MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r. - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-01, 18:49   #301
kropka75
Zakorzenienie

Dot.: MAJOWO-CZERWCOWE Maluszki opuściły nasze brzuszki. Mamy V- VI 2010 r.

Widzę, że instrukcja obsługi bobasa nam wszystkim potrzebna, jak nic. :/

A ja myślałam co mojej dziecince na dzień dziecka sprawić i w końcu sprawiłam karuzelkę... Za malutki jeszcze, ale niedługo będzie jak znalazł. Mam nadzieję, że się spodoba...

Kobity, mam jakiś cukrowy niedosyt... chce mi się czekolady, batonów, wafli, przed chwilą użarłam kawałek Pawełka... normalnie mam ssanie masakryczne na słodkie...

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 18:58   #302
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
A ja mam za sobą najgorszą z dotychczasowych nocy
Nie wiem co się tak naprawdę działo z córcią. Obudziła się wczoraj wieczorem o 22.00 na cyca. Wydawało się, że zaspokoiła głód, bo przysnęła, ale w tym momencie zaczął się maraton do 5 nad ranem! Mała chyba była ewidentnie głodna, bo ciągle wkładała łapki do buźki, ja miałam cyce miękkie - jakby niewiele w nich było pokarmu , mała z nerwów nie mogła chwycić cyca a nawet jak chyciła, to zaraz puszczała i wielki płacz. Naprawdę bardzo płakała przez wiele godzin, cyca nie chciała ciągnąć. Myśleliśmy z małżem, że może kolka, brzuszek itp. i przypomniało mi się, że ponoć podmuch z suszarki na brzuszek pomaga...Włączyliśmy suszarkę i Lenka jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przestała płakać - tyle, że nie chodziło o to ciepłe powietrze a o dźwięk (ponoć jest podobny do odgłosów w brzusiu). Jak wyłączaliśmy to znowu był płacz I tak w kółko włączaliśmy aż małż nagrał dźwięk na dyktafon i puszczaliśmy z dyktafonu - też skutkowało No normalnie mówię Wam - CYRK NA KÓŁKACH Suszarka pomagała tylko na chwilkę i nie niwelowała głównego problemu - głodu małej. Cyce nie dały rady, tuż przed 5 rano poddałam się i podałam małej butlę z Bebilonem 1 - wypiła bardzo szybko, ulała, ale w końcu zasnęła w naszym wyrku. A dziś jest niczym aniołek - prawie cały dzień śpi, oby w nocy też dała nam pospać
kolejny maruders, współczuję Słonko
u nas suszarka pomagała tylko na moment, lepeij działał szum wody puszczonej do umywalki, a najlepiej działa w tej chwili muzyka tylko tu nie ma reguły, Bruno słucha zarówno muzyki poważnej, bluesa jak i Metallicy

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość

A ja myślałam co mojej dziecince na dzień dziecka sprawić i w końcu sprawiłam karuzelkę... Za malutki jeszcze, ale niedługo będzie jak znalazł. Mam nadzieję, że się spodoba...

Kobity, mam jakiś cukrowy niedosyt... chce mi się czekolady, batonów, wafli, przed chwilą użarłam kawałek Pawełka... normalnie mam ssanie masakryczne na słodkie...
my też już kilka dni temu kupiliśmy małemu karuzelą na dzień dziecka, wykazuje minimalne zainteresowanie, ale na tą chwilę bardziej chyba ze względu na muzyczkę niż na wiszące zwierzaki

na słodkie też mam fazę, głównie lody bym żarła, staram się ograniczać, ale coś mam słabą wolę

Bruno już w domku
dafreen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 19:19   #303
kropka75
Zakorzenienie

A widzisz... loooodyyyy Lody przecież mogę. I nawet mam.

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Dziewczyny - jak szybko to co jemy wchodzi do mleka?

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

my też już kilka dni temu kupiliśmy małemu karuzelą na dzień dziecka, wykazuje minimalne zainteresowanie, ale na tą chwilę bardziej chyba ze względu na muzyczkę niż na wiszące zwierzaki
A jaką?

Ja dumałam i dumałam i w końcu stanęło na FP. Nic fajnego i tańszego nie znalazłam.

Stary 2010-06-01, 19:33   #304
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:

A jaką?

Ja dumałam i dumałam i w końcu stanęło na FP. Nic fajnego i tańszego nie znalazłam.

szukałam czegoś w miarę taniego i w końcu kupiłam za 70 zł firmy Smily coś tam... jakaś nowa firma, ale kupowaliśmy już ich zabawki dla dzidków znajomych i są ok. jest łada, w żywych kolorach, wiszą jej pluszakowe zwierzaki i gra kołysankę, jak na mój gust jest wystarczająca na tą chwilę.

znalazłam do niej linka

http://www.smyk.com/index.php?option...idPRODUCT=3502

Bruno już w domku
Stary 2010-06-01, 19:41   #305
kropka75
Zakorzenienie

Faktycznie, zwierzaczki ma fajne, kolorowe takie...

Dziś zadzwoniła nasza mama chrzestna, żebyśmy nie kupowali maty... zrobiła nam, tzn. misiowi, prezent. Czekamy więc na przesyłkę.

Moje maleństwo śpi od 18ej pięknie...

Nie kumam, czemu on ma te problemy kupkowe zawsze rano albo od rana do popołudnia? Po tłustym, nocnym mleku???

Stary 2010-06-01, 19:57   #306
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość

zostawiam 2 fotki "niby" aniołka hihih

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
A no własnie.. od kiedy kłaść na brzuszku..? Ja dziś położyłam na chwilkę.. popodnosiła dupinkę poleżała chwilkę i ja odwróciłam
Położna mówiła, że tak 3 razy dziennie po 5 minut wystarczy.

Cytat:

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Dziewczyny - jak szybko to co jemy wchodzi do mleka?

.
Lody jem prawie codziennie

Podobno już po godzinie.

Cytat:
.

Nie kumam, czemu on ma te problemy kupkowe zawsze rano albo od rana do popołudnia? Po tłustym, nocnym mleku???
Też nie kumam tego.

Dzieciaczki śliczne macie

Po ostatnim moim poście Luiza spała prawie 3 godziny Później po karmieniu 2 Może w końcu wrócą te 2 godziny spania w ciągu dnia między posiłkami.

Odciągnęłam sobie trochę mleka i wcale nie jest takie chude....ale z butli nie chciała jeść krzywiła się ...cyca wzięła

Teraz jest po kąpieli, najedzona a oczy ma jak 5 złotych i wcale nie myśli o spaniu.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 20:11   #307
kropka75
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Położna mówiła, że tak 3 razy dziennie po 5 minut wystarczy.

Podobno już po godzinie.

Odciągnęłam sobie trochę mleka i wcale nie jest takie chude....ale z butli nie chciała jeść krzywiła się ...cyca wzięła
Mój nie wytrzymuje na brzuchu 5 minut, strasznie go ta pozycja denerwuje. I głowę podnosi uparcie... nie chce leżeć z głową na podłożu.

A nie wiesz kiedy znika??

Ja też. Warstwa gęstego, coś jakby śmietana, na brzegu butli jest, dość spora nawet. Ale w smaku tego nie czuć.

Stary 2010-06-01, 21:04   #308
ewciak123
Raczkowanie

noto widze moj ostatnio przez dwie noce tez niespokojny co chwile do cyca, ale si enie uginam , nie podaje modyfikowanego mleka, tym bardziej ze w cycach pokarm jest. Przedostatniej nocy chlusnelo z niego strasznie , ze zalal nam pol lozka. Byla polozna i powiedziala ze to z przejedzenia pewnie. No i ze mlody w nocy wybral sobie pore jedzenia a w dzien czuwania i spania. Do poludnia nie spi prawi ewogole, tylko obserwuje , kupczy i wcina troszke...tak od 15stej trobi juz sobie 3 h drzemki jakby to noc byla...kompletnie nie wiem jak ustawic dzien zeby powoli zaczal przestaiwac te pory snu...
za to dzisiaj bylam 3 h poza domem i zostal z tatusiem... z odciagnieta kapka pokarmu i herbatka koperkowa

Dali rade, wymeczeni i wyplakani poszli na spacer, jak wrocilam do domu maly spal po spacerze i taki byl wymeczony ze na kapiel o 19stej musialam go budzic

Mam pytanie jak myslicie w jakich porach najlepiej wychodzic na spacery? myslalam ze moze przed kapiela byloby okej? i w poludnie? lepiej prowadzac wtedy kiedy ma pory spania czy wtedy kiedy ma pory czuwania?

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Kropka, Edzia, angkorcz....słodziaki ...Kropki jak zawadiacko w tych ogrodniczkach wyglada

pearl...hahahah jaki smieszek...oczka rozbiegane....słoooooodko
ewciak123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-01, 21:08   #309
ewciak123
Raczkowanie

a oto moj zakapiorek kochany...
hehehe niezle minki robi czasami
Stary 2010-06-01, 21:12   #310
dafreen
Zadomowienie

GG do dafreen

Cytat:
Bruna brzuszek boli z reguły popołudniu albo wieczorem, nie jest to uzależnione ani od ilości mleka, ani od innych czynników, nie ma na to reguły

Cytat:
Mój nie wytrzymuje na brzuchu 5 minut, strasznie go ta pozycja denerwuje. I głowę podnosi uparcie... nie chce leżeć z głową na podłożu.
Bruno ładnie leży na brzuszku, ale też tylko chwilkę, łepek podnosi cały czas do góry i opiera się na rączkach. chwilę dłużej leży jak go masuję po pleckach i po główce, wtedy układa ją sobie na boczku i leży grzecznie

Cytat:
Napisane przez ewciak123 Pokaż wiadomość
Mam pytanie jak myslicie w jakich porach najlepiej wychodzic na spacery? myslalam ze moze przed kapiela byloby okej? i w poludnie? lepiej prowadzac wtedy kiedy ma pory spania czy wtedy kiedy ma pory czuwania?
dobrze, że wyszłaś do ludzi
my wychodzimy koło południa albo po jedzonku o 14. czasami zabieramy ze sobą jedzenie na następne karmienie bo lubimy długo spacerować. do domku wracamy koło 16.30, kąpiemy się ok 19.30-20.00. pomiędzy 17 a 20 Bruno ma czas czuwania i nawet jak jest śpiący przetrzymujemy chwilę do kąpania, potem jedzonko, i spatulki do łóżeczka.
ja wychodzę w porach spania Bruna, raczej nie wyleżałby mi w wózku w porach czuwania.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
jaki fajowy Bruno też takie miny strzela, że czasami pękamy ze śmiechu, jak tak sobie leży i gada to można na niego godzinami patrzeć, ale i tak najpiękniejsze są uśmiechy, od wczoraj Brunek czasami uśmiecha się do nas zupełnie świadomie

Bruno już w domku
Stary 2010-06-01, 22:19   #311
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sparkly Pokaż wiadomość
Dziewczyny karmiace butelka, jak u was wyglada karmienie, jak dlugo trwa? Bo u nas razem z odbijaniem to ok. Godziny a czytam, ze u dziewczyn karmiacych piersia to 10-20 minut. A czasem jest i tak, ze jak odkladamy dzieciaki do lozeczka to one budza sie i znow chca jesc. Jak to wyglada u was?
Moje dziecię różnie je i nie wiem od czego to zależy, czasami w 15 min się najada a czasami godz. na butli wisi.
Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Dzisiaj zwymiotowala mi 2 razy. Po pierwszym dalam jej jesc bo chciala to od razu zwymiotowala 2 raz. Teraz staram sie ja przetrzymac i udalo mi sie ja polozyc i chyba zasypia chociaz cos kweka troche.
Czy Wasze dzieci wymiotuja? Bo mojej sie ulewa ale czasmi tez i wymiotuje...kiedy dawac jej jesc po takiej akcji?
Mały od soboty zaczął mi wymiotować więc się przestraszyłam i poszłam do lekarza. Dostaliśmy Nutrition do zagęszczania mleka i mamy go podawać ze zwykłym mlekiem na przemian z Bebilonem AR. Po zwymiotowaniu nie należy podawać mleka tylko oczyścić dziecko herbatką lub Tantum Verde. Ja daję herbatkę ale Mały strasznie nią pluje.
Cytat:
A wogole mam pytanko. Jak Wasze dzieciaczki nie śpią, tylko po karmieniu sobie lezy w łóżeczku i nie zasypia to co robicie? zajmujecie sie nimi jakoś czy leży sobie same i wogole?
Jak nie śpi to muszę do niego ciągle gadać bo inaczej płacz
Cytat:
W zał. mój poważny facet... w spodniach

Cytat:

zostawiam 2 fotki "niby" aniołka hihih
Kolejny słodziak
Cytat:
Napisane przez angkorcz Pokaż wiadomość
witajcie mamcie
zycze waszym pociechom wszystkiego co najlepsze duzooooooooo zdrowka bo ono jest najwazniejsze
puki co moj nikos to aniolek spi 3 godz dstanie cyca i znowu spi 3 godz i pol dnia mija w nocy spi nawet 4 godz czasami cycus i spi dalej a wiecie co wczoraj o malo co nie zgniotlam malego cycem karmilam go na lozku i mi sie tez przysnelo maz wpadl spr co i jak a nikos caly c\zas doil i ja spalam a on nie hehhepochwale wam sie moim kawalerem

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Ech ten mój Skarbek, wszystko mu daruje jak tylko widze usmiech na buzce, z reszta same zobaczcie.
Śliczny
Cytat:

Też Młodemu chciałam kupić karuzelę ale nie mogę się na żadną zdecydować

Ja ogólnie nie mam wcale apetytu, jem bo muszę a najgorsze jest to, że waga i tak mi nie spada

Tak czytam o tych Waszych marudzących maluchach to tak jakbym patrzała na mojego, teraz śpi ale około 19.oo tak płakał, że już nie wiedziałam co robić, zawsze myślę że go coś boli i nie wiem jak mu pomóc. Na szczęście z kupkami nie ma problemu, specjalnie się nawet nie napina, tylko nóżki wyciągnie, zrobi duże oczy i już coś brzydko pachnie.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 08:37   #312
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ewciu, twój synek mi się śnił dzisiaj

Wieczorne marudzenie było, a jakże Ale nieco lżejsze. Zasnęła koło 23, po 1 pobudka na jedzenie, ale potem do 5:30 spanie. I na razie śpi. Położna dzisiaj przychodzi, pewnie na karmienie trafi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 09:08   #313
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Cześć Mamusie

Dzieciaczki śliczne

Moja Karolcia widzę nie jest wyjątkiem - też stęka, pręży się i płacze na kupkę. Raz bardziej a raz kupka wychodzi zupełnie niepostrzeżenie, nie wiem od czego to zależy.
Odbijać to odbija praktycznie za każdym razem a z ulewaniem różnie - raz w ogóle nie uleje a raz ulewa i 2h po jedzeniu.
Pory czuwania to rano w zależności jak wstanie 6-7 rano do następnego karmienia 9-10, później 3h snu, jedzenie i spacerek na którym też śpi. Tatuś wraca po 17 i od tamtej pory czuwa aż do 22-23, póżniej jedzonko i śpi. Czasem budzi się koło 3, zje i śpi dalej a czasem tak jak dzisiaj wstanie dopiero o 6 rano
Śpi od samego początku w swoim pokoju.
Niestety ale już mała spryciula przyzwyczaiła się do rączek i potrafi wyć tylko po to żeby ją wziąć na rączki i zaraz potem się uspokaja no ale to moja wina, bo jak trafiłyśmy do szpitala z podejrzeniem braku przyrostu wagi (a to waga w przychodni była winna:/) to było mi jej tak szkoda, że ciągle ją na ręku miałam...
Na dzień dziecka dostała matę edukacyjną, ale na razie jest nią mało zainteresowana za to karuzela robi furorę. Śmieje się do niej, próbuje mówić i co najważniejsze podczas przewijania tak się w nią wpatruje, że można zrobić z nią wszystko

Szaja super matę dostałaś ja mam karuzelę z tej serii i też chciałam tę matę, ale uznałam, że trochę różnorodności się przyda i kupiłam tę:
http://www.allegro.pl/item1031027913...1_kubus_p.html

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

[aniolek1]28390[/aniolek1]

Edytowane przez Biricchina
Czas edycji: 2010-06-02 o 09:16
Biricchina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:02   #314
Konto usunięte

Biri, dzięki A twój link nie wchodzi

Dziewczyny, gadałam teraz z położną, mówi, że na te kwękania kupkowe spokojnie można dać Espumisan, 3x dziennie po 5 kropel, powinno złagodzić sprawę. No i jak dziecię tak się pręży, to brzucholek masować i nóżki docisnąć do brzuszka.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 10:17   #315
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19734459]Biri, dzięki A twój link nie wchodzi

Dziewczyny, gadałam teraz z położną, mówi, że na te kwękania kupkowe spokojnie można dać Espumisan, 3x dziennie po 5 kropel, powinno złagodzić sprawę. No i jak dziecię tak się pręży, to brzucholek masować i nóżki docisnąć do brzuszka.[/QUOTE]

To jeszcze raz:
http://www.allegro.pl/item1031027913...1_kubus_p.html

Szaja a napisz mi proszę jakie wymiary ma Twoja mata, duża jest? Bo mimo wszystko ona wciąż mnie kusi

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Stary 2010-06-02, 10:20   #316
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
M

A nie wiesz kiedy znika??

.
Nie wiem, myśle, że jak się opróżni pierś

Cytat:

Ja wychodzę koło południa, w godzinach spania.

szaja, fajnie, że spytałaś położną. Nóżki dociskamy i wtedy jest purrrt, ale na chwilę pomaga, a o Espumisanie też myślałam. Trzeba w takim razie kupić.

Wczoraj marudzenie było wieczorem. Od kąpieli, jak pisałam wcześniej nie spała. Ok 22.30 nakarmiłam i do 23 był ryk, ale mąż wziął ją na swój brzuch, utulił i spała do 3 w nocy Potem pobudka o 6.

Biricchina, fajny szkrab

Nam matę i leżaczek pożycza chrzestna Łukasza

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-06-02 o 10:21
Stary 2010-06-02, 11:03   #317
ewciak123
Raczkowanie

Hej, my po pierwszej spokojniejszej nocce ...23.50 karmienie, nastepne o 2.43, kolejne o 5:30 i o 6:50. O 8mej maly jak w zegarku otwiera oczyeta i ma faze czuwania do 12-14...wiec teraz kweka...spadam zatem
Stary 2010-06-02, 11:56   #318
Konto usunięte

Biri, na oko jakiś 1x1m Ale cudna jest faktycznie, co dla mnie ważne - melodyjki nie są upierdliwe

Odnośnie Espumisanu - teoretycznie na opakowaniu podają, że po 1 miesiącu, ale położna mi powiedziała, że normalnie podaje się go też noworodkom.

Byłam w ciuchlandzie, fajne rzeczy dorwałam Jeansiki na 56 rozmiar i welurkowe takie spodniusie, sukieneczkę, bluzę na 6 mcy już i bluzeczkę w kwiatuszki. I sobie torebkę dorwałam miłą A potem doszalalam, w zwykłym sklepie dorwałam 2 pary getrów bawełnianych i tunikę No matka też w czymś chodzić musi, cążowe spódniczki za duże, a dopinać jeansów nie chcę jeszcze po tej cc.
Stary 2010-06-02, 12:01   #319
kardashi
Zakorzenienie

hej mamuśki

U nas nocka spokojna.. o 20 zasnęła i obudziła się dopiero po 3 aż sprawdzałam czy ona żyje ale o tej 3 trochę popłakała i popręzyła sie.. i w koncu ją coś tam odetkało, bo jak walnęła kupe to z pieluszki aż wypłynęło

Ja maty narazie nie mam..i leżaczka też nie ciągle się zastanawiam jaki.. myślałam nad taką huśtaweczką, ale teraz myśle nad najzwyklejszym leżaczkiem z pałąkiem z zabawkami i nie wiem ale niebawem zamierzam kupić. tak do tego miesiaca.. Mate do drugiego miesiąca

Mam pytanko w czym Wasze dzieciaczki spią? Bo ja mojej zakladam body i pajaca i przykrywam kolderką taką cieniutką. ale nie wiem czy nie za ciepło jej? w nocy mam zawsze otwarte okno i nie wiem

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 12:23   #320
Biricchina
Zadomowienie

GG do Biricchina

Bydgoś
Szaja duuuża jest fajnie właśnie mnie ciekawi czy są te same melodyjki co w karuzeli - 4 w tym odgłosy natury, Bach, Beethoven i Mozart. Zabawki są te same co w karuzeli tzn. małpka, papuga i żaba o ile dobrze się dopatrzyłam. Rozsądek mówi mi żebym dała sobie spokój, ale coś mnie jednak ciągnie do tej maty hihi.
Też chcę taki fajny lumpeks mieć obok!!!!
Kardashi no to nieźle Ci mała pospała, przebiła moją dzisiaj, Karolcia dzisiaj tylko od północy do 6 rano
Moja do snu ma albo pajaca albo body i śpiochy i kładę ją albo pod kocykiem albo w śpiworek ale bez rękawów.
Ja za to ciągle mam problem z ubraniem jej na spacerek. Wkładam ją w ubranku w welurowy kombinezon i jakoś nawet w ładną pogodę nie mam śmiałości ubrać ją lżej...

Ja mojej daję Infacol - tak raz dziennie w środku dnia przed karmieniem i wydaje mi się że jest lepiej.

Karolinka

Aniołek? 28.01.08

Stary 2010-06-02, 12:35   #321
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Bydgoś
Szaja duuuża jest fajnie właśnie mnie ciekawi czy są te same melodyjki co w karuzeli - 4 w tym odgłosy natury, Bach, Beethoven i Mozart. Zabawki są te same co w karuzeli tzn. małpka, papuga i żaba o ile dobrze się dopatrzyłam. Rozsądek mówi mi żebym dała sobie spokój, ale coś mnie jednak ciągnie do tej maty hihi.
Kardashi no to nieźle Ci mała pospała, przebiła moją dzisiaj, Karolcia dzisiaj tylko od północy do 6 rano
Moja do snu ma albo pajaca albo body i śpiochy i kładę ją albo pod kocykiem albo w śpiworek ale bez rękawów.
Ja za to ciągle mam problem z ubraniem jej na spacerek. Wkładam ją w ubranku w welurowy kombinezon i jakoś nawet w ładną pogodę nie mam śmiałości ubrać ją lżej...

Ja mojej daję Infacol - tak raz dziennie w środku dnia przed karmieniem i wydaje mi się że jest lepiej.

Ja na spacerki zakładam jej body i welurowy jakiś pajacyk, i przykrywam polarowym kocyczkiem.. i czasami mam wrażenie że jest za ciepło ubrana, ale jakos nie mam smiałości jakoś czy odkryć czy coś.. no bo ona taka malutka

Stary 2010-06-02, 13:05   #322
Konto usunięte

Cytat:
hej mamuśki

U nas nocka spokojna.. o 20 zasnęła i obudziła się dopiero po 3 aż sprawdzałam czy ona żyje ale o tej 3 trochę popłakała i popręzyła sie.. i w koncu ją coś tam odetkało, bo jak walnęła kupe to z pieluszki aż wypłynęło

Ja maty narazie nie mam..i leżaczka też nie ciągle się zastanawiam jaki.. myślałam nad taką huśtaweczką, ale teraz myśle nad najzwyklejszym leżaczkiem z pałąkiem z zabawkami i nie wiem ale niebawem zamierzam kupić. tak do tego miesiaca.. Mate do drugiego miesiąca

Mam pytanko w czym Wasze dzieciaczki spią? Bo ja mojej zakladam body i pajaca i przykrywam kolderką taką cieniutką. ale nie wiem czy nie za ciepło jej? w nocy mam zawsze otwarte okno i nie wiem
Ja nie chcę huśtaweczki, bo jednak taki leżaczek-bujaczek uniesie większe dzieciątko też, marzy mi się taki do 18kg, coby maluszka mogła w nim siedzieć.

Agaciorka śpi np, teraz w pajacyki, w rożku. Otulam ją w dalszym ciągu rożkiem, bo śpi na boczku, w rożku się nie przewraca tak łatwo na plecki.

Na spacer różnie, zależnie od pogody - wczoraj była lodówa i wiało i lało, my co prawda tylko autem podjechaliśmy do teściów, ale był bodziak z długim rękawem, spodnie dresowe i bluza do kompletu. W domu bluza i spodnie ściągnęliśmy, bo ciepło było.

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Bydgoś

A nie, inne są melodyjki 2 w stylu bahama a trzecia to odgłosy dżungli, spokojne bardzo, do tego światełka i mam wrażenie, że idealna usypianka
Stary 2010-06-02, 13:34   #323
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pearl4 Pokaż wiadomość
Ech ten mój Skarbek, wszystko mu daruje jak tylko widze usmiech na buzce, z reszta same zobaczcie.

na 1 zdieciu tak jak moja na podgladzie niby spi a obserwuje wszystko mały jest boski a ten usmiech mnie normalnie powala

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
=kardashi;19718190]A no własnie.. od kiedy kłaść na brzuszku..? Ja dziś położyłam na chwilkę.. popodnosiła dupinkę poleżała chwilkę i ja odwróciłam
/
Cytat:

mała jak była w katowicach to nieraz jak juz mnie do niej wpuscicli lezała na brzuszku a to była 6 doba po jej urodzeniu zreszta nawet 1 ze sposobów na odicie jest połozenie sobie maluszka na kolanach na brzuszku a kladac na brzuszku malenstwo cwiczymy jego kregosłup i dbamy o bioderka zeby tylko nie przesadzic jedna z dziewczyn tu pisała chyba bydgos ile razy mozna kłasc dzidka na brzuszek

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19718583]
Aniołek , tylko gdzie te skrzydełka?

no własnie diabełek je ukradł

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19719197]My na razie na pampersach lecimy, bo korzystamy z tych najmniejszych a jak na złość - w żadnym pobliskim sklepie nie ma tego rozmiaru innej firmy

kurcze mi została prawie cała paka pampersów 1 i poł paczki hugensów1 musze znalesc gdzies w poblisku jakas przyszłą mame i jej podarować bo moja mała musi miec 2 kitka ma za grube i 1 ja sciskaja

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Napisane przez kees26 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki ,

Kropka - Danielek w tych ogrodniczkach słodzio!

Lea - dzieki za życzenia dzieciaczkowe i również wszystkiego Naj dla Maksia i Tymka Kciukasy trzymam za Ciebie!

Edzia, Angkorcz, Pearl - no dzieciaczki po prostu cudne

A ja mam za sobą najgorszą z dotychczasowych nocy
Nie wiem co się tak naprawdę działo z córcią. Obudziła się wczoraj wieczorem o 22.00 na cyca. Wydawało się, że zaspokoiła głód, bo przysnęła, ale w tym momencie zaczął się maraton do 5 nad ranem! Mała chyba była ewidentnie głodna, bo ciągle wkładała łapki do buźki, ja miałam cyce miękkie - jakby niewiele w nich było pokarmu , mała z nerwów nie mogła chwycić cyca a nawet jak chyciła, to zaraz puszczała i wielki płacz. Naprawdę bardzo płakała przez wiele godzin, cyca nie chciała ciągnąć. Myśleliśmy z małżem, że może kolka, brzuszek itp. i przypomniało mi się, że ponoć podmuch z suszarki na brzuszek pomaga...Włączyliśmy suszarkę i Lenka jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki przestała płakać - tyle, że nie chodziło o to ciepłe powietrze a o dźwięk (ponoć jest podobny do odgłosów w brzusiu). Jak wyłączaliśmy to znowu był płacz I tak w kółko włączaliśmy aż małż nagrał dźwięk na dyktafon i puszczaliśmy z dyktafonu - też skutkowało No normalnie mówię Wam - CYRK NA KÓŁKACH Suszarka pomagała tylko na chwilkę i nie niwelowała głównego problemu - głodu małej. Cyce nie dały rady, tuż przed 5 rano poddałam się i podałam małej butlę z Bebilonem 1 - wypiła bardzo szybko, ulała, ale w końcu zasnęła w naszym wyrku. A dziś jest niczym aniołek - prawie cały dzień śpi, oby w nocy też dała nam pospać
mam nadzieje ze to byl 1 dniowy incydent tylko i ze lenka bedzie grzeczna i da mamusi pospać

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:

a ja myslałam ze to tylko u mnie sie włączyło jesuuuu ile ja dam za czekolade a najgorsze jest to ze przyniesi mi taka wielka bombonierke z której juz 2 czekoladki zjadłam moj tz sie zapomniał i na osłode kupił 1 kg truskawek myslałam ze go ze schodów zrzuce (kurka mam tylko 5 tych schodów daleko by nie leciał ) 1 truskawka zjadłam

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez dafreen Pokaż wiadomość

szukałam czegoś w miarę taniego i w końcu kupiłam za 70 zł firmy Smily coś tam... jakaś nowa firma, ale kupowaliśmy już ich zabawki dla dzidków znajomych i są ok. jest łada, w żywych kolorach, wiszą jej pluszakowe zwierzaki i gra kołysankę, jak na mój gust jest wystarczająca na tą chwilę.

znalazłam do niej linka

http://www.smyk.com/index.php?option...idPRODUCT=3502

fajna ta karuzela a ja mam 20 % bonifikaty na zakup czegos z tej firmy nibvy to nie duzo ale zawsze coś

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
noto widze moj ostatnio przez dwie noce tez niespokojny co chwile do cyca, ale si enie uginam , nie podaje modyfikowanego mleka, tym bardziej ze w cycach pokarm jest. Przedostatniej nocy chlusnelo z niego strasznie , ze zalal nam pol lozka. Byla polozna i powiedziala ze to z przejedzenia pewnie. No i ze mlody w nocy wybral sobie pore jedzenia a w dzien czuwania i spania. Do poludnia nie spi prawi ewogole, tylko obserwuje , kupczy i wcina troszke...tak od 15stej trobi juz sobie 3 h drzemki jakby to noc byla...kompletnie nie wiem jak ustawic dzien zeby powoli zaczal przestaiwac te pory snu...
za to dzisiaj bylam 3 h poza domem i zostal z tatusiem... z odciagnieta kapka pokarmu i herbatka koperkowa

Dali rade, wymeczeni i wyplakani poszli na spacer, jak wrocilam do domu maly spal po spacerze i taki byl wymeczony ze na kapiel o 19stej musialam go budzic

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Kropka, Edzia, angkorcz....słodziaki ...Kropki jak zawadiacko w tych ogrodniczkach wyglada

pearl...hahahah jaki smieszek...oczka rozbiegane....słoooooodko

polozna mi mówiła ze z koprem nalezy uwazac bo on wydyma i dlatego czasem dzieciaczki sa niespokojne my mamy chcac pomoc naszym malenstwom mamy spróbowac kupic sobie z hipp herbatke ułatwiajaca karmienie i pic raz dziennie po njbogatszym posiłku wtedy mły człowieczek ma lepsze pierdki i nie boli go brzuszek

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014

Edytowane przez Edzia400
Czas edycji: 2010-06-02 o 13:28
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 13:57   #324
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

bylysmy dzis na 1 bilansie wszytko ok Amelia wazy 4 kg :|

nie wiem czy wy tez dostalyscie w szpitalu te pudełka w jednym z nich jest taka ksiazeczka happy baby book
znalazłam w niej
.......gesta zoltawa siara zamiena sie w ciagu kilku 1 dni poprzez tzw pokarm przejsciowy w mleko dojrzale nabierajac barwy mleczno-przezroczystej i wodnistej konsystencji nie znajac tego fizjologicznego faktu niektore matki blednie sadza ze maja chude mleko i nie beda mogly nim karmic .........

ukladanie na brzuszku ma wiele zalet cwiczenie miesni szyi plecow ramion co ulawtia trzymanie glowki ulatwia odchodzenie gazow zarowno z zoladka -odbijanie jak i z jelita przeciwdziala kolkom prawidlowe kstaltowanie stawow bodrowych poszerzenie pola widzenia dziecka co wplywa na jego rozwoj dzieki kladzeniu na brzuszku w przyszlych miesiacach ulatwi to maluchowi przekrecanie sie i zmiane pozycji uff pisze 1 reka bo moj szkrab zasysa cyca no to sie pomadrzylam

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 15:17   #325
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

To i ja się zamelduję razem z Agatką.
Maleńka je co ok 2 h ale ostatnio budzi się o 8 rozgląda tak przez pół godzinki a potem się zaczyna aż do 14 wiszenie na cycu i ciągły ryk jak ją odstawić próbuję i to nie marudzenie tylko ryk. Momentami mam dość.
Z odbijaniem też mamy problem bo usypia na cycu i pionizowanie ją rozbudza i potem jest płacz i znowu chce cyca próbowałam ją uspokajać na różne sposoby ale nic nie pomaga. Nie wiem już co robić.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 15:40   #326
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez myszka1986 Pokaż wiadomość
Maleńka je co ok 2 h ale ostatnio budzi się o 8 rozgląda tak przez pół godzinki a potem się zaczyna aż do 14 wiszenie na cycu i ciągły ryk jak ją odstawić próbuję i to nie marudzenie tylko ryk. Momentami mam dość.
Z odbijaniem też mamy problem bo usypia na cycu i pionizowanie ją rozbudza i potem jest płacz i znowu chce cyca próbowałam ją uspokajać na różne sposoby ale nic nie pomaga. Nie wiem już co robić.
tak słodko śpi...
skoro mała płacze mocno, przeraźliwie, to może dolegają jej kolki? Pręży się przy tym? ma twardy brzuszek?
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 16:23   #327
ewciak123
Raczkowanie

Cytat:
polozna mi mówiła ze z koprem nalezy uwazac bo on wydyma i dlatego czasem dzieciaczki sa niespokojne my mamy chcac pomoc naszym malenstwom mamy spróbowac kupic sobie z hipp herbatke ułatwiajaca karmienie i pic raz dziennie po njbogatszym posiłku wtedy mły człowieczek ma lepsze pierdki i nie boli go brzuszek
a jaka to herbatka ulatwajaca karmienie? tak sie nazywa ?

Cytat:
Agatka jak to moj Borys wstaje o 8mej i walczy do 14stej moze w tym czasie skocz na spacerek ?

jutro mamy grila jak myslicie , maly ile najdluzej moze byc z nami na powietrzu?

Edytowane przez ewciak123
Czas edycji: 2010-06-02 o 16:27
Stary 2010-06-02, 16:28   #328
myszka1986
Rozeznanie

GG do myszka1986

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19742022]tak słodko śpi...
skoro mała płacze mocno, przeraźliwie, to może dolegają jej kolki? Pręży się przy tym? ma twardy brzuszek? [/QUOTE]
brzuszek ma miękki nie pręży się a uspokaja tylko na cycu. Wygląda to tak że kończy jeść, zaczyna się wiercić więc biorę ją żeby jej się odbiło, czasem się odbije a potem zaczyna się płacz. Ale nie jest to krzyk jak przy bólu brzuszka.
myszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-02, 17:53   #329
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Luizie ubieram body i półśpiochy albo śpiochy.

Cytat:
brzuszek ma miękki nie pręży się a uspokaja tylko na cycu. Wygląda to tak że kończy jeść, zaczyna się wiercić więc biorę ją żeby jej się odbiło, czasem się odbije a potem zaczyna się płacz. Ale nie jest to krzyk jak przy bólu brzuszka.
Po prostu lubi czuć Twoją bliskość.

Fajne ma włoski.

Kupiłam Espumisan, podałam już 3 razy i chyba jest lepiej Nawet się jej odbiło podczas jedzenia. Spała prawie 3 godziny bez prężenia

Kalendarz rozwoju dziecka
https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoj...ml?cac_month=1

Luiza

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2010-06-02 o 18:19
Stary 2010-06-02, 20:11   #330
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

bylysmy dzis na 1 bilansie wszytko ok Amelia wazy 4 kg :|

nie wiem czy wy tez dostalyscie w szpitalu te pudełka w jednym z nich jest taka ksiazeczka happy baby book
znalazłam w niej
.......gesta zoltawa siara zamiena sie w ciagu kilku 1 dni poprzez tzw pokarm przejsciowy w mleko dojrzale nabierajac barwy mleczno-przezroczystej i wodnistej konsystencji nie znajac tego fizjologicznego faktu niektore matki blednie sadza ze maja chude mleko i nie beda mogly nim karmic .........

ukladanie na brzuszku ma wiele zalet cwiczenie miesni szyi plecow ramion co ulawtia trzymanie glowki ulatwia odchodzenie gazow zarowno z zoladka -odbijanie jak i z jelita przeciwdziala kolkom prawidlowe kstaltowanie stawow bodrowych poszerzenie pola widzenia dziecka co wplywa na jego rozwoj dzieki kladzeniu na brzuszku w przyszlych miesiacach ulatwi to maluchowi przekrecanie sie i zmiane pozycji uff pisze 1 reka bo moj szkrab zasysa cyca no to sie pomadrzylam
O! to ukladamy na brzuszku

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Luizie ubieram body i półśpiochy albo śpiochy.

Po prostu lubi czuć Twoją bliskość.

Fajne ma włoski.

Kupiłam Espumisan, podałam już 3 razy i chyba jest lepiej Nawet się jej odbiło podczas jedzenia. Spała prawie 3 godziny bez prężenia

Kalendarz rozwoju dziecka
https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoj...ml?cac_month=1
Ja chyba też kupię jutro ten espumisan. Bo teraz maleńka trochę pocierpiała.. poprężyła się, popłakiwała.. i przechodziło jej dopiero jak brałam ją w pion. Teraz zasnęła, bidulka.

I kalendarz fajny

A my byłyśmy na spacerku. Nachodziłyśmy się. A jak gorąco
I sąsiadka mnie zganila że z dzieckiem wychodzę bez czapki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości