"Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień 2010r. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-02, 11:40   #2521
ania p
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

[Mrowak - możesz dać te szczepionki razem rota innym szczepionkom nie szkodzi wcale i nie ma takich powikłań po niej typu gorączka itp . więc spoko możesz to dać

Libra - to że dajesz jedzenie za wcześnie to pomine ale w sumie po 4 już mozna dawać więc w sumie mała różnica
ale tego danonka to sory . Po pierwsze to nabiał i to krowi , dzieciom taki nabiał wprowadza się po 8 miesiącu , dlatego nie dajemy krowiego mleka tylko modyfikowane bo ilośc białka w krowim jest za duża np. dla nerek to raz , dwa że danonek to sam cukier w połączeniu ze smoczkiem i za chwile np. wychodzącymi zabkami możesz mieć na dzień dobry dziecko z próchnicą Myślę ze gra nie warta świeczki .
Oczywiście to moje zdanie a zrobisz jak uważasz . Dawanie słodkich soczków tez ma mało wspólnego z kształtowaniem dobrych nawyków zywieniowych u dziecka . To już lepiej kleik ryżowy daj lub sinlac jak chcesz się już bawić w jedzenie . delikatniej dla tak małego żoładka przede wszystkim sory za morały ale jestem uczulona na punkcie tego co je moje dziecko i danonków nie je do teraz chyba ze sporadycznie

drcron - ja też mam ten patent na letnie rzeczy tak samo np. krótkie spodenki jeansowe super wygladają załozone na rajstopki

Co do ciuszków to ja raczej na przecenach szaleje ubieram dzieciaki z wyprzedzeniem np. teraz na przecenie kupie małemu na przyszłe lato a w zime kupowałam mu na tą zimę co bedzie . ale ja sama prowadziłam sklep w galeri handlowej i wiem jakie marże sa w takich sklepach itp. zresztą w wielu mam kolezanki i wiem w jakim kiedy się zaczynają przeceny i np. do HM jade w pierwszy dzień przecen jak sa rozmiary wszystkie wydaje kilka stów bo rzeczy są po 10zł wychodze z torbami i potem nie kupuje iles tam miesiecy .. no chyba że dokupuje na ciuchach

chyba znowu będzie lało a chciałam iść z małym na placyk potem szlag tą pogode
Stary 2010-06-02, 11:53   #2522
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dot.: "Wszystkie sie rozpakowały- czas się sprawdzić w roli MAMY" - marzec/kwiecień

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
No teraz w nocy to już rekord rekordów- 11 godzin bez jedzenia...
Nie jada częściej niż co 3 godziny w dzień (wczoraj też przegięła-7 godzin prawie), ja myślałam, że po takim dniu to da nam popalić w nocy, a ta po kupie tak odleciała do rana. Teraz jadla o 7.30 i póki co śpi na macie-kurde, może faktycznie jakaś witamina....ale to co-nie miałabym czegoś w mleku własnym? Tak jakby cytryna mogła nie mieć wit.C? Pierun wie!

A werciowa waga słuszna, słuszna-prawie 2kg na plusie
No własnie też o tym pomyślałam, że w mleku matki muszą być wszystkie witaminki Taki jej urok pewnie. Są rózne dzieci, Twoje należy do grupy aniołków (wg. książki "język niemowląt)

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a Julka zas chyba biegunke od wczoraj zrobila juz 3 kupki nie wiem czy sie cieszyc czy do lekarza dzwonic
Trzy kupki to nie dużo przecież. Wiem, że jesteś już pewnie przewrażliwiona na punkcie kupek po tych przejściach... jak Cię to niepokoi to może idź do lekarza...

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość

a w ogole ta dxziewczyna z You Can Dance jest ze Zdunskiej Woli-8 km osd Sieradza i jeszcze dobrze sie zna z moja bardzo dobra kolezanka wiec dzis goraco trzymamy za nia kciuki i wysylamy po esku od 3 tygodni, dzis final mam nadzieje ze wygra i bedzie mogla pojechac na Brodway i marzenia spelnic, bo trudno sie wibic z takiej wsi jak Sieradz czy Zduńska Wola. Oby jej sie udalo-wierze w nia
Wiem, wiem... Znam Zduńska Wole. Jak wracalam z Torunia do Pleszewa jak jeszcze jeździłam na weekendy tylko, to spędzalam tam na dworcu 3 godziny a ten dworzec nie należy do najfajniejszych Sieradz zawsze mijalam no i jak juz kiedys pisalam- kiedyś czesto bywalam w sieradzu bo mój były miał tam najbliższą rodzinę. Więc często tam jeździliśmy, czasem na kilka dni

---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

A moja niunia jak zwykle dała "czadu" pospała godzinę i już się budzi, echhh... i zaraz znów będzie cyc...
Czasem myslę, żeby się przerzucić na sztuczne, albo chociaż dokarmiać sztucznym, może wtedy pospałaby dłużej??

darusia- Twoja Oliwcia jest karmiona sztucznym więc to też co innego niz u Mrowaczka. Ale pewnie, nie ma się co nakręcać, widocznie taką ma naturę

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:00   #2523
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

no racja, ale jak przybiera na wadze to nie ma co sie niepokoic
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:00   #2524
aneczkkaa
Zakorzenienie

hejka

Normalnie nie mam na nic czasu Tak mnie wciągneła opieka nad małym że o bożym świecie nie myśle... Do tego małż pracuje do późna i cały czas tylko ja zajmuję się Maćkiem. Nawet nie mam nikogo do pomocy czasem po prostu chce mi się ryczeć Jeszcze ta durna pogoda już całkiem mnie dobija.

Mam dwa problemy może któraś z Was nam pomoże

Sucha skóra na buzi - czym smarować co polecacie ?

Przepuklina pępkowa - Maciek ma ją już jakies 2 tyg przyklejamy specjalny plaster (kładziemy na bruszek ) ale nie daje to jako takich efektów powiedziałabym nawet że jest nieco większa co z tym robić ?
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:01   #2525
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ja bym chętnie z tym tańcem słońca spróbowała, może nad morzem zobaczę choć odrobinkę.

Byłam wczoraj z moimi chłopakami u pediatry bo starszy kaszel i katar(alergia), a małemu oko zawiało tak strasznie że otworzyć nie mógł, jeden wielki strupek. Starszemu nowy syrop zaczął pomagać, no i małemu kropelki do oczka też, choć jeszcze ma troszke zaropiałe i o połowe mniejsze niż to nie zawiane.
Ale miałam się podpytać o tą wysypkę na buzi i kolankach, ale zapomniałam. Ale jak nie zapomnieć jak przyszła baba z dwójką dzieci które obok moich posadziła, poszła do okienka te dzieciaki rejestrować coś tak tłumaczyła, i przyleciała pielęgniarka i zabrała je na sale-izolatkębo to jakaś choroba zaraźna. Po lekarzu miałam 1,5 godzinny spacer z opuszczoną budą, aby dzieci przewietrzyć, i szorowanie w wannie, jakby to coś dać miało. Mam nadzieję że maluszka moje mleko wystaczająco chroni.
No ta Madzia może potańczymy tak około 15-tej - Taniec słońca.
Biedne te Twoje chłopaki. A ta choroba zakaźna to wiesz jaka? Ba ja chyba bym teraz tylko obserwowała i wyszukiwała wszelkich symtomów choroby.

Cytat:
wczoraj jak poszłam do rodziców na grila z okazji dnia dziecka, przyjechał mój tż z pracy tez pogrilować, i z kwiatkiem dla mnie. Pierwszy kwiatek od 1,5 roku. Szkoda że to nie było bez okazji , tylko dlatego że dzień wcześniej tak mi podpadł, że spał w gościnnym.
Czasami TZ trzeba pokazać gdziejego miejsce . kurcze jeden kwiatek na 1,5 roku. oj biedniuśka Ty. No ale widocznie ma inne zalety

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
ja tez mojego wyganiam z sypialni jak mi podpadnie a on potem biedny na sofie sie meczy <takiej malej gdzie nogi mu zwisaja bo ona sie nie rozklada >
Libra podmienilam jej smoczek jak w nocy spala i teraz ten nowy ma dzisiaj kupie jeszcze ze dwa zeby jej wymieniac bo zas sie przyzwyczai
Dobrze że ja ma 2 sypialnie z dużymi łóżkami więc nie ma problemu ze spaniem.
My mamy 5 smoczków które sa w stałym obiegu. Bo często jakiś nam upadnie więc biorę następny. Wszystkie też sterylizuję po każdym kontakcie z podłogą lub innymi dziwnymi powierzchniami.

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A Gabryśka przeszła samą siebie (nie wiem czy się do końca z tego cieszyć...) wczoraj zjadła o 20. Potem kąpiel, kupa, z której jesteśmy bardzo dumni i zasnęła sobie.....przecknęła się o 2, ale po podaniu smoczka odpadła znów. Później ja się budzę, a na zegarku....7 rano!!!!!!!!!!!!! Nie jadła 11 godzin! Przespała z tego jakieś 10.
Asiulek, ja Ci oddam trochę gabryśkowego snu i kilogramów chcesz??????wlasnie dzis bede o tym z lekarzem rozmawiac, a co wyczytałaś??

Idziemy dziś na drugie szczepienie-pierwsze było idealne, ale dziś nie wiadomo jak będzie- na szczęście chyba jedno kłucie tylko. A czy jak
poprzednio między kłuciami i rota mieliśmy tydzień przerwy i teoretycznie tak teraz mamy wpisane w książeczce to czy mimo wszystko możnaby kłucie i rota zrobić dziś za jednym razem?
Faktycznie dużo śpi, ale w tym to nie ma problemu tylko że mało je. A może warto ją jednak wybudzać i karmić.

Wydaje mi się że można teraz razem tylko musisz sprawdzić aby wszystkie były podane nie wcześniej niż 6 tygodni po pierwszych.

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
A moja wazy "już" 4150 !! Biorąc pod uwagę to, że jak wychodziłyśmy ze szpitala, wazyła 2450 to chyba nieźle, co??
. 2 kg w 2 tygodnie bardzo łądnie przybiera.

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mrowak mój za 10 dni skończy 4 miechy ja już mu daję papu ze słoiczków marchewke banan jabłuszko z różą , albo soczki bobofruta te po 4 miesiącu.
Zaczęłam podawać po 3 miesiącu najpierw po pół łyżeczki , nic mu nie było ani wysypki , ani brzuszek nie bolał, ani wymioty , ani rozwolnienie itp. to tak sobie jemy teraz ze 3 łyżeczki słoiczkowego jedzonka i wypija z pół bobofruta np. winogrona z melisą i rumiankiem albo jabłkowy.
No i moczę mu smoczka w danonku
wiem wiem zaraz mnie okrzyczycie ,że za szybko ale on to toleruje no i nieraz nic innego nie działa żeby przestał marudzić.
No nie robie tak cały dzień ale od czasu do czsu, tak z 1/3 danonka wypaćkamy tym smokiem.
Myślę że jeżli mały dobrze trawi i nie ma po tym problemów to możesz podawać

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
hmm H&M dla mnie najtaniej i ma fajne ciuchy a ja moja obkupuje w mothercare, zara, wojcik, i tez czasami niefirmowe sklepy jedak nie patrze na marki tyle ze w tyhc sklepach sa naorawde piekne ciuchy
Ja też najczęściej w tych sklepach robię zakupy dla małej i moich siostrzenic.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:03   #2526
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
No ta Madzia może potańczymy tak około 15-tej - Taniec słońca.
ja też się dołączę może coś zdziałamy
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-02, 12:10   #2527
Ferrou
Zakorzenienie

Madziwnia, ja już wiele razy z nią o tym gadałam - taki typ człowieka. Ostatnio nawet wprost, że wie gdzie mieszkam i daleko nie ma Kiedyś np przez tydzień z małym nie wyłaziłam bo padało okropnie i moja starsza siostra zapytała się jej czy do mnie przyszła, zadzwoniła, aby dowiedzieć się co u Kubusia (wtedy to walczyliśmy z brzuszkiem i wysypką), a ona "po co?".. brak słów... Nieraz jest ok, a nieraz zachowuje się poniżej krytyki...
A w kappahl'u są fajne ciuchy i dobre gatunkowo. Co chwilę są tam jakieś promocje, i tak jak Aniap mówiła - jak się ma kartę to jeszcze taniej wychodzi (np dzisiaj przyszedł do mnie sms że na ciuchy damskie i męskie 50% zniżki :d ) Myśmy tam kupili takie fajne bodziaki: całe czarne i czarno - seledynowe do tego zakładamy jeansy Brakuje tylko glanów i wyglądałby jak tatuś
Gratuluję udanych łowów w lumpku

Drcron, Śliczne ciuszki i prezenty
w sumie ten sprzedawca dobre ma opinie... jeszcze poszukam, bo w sumie chcę do tego kilka rzeczy domówić :d

Pop
, jestem za tańcem albo tak jak w sejmie jak swego czasu modlitwę za deszcz odprawili

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
hejka

Normalnie nie mam na nic czasu Tak mnie wciągneła opieka nad małym że o bożym świecie nie myśle... Do tego małż pracuje do późna i cały czas tylko ja zajmuję się Maćkiem. Nawet nie mam nikogo do pomocy czasem po prostu chce mi się ryczeć Jeszcze ta durna pogoda już całkiem mnie dobija.

Mam dwa problemy może któraś z Was nam pomoże

Sucha skóra na buzi - czym smarować co polecacie ?

Przepuklina pępkowa - Maciek ma ją już jakies 2 tyg przyklejamy specjalny plaster (kładziemy na bruszek ) ale nie daje to jako takich efektów powiedziałabym nawet że jest nieco większa co z tym robić ?
z przepukliną pępkową nie pomogę natomiast buzię możesz smarować kremem emolium, ładnie nawilża
Ferrou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:13   #2528
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ferrou Pokaż wiadomość
z przepukliną pępkową nie pomogę natomiast buzię możesz smarować kremem emolium, ładnie nawilża
ale który

Emolium, krem do skóry atopowej
czy
Emolium, krem specjalny, skóra bardzo sucha, 75 ml
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2010-06-02 o 12:16
Stary 2010-06-02, 12:15   #2529
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

A moja niunia jak zwykle dała "czadu" pospała godzinę i już się budzi, echhh... i zaraz znów będzie cyc...
Czasem myslę, żeby się przerzucić na sztuczne, albo chociaż dokarmiać sztucznym, może wtedy pospałaby dłużej??
Mój tak samo w dzien śpi - po kilkadziesiąt minut... położyłam go ok 11.30 i już słyszę że stęka A o sztucznym to myślę już od 3 tygodnia życia Kubusia, Niby mleko jest i to bardzo dużo, mały ładnie przybiera na wadze, ale nie chce spac i trochę mnie to karmienie męczy no i walka z wysypką... mimo ze prawie nic nie jem to ona nadal się pojawia a po modyfikowanym moze byłoby inaczej... :/ Na szczęście je dość krótko bo z 10min - uprzedzam pytania - najada się bo brzusiu ma zawsze pełny i ładnie przybiera na wadze - waży już na pewno ponad 6kg

Edytowane przez Ferrou
Czas edycji: 2010-06-02 o 12:26
Stary 2010-06-02, 12:18   #2530
ania p
Zakorzenienie

No własnie KappAhl jest jednym z nielicznych sklepów gdzie można nabyć czarne rzeczy dla dzieci . też mam kilka bodziaków czarnych z tego sklepu . spodnie jeszcze można nabyć ale body np. to już trudno znaleźć

Ja tez sie przyłacze do tańca .. a co tam rano było słońce teraz idzie chmura a własnie mi kumpela na GG pisze że w wawie już pada .. szlag by to dziecko mi się nudzi w domu bo on lubi biegac a nie siedziec w domu
Stary 2010-06-02, 12:31   #2531
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Darusiaaa jaki płyn do kąpieli używasz?
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...eli-200ml.html

http://www.ladiva.pl/przewodnik-kosm...o-kapieli/1769

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

to muszę po synka do przedszkola szybciej iść żeby na tańce zdążyć, to jak się postaramy to może w bikini na plaży w sobotę będę opalała ciałko.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:31   #2532
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Mój tak samo w dzien śpi - po kilkadziesiąt minut... położyłam go ok 11.30 i już słyszę że stęka A o sztucznym to myślę już od 3 tygodnia życia Kubusia, Niby mleko jest i to bardzo dużo, mały ładnie przybiera na wadze, ale nie chce spac i trochę mnie to karmienie męczy no i walka z wysypką... mimo ze prawie nic nie jem to ona nadal się pojawia a po modyfikowanym moze byłoby inaczej... :/ Na szczęście je dość krótko bo z 10min - uprzedzam pytania - najada się bo brzusiu ma zawsze pełny i ładnie przybiera na wadze - waży już na pewno ponad 6kg
moja nie je nawet 5 min i zawsze z jednego cycka tylko
a przybrała 2kg w 6tyg ale lekarz mi powiedział ze czasem tak jest a dzieciaki czasem ssają po 40 min inie przybierają . zreszta 40 min to przeciez i tak dziecko tyle nie je czasu bo to nie realne . połowe tego to sobie smoczka z cyca robi
Stary 2010-06-02, 13:03   #2533
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
a przybrała 2kg w 6tyg ale lekarz mi powiedział ze czasem tak jest a dzieciaki czasem ssają po 40 min inie przybierają . zreszta 40 min to przeciez i tak dziecko tyle nie je czasu bo to nie realne . połowe tego to sobie smoczka z cyca robi
Dokładnie, nam lekarz powiedział, że dziecko aktywnie ssie 3-5 minut, reszta to już tylko takie ssanie- odpoczynek, ssanie- odpoczynek itd. Oczywiście nie należy zabierać cycka jesli dziecko chce to niech wisi nawet godzinę, bo zawsz coś tam zje ale te 5 minut w zupelności wystarczy.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:12   #2534
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:

a w ogole ta dxziewczyna z You Can Dance jest ze Zdunskiej Woli-8 km osd Sieradza i jeszcze dobrze sie zna z moja bardzo dobra kolezanka wiec dzis goraco trzymamy za nia kciuki i wysylamy po esku od 3 tygodni, dzis final mam nadzieje ze wygra i bedzie mogla pojechac na Brodway i marzenia spelnic, bo trudno sie wibic z takiej wsi jak Sieradz czy Zduńska Wola. Oby jej sie udalo-wierze w nia
tu bee de w opzycji bo Kuba jest z goliny kolo konina
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:20   #2535
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ale który

Emolium, krem do skóry atopowej
czy
Emolium, krem specjalny, skóra bardzo sucha, 75 ml
na początku miałam podstawowy krem http://www.emolium.pl/products.php?mode=view&id=3 a teraz zakupiłam balsam do ciała http://www.emolium.pl/products.php?mode=view&id=13 bo i tak go całego smaruję i to kilka razy dziennie

Cytat:
no to dobrze bo kiedyś się zastanawiałam czy nie za krótko je - niby początkowo leci "sama" woda a później bardziej treściwe mleko. Ale ostatnio zrobiłam małe doświadczenie Mały jadł, a że zawsze z drugiego leci to przyłożyłam laktator - i po kilku minutach miałam 60ml A jak widzę, że sobie ciumcia lub się bawi to zabieram
Stary 2010-06-02, 13:39   #2536
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
[Mrowak - możesz dać te szczepionki razem rota innym szczepionkom nie szkodzi wcale i nie ma takich powikłań po niej typu gorączka itp . więc spoko możesz to dać

Libra - to że dajesz jedzenie za wcześnie to pomine ale w sumie po 4 już mozna dawać więc w sumie mała różnica
ale tego danonka to sory . Po pierwsze to nabiał i to krowi , dzieciom taki nabiał wprowadza się po 8 miesiącu , dlatego nie dajemy krowiego mleka tylko modyfikowane bo ilośc białka w krowim jest za duża np. dla nerek to raz , dwa że danonek to sam cukier w połączeniu ze smoczkiem i za chwile np. wychodzącymi zabkami możesz mieć na dzień dobry dziecko z próchnicą Myślę ze gra nie warta świeczki .
Oczywiście to moje zdanie a zrobisz jak uważasz . Dawanie słodkich soczków tez ma mało wspólnego z kształtowaniem dobrych nawyków zywieniowych u dziecka . To już lepiej kleik ryżowy daj lub sinlac jak chcesz się już bawić w jedzenie . delikatniej dla tak małego żoładka przede wszystkim sory za morały ale jestem uczulona na punkcie tego co je moje dziecko i danonków nie je do teraz chyba ze sporadycznie

drcron - ja też mam ten patent na letnie rzeczy tak samo np. krótkie spodenki jeansowe super wygladają załozone na rajstopki

Co do ciuszków to ja raczej na przecenach szaleje ubieram dzieciaki z wyprzedzeniem np. teraz na przecenie kupie małemu na przyszłe lato a w zime kupowałam mu na tą zimę co bedzie . ale ja sama prowadziłam sklep w galeri handlowej i wiem jakie marże sa w takich sklepach itp. zresztą w wielu mam kolezanki i wiem w jakim kiedy się zaczynają przeceny i np. do HM jade w pierwszy dzień przecen jak sa rozmiary wszystkie wydaje kilka stów bo rzeczy są po 10zł wychodze z torbami i potem nie kupuje iles tam miesiecy .. no chyba że dokupuje na ciuchach

chyba znowu będzie lało a chciałam iść z małym na placyk potem szlag tą pogode
Ale mi się dostało
Wiem ,że nabiał i krowi i ,że słodki i tak go nie uchronie całkiem od cukru, a znowu nie je tego danonka nie wiadomo ile, soczki są akurat bez cukru.Teraz zastosuję wyświechtany frazes: my też się wychowaliśmy na krowim mleku.
Starszy miał straszną próchnicę na mleczakach to ponoć dziedziczne (po mnie) dostawał fluor w tabletkach i teraz na stałych zębach (już od 6 lat) zero próchnicy. Też mu nie kupuję czipsów , słodyczy a on co , pójdzie do szkoły nakupi sobie w sklepiku i czipsów i rurek z groszkami.
Kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych można o kant d... rozbić chyba, że byśmy mieszkali na bezludnej wyspie
Nie uchronisz dziecka niestety

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

Fajnie macie ,że możecie takie ubranka kupować ,ja to muszę 60km naginać żeby kupić cos firmowego , a teraz z małym jechać to katastrofa muszę odczekać jeszcze z miesiąc może dwa jak nie będzie już tak marudził w samochodzie , co ja mówię marudził darł się
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 14:23   #2537
Darusiaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Darusiaaa jaki płyn do kąpieli używasz?
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...eli-200ml.html

http://www.ladiva.pl/przewodnik-kosm...o-kapieli/1769

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

to muszę po synka do przedszkola szybciej iść żeby na tańce zdążyć, to jak się postaramy to może w bikini na plaży w sobotę będę opalała ciałko.
balneum

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

ten pierwszy link

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

ojjjj nie!! przepraszam, ja mam dla niej ten zwykly balneum hermal - tak mi kazano kupic, bo ma straszna ta buźke
A.Camus
Stary 2010-06-02, 14:23   #2538
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

dzięki, bo właśnie nie byłam pewna które lepsze, a wole jednak sprawdzone

Stary 2010-06-02, 14:28   #2539
Darusiaaaa
Zakorzenienie

http://www.zdrowie.com.pl/uroda/pora...-suchej-skorze ten mam.

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

dzwonilam i do poloznej i do pediatry jak kupowalam i obie mi powiedzialy ze spokojnie moge ja kapac w tym hermal, on tez jest uzywany do skory noworodkow a przy okazji i do naszej tylko wiadomo ze dawki inne.
A.Camus
Stary 2010-06-02, 14:39   #2540
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

dzwonilam i do poloznej i do pediatry jak kupowalam i obie mi powiedzialy ze spokojnie moge ja kapac w tym hermal, on tez jest uzywany do skory noworodkow a przy okazji i do naszej tylko wiadomo ze dawki inne.
daria ale mała ma jakieś problemy skórne czy skóra jest sucha i dla tego to używacie ?

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:

Nie wiem czy dobrze kojarze ale przestałas stosować chusteczki nawilzajace moge wiedzieć dlaczego ?
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-02, 14:45   #2541
P0P70
Zakorzenienie

Dziewczyny za 15 minut zaczynamy TANIEC ŚŁONCA. U mnie to nawet już słońce nieśmiało wychodzi ale chciałabym aby tak nie padało przez parę dni więc i tak odtańczę jakieś ala "pogo" słoneczne

Stary 2010-06-02, 14:47   #2542
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny za 15 minut zaczynamy TANIEC ŚŁONCA. U mnie to nawet już słońce nieśmiało wychodzi ale chciałabym aby tak nie padało przez parę dni więc i tak odtańczę jakieś ala "pogo" słoneczne
jestem gotowa zaraz zaczynamy
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-02, 14:49   #2543
Ferrou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość

Fajnie macie ,że możecie takie ubranka kupować ,ja to muszę 60km naginać żeby kupić cos firmowego , a teraz z małym jechać to katastrofa muszę odczekać jeszcze z miesiąc może dwa jak nie będzie już tak marudził w samochodzie , co ja mówię marudził darł się
u mnie w mieścinie to z tych "firmowych" to mam tylko coccodrillo no i ten sklep z używanymi rzeczami - mozna tam coś fajnego znaleźć. A tak to tylko sklepiki z niefirmówkami - a ceny takie same jak te w firmowych, a czasem nawet droższe Jak byłam jeszcze w ciązy to prawie co weekend we Wrocławiu byłam (30km ode mnie) to wtedy się łazilo po tych galeriach i kupowało a teraz to już tak nie bardzo... tylko allegro i sklepy internetowe zostają ALE... za 1,5 miesiąca mają otworzyć Tesco i ma być tam pasaż handlowy zobaczymy, może jakieś fajne sklepy będą

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Mały jak na razie śpi to też się przyłączę a jak nawet sie obudzi to razem zatańczymy Jakieś konkretne kroki, muzyka?
Stary 2010-06-02, 14:50   #2544
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w mieścinie to z tych "firmowych" to mam tylko coccodrillo no i ten sklep z używanymi rzeczami - mozna tam coś fajnego znaleźć. A tak to tylko sklepiki z niefirmówkami - a ceny takie same jak te w firmowych, a czasem nawet droższe Jak byłam jeszcze w ciązy to prawie co weekend we Wrocławiu byłam (30km ode mnie) to wtedy się łazilo po tych galeriach i kupowało a teraz to już tak nie bardzo... tylko allegro i sklepy internetowe zostają ALE... za 1,5 miesiąca mają otworzyć Tesco i ma być tam pasaż handlowy zobaczymy, może jakieś fajne sklepy będą
ja byłam we wrocku (mam 50 km) w sobote Maciusia sprzedałam mojej mamie na 5h zrobilismy zakupki ciuchowe w koncu mam w czym chodzic
20-12-14 10 tc
Stary 2010-06-02, 16:05   #2545
P0P70
Zakorzenienie

taniec SŁOŃCA tańczony przez "słonia" (czyli mnie) wykonany. Trochę moje zwierzaki patrzyły się dziwnie. Vasco to nawet chciał dołączyć ale bałam się że będzie szczekać a mała śpi więc mu nie pozwoliłam.

U mnie jak narazie wyszło słońce.

Ja też w tą niedzielę byłam we Wrocku (około 100km) w IKEA. Tam przy stołówce jest fajny pokoik dla rodzica z dzieckiem. My niestety ale wszędzie mała ze sobą zabieramy bo nie ma jej z kim zostawić ale ona lubi jeździć samochodem. A dzisiaj lub jutro jedziemy pod KIELCE do rodziny TZ-ta ale może przyjedzie tam moja siostra z rodziną. My tam mamy własne całe piętro (3 pokoje kuchnia i łazienka) więc spokojnie moja serdella wraz z rodziną się pomieści. No i być może odwiedzi mnie tam też koleżanka z pracy która jest aktualnie w Busko Zdrój. Więc towarzysko zapowiada się fajnie. . Tylko oby było słońce. No ale taniec odtańczony więc powinno być dobrze. Tylko że ja tańczyłam tutaj a nie tam. Baobabek w Tobie nadzieja że też tańczyłaś i jednak w świętorzyskim też będzie słońce

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-06-02 o 16:07
Stary 2010-06-02, 16:13   #2546
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Witam
My po pierwszej wizycie u pediatry i moja kluska waży już 4600
Już taki miesięczny dziec fajniutki,zaczeła śmiac się w głos-zdarzyło jej się już 3 razy,już oczka latają ciekawie na wszystkie strony.Hmm z drugiej strony szkoda,że te maluchy tak szybko rosną,nam już 5 tydzień leci,a ja pamiętam jak się zwijałam na porodówce.

A wczoraj byłam na badaniu u gina i powiedział mi,że spirale mogę założyc dopiero po pół roku czyli w pazdzierniku,bo przy wcześniej założonej można zaliczyc wpadke,a tego bym nie chciała,bo moja mała to moje pierwsze i ostatnie dziecko.

Dziewczyny a napiszcie od którego tygodnia można malucha kłaśc na macie edukacyjnej?
Widzę temat lumków został poruszony-w mojej dziurze otworzyli super lumpeksik i też kupiłam tam ubranka takie jakich bym w naszych sklepach nie dostała.

Mała śpi to lece wziąc prysznic.
Mi doktor powiedział że spiralkę możemy założyć nawet już ale najlepiej jest w trakcie miesiączki (mniejszy dyskomfort). Mowy nie było o 6 miesiącach. Nie wiem tylko jak długo będę czeka la na pierwszy okres więc chyba się już zdecyduje. To właśnie dlatego żeby wpadki nie zaliczyć. Tabletki przy takim nawale nowych obowiązków nie wchodzą w grę, można szybko o jakiejś zapomnieć.

Myślę że nie ma ograniczeń wiekowych co do maty edukacyjnej. Nie sprawdzałam tego. Swoją małą kładę od ok. 3 tygodni, jak tylko mate dostaliśmy i bawi się świetnie choć nie za długo bo się denerwuje, że zabawek nie może "dostać"
Stary 2010-06-02, 16:23   #2547
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Ja już też taniec odtańczyłam mam nadzieję że zadziała

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

Cytat:

Różnica duża w cenie jest na naszą korzyść. Pytanie jeszcze czy po kąpieli smarujesz jeszcze kremem balneum albo czymś innym czy już nie trzeba?

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Ja w poniedziałek idę odebrać wyniki wymazu, i umawiam się na zakładanie spiralki. Mam nadzieję że źle nie będziebo trochę mam stracha czy potem nie będę jej czuć.

Stary 2010-06-02, 16:42   #2548
mrowak
Zakorzenienie

zeżarło mi cały post, nie chce mi się pisać od nowa.

Wieści po szczepieniu są nieciekawe trochę-samo szczepienie poszło bardzo ładnie, humorek był jak zawsze dobry, ale mina nam zrzedła jak okazało się, że mała nie przybiera na wadze:prosi : Koniec ze spaniem powyżej 5-6 godzin, zaczynam się poważnie martwić. A dopiero zdąrzyłam się ucieszyć z kupki...Mamy skierowanie na USG brzuszka i musimy złapać siku.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 17:14   #2549
libra777
Zakorzenienie

Mrowak miejmy nadzieję ,że to nic poważnego
może ona śpioch taki, mój jak był mały to tak spał,że musiałam go do jedzenia budzić.

Ja do Wrocławia mam ze 100 albo więcej i ostatni raz tam byłam na wycieczce w szkole
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 17:23   #2550
Ferrou
Zakorzenienie

Odtańczone Akurat Małego przebierałam - trochę dziwnie się na mnie patrzył Pocieszę Was, że wg prognoz ma się ocieplać i rozpogadzać

A do Wrocławia to bym pojechała :marzy: trochę po sklepach połazić, bo tutaj w tej pipidówie nic nie ma. Ale Malego trzeba by brać, albo z kimś zostawić.

Przyszła już do nas mata, bardzo fajna Mały trochę pooglądał zabawki i zasnął więc można trochę odpocząć

Mrowak, o kurcze, to niezbyt fajnie... Ale nic od poprzedniej wizyty nie przybrała? czy za mało? bo może wcale to nie musi być coś strasznego... I trzymam kciuki za łapaniu siuśków, ponoć u dziewczynek jest to bardzo trudne. gdzieś czytałam na necie jak to najlepiej u dziewczynek zrobić, ważne jest odkażenie miejsc intymnych i zachowanie jałowości moczu i wszelkich "przyrządów" do pobierania. Myśmy jak u Małego łapali to w rękawiczkach jałowych Będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości