Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 653 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-03, 16:48   #19561
Rybiorek
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV

Cytat:
Napisane przez syrenka Pokaż wiadomość
Może twoje włosy lubią tylko przetworzone słodycze
A z shea to mnie zaskoczyłaś, bo mówisz, że masz cienkie włosy a shea uważane jest za treściwe, obciążające masło.
Widać włosy nic sobie z takich opinii nie robią

Ja shea uwielbiam zimą jako dodatek do balsamów do ciała, początkowo też się dobrze sprawował w duecie z kokosem; na wiosnę włosy na oleje grymasiły, ciekawa jestem jak teraz...
nie wspomnialam ze ja stosuje moja maske shea (wstawilam do skladowego) przed myciem jak sugeruje producent w przypadku cienkich wloskow

mam tez nierafinowane maslo shea (afryka) i ono jest takie dziwnawe, nie sliskie jak maslo tylko hropowate w dotyku, rozpuszcza sie na dloni ale czuc grudki, chcialam stosowac na koncowki ale te grudki sa okropne bo zostaja na wlosach wiec dodaje je do masek np do tej z zlotkiem

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:

A co do odwyku, jeśli pójdziecie wszystkie to kto będzie testował i zdawał relacje?
dalabys rade

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość

Rybiorku eksperymentatorko Końcówki włosów rzeczywiście inne niz przywykłyśmy, ale całość jak zawsze piękna

A w ogole to przeanalizowalam sobie pielegnacje i mi wyszlo ze jak cos robie inaczej to wloski sa zadowolone przez max tydzien potem oklapuja, probowalam dzielnie najpierw z curl junkie, potem z curls i zauwazam ze tydzien sa ‘szalowe’ a potem takie ‘znudzone’ i zwisaja, no i co robic? Zostalo eksperymentowac , mam tyle wszystkiego ze na razie na dlugo wystarczy a jak wykorzystam wszystkie kombinacje i zaczne od nowa runde to mam nadzieje bedzie im ciezko sobie przypomniec ze juz to mialy (juz chyba bardziej pokretnego pomyslu nie moglam wymyslic )
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 16:58   #19562
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
dalabys rade
liczę na to, że mnie wspomożesz

Cytat:
A w ogole to przeanalizowalam sobie pielegnacje i mi wyszlo ze jak cos robie inaczej to wloski sa zadowolone przez max tydzien potem oklapuja, probowalam dzielnie najpierw z curl junkie, potem z curls i zauwazam ze tydzien sa ‘szalowe’ a potem takie ‘znudzone’ i zwisaja, no i co robic? Zostalo eksperymentowac , mam tyle wszystkiego ze na razie na dlugo wystarczy a jak wykorzystam wszystkie kombinacje i zaczne od nowa runde to mam nadzieje bedzie im ciezko sobie przypomniec ze juz to mialy (juz chyba bardziej pokretnego pomyslu nie moglam wymyslic
To fakt, mam podobnie, trzeba zmieniać odżywki d/s, b/s, środki stylizacyjne itd.
Wydaje mi się, że nasze loki chcą być w centrum uwagi
Ale po pewnym czasie ciągłe starania o nie stają się męczące (patrz --> twój ostatni kryzys)

Obawiam się, że jak skończysz pierwszą rundę to owszem nie będą pamiętać, ale jeśli pozwolisz im rosnąć to ich potrzeby się zmienią (będą starsze, te dłuższe bardziej suche/zniszczone) i to co było KWC bądź HG (holy grail) rok temu już się może nie sprawdzić
syrenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 17:14   #19563
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
liczę na to, że mnie wspomożesz
mnie nawet odwyk nie pomoglby wiec bez obawy nie opuszcze Cie

Cytat:
To fakt, mam podobnie, trzeba zmieniać odżywki d/s, b/s, środki stylizacyjne itd.
Wydaje mi się, że nasze loki chcą być w centrum uwagi
Ale po pewnym czasie ciągłe starania o nie stają się męczące (patrz --> twój ostatni kryzys)

Obawiam się, że jak skończysz pierwszą rundę to owszem nie będą pamiętać, ale jeśli pozwolisz im rosnąć to ich potrzeby się zmienią (będą starsze, te dłuższe bardziej suche/zniszczone) i to co było KWC bądź HG (holy grail) rok temu już się może nie sprawdzić
nie ma to jak wsparcie duchowe ze strony zakreconej kolezanki

a powaznie to w sumie nie nowosc, od zawsze tak mialam, byly okresy ze wygladaly super i bywalo fatalnie, tylko jak to wizalam wylacznie z nastrojem i pogoda (w jakims sensie napewno sie wiaze) ale jak sobie przypomne to zmienialam tez szampony i odzywki jak juz sobie nie dawalam rady, i myslalam o fajnie ze pomogly, teraz wiem ze one wolaly o zmiane
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-03, 17:58   #19564
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

a czy olej lniany ma zdolnosc przenikania do wlosa? tak jak np kokos? nie moge znalezc nic na ten temat

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość

a powaznie to w sumie nie nowosc, od zawsze tak mialam, byly okresy ze wygladaly super i bywalo fatalnie, tylko jak to wizalam wylacznie z nastrojem i pogoda (w jakims sensie napewno sie wiaze) ale jak sobie przypomne to zmienialam tez szampony i odzywki jak juz sobie nie dawalam rady, i myslalam o fajnie ze pomogly, teraz wiem ze one wolaly o zmiane
noo tez tak mysle- kreconewlosy chyba szybko sie "nudza" podobnie jak ich wlascicielki
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 20:51   #19565
MidnightPoison
Raczkowanie

dobra, wrzucam tu te głupie zdjęcia mojej szopy
myślicie że coś z nich będzie/ bo w sumie nie wiem czy po tych wszystkich prostowaniach czy jest sens się męczyć

są troche ukurzone bo sprzątałam strych i rano jednak wyglądały lepiej

Pasmo pamięci:
(23.05.10 - 14cm)
(26.09.10 - 20 cm)

Edytowane przez MidnightPoison
Czas edycji: 2010-06-03 o 20:57
MidnightPoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 21:07   #19566
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19766536]a czy olej lniany ma zdolnosc przenikania do wlosa? tak jak np kokos? nie moge znalezc nic na ten temat

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

noo tez tak mysle- kreconewlosy chyba szybko sie "nudza" podobnie jak ich wlascicielki [/QUOTE]

Jeśli dobrze pamiętam, lniany nie wnika, ale nie mam 100% pewności.

Cytat:
Napisane przez MidnightPoison Pokaż wiadomość
dobra, wrzucam tu te głupie zdjęcia mojej szopy
myślicie że coś z nich będzie/ bo w sumie nie wiem czy po tych wszystkich prostowaniach czy jest sens się męczyć

są troche ukurzone bo sprzątałam strych i rano jednak wyglądały lepiej
Zdecydowanie mają potencjał i mogą wyglądać wspaniale.
Zdecydowanie potrzebują nawilżenia, odżywienia, wzmocnienia, regeneracji + czasu i cierpliwości
Stary 2010-06-03, 22:20   #19567
katarzynka00
Zakorzenienie

dziś idę spać z waxemi w czapce.
Kusi mnie odżywka miodowa

A wcierka radicalem przed myciem,po myciu, bez znaczenia?
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-03, 22:29   #19568
syrenka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
dziś idę spać z waxemi w czapce.
Kusi mnie odżywka miodowa

A wcierka radicalem przed myciem,po myciu, bez znaczenia?
Lepiej po myciu lub kilka godzin przed myciem, tak żeby wcierki nie zmyć zanim zadziała.
Stary 2010-06-03, 23:29   #19569
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293
Konto usunięte

jakie kosmetyki do wlosow polecacie/wyprobowalyscie chroniace przed sloncem?
za jakies 2,5 tyg bede w potrzebie posiadania takowych
12b24d2a455c078f5629813f5df538e108ef39c5_6556ae3ede293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 00:04   #19570
kaolinait
Zadomowienie

Nie wiem czy slyszalyscie o sposobie ktory chce Wam opisac, ale jesli nie to polecam - u mnie to zdzialalo cuda

No wiec chodzi o to zeby po myciu nie wycierac wlosow w recznik tylko potelepac nimi chwile zeby nie ciekla z nich woda, po chwili trzeba nalozyc pianke do kreconych wlosow, pozniej zmoczyc troszke wlosy (najlepiej miec wode wlana do takiego psikacza i popsikac cale wlosy). Na koniec trzeba wziasc jakis reczniczek i pasma wlosow od dolu nim zbierac i sciskac mocno, tak zeby recznik wchlonal ta wode. Zrobic tak z calymi wlosami i odczekac az wyschna (ja nigdy nie susze suszarka) i mowie Wam wlosy sa cudne, nie pusza sie i ladnie ukladaja. Wyczytalam o tym w necie i polecam

Mam nadzieje ze zrozumialyscie o co mi chodzi.

[/CENTER]
kaolinait jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 10:20   #19571
syrenka
Wtajemniczenie

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19774614]jakie kosmetyki do wlosow polecacie/wyprobowalyscie chroniace przed sloncem?
za jakies 2,5 tyg bede w potrzebie posiadania takowych[/QUOTE]

Ja żadnego nie polecam, bo jeszcze żadnego nie stosowałam, ale może okaże się dla Ciebie pomocne:
* artykuł o słońcu i włosach w wątku tłumaczeniowym,
* lista kosmetyków z filtrami jakie znalazłam ---> TUTAJ

Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
Nie wiem czy slyszalyscie o sposobie ktory chce Wam opisac, ale jesli nie to polecam - u mnie to zdzialalo cuda

No wiec chodzi o to zeby po myciu nie wycierac wlosow w recznik tylko potelepac nimi chwile zeby nie ciekla z nich woda, po chwili trzeba nalozyc pianke do kreconych wlosow, pozniej zmoczyc troszke wlosy (najlepiej miec wode wlana do takiego psikacza i popsikac cale wlosy). Na koniec trzeba wziasc jakis reczniczek i pasma wlosow od dolu nim zbierac i sciskac mocno, tak zeby recznik wchlonal ta wode. Zrobic tak z calymi wlosami i odczekac az wyschna (ja nigdy nie susze suszarka) i mowie Wam wlosy sa cudne, nie pusza sie i ladnie ukladaja. Wyczytalam o tym w necie i polecam

Mam nadzieje ze zrozumialyscie o co mi chodzi.
Witaj
my też mamy znakomite metody, może się zainteresujesz?

Co do Twojej, pianek staramy się unikać, ale w metodzie nakładania kosmetyku na ociekające wodą włosy coś jest.
Ja tak nakładam odżywkę bez spłukiwania.
Stary 2010-06-04, 10:58   #19572
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

syrenka, a jest różnica między nakładaniem odżywki na mokre włosy a na te trochę bardziej wysuszone.. ?
muszę spróbować twojego sposobu, bo do tej pory zawijałam najpierw w koszulkę (:
Stary 2010-06-04, 10:59   #19573
solaola
Zakorzenienie

Chciałam powiedzieć, że aktualizowałam dziennik...Zajrzycie?

Maskę miodową naprawdę robi pół forum(jak to napisała Syrenka) w tym i ja Dodaję też do niej żel z siemienia lnianego, kilka kropel aloesu i żółtko. Efekty są bardzo fajne

Niedługo czekają nas wakacje- okres kąpieli w morzach i opalania. Czytałam już tłumaczenia zagranicznych artykułów i tak się zastanawiam, czym umyć włosy po kąpieli w morzu, kiedy już będę w domu? Szamponem z SLS? Odżywką chyba nie da rady wypłukać tej całej soli, prawda? Próbowała któraś?

Czy Young z Rossmana (zarówno ten różowy jak i z babassu) mają w sobie jakieś składniki, które uczulają? Za nic nie mogę nakładać tych odżywek na skalp, bo mi się pojawiają swędzące, czerwone krostki. Na długość mogę nakładać, byle odżywka nie miała kontaktu ze skalpem.
W przypadku innych odżywek tak nie mialam

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 11:09   #19574
paprif
Zakorzenienie

Ja siedzę z balsamem na głowie (nawilżająco-regenerujący do włosów suchych i zniszczonych; miód i proteiny mleczne- Joanna).
Miałam ochotę nałożyć go na noc... ale nie chciało mi się
Tak więc już od godzinki sobie pomykam po domku z tym balsamem.
Stary 2010-06-04, 11:15   #19575
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez solaola Pokaż wiadomość
Chciałam powiedzieć, że aktualizowałam dziennik...Zajrzycie?

Maskę miodową naprawdę robi pół forum(jak to napisała Syrenka) w tym i ja Dodaję też do niej żel z siemienia lnianego, kilka kropel aloesu i żółtko. Efekty są bardzo fajne

Niedługo czekają nas wakacje- okres kąpieli w morzach i opalania. Czytałam już tłumaczenia zagranicznych artykułów i tak się zastanawiam, czym umyć włosy po kąpieli w morzu, kiedy już będę w domu? Szamponem z SLS? Odżywką chyba nie da rady wypłukać tej całej soli, prawda? Próbowała któraś?
Widziałam, widziałam
Bardzo ładne, i kolorek i skręt i nawilżenie
To naturalne blond pasemka?
Ja dziś siedzę z nowym Biowaxem dziś solo, a pożniej będę kombinować (mam w zamiarze miód).
U mnie też oleje o tej porze roku się nie sprawdzają sprawdzałam ostatnio. Za to kwaśne płukanki
Wydaje mi się że odżywka nie umyje dobrze włosów po kąpieli w morzu, ale co ja się tam znam na myciu odżywką
Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
syrenka, a jest różnica między nakładaniem odżywki na mokre włosy a na te trochę bardziej wysuszone.. ?
muszę spróbować twojego sposobu, bo do tej pory zawijałam najpierw w koszulkę (:
Ja już od jakiegoś czasu nakładam odżywkę b/s w ten sposób i jest lepiej
Cytat:
Ja żadnego nie polecam, bo jeszcze żadnego nie stosowałam, ale może okaże się dla Ciebie pomocne:
* artykuł o słońcu i włosach w wątku tłumaczeniowym,
* lista kosmetyków z filtrami jakie znalazłam ---> TUTAJ
Już nie raz przeglądałam tę listę i odchodzę do wniosku że najskuteczniejszy będzie pewnie kosmetyk bez spłukiwania.. Najbardziej przystępna moim zdaniem będzie Mrs Potters z ginko (moja siostra ją ma).
Syrenko a czy była gdzieś może analizowana ta odżywka dwufazowa z filtrem L'Biotica?
Cytat:
Napisane przez kaolinait Pokaż wiadomość
witaj
U nas wszystkie nowinki mile widziane
Patent z nakładaniem kosmetyku na cieknące włosy znamy ,ale pianek nie używamy odciskanie w ręcznik o którym piszesz nazywamy harmonijkowaniem
Polecam podobnie jak Syrenka zapoznanie się z innymi naszymi sposobami

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)

Edytowane przez Edith3F
Czas edycji: 2010-06-04 o 11:16
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 11:15   #19576
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

solaola, masz śliczne włosy. naprawdę ci zazdroszczę..
kurcze, kiedy mi urosną takie długieeee?!
Stary 2010-06-04, 11:36   #19577
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Dodaj to odzywki sok z polowki cytryny, to podobno najlepszy sposob, ja go uzywam zeby zmyc chlor po basenie (ja myje wlosy raz szamponem, raz odzywka i jak wypada basen i odzywka to daje cytryne) ale podobno tak samo dziala po kapieli w morzu, ponadto jak zanurzysz sie w wodzie i wlosy beda mokre spryskaj je odzywka b/s wymieszana z woda (przegotowana lub desytylowana), podobno zapobiega to wysuszaniu jakie moze spowodowac sol pod wplywem sloneczka

a w ogole dziewczyny to stwierdzam ze jesli zorganizowalybysmy konkurs na wybor najbardziej zakreconej kreconowlosej na tym forum to prawodpodobnie zajelabym pierwsze miejsce

jak wiecie tydzien temu farbowalam odrosty, wyszlo mi za jasno i juz mi sie znudzily takie jasne, rano farbowalam na ciut ciemniej, wybralam Excell 10 z Loreala (pierwszy raz)
trzymalam 15 min, potem po splukaniu farby umylam odzywka dolaczona do farby, zwykle wyrzucam te odzywki bo sklady sa okropne ale ta o dziwo ma tylko amodimethicone i skoro nawet jakas odzywka devy zawiera tez amodimethicone to znaczy mozna czasem uzyc (pokrecone ale chyba logiczne), potem byl Fix Curl (Curl Junkie) - proteinowa odzywka (w skladowym znajdziecie) na 20 min pod czepek bo wloski byly chropowate, jak splukalam odzywke byly gladkie, potem mi sie wzielo Smoothing Conditioner (Curl Junkie), zaczynam robic losowanie co uzyc za kazdym razem , potem odzywka b/s yes to cucumber (tylko dlugosc) a potem zrobilam jeszcze wiekszy grzech - uzylam pianki do lokow Umberto Giannini (syrenko nie bij ) bo sie okazalo ze kiedys kupilam i zapomnialam o niej

dziewczyny jak ktoras tak kombinuje jak ja to prosze sie ujawniac zebym mialam towarzystwo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-04 o 11:57
Stary 2010-06-04, 12:19   #19578
Edith3F
Zadomowienie

Cytat:
C

Przypomniało mi się coś jeszcze czytając w blogu Syrenki o ochronie UV. Czytam że szampony chroniące przed UV lepiej sprawdzą się jako środki do oczyszczania włosów z brudu i soli morskich niż do ochrony przed UV. Niedawno dodawałam do wątku składowego szampon Ziaja Sun z filtrem - może by się nadał?

Dbam o moje fale (ostatnie podcięcie 7.09.2011r)
Edith3F jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 12:31   #19579
kropcia007
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny
Dziś na noc nałożyłam miód+olej z pestek winogron+olej nyle na suche włosy i stwierdzam że lepiej było na mokre z odżywką
Efekt podobny fajnie nawilżone i miękkie włosy ale z włosów przez ten miód się takie strąki porobiły fee :P bałam się, ze ciężko będzie zmyć ale dało się bezproblemowo
myłam pottersem aloesowym potem szamponem vatika zmieszanym z wodą i olejkiem rycynowym, po czym nałożyłam odżywkę artiste i trochę waxa avocado i spłukałam. Gdy lekko wyschły dałam joannę b/s i nivea fc. Gdy zupełnie wyschły były jeszcze niewystarczająco nawilżone więc wtarłam kropelkę olejku swami.

Stwierdzam, że chcę jeszcze więcej nawilżenia

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 12:45   #19580
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a wlasnie, wy jak dodajecie te odzywke z miodem to na mokre wlosy? ;>
Stary 2010-06-04, 12:45   #19581
Rybiorek
Zakorzenienie

Bylam w dzienniku obejrzec najnowsze wpisy

nava, dortik, solaola klask i:kla ski:wszustkie macie naprawde piekne wloski, to widac i (prawie) czuc

dontknow ja wszystkie maski daje na wilgotne wlosy, mocze, wyciskam wode tshirtem i rozprowadzam maske
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-06-04 o 12:46
Stary 2010-06-04, 12:48   #19582
paprif
Zakorzenienie

Dziewczyny może to głupie pyt. wiem, że pisałyście już o tej masce z miodem.... Chciałam się tylko zapytać, czy to miód ma takie właściwości rozjaśniające ? Bardzo podoba mi się zapach tego balsamu z miodem i proteinami mlecznymi, aż tak bardzo, że mam chęć nałożyć zwykły miód na noc- tylko, że nie chcę mieć rozjaśnionych włosów
Przekonuje mnie opis działania miodu(...działa silnie nawilżająco) na opakowaniu, ale nic tam nie pisze o rozjaśnianiu...
Stary 2010-06-04, 12:57   #19583
kropcia007
Wtajemniczenie

maski raczej na wilgotne włosy daję, ale oleje przeważnie na suche

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 13:00   #19584
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paprif Pokaż wiadomość
Dziewczyny może to głupie pyt. wiem, że pisałyście już o tej masce z miodem.... Chciałam się tylko zapytać, czy to miód ma takie właściwości rozjaśniające ? Bardzo podoba mi się zapach tego balsamu z miodem i proteinami mlecznymi, aż tak bardzo, że mam chęć nałożyć zwykły miód na noc- tylko, że nie chcę mieć rozjaśnionych włosów
Przekonuje mnie opis działania miodu(...działa silnie nawilżająco) na opakowaniu, ale nic tam nie pisze o rozjaśnianiu...
miod podobno rozjasnia trzymany dlugo (4-8g), przy czym taka maska (miod i odzywka, 1:2) musi byc systematycznie powtarzana zeby zbaczyc efekt
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-04, 13:01   #19585
msk3
BAN stały

Cytat:
Dodaj to odzywki sok z polowki cytryny, to podobno najlepszy sposob, ja go uzywam zeby zmyc chlor po basenie (ja myje wlosy raz szamponem, raz odzywka i jak wypada basen i odzywka to daje cytryne) ale podobno tak samo dziala po kapieli w morzu, ponadto jak zanurzysz sie w wodzie i wlosy beda mokre spryskaj je odzywka b/s wymieszana z woda (przegotowana lub desytylowana), podobno zapobiega to wysuszaniu jakie moze spowodowac sol pod wplywem sloneczka

a w ogole dziewczyny to stwierdzam ze jesli zorganizowalybysmy konkurs na wybor najbardziej zakreconej kreconowlosej na tym forum to prawodpodobnie zajelabym pierwsze miejsce

jak wiecie tydzien temu farbowalam odrosty, wyszlo mi za jasno i juz mi sie znudzily takie jasne, rano farbowalam na ciut ciemniej, wybralam Excell 10 z Loreala (pierwszy raz)
trzymalam 15 min, potem po splukaniu farby umylam odzywka dolaczona do farby, zwykle wyrzucam te odzywki bo sklady sa okropne ale ta o dziwo ma tylko amodimethicone i skoro nawet jakas odzywka devy zawiera tez amodimethicone to znaczy mozna czasem uzyc (pokrecone ale chyba logiczne), potem byl Fix Curl (Curl Junkie) - proteinowa odzywka (w skladowym znajdziecie) na 20 min pod czepek bo wloski byly chropowate, jak splukalam odzywke byly gladkie, potem mi sie wzielo Smoothing Conditioner (Curl Junkie), zaczynam robic losowanie co uzyc za kazdym razem , potem odzywka b/s yes to cucumber (tylko dlugosc) a potem zrobilam jeszcze wiekszy grzech - uzylam pianki do lokow Umberto Giannini (syrenko nie bij ) bo sie okazalo ze kiedys kupilam i zapomnialam o niej

dziewczyny jak ktoras tak kombinuje jak ja to prosze sie ujawniac zebym mialam towarzystwo
No to się ujawniam
Testuję i eksperymentuję jak mogę.
Niekiedy nałożę 3/4 tego co mam w koszach na jedną maske.I jestem zadowolona.
Potrafię naftę zmieszać z odżywkami,maskami,miodem, aloesem,jajkiem i maślanką.
msk3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 13:04   #19586
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
No to się ujawniam
Testuję i eksperymentuję jak mogę.
Niekiedy nałożę 3/4 tego co mam w koszach na jedną maske.I jestem zadowolona.
Potrafię naftę zmieszać z odżywkami,maskami,miodem, aloesem,jajkiem i maślanką.
dzieki wielkie kochana od razu mi lepiej, mozemy sie pierwszym miejscem podzielic
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-04, 13:07   #19587
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Solaloa piękne włosy i minka na pierwszym zdjęciu zawsze jesteś taka wesolutka?
Korkociągi... ech...

Rybiorku zaczynam się zastanawiać, czy Ty nie masz każdego dnia nowych włosów Efekt bardzo ładny, choc po piance.
Acha - to, czego unikamy w piankach to wysuszający alkohol (nie wiem, co było w Twojej, ale efekt piorunujący ). Najczęściej jest on dośc wysoko w składzie i stąd wysuszające działanie. powiem ci jeszcze, że ostatnio zrobiłam niewielki rekonesans po naszym rynku pianek drogeryjnych i znalazłam kilka bezpiecznych pianek (w sensie wolnych od alkoholu): Nivea FC, Taft do kręconych (ma nawet ekstrakt z pokrzywy, ale po zapachu ), Timotei (przeźroczysta buteleczka, produkt w płynie z dziubkiem). Tej ostatniej nawet używałam lata temu

Edith3F podobnie z ochroną UV będzie w przypadku odżywek d/s - raczej nikła, choć niekoniecznie żadna. Na pewno warto sięgnąć po odżywkę b/s lub produkt do stylizacji z filtrem (choćby żele Natura).

Msk z maślanką zrobioną przez grzybek? Też nakładałam i jestem zachwycona efektami Teraz grzybek mrozi się w zamrażarce, więc nici z maski

Dziś znów niewiele czasu, a tu jeszcze panieński koleżanki przede mną
Trzymajcie kciuki za loki

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2010-06-04 o 13:09
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-04, 13:13   #19588
msk3
BAN stały

Cytat:
dzieki wielkie kochana od razu mi lepiej, mozemy sie pierwszym miejscem podzielic
Nie ma sprawy.Już nie będę dziś pisać co ostatnio miałam na głowie ale na pewno podobnie będę miała dziś czy jutro.
Prawdziwa pracownia chemiczna.A co najlepsze-włosom się podoba i się ładnie kręcą i lśnią.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Solaloa piękne włosy i minka na pierwszym zdjęciu zawsze jesteś taka wesolutka?
Korkociągi... ech...

Rybiorku zaczynam się zastanawiać, czy Ty nie masz każdego dnia nowych włosów Efekt bardzo ładny, choc po piance.
Acha - to, czego unikamy w piankach to wysuszający alkohol (nie wiem, co było w Twojej, ale efekt piorunujący ). Najczęściej jest on dośc wysoko w składzie i stąd wysuszające działanie. powiem ci jeszcze, że ostatnio zrobiłam niewielki rekonesans po naszym rynku pianek drogeryjnych i znalazłam kilka bezpiecznych pianek (w sensie wolnych od alkoholu): Nivea FC, Taft do kręconych (ma nawet ekstrakt z pokrzywy, ale po zapachu ), Timotei (przeźroczysta buteleczka, produkt w płynie z dziubkiem). Tej ostatniej nawet używałam lata temu

Edith3F podobnie z ochroną UV będzie w przypadku odżywek d/s - raczej nikła, choć niekoniecznie żadna. Na pewno warto sięgnąć po odżywkę b/s lub produkt do stylizacji z filtrem (choćby żele Natura).

Msk z maślanką zrobioną przez grzybek? Też nakładałam i jestem zachwycona efektami Teraz grzybek mrozi się w zamrażarce, więc nici z maski

Mam tę piankę.Ale zapomniałam o nich na śmierć(noszę nawet w torebce).

Tak-mowa o maślance z grzyba.Tak Ci sie rozrósł?

Idę do dziennika podziwiać spiralki.
Stary 2010-06-04, 13:13   #19589
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

dziekuje Eloe efekt naprawde wyszedl fajny biorac pod uwage ze byly kolorowane, niestety nie mam dostepu do nivea jako ze bootsy w dublinie nie sprowadzaja, sprawdze apteki ale cos mi sie wydaje ze nie widzialam, tafta nie pamietam w ogole, timotei czasami sie zdarza, bede patrzec

Cytat:
trzymamy, powal wszystkie kolezanki na kolana
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-06-04, 13:19   #19590
msk3
BAN stały

Cytat:
Napisane przez msk3 Pokaż wiadomość
Nie ma sprawy.Już nie będę dziś pisać co ostatnio miałam na głowie ale na pewno podobnie będę miała dziś czy jutro.
Prawdziwa pracownia chemiczna.A co najlepsze-włosom się podoba i się ładnie kręcą i lśnią.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Mam tę piankę.Ale zapomniałam o nich na śmierć(noszę nawet w torebce).

Tak-mowa o maślance z grzyba.Tak Ci sie rozrósł?

Idę do dziennika podziwiać spiralki.
Solaola-to są spiralki moich marzeńPiękne.Ja chcę takie!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 8 (0 użytkowników i 8 gości)

Zasady wysyłania wiadomości