|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Witam w kolejny słoneczny dzionek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Spory bębenek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja tak jak już pisałam cały weekend sama na wyjeździe, bo mąż remontuje mieszkanie. Wczoraj ładnie się opaliłam u babci, dziś troszkę opaleniznę doprawiam. ![]() Zaraz zmykam na kawkę do przyjaciółki bo mieszka nie daleko. Rodziła dzieci w tym szpitalu co ja zamierzam, więc przeprowadzę dziś szczegółowy wywiad. Nie mam więc nie pomogę, może poleż dzisiaj a do lekarki zadzwoń jutro jeśli nie przejdzie.
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
Teraz juz jestem przekonana na 100% na x lander. |
|
|
|
|
#453 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie DZIEWUSZKI!!!
i AM BACK Narazie nadrabiam Was, uff, ale naplodzilyscie rowno! (przy okazji podziwiam nowe zdjecia brzuszkow) Jak nadrobie to dolacze, choc juz wcielo mi czesc cytatow, grrrr. ![]() --------------------------------------------------------------------------- Aha, powiem tylko, ze ALEKSANDER ANDRZEJ zawojowal jednych i drugich dziadkow. ![]() A ja niestety sie rozlozylam i codziennie mam inhalacje (cholerna pogoda) i cos mi nizej schodzi wiec smierdze czosnkiem juz 5 dzien..
|
#454 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A pojechałaś do Ujastka wcześniej się umawiając bo ja tez planuję tylko nie wiem jak to zrobić? Cytat:
Cytat:
Cytat:
i Ja tez zdecydowałam się na xlandera xa
|
||||
|
|
|
#455 |
|
Wtajemniczenie
|
IlonaN2- nie umawialismy sie, pojechalismy w sobote i tam byla pani na trecepcji to ja wypytalismy, a sale byly wolne to nam pokazala ta pani. Musisz tylko kupic ciapy te foliowe ale sa automaty.
Hm widze za masz termin pozniej....to pewnie bede ci zdawac relacje jak bylo ![]() A ja sie zastanawiam nad wymiarami lozeczka bo widze ze sa rozne. JAkiej wielkosci wy planujecie kupic? ja bym chciala aby lozeczko starczylo jak najdluzej. A co do wyjazdow to ja tez nie rozumie, dlaczego niektorzy uwazaja ze dzieczyna w ciazy nie powinna sie ruszac. Jak czuje sie dobrze to czemu nie. Ja rok temu, jak bylismy na podrozy poslubnej w Turcji to widzilam dziewczyne w ciazy i widac ze nawet nieziemski upal jej nie przeszkadzal (chyba ja go gorzej znosilam niz ona hehe). Mi sie wydaje ze to zalezy od osoby, a nie o to ze jak ktos jest w ciazy to musi siedziec w domu. Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-06 o 16:20 |
|
|
|
#456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja czuję się dobrze i nie będę siedział w wakacje w domku skoro możemy sobie pozwolić na wyjazd. A samolot wybrałam dlatego że po 3 godzinach będę na miejscu a nei tak jak na początku planowaliśmy po 12 godzinach jady samochodem do Chorwacji
|
|
|
|
|
#457 | |
|
Raczkowanie
|
Pandziolko i inne słodkie Brzuchatki -śliczne i zgrabne brzusie
Majeczko - buziaki dla Alusi Cytat:
Mi kazała brać ciepły prysznic i polewać piersi LEKKO uciskając (nie masując czy gniotąc, bo można przewody mleczne uszkodzić), tylko żeby spuścić troszkę ciśnienie zapobiegać "kamieniom" w piersiach), a w domu polecam okłady z utłuczonych liści kapusty ![]() Solarium - oczywiście NIE, ale zamiast - ja np. używam chusteczek brązujących ( a jestem o bladej urodzie ) i są super, tyle,że na tydzień jedna i ja kupowałam po 1zł w promocji ![]() takie - http://www.allegro.pl/item1055764658...opalajaca.html Weronisiu - ile u was kosztuje ten Loreal Sublime mleczko, które używasz ? Bo wybieram się do Niemiec i może nie opłaca się przywozić ? Uff... skończyłam 27 tydzień. Ależ jeszcze daleko do końca...
. Szymonek, Dawidek, i Oleńka http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png Edytowane przez szokoladka74 Czas edycji: 2010-06-06 o 16:37 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | |||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Do tanca i do rozanca, hehe.Z tym malowodziem to nie wiem mi lekarz nigdy nic o wodach nie mowil, o szyjce tez nie. Wiec chyba w porzadku mam...Cytat:
i usg przez brzuch. Uplawy niestety tez mam, takie zapalne i lekarz mi dosc czesto przepisuje clotrimazol( choc zadnych bolow nie mam itp)Cytat:
Ciezko mi powiedziec czy mocno czy nie, ale odczuwalnie Cytat:
My tez wracamy podobnie do domu (kolo 18tej), ale ja teraz jestem na L4 i co tu duzo mowic jestem Kura Domowa Na szczescie to przejsciowe. Siedzimy z Olkiem w domu pichcimy obiadki i planujemy przemeblowania.Co do kawy to ja nie pijam, odrzucilo mnie na poczatku ciazy. No i kawa wyplukuje zelazo, a ja ciagle z ta anemia ... Ale Inke pije i to z mlekiem nawet!Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------------------------------------------ Lece nadrabiac dalej,ufff...
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-06-06 o 16:35 |
|||||||||||
|
|
|
#459 |
|
Zakorzenienie
|
szokoladka wiem o czym piszesz
![]() ale jak masz piersi jak balony ktore maja eksplodowac po chwili to zadne kapusty ci nie pomoga jak nie odciagniesz troche, by wlasnie spuscic cisnienie.. nie chodzilo mi o odciagniecie calego pokarmu tylko troszkie by przyniesc ulge, probowalam recznie i mordega dla mnie to byla, lepszy laktator. poza tym pisalam jak nie do tego to przyda sie do innych rzeczy tez. ja jestem dzis wykonczona, zaczylsm miec kryzys matczyny jakis... moja corka jest nie do okielznania, powaznie zastanawiam sie nasd poslaniem jej do przedszkola... bo miala isc dopiero za rok. moze grupa dzieci, pani wplyna na jej zachowanie lepiej, i do poludnia bede mogla odetchnac a ona bedzie miala towarzystwo. Musze to przemyslec. tzn gdyby nie ciaza poszlaby na pewno ale boje sie chorob przynoszonych z przedszkola chyba potrzebuje "urlop" od bycia mama na kilka dni.
|
#460 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hehe a mój pyszny wyszedł. Musiałam oczywiście zjeść trochę ciepłego z masełkiem- lubię jak się rozpuszcza
![]() Cytat:
Cytat:
I dlatego odpuszczamy sobie w tym roku.
|
||
|
|
|
#461 | ||||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Mpiczku- sliczny brzusiol! I fajne te ciuszki z Tesco, mam troche daleko ale moze sie wreszcie wybiore. Wyglada na to, ze warto naprawde. sa tam moze kombinezoniki?? Cytat:
ale sama mysle o podobnej akcji u siebie, hehe. Na pewno jestes teraz z siebie dumna! A jak mezus na zmiany? Nie lał po tylku?? ![]() Cytat:
![]() Wcale nie drogie te truskawy, my ostatnio placilismy 14zl w Poznaniu, a w Slubicach stoja po 10zl Oczywiscie kusza kusza i skusily i nas, mniam mniamCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
)Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Widze, ze sie zlitowalyscie i nie piszecie dzis za duzo Ale NADROBILAM! uf uf ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ---------- Cytat:
Co do urlopu to my tez sobie odpuscilismy w tym roku (choc morze kusilo kusilo jak nigdy!) Lubimy oboje aktywny wypoczynekm, jesli lenistwo wakacyjne to max przez pol dnia
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę dużą gondolkę, bo chciałabym powozić w niej dzidzię ok.6-7 m-cy, a jak będzie podnoszone oparcie (gondolka x-landera niestety nie ma tej funkcji) to dzieciaczek będzie widział co się dzieje na około i może nie będzie protestował na spacerkach jesienno-zimowych ![]() Na plus Boldera przemawia też możliwość zamontowania siedziska spacerówki w obu kierunkach. majka59, agata81 - gratuluję córeczek ![]() MisQa - dzięki za info. Nawet się z domu nie ruszyłam po przeczytaniu Twoich wrażeń z targów Dziś się dowiedziałam, że moja ciocia, która jest aktualnie w USA nakupiła już ciuszków dla naszego synka i że skoro do jesieni jeszcze trochę czasu to na pewno jeszcze dużo nakupuje. Jestem taka happy i już się nie mogę doczekać kiedy je zobaczę, a jeszcze bardziej kiedy będzie już październik i ubiorę w te cudeńka nasze Szczęście
Żona mojego męża to fajna babka Edytowane przez Majka232 Czas edycji: 2010-06-06 o 19:36 |
|
|
|
|
#463 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mówił mi tż, że się przypalę to mu nie wierzyłam...Co do tego z żelazkiem - prasowałam firanki takie, które się bardzo źle prasują i byłam już tym zmęczona. W pewnym momencie firanka spadła mi z deski a ja niewiele myśląc wsadziłam żelazko pod pachę żeby mieć wolne ręce do łapania firanki co by mi na podłogę nie upadła Cytat:
Cytat:
http://www.allegro.pl/item1054788318...35_milpol.html Też myślałam nad kupnem pościeli do wózka, ale bratowa przekonała mnie, że to bez sensu bo i tak się maluszka ubiera grubo w zimie, nie trzyma się go w samej pościeli. Więc może faktycznie wystarczy śpiworek i kocyk? -------------------------------- A w ogóle to na wczorajszym weselu wybawiłam się jak szalona, wszystkie pościelówki zatańczyłam i objadłam się za wszystkie czasy a mój brzuszek zrobił furorę wśród gości - ba, nawet u płci przeciwnej powodzenie miałam Chyba nikt nie zwrócił uwagi na moją tragiczną cerę - może dlatego, że przed samą imprezą położyłam jeszcze 4 warstwę pudru
Mam dwoje okruszków - jeden większy, a drugi całkiem malutki ![]() Edytowane przez Klarissa Czas edycji: 2010-06-06 o 19:41 |
|||
|
|
|
#464 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o wyjazdy, to nikt chyba z nas nie uważa, że kobieta w ciąży nie powinna się ruszać. Każdy decyduje za siebie, biorąc pod uwagę to jak się czuje i na co pozwala lekarz. I każda dobiera sposób wypoczynku wg. własnego stanu. Ja np. pisałam, że nie wyobrażam sobie wyjazdu w tym roku do gorących krajów, ale za to spędzę kilka weekendów nad jeziorem na domku i nad morzem. Takie 3-dniowe wypady. Czyli też nie będę całkiem bez ruchu. Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
A zabawy i dobrego jedzonka zazdroszczę, ja mam wesele 21 sierpnia, ale to 6 tygodni przed terminem porodu więc się nie wyhasam.
|
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znac jak bedziesz po i jaka jest twoja opinia na temat tych szpitali. Jedna dziewczyna z lipcowych mam (miala termin na 8 lipca) urodzila dzis jejku pomyslalam sobie ze to juz blisko...brrrr.... Boje sie ;( Ja mam termin na 23 wrzesien, ale ok poczatka wrzesnia trzeba sie szykowac....
Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2010-06-06 o 20:13 |
|
|
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Klarissa, rozbroiłaś mnie tym poparzeniem
Ale najważniejsze, że się zagoiło i nie ma już śladu ![]() Super, że z wesela jesteś zadowolona i nikt nie zauważył pryszczyków ![]() Ja też się przez weekend troszkę opaliłam, ale głównie ramiona/ręce, bo chodziłam dużo po mieście. Cytat:
Ja się nastawiam, że na miesiąc przed będę mieć już wszystko pokupowane, a torbę do szpitala spakowaną
|
|
|
|
|
#467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------- Byliśmy na zakupach w Cz-wie. Kupiliśmy szafkę na buty, którą potem skręcaliśmy... To było jak układanie puzzli ![]() ![]() ![]() Jestem padnięta, idę spać... Miłego wieczoru!
Edytowane przez angelikaw Czas edycji: 2010-06-06 o 20:54 |
||
|
|
|
#468 |
|
Raczkowanie
|
Cellaris kurcze niewiem czy to to samo ale ja od zeszłego tyg miałam co kilka godz i często całą noc ból taki w podbrzuszu jakby przed okresem,dokładnie taki sam promieniujący do kręgosłupa...
niewiem co to było i też sie martwiłam,ale byłam w pt u gina i powiedziałam mu,zapisał do karty,zbadał mnie i usg zrobił i powiedz ze wszystko ok.No to chyba dobrze,ale wczoraj znowu tak pobolało i zaraz się położyłam na godzinke i przeszło.Niewiem,chyba znowu nam się to wszystko tam naciąga i formuje,nie?---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- a tak na marginesie to czekam na dwa regały z allegro na buty(mam ich całą kolekcję hihihi ) i na torebki (masaaaa torebek)bo miałam taki specjalną garderobę z póleczkami na buty i torebki a teraz robimy z tego pokój maluszka no i trzeba gdzieś to pomieścić.Ale fajnie jak już będą regały bo znowu coś do przodu z pokoikiem malucha ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- DOBRYYY Zuziczko kuruj się kuruj mamuśka
|
#469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nawet iść na egzamin przed wyjazdem do szpitala. Zresztą w domu szybciej czas leci, można posiedzieć na wizażu zanim skurcze będą częstsze zdać nam sprawozdanie z przebiegu skrczy i dopiero jechać![]() hehe a tak naprawdę teoria teorią i ciekawe jak to będzie , pewnie pierwszy ból i od razu w samochód hehe chociaż wszyscy odradzają, każda mówi że lepiej w domu czekać i sprawdzić czy to oby nie fałszywy alarm. Jak to jest dziewczyny-mamusie, kiedy trzeba jechać? Podobno dopiero jak skurcze są co 5-6 minut i trwają co najmniej 40 sekund
|
|
#470 |
|
Wtajemniczenie
|
Ojjjj a tyle się tu mówi, żeby się porodami innych nie kierować ... Moja koleżanka (19 lat) poczuła pierwszy ból a za 3 godziny miała małą na rękach. Druga koleżanka (20 lat) poczuła pierwszy ból i za 4 godziny było po wszystkim. Obie rodziły po raz pierwszy. I jak się to ma do statystyk?
Edytowane przez bordowa Czas edycji: 2010-06-06 o 22:11 |
|
|
|
#471 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej.
Pamiętacie mnie jeszcze? Widzę, że chyba nie, bo nie ma mnie już na liście, jak wcześniej byłam. Szkoda, że nikt do mnie nawet na PW nie napisał w tej sprawie. Niestety mimo tego, że siedzę na L4 rzadko zaglądam na forum z racji braku czasu, ew. zaglądam z drugiego konta, z którego nie chcę pisać. Trochę się u mnie "podziało". Wylądowałam też w szpitalu na podtrzymaniu. Obecnie jestem ciągle na lekach. I mimo, że chciałąbym rodzić sn to wisi nade mną widmo cięcia cesarskiego. Buuu.No to się trochę wyżaliłam.
|
#472 |
|
Raczkowanie
|
Ale tutaj cicho sie zrobiło od kiedy słońce do nas zawitało
![]() Dzieki Dziewczyny za odpowiedzi dotyczące papieru . Mam problem z wyborem wózka. Niby juz sie nastawiłam na tako jumper x -całość za 1100 zł ale ostatnio znajoma zaproponowała mi x-landera uzywanego za 800 i teraz nie wiem czy nowy tako na gwarancji czy uzywany x-lander. Szkoda ze ten ostatni nie ma spacerówki przekładanej...Nie wiem...
|
|
|
|
#473 |
|
Zadomowienie
|
Hej..
witam po weeku..... Bylismy wczoraj u teściów na truskawkach i na grilu... Najadłam sie kiełbachy, kociołka, no i z kilogramem truskawek dowaliłam... całą noc zdychałam później ![]() Domis sie pochorował.... latał po dworze w te ulewy, butki mu przemokły..no i masz babo placek.. tak kasła że szok, gardełko Go boli.... ![]() Biedny obudził sie w nocy ze strasznym płaczem, bo go kaszelek dusił... ![]() Tż sie znerwował że młody ryczy, a ja się na męża znerwowałam że krzyczy na Domika... Przecieżon bez powodu nie płakał... ale tz wielce zmęczony...... niech se chłop przypomina jak to wczesniej było... teraz sie nerwuje jak mały się raz w nocy obudzi.... Co do porodu, to ja 9gdybym miała sn) szybko bym nie urodziła.. rozwarcie powoli się powiekszało... mysle że z 12 godzin by to trwało.. Pojechałam jednak do szpitala wczesniej na ktg i już mnie tam zatrzymali bo mieli problem z wykryciem tętna płodu.. no i całe szczescie że zostałam , bo pomimo ze juz tętno wykryto i było niby ok zostałam w szpitali.. no i tak od 18 do 24.45 miałam nieregularne skurcze co 7-8 minut.. ni i dopiero rozwarcie na 2,5 palca.. jak poszłam na kolejne badanie rozwarcia zaczeło się... straszny krwotok, brak tętna...cisnienie mi wzrosło do 200/160!!! masakra jakaś.... a jak się obudziłam to przychodzi pielęgniarka że CÓRKA juz na świecie jest.... ja na to jak to córka no to poszła sprawdzić i przyniosła Domisia![]() ciesze sie ze wczesniej do szpitala pojechałam, bo gdybym czekała na czestsze skórcze to by mogło sie skonczyc tragedią ![]() Odezwes ie poźniej.... buziole Limeto...zastanawiałam sie kiedys gdzie sie podziewasz..jakos mi wpadł w oko twój zielony awatorek ![]() trzymaj sie cieplutko i uwierz...cc nie jest takie straszne... kazdy je inaczej przechodzi ale dla mnie było wybawieniem.. teraz chyba tez bede miała cc i już się nie boje
|
|
#474 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sobie spokojnie zjadam śniadanko w pracy i zaraz trzeba się zabrać ostro do roboty
Dzisiaj jeszcze będzie względny spokój, ale od jutra będę miała jeszcze na głowie praktykanta, więc w sumie 2 x więcej roboty... i tak do końca wakacji![]() I już zaczęłam odliczanie do kolejnego weekendu- tak mi się spodobało "nicnierobienie":brzy dal: Później zadzwonię jeszcze do przychodni dowiedzieć się czy może są wreszcie moje wyniki i jak wyszły. No i czy w związku z tym umawiać się jutro na wizytę. No ale to myślę, że dopiero ok 11 zadzwonię |
|
|
|
#475 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, że każda sytuacja jest inna, a każdy poród indywidualny. Ale nawet 2 godziny to jest spory czas na dotarcie do szpitala w tym samym mieście.
I tu nie chodzi o kierowanie się poradami, tylko o doświadczenia najbliższych znajomych. Ja wśród znajomych nie miałam pierwszego tak szybkiego porodu. Zazwyczaj od pierwszych regularnych skurczów do porodu mijało u nich 12-20 godzin. Co oczywiście nie oznacza, że bywają przypadki o których Ty piszesz. Pamiętamy, pamiętamy Poprostu daaaaawno Cię nie było, a w między czasie było czyszczenie listy z osób, które nie odzywały się od kliku tygodni. Myślałyśmy, że już tu nie zaglądasz. Ale zapraszamy ponownie, zgłoś się do Pomidorki to Cię na pewno do listy dopisze. A co się konkretnie złego u Ciebie działo? Aneczka no to ciężkie dni Ci się szykują, synuś chory a taka piękna pogoda na dworze. Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.
Pozdrawiam, Ewcia Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r. Edytowane przez Szczęśliwa Czas edycji: 2010-06-07 o 08:34 |
|
|
|
#476 |
|
Rozeznanie
|
Dzien Dobry Dziewczynki,
u mnie licho... Pol nocy nie spalam przez te zatoki i kaszel. Obudzilam sie cala spocona o drugiej, Radek tez sie obudzil (umarly by sie kurcze obudzil od tych odglosow) ![]() W aptece pani mi powiedziala, ze nic nie moze mi dac tylko ten syrop dla kobiet. Biore go od paru dni i jednak nie ma jak aspiryna, szkoda, ze nie wolno.. Olek sie trzyma, chyba mu sie podobal moj kaszel, bo mnie kopal do rytmu, mały kochany paskudnik ![]() Z dobrych wiadomosci to moj kuzyn powiedzial, ze odda nam wozek Driver Inplast ![]() Dziewczynki z chlopczykami- w HM sa takie spiochy a'la Superman- niebieskie z czerwonymi wykonczeniami i znakiem supermana, widzialam we Frankfurcie. Boskie naprawde, ale poczekam na przeceny, bo narazie 10euro, u nas pewnie ponad 40zl. Limetka- nie kojarze Cie kobitko, ale witam serdecznie!
Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!-Alek 15.09.10 ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpgi2xjkbz.png Edytowane przez Zuziczka Czas edycji: 2010-06-07 o 09:23 |
|
|
|
#477 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
cieszymy się że pomyślała o nas to bardzo ładny gest. Limeta jak mogłabym Ciebie zapomnieć!? Oczywiście, że pamiętam, tylko sama wpadam raz na jakiś czas z powodu braku czasu i nie zawsze jestem w stanie przeczytać wszystkie posty. Trzymam kciuki za Was będzie dobrze, zobaczysz Majka gratuluję córeczki!!!!! klas ki:dziewczyny zaczynają się ujawniać moja fika w brzuchu A ja dzisiaj wstałam z takim bólem gardła, że dalej jest mi trudno łykać. A tak się cieszyłam, że choroby mnie obchodzą bokiem... Do tego ucho mnie też boli :/ Chyba mogę tylko syrop, co? Jak myślicie??? Aaa jeszcze chciałam zapytać Was o coś moje ekspertki Mam już pełne 25 tyg ciąży, czyli zaczęte 26. To jest jeszcze II trymestr prawda? bo na każdej stronie dla mam jest coś innego napisane i już sama nie wiem.---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Ojjj Zuziczko to widzę, że mamy podobny problem. Ja czekam na syropek, lepsze to niż nic. Obyśmy jak najszybciej wyzdrowiały A Limetki nie znasz dlatego, bo ona udzielała się bardzo na początku jak Ciebie jeszcze nie było. Pozdrawiam!!!!!
Edytowane przez dash Czas edycji: 2010-06-07 o 09:15 |
|
|
|
|
#478 | ||
|
Raczkowanie
|
Klarisko- historia żelazkowa mnie powaliła...
![]() Cytat:
Cytat:
) To nie forum dla "dziewczyn z listy", tylko dla przyszłych mam, a tu się świetnie kwalifikujesz Zaglądaj i pisz. Będę cię wyglądać, bo ja też jestem w klimatach szpitalno-lekowych, więc cię rozumiem. Buziolki ![]() Do szpitala- jak już wspominano- dopiero przy regularnych skurczach. Powinna nas zaniepokoić regularność co 10 min i tempo narastania skurczów ( czasem te co 10 min. są przecież kilka godzin , to wtedy właśnie- obiad dla rodziny, sprzątanie- nie wiadomo czy mąż się domyśli później-oraz pranie dywanów i rąbanie drzewa- jakby któraś chciała przyśpieszyć powitanie Maluszka ), bo jest szansa na conajmniej 4 godziny "relaksu" na porodówce
|
|
#479 |
|
Zakorzenienie
|
pandziolka Pomidora super brzuszki
![]() majka59 gratuluje cory ![]() Zuziczka dziekuje ![]() cellaris poloz sie i odpoczywaj jak sie brzuch napina to moze byc "stawianie sie macicy" zadzwon do lekarki niech ci powie co robic... pewno nospa i duzoo lezenia.. ale napewno bedzie dobrze trzymam kciuki
|
|
#480 |
|
Zadomowienie
|
Limeta, pamiętamy, pamiętamy
Napisz może co takiego się stało, że trafiłaś do szpitala i teraz jesteś na lekach? dash, na lekach się nie znam, więc nie poradzę. A co do trymestru, to ja jestem w dokładnie tym samym dniu ![]() Faktycznie, różne źródła podają co innego. Ja tam po prostu dzielę 40tygodni na 3 i wychodzi, że III trymestr zaczyna się po skończeniu 26 i pół tygodnia (akurat jak skończę 6 miesiąc ) Tak mi jakoś najprościej ![]() Ogólnie za początek III trymestru uznaje się jakoś 28-30 tydzień ciąży. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

wiec smierdze czosnkiem juz 5 dzien..

teraz marzę o ciepłym chlebku 
ale sama mysle o podobnej akcji u siebie, hehe. Na pewno jestes teraz z siebie dumna! A jak mezus na zmiany? Nie lał po tylku?? 

niewiem co to było i też sie martwiłam,ale byłam w pt u gina i powiedziałam mu,zapisał do karty,zbadał mnie i usg zrobił i powiedz ze wszystko ok.No to chyba dobrze,ale wczoraj znowu tak pobolało i zaraz się położyłam na godzinke i przeszło.Niewiem,chyba znowu nam się to wszystko tam naciąga i formuje,nie?
klas ki:dziewczyny zaczynają się ujawniać