Powiekszenie piersi cz.6 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-06, 10:18   #1861
Marczilada
Raczkowanie

Dot.: Powiekszenie piersi cz.6

Dziewczyny dzięki za odpowiedź!
Czytałam kilka tygodni temu na innym forum (wcześniej buszowałam wszędzie, żeby się rozeznać w temacie), jak dziewczyny pisały (niezbyt mądre), że np. jedna już 8 dni po operacji zakleiła sobie tylko blizny i sru na solarium, inne po 2, 3 tygodniach... To z ich strony bardzo głupie, tak ryzykować i pożal się boże osłaniać tylko blizny?? Przecież tam jeszcze były szwy u tej jednej... Spróbuję odnaleźć te forum i te osoby o ile tam jeszcze są i podpytam, czy miały problemy po tym opalaniu. No wiecie tak z ciekawości.
Dzisiaj nadal ładna pogoda, więc spadam na spacer. Buziam Was wszystkie!!!
: cmok::c mok::cm ok:
Marczilada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 12:53   #1862
seela
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KISI_72 Pokaż wiadomość
A ja miałam robione piersi w klinice dr Sankowskiego, mimo, że tu na forum wrzało i parę osób zrobilo totalną nagonkę. Byłat traktowana bardzo dobrze, cała załoga kliniki stawała na głowie, by dogodzić pacjentkom, by czuły się dobrze.

Byłam i jestem bardzo zadowolona. Mam efekt jaki oczekiwałam. Piersi są mega naturalne i rozmiar - choć należy do małych tu na forum (335cc) - dał mi miseczkę E

Myślę,że o pracy lekarzy tej dobrej i tej złej powinny pisać osoby, które same miały z nią kontakt, bo opisywanie co było u koleżanki, czy koleżanki koleżanki może być bardzo przekłamane.
i wszystkiego najlepszego Tobie i Twoim nowym nabytkom!!!!!!!!!!!

Wiesz... co do rozmiaru ... każda z nas ma inną budowę i gabaryty ciała, co też wizualnie daje inne efekty po powiększeniu daną pojemnością żelka...
obrazując:
- u laski ze 170(i więcej )wzrostu, o klacie jakieś 75-80 cm zelek 335cc ZGINIE!!!!!!!!!!!
- u laski ze 160 wzrostu i klacie 65-70 cm żalek taki może być już zauważalny

Co do pisania o pracy kogokolwiek...
nie kojarzę, aby ktoś tu wypowiadał sie o pracy danego lekarza (nie będąc przez niego operowanym) moze ewentualnie o jego zachowaniu... ale może się mylę

A OSOBY NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWANE TEMATEM NIE MAJĄ TU WSTEPU I NIE MOGĄ SIE SAME WYPOWIEDZIEĆ (a to miedzy innymi przez takie osoby ja Ty, które wchodzą tu siać burzę)

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość
Ostateczny rozmiar piersi nie zależy jedynie od wielkości umieszczonych implantów, ale też od rozmiaru wyjściowego piersi (tak jak i metody implantacji)
Nie chciałam powtarzać po Listopadowej, wiec tylko podpiszę sie pod tym co napisała!!!!!!!!!!!!!!!!

seela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 12:57   #1863
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
A ja miałam robione piersi w klinice dr Sankowskiego, mimo, że tu na forum wrzało i parę osób zrobilo totalną nagonkę. Byłat traktowana bardzo dobrze, cała załoga kliniki stawała na głowie, by dogodzić pacjentkom, by czuły się dobrze.

Byłam i jestem bardzo zadowolona. Mam efekt jaki oczekiwałam. Piersi są mega naturalne i rozmiar - choć należy do małych tu na forum (335cc) - dał mi miseczkę E

Myślę,że o pracy lekarzy tej dobrej i tej złej powinny pisać osoby, które same miały z nią kontakt, bo opisywanie co było u koleżanki, czy koleżanki koleżanki może być bardzo przekłamane.
Była tu na forum jeszcze jedna dziewczyna z tej kliniki i też bardzo zadowolona

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 12:59   #1864
seela
Rozeznanie

Jeszcze jedno...
tu na forum rozmiar 335 nie należy do małych, ale do średnich

...ale to oczywiście subiektywne spojrzenie

seela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 13:36   #1865
macerata
Zakorzenienie

Cytat:

droga Kisi
widzisz, "naturalny" efekt może też wynikać z zastosowanej metody.
do jednych z najbardziej "naturalnych" należą piersi robione metodą pod gruczoł,
ale też np. przy bardzo płytko wypreparowanej kieszeni,
w wyniku czego implant może być w bardzo niewielkim stopniu pokryty mięśniem,
i tym samym jest to umiejscowienie i efekt b.podobny do tego "pod gruczoł",
czyli generalnie bardzo "naturalny", aczkolwiek nietrwały efekt
jak płytko można "upchnąć"impl.pod mięsień przekonała się właśnie MyaDiva przy wymianie
(a jak wiesz 1.op. robiła właśnie u tych samych specjalistów)..
w jednej piersi impl.był pokryty, owszem, do połowy,
a w drugiej impl.pokrywało 2cm mięsnia!!!!!
pozostała cz.mięsnia spoczywała spokojnie pod implantem
nie był to wynik osunięcia implantu, po prostu tak była uformowana kieszeń
wynikiem takiego umiejscowienia może być baaardzo naturalny efekt
i rzeczywiście, piersi od S&L to często bardzo ładnie, naturalnie wyglądające piersi

pozdrawiam, i życzę wszystkiego dobrego

Edytowane przez macerata
Czas edycji: 2010-06-06 o 13:46
macerata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 13:47   #1866
2sweet
Rozeznanie

hejka laski cale wieki mnie tu nie bylo!!
widze ze dziewczyn wciaz przybywa

Cytat:
Napisane przez macerata Pokaż wiadomość
hej, Marczilada

pewnie chodzi o to, czy asymetria Twojej wyjściówki to tylko różnica w ilości skóry, czy też w wielkości samego gruczołu, a jeśli to drugie, to jak znaczna.
bo jeśli to tylko skóra, to przy takich samych impl. po prostu na jednej piersi(tej mniejszej) skóra po op. będzie musiała się bardziej rozciągnąć, a na drugiej mniej, bo już jest rozciągnięta
mi przy usg nie podawano wielkości gruczołu, ale bodaj 2sweet powiedziano, i była to bardzo malutka wielkość(typu niecałe 2g, czy coś), więc nie sądzę, by wchodziły w grę pomyłki takich rozmiarów, jak przy Twoim baby
maceratko mi przy usg pani podala grubosc gruczolu i bylo to cale 2mm, szal co nie? ale ile go mam to nie wiem, za wiele go nie bylo
a co do rozmiarkow, ja przy 325 mam bardzo rozna miske, wszystko zalezy od stanikow, w jeden 75dd sie nie mieszcze )))))) a ze mam mniej niz 75 pod biustem, powinnam nosic 70... wiec przy 70 bedzie to pewnie E lub F biust wizualnie jest idealny, nie za maly, nie za duzy, nie ma efektu ze najpierw ida piersi a potem ja, jednak jest bardzo apetyczny i wzbudza wiele zainteresowania zwlaszcza jak paraduje bez staniczka )))))
Stary 2010-06-06, 14:36   #1867
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 2sweet Pokaż wiadomość
hejka laski cale wieki mnie tu nie bylo!!
widze ze dziewczyn wciaz przybywa

maceratko mi przy usg pani podala grubosc gruczolu i bylo to cale 2mm, szal co nie? ale ile go mam to nie wiem, za wiele go nie bylo
a co do rozmiarkow, ja przy 325 mam bardzo rozna miske, wszystko zalezy od stanikow, w jeden 75dd sie nie mieszcze )))))) a ze mam mniej niz 75 pod biustem, powinnam nosic 70... wiec przy 70 bedzie to pewnie E lub F biust wizualnie jest idealny, nie za maly, nie za duzy, nie ma efektu ze najpierw ida piersi a potem ja, jednak jest bardzo apetyczny i wzbudza wiele zainteresowania zwlaszcza jak paraduje bez staniczka )))))
Witaj, Sweety
no, długo Cię nie bywało
pewnie gdzieś się rozbijasz po światowych plażach
doprowadzając do spazmów zazdrości inne panie
a do jakich stanów męskich gapiów, to wolę nie myśleć
śliczna i bystra dziewczyna z pięknymi przodami,
cud miód i malina
a jak już wystawisz te Twoje ponętne brodaweczki..
..no musi być szał

(z tym usg coś mi się kojarzyło, ale nie byłam pewna)
Stary 2010-06-06, 15:03   #1868
polili
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marczilada Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za odpowiedź!
Czytałam kilka tygodni temu na innym forum (wcześniej buszowałam wszędzie, żeby się rozeznać w temacie), jak dziewczyny pisały (niezbyt mądre), że np. jedna już 8 dni po operacji zakleiła sobie tylko blizny i sru na solarium, inne po 2, 3 tygodniach... To z ich strony bardzo głupie, tak ryzykować i pożal się boże osłaniać tylko blizny?? Przecież tam jeszcze były szwy u tej jednej... Spróbuję odnaleźć te forum i te osoby o ile tam jeszcze są i podpytam, czy miały problemy po tym opalaniu. No wiecie tak z ciekawości.
Dzisiaj nadal ładna pogoda, więc spadam na spacer. Buziam Was wszystkie!!!
: cmok::c mok::cm ok:
Marczilada,jak bedziesz w szpitalu to zapytaj sie(tam jest taka odzialowa w czarnych wlosach,albo Młynskiej sie zapytaj) dlaczego nie jest wskazane opalanie sie po op.Ja mialam okazje slyszec historie jakiejs mlodej dziewczyna ktora po jakis 2 tyg lub szybciej poszla na solke i niestety skonczylo sie to dla niej szybka wizyta w szpitalu,musieli jej wkladki wyciagac i szczesie w nieszczesciu ze mogli je zaiplantowac ponownie a nie zostawic ja bez.Daj mi znac jak z czasem u Ciebie w poniedzialek to zadzwonie.
Stary 2010-06-06, 15:26   #1869
patyczak22
Raczkowanie

Boje sie nie tego ze cos sie stanie jesli okaze sie ze nie jestem zdrowa (bo sadze ze jestem i mozna mnie uspic) ale przeraza mnie wizja odcinania czy tam odrywania miesnia od żeber Cholera...nie balam sie wczesniej...
patyczak22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 16:24   #1870
2sweet
Rozeznanie

maceratko kochanie ja nie latam topless ale jak biegam bez staniczka w bluzeczkach i mi sutki stercza to nie ma faceta co przechodzi obojetny )))) ostatnio az mi maz zwrocil uwage ze koles w centrum handlowym prawie spadl ze schodow tak sie gapil ha ha
narazie po plazach to sie rozbijam ale w irl tylko,na jesien moze jakies wakacje ale jak ruszy biznes to dupa, moze po nowym roku wtedy dopiero (

Cytat:
Napisane przez patyczak22 Pokaż wiadomość
Boje sie nie tego ze cos sie stanie jesli okaze sie ze nie jestem zdrowa (bo sadze ze jestem i mozna mnie uspic) ale przeraza mnie wizja odcinania czy tam odrywania miesnia od żeber Cholera...nie balam sie wczesniej...
u kogo masz operacje?
miesnie od zeber odrywa tylko dr Skwiercz z tego co mi wiadomo przy metodzie implementacji zelka pod oba miesnie piersiowe i to jedyny znany mi jak narazie dr ktory robi taka metoda
ps. poza tym nie bedziesz nic czula, bedziesz uspiona przeciez, a jak sie obudzisz dostaniesz przeciwbolowe i juz bol to taki jakby ci na klacie slon siedzial - tak bym to porownala ale da sie przezyc !!
ja najwiekszy bol czulam zaraz po wybudzeniu sie z narkozy, potem juz coraz lepiej a wychdozac z kliniki po 2 dniach dostalam 2 apapy tylko i potem juz w domu jedynie ibuprom bralam - w miare regularnie zeby nie doprowadzic do momentu ze czuje bol. ale to moze tylko ja tak latwo przeszlam operacje, bo szczerze mowiac nastawialam sie na kosmiczny bol i 2 tyg wyciete z zyciorysu a ja po paru dniach juz lazilam na spacerki, zakupy itp a ponoc pod oba miesnie najbolesniejsza metoda.. wiec glowa w gore!
Stary 2010-06-06, 16:56   #1871
macerata
Zakorzenienie

Cytat:
maceratko kochanie ja nie latam topless ale jak biegam bez staniczka w bluzeczkach i mi sutki stercza to nie ma faceta co przechodzi obojetny )))) ostatnio az mi maz zwrocil uwage ze koles w centrum handlowym prawie spadl ze schodow tak sie gapil ha ha
narazie po plazach to sie rozbijam ale w irl tylko,na jesien moze jakies wakacje ale jak ruszy biznes to dupa, moze po nowym roku wtedy dopiero (
no ja rozumiem, że w bluzeczkach, ale też wiem jak to jest, jak się antenki prężą bez staniczka

(napisałam brodawki, żeby nikt mnie za słówka nie łapał,
że niby nie wiem, co to sutki i pewnie stąd to mylne skojarzenie)

a że plaże w Irl..nooo, kochana, nie narzekaj
nie każda z nas tu w PL ma takie luksusy pod nosem
ja morze zobaczę dopiero w okolicach 24.czerw.
Gdańsk, przy okazji konsultacji
swoją drogą, jakie miłe plusy wyboru dr z 3city
Stary 2010-06-06, 17:38   #1872
magdakaczmarek
Raczkowanie

Dziewczynki, wiecie może czy doktor Skwiercz i Broma robią cięcia pod pachą.. Wg.. które waszym zdaniem cięcia są najmniej widoczne ?
magdakaczmarek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 18:35   #1873
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez magdakaczmarek Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wiecie może czy doktor Skwiercz i Broma robią cięcia pod pachą.. Wg.. które waszym zdaniem cięcia są najmniej widoczne ?
Tu niektóre dziewczyny są tak obcykane w temacie powiększania jakby nie były pacjentkami kliniki tylko instrumentariuszkami bądz nawet lekarzami tyle wiedzą o preparowaniu kieszeni i umiejscowianiu żelków (chyle czoła tej wiedzy ) więc na pewno Ci dokładnie wyjaśnią, które cięcie jest najmniej widoczne

Stary 2010-06-06, 19:01   #1874
daisy
Raczkowanie

Mam do Was-Expertki od biustu pytanko

Zastanawiam się nad podniesieniem biustu, nie powiększeniem bo mam 75C-wystarczy, jestem szczupła a i tak wygląda to jakbym miała implanty Po prostu siłą rzeczy biust opada a ja chciałabym go podnieść.

Co radzicie? Ile będzie mnie to orientacyjnie kosztowało?
daisy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 19:19   #1875
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
dr Skwiercz umieszcza implanty jedynie z cięcia w fałdzie. Dr Broma - z cięcia otoczkowego i z cięcia w fałdzie.
Z tego co wiem z cięcia pod pachą implantuje dr Niemkiewicz

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Tu niektóre dziewczyny są tak obcykane w temacie powiększania jakby nie były pacjentkami kliniki tylko instrumentariuszkami bądz nawet lekarzami tyle wiedzą o preparowaniu kieszeni i umiejscowianiu żelków (chyle czoła tej wiedzy ) więc na pewno Ci dokładnie wyjaśnią, które cięcie jest najmniej widoczne
I po co ta ironia :conf used:

Cytat:
A te E to podejrzewam, że stanikowe, a nie wizualne... To duża różnica. Ja mam 'stanikowe' chyba G, ale wizualne pełne C (anatomy 430ml)
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 20:04   #1876
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
tez jestem pod wrazniem ExPerckiej wiedzy

Listopadzia, nie spinaj sie, bo Ci nie do twarzy tylko spojrz z dystansu pragmatyzmu Smieszne nie?
anna_ivy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 20:07   #1877
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
tez jestem pod wrazniem ExPerckiej wiedzy

Listopadzia, nie spinaj sie, bo Ci nie do twarzy tylko spojrz z dystansu pragmatyzmu Smieszne nie?
A myślisz, że z chamstwem Wam do twarzy ?
Stary 2010-06-06, 20:18   #1878
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:
A myślisz, że z chamstwem Wam do twarzy ?

o matko ... Chyba sie troche zagalopowalas??? Wyjasnij mi tutaj zaraz jakie chamstwo mi zarzucasz? Dokladnie i z cytatami ...
Stary 2010-06-06, 20:25   #1879
listopadowa80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anna_ivy Pokaż wiadomość
o matko ... Chyba sie troche zagalopowalas??? Wyjasnij mi tutaj zaraz jakie chamstwo mi zarzucasz? Dokladnie i z cytatami ...

Przyznaj, że stwierdzenie "nie spinaj się" jest łagodnie mówiąc mało eleganckie Jeszcze żebym wiedziała, w którym miejscu to zrobiłam (dokładnie i z cytatami ...)
A Miśka w swym poście o ekspertach przeszła samą siebie

EOT.
Stary 2010-06-06, 20:31   #1880
anna_ivy
Zadomowienie

Cytat:

I po co ta ironia :conf used:
Listopadzia, a bardzo prosze Jak widzisz cytacik jest! Troche sie spielas Kochana ... zupelnie niepotrzebnie, bo ironi nie bylo tylko stwierdzenie faktu.

Czekam na rewanz o "chamstwie" ... bo to i paskudne slowo i brzydko wywolane zle emocje

Edytowane przez anna_ivy
Czas edycji: 2010-06-06 o 20:34
Stary 2010-06-06, 20:35   #1881
magdakaczmarek
Raczkowanie

Dziewczyny a jak to jest z silikonami podczas lotu samolotem, jak reagują na taką zmianę ciśnienia ?
magdakaczmarek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 20:39   #1882
Miskaa78
Kazar Lady

Listopadowa ja rozumiem ze znowu czytasz "po łepkach" i nie możesz uchwycić sensu wypowiedzi, ale tym słownictwem trochę szokujesz

Stary 2010-06-06, 20:47   #1883
2sweet
Rozeznanie

Cytat:
to juz zalezy do ciebie jakie ty uwazasz ze najmniej widoczne...
dla mnie wszytskie sa spoko byle nie pod pacha!!!

Cytat:
Dziewczyny a jak to jest z silikonami podczas lotu samolotem, jak reagują na taką zmianę ciśnienia ?
wybuchaja
zartuje ja latam co chwile i nic sie nie dzieje
Stary 2010-06-06, 21:44   #1884
Marczilada
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez polili Pokaż wiadomość
Marczilada,jak bedziesz w szpitalu to zapytaj sie(tam jest taka odzialowa w czarnych wlosach,albo Młynskiej sie zapytaj) dlaczego nie jest wskazane opalanie sie po op.Ja mialam okazje slyszec historie jakiejs mlodej dziewczyna ktora po jakis 2 tyg lub szybciej poszla na solke i niestety skonczylo sie to dla niej szybka wizyta w szpitalu,musieli jej wkladki wyciagac i szczesie w nieszczesciu ze mogli je zaiplantowac ponownie a nie zostawic ja bez.Daj mi znac jak z czasem u Ciebie w poniedzialek to zadzwonie.
Cześć Polili Kochana !!! Fajnie, że jesteś napisz o której Tobie pasuje, a o tej godzinie stworzę warunki do rozmowy i będę patrzeć na telefon z wyczekiwaniem... Pierwsze co to się ładnie przedstawię he he Buziam dobrej nocki

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Dziewuszki świeżo po operacji nic nie dźwigać, bo wczoraj widziałam blizny u koleżanki, która już kilka dni po dawała czadu (skrzynki w pracy nosiła), teraz od operacji minął rok, a blizny w ogóle się nie zmniejszyły są większe. Normalnie cm grubości
Marczilada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 00:21   #1885
KISI_72
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez seela Pokaż wiadomość
i wszystkiego najlepszego Tobie i Twoim nowym nabytkom!!!!!!!!!!!
Dziękuję, nawet jeśli miało to być ironiczne.

Cytat:
Co do pisania o pracy kogokolwiek...
nie kojarzę, aby ktoś tu wypowiadał sie o pracy danego lekarza (nie będąc przez niego operowanym) moze ewentualnie o jego zachowaniu... ale może się mylę
A ja kojarze i to dobrze

Cytat:
A OSOBY NAJBARDZIEJ ZAINTERESOWANE TEMATEM NIE MAJĄ TU WSTEPU I NIE MOGĄ SIE SAME WYPOWIEDZIEĆ (a to miedzy innymi przez takie osoby ja Ty, które wchodzą tu siać burzę)
Nie wiedziałam, że wyrażenie pochlebnej opini na tym forum o klinice dr Sankowskiegio to "sianie burzy". Ja zarówno przed operacją jak i po dużo czytałam to forum i nadal czytam, choć nie rozpisuje się, bo nie mam na to czasu. Wasze waśnie nikogo nie interesują, tylko doświadczenia i informacje, bo nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć. Osobiście bardzo wiele dowiedziałam sie od innych dziewczyn na forach i to jest cenne, dzięki Dobrze byłoby pamietać,że to co się podoba jednej panience np. mega cyc sterczący na północ, nie oznacza, że będzie wyznacznikiem pięknego biustu dla innej... Trochę obiektywizmu koleżanko!

Edytowane przez KISI_72
Czas edycji: 2010-06-07 o 00:24
KISI_72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 08:43   #1886
patyczak22
Raczkowanie

Cytat:
u kogo masz operacje?
miesnie od zeber odrywa tylko dr Skwiercz z tego co mi wiadomo przy metodzie implementacji zelka pod oba miesnie piersiowe i to jedyny znany mi jak narazie dr ktory robi taka metoda
ps. poza tym nie bedziesz nic czula, bedziesz uspiona przeciez, a jak sie obudzisz dostaniesz przeciwbolowe i juz bol to taki jakby ci na klacie slon siedzial - tak bym to porownala ale da sie przezyc !!
ja najwiekszy bol czulam zaraz po wybudzeniu sie z narkozy, potem juz coraz lepiej a wychdozac z kliniki po 2 dniach dostalam 2 apapy tylko i potem juz w domu jedynie ibuprom bralam - w miare regularnie zeby nie doprowadzic do momentu ze czuje bol. ale to moze tylko ja tak latwo przeszlam operacje, bo szczerze mowiac nastawialam sie na kosmiczny bol i 2 tyg wyciete z zyciorysu a ja po paru dniach juz lazilam na spacerki, zakupy itp a ponoc pod oba miesnie najbolesniejsza metoda.. wiec glowa w gore!
ja mam u Sirka. To mnie pocieszylas ze nie kazdy odrywa miesien bo przeczytalam o tym na internecie i az mnie ciarki przeszly
Moze jestes odporna na bol- ja raczej nie, ale wiem ze beda mi podawac ketonal
patyczak22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:35   #1887
malinka_18
BAN stały

Cytat:

a mi nie kazal robic badan. Mialam tylko oddac uzupelniona karte z pytaniami (np czy kiedykolwiek mialam zapalenie pecherza, czy palec itp) a ze wszedzie zaznaczylam "nie" bo nigdy szczegolnie na nic nie chorowalam to nie wymagal badan
Z tym ze moge byc na cos chora a o tym nie wiedziec. Nie pytal sie nawet czy na zoltaczke jestem szczepiona a nie jestem. Rownie dobrze mozna sprowadzic kogos z ulicy kto powie ze jest zdrowy bo tak mu sie wydaje i go poddac zabiegowi
Hmm to tak trochę niefajnie, że nie zlecił badań. A gdyby Ci coś dolegało? A Patyczak22 zrobiłaś badania na własną rękę czy nie?
Tak jak mówisz, w taką kartę można wszystko wpisać.. że jest się zdrowym, że ho ho!!!!
Jak pójdę na wizytę to dokładnie wypytam się co do badań!!
malinka_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 10:10   #1888
horo
Zakorzenienie

GG do horo

Dziewczyny,
ja również nie miałam zleconych żadnych badań do wykonania przed op
I nie dlatego. ze Dr nie zależy na zdrowiu pacjentów, ale dlatego, ze wszystkie niezbędne do op badania miałam wykonane przed zabiegiem w klinice... sam Dr powiedział, ze wyniki badań sprzed x czasu niekoniecznie mogłyby być takie jak w dniu op, więc taka opcja jest wg mnie znacznie lepsza. I badania te były wliczone w koszt całej operacji... więc nikt nie chciał na mnie dodatkowo zarobić.
Poza tym, miałam juz wcześnie badaną grupę krwi, ale... badanie toi wykonano mi dodatkowo... dla pewności. Więc niemozliwym wydaje mi się, ze Dr (o którym tutaj piszemy) pominąłby cos tak ważnego jak badania.

horo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 10:24   #1889
trelek_
Rozeznanie

Cytat:
MAGERA szczerze mowiac chyba nie jestem swiadoma wszystkiego i wole nie byc :/ A pracuje po 12 h od rana do nocy i pierwszy dzien wolny mam wlasnie w dzien operacji. Nie chce jej przekladac. zaluje ze nie umowilam sie z anestezjologiem wczesniej bo mialabym czas zrobic badania.
To jakaś kiepska wymówka Można iść do laboratorium przed pracą i szybko zrobić badania. Sa laboratoria całodobowe, gdzie bardzo wcześnie można oddać krew na badania... lub pół godziny później przyjść do pracy. Wszystko da się zrobić
Ja bardzo bałam się narkozy, wiedząc, że jestem zdrowa. Bez badań NIGDY w życiu nie pozwoliłabym się uśpić i pociąć A badania powtarzałam, bo za pierwszym razem wyszła mi zła krzepliwość. Potem okazało się, że jest wszystko ok, ale ta przypadłość nie musi dawać większych objawów, a na stole operacyjnym to już kłopot... (wizja wykrwawiania podczas operacji mączyła mnie nawet w snach ). Nie chcę Cię straszyć, ale takie badania to ani wielki kłopot ani wielkie pieniądze, a bez nich to trochę jak rzut monetą - uda się czy się nie uda?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

Horo, jeżeli będzie miała robione w klinice przed samą op to luz. Ja zrozumiałam, że nie musi mieć żadnych badań, a wszystko ma się opierać tylko na wywiadzie przeprowadzonym przez anestezjologa.

moje 360cc
trelek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 10:29   #1890
Samiii
Zadomowienie

z brakiem badań do zabiego chyba się pierwszy raz spotykamy na forum.. ja nie kojarzę żeby wcześniej ktoś nie musiał nic badać, nawet krzepliwości..? ojjjj
prywatnie badania można zrobić w laboratorium, które pracuje do późnych godzin, większość wyników jest z dnia na dzień
ja do zabiegu rok temu miałam listę badań, teraz parę tyg temu miałam reoperację jednak i tak samo, tylko na antygeny żółtaczkowe nie musiałam robić, bo doszczepiałam się w zeszłym roku - a jak poszłam do mojej lekarki domowej po skierowanie na te badania to stwierdziła że skoro rok temu robiłam i nie powychodziły jakieś szczególne anomalie, to mi nie potrzebne i mi nie da więc podejścia są różne, ale ja z moją fobią narokozową bym wolała wiedzieć czy wszystko jest ok zanim mnie uśpią
--> ja zrozumiałam tak samo jak Trelek - że badań ma nie być bo nie są potrzebne, ale może faktycznie coś nie tak zrozumiałyśmy obie

Cytat:
czytałam że jeszcze przy implantacji przez pachę wkłada się implant pod oba mięśnie
bo inaczej się podobno nie da wtedy

Cytat:
Sami kiedyś opisywała swoje wrażenia po stosunkowo niedługim, ale intensywnym nasłonecznieniu (rety a może to było długie, ale nieintensywne??? Sami! Help!!!!!!!!!)
ja posiedziałam w raczej chłodzie na słonku kilka godzin (nie opalając się) i mi cycki oszalały zrobiły się megagorące w środku, chodziłam je coldpackiem
na szczęscie nic się nie stało przez to, ale mam awersję teraz do leżenia na słońcu plackiem dłużej niż pół godz bez chłodnego okładu na piersi

a na solarium miesiąc po zabiegu to i ja poszłam mój dr każe po miesiącu generalnie wracać do normalego życia ćwiczyć można powoli, na solarkę chodzić itd
też zaklejałam blizny plastrem (powinno się je chrnoić przed uv przez rok), chodziłam na 8-10min na łózko z klimą (żeby się nie przegrzewać) i było ok. teraz jak mi minie miesiąc od tej popraweczki, to też idę, bo już straszę sama siebie bladością
nie byłam na opalaniu od grudnia...

a w kwestii mojej reoperacji - wynikała ona ze zbyt niskiego umiejscowienia wkładek - dr wyjął mi podczas zabiegu wkładki, usunął torebki, wypreparował wyżej kieszeń i potem podszył ją trochę wyżej dzięki czemu wkładki mam trochę wyżej, blizny niżej (czyli lepiej, bo wcześniej miałam koło 1,5-2cm nad fałdem), płaciłam tylko za anestezjologa
strzeję się chyba, bo nie pamiętam jeśli już to pisałam to wybaczcie

Edytowane przez Samiii
Czas edycji: 2010-06-07 o 10:30
Samiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości