![]() |
#2791 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część XI
ale Wy macie tanie te truskawy! Aż żałuję tych 12 zł, tym bardziej, że truskawki wcale nie były takie dobre jakie miały być
![]() jelonk, ogółem jadłospis byłby ładny, jakby go troszku ![]() P to to nie jest... do kolacji WĘGLE dodaj!!!
![]() |
#2792 |
Raczkowanie
|
Podbijam. Proszę o ocenę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Przyczajenie
|
Moje U na jutro, ale muszę powoli zwiększać kalorie, bo na diecie jadłam po 700 tak wiem:
![]() - śniadanie płatki fitness z mlekiem 0,5% (duża micha), jabłko, herbata malinowa - drugie śniadanie 3 sucharki (jem bo lubię, a co ![]() - obiad makaron z warzywami (gotowane na parze) i serem żółtym - podwieczorek słonecznik łuskany, kisiel owocowy - kolacja pół kalarepy, pół twarogu z cukrem (łyżka) i śmietaną (dwie łyżki), zielona herbata Dzisiejsze: - śniadanie nesvita, banan - drugie śniadanie pół grejpfruta, słonecznik łuskany - obrad brązowy ryż z sosem chińskim i marchewka na parze - podwieczorek lody czekoladowe "Panda", jabłko - kolacja 3 sucharki z polędwicą drobiową, 2 sucharki z pomidorem, zielona herbata Coś czuję, że mnie ktoś ochrzani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2794 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie truskawki na rynku kosztują 5-6zł kg. ![]() ![]()
![]() |
#2795 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale macie drogie te truskawki! u mnie wczoraj już były po 3 zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Cytat:
-zadbja o nnkt-widzę słonecznik, ale nie wiem ile go jadasz -proponuję zmienic śniadania na bardziej pożywne i zadbac o białko -jestes po diecie, ale podw i kolacja w 2 to same węgle -cel osiągnęłaś? -ile jadasz TERAZ kalorii? nadal ~700?
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2796 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() - postaram się, a płatki owsiane to muszę kupić dopiero ![]() - hehe, taki nawyk... postaram się to zmienić - osiągnęłam cel schudłam 8kg w 51 dni ![]() - teraz dodaję 100kcal co tydzień, na razie jadam 1100-1200, w przyszłym tygodniu 1300-1400 itd. dzięki za ocenę jadłospisu ![]() Edytowane przez sylwia123567 Czas edycji: 2010-06-06 o 19:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 |
Zakorzenienie
|
Dzisiejsze żarełko, U
Śniadanie (9.00) - 2 jaja na twardo z majonezem, pokrojonym pomidorem i piersią z indyka + 2 kromki chleba razowego z masłem oczywiście --basen, godzina pływania-- Nie miałam za bardzo gdzie wcisnąć drugiego śniadania. Obiad (14.00)- pierś z kurczaka zawijana z serem, 3 ziemniaki, surówka Deser: lody adwokat z wkrojonym bananem Podwieczorek (18.00) - jogurt pitny Twist (sam cukier, wypiję jeszcze ostatni i już nie będę tego kupować) Kolacja (20.30) - serek wiejski (150 g) z pomidorem, ogórkiem i keczupem (szczypiorku mi brakowało ![]() Jak dzisiaj? |
![]() ![]() |
![]() |
#2798 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ocenię szczegółowo, ale jestes moją inspiracją ![]() Od jutra wprowadzam masło do swojego jadłospisu bo okresu jak nie było tak nie ma ![]() ![]() A tu wstawiam dzisiejsze U : 1.(12.00) ( standardzik ) ![]() 2. 4 ciasteczka owsiane, kawa z mlekiem, lody czeko - ciasteczkowe 3. cycek, pół torebki ryżu brązowego z warzywkami chińskimi i sosem pomidorowym (z wczoraj mi zostało), sałatka: pomidor, ogórek, 5 oliwek zielonych, 5 czarnych, ketchup, łyżeczka smietanki 12% i zioła 4. Deserek Pierot z czekoladą i orzechami ![]() ![]() 3. Buła wieloziarnista 50 g, serek wijski 7 %(150 g) z cebulką i pomidorami po wpadnie słonecznik prażony bo mam dużo nauki jeszcze dzisiaj ![]()
No i jest 56 kg/171 tylko 2kg do wagi idealnej ![]() "Ooo Muszu Ty geniuszu" ![]() 我爱你 M Edytowane przez Juno123 Czas edycji: 2010-06-06 o 20:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A masełko koniecznie jeżeli nie ma okresu. Fajnie, że są pestki dyni i oliwki, ale może spróbujesz gdzieś jeszcze wcisnąć jakieś orzeszki? ![]()
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2800 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aanika - trochę skromnie na U, zresztą, ja tam się nie znam xD
![]() |
#2801 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smacznie u Ciebie, muszę w końcu spróbować tych ciasteczek owsianych ![]() Nie lubię się opychać. Lubię zjeść tak, żeby nie czuć się ciężko po posiłku. Dzisiaj akurat tak było. Lubię tak lekko, ale pożywnie ![]() Jak sądzicie, czy mogę wprowadzić do jadłospisu coś słodkiego? Przez ostatnie 3 tygodnie praktycznie nie jadłam słodyczy. Zimą i wiosną raczej nie odmawiałam sobie słodkości, przez co brzuch się trochę powiększył i zauważyłam rozstępy na pośladkach. Chciałam się odzwyczaić od słodkości, ale widzę, że na U dużo dziewczyn coś je. Chyba kosteczka czekolady gorzkiej nie zaszkodzi? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2802 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=aanika;19827179]Ja inspiracją? A dlaczego?
![]() Smacznie u Ciebie, muszę w końcu spróbować tych ciasteczek owsianych ![]() Pysznie, smacznie, zdrowo tak jak trzeba ![]() ![]() ![]() A co o ciasteczek to dziasiaj kupiłam Złotokłoski pycha boo nie są słodkie bardzo. ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2803 |
Raczkowanie
|
Dzisiejsze U:
ŚNIADANIE(11.00) Goferek z bita smietana i owocami (nad morzem bylam) OBIAD(14.00) Kebab KOLACJA(18.00)-urodziny kuzyna 2 zmieniaczki z kawalkiem kurczaka grilowanego (takie kosteczki jak w gyrosie), surowka ze swiezych warzyw(salata, pomidor, cebluka, papryka itd.) kawałek tortu miseczka lodow IIKOLACJA(22.00) 2 mleczne buleczki(te jasne pakowane po 10sztuk), szklanka maslanki. Kilka truskawek ![]() Oceni ktoś? |
![]() ![]() |
![]() |
#2804 | |
Rozeznanie
|
Może ja się skuszę
![]() Cytat:
Blog kulinarny Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam Dobry sen znikł wchłonięty w czerń Nie został nikt co kochał mnie Nie mam już nic Nie ma już nic Nie ma już mnie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Raczkowanie
|
MOJA R
Ś(8.00)- 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szkl mleka 2%, 2 łyżeczki miodu IIŚ(11.00) - bułka wieloziarnista z plastrem fileta z indyka, sałatą i papryką konserwową. godzina wfu O(13.00)-jajecznica z 2 jaj, z filetem z indyka i pieczarkami na teflonie, 2 ogórki kiszone P(17.00)-jogurt naturalny z garścią musli(płatki owsiane, suszone owoce, orzechy) K(20.00)- serek wiejski z rzodkiewką 21.30- bieganie 30 min. sen - koło 23 Mój pierwszy dzień redukcji, po przerwie, postanowiłam aby było to zdrowe. Ostatni posiłek 3 godziny przed snem ponieważ nie zależy mi na budowaniu mięśni a pozbyciu się paru kg. ![]() a Jeszcze pytanie mam czy herbatę owocową mogę pić? oczywiście nie słodząc jej? ![]() Edytowane przez evelinkaa90 Czas edycji: 2010-06-07 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
jadłospis jest ok. herbatę możesz ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
@ jest? ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny oceńcie.
(R) 1. śniadanie ser biały chudy zmieszany z wędzonym łososiem. 2. II śniadanie kanapka posmarowana cienko masłem na chlebie orkiszowym+ plaster sera żółtego, szvczypiorek, pomidor. 3. obiad gotowany kurczak, wymieszany z łyżką oliwy +sos grecki czosnkowy z proszku, 2 pomidory, trochę cebuli, szczypior, kilka rzodkiewek.Wymieszane wszystko razem 4. podwieczorek jogurt Jogobella + garść słonecznika prażonego na patelni bez tłuszczu. 5. kolacja 2 gotowane jaja, zmieszane z zieloną sałatą. Czasem lubię do tego dodać kaszę jaglaną. Będę wdzięczna za wskazówki. Edytowane przez Barbarita1986 Czas edycji: 2010-06-07 o 11:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2811 |
Raczkowanie
|
R śniadanie: owsianka (płatki ok. 7 łyżek, 200 ml. mleka 3,2%, jabłko) 2 śniadanie: kromka chleba, dwa plasterki szynki, jabłko obiad: kawałki piersi kurczaka na łyżeczce oliwy, 4 kromki chleba, keczup, sałatka z brokułów i pomidora, jabłko kolacja: jajecznica z 2 jaj na teflonie, pomidor przed snem: chudy twaróg 125 g. mam wrażenie, że w ogóle nie chudnę ![]()
#2812 |
Raczkowanie
|
Moje Utrzymanko wczorajsze
![]() Śniadanie: 2 kromki (po 50-60g) chleba razowego z dużą ilością różnistych ziarenek każda z masłem, wędliną, żółtym serem, rzodkiewkami, musztardą i szczypiorkiem, duży malinowy (i bosski) pomidor, jajko na miękko, kawka zbożowa II Śniadanie: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z garścią orzechów laskowych i kilkoma (resztka) wkrojonymi truskawkami, kiwi długi spacerek Obiad: udko duszone z ziołami, marchewką i cukinią, ok. 1/2 woreczka ryżu brązowego, sałatka z dużego pomidora z czosnkiem, bazylią i oliwą z oliwek Deser: micha truskawek ![]() Kolacja: pęczek szpinaku duszony z czosnkiem, ziołami, oliwkami ciemnymi, pomidorkami koktajlowymi i solidnym kawałkiem fety, kajzerka (ok. 50g) z sezamem z masłem, wędzonym łososiem musztardą, ogórem małosolnym (maminym ![]() i śliczne proszę o ocenkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2813 |
Raczkowanie
|
Wczorajsza niedzielna eRka:
1) omlet brokułowy ![]() kawa z mlekiem 3,2%, i ups, mała miseczka truskawek ![]() 2) ok. 200 g gotowanych kawałków indyka w ziołach, reszta brokułów z 'główki'(ok.250g też), średnia cukinia na parze, wszystko polane dużą łyżką oliwy z oliwek 3) 'sałatka': pół puszki tuńczyka, 2 gotowane białka, łyżka pestek słonecznika, 2 pomidory,kilka liści pekińskiej, szczypior, sok z cytryny 4) wieśniak 4%, ok. 150 g, 2 łychy płatków migdałowych, cynamon, i yyy z 10 rzodkiewek ![]() 5) pół kostki twarogu półtłustego wiem, że brak węgli złożonych w obiedzie ale jakoś ostatnio lubię mięsno-warzywnie ![]() Ocenka...? ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2814 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
2. nie wyliczaj owoców 3. nie bój się jedzenia ![]() ![]() 4. ładnie że przełamujesz się do słodkości ![]() trzymam kciuki i powtarzam ponowinie NIE BÓJ SIĘ nie ma czego ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Raczkowanie
|
dziś na R
I 3 jajka, 3 łyżki płatków owsianych, 2 łyżeczki otrębów owsianych, 2 kiszone ogórki II kanapka z jajkiem (2 kromki chleba razowego, 1 jajko) III j.w. IV pieczony filet z dorsza (tzn. pół ryby chyba to było), 450g warzyw na patelnię duszonych w wodzie (marchewka, ryż, kukurydza, brokuł, pieczarki, cebula, papryka, groszek), mandarynka V 60g tuńczyka w sosie własnym, pomidor, łyżeczka oliwy z oliwek VI 125g twarogu półtłustego, pomidor i jak? |
![]() ![]() |
![]() |
#2816 |
Raczkowanie
|
Moje Utrzymanko wczorajsze
![]() Śniadanie: 2 kromki (po 50-60g) chleba razowego z dużą ilością różnistych ziarenek każda z masłem, wędliną, żółtym serem, rzodkiewkami, musztardą i szczypiorkiem, duży malinowy (i bosski) pomidor, jajko na miękko, kawka zbożowa II Śniadanie: serek homogenizowany waniliowy TSM 180g z garścią orzechów laskowych i kilkoma (resztka) wkrojonymi truskawkami, kiwi długi spacerek Obiad: udko duszone z ziołami, marchewką i cukinią, ok. 1/2 woreczka ryżu brązowego, sałatka z dużego pomidora z czosnkiem, bazylią i oliwą z oliwek Deser: micha truskawek ![]() Kolacja: pęczek szpinaku duszony z czosnkiem, ziołami, oliwkami ciemnymi, pomidorkami koktajlowymi i solidnym kawałkiem fety, kajzerka (ok. 50g) z sezamem z masłem, wędzonym łososiem musztardą, ogórem małosolnym (maminym ![]() i śliczne proszę o ocenkę ![]() i przypominam moje utrzymanko co by nie zginęło w gąszczu powyrzszych postów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Zakorzenienie
|
Ktoś mógłby ocenic R? Nie jestem głodna,ale jak tak mniej-wiecej policzyłam kcal to wychodzi trochę mało. Czego można jeść więcej ??
śniadanie: 2 duże łyżki mieszanki płatków (przed napęcznieniem), 100g twarogu półtłustego, filiżanka jagód, kilka orzechów IIśn: 2 kromki chleba pełnoziarnistego na miodzie, posm. twarogiem, rzerzucha, kilka pestek dyni --sport :P-- przekąska-duże jabłko obiad- szklanka zupy szczawiowej (na jogurcie i oliwie), jakies 150g warzyw na patelnię, klopsiki z piersi kurczaka (obtoczonew białku, ziołach,siemieniu lnianym i usmażone na oliwie) na kolacje pewnie sałatka z świeżych warzyw, odrobiny piersi (zostało) i jajka. |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:00.