnie będziemy dalej (choć trudno stymulację i inseminację nazwać staraniem, a sam fakt, że będzie odbywać się to w sposób nienaturalny nie nastraja mnie pozytywnie, o szansach nie wspominając, wynoszą podobno do 20%) ale ja to już chyba bez nadziei i entuzjazmu.
Może pora, żeby dla odmiany to TŻet popracował nad moim nastawieniem, które zresztą wynika pewnie też z jego nastawienia, którego ja już nie mam siły zmieniać.
Sorki za wywód...

Virginia
Dobrze isę wygadać a na upatego faceta to ja też w sumie nie mam metody zwłaszcza jak uzna że cały świat się na niego uwiziął Nam pomógł zwyczajnie czas i to że dałam mu spokuj coś mu w końcu zaświtało w mózgu Tobie też życzę by Twojego Tż coś oświeciło
Stary 2010-05-31, 18:22   #4653
Tity
Zakorzenienie

Eh, faceci, myślą, że ich problemy są zupełnie wirtualne...
A ja wróciłam od gina i na razie nic się nie dowiedziałam, bo dzisiaj dopiero 7 dc, więc mam przyjść za tydzień...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-31, 18:27   #4654
weronia83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Eh, faceci, myślą, że ich problemy są zupełnie wirtualne...
A ja wróciłam od gina i na razie nic się nie dowiedziałam, bo dzisiaj dopiero 7 dc, więc mam przyjść za tydzień...
A czemu dopiero za tydzień
Stary 2010-05-31, 20:21   #4655
Tity
Zakorzenienie

weronia bo jak to jest 7 dc to jeszcze nic nie będzie widać czy pęcherzyki rosną, czy co się z nimi dzieje. A za tydzień już będzie widać czy pękł jakiś, czy w ogóle coś rośnie, albo czy już zaczyna się obkurczać i wtedy podejmiemy decyzję co robić. Póki co kazał się intensywnie kochać z mężem, no cóż... zalecenia to zalecenia

L
J
Stary 2010-06-01, 07:34   #4656
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Tity to ten lekarz zalecił całkiem przyjemną kurację

ja z moim TZ jak na dzień dzisiejszy żyjemy w niezłej sielance, zamówiłam na allegro dwie książki o można powiedzieć urozmaiceniu życia erotycznego , jedna dla mnie a jedna dla TZa...... może jak urozmaicimy nasze noce to lepiej będzie w dzień

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 09:08   #4657
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
weronia bo jak to jest 7 dc to jeszcze nic nie będzie widać czy pęcherzyki rosną, czy co się z nimi dzieje. A za tydzień już będzie widać czy pękł jakiś, czy w ogóle coś rośnie, albo czy już zaczyna się obkurczać i wtedy podejmiemy decyzję co robić. Póki co kazał się intensywnie kochać z mężem, no cóż... zalecenia to zalecenia
Tity dla mnie ten okres płodzenia dzidzi był bardzo przyjemny, chociaż czasami męczący przytulanki były co 2 dni i nie było zmiłuj się i udało się więc ja WIERZE w to, że uda Wam się tylko pamiętaj odstępy w przytulanku przynajmniej 1 dniowe i będzie super
Słoneczko Ty mała świntuszko ale takie książki są fajne ja też czasem coś czytałam i wprowadzaliśmy w życie, polecam pisaki do malowania po ciele albo kostki do gry

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 09:35   #4658
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Ewurka ja jestem trochę zacofana w tych "klockach" i stwierdziłam że trzeba coś zmienić...... i znalazłam fajne książki nie drogie bo po 18 zł.... może dowiem się czegoś ciekawego .... moj TZ lubi eksperymentować w łóżku a ja jestem jak "uparta dinozaurzyca", nie lube jakiś wymyślanych gierek.... muszę się dopiero przekonać.... TZ mi też ciągle zarzuca że spróbowałby coś , czego ja bardzo nie chcę nawet o tym myśleć

.... no ale się rozpisałam

Stary 2010-06-01, 09:39   #4659
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Ewurka ja jestem trochę zacofana w tych "klockach" i stwierdziłam że trzeba coś zmienić...... i znalazłam fajne książki nie drogie bo po 18 zł.... może dowiem się czegoś ciekawego .... moj TZ lubi eksperymentować w łóżku a ja jestem jak "uparta dinozaurzyca", nie lube jakiś wymyślanych gierek.... muszę się dopiero przekonać.... TZ mi też ciągle zarzuca że spróbowałby coś , czego ja bardzo nie chcę nawet o tym myśleć

.... no ale się rozpisałam
Słoneczko ja myślę, że na tym polega wspólne życie, na odkrywaniu rzeczy, które wydawały by się kiedyś dla nas, nie do przyjęcia Zaufanie i dobre podejście może zdziałać cuda wiem coś o tym I zobaczysz jaką można czerpać przyjemność z odkrywania tych rzeczy we dwoje tylko daj na luz i nie denerwuj się tym i nie myśl

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 10:13   #4660
abz
Zakorzenienie

a gdzie sie podziewa Ollliwka?? Ślub niedługo to mogłaby dać znać jak się czuje przed

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 11:54   #4661
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

abz tu można wymienić kilka dziewczyn które coś ostatnio mało się odzywają, Aldi, Lindsley i Zgadnij można wybaczyć....... ale pozostałe dziewczyny to

Stary 2010-06-01, 12:56   #4662
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Witam Nie zazdroszczę niektórym dziewczynom... Trzeba taki trud włożyć w spłodzenie dzidzi... Monitoringi cyklu itp.
Mnie póki co nerwy zżerają bo zostały mi 4 dni do testowania i tak myślę czy @ będzie czy za pierwszym razem nam się udało. Jak na razie często odczuwam senność, rozdrażnienie, kłująco- ciągnący ból w podbrzuszu i swędzące piersi. Ciekawe czy się udało...? Jeszcze tylko 4 dni :P

Kornelia 04.02.2016

Będę powtarzać zawsze: bieda to stan umysłu.
Chelsea91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:10   #4663
zanka205
Zakorzenienie

hej dziewczyny
u mnie @ przyszedł w niedzielę
więc pierwszy cykl nieudany
proszę o zmianę @ 30.05

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 13:33   #4664
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Chelsea91 to Ty w tym Twoim Awatarku? jeśli mogę zapytać to Ty jesteś mężatką czy panienką jeszcze?

Zanka zobaczyłam że masz synka rocznego...... fajnie że chcecie mieć małą różnicę wieku między dziećmi.... ja też tak bym chciała lecz nie wiem jak z pracą będzie i z opieką nad dzieciaczkami kiedyś w przyszłości

ja siedzę w pracy i nudzi mi się trochę..... jeszcze nie wszystkie urządzenia mi przyszły i jakoś tak na razie się obijam

Stary 2010-06-01, 13:45   #4665
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Sloneczko, tak to ja. Niestety mam wygląd gimnazjalistki ("młodziutka" twarz i drobna budowa ciała) :|. Jeszcze jestem panienką.

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-01, 14:13   #4666
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Chelsea91 faktycznie wyglądasz młodziutko ale to jest akurat pozytywne, a planujecie ślub, czy preferujecie wolny związek?

Stary 2010-06-01, 14:21   #4667
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Sloneczko, jak na razie ślubu nie planujemy. Stwierdziliśmy, że mamy na to czas. Póki co "wijemy" wspólne gniazdko.
Dlaczego twierdzisz, że młody wygląd jest pozytywny?

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-01, 14:21   #4668
weruczek
Zadomowienie

Hej Dziewczyny!
Co u was?
Virginia! Ech, no trudna sytuacja u Ciebie, kurcze.
Pewnie tż też przeżywa to, że musi się jakoś dodatkowo starać, aby mieć kida i może się na to wkurza i dlatego jest taki średnio zadowolony traz. A Ty też pewnie jesteś trochę poddenerwowana. Wielki pocieszający ścisk, jak bedziesz chciala sie wygadac to pisz..

Ciekawe co u Kretencji?
A moja siostra dowiedziala sie w piatek, ze bedzie miala dziewczynke Prawdopodobnie 14 wrzesnia

To moje problemy przy Twoich to nic. Ale i tak się pożaqlę. porysowałam sobie dzisiaj bok samochodu 9 zrobiłam kopertę i nie zauważyłam latarni:/). Samochód nadaje się tylko do lakiernika, a to 500zł! T z zły, a jeszcze teść mi gada, że nie powinna kobieta samochodu prowadzić I się wścieka, że ja czesciej jezdze niż TŻ:/ A prawda jest taka, że tż pracuje w domu, a ja jezdze po ludziach i bez samochodu nie dam sobie rady:/
A z tesciowow dzis godzine siedziałam i nie odezwała się do mnie ani słowem!!!
Kurcze, co za ludzie :/

www.fajnamamablog.blog.on et.pl
weruczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 14:25   #4669
kretencja
Zakorzenienie

Cześć, melduję się, wywołana przez Weruczka
Podczytuję Was cały czas, ale jakoś nie mam o czym pisać. Nic nowego u mnie, zwykłe codzienne zmartwienia.
Mąż trochę chory, więc marudzi.
Tata miał wczoraj operację na drugim płucu. Wycięli co trzeba, pewnie w sobotę go do domu wypuszczą...
A ja kompletuję dokumenty na nauczyciela kontraktowego, już praktycznie wszystko mam, może jutro odniosę do pracy...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 15:20   #4670
weruczek
Zadomowienie

Jak tata po operacji, Kretencja?
Ha, to już niedługo będziesz awansować

Stary 2010-06-01, 15:48   #4671
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Tity dla mnie ten okres płodzenia dzidzi był bardzo przyjemny, chociaż czasami męczący przytulanki były co 2 dni i nie było zmiłuj się i udało się więc ja WIERZE w to, że uda Wam się tylko pamiętaj odstępy w przytulanku przynajmniej 1 dniowe i będzie super
No właśnie w tym cyklu mamy postanowienie, że co 2 dni
Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
Tity to ten lekarz zalecił całkiem przyjemną kurację

ja z moim TZ jak na dzień dzisiejszy żyjemy w niezłej sielance, zamówiłam na allegro dwie książki o można powiedzieć urozmaiceniu życia erotycznego , jedna dla mnie a jedna dla TZa...... może jak urozmaicimy nasze noce to lepiej będzie w dzień
Hehe, to miłej zabawy. My dostaliśmy kiedyś książkę do masażu erotycznego, no ale z rodzicami w domu to się nie pomasujemy przecież :P
Cytat:
Napisane przez weruczek Pokaż wiadomość
To moje problemy przy Twoich to nic. Ale i tak się pożaqlę. porysowałam sobie dzisiaj bok samochodu 9 zrobiłam kopertę i nie zauważyłam latarni:/). Samochód nadaje się tylko do lakiernika, a to 500zł! T z zły, a jeszcze teść mi gada, że nie powinna kobieta samochodu prowadzić I się wścieka, że ja czesciej jezdze niż TŻ:/ A prawda jest taka, że tż pracuje w domu, a ja jezdze po ludziach i bez samochodu nie dam sobie rady:/
A z tesciowow dzis godzine siedziałam i nie odezwała się do mnie ani słowem!!!
Kurcze, co za ludzie :/
Hej weruczku Oj teściom należy się lanie...

L
J
Stary 2010-06-01, 16:19   #4672
kretencja
Zakorzenienie

Weruczek, niestety nie widziałam się z nim. Mieliśmy dzisiaj z mężem iść, ale niestety mąż trochę chory, więc nie będziemy po szpitalu się szwendać Ale pisał do mnie rano z życzeniami na Dzień Dziecka, że go już zabrali z sali pooperacyjnej na zwykłą i że czuje się nieźle
A egzamin na kontraktowego mam na przełomie czerwca i lipca, czyli za miesiąc. Spodziewam się w podobnym czasie poczuć pierwsze ruchy dziecka. Ciekawe czy da znać o sobie na samym egzaminie?

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-01, 16:26   #4673
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Sloneczko, jak na razie ślubu nie planujemy. Stwierdziliśmy, że mamy na to czas. Póki co "wijemy" wspólne gniazdko.
Dlaczego twierdzisz, że młody wygląd jest pozytywny?

zawsze to lepiej wyglądać młodziej niż starzej, prawda?? ta też nie wyglądam na swoje lata i uważam to za pozytywna stronę.... ( no może dopiero teraz bo wcześniej musiałam z dowodem osobistym do sklepu chodzić )

Stary 2010-06-01, 16:39   #4674
weruczek
Zadomowienie

Kretencja,Będzie cię rozpraszała/ł na egzaminie
Cześć Tity! Co u ciebie? (oprócz staranek oczywiście)
Dobra, lece na zajecia, ale nudny dzien dzisiaj byl, no masakra normalnie, tylklo z tztem warczenie na siebie caly czas:/

Stary 2010-06-01, 16:45   #4675
kretencja
Zakorzenienie

Ja też nie wyglądam na swój wiek. Mam 27 lat, a dają mi 17-18
Opisywałam tu już kiedyś historię, jak to przyszły kobitki z opłatkiem i jak otworzyłam drzwi, tak jak zwykle chodzę - w bluzie i bez makijażu - zapytały "Jest ktoś z rodziców w domu?" Było to rok temu
Ciekawa jestem, jak ludzie będą reagować, jak zacznie mi być brzuch widać. Gówniara w ciąży Ciebie, Chelsea, pewnie tez to czeka Ale za 15-20 lat będziemy się cieszyć z tego, że nie wyglądamy na swój wiek

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-01, 16:57   #4676
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91
Wink Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. IV, pt. Czekamy na dwupaki :D

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja też nie wyglądam na swój wiek. Mam 27 lat, a dają mi 17-18
Opisywałam tu już kiedyś historię, jak to przyszły kobitki z opłatkiem i jak otworzyłam drzwi, tak jak zwykle chodzę - w bluzie i bez makijażu - zapytały "Jest ktoś z rodziców w domu?" Było to rok temu
Ciekawa jestem, jak ludzie będą reagować, jak zacznie mi być brzuch widać. Gówniara w ciąży Ciebie, Chelsea, pewnie tez to czeka Ale za 15-20 lat będziemy się cieszyć z tego, że nie wyglądamy na swój wiek

Mnie zawsze biorą za 15-16 latkę.
A z tą gówniarą w ciąży to może nie być zbyt fajne.
Jak kupuję piwo lub papierosy to też zawsze o dowód pytają, a jeszcze jak dokładnie się przyglądają który rok i czy przypadkiem nie jest to dowód tymczasowy. Mój TŻ ma 22 lata a wygląda na 17, więc gdy będziemy rodzicami wezmą nas za parę gówniarzy z dzieckiem :P Zaletą jest to, że gdy będziemy starsi będziemy lepiej wyglądać od naszych rówieśników. Pocieszające

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-01, 17:04   #4677
kretencja
Zakorzenienie

Chelsea, co się przejmujesz? Śmiej się z tego Ja uwielbiam takich ludzi uświadamiać co do mojego wieku. Ich miny - bezcenne

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-01, 17:08   #4678
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Kretencja, już jestem przywyczajona do "dowodzik proszę dziewczynko" :P Ostatnio rzuciłam do sprzedawcy "niech już pan się tak nie przygląda temu dowodowi. Liczyć pan nie umie? 19. I czego pan tam dalej szuka?" Co tam znów zajdę... już o dowód nie pyta
Jak Twój brzuszek?

Kornelia 04.02.2016

Stary 2010-06-01, 17:09   #4679
kretencja
Zakorzenienie

No i tak trzymaj
Brzuszek mi wywaliło po obiedzie. Fascynujące to jest. Rano prawie nic nie widać, a po obiedzie balon

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-06-01, 17:13   #4680
Chelsea91
Rozeznanie

GG do Chelsea91

Oj jak ja bym już chciała mieć swoją fasolkę No ale która z nas nie? Mi pozostały 4 dni do testowania ale nie chcę się nakręcać żeby potem nie być zawiedzioną
Który to już tydzień Kretencja?

Kornelia 04.02.2016

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości