Ciaza i porod w UK - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 07:56   #3091
***luna
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Jolu może jednak dziś się coś ruszy.. nieco później
U mnie średnio. W nocy zaatakował mnie ból gardła i budziłam się kilka razy.
Pogoda ewidentnie się popsuła zrobiło jakoś szaroburo isę zrobiło.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:00   #3092
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
Jolu może jednak dziś się coś ruszy.. nieco później
U mnie średnio. W nocy zaatakował mnie ból gardła i budziłam się kilka razy.
Pogoda ewidentnie się popsuła zrobiło jakoś szaroburo isę zrobiło.
Oby...

Kuruj się kochana
U mnie pogoda jak u Ciebie...Aż nic się nie chce...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:53   #3093
ursull
Zakorzenienie

Witam w ten deszczowy i nie nastawiający optymistycznie dzień. Dziś mam wizytę u położnej.
Wczoraj byłam w kinie na "Sex in the city 2" i muszę przyznać,że już dawno sie tak nie bawiłam. Polecam,można się odprężyć.

Cytat:
Napisane przez ewurka Pokaż wiadomość
Ursull dziękuje. Jest jak jest, raz jest lepiej raz gorzej, ale nie chce się poddawać i załamywać, będę walczyć!
,trzymam kciuki za was i czekam na relacje

Cytat:
Napisane przez Vedma Pokaż wiadomość
Normalnie taki travel system kosztowalby mnie jakies 700 funtow (na tyle bylismy nastawieni) a tu udalo sie kupic za... 1/3 ceny! Nie moge w to sama uwierzyc, bo to sa nowe rzeczy, z metkami Ja sie odzegnywalam od gondolki, bo widzialyscie, jak wyglada gondola peanut, ktora pasuje do P&T? Wprost tragicznie! Nastawialam sie wiec na miekka gondolke czyli cocoon, zwlaszcza, ze bedzie cieplo. Ale tutaj gondola byla w komplecie, wiec odpadly mi dylematy
Poza tym, przyznam sie, ze zadzialalo prawo stada - zobaczylam, jak moja kolezanka leci z taka gondolka i... zachcialo mi sie takiej samej (jeny, jak w przedszkolu! )
to faktycznie ci sie udało z tym wózeczkiem. Wazne,żebyś była zadowolona,a Adasiowi wygodnie. Mi się kolor podoba,bo jest taki wiosenny jak błękit nieba.

Cytat:
Napisane przez uwaga Pokaż wiadomość
Mieszkam w Andover.To jest około 70 mil od granic Londynu na południowy-zachód.Widzisz...mimo tego,że jeszcze 7 miesięcy to tak na prawdę czas szybko zleci,a nie chcę na ostatnią chwilę zakupów robić tymbardziej,że już w piątek jedziemy spowrotem do Uk,bo urlop sie kończy,a w Polsce łóżeczko itd. są tańsze.Poza tym co polskie to polskie.
Rozumiem twoje pobudki dotyczące szybkich zakupów,bo tez wychodze z tego założenia. Na szczęście ja mam większość rzeczy po pierwszym dziecku,więc nie muszę się martwić. Czy w Polsce łóżeczka są tańsze to nie jestem pewna. Ja wszystko kupiłam w UK i naprawdę nie drogo. Ebay jest pełen skarbów tylko trzeba poszukać ,podobnie jak car boots. Jedynie z Polski sprowadziłam trochę lekarstw,kaszki i herbatki. No i skąd to podejście,że "polskie to polskie"? To znaczy,że niby lepsze? Też się nie zgodzę,bo jak się wie gdzie szukać to i w UK znajdzie się świetne produkty,a ubranka dla dizeci są zdecydowanie lepsze jakościowo i tańsze

Cytat:
Napisane przez Awika Pokaż wiadomość

A pamietacie moze tego mojego "zabawnego" visora co krecil nosem na moje pytanie o usiadniecie? Nie omieszkalam wspomniec o tym incydencie i jescze innym, kiedy to on zaczal glosno narzekac, ze popracuje troche i lece do toalety zeby chocaz to BYLA prawda. 8:30 10:00 i 12:30 to byly godz tego dnia keidy chodzilam do toalety Wiec o tym tez powiedzialam z zalem bossowi firmy, hehe. Zapowiedzial, ze zamieni z visorem slowo a ja, ze bede chodzila teraz czesciej do recepcji na lekkie, siedzace prace Mi nie chodzi o to zeby siedziec caly czas bo nawet sie lepiej czuje jak sie ruszam, tylko jak mam prace na np 3 godz w jednym miejscu no to rzeczywiscie zaczyna mi ciazyc wszystko. zreszta to samo bylo przed ciaza tylko teraz to nie musze tego znosic Visor od tego dnia jest baardzo mily i od razu wysyla mnie na krzeselko, zartuje ze mnie itd Moze nie pomyslal wczesniej, ze to jest dla mnie wazne. On ciagle wynajdywal pwoody zeby sobie "zartowac" albo kpic. No ale teraz jest duzo lepiej
dobrze,że sprawa z supervisorem załatwiona. Swoją drogą nie rozumiem takich ludzi. Przecież to oczywiste,że kobieta w ciąży musi być trochę inaczej,ulgowo traktowana. Ja ostatnio w pracy mialam podobną akcję. Po dwóch godzinach stania w jednej pozycji kręgosłup mi poprostu wysiada. Zazwyczaj mam wtedy przerwę jako pierwsza. Tym razem szefowa wysłała inną laskę,potem następną,a mni enawet nie zapytała czy chcę iść i jak się czuję. Zrobiła się awantura,powiedziałam jej,że czuję się źle na jej zmianie,że mam wrażenie,że kompletnie nie dba o to,że jestem w ciąży itp. Ona oczywiście zaczęła się tłumaczyć,że to nie tak,że miała powody,aby puścić tamte pierwsze,że ona wie jak to jest być w ciąży i bla,bla. Potem była miła aż do przesady. Okazało się,że celowo zamierzała mnie przetrzymac z przerwą ,bo ostatnia weszłam do pracy (tak mówiła do koleżanki). Na szczęście rzadko mam z tą babą do czynienia,a jeśli znowu coś takiego zrobi to odrazu pójdę do głownego managera.
Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Oby...

Kuruj się kochana
U mnie pogoda jak u Ciebie...Aż nic się nie chce...
U nas też pogoda barowa . Spróbuj się wyspać,bo jak już się zacznie i po nie będziesz miała czasu. Ja nie spałam 24 godziny przed i w trakcie porodu. Potem poprostu padłam w trakcie karmienia małej,nawet nie wiem kiedy mi ją połozna zabrała

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:06   #3094
uwaga
Raczkowanie

GG do uwaga

Vedma
Nie,nie całą.Kupujemy w Polsce to,co uważamy,że powinniśmy już mieć.

Ursull
Niestety,w Uk po kilkugodzinnym siedzeniu na ebay'u nie znaleźliśmy tego,co byśmy chcieli jak łóżeczko z szufladami i komodą(zestaw,nowy i tani)

http://www.allegro.pl/item1041919130...s_materac.html

Poza tym np. co do wózka to najpierw musieliśmy pochodzić,popatrzeć,podot ykać i posprawdzać,żeby wiedzieć co byśmy chcieli itd. To jest nasze pierwsze długowyczekiwane dziecko i chcemy dla Niego jak najlepiej.I patrząc na setki wozków jest nam ciężko wybrać.Uważam jednak,że ciuszki sa tańsze i ładniejsze w UK i jak przyjdzie czas na ich kupno to na pewno wybierzemy sie do sklepu w Anglii.Ale wózek zostanie zakupiony w Polsce!
uwaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:10   #3095
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
Kochana, to jest Wizaz, tu nie ma prywatnych pytan. Pierwsze, jakie mi zadala nasza Olka z KAWArni, po tym jak obwiescilam, ze jestem w ciazy bylo: czy wpadlam, czy planowalam Do dzisiaj to pamietam Nawiasem mowiac, z moim charakterem i poukladaniem, jakby to dziecko nie bylo planowane, to bym chyba padla na zawal...
Mialam zawsze bardzo regularne cykle, co do dnia - nie musialam mierzyc temperatury, zeby wiedziec, kiedy mam owulacje. Wystarczyl kalendarz
aha, bo ja mam (czy mialam przed pig) w miare reg cykle ale niestety nie ksiazkowe

a wozeczek fajny i wyglada na lekki.. i pozytywny kolorek

Ursull, dzieki i 3maj kciuki ale dopiero za 3 miesiace wczoraj nabylam juz kwas foliowy... od dzisiaj go spozywam hehe

Jolaoo a moze Ty czekasz na date 13.06 ? 13 wbrew przesadom... szczesliwa
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:55   #3096
beatacc
Przyczajenie

Mnie się udało na ebayu kupić taki wózeczek http://www.mothercare.com/richContent/B001OQJ1NG

Oczywiście zobaczyłam go "na żywo" dopiero gdy go odbierałam i przez parę chwil byłam mocno zawiedziona jego stanem. Rama jest dość mocno obdarta ale materiał wszędzie jest w całości. Później pomyślałam, że za £100 nigdzie nie kupię pełnego kompletu z wózkiem, fotelikiem, parasolką, torbą, pokrowcem przeciwdeszczowym, więc nie mam co narzekać

Z kołyską było podobnie. W opisie było, że jest w super stanie a jak przyjechałam okazało się, że jest trochę poobdzierana. Ale tu miałam jeszcze większego farta niż z wózkiem więc nie narzekam ;-)

Ciuszki też kupuję na ebayu bo jakościowo dużo lepsze są niż w Polsce.
Potwierdziła to nawet lekarka żony mojego kuzyna (mieszkają w Polsce). Jak przyjeżdżałam do nich to zawsze coś dla ich małego synka przywoziłam, jakieś ciuszki, zabawki. I jej lekarka zaraz poznała, że Mały ma coś porządnego ubrane i pytała gdzie to kupiła. Jak powiedziała, że to z Anglii to kobieta od razu stwierdziła, że nawet w samym dotyku można wyczuć różnicę. Więc myślę, że coś w tym jest.

A teraz z innej beczki. Jadę dzisiaj wieczorem do Birmingham, mój Mąż ma tam jutro jakąś konferencję i jadę, żeby mu towarzyszyć. Słyszałam, że jest tam sporo centrów handlowych w których można by zaszaleć. Czy któraś z Was orientuje się do którego warto się wybrać? Szukam raczej większych rozmiarów więc młodzieżowe sklepy odpadają.
beatacc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 10:14   #3097
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie pomyslicie sobie, ze robie z siebie jakas ksiezniczke, ale ja naprawde nigdy w zyciu nie nosilam ciezkich rzeczy i nie zamierzam robic tego teraz. Dorastalam otoczona silnymi chlopakami i cale szczescie tak mi zostalo
My tez kombinowaliśmy podobnie ze stelażem
ja tam sobie lubie ponosic ciezkie rzeczy nawet do ikei sama po meble pojechalam mama,ktora mi towarzyszyla,kazala mi sie w glowe stuknac
Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Ciasto z torebki.

Ja zamierzam kupic używana spacerówke ale to dopiero za jakieś 1,5 roku może.
podobno jego wersja nie torebkowa jest banalna. nigdy nie robilam,ale z tego co pamietam,to biszkopt i bita smietana do kremu. Moze synkowi na 3 urodziny upieke

Spacerowki w zyciu nie kupilabym uzywanej. Stan mojego Maclarena jest tak oplakany,ze nawet za darmo nikt tego wozka nie wezmie. moze nie kazdy ,az tyle uzywa spacerowki i sa jakies w dobrym stanie,ale to chyba jak ktos kupuje dziecku,ktore juz chodzi.
ostatnio syn jeszcze pomalowal go na zielono i niebiesko, bo zostawilam do wyschniecia w ogrodku

Co do ubranek,to nie ma co sie czarowac jakosc idzie w parze z cena w Uk, natomiast w Pl ceny sa chore. Moj syn ma kilka bluz z Reserved ,ale one kosztowaly po 70 zl na wyprzedaży ,ma tez kombinezon croccodillo,za kosmiczna cene i czapke z tej firmy( 50 zl )oczywiscie nie ja kupowalam te rzeczy
jak dobrze pojdzie to w padzierniku do Was dolacze ,jak mi sie cykle nie rozregulują
Stary 2010-06-10, 11:28   #3098
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
Jolaoo a moze Ty czekasz na date 13.06 ? 13 wbrew przesadom... szczesliwa
Dla mnie to bez znaczenia...Drugiego syna urodziłam 13 w piątek. Wszystko było super pomyślnie,więc dla mnie to jest szczęśliwa data

Cytat:
Napisane przez maatra Pokaż wiadomość
jak dobrze pojdzie to w padzierniku do Was dolacze ,jak mi sie cykle nie rozregulują
Zapraszamy,zapraszamy

A ja pospałam sobie,a co... No bo kto to widział nie spać od 5 rano Teraz za jakąś robotę trzeba się wziąć,ale szczerze nic mi się nie chce...

Stary 2010-06-10, 12:30   #3099
indiria
Raczkowanie

Joluś, przegoniłas mnie już z czekaniem Zaciskam kciuki, żeby się ruszyło.

To teraz pytanie ze strony już rozpakowanej: szczepiłyście dzieci na gruźlicę, rota i zapalenie wątroby? Tutaj nie ma tych szczepień w standardzie a w PL są. Ursull, szczególnie pytanie kieruję do Ciebie.
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 12:42   #3100
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
A jak Wasze samopoczucie?
Ja sie czuje rewelacyjnie, tylko te spuchniete kostki! Wczoraj skore na stopach mialam tak napieta, ze az zbielala. Na szczescie pomogl zimny prysznic. Sprawdzilam prognoze pogody i poki co nie zapowiada sie na ocieplenie - co oznacza, ze bede sie dobrze bawic w tem weekend

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
to faktycznie ci sie udało z tym wózeczkiem. Wazne,żebyś była zadowolona,a Adasiowi wygodnie. Mi się kolor podoba,bo jest taki wiosenny jak błękit nieba.
A wiesz, ze to samo pomyslalam? Byl jeszcze jeden kolor, ktory mi sie podobal - taki ciemny fiolet, a la sliwka wegierka. Na pewno praktyczniejszy, bo na tym blekicie kazda plamke bedzie widac, ale coz - pobrudzi sie, to wypiore

Cytat:
Czy w Polsce łóżeczka są tańsze to nie jestem pewna. Ja wszystko kupiłam w UK i naprawdę nie drogo. Ebay jest pełen skarbów tylko trzeba poszukać ,podobnie jak car boots. Jedynie z Polski sprowadziłam trochę lekarstw,kaszki i herbatki. No i skąd to podejście,że "polskie to polskie"? To znaczy,że niby lepsze? Też się nie zgodzę,bo jak się wie gdzie szukać to i w UK znajdzie się świetne produkty,a ubranka dla dizeci są zdecydowanie lepsze jakościowo i tańsze
Ja jakos mam chyba odwrotne podejscie - tzn "co angielskie, to angielskie" sa co prawda rzeczy, ktore przywiozlam z PL, ale to glownie dlatego, ze w UK takich nie ma (posciel ). Moze juz tak zaadoptowalam sie do tutejszego systemu (w koncu to juz osiem lat, jak tu jestem), ze nawet nie myslalam o kupnie wozka czy lozeczka w PL i transportowaniu tego do kraju. Argument, ze jest taniej oczywiscie do mnie przemawia, ale tak jak Ursull jestem entuzjastka ebaya i internetowych super-promocji. Jesli ktos wykaze odrobine cierpliwosci, Uwago, to moze znalezc prawdziwe perelki! Ale na pewno nie wystarczy kilka godzin. Ja od polowy maja codziennie przeszukiwalam siec pod katem interesujacych mnie produktow (mam dokladna liste potrzebnych rzeczy do odhaczenia) i dopiero wczoraj znalazlam cos godnego zainteresowania.
A z ubrankami to prawda: zawsze obkupuje mojego bratanka (2.5roku) tutaj, bo polskie ceny sa smieszne i w dodatku czesto nie ida w parze z jakoscia.

Cytat:
Napisane przez uwaga Pokaż wiadomość
To jest nasze pierwsze długo wyczekiwane dziecko i chcemy dla Niego jak najlepiej.
Akurat tutaj zgadzamy sie w pelnej rozciaglosci

Cytat:
Napisane przez beatacc Pokaż wiadomość
Mnie się udało na ebayu kupić taki wózeczek http://www.mothercare.com/richContent/B001OQJ1NG

Oczywiście zobaczyłam go "na żywo" dopiero gdy go odbierałam i przez parę chwil byłam mocno zawiedziona jego stanem.
Z kołyską było podobnie. W opisie było, że jest w super stanie a jak przyjechałam okazało się, że jest trochę poobdzierana.
No i to jest wlasnie problem z ebay'em. Mozna trafic swietnie, mozna trafic nieszczegolnie... Zobaczymy, jak tam nasz wozek

Cytat:
Bede trzymac dla Ciebie wszystkie ciazowe ubranka

Cytat:
Dla mnie to bez znaczenia...Drugiego syna urodziłam 13 w piątek. Wszystko było super pomyślnie,więc dla mnie to jest szczęśliwa data
Ja bralam slub 13 wrzesnia
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 13:26   #3101
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Ciazisko po rodziców aja odpoczywam.Ma i porod w UK

Witajcie,
U mnie pogoda też się popsuła.Mąż pojechał na lotnisko po rodziców a ja odpoczywam. Byliśmy jeszcze w Tesco odebrać zamówienie- patelnia i duży garnek.Musiałam kupić nową patelnię bo stara ma już 4 lata i jest w opłakanym stanie a znając moją mamę to by zaraz wzięła się za jej reanimacje.

U nas w nocy na ulicy była stłuczka.Nie wiem jak facet wjechał w inny zaparkowany samochów.Włascicielka samochodu tak się darła,że pół ulicy ją słyszało.Myślałam, ze cały przód samochodu skasowany a to tylko zderzak odpadł.

Dziś się zastanawiałąm jak ja urodze z tym bolącym kroczem.Przeciez nie moge się pożądnie rozkraczyć jak to do porodu trzeba bo boli cholernie.Jeszcze kłuje mnie po prawej stronie.Nie wiem czy to jajnik czy wyrostek a może dzidzia naciska na coś.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 14:17   #3102
Diari
Rozeznanie

Gdyby któraś z Was szukała czegoś podobnego do Fridy, to wczoraj w Bootsie widziałam coś takiego
http://www.boots.com/en/4little1-Bab...irator_118420/

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Dziś się zastanawiałąm jak ja urodze z tym bolącym kroczem.Przeciez nie moge się pożądnie rozkraczyć jak to do porodu trzeba bo boli cholernie.
Tez się nad tym zastanawiałam. Ja z wanny ledwo wychodzę, bo nie mogę podnieść lewej nogi
Stary 2010-06-10, 14:19   #3103
aniaxxxxx
Zadomowienie

Cytat:
ja tam tez lubie 13 i czarne koty

jejku jak ja sie dzis zle czuje, normalnie jak podczas @ tylko ze jestem w srodku opakowania pig wiec nie wiem o co chodzi... poty mnie oblewaja jest mi slabo i mam wrazenie ze zaraz zemdleje.. .a nigdy w zyciu nie zemdlalam.. zawsze mam bardzo niskie cisnienie ale jak teraz mierzylam to 108/74.. wiec o co chodzi
aniaxxxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:37   #3104
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniaxxxxx Pokaż wiadomość
ja tam tez lubie 13 i czarne koty

jejku jak ja sie dzis zle czuje, normalnie jak podczas @ tylko ze jestem w srodku opakowania pig wiec nie wiem o co chodzi... poty mnie oblewaja jest mi slabo i mam wrazenie ze zaraz zemdleje.. .a nigdy w zyciu nie zemdlalam.. zawsze mam bardzo niskie cisnienie ale jak teraz mierzylam to 108/74.. wiec o co chodzi
Nasze samopoczucie to pewnie efekt pogody Ja dziś jestem okropnie zmęczona,a nic nie robiłam... Do tego hormony szaleją,najchętniej pokłóciłabym się z kimś...Zła jestem na cały świat..Nie wiem co się ze mną dzieje...

Stary 2010-06-10, 19:03   #3105
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Normalnie taki travel system kosztowalby mnie jakies 700 funtow (na tyle bylismy nastawieni) a tu udalo sie kupic za... 1/3 ceny! Nie moge w to sama uwierzyc, bo to sa nowe rzeczy, z metkami Ja sie odzegnywalam od gondolki, bo widzialyscie, jak wyglada gondola peanut, ktora pasuje do P&T? Wprost tragicznie! Nastawialam sie wiec na miekka gondolke czyli cocoon, zwlaszcza, ze bedzie cieplo. Ale tutaj gondola byla w komplecie, wiec odpadly mi dylematy
Poza tym, przyznam sie, ze zadzialalo prawo stada - zobaczylam, jak moja kolezanka leci z taka gondolka i... zachcialo mi sie takiej samej (jeny, jak w przedszkolu! )
Vedma bardzo fajny wozeczek, fajniejszy niz ten P&T. Tego koloru juz nie maja w ofercie, a rzeczywiscie jest bardzo ladny.

Cytat:
Spacerowki w zyciu nie kupilabym uzywanej. Stan mojego Maclarena jest tak oplakany,ze nawet za darmo nikt tego wozka nie wezmie. moze nie kazdy ,az tyle uzywa spacerowki i sa jakies w dobrym stanie,ale to chyba jak ktos kupuje dziecku,ktore juz chodzi.
ostatnio syn jeszcze pomalowal go na zielono i niebiesko, bo zostawilam do wyschniecia w ogrodku

Co do ubranek,to nie ma co sie czarowac jakosc idzie w parze z cena w Uk, natomiast w Pl ceny sa chore. Moj syn ma kilka bluz z Reserved ,ale one kosztowaly po 70 zl na wyprzedaży ,ma tez kombinezon croccodillo,za kosmiczna cene i czapke z tej firmy( 50 zl )oczywiscie nie ja kupowalam te rzeczy
Ja tez nie kupilabym uzywanej spacerowki. Maatra nie strasz mnie, ja myslalam, ze Maclaren bedzie jeszcze dla drugiego dziecka. Na Quinny po 1,5 roku uzywania nie ma w zasadzie sladow zuzycia. Maclarena mamy 11 miesiecy i tez na razie odpukac wyglada bardzo dobrze.

Jeszcze troche a tez zaczne planowac...

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
To teraz pytanie ze strony już rozpakowanej: szczepiłyście dzieci na gruźlicę, rota i zapalenie wątroby? Tutaj nie ma tych szczepień w standardzie a w PL są. Ursull, szczególnie pytanie kieruję do Ciebie.
Na rota nie szczepilam, tu rzadko wystepuje. Na gruzlice tak bo u nas byla w standardzie. Na WZW B zaszczepilam we wlasnym zakresie.

Cytat:
Ja jakos mam chyba odwrotne podejscie - tzn "co angielskie, to angielskie" sa co prawda rzeczy, ktore przywiozlam z PL, ale to glownie dlatego, ze w UK takich nie ma (posciel ). Moze juz tak zaadoptowalam sie do tutejszego systemu (w koncu to juz osiem lat, jak tu jestem), ze nawet nie myslalam o kupnie wozka czy lozeczka w PL i transportowaniu tego do kraju. Argument, ze jest taniej oczywiscie do mnie przemawia, ale tak jak Ursull jestem entuzjastka ebaya i internetowych super-promocji. Jesli ktos wykaze odrobine cierpliwosci, Uwago, to moze znalezc prawdziwe perelki! Ale na pewno nie wystarczy kilka godzin. Ja od polowy maja codziennie przeszukiwalam siec pod katem interesujacych mnie produktow (mam dokladna liste potrzebnych rzeczy do odhaczenia) i dopiero wczoraj znalazlam cos godnego zainteresowania.
A z ubrankami to prawda: zawsze obkupuje mojego bratanka (2.5roku) tutaj, bo polskie ceny sa smieszne i w dodatku czesto nie ida w parze z jakoscia.
Vedma zgadzam sie z Toba, jak zwykle chyba. Pewnie dlatego, ze obie jestesmy barany (chodzi o znak zodiaku ).

Ja wlasnie jedynie posciele kupuje w Polsce. Polecam te: http://www.feretti.pl/

100% bawelny i piekne wzory.

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Gdyby któraś z Was szukała czegoś podobnego do Fridy, to wczoraj w Bootsie widziałam coś takiego
http://www.boots.com/en/4little1-Baby-Nose-Clear-Nasal-Aspirator_118420
Taka sama jest do kupienia w Waitrose.

Wiecie, ja sie juz martwie o hanjah... Z tego wszystkiego nawet thebestme nie pogratulowalam. Gratuluje, Ola jest przesliczna!

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2010-06-10 o 19:06
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 19:51   #3106
***luna
Zakorzenienie

maatra zgdzam się, również nie kupiłabymużywanej spacerówki, jesli miałabym śmigać z maluchem tak jak z maluchem pierwszym. A w wiele miejsc po prostu chodziliśmy pieszo.
Maatra oby do października
Darianna to kiedy się przesiąąć do spacerówki, zalezy głównie jak sprawdza się ten pierwszy wózek wielofunkcyjny.
My uznaliśmy, że nasza opcja spacerówki w wielofunkcyjnym nie do końca nam odpowiada.
Mały się przesiadł do Maclarena Techno XT, gdy miał 8 miesięcy.
Skończyliśmy wózka używać, gdy mały miał 2 lata i 11 miesięcy
I Maclaren miał ślady zużycia, ale nadal dawał radę (dla drugiego malucha bym jednak go nie zostawiła).
Vedma również się zgadzam.
Polskie produkty ndla dzieci nie bardzo pasują mi jakością niestety a do tego biorąc pod uwagę cenę, są zupełnie nie opłacalne (chyba, że jest jakaś mega wyprzedaż)
Pościel kupowałam w UK.
Tę, z której jestem najbardziej zadowolona (w bardzo dobrym stanie do dziś) udało mi się upolować w TK Maxx
Jola czekamy dalej
aaliyah ładna ta pościel akurat sprawdziłam, czy jest w mieście, do którego wkrótce jadę. Jest i na pewno pojadę zobaczyć i obmacać.
Może się skuszę

Co do Fridy z Boots, miałam sprawdziłam i powiem, że nie do końca
spełniła moje oczekiwania, a może to moje słabe płuca
I jako wyrodna matka to kupię Katarek w Polsce, co by było łatwiej.

Na razie zmykam, bo właśnie robię generalne porządki, a później będę się kulinarnie wyżywać.
blogowo:
aktywnie

Edytowane przez ***luna
Czas edycji: 2010-06-10 o 19:55
Stary 2010-06-10, 19:56   #3107
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Vedma zgadzam sie z Toba, jak zwykle chyba. Pewnie dlatego, ze obie jestesmy barany (chodzi o znak zodiaku ).

Ja wlasnie jedynie posciele kupuje w Polsce. Polecam te: http://www.feretti.pl/
Ja chcialabym ktoras z tych, zwlaszcza, ze sa wyprobowane przez bratowa, widzialam je na zywo, dotykalam i bardzo mi sie podobaja:
http://www.mamo-tato.fr.pl/
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:00   #3108
Diari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
I jako wyrodna matka to kupię Katarek w Polsce, co by było łatwiej.
Z tego, co czytałam w internecie to Katarek jest lepszy niż Frida i chce poprosić mamę, żeby mi go przywiozła, ale jak ktoś nie ma możliwości kupienia Katarka, to wydaje mi sie, że Frida jest lepsza niż gruszka (ale ja doświadczenia nie mam, więc mogę się mylić).

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Dziewczyny wy kupujecie już pościel?
Stary 2010-06-10, 20:42   #3109
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego, co czytałam w internecie to Katarek jest lepszy niż Frida i chce poprosić mamę, żeby mi go przywiozła, ale jak ktoś nie ma możliwości kupienia Katarka, to wydaje mi sie, że Frida jest lepsza niż gruszka (ale ja doświadczenia nie mam, więc mogę się mylić).

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Frida jest o wiele lepsza niż gruszka

Ja jeszcze nie kupuję pościeli (no chyba, że ta w Polsce mi się bardzo spodoba).
Kupowałam wcześniej dla pierwszego malucha
blogowo:
aktywnie
Stary 2010-06-10, 21:58   #3110
Jola00
Zadomowienie

Cytat:

Ja kupiłam pościel w Mother Care Nie jest to taka typowa pościel. Kołderka przypomina patchwork. Jest ze świetnego materiału,bardzo milutka i śliczna.W zestawie były jeszcze dwa prześcieradełka,ochraniac z na łóżeczko i kocyk. Bardzo jestem z tego zakupu zadowolona

Zagoniłam w końcu małża do golenia I już jestem gotowa,mogę iść rodzić...

Stary 2010-06-10, 22:41   #3111
ursull
Zakorzenienie

Byłam u położnej,pobrała mi krew,posłuchałyśmy serduszka i jest ok. Teraz scan 2.07,anastępna wizyta dopiero w sierpniu. I wiecie co mi to odpowiada,bo nie chciałoby mi się biegac co chwilę na spotkania do przychodni (tak jak w Polsce to się robi).

uwaga
Cytat:
To jest nasze pierwsze długowyczekiwane dziecko i chcemy dla Niego jak najlepiej.

myślę,że każda z nas chce dla swojego dziecka jak najlepeij i nie ma znaczenia czy to pierwsze,drugie czy piętnaste . Ten zestawik ładny,ale czy wiesz jaka jest jego jakość? I jak będziecie to przewozić do UK? Wózki w UK też są świetne,a cenowo podobne do polskich. Polecam Silver Cross,MacLaren czy Jane. Mamas nad Pappas tez maja fajne wózki .

aniaxxx tak na wszelki zacznę trzymac kciuki już teraz .

beatacc niestety takie jest ryzyko kupowania przez internet,ale ja generalnie jestem zadowolona z zakupionych rzeczy na ebayu. Podoboja mi się tego tupy wózki,chyba pramette się nazywają. Są małe i lekkie. Ten wasz jak się prowadzi? Próbowałaś już?

Indiria , ja nie szczepilam Milki na te choroby,ale chyba zaszczępię na gruźlicę i tyle.

Vedma ja chyba też już się tutaj zaadoptowałam,bo zaczynam mówić o UK "u mnie,u nas,nasze" . A serio to uważam,że w UK można znależć naprawdę sporo dobrych rzeczy i nie wiem skąd ta opinia,że polskie to lepsze i tańsze . Mi tez przez myśl nie pzreszlo,żeby ściągać cokolwiek z PL. Ja na ebayu ślęczę godzinami,to taka moja pasja

Daria ja mam Fridę i jest ok ,chociaz na poczatku miałam problem z jej obsługą

aaliyah ja tez się martwię o hanjah? Czy nikt nie ma numeru do niej? Pewnie nie. Jolaoo a na waszym wątku majowo-czerwcowym nikt nie ma z nią kontaktu?

Stary 2010-06-10, 23:14   #3112
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
aaliyah ja tez się martwię o hanjah? Czy nikt nie ma numeru do niej? Pewnie nie. Jolaoo a na waszym wątku majowo-czerwcowym nikt nie ma z nią kontaktu?
Niestety tam też nikt nie ma od hanjah żadnych wieści... Trochę długo to już trwa...

Stary 2010-06-10, 23:35   #3113
Darianna25
Zakorzenienie

Ja pościel kupiłam na all i tą własnie mama-tato i nie jestem zadowolona.Po pierwszym praniu nadal jest sztywna.Natomiast pościel Amy - droższa jest ale za to super bawełna i mieciutka a nadal tańsza niż w uk.

A i zapomniałabym.
Moja koleżanka z pracy, ta która miała termin tydzień przede mną dziś urodziła zdrową i dużą córcię. W 4 godziny od odejścia wód.

Edytowane przez Darianna25
Czas edycji: 2010-06-10 o 23:37
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 23:39   #3114
maatra
Wtajemniczenie

aaliyah piekne sa te posciele zapewne i w uk by sie cos takiego znalazlo ,ale cena przeroslaby moje najsmielsze oczekiwania. zakochalam sie w tych komplecikach.
dostalam kiedys ekskluzywny katalog z łóżeczkami,myslalam ze tam bledy w druku sa ,ale okazlo sie,ze nie
ja Simona przenioslam wczesniej do spacerowki,moze dlatego,stan wozka jest taki oplakany.

Vedma mi sie srednio podobaja te wzory,jakos za pstrokato dla mnie. mialam z tej firmy duzo pieluszek bawelnianych w te wzorki i bardzo je sobie jakosciowo chwale do dzis

Luna byle do pazdziernika my czasem chodzimy 7 mil dziennie dodatkowo tacham w nim zakupy, bo mimo iz mam auto,pomocnego Tz, to i ja z tych co sobie zycie lubia utrudniac

trzeba przeszukac ,gdzie sie Hanjah udzielala,jej blogi(miala kiedys w podpisie), moze ma ja ktos na NK, FB
Stary 2010-06-11, 00:11   #3115
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
aaliyah piekne sa te posciele zapewne i w uk by sie cos takiego znalazlo ,ale cena przeroslaby moje najsmielsze oczekiwania. zakochalam sie w tych komplecikach.
dostalam kiedys ekskluzywny katalog z łóżeczkami,myslalam ze tam bledy w druku sa ,ale okazlo sie,ze nie
ja Simona przenioslam wczesniej do spacerowki,moze dlatego,stan wozka jest taki oplakany.

Vedma mi sie srednio podobaja te wzory,jakos za pstrokato dla mnie. mialam z tej firmy duzo pieluszek bawelnianych w te wzorki i bardzo je sobie jakosciowo chwale do dzis

Luna byle do pazdziernika my czasem chodzimy 7 mil dziennie dodatkowo tacham w nim zakupy, bo mimo iz mam auto,pomocnego Tz, to i ja z tych co sobie zycie lubia utrudniac

trzeba przeszukac ,gdzie sie Hanjah udzielala,jej blogi(miala kiedys w podpisie), moze ma ja ktos na NK, FB
chyba znalazłam Hanię na NK,ale nie jestem pewna czy to ona,bo wszystko ma poukrywane . Napisać do niej?

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ----------

Wysłałam wiadomość do niej (mam nadzieję,że to ona) i teraz tylko pozostaje nam czekać. Cholera nie chcę nic krakac,ale mam złe pzreczucia i naprawdę się o nią martwię

Stary 2010-06-11, 00:14   #3116
maatra
Wtajemniczenie

ma tez nr gg i skypa w danych na wizazu moze cos ich w szpitalu zatrzymalo...
Stary 2010-06-11, 00:17   #3117
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
ma tez nr gg i skypa w danych na wizazu moze cos ich w szpitalu zatrzymalo...
ja nie używam ani gg,ani skypea. Może ty do niej napisz też?

Stary 2010-06-11, 00:19   #3118
maatra
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie używam ani gg,ani skypea. Może ty do niej napisz też?
moge napisac, tylko mi to troche glupio, bo moze pomyslec,ze wscibska jestem, bo na watku przeciez sie prawie wcale nie odzywam...

no nic napisze.
Stary 2010-06-11, 00:23   #3119
ursull
Zakorzenienie

Cytat:
moge napisac, tylko mi to troche glupio, bo moze pomyslec,ze wscibska jestem, bo na watku przeciez sie prawie wcale nie odzywam...

no nic napisze.
napisz,że się martwimy i żeby dała znak życia. ja tak zrobiłam. Nie sądzę,żeby odebrała to jako wścibskość

Stary 2010-06-11, 00:26   #3120
maatra
Wtajemniczenie

napisalam na gg i skypa.

Zmykam do lozka, oczywiscie bez tabletek wyciszajacych sie nie obejdzie. zawsze jak sie zdrowo odżywiam, to cierpie na bezzesnosc. zero zmeczenia.... i padam ok 1 nad ranem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości