|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
[Mrowak - możesz dać te szczepionki razem rota innym szczepionkom nie szkodzi wcale i nie ma takich powikłań po niej typu gorączka itp . więc spoko możesz to dać
Libra - to że dajesz jedzenie za wcześnie to pomine ale w sumie po 4 już mozna dawać więc w sumie mała różnica ale tego danonka to sory . Po pierwsze to nabiał i to krowi , dzieciom taki nabiał wprowadza się po 8 miesiącu , dlatego nie dajemy krowiego mleka tylko modyfikowane bo ilośc białka w krowim jest za duża np. dla nerek to raz , dwa że danonek to sam cukier w połączeniu ze smoczkiem i za chwile np. wychodzącymi zabkami możesz mieć na dzień dobry dziecko z próchnicą Oczywiście to moje zdanie a zrobisz jak uważasz . Dawanie słodkich soczków tez ma mało wspólnego z kształtowaniem dobrych nawyków zywieniowych u dziecka . To już lepiej kleik ryżowy daj lub sinlac jak chcesz się już bawić w jedzenie . delikatniej dla tak małego żoładka przede wszystkim drcron - ja też mam ten patent na letnie rzeczy tak samo np. krótkie spodenki jeansowe super wygladają załozone na rajstopki ![]() Co do ciuszków to ja raczej na przecenach szaleje ubieram dzieciaki z wyprzedzeniem np. teraz na przecenie kupie małemu na przyszłe lato a w zime kupowałam mu na tą zimę co bedzie . ale ja sama prowadziłam sklep w galeri handlowej i wiem jakie marże sa w takich sklepach itp. zresztą w wielu mam kolezanki i wiem w jakim kiedy się zaczynają przeceny i np. do HM jade w pierwszy dzień przecen jak sa rozmiary wszystkie wydaje kilka stów bo rzeczy są po 10zł wychodze z torbami i potem nie kupuje iles tam miesiecy .. no chyba że dokupuje na ciuchach chyba znowu będzie lało a chciałam iść z małym na placyk potem szlag tą pogode
|
#2522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień
Cytat:
Taki jej urok pewnie. Są rózne dzieci, Twoje należy do grupy aniołków (wg. książki "język niemowląt) ![]() Cytat:
Cytat:
Sieradz zawsze mijalam no i jak juz kiedys pisalam- kiedyś czesto bywalam w sieradzu bo mój były miał tam najbliższą rodzinę. Więc często tam jeździliśmy, czasem na kilka dni ![]() ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- A moja niunia jak zwykle dała "czadu" pospała godzinę i już się budzi, echhh... i zaraz znów będzie cyc...Czasem myslę, żeby się przerzucić na sztuczne, albo chociaż dokarmiać sztucznym, może wtedy pospałaby dłużej?? darusia- Twoja Oliwcia jest karmiona sztucznym więc to też co innego niz u Mrowaczka. Ale pewnie, nie ma się co nakręcać, widocznie taką ma naturę
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
no racja, ale jak przybiera na wadze to nie ma co sie niepokoic
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Normalnie nie mam na nic czasu Mam dwa problemy może któraś z Was nam pomoże ![]() Sucha skóra na buzi - czym smarować co polecacie ? Przepuklina pępkowa - Maciek ma ją już jakies 2 tyg przyklejamy specjalny plaster (kładziemy na bruszek ) ale nie daje to jako takich efektów powiedziałabym nawet że jest nieco większa co z tym robić ?
|
#2525 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() .Biedne te Twoje chłopaki. A ta choroba zakaźna to wiesz jaka? Ba ja chyba bym teraz tylko obserwowała i wyszukiwała wszelkich symtomów choroby. Cytat:
![]() . kurcze jeden kwiatek na 1,5 roku. oj biedniuśka Ty. No ale widocznie ma inne zalety![]() ![]() Cytat:
My mamy 5 smoczków które sa w stałym obiegu. Bo często jakiś nam upadnie więc biorę następny. Wszystkie też sterylizuję po każdym kontakcie z podłogą lub innymi dziwnymi powierzchniami. Cytat:
Wydaje mi się że można teraz razem tylko musisz sprawdzić aby wszystkie były podane nie wcześniej niż 6 tygodni po pierwszych. Cytat:
![]() . 2 kg w 2 tygodnie bardzo łądnie przybiera. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
ja też się dołączę
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Madziwnia, ja już wiele razy z nią o tym gadałam - taki typ człowieka. Ostatnio nawet wprost, że wie gdzie mieszkam i daleko nie ma
Kiedyś np przez tydzień z małym nie wyłaziłam bo padało okropnie i moja starsza siostra zapytała się jej czy do mnie przyszła, zadzwoniła, aby dowiedzieć się co u Kubusia (wtedy to walczyliśmy z brzuszkiem i wysypką), a ona "po co?".. brak słów... Nieraz jest ok, a nieraz zachowuje się poniżej krytyki...A w kappahl'u są fajne ciuchy i dobre gatunkowo. Co chwilę są tam jakieś promocje, i tak jak Aniap mówiła - jak się ma kartę to jeszcze taniej wychodzi (np dzisiaj przyszedł do mnie sms że na ciuchy damskie i męskie 50% zniżki :d ) Myśmy tam kupili takie fajne bodziaki: całe czarne i czarno - seledynowe do tego zakładamy jeansy Brakuje tylko glanów i wyglądałby jak tatuś ![]() Gratuluję udanych łowów w lumpku ![]() Drcron, Śliczne ciuszki i prezenty w sumie ten sprzedawca dobre ma opinie... jeszcze poszukam, bo w sumie chcę do tego kilka rzeczy domówić :d Pop, jestem za tańcem albo tak jak w sejmie jak swego czasu modlitwę za deszcz odprawili ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- Cytat:
natomiast buzię możesz smarować kremem emolium, ładnie nawilża
|
|
|
|
|
#2528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emolium, krem do skóry atopowej czy Emolium, krem specjalny, skóra bardzo sucha, 75 ml
'...Życie nie daje nam tego, czego chcemy, lecz to, co dla nas ma..." Maciuś 10-04-10 ![]() Edytowane przez aneczkkaa Czas edycji: 2010-06-02 o 12:16 |
|
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i walka z wysypką... mimo ze prawie nic nie jem to ona nadal się pojawia a po modyfikowanym moze byłoby inaczej... :/ Na szczęście je dość krótko bo z 10min - uprzedzam pytania - najada się bo brzusiu ma zawsze pełny i ładnie przybiera na wadze - waży już na pewno ponad 6kg
Edytowane przez Ferrou Czas edycji: 2010-06-02 o 12:26 |
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie KappAhl jest jednym z nielicznych sklepów gdzie można nabyć czarne rzeczy dla dzieci . też mam kilka bodziaków czarnych z tego sklepu . spodnie jeszcze można nabyć ale body np. to już trudno znaleźć
Ja tez sie przyłacze do tańca .. a co tam rano było słońce teraz idzie chmura a własnie mi kumpela na GG pisze że w wawie już pada .. szlag by to dziecko mi się nudzi w domu bo on lubi biegac a nie siedziec w domu
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Darusiaaa jaki płyn do kąpieli używasz?
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...eli-200ml.html http://www.ladiva.pl/przewodnik-kosm...o-kapieli/1769 ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- to muszę po synka do przedszkola szybciej iść żeby na tańce zdążyć , to jak się postaramy to może w bikini na plaży w sobotę będę opalała ciałko.
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przybrała 2kg w 6tyg ale lekarz mi powiedział ze czasem tak jest a dzieciaki czasem ssają po 40 min inie przybierają . zreszta 40 min to przeciez i tak dziecko tyle nie je czasu bo to nie realne . połowe tego to sobie smoczka z cyca robi
|
|
#2533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2535 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo kiedyś się zastanawiałam czy nie za krótko je - niby początkowo leci "sama" woda a później bardziej treściwe mleko. Ale ostatnio zrobiłam małe doświadczenie Mały jadł, a że zawsze z drugiego leci to przyłożyłam laktator - i po kilku minutach miałam 60ml A jak widzę, że sobie ciumcia lub się bawi to zabieram
|
||
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem ,że nabiał i krowi i ,że słodki i tak go nie uchronie całkiem od cukru, a znowu nie je tego danonka nie wiadomo ile, soczki są akurat bez cukru.Teraz zastosuję wyświechtany frazes: my też się wychowaliśmy na krowim mleku. Starszy miał straszną próchnicę na mleczakach to ponoć dziedziczne (po mnie) dostawał fluor w tabletkach i teraz na stałych zębach (już od 6 lat) zero próchnicy. Też mu nie kupuję czipsów , słodyczy a on co , pójdzie do szkoły nakupi sobie w sklepiku i czipsów i rurek z groszkami. Kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych można o kant d... rozbić chyba, że byśmy mieszkali na bezludnej wyspie ![]() Nie uchronisz dziecka niestety ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Fajnie macie ,że możecie takie ubranka kupować ,ja to muszę 60km naginać żeby kupić cos firmowego , a teraz z małym jechać to katastrofa muszę odczekać jeszcze z miesiąc może dwa jak nie będzie już tak marudził w samochodzie , co ja mówię marudził darł się |
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- ten pierwszy link ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- ojjjj nie!! przepraszam, ja mam dla niej ten zwykly balneum hermal - tak mi kazano kupic, bo ma straszna ta buźke
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki, bo właśnie nie byłam pewna które lepsze, a wole jednak sprawdzone
|
|
#2539 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.zdrowie.com.pl/uroda/pora...-suchej-skorze ten mam.
---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- dzwonilam i do poloznej i do pediatry jak kupowalam i obie mi powiedzialy ze spokojnie moge ja kapac w tym hermal, on tez jest uzywany do skory noworodkow a przy okazji i do naszej tylko wiadomo ze dawki inne.
|
|
#2540 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny za 15 minut zaczynamy TANIEC ŚŁONCA. U mnie to nawet już słońce nieśmiało wychodzi ale chciałabym aby tak nie padało przez parę dni więc i tak odtańczę jakieś ala "pogo" słoneczne
![]()
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz zaczynamy
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i ten sklep z używanymi rzeczami - mozna tam coś fajnego znaleźć. A tak to tylko sklepiki z niefirmówkami - a ceny takie same jak te w firmowych, a czasem nawet droższe Jak byłam jeszcze w ciązy to prawie co weekend we Wrocławiu byłam (30km ode mnie) to wtedy się łazilo po tych galeriach i kupowało a teraz to już tak nie bardzo... tylko allegro i sklepy internetowe zostają ALE... za 1,5 miesiąca mają otworzyć Tesco i ma być tam pasaż handlowy zobaczymy, może jakieś fajne sklepy będą ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
a jak nawet sie obudzi to razem zatańczymy Jakieś konkretne kroki, muzyka?
|
||
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w koncu mam w czym chodzic
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
taniec SŁOŃCA tańczony przez "słonia" (czyli mnie) wykonany
. Trochę moje zwierzaki patrzyły się dziwnie. Vasco to nawet chciał dołączyć ale bałam się że będzie szczekać a mała śpi więc mu nie pozwoliłam.![]() U mnie jak narazie wyszło słońce ![]() .Ja też w tą niedzielę byłam we Wrocku (około 100km) w IKEA. Tam przy stołówce jest fajny pokoik dla rodzica z dzieckiem. My niestety ale wszędzie mała ze sobą zabieramy bo nie ma jej z kim zostawić ale ona lubi jeździć samochodem. A dzisiaj lub jutro jedziemy pod KIELCE do rodziny TZ-ta ale może przyjedzie tam moja siostra z rodziną. My tam mamy własne całe piętro (3 pokoje kuchnia i łazienka) więc spokojnie moja serdella wraz z rodziną się pomieści. No i być może odwiedzi mnie tam też koleżanka z pracy która jest aktualnie w Busko Zdrój. Więc towarzysko zapowiada się fajnie.
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2010-06-02 o 16:07 |
|
|
|
#2546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę że nie ma ograniczeń wiekowych co do maty edukacyjnej. Nie sprawdzałam tego. Swoją małą kładę od ok. 3 tygodni, jak tylko mate dostaliśmy i bawi się świetnie choć nie za długo bo się denerwuje, że zabawek nie może "dostać"
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja już też taniec odtańczyłam mam nadzieję że zadziała
---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Ja w poniedziałek idę odebrać wyniki wymazu, i umawiam się na zakładanie spiralki. Mam nadzieję że źle nie będzie bo trochę mam stracha czy potem nie będę jej czuć.
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
zeżarło mi cały post, nie chce mi się pisać od nowa.
Wieści po szczepieniu są nieciekawe trochę-samo szczepienie poszło bardzo ładnie, humorek był jak zawsze dobry, ale mina nam zrzedła jak okazało się, że mała nie przybiera na wadze ![]() :prosi : Koniec ze spaniem powyżej 5-6 godzin, zaczynam się poważnie martwić. A dopiero zdąrzyłam się ucieszyć z kupki...Mamy skierowanie na USG brzuszka i musimy złapać siku.
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Mrowak miejmy nadzieję ,że to nic poważnego
może ona śpioch taki, mój jak był mały to tak spał,że musiałam go do jedzenia budzić. Ja do Wrocławia mam ze 100 albo więcej i ostatni raz tam byłam na wycieczce w szkole
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Odtańczone
Akurat Małego przebierałam - trochę dziwnie się na mnie patrzył Pocieszę Was, że wg prognoz ma się ocieplać i rozpogadzać ![]() A do Wrocławia to bym pojechała :marzy: trochę po sklepach połazić, bo tutaj w tej pipidówie nic nie ma. Ale Malego trzeba by brać, albo z kimś zostawić. ![]() Przyszła już do nas mata, bardzo fajna Mały trochę pooglądał zabawki i zasnął więc można trochę odpocząć ![]() Mrowak, o kurcze, to niezbyt fajnie... Będzie dobrze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

Taki jej urok pewnie. Są rózne dzieci, Twoje należy do grupy aniołków (wg. książki "język niemowląt) 
od wczoraj zrobila juz 3 kupki nie wiem czy sie cieszyc czy do lekarza dzwonic
i zaraz znów będzie cyc...

, może nad morzem zobaczę choć odrobinkę.