|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#19741 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IV
kropcia007
Moim zdaniem włosom od głowy do ucha przyadło by się nawilżenie, nakładaj odżywkę bliżej skóry A skręt masz bardzo ładny! No i Puszek słodki ![]() norway Postępy są bardzo widoczne! Brawo ![]() Nie każda może zmywać oleje odżywką, ja myję szamponem. Anastazis Barwa nie ma silikonów a ma SLES Polecam blog Małgosi86 z listą produktów zgodnych z CG. https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=5043 Analizę i skład Garnierów znajdziesz tutaj: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=408837 Edytowane przez syrenka Czas edycji: 2010-06-07 o 18:59 |
|
|
|
#19742 |
|
Konto usunięte
|
szczesciara z Ciebie!! one rzeczywiscie sa tak czarne czy to tylko na fotce
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Rybionek, sprobuj te farbe naturtint (przy nastepnym farnowaniu )- jest dobra, mnie troche oczy szczypaly, ale nie smierdzi jak tak bardzo jak "normalne" farby, a dolaczonej odzywki nie uzylam, ta ktora widac na wlosach to golden blond
|
|
|
|
#19743 |
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
O matulu
![]() Będę nadrabiać... jutro Dziś włosy, oczy i reszta ciała mają wolne ![]() Chciałam się jeszcze pochwalić, że kupiłam sobie suszarkę z dyfuzorem - dyfuzor ma kryzę i wypustki nie wystają poza nią. Rewelacja
|
#19744 |
|
Zakorzenienie
|
[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19842644]szczesciara z Ciebie!! one rzeczywiscie sa tak czarne czy to tylko na fotce
![]() ---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Rybionek, sprobuj te farbe naturtint (przy nastepnym farnowaniu )- jest dobra, mnie troche oczy szczypaly, ale nie smierdzi jak tak bardzo jak "normalne" farby, a dolaczonej odzywki nie uzylam, ta ktora widac na wlosach to golden blond [/QUOTE]Rzeczywiście takie są
|
#19745 |
|
Zadomowienie
|
Też coraz częściej myślę o zakupie suszarki z dyfuzorem... Martwi mnie tlyko jedna rzecz - czy włosy nie będą jeszcze bardziej suche... Mam masakryczne końcówki... A nie podcinam często nie tlyko dlatego,m że zapuszczam, ale też dlatego, że to daje krótkotrwały efekt. Chociaż teraz, dzieki Wam i dzięki olejom, jest trochę lepiej.
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Aha - zmyłam kokos i miód. Bardzo byłam pozytywnie zdziwiona tym, jak łatwo zszedł ten miód, a bałam się, że będa problemy, bo nałożyłam go naprawdę dużo. Efekty za kilka godzinek
|
#19746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#19747 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam teraz na glowie odzywke z Natury + miod + zoltko.
potem myje skalp szamponem z Natury (pokrzywa), a piana na calej dlugosci- co by splukac ten dlugi skladnik na P. na koniec chyba glorie.. moze dodam do tego amle <mysli> ale tylko na pol godziny w sumie, bo juz bardzo pozno sie robi ;( |
|
|
|
#19748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wilczex, na avatarze to ja we własnej osobie (co prawda jakiś tam make-up jest ![]() Ja raczej nie cierpię i przyciemniam jak mogę choć właściwie nie mogę ![]() Dzięki za nie lada komplement |
|
|
|
|
#19749 |
|
Zadomowienie
|
Ja MARZĘ, ŚNIĘ i w ogóle co tam jeszcze o takiej cerze!!!!!! Całą zimę się smarowałam kwaskiem cytrynowym, żeby się wybielić!! A teraz filtr 30 lub 50 przed wyjsciem z domu... A Ty masz to naturalnie i marudzisz... nieładnie.... A włoski prawie suche, będą foty, ale z fleszem, bo juz pozno, a rano pewnie nic nie zostanie po lokach
|
#19750 |
|
Zadomowienie
|
Kilka mokrych loków na górze, ale zaraz ide sie myć i w ogóle takze fotki zrobiłam jakieś 20 minut przed całkowitym wyschnięciem. Jak widac są ciężkie
Ale też widać ile urosły od pierwszego wrzutu Bez jedwabiu, bo to bez sensu dawać na noc jedwab.
|
#19751 |
|
Zadomowienie
|
PS. Zwróćcie uwagę na tę piękną, wybieloną kwaskiem bladą skórę heheheheh To tak a propos Anastazis
Nie no a tak szczerze - patrzcie na włosy
|
#19752 |
|
Zakorzenienie
|
hej loki i fale
![]() cierpię na chroniczny brak czasu ![]() tyyyle razy czytałam jak stosować kokos, aż w końcu jak znalazłam chwilę, to nie mogłam się dokopać i w efekcie nalożyłam płynny rozpuszczony w mikrofali i tak chodziłam z nim nieowiniete włoski miałam.Zaledwie na 20min , bo idę już spać ![]() jeszcze pokrzywkę chlapnę tylko się wystudzi
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#19753 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Co to jest olejowanie? Jak często można nakładać oleje? Jak długo powinnam trzymać oleje na włosach? Czym zmywać oleje? |
||
|
|
|
#19754 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Rybiorku o Twoich nie trzeba pisać wiadomo piękne są
tak ich dużo i taki regularny skręt---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- [1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;19841858]dziekuje z drugiej fotki widac- jakbys miala - ladne wloski Kropciu ![]() mi sie zaczely bardziej krecic po jakis 3 miesicach inetensywnej plielegnacji- trzymam kciuki za Twoje ![]() slodka psinka ![]() [/QUOTE] ja już długo pielęgnuję a tu skrętu nie widać od góry oczywiście ale one są długości trochę za ucho więc myślę że może jak odrosną ...---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- Cytat:
skręt podobny i też nie od samej góry co nie? ahh ta długośćja kiedyś na solkę lubiłam pójść bez przesady oczywiście ale teraz też lubię bladość tak ładne wtedy delikatny makijaż wygląda, świeżo i delikatnie ... i nie mam piegów ani innych takich niespodzianek
|
|
#19755 |
|
Zakorzenienie
|
Syrenko
![]() zapisane
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#19756 |
|
Zadomowienie
|
Tak, dokładnie, nie kręcą się od góry, tzn. robią to tak, jakby chciały a nie mogły... Walczę z tym ale powoli trace nadzieję.Opalenizna jest dla plebsu, który pracuje w słońcu. Arystokracja pozostaje blada
![]() ![]()
|
#19757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja marzę o ciemnej karnacji.. W porze letniej "katuje się" solarium, przyspieszacze itp żeby chociaż być bardziej podatną na brązowienie..ehh A ty wybielasz się kwaskiem? Ja bym się bała chyba, nie podrażnia? Pewnie masz fajny typ urody. Ale faktycznie jesteś wybielona
|
|
|
|
|
#19758 |
|
|
Dziewczyny - naprawdę piękne włosy
I ta długośc u Wilczex mnie po prostu powala. Norway podcięłabym te samotne kosmyki na plecach, by wrównać fryzurkę. Stracisz nieco na długości, ale za to bedzie jeszcze ładniej. Poza tym postępy widoczne gołym okiem I jeśli rozczochraniem jest to, co pokazujesz na 2 zdjęciu, to ja się nie zgadzam Ale skoro chcesz coś zrobić, to możesz zmoczyć je mokrymi rękami i pougniatać ze środkiem stylizującym albo spryskać żelem zmieszanym z wodą i tez pougniatać albo harmonijkować. W drastycznych przypadkach możesz rozczesać palcami. Powinno pomóc. Moje dostały wczoraj minimum pielęgnacyjne - Mrs. Potters, emulsja humektantowa zmieszana z Naturią wrzosową, żel Fructis i dyfuzor + chłodny nawiew. Rybiorku jestem niesamowicie wdzięczna za informację o dyfuzorze
|
#19759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli mówisz, że warto? Czuję się skuszona...
|
|
|
|
|
#19760 | ||||
|
|
Cofnęłam się do 135 strony, by nikt nie zostal bez odpowiedzi.
Msk3 grzyb sie rozrósł i owszem Staram się jednak, by nie przekraczal okreslonej objętości, bo tylko taka maślanka mi smakuje (im większa objętość, tym maślanka kwasniejsza). Choć nie znalazłam nic o robieniu przerwy, postanowiłam posłuchać Twojej rady i zrobiłam przerwę, dlatego też grzybek wylądował w zamrażarce.Za chwilkę wróci do łask. ![]() Rybiorku zamieściłam liste tych pianek, choć wiem, że możesz miec problemy z dostępem Ja też sie ujawniam z moim laboratorium Obecnie mniej mieszam ze względu na ograniczenie emolientówe, ale do standardów weszła emulsja humektantowa i dodatki soku cytrynowego (do odżywkomyjadła oraz do płukania). Po doświadczeniach z q-80, przechodzę powoli do testów na silikonach. Skoro ograniczyłam emolienty, coś powinno chronić moje włosy przed uszkodzeniami. Kieruję się więc w stronę dimethiconu i jego kolegi amodimethiconu (Tigi w banieczce pędzę ). Z drugiej strony mam świadomośc tego, co pisała Msk i całkowicie się zgadzam - czego teraz nie nałożę na włosy, dobrze odpowiedzą. Dlatego testy, by były miarodajne, muszą być powtarzane po kilka razy (choć q-80 od razu pokazał swoje złe oblicze ). Widzę też - po doświadczeniach z gliceryną i q-80 - że bez względu na miejsce w składzie określonego związku moje włosy odczuwają go niemal natychmiast. Tak jest z Yes to Carrots, która ma dimethicone po zapachu... Odpowiedź jest natychmiastowa i nieoczekiwanie dobra ![]() Cytat:
Efekt gwarantowany i utrwalony Taftem (było sucho pod palcami, ale jakie loki Wieczor panieński natomiast rewelacyjny ![]() Cytat:
i tym, co napisałam powyżej Cytat:
Sprawdzę swoją Dolivę ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
Moje włosy nie lubią suszarki (a do tej pory miałam tylko zwykłą z regulacją prędkości), a na tę reagują objętością i ładnym skrętem. Do tego mam suszarkę z dyfuzorem palczastym i bez kryzy (również z regulacją prędkości, nazwijmy ją S) oraz same złe doświadczenia: * suszarka S jest krótka, więc włosy wkręcają się do filrta, co skutkuje dredami , Babyliss (B) jest długa, a na filtrze jest sitko, więc nie ma szans na dredy,* S powodowała puszenie, B tego nie robi, * dyfuzor S ma krótkie palce, co sprawiało, że skalp się przegrzewał, B ma chłodny nawiew, więc krótkie wypustki nie stanowią dodatkowego problemu * dyfuzor S nie ma kryzy, co przyczynia się do rozwiewania włosów podczas każdorazowego przyłożenia do końcowek, B ma kryzę, dzięki czemu powietrze kierowane jest dokładnie w to miejsce, które chcesz wysuszyć. Uważam, że B nadal jest w fazie testów (oglądam podatność włosów na wysuszenie - mniej emolientów+suszarka może dać tragedię ), ale pierwsze 3 dowiodły, że było warto
|
|
#19761 |
|
Zakorzenienie
|
ja suszarke z dyfuzorem kupie za miesiac dwa , juz nie moge sie doczekac
tylko nie wiem czy na taka bedzie mnie stac![]() jakas zakrecona z Poznania pytala tutaj w watku czy mozna efavit osobiscie odebrac, tak, wlasnie dzis tam jade po 2 sloiczki
|
#19762 |
|
BAN stały
|
Eloe zgadzam się-im mniej grzyba,tym lepsza maślanka.
Muszę swojego zamrozić bo kwaśna maślana jak nie wiem a do tego idzie mi 3/4 litra mleka dziennie. Późnym wieczorem umyłam kudły,nałożyłam żel,spięłam w ananasa i poszłam spać. Rano obeszło się bez reanimacji i byłam wniebowzięta.Jedynie ugniotłam. Nie lubię myć wieczorem bo po myciu mam objętosć,puszystość a po nocy niewiele zostaje. Najlepiej to robić rano aby przetrwały cały dzień. |
|
|
|
#19763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy mogłabym (jeśli nie tu, żeby nie robić reklamy, to na PW) prosić o dokładną nazwę modelu suszarki i orientacyjną cenę? Może zrobię sobie spóźniony Dzień Dziecka
|
|
|
|
|
#19764 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
? Może znacie jeszcze inny szampon z SLS bez silikonow ?
|
|
|
|
|
#19765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja chyba nie znam, jak nie ma silikonu to jest polyquaternium. Eloe, ja też chętnie poznam szczegóły odnośnie Twojej nowej suszarki
|
|
|
|
|
#19766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#19767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i po takiej krioterapii on będzie żył? Cytat:
![]() też mam najładniejsze włosy zaraz po myciu, puszyste i pofalowane, ale nie mam możliwości myć rano musiałabym wstawać chyba o jakiejś 4tej ...
|
|
#19768 |
|
Zakorzenienie
|
hej
to i ja sie dolaczam wraz ze zdjeciem moich krotkich loczkow![]() nie bardzo je tu widac, ale innego nie mam ![]() co możecie mi polecic z masek do wlosow, odzywek i tych innych olejow? jestem totalnie zielona, bo nigdy czegos takiego nie uzywalam, a chcialabym miec takie piekne slniace loki? czym to sie je?
Edytowane przez Mariolcia =P Czas edycji: 2010-06-08 o 19:49 |
|
|
|
#19769 |
|
Zadomowienie
|
Zamówiłam własnie na Mazidłach:
keratynę, owies i pantenol. Ile zwykle czekalyscie na paczke? No i jak myslicie- moge to wszystko wrzucac do odzywki? Ze splukaniem czy bez?
|
#19770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozwole sobie dzisiaj wyręczyć starych bywalców i powiem krótko: radze przeczytać wątek(chociaż troche biorąc pod uwagę że jest długi )na pierwszej stornie masz duużo linków może akurat któryś cię zainteresuje. Nie możemy ci powiedzieć co masz dokłądnie używać bo (jak to się juz wielokrotnie potwierdziło) na każdego działa co innego, więc musisz próbować A tak generalnie to ja używam: -WAXy i zagraniczny i polski -maska spa z oliwą z oliwek z avonu -maska care art -olejek rycynowy -oliwa z oliwek na końcówki -nafta -olej kokosowy -baby dream+ różowy yung do mycia -ostatnio zamiast baby dreama używam dermeny;] Nie mam pojęcia czy coś akurat z tej listy by ci podpasowało(a raczej twoim włosom
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 71 (0 użytkowników i 71 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

musiałabym wstawać chyba o jakiejś 4tej ...