|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza i porod w UK
Jolu może jednak dziś się coś ruszy.. nieco później
![]() U mnie średnio. W nocy zaatakował mnie ból gardła i budziłam się kilka razy. Pogoda ewidentnie się popsuła zrobiło jakoś szaroburo isę zrobiło.
|
|
#3092 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kuruj się kochana U mnie pogoda jak u Ciebie...Aż nic się nie chce...
|
|
|
|
|
#3093 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam w ten deszczowy i nie nastawiający optymistycznie dzień. Dziś mam wizytę u położnej.
Wczoraj byłam w kinie na "Sex in the city 2" i muszę przyznać,że już dawno sie tak nie bawiłam. Polecam,można się odprężyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
,podobnie jak car boots. Jedynie z Polski sprowadziłam trochę lekarstw,kaszki i herbatki. No i skąd to podejście,że "polskie to polskie"? To znaczy,że niby lepsze? Też się nie zgodzę,bo jak się wie gdzie szukać to i w UK znajdzie się świetne produkty,a ubranka dla dizeci są zdecydowanie lepsze jakościowo i tańsze Cytat:
(tak mówiła do koleżanki). Na szczęście rzadko mam z tą babą do czynienia,a jeśli znowu coś takiego zrobi to odrazu pójdę do głownego managera. Cytat:
. Spróbuj się wyspać,bo jak już się zacznie i po nie będziesz miała czasu. Ja nie spałam 24 godziny przed i w trakcie porodu. Potem poprostu padłam w trakcie karmienia małej,nawet nie wiem kiedy mi ją połozna zabrała
|
|||||
|
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
Vedma
Nie,nie całą.Kupujemy w Polsce to,co uważamy,że powinniśmy już mieć. Ursull Niestety,w Uk po kilkugodzinnym siedzeniu na ebay'u nie znaleźliśmy tego,co byśmy chcieli jak łóżeczko z szufladami i komodą(zestaw,nowy i tani) http://www.allegro.pl/item1041919130...s_materac.html Poza tym np. co do wózka to najpierw musieliśmy pochodzić,popatrzeć,podot ykać i posprawdzać,żeby wiedzieć co byśmy chcieli itd. To jest nasze pierwsze długowyczekiwane dziecko i chcemy dla Niego jak najlepiej.I patrząc na setki wozków jest nam ciężko wybrać.Uważam jednak,że ciuszki sa tańsze i ładniejsze w UK i jak przyjdzie czas na ich kupno to na pewno wybierzemy sie do sklepu w Anglii.Ale wózek zostanie zakupiony w Polsce! |
|
|
|
#3095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a wozeczek fajny i wyglada na lekki.. i pozytywny kolorek Ursull, dzieki i 3maj kciuki ale dopiero za 3 miesiace wczoraj nabylam juz kwas foliowy... od dzisiaj go spozywam hehe Jolaoo a moze Ty czekasz na date 13.06 ? 13 wbrew przesadom... szczesliwa
|
|
|
|
|
#3096 |
|
Przyczajenie
|
Mnie się udało na ebayu kupić taki wózeczek http://www.mothercare.com/richContent/B001OQJ1NG
Oczywiście zobaczyłam go "na żywo" dopiero gdy go odbierałam i przez parę chwil byłam mocno zawiedziona jego stanem. Rama jest dość mocno obdarta ale materiał wszędzie jest w całości. Później pomyślałam, że za £100 nigdzie nie kupię pełnego kompletu z wózkiem, fotelikiem, parasolką, torbą, pokrowcem przeciwdeszczowym, więc nie mam co narzekać ![]() Z kołyską było podobnie. W opisie było, że jest w super stanie a jak przyjechałam okazało się, że jest trochę poobdzierana. Ale tu miałam jeszcze większego farta niż z wózkiem więc nie narzekam ;-) Ciuszki też kupuję na ebayu bo jakościowo dużo lepsze są niż w Polsce. Potwierdziła to nawet lekarka żony mojego kuzyna (mieszkają w Polsce). Jak przyjeżdżałam do nich to zawsze coś dla ich małego synka przywoziłam, jakieś ciuszki, zabawki. I jej lekarka zaraz poznała, że Mały ma coś porządnego ubrane i pytała gdzie to kupiła. Jak powiedziała, że to z Anglii to kobieta od razu stwierdziła, że nawet w samym dotyku można wyczuć różnicę. Więc myślę, że coś w tym jest. A teraz z innej beczki. Jadę dzisiaj wieczorem do Birmingham, mój Mąż ma tam jutro jakąś konferencję i jadę, żeby mu towarzyszyć. Słyszałam, że jest tam sporo centrów handlowych w których można by zaszaleć. Czy któraś z Was orientuje się do którego warto się wybrać? Szukam raczej większych rozmiarów więc młodzieżowe sklepy odpadają. |
|
|
|
#3097 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja tam sobie lubie ponosic ciezkie rzeczy nawet do ikei sama po meble pojechalam ![]() Cytat:
![]() Spacerowki w zyciu nie kupilabym uzywanej. Stan mojego Maclarena jest tak oplakany,ze nawet za darmo nikt tego wozka nie wezmie. moze nie kazdy ,az tyle uzywa spacerowki i sa jakies w dobrym stanie,ale to chyba jak ktos kupuje dziecku,ktore juz chodzi. ostatnio syn jeszcze pomalowal go na zielono i niebiesko, bo zostawilam do wyschniecia w ogrodku ![]() Co do ubranek,to nie ma co sie czarowac jakosc idzie w parze z cena w Uk, natomiast w Pl ceny sa chore. Moj syn ma kilka bluz z Reserved ,ale one kosztowaly po 70 zl na wyprzedaży ,ma tez kombinezon croccodillo,za kosmiczna cene i czapke z tej firmy( 50 zl )oczywiscie nie ja kupowalam te rzeczy ******* jak dobrze pojdzie to w padzierniku do Was dolacze ,jak mi sie cykle nie rozregulują
|
|
#3098 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A ja pospałam sobie,a co... Teraz za jakąś robotę trzeba się wziąć,ale szczerze nic mi się nie chce...
|
||
|
|
|
#3099 |
|
Raczkowanie
|
Joluś, przegoniłas mnie już z czekaniem
Zaciskam kciuki, żeby się ruszyło.To teraz pytanie ze strony już rozpakowanej: szczepiłyście dzieci na gruźlicę, rota i zapalenie wątroby? Tutaj nie ma tych szczepień w standardzie a w PL są. Ursull, szczególnie pytanie kieruję do Ciebie. |
|
|
|
#3100 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Ja sie czuje rewelacyjnie, tylko te spuchniete kostki! Wczoraj skore na stopach mialam tak napieta, ze az zbielala. Na szczescie pomogl zimny prysznic. Sprawdzilam prognoze pogody i poki co nie zapowiada sie na ocieplenie - co oznacza, ze bede sie dobrze bawic w tem weekend
![]() Cytat:
![]() Cytat:
sa co prawda rzeczy, ktore przywiozlam z PL, ale to glownie dlatego, ze w UK takich nie ma (posciel A z ubrankami to prawda: zawsze obkupuje mojego bratanka (2.5roku) tutaj, bo polskie ceny sa smieszne i w dodatku czesto nie ida w parze z jakoscia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
||||||
|
|
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciazisko po rodziców aja odpoczywam.Ma i porod w UK
Witajcie,
U mnie pogoda też się popsuła.Mąż pojechał na lotnisko po rodziców a ja odpoczywam. Byliśmy jeszcze w Tesco odebrać zamówienie- patelnia i duży garnek.Musiałam kupić nową patelnię bo stara ma już 4 lata i jest w opłakanym stanie a znając moją mamę to by zaraz wzięła się za jej reanimacje. U nas w nocy na ulicy była stłuczka.Nie wiem jak facet wjechał w inny zaparkowany samochów.Włascicielka samochodu tak się darła,że pół ulicy ją słyszało.Myślałam, ze cały przód samochodu skasowany a to tylko zderzak odpadł. Dziś się zastanawiałąm jak ja urodze z tym bolącym kroczem.Przeciez nie moge się pożądnie rozkraczyć jak to do porodu trzeba bo boli cholernie.Jeszcze kłuje mnie po prawej stronie.Nie wiem czy to jajnik czy wyrostek a może dzidzia naciska na coś. |
|
|
|
#3102 |
|
Rozeznanie
|
Gdyby któraś z Was szukała czegoś podobnego do Fridy, to wczoraj w Bootsie widziałam coś takiego
http://www.boots.com/en/4little1-Bab...irator_118420/ ---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Tez się nad tym zastanawiałam. Ja z wanny ledwo wychodzę, bo nie mogę podnieść lewej nogi
|
#3103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jejku jak ja sie dzis zle czuje, normalnie jak podczas @ tylko ze jestem w srodku opakowania pig wiec nie wiem o co chodzi... poty mnie oblewaja jest mi slabo i mam wrazenie ze zaraz zemdleje.. .a nigdy w zyciu nie zemdlalam.. zawsze mam bardzo niskie cisnienie ale jak teraz mierzylam to 108/74.. wiec o co chodzi
|
|
|
|
|
#3104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dziś jestem okropnie zmęczona,a nic nie robiłam... Do tego hormony szaleją,najchętniej pokłóciłabym się z kimś...Zła jestem na cały świat..Nie wiem co się ze mną dzieje...
|
|
|
|
|
#3105 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego koloru juz nie maja w ofercie, a rzeczywiscie jest bardzo ladny. ![]() Cytat:
Na Quinny po 1,5 roku uzywania nie ma w zasadzie sladow zuzycia. Maclarena mamy 11 miesiecy i tez na razie odpukac wyglada bardzo dobrze. ![]() Jeszcze troche a tez zaczne planowac... ![]() Cytat:
Cytat:
Pewnie dlatego, ze obie jestesmy barany (chodzi o znak zodiaku ).Ja wlasnie jedynie posciele kupuje w Polsce. Polecam te: http://www.feretti.pl/ 100% bawelny i piekne wzory. Cytat:
Wiecie, ja sie juz martwie o hanjah... Z tego wszystkiego nawet thebestme nie pogratulowalam. Gratuluje, Ola jest przesliczna!
Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2010-06-10 o 19:06 |
|||||
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
maatra zgdzam się, również nie kupiłabymużywanej spacerówki, jesli miałabym śmigać z maluchem tak jak z maluchem pierwszym. A w wiele miejsc po prostu chodziliśmy pieszo.
Maatra oby do października ![]() Darianna to kiedy się przesiąąć do spacerówki, zalezy głównie jak sprawdza się ten pierwszy wózek wielofunkcyjny. My uznaliśmy, że nasza opcja spacerówki w wielofunkcyjnym nie do końca nam odpowiada. Mały się przesiadł do Maclarena Techno XT, gdy miał 8 miesięcy. Skończyliśmy wózka używać, gdy mały miał 2 lata i 11 miesięcy ![]() I Maclaren miał ślady zużycia, ale nadal dawał radę (dla drugiego malucha bym jednak go nie zostawiła). ![]() Vedma również się zgadzam. Polskie produkty ndla dzieci nie bardzo pasują mi jakością niestety a do tego biorąc pod uwagę cenę, są zupełnie nie opłacalne (chyba, że jest jakaś mega wyprzedaż )Pościel kupowałam w UK. Tę, z której jestem najbardziej zadowolona (w bardzo dobrym stanie do dziś) udało mi się upolować w TK Maxx ![]() Jola czekamy dalej ![]() aaliyah ładna ta pościel akurat sprawdziłam, czy jest w mieście, do którego wkrótce jadę. Jest i na pewno pojadę zobaczyć i obmacać.Może się skuszę ![]() Co do Fridy z Boots, miałam sprawdziłam i powiem, że nie do końca spełniła moje oczekiwania, a może to moje słabe płuca ![]() I jako wyrodna matka to kupię Katarek w Polsce, co by było łatwiej. ![]() Na razie zmykam, bo właśnie robię generalne porządki, a później będę się kulinarnie wyżywać.
Edytowane przez ***luna Czas edycji: 2010-06-10 o 19:55 |
|
|
|
#3107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.mamo-tato.fr.pl/
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. |
|
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
Z tego, co czytałam w internecie to Katarek jest lepszy niż Frida i chce poprosić mamę, żeby mi go przywiozła, ale jak ktoś nie ma możliwości kupienia Katarka, to wydaje mi sie, że Frida jest lepsza niż gruszka (ale ja doświadczenia nie mam, więc mogę się mylić).
---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Dziewczyny wy kupujecie już pościel?
|
#3109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Frida jest o wiele lepsza niż gruszka Ja jeszcze nie kupuję pościeli (no chyba, że ta w Polsce mi się bardzo spodoba ).Kupowałam wcześniej dla pierwszego malucha
|
|
|
#3110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jest to taka typowa pościel. Kołderka przypomina patchwork. Jest ze świetnego materiału,bardzo milutka i śliczna.W zestawie były jeszcze dwa prześcieradełka,ochraniac z na łóżeczko i kocyk. Bardzo jestem z tego zakupu zadowolona ![]() Zagoniłam w końcu małża do golenia I już jestem gotowa,mogę iść rodzić... |
|
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Byłam u położnej,pobrała mi krew,posłuchałyśmy serduszka i jest ok. Teraz scan 2.07,anastępna wizyta dopiero w sierpniu. I wiecie co mi to odpowiada,bo nie chciałoby mi się biegac co chwilę na spotkania do przychodni (tak jak w Polsce to się robi).
uwaga Cytat:
myślę,że każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepeij i nie ma znaczenia czy to pierwsze,drugie czy piętnaste . Ten zestawik ładny,ale czy wiesz jaka jest jego jakość? I jak będziecie to przewozić do UK? Wózki w UK też są świetne,a cenowo podobne do polskich. Polecam Silver Cross,MacLaren czy Jane. Mamas nad Pappas tez maja fajne wózki aniaxxx tak na wszelki zacznę trzymac kciuki już teraz . beatacc niestety takie jest ryzyko kupowania przez internet,ale ja generalnie jestem zadowolona z zakupionych rzeczy na ebayu. Podoboja mi się tego tupy wózki,chyba pramette się nazywają. Są małe i lekkie. Ten wasz jak się prowadzi? Próbowałaś już? Indiria Vedma ja chyba też już się tutaj zaadoptowałam,bo zaczynam mówić o UK "u mnie,u nas,nasze" . A serio to uważam,że w UK można znależć naprawdę sporo dobrych rzeczy i nie wiem skąd ta opinia,że polskie to lepsze i tańsze . Mi tez przez myśl nie pzreszlo,żeby ściągać cokolwiek z PL. Ja na ebayu ślęczę godzinami,to taka moja pasja ![]() Daria ja mam Fridę i jest ok ![]() aaliyah ja tez się martwię o hanjah? Czy nikt nie ma numeru do niej? Pewnie nie. Jolaoo a na waszym wątku majowo-czerwcowym nikt nie ma z nią kontaktu? |
|
|
|
|
#3112 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trochę długo to już trwa...
|
|
|
|
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pościel kupiłam na all i tą własnie mama-tato i nie jestem zadowolona.Po pierwszym praniu nadal jest sztywna.Natomiast pościel Amy - droższa jest ale za to super bawełna i mieciutka a nadal tańsza niż w uk.
A i zapomniałabym. Moja koleżanka z pracy, ta która miała termin tydzień przede mną dziś urodziła zdrową i dużą córcię. W 4 godziny od odejścia wód. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-06-10 o 23:37 |
|
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
aaliyah piekne sa te posciele
dostalam kiedys ekskluzywny katalog z łóżeczkami,myslalam ze tam bledy w druku sa ,ale okazlo sie,ze nie ja Simona przenioslam wczesniej do spacerowki,moze dlatego,stan wozka jest taki oplakany. Vedma mi sie srednio podobaja te wzory,jakos za pstrokato dla mnie. mialam z tej firmy duzo pieluszek bawelnianych w te wzorki i bardzo je sobie jakosciowo chwale do dzis Luna byle do pazdziernika my czasem chodzimy 7 mil dziennie dodatkowo tacham w nim zakupy, bo mimo iz mam auto,pomocnego Tz, to i ja z tych co sobie zycie lubia utrudniac ![]() trzeba przeszukac ,gdzie sie Hanjah udzielala,jej blogi(miala kiedys w podpisie), moze ma ja ktos na NK, FB
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Napisać do niej?---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Wysłałam wiadomość do niej (mam nadzieję,że to ona) i teraz tylko pozostaje nam czekać. Cholera nie chcę nic krakac,ale mam złe pzreczucia i naprawdę się o nią martwię
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
ma tez nr gg i skypa w danych na wizazu
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Wtajemniczenie
|
moge napisac, tylko mi to troche glupio, bo moze pomyslec,ze wscibska jestem, bo na watku przeciez sie prawie wcale nie odzywam...
no nic napisze.
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3120 |
|
Wtajemniczenie
|
napisalam na gg i skypa.
Zmykam do lozka, oczywiscie bez tabletek wyciszajacych sie nie obejdzie. zawsze jak sie zdrowo odżywiam, to cierpie na bezzesnosc. zero zmeczenia.... i padam ok 1 nad ranem
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:08.

Też się nie zgodzę,bo jak się wie gdzie szukać to i w UK znajdzie się świetne produkty,a ubranka dla dizeci są zdecydowanie lepsze jakościowo i tańsze
zeby chocaz to BYLA prawda. 8:30 10:00 i 12:30 to byly godz tego dnia keidy chodzilam do toalety Wiec o tym tez powiedzialam z zalem bossowi firmy, hehe. Zapowiedzial, ze zamieni z visorem slowo a ja, ze bede chodzila teraz czesciej do recepcji na lekkie, siedzace prace 

. Napisać do niej?