Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-06, 13:24   #451
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Witam w kolejny słoneczny dzionek

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
W ogóle mam problem, JAK zapinać, tzn. jak stoję i się schylę (wszystko w rozkroku oczywiście) to nie mogę oddychać, jak siądę na krześle to jeszcze gorzej, bo gniotę brzuch. A jak siadłam ostatnio na podłogę... to nie dałam rady sama wstać
hehe ja wymyśliłam teraz taki patent, siadam na wersalkę i zadzieram nogę na wersalkę lewą na lewą stronę, (zgiętą wpół) a prawą na prawą i jakoś powoli daję radę

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
jesteście takie zdechłe jak ja? Bo coś się ostatnio szybko męczę i właściwie już bym się położyła spać
Ja się czuję w miarę, co prawda też wieczorem wcześniej idę spać, ale w dzień mam sporo energii i jakoś daję radę ;-)

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Dla porównania mój bęben w 28tc
Spory bębenek

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Juz wrocilam z PL jestem bardzo szczesliawa bylam na usg i...... ..nosze pod sercem dziewczynke
Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Ja piekę w automacie, chleb w każdym razie jest po prostu nieporównywalny no i przede wszystkim wiem co jem, a rano cieplutki chlebek to po prostu bajka...
Też się przymierzam do kupna

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość

Jak Wam mija długi weekend dziewczyny?
Ja tak jak już pisałam cały weekend sama na wyjeździe, bo mąż remontuje mieszkanie.
Wczoraj ładnie się opaliłam u babci, dziś troszkę opaleniznę doprawiam.
Zaraz zmykam na kawkę do przyjaciółki bo mieszka nie daleko.
Rodziła dzieci w tym szpitalu co ja zamierzam, więc przeprowadzę dziś szczegółowy wywiad.

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Mam tylko pytanie...miewacie takie ciągnące bóle brzucha?
Nie mam więc nie pomogę, może poleż dzisiaj a do lekarki zadzwoń jutro jeśli nie przejdzie.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 13:36   #452
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
[B]
Może zwróciłaś uwagę czy jest nowy model Boldera SD Ecoline? Bardzo chciałabym zobaczyć ten wózek na żywo i tak sobie myślę, że może się postarali i sprowadzili tę nowość na te targi.
mi sie zawsz na internecie podobaly Implasty, najpierw Bolder SD a teraz te nowe. Kiedys ktoras z dzieczyn napisala ze jest "krowiasty " na zywo i rzeczewiscie, bo dzi go widzialam w kosciele. Duzy i szeroki.
Teraz juz jestem przekonana na 100% na x lander.
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 15:34   #453
Zuziczka
Rozeznanie

Witajcie DZIEWUSZKI!!!

i AM BACK

Narazie nadrabiam Was, uff, ale naplodzilyscie rowno! (przy okazji podziwiam nowe zdjecia brzuszkow) Jak nadrobie to dolacze, choc juz wcielo mi czesc cytatow, grrrr.
---------------------------------------------------------------------------
Aha, powiem tylko, ze ALEKSANDER ANDRZEJ zawojowal jednych i drugich dziadkow.
A ja niestety sie rozlozylam i codziennie mam inhalacje (cholerna pogoda) i cos mi nizej schodzi wiec smierdze czosnkiem juz 5 dzien..
Stary 2010-06-06, 16:00   #454
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
w HAppy Mum widzilam kostiumy- pewnie drogie, ale wiem ze byly takie jednoczesciowe. Mozesz kupic tez pareo ( w Tesco najtaniej, nie kupuj w sklepach z kostiumami bo sa drogie)

Aha- bylam w Ujastku, ogladalam sale. Podoba mi sie jest ok. Ode mnie troche daleko bo mieszkam na Ruczaju ale mysle ze wytrzymam aby dojechac.
No ja byłam w Huppy mum ale nie chce typowego ciążowego bo kosztują około 150 zł a co ja z nim później zrobię.
A pojechałaś do Ujastka wcześniej się umawiając bo ja tez planuję tylko nie wiem jak to zrobić?

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem,że jestem trochę pod wrazeniem lasek co teraz gdzieś wyjeżdżają.Nam się też marzyły wczasy w tym roku za granicą,ale w tej sytuacji największe marzenie siedzi w moim brzuszku wiec wiadomo-wczasy w przyszłym roku.Teraz jakoś się siebie nie wyobrażam nad ciepłym morzem,bo ani za bardzo się poopalać(nasze słońce trzeba ostrożnie dozować,a tam to już wogóle)a ja uwielbiam kąpiele morskie i słoneczne a tak to raczej pod parasolkiem bym siedziała i to w cieniu hihi a zwiedzanie czy coś w tym stylu raczej tez mnie teraz nie rajcuje bo wystarczy,że wyjdę u nas z psem na górę pod las i sapie jak lokomotywa i zaraz do domku bo siku a czasem brzuszek poboli,i wtedy zaraz leżec i odpoczywac,wiec podziwiam serio te,które chcą i dają radę
No ja sobie nie wyobrażam posadzenia się na stołku pod parasolem i siedzenia. Słońce w ograniczonej ilości nie szkodzi sa duże filtry i kapelusze na głowę. Poza tym ja nie należę do aktywnych ale oklapnięcie na pupie nie w moim stylu i chętnie pozwiedzam Rodos. Zgodę lekarza mam i nie chce robić z Ciąży choroby myślę ze nei ma w tym nic złego

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość

ja kostium kapielowy mam jednoczesciowy czarny, kupilam po porodzie jak chodzilam na basen rozmiar L i jest ok.
troche szkoda mi kasy na ciazowy kostium bo raptem ile go ponosze ? a na basen codziennie nie biegam
Ja byłąm dziś w Tesko i są fajne kostiumy za 30-40 zł więc chyba się na nie zdecyduję

Cytat:
mi sie zawsz na internecie podobaly Implasty, najpierw Bolder SD a teraz te nowe. Kiedys ktoras z dzieczyn napisala ze jest "krowiasty " na zywo i rzeczewiscie, bo dzi go widzialam w kosciele. Duzy i szeroki.
Ja pisałam że jest krowiasty i Ja tez zdecydowałam się na xlandera xa
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 16:11   #455
waniliaania2009
Wtajemniczenie

IlonaN2- nie umawialismy sie, pojechalismy w sobote i tam byla pani na trecepcji to ja wypytalismy, a sale byly wolne to nam pokazala ta pani. Musisz tylko kupic ciapy te foliowe ale sa automaty.
Hm widze za masz termin pozniej....to pewnie bede ci zdawac relacje jak bylo

A ja sie zastanawiam nad wymiarami lozeczka bo widze ze sa rozne. JAkiej wielkosci wy planujecie kupic? ja bym chciala aby lozeczko starczylo jak najdluzej.

A co do wyjazdow to ja tez nie rozumie, dlaczego niektorzy uwazaja ze dzieczyna w ciazy nie powinna sie ruszac. Jak czuje sie dobrze to czemu nie. Ja rok temu, jak bylismy na podrozy poslubnej w Turcji to widzilam dziewczyne w ciazy i widac ze nawet nieziemski upal jej nie przeszkadzal (chyba ja go gorzej znosilam niz ona hehe). Mi sie wydaje ze to zalezy od osoby, a nie o to ze jak ktos jest w ciazy to musi siedziec w domu.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-06 o 16:20
Stary 2010-06-06, 16:31   #456
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

A co do wyjazdow to ja tez nie rozumie, dlaczego niektorzy uwazaja ze dzieczyna w ciazy nie powinna sie ruszac. Jak czuje sie dobrze to czemu nie. Ja rok temu, jak bylismy na podrozy poslubnej w Turcji to widzilam dziewczyne w ciazy i widac ze nawet nieziemski upal jej nie przeszkadzal (chyba ja go gorzej znosilam niz ona hehe). Mi sie wydaje ze to zalezy od osoby, a nie o to ze jak ktos jest w ciazy to musi siedziec w domu.
Ano właśnie ja czuję się dobrze i nie będę siedział w wakacje w domku skoro możemy sobie pozwolić na wyjazd. A samolot wybrałam dlatego że po 3 godzinach będę na miejscu a nei tak jak na początku planowaliśmy po 12 godzinach jady samochodem do Chorwacji
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 16:33   #457
szokoladka74
Raczkowanie

Pandziolko i inne słodkie Brzuchatki -śliczne i zgrabne brzusie
Majeczko - buziaki dla Alusi

Cytat:
Napisane przez Ray Pokaż wiadomość
hej
wolalabym kupci laktator dobry, to na pewno sie przyda...
bo w 3 dobie dochodzi nawal pokarmu i treba go jakos odciagac, a nawet jak byscie mialy problem na poczatku z karmieniem to mozecie odcagnac siare i mleko i podac strzykawka. laktator sie przydaje zawsze wedlug mnie, b pobudzic laktacje, odciagnac nawal, czy generalnie odciagnac pokarm jak bedziecie kiedys chcialy wyjsc.
W 3 dobie i owszem jest nawał mleczny, to nieuniknione, ale przestrzegam przed odciąganiem, bo możecie wywołać odwrotny skutek. Położna mi tłumaczyła,że pierś "musi się nauczyć" ile ma produkować, w zależności od potrzeb dziecka, a jak odciągacie, to "myśli", że karmisz bliźniaki i tym bardziej produkuje.
Mi kazała brać ciepły prysznic i polewać piersi LEKKO uciskając (nie masując czy gniotąc, bo można przewody mleczne uszkodzić), tylko żeby spuścić troszkę ciśnienie zapobiegać "kamieniom" w piersiach), a w domu polecam okłady z utłuczonych liści kapusty

Solarium - oczywiście NIE, ale zamiast - ja np. używam chusteczek brązujących ( a jestem o bladej urodzie ) i są super, tyle,że na tydzień jedna i ja kupowałam po 1zł w promocji
takie - http://www.allegro.pl/item1055764658...opalajaca.html

Weronisiu - ile u was kosztuje ten Loreal Sublime mleczko, które używasz ? Bo wybieram się do Niemiec i może nie opłaca się przywozić ?

Uff... skończyłam 27 tydzień. Ależ jeszcze daleko do końca...

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png

Edytowane przez szokoladka74
Czas edycji: 2010-06-06 o 16:37
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 16:34   #458
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez naked21 Pokaż wiadomość
no ładnie III część, a III trymestr za tydzień
8.5 kg nadwyżki, chociaż wszyscy mi mówią, że poszło tylko w brzuszek.. tiaaa tylko dlaczego wszystkie majtki wpijają mi się w biodra :/

dziś byłam na tym piciu glukozy rano, bosh jedyny plus to taki, że teraz kompeltnie odrzuca mnie od słodkiego

jesli chodzi o ubranka dla Maleństwa to ja wpadłam w jakieś szaleństwo, już mam w zasadzie wszystko od 0-6 miesięcy nawet śpiworek, kurtki, czapy.. teraz bym to mogła na okrągło układać w szafce limit wydanej kasy na dzidzię wyczerpany. Reszta w lipcu
Naked- u mnie tez duzo na plusie, hehe. Glukoza juz za mna, a z ciuszkami mam dokladnie to samoooo!

Cytat:
To ja też się pochwałę moim dzisiejszym brzucholkiem
Dziś zaczęłam 25 tydzień
Ciuszki "domowe", w dodatku spodnie z plamką
Kalex, Ilona, Ycnan- super brzuszki!

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
A coś wam napiszę bo byłam u Promotorki i mam już 60 stron pracy doktorskiej i zaakceptowała je. Jakieś małe zmiany będą ale ich się spodziewałam i ciszę się straszni bo wróciła nadzieja że przed porodem zdarzę ją napisać
Ilonka- bardzo sie ciesze!!! Gratulacje~!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
no i ja po lekarzu... caly czas myslalam ze to 28/29 tydzien a to juz 29/30 i pan doktor powiedzial ze nawet blizej 30! i ze zostalo nam okolo 10 tygodni, dal mi kartke co do szpitala potrzebuje nie po to zeby kupowac ale zeby poczytac i na nastepnej wizycie bedziemy juz o tym rozmawiac.. a ze on wyjezdza na urlop(za 2 tyg) to widzimy sie za 4 tyg.. (ale dal mi nr do szpitala - kliniki - gdzie mnie przyjma jakby cos sie dzialo przez ten okres gdy bedzie na urlopie) no ale co najwazniejsze:
zapalenie wyleczone, brzuszek miekki, szyjka zamknieta wszytko ksiazkowo, nasz dzidzolek ma wszystko na 30 tyg oprocz nog ktore jak powiedzial pan doktor po mamie sa bardzoo dlugie bo juz na 31i pol ale powiedzial ze wszystko jest ok i patrzac na wysokich rodzicow poprostu bedzie dlugiii aaaa i wiecie co nasze szczescie ma juz KILO 700! az sie przerazilam i mowie do lekarza ze duzo ze wielki a on ze nie ze to wwszystko idealnie ksiazkowo.. no i ze lezy glowa w dol jak grzeczny chlopczyk i ze juz nie ma tyle miejsca zeby sie przekrecic wiec bedzie wszystko dobrze... (no chyba ze ale powinno juz tak zostac)
aaa i powiedziala ze przez te dlugie nogi bedzie mogl mnie mocno kopac przy pepku w zoladek i zebra itd
no i wszystko jest ok mozemy jechac do wroclawia i do polanicy wiec dlugii week na wyjezdzie
aaaa jeszcze jedno powiedzial ze to twardnienie brzucha juz jest calkiem normalne (patologiczne jest do 3 trymestru) a w 3 poprostu macica sie przygotowuje do porodu i napina ale zebym sobie wtedy odpoczywala i nieprzemeczala sie
Martucha- yuupie!!! Nie mozna miec lepszych wiadomosci! Nawet kopy Malego wtedy da sie przelknac

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Kliwia7 no polecam się
Martucha w takim tempie to ty jeszcze w lipcu urodzisz fajnie, że wszystko z dzidkiem ok Moja ginka mi nie zmienia w ogóle dat, bo te z usg są właśnie bardzo ruchome a i tak urodzimy między 37 a 42 tygodniem
Gabisun- moj gin tez nie zmienia daty podaje dokladnie ten sam argument co Twoja ginka. A szkoda, bo Maly Olek byl ostatnio prawie o tydzien wiekszy niz powinien

Cytat:
No to ja męża mam - cacuszko Bo i posprząta i ugotuje

Edit: Znalazłam ^^ :
Przyczyny małowodzia
1. Ze strony płodu:
Niedrożność dróg wyprowadzających mocz, brak czynności nerek płodu
Wewnątrzmaciczny opóźniony wzrost płodu
2. Inne przyczyny
Pęknięcie błon płodowych

Ale żeby nie było, że straszę - za mało wód płodowych nie oznacza od razu małowodzia. To stwierdza się, jak jest ich już bardzo mało.
Ycnan- ja tez nie narzekam na mojego mezczyzne Posprzata, ugotuje, poprasuje i jeszcze zakupy zrobi Do tanca i do rozanca, hehe.
Z tym malowodziem to nie wiem mi lekarz nigdy nic o wodach nie mowil, o szyjce tez nie. Wiec chyba w porzadku mam...

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
mam pytanie...na każdej wizycie jesteście badane dowcipie??
Bo ja tylko za pierwszyma razem byłam, jakieś 4 miesiące temu..
Później to tylko pytała czy wszystko oki tam na dole, czy nie mam upławów itp.
Wystraszyłyscie mnie jednak z tą szyjką i poprosze żeby wkońcu mnie zbadała, zwłaszcza, że i mi czasem brzuszek twardnieje..może nie często ale twardnieje...
Aaneczka-mam wizyty co miesiac i na kazdej mam "wizyte dowcipna" i usg przez brzuch. Uplawy niestety tez mam, takie zapalne i lekarz mi dosc czesto przepisuje clotrimazol( choc zadnych bolow nie mam itp)

Cytat:
Napisane przez dash Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale się zestresowałam! weszłam na nasz wątek a tam pusto i nikogo nie ma! a Wy już tutaj no także jestem już z Wami w III wątku
Do dziewczyn po 24 tc:
Czy Wy też czasami dostajecie takie mocne kopniaki? Bo mi czasami się nieźle dostaje i już się zastanawiam co będzie za dwa miesiące...
Dash-Dzisiaj skonczylam 24tydzien I Mały, choc ogolnie spokojny, to kopie i kopie Ciezko mi powiedziec czy mocno czy nie, ale odczuwalnie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Kurcze u mnie odwrotnie, przez 3,5 roku mieszkania razem to ja chyba z 5 razy miałam odkurzać w rękuU nas jest taki podział- mąż w piątki jest wcześniej w domu niż ja i sprząta co tydzień całe mieszkanie- zostawia mi tylko toaletę i łazienkę.
Zmywamy na zmianę, ale ostatnie miesiące kiedy jestem w ciąży to raczej stara się mnie wyręczać (czasami muszę walczyć o dostęp do zlewu).
Pranie wstawiam ja i prasuję ja od zawsze.
Gotujemy na zmianę ale częściej ja.
Piwnica to teren męża.
Ogólnie dużo mi pomaga i pomagał zawsze- u nas jest równouprawnienie w tych kwestiachale my podobnie wracamy do domu, jesteśmy już ok. 16.
Pewnie tam gdzie TŻ pracuje do późna to kobieta więcej robić musi.
Któraś z dziewczyn pisała coś o zakazie picia kawy? A dlaczego? Z tego co czytałam i potwierdził lekarz, to nie ma przeciwwskazań do wypicia 1-2 filiżanek kawy dziennie.
Ja do 20-tygodnia nie piłam bo mnieod kawy mdliło, ale teraz zaczęłam i w pracy rano piję małą rozpuszczalną z mlekiem. A czasami nawet sypaną.
Szczesliwa- mamy podobnych mezusiow My tez wracamy podobnie do domu (kolo 18tej), ale ja teraz jestem na L4 i co tu duzo mowic jestem Kura Domowa Na szczescie to przejsciowe. Siedzimy z Olkiem w domu pichcimy obiadki i planujemy przemeblowania.
Co do kawy to ja nie pijam, odrzucilo mnie na poczatku ciazy. No i kawa wyplukuje zelazo, a ja ciagle z ta anemia ... Ale Inke pije i to z mlekiem nawet!

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny!

popłakałam się ze szczęścia, bo jakąś godzinkę temu poczułam kopniaczka w dole brzucha od mojej małej! pierwszy tak wyraźny! w dzień dziecka a po nim jeszcze była przez chwilę seria mniejszych

mnie od wczoraj boli głowa i przez to mam nasilone mdłości, więc dziewczyny nie jesteście same. W sumie nigdy nie wiadomo po czym człowieka zmuli.
Kalex- ciesze sie, ze i Ty sie wreszcie doczekalas kopniaczkow!

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam te wyniki ze szpitala ... Po 2 godzinach po 75g glukozy mam 110. Dobrze czy źle?
Dobrze, mi wyszlo tak samo . Przed 79, a po 2h 110.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Lece nadrabiac dalej,ufff...

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-06-06 o 16:35
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 17:57   #459
Ray
Zakorzenienie

szokoladka wiem o czym piszesz
ale jak masz piersi jak balony ktore maja eksplodowac po chwili to zadne kapusty ci nie pomoga jak nie odciagniesz troche, by wlasnie spuscic cisnienie..
nie chodzilo mi o odciagniecie calego pokarmu tylko troszkie by przyniesc ulge, probowalam recznie i mordega dla mnie to byla, lepszy laktator.

poza tym pisalam jak nie do tego to przyda sie do innych rzeczy tez.

ja jestem dzis wykonczona, zaczylsm miec kryzys matczyny jakis...
moja corka jest nie do okielznania, powaznie zastanawiam sie nasd poslaniem jej do przedszkola... bo miala isc dopiero za rok. moze grupa dzieci, pani wplyna na jej zachowanie lepiej, i do poludnia bede mogla odetchnac a ona bedzie miala towarzystwo. Musze to przemyslec. tzn gdyby nie ciaza poszlaby na pewno ale boje sie chorob przynoszonych z przedszkola

chyba potrzebuje "urlop" od bycia mama na kilka dni.
Stary 2010-06-06, 18:36   #460
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
O rzesz TY! Dlaczego mi to zrobiłaś teraz marzę o ciepłym chlebku
hehe a mój pyszny wyszedł. Musiałam oczywiście zjeść trochę ciepłego z masełkiem- lubię jak się rozpuszcza

Cytat:
Ninaad masz automat czy pieczesz sama?
Ja piekę w automacie, chleb w każdym razie jest po prostu nieporównywalny no i przede wszystkim wiem co jem, a rano cieplutki chlebek to po prostu bajka...
Dobrej nocy dziewczyny
ja wyrabiam ciasto ręcznie a piekę w zwykłym piekarniku, tylko wcześniej naparowanym. No i chlebek bez dodatku drożdży, tylko na prawdziwym zakwasie- też sama go pracowicie hoduję i doglądam (jakoś nie podpasowały mi te zakwasy w proszku)

Cytat:
ja się z tobą w zupełności zgadzam- ale ja np nie czuję się na siłach, żeby spędzać urlop tak jak zwykle- czyli aktywnie, dużo łazić, zwiedzać, pływać itp. A "obijać" się na urlopie i lenić- nie lubięI dlatego odpuszczamy sobie w tym roku.
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 18:53   #461
Zuziczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agata81 Pokaż wiadomość
Hej Kobietki!
Ja dziś jestem bardzo zadowolona. Mialam usg połówkowe i będzie DZIEWCZYNKA.
Agatko- Gratulacje! Bedzie mala Majeczka

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
FOtki ciuszków z Tesco
oraz mój brzusio 26tc
Mpiczku- sliczny brzusiol! I fajne te ciuszki z Tesco, mam troche daleko ale moze sie wreszcie wybiore. Wyglada na to, ze warto naprawde. sa tam moze kombinezoniki??

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Ray robiłam remont w przedpokoju. Malowałam sufit i tapetowałam ściany. Kupiłam dywanik i kilka ozdób. Powiesiłam w ramkach nasze karykatury
Dziś nadal bolą mnie wszystkie mięśnie. Więcej już nie będę tak szaleć.
Jutro mam gości, więc znowu nie odpocznę. Może w piątek dopiero.
Jak się z wszystkim uporam, to zrobię zdjęcie mojego przedpokoju i się pochwalę.
Weronisia- oj, przesadzilas z ta praca Kobitko!! ale sama mysle o podobnej akcji u siebie, hehe. Na pewno jestes teraz z siebie dumna! A jak mezus na zmiany? Nie lał po tylku??

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
a wogóle to niewiem co to humorki ciążowe??!!
może dlatego,że mój G to poprostu spełnienie marzeń o męźczyznie i mimo,że wiadomo czasem sie tam cos nie zgadzamy,ale nigdy przez te 11 lat razem nie obrazilismy sie na siebie dłuzej niz 15 min!!!! serio!!
ja mam trudny charakterek ale on juz mnie zna i wie co i jak, kiedy trzeba zareagowac a kiedy dac "głuptaskowi" sie wykrzyczec hihhihi
i ugotowac super umie,posprzątac,autko naprawi,trawke skosi,pralke puscic(bo widziałam juz ze dla niektorych facetow to mega problem) i naprawic,jest wrażliwy a kiedy trzeba to i twardziel,ale w rozsądnym tego słowa znaczeniu,nie lubi pajacowanki w stylu macho,wiec moze dlatego niemam na co miec humorków itp bo kocham go nad zycie i wiem,ze zawsze mogę na niego liczyć!!

a pozatym to JEM TERAZ TRUSKAWYYYYYY PO 9 ZŁ/KG kupiłam i są pyszneeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee a jak wróci z pracy G to robimy grilka na tarasie bo pogoda się u nas zrobiła nawet całkiem ładna nareszcie!
Evi-no no, mezus na schwal!!! Oby bylo takich jak najwiecej!
Wcale nie drogie te truskawy, my ostatnio placilismy 14zl w Poznaniu, a w Slubicach stoja po 10zl Oczywiscie kusza kusza i skusily i nas, mniam mniam

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
Dyskutowalyscie o dotykaniu brzuszkow. Ja wlasnie mialam ostatnio po raz pierwszy taka sytuacje. Kupowalam krem do twarzy i wybieralam dosc dlugo (bo zaden zapach mi jakos nie podchodzil). I nagle jedna pani sprzedawczyni poglaskala mnie po brzuchu (jeszcze dodatkowo mnie to zszokowalo, bo chciala sie jakby w ten sposob "skumplowac"). No i ja w tym szoku tez ja poglaskalam, a co...
oj Kochana, alez sie usmialam... HA HA ha, dobre to!

Cytat:
Wszytskie moje kolezanki sugeruja aby kupic butelki firmy AVENT. I teraz pytanie ile ich kupic na poczatek- napewno 4-5 miesiace pierwsze bede karmic. Potem jak pojde do pracy to ponoc mozna zamrazac. Co powinnam wiec kupic: podgrzewacz do butelek, ile butelek, sterylizator i laktator? czy te wszytskie rzeczy tez z firmy Avent- czy polecacie jakas inna fime tez. Ja zupelnie jestem zielona w tych butelkowych sprawach- wiec czy moze ktoras z was mi wyjani? bardzo prosze
Ja kupilam Aventa w promocji 125 i 260. Reszte, jesli bedzie potrzebna, kupie pozniej

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Aaneczka - dzieki za liste doswiadczen! Przeczytalam uwaznie i na pewno takie info jest bardzo przydatne! Duza Buzia dla Ciebie!
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja mam podobnie... w dodatku nie mam wanny, lecz prysznic... i to najmniejszy z możliwych 80x80 - półokrągły!!! Ciasno tam troszkę. O goleniu (nawet nóg) wewnątrz brodzika nie ma mowy... Chyba, że przy odsuniętych drzwiach A przed nami jeszcze 3,5 mca - to będzie JAZDAAAA
Angelikaw-u mnie to samo, maly prysznic, klaustrofobiczna lazienka. I niedlugo to chyba bede siedziec na kibelku z noga w zlewie, aby cos sie ogolic A co to bedzie pozniej? hahaha

Cytat:
Znam ten ból Kupiłam jakiś czas temu butki z zapięciem właśnie i się ze mnie wszyscy śmieją, bo zapinam jakieś 4-5 minut W ogóle mam problem, JAK zapinać, tzn. jak stoję i się schylę (wszystko w rozkroku oczywiście) to nie mogę oddychać, jak siądę na krześle to jeszcze gorzej, bo gniotę brzuch. A jak siadłam ostatnio na podłogę... to nie dałam rady sama wstać Zaczęłam się z tego śmiać i już w ogóle porażka W końcu podniosła mnie mamcia
Ycnan- kolejna aparatka. Dziewczyny, sie rozkaszlalam przez Was normalnie. Chyba za duza mam wyobraznie (ja juz tez nie zapinam butow, chyba bede w klapkach chodzic )

Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Witam mamuski

Juz wrocilam z PL jestem bardzo szczesliawa bylam na usg i........nosze pod sercem dziewczynke
Majeczka- gratulacje!!!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Widze, ze sie zlitowalyscie i nie piszecie dzis za duzo
Ale NADROBILAM! uf uf

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
hehe a mój pyszny wyszedł. Musiałam oczywiście zjeść trochę ciepłego z masełkiem- lubię jak się rozpuszcza
ja wyrabiam ciasto ręcznie a piekę w zwykłym piekarniku, tylko wcześniej naparowanym. No i chlebek bez dodatku drożdży, tylko na prawdziwym zakwasie- też sama go pracowicie hoduję i doglądam (jakoś nie podpasowały mi te zakwasy w proszku)
ja się z tobą w zupełności zgadzam- ale ja np nie czuję się na siłach, żeby spędzać urlop tak jak zwykle- czyli aktywnie, dużo łazić, zwiedzać, pływać itp. A "obijać" się na urlopie i lenić- nie lubięI dlatego odpuszczamy sobie w tym roku.
ninaad- Szacunek Ninaad dla tego chlebka na zakwasie i zakwasu samego. Moja mama sie tez w to bawi i efekt jest wspanialy! Oj oj, az mi slinka pociekla dla cieplego wyobrazenia samego... i to maselko, mniam!
Co do urlopu to my tez sobie odpuscilismy w tym roku (choc morze kusilo kusilo jak nigdy!) Lubimy oboje aktywny wypoczynekm, jesli lenistwo wakacyjne to max przez pol dnia
Stary 2010-06-06, 19:31   #462
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie przyglądałam się zbyt uważnie wózkom Bolder, bo wiedziałam, że nie można zamontować w nich fotelika Maxi Cosi i te wersje kolorystyczne w falki w ogóle mi się nie podobały.
Ja chcę dużą gondolkę, bo chciałabym powozić w niej dzidzię ok.6-7 m-cy, a jak będzie podnoszone oparcie (gondolka x-landera niestety nie ma tej funkcji) to dzieciaczek będzie widział co się dzieje na około i może nie będzie protestował na spacerkach jesienno-zimowych
Na plus Boldera przemawia też możliwość zamontowania siedziska spacerówki w obu kierunkach.

majka59, agata81 - gratuluję córeczek

MisQa - dzięki za info. Nawet się z domu nie ruszyłam po przeczytaniu Twoich wrażeń z targów

Dziś się dowiedziałam, że moja ciocia, która jest aktualnie w USA nakupiła już ciuszków dla naszego synka i że skoro do jesieni jeszcze trochę czasu to na pewno jeszcze dużo nakupuje. Jestem taka happy i już się nie mogę doczekać kiedy je zobaczę, a jeszcze bardziej kiedy będzie już październik i ubiorę w te cudeńka nasze Szczęście

Edytowane przez Majka232
Czas edycji: 2010-06-06 o 19:36
Majka232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 19:39   #463
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Klarissa, mam nadzieję, że słońce te krostki "wypali"
Co do bladości, to nie jesteś sama - wstyd z gołymi nóżkami wyjść z domu
A mnie jednak interesuje, jakim cudem poparzyłaś się żelazkiem pod pachą....

Moje "najdziwniejsze" miejsce poparzenia to była szyja, ale ja sobie chciałam włoski zgarnąć do tyłu podczas prasowania, bo mi przeszkadzały. A że nie odłożyłam żelazka...
Już nie jestem blada - posiedziałam na słonku dosłownie 2 godziny i jestem teraz różowa jak świnka Pigi a mówił mi tż, że się przypalę to mu nie wierzyłam...

Co do tego z żelazkiem - prasowałam firanki takie, które się bardzo źle prasują i byłam już tym zmęczona. W pewnym momencie firanka spadła mi z deski a ja niewiele myśląc wsadziłam żelazko pod pachę żeby mieć wolne ręce do łapania firanki co by mi na podłogę nie upadła Rana goiła mi się jakieś 3 miesiące, ale po 2 latach nie ma nawet śladu a wyglądało to dosyć źle...

Cytat:
Aha- bylam w Ujastku, ogladalam sale. Podoba mi sie jest ok. Ode mnie troche daleko bo mieszkam na Ruczaju ale mysle ze wytrzymam aby dojechac.
Ja się wybieram 13-go maja na Siemiradzkiego na dni otwarte a na Ujastek 15-go. Bo chyba pasuje już coś wybrać, prawda?

Cytat:
Klarissa- ja tez na twoim miejscu odmowilabym kuzynce, jak za podobna cene mozesz miec nowke, to nie ma co brac starego podniszczonego. A wozeczek bardzo zgrabny, podoba mi sie.

A czy kupowalyscie juz posciel do lozeczka? jezeli na allegro to prosze o link, jezeli posciel jest godna polecenia.
Zastanawiam sie nad poscielom do wozka- czy ona jest potrzebna? my kupimy wozek x-lander czy posciel sie wogole zmiesci? czy wy kupujecie?
Nie kupiłam jeszcze, ale chcę kupić tą, którą już tutaj zdaje się, że Shinexx rekomendowała:
http://www.allegro.pl/item1054788318...35_milpol.html

Też myślałam nad kupnem pościeli do wózka, ale bratowa przekonała mnie, że to bez sensu bo i tak się maluszka ubiera grubo w zimie, nie trzyma się go w samej pościeli. Więc może faktycznie wystarczy śpiworek i kocyk?

--------------------------------
A w ogóle to na wczorajszym weselu wybawiłam się jak szalona, wszystkie pościelówki zatańczyłam i objadłam się za wszystkie czasy a mój brzuszek zrobił furorę wśród gości - ba, nawet u płci przeciwnej powodzenie miałam Chyba nikt nie zwrócił uwagi na moją tragiczną cerę - może dlatego, że przed samą imprezą położyłam jeszcze 4 warstwę pudru

Edytowane przez Klarissa
Czas edycji: 2010-06-06 o 19:41
Klarissa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 19:49   #464
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
A ja niestety sie rozlozylam i codziennie mam inhalacje (cholerna pogoda) i cos mi nizej schodzi wiec smierdze czosnkiem juz 5 dzien..
No to kuruj się kobito

Cytat:
A ja sie zastanawiam nad wymiarami lozeczka bo widze ze sa rozne. JAkiej wielkosci wy planujecie kupic?
A co do wyjazdow to ja tez nie rozumie, dlaczego niektorzy uwazaja ze dzieczyna w ciazy nie powinna sie ruszac.
Łóżeczko kupuję 140x 70 czyli takie większe, przerabiane na tapczanik.

Jeśli chodzi o wyjazdy, to nikt chyba z nas nie uważa, że kobieta w ciąży nie powinna się ruszać. Każdy decyduje za siebie, biorąc pod uwagę to jak się czuje i na co pozwala lekarz. I każda dobiera sposób wypoczynku wg. własnego stanu. Ja np. pisałam, że nie wyobrażam sobie wyjazdu w tym roku do gorących krajów, ale za to spędzę kilka weekendów nad jeziorem na domku i nad morzem. Takie 3-dniowe wypady. Czyli też nie będę całkiem bez ruchu.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dziś się dowiedziałam, że moja ciocia, która jest aktualnie w USA nakupiła już ciuszków dla naszego synka i że skoro do jesieni jeszcze trochę czasu to na pewno jeszcze dużo nakupuje.
No i fajnie, sporo wydatków z głowy

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Już nie jestem blada - posiedziałam na słonku dosłownie 2 godziny i jestem teraz różowa jak świnka Pigi
--------------------------------
A w ogóle to na wczorajszym weselu wybawiłam się jak szalona,
Ja też się ładnie przy-brązowiłam w ten weekend. Tylko nogi słabiutko chwyciły a na nich mi właśnie zależało.

A zabawy i dobrego jedzonka zazdroszczę, ja mam wesele 21 sierpnia, ale to 6 tygodni przed terminem porodu więc się nie wyhasam.

Stary 2010-06-06, 20:11   #465
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Ja się wybieram 13-go maja na Siemiradzkiego na dni otwarte a na Ujastek 15-go. Bo chyba pasuje już coś wybrać, prawda?
hm... mi tez ciezko sie zdecydowac. Narazie wybralam Ujastek bo mam lekarke i szpital mi sie podoba....tylko strasznie daleko mam....boje sie ze nie dojade i w korku urodze ;(w aucie.
Daj znac jak bedziesz po i jaka jest twoja opinia na temat tych szpitali.

Jedna dziewczyna z lipcowych mam (miala termin na 8 lipca) urodzila dzis jejku pomyslalam sobie ze to juz blisko...brrrr.... Boje sie ;( Ja mam termin na 23 wrzesien, ale ok poczatka wrzesnia trzeba sie szykowac....

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-06 o 20:13
Stary 2010-06-06, 20:37   #466
ycnan
Zadomowienie

Klarissa, rozbroiłaś mnie tym poparzeniem Ale najważniejsze, że się zagoiło i nie ma już śladu
Super, że z wesela jesteś zadowolona i nikt nie zauważył pryszczyków
Ja też się przez weekend troszkę opaliłam, ale głównie ramiona/ręce, bo chodziłam dużo po mieście.

Cytat:
Jedna dziewczyna z lipcowych mam (miala termin na 8 lipca) urodzila dzis jejku pomyslalam sobie ze to juz blisko...brrrr.... Boje sie ;( Ja mam termin na 23 wrzesien, ale ok poczatka wrzesnia trzeba sie szykowac....
Hehe Ja się nastawiam, że na miesiąc przed będę mieć już wszystko pokupowane, a torbę do szpitala spakowaną Nigdy nie wiadomo, kiedy dzidzia zechce przyjść na świat
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 20:52   #467
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Angelikaw-u mnie to samo, maly prysznic, klaustrofobiczna lazienka. I niedlugo to chyba bede siedziec na kibelku z noga w zlewie, aby cos sie ogolic A co to bedzie pozniej? hahaha
niooo nasza łazienka jest tak ciasna, że ciężko mi nawet nogi ogolić

Cytat:
Cóż za bieg okoliczności.. Dziś urodziła też moja znajoma z innego forum - miała termin na 6 lipca. Wody odeszły jej już wczoraj ;/ Umęczyła się dziewczyna, ale jej synek ur. się całkiem duży dostał 10 pkt

--------
Byliśmy na zakupach w Cz-wie. Kupiliśmy szafkę na buty, którą potem skręcaliśmy... To było jak układanie puzzli

Jestem padnięta, idę spać... Miłego wieczoru!

Edytowane przez angelikaw
Czas edycji: 2010-06-06 o 20:54
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 21:32   #468
Eveliouses
Raczkowanie

Cellaris kurcze niewiem czy to to samo ale ja od zeszłego tyg miałam co kilka godz i często całą noc ból taki w podbrzuszu jakby przed okresem,dokładnie taki sam promieniujący do kręgosłupa... niewiem co to było i też sie martwiłam,ale byłam w pt u gina i powiedziałam mu,zapisał do karty,zbadał mnie i usg zrobił i powiedz ze wszystko ok.No to chyba dobrze,ale wczoraj znowu tak pobolało i zaraz się położyłam na godzinke i przeszło.Niewiem,chyba znowu nam się to wszystko tam naciąga i formuje,nie?

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

a tak na marginesie to czekam na dwa regały z allegro na buty(mam ich całą kolekcję hihihi ) i na torebki (masaaaa torebek)bo miałam taki specjalną garderobę z póleczkami na buty i torebki a teraz robimy z tego pokój maluszka no i trzeba gdzieś to pomieścić.Ale fajnie jak już będą regały bo znowu coś do przodu z pokoikiem malucha

---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

DOBRYYY Zuziczko
kuruj się kuruj mamuśka

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 21:39   #469
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
hm... mi tez ciezko sie zdecydowac. Narazie wybralam Ujastek bo mam lekarke i szpital mi sie podoba....tylko strasznie daleko mam....boje sie ze nie dojade i w korku urodze ;(w aucie.
Podobno przy pierwszym porodzie od pierwszych skurczy czy bóli do porodu mija wieeeele godzin więc zdążysz na pewno. nawet po odejściu wód jest kilka godzin na dotarcie do szpitala. Wiele znajomych już po rozpoczęciu akcji porodowej zdążyło jeszcze ugotować obiad, wziąć kąpiel, ogolić się, zrobić kanapki dla męża itp., a nawet iść na egzamin przed wyjazdem do szpitala.
Zresztą w domu szybciej czas leci, można posiedzieć na wizażu zanim skurcze będą częstsze zdać nam sprawozdanie z przebiegu skrczy i dopiero jechać
hehe a tak naprawdę teoria teorią i ciekawe jak to będzie, pewnie pierwszy ból i od razu w samochód hehe chociaż wszyscy odradzają, każda mówi że lepiej w domu czekać i sprawdzić czy to oby nie fałszywy alarm.

Jak to jest dziewczyny-mamusie, kiedy trzeba jechać? Podobno dopiero jak skurcze są co 5-6 minut i trwają co najmniej 40 sekund

Stary 2010-06-06, 22:10   #470
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Podobno przy pierwszym porodzie od pierwszych skurczy czy bóli do porodu mija wieeeele godzin więc zdążysz na pewno.
Ojjjj a tyle się tu mówi, żeby się porodami innych nie kierować ... Moja koleżanka (19 lat) poczuła pierwszy ból a za 3 godziny miała małą na rękach. Druga koleżanka (20 lat) poczuła pierwszy ból i za 4 godziny było po wszystkim. Obie rodziły po raz pierwszy. I jak się to ma do statystyk?

Edytowane przez bordowa
Czas edycji: 2010-06-06 o 22:11
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 22:33   #471
Limeta
Raczkowanie

Hej, hej. Pamiętacie mnie jeszcze? Widzę, że chyba nie, bo nie ma mnie już na liście, jak wcześniej byłam. Szkoda, że nikt do mnie nawet na PW nie napisał w tej sprawie. Niestety mimo tego, że siedzę na L4 rzadko zaglądam na forum z racji braku czasu, ew. zaglądam z drugiego konta, z którego nie chcę pisać. Trochę się u mnie "podziało". Wylądowałam też w szpitalu na podtrzymaniu. Obecnie jestem ciągle na lekach. I mimo, że chciałąbym rodzić sn to wisi nade mną widmo cięcia cesarskiego. Buuu.

No to się trochę wyżaliłam.
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-06, 23:19   #472
nicole007
Raczkowanie

Ale tutaj cicho sie zrobiło od kiedy słońce do nas zawitało

Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi dotyczące papieru.

Mam problem z wyborem wózka. Niby juz sie nastawiłam na tako jumper x -całość za 1100 zł ale ostatnio znajoma zaproponowała mi x-landera uzywanego za 800 i teraz nie wiem czy nowy tako na gwarancji czy uzywany x-lander. Szkoda ze ten ostatni nie ma spacerówki przekładanej...Nie wiem...
nicole007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 07:40   #473
aaneczka1984
Zadomowienie

Hej..
witam po weeku.....
Bylismy wczoraj u teściów na truskawkach i na grilu...
Najadłam sie kiełbachy, kociołka, no i z kilogramem truskawek dowaliłam...
całą noc zdychałam później

Domis sie pochorował....
latał po dworze w te ulewy, butki mu przemokły..no i masz babo placek..
tak kasła że szok, gardełko Go boli....
Biedny obudził sie w nocy ze strasznym płaczem, bo go kaszelek dusił...
Tż sie znerwował że młody ryczy, a ja się na męża znerwowałam że krzyczy na Domika...
Przecieżon bez powodu nie płakał...
ale tz wielce zmęczony......
niech se chłop przypomina jak to wczesniej było...
teraz sie nerwuje jak mały się raz w nocy obudzi....

Co do porodu, to ja 9gdybym miała sn) szybko bym nie urodziła..
rozwarcie powoli się powiekszało... mysle że z 12 godzin by to trwało..
Pojechałam jednak do szpitala wczesniej na ktg i już mnie tam zatrzymali bo mieli problem z wykryciem tętna płodu..
no i całe szczescie że zostałam , bo pomimo ze juz tętno wykryto i było niby ok zostałam w szpitali..
no i tak od 18 do 24.45 miałam nieregularne skurcze co 7-8 minut..
ni i dopiero rozwarcie na 2,5 palca..
jak poszłam na kolejne badanie rozwarcia zaczeło się...
straszny krwotok, brak tętna...cisnienie mi wzrosło do 200/160!!!
masakra jakaś....
a jak się obudziłam to przychodzi pielęgniarka że CÓRKA juz na świecie jest.... ja na to jak to córka no to poszła sprawdzić i przyniosła Domisia
ciesze sie ze wczesniej do szpitala pojechałam, bo gdybym czekała na czestsze skórcze to by mogło sie skonczyc tragedią

Odezwes ie poźniej....
buziole

Limeto...zastanawiałam sie kiedys gdzie sie podziewasz..jakos mi wpadł w oko twój zielony awatorek
trzymaj sie cieplutko i uwierz...cc nie jest takie straszne... kazdy je inaczej przechodzi ale dla mnie było wybawieniem..
teraz chyba tez bede miała cc i już się nie boje
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 07:54   #474
ninaad
Wtajemniczenie

Ja sobie spokojnie zjadam śniadanko w pracy i zaraz trzeba się zabrać ostro do roboty Dzisiaj jeszcze będzie względny spokój, ale od jutra będę miała jeszcze na głowie praktykanta, więc w sumie 2 x więcej roboty... i tak do końca wakacji
I już zaczęłam odliczanie do kolejnego weekendu- tak mi się spodobało "nicnierobienie":brzy dal:
Później zadzwonię jeszcze do przychodni dowiedzieć się czy może są wreszcie moje wyniki i jak wyszły. No i czy w związku z tym umawiać się jutro na wizytę. No ale to myślę, że dopiero ok 11 zadzwonię
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 08:31   #475
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Ojjjj a tyle się tu mówi, żeby się porodami innych nie kierować ...
Oczywiście, że każda sytuacja jest inna, a każdy poród indywidualny. Ale nawet 2 godziny to jest spory czas na dotarcie do szpitala w tym samym mieście.
I tu nie chodzi o kierowanie się poradami, tylko o doświadczenia najbliższych znajomych. Ja wśród znajomych nie miałam pierwszego tak szybkiego porodu. Zazwyczaj od pierwszych regularnych skurczów do porodu mijało u nich 12-20 godzin.
Co oczywiście nie oznacza, że bywają przypadki o których Ty piszesz.

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Hej, hej. Pamiętacie mnie jeszcze?
Pamiętamy, pamiętamy Poprostu daaaaawno Cię nie było, a w między czasie było czyszczenie listy z osób, które nie odzywały się od kliku tygodni. Myślałyśmy, że już tu nie zaglądasz. Ale zapraszamy ponownie, zgłoś się do Pomidorki to Cię na pewno do listy dopisze.
A co się konkretnie złego u Ciebie działo?

Aneczka no to ciężkie dni Ci się szykują, synuś chory a taka piękna pogoda na dworze. Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-06-07 o 08:34
Stary 2010-06-07, 09:09   #476
Zuziczka
Rozeznanie

Dzien Dobry Dziewczynki,

u mnie licho... Pol nocy nie spalam przez te zatoki i kaszel. Obudzilam sie cala spocona o drugiej, Radek tez sie obudzil (umarly by sie kurcze obudzil od tych odglosow)
W aptece pani mi powiedziala, ze nic nie moze mi dac tylko ten syrop dla kobiet. Biore go od paru dni i jednak nie ma jak aspiryna, szkoda, ze nie wolno..
Olek sie trzyma, chyba mu sie podobal moj kaszel, bo mnie kopal do rytmu, mały kochany paskudnik

Z dobrych wiadomosci to moj kuzyn powiedzial, ze odda nam wozek Driver Inplast Taki z gondolka i na pompowanych kolach. Ciesze sie, choc kupilam juz uzywany Bebe Confort z fotelikiem (bez gondolki), bo sie przyda na wyprawy za miasto! Poza tym wygralam zestaw fajnych ciuszkow na allegro i sie bardzo ciesze

Dziewczynki z chlopczykami- w HM sa takie spiochy a'la Superman- niebieskie z czerwonymi wykonczeniami i znakiem supermana, widzialam we Frankfurcie. Boskie naprawde, ale poczekam na przeceny, bo narazie 10euro, u nas pewnie ponad 40zl.

Limetka- nie kojarze Cie kobitko, ale witam serdecznie!

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-06-07 o 09:23
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:19   #477
dash
Raczkowanie

Cytat:
Dash oglądanko wózków w przyszłym tygodniu. Jestem happy, bo właśnie moja mama stwierdziła, że ja wybieram a rodzice płacą. Wprawdzie nie byłoby to dla mnie żadnym problemem kupić wózek, ale miło mi się zrobiło Moi rodzice są naprawdę kochani... Szkoda, że o teściach nie mogę powiedzieć tak samo.
Astorianko moja mama też tak stwierdziła cieszymy się że pomyślała o nas to bardzo ładny gest.
Limeta jak mogłabym Ciebie zapomnieć!? Oczywiście, że pamiętam, tylko sama wpadam raz na jakiś czas z powodu braku czasu i nie zawsze jestem w stanie przeczytać wszystkie posty. Trzymam kciuki za Was będzie dobrze, zobaczysz

Majka gratuluję córeczki!!!!!klas ki:dziewczyny zaczynają się ujawniać moja fika w brzuchu
A ja dzisiaj wstałam z takim bólem gardła, że dalej jest mi trudno łykać. A tak się cieszyłam, że choroby mnie obchodzą bokiem... Do tego ucho mnie też boli :/ Chyba mogę tylko syrop, co? Jak myślicie???
Aaa jeszcze chciałam zapytać Was o coś moje ekspertki Mam już pełne 25 tyg ciąży, czyli zaczęte 26. To jest jeszcze II trymestr prawda? bo na każdej stronie dla mam jest coś innego napisane i już sama nie wiem.

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Ojjj Zuziczko to widzę, że mamy podobny problem. Ja czekam na syropek, lepsze to niż nic. Obyśmy jak najszybciej wyzdrowiały A Limetki nie znasz dlatego, bo ona udzielała się bardzo na początku jak Ciebie jeszcze nie było. Pozdrawiam!!!!!

Edytowane przez dash
Czas edycji: 2010-06-07 o 09:15
dash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:22   #478
szokoladka74
Raczkowanie

Klarisko- historia żelazkowa mnie powaliła...

Cytat:
Hehe Ja się nastawiam, że na miesiąc przed będę mieć już wszystko pokupowane, a torbę do szpitala spakowaną Nigdy nie wiadomo, kiedy dzidzia zechce przyjść na świat
I to jest dobry kierunek !

Cytat:
Napisane przez Limeta Pokaż wiadomość
Wylądowałam też w szpitalu na podtrzymaniu. Obecnie jestem ciągle na lekach. I mimo, że chciałąbym rodzić sn to wisi nade mną widmo cięcia cesarskiego. Buuu.
Fajnie,że jesteś Nie przejmuj się ( nie wolno ci się przecież denerwować w tym stanie ) To nie forum dla "dziewczyn z listy", tylko dla przyszłych mam, a tu się świetnie kwalifikujesz
Zaglądaj i pisz. Będę cię wyglądać, bo ja też jestem w klimatach szpitalno-lekowych, więc cię rozumiem. Buziolki

Do szpitala- jak już wspominano- dopiero przy regularnych skurczach. Powinna nas zaniepokoić regularność co 10 min i tempo narastania skurczów ( czasem te co 10 min. są przecież kilka godzin , to wtedy właśnie- obiad dla rodziny, sprzątanie- nie wiadomo czy mąż się domyśli później-oraz pranie dywanów i rąbanie drzewa- jakby któraś chciała przyśpieszyć powitanie Maluszka ), bo jest szansa na conajmniej 4 godziny "relaksu" na porodówce

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 09:26   #479
martucha84
Zakorzenienie

pandziolka Pomidora super brzuszki

majka59 gratuluje cory

Zuziczka dziekuje

cellaris poloz sie i odpoczywaj jak sie brzuch napina to moze byc "stawianie sie macicy" zadzwon do lekarki niech ci powie co robic... pewno nospa i duzoo lezenia.. ale napewno bedzie dobrze trzymam kciuki
Stary 2010-06-07, 09:36   #480
ycnan
Zadomowienie

Limeta, pamiętamy, pamiętamy Z listy zniknęły osoby, które od miesiąca nic nie napisały na wątku - tak ustaliłyśmy
Napisz może co takiego się stało, że trafiłaś do szpitala i teraz jesteś na lekach?

dash, na lekach się nie znam, więc nie poradzę.
A co do trymestru, to ja jestem w dokładnie tym samym dniu
Faktycznie, różne źródła podają co innego. Ja tam po prostu dzielę 40tygodni na 3 i wychodzi, że III trymestr zaczyna się po skończeniu 26 i pół tygodnia (akurat jak skończę 6 miesiąc ) Tak mi jakoś najprościej
Ogólnie za początek III trymestru uznaje się jakoś 28-30 tydzień ciąży.
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości