Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz. VI - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-09, 22:46   #4801
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Myślałam, że z pierwszej strony naszego wątku, ale widzę, że nie

...

Z "Próbować..."? Udzielałaś się tam, a ja nie pamiętam?

Nie udzielałam się ale czytałam "Znam" sporo dziewczyn stamtąd Lubiłam czytać ale zabrakło mi później czasu. Teraz tam nie zaglądam już wcale...

Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość

ja pewnie też...i nic by to nie dało

To fakt

Idę już Buziaki na dobranoc
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:49   #4802
Miramej
Zakorzenienie

Dot.: Każde dziecko nam zdrowo rośnie i za mamą raczkuje radośnie (07-08.2009r.) cz.

Cytat:
ma, ma
Z tym soczkiem to może rzeczywiście... tak zaproponowałam jakbyś już w desperacji była

ahhh faceci...gnomy
(...)
ja pewnie też...i nic by to nie dało
Na razie jeszcze nie jestem w desperacji , ale doceniam i dziękuję

Niom , On mi się tłumaczy habilitacją... za 3 lata

Dlatego ja już nie wybucham, szkoda moich nerwów

Cytat:
Napisane przez skierka1981 Pokaż wiadomość
ja polowalam na sliczna szmizjerke dla Amelki ale ktos w ostatniej chwili mi ja sprzatnal sprzed nosa... teraz poluje na kolejna czekam jeszcze godzine na zakonczenie aukcji... Amelka spi po zyrtecu pewnie pospi dobrze...
A pomaga Jej ten Zyrtec chociaż?

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Nie udzielałam się ale czytałam "Znam" sporo dziewczyn stamtąd Lubiłam czytać ale zabrakło mi później czasu. Teraz tam nie zaglądam już wcale...
(...)
Idę już Buziaki na dobranoc
To dobrze, że nie wyszło, że Cię nie pamiętam, bo bym ze wstydu umarła

Też już nie zaglądam, znaczy kontrolnie, czy któraś z weteranek przeszła na Kapuściane, ale weteranki tam się posypały z innymi problemami (małżeńskimi, zdrowotnymi), teraz już prawie nikogo tam nie znam.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:51   #4803
skierka1981
BAN stały

Miramej ciezko powiedziec, raz ze dalam jej go dopiero drugi raz dwa ze nie wiem czy to na 100 % alergiczny katar. jak z nia dzis bylam na spacerze to z nosa lecialo. ale i mi leci jak jestem chora i wyjde...takze nie wiem
skierka1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 22:53   #4804
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Miramej ciezko powiedziec, raz ze dalam jej go dopiero drugi raz dwa ze nie wiem czy to na 100 % alergiczny katar. jak z nia dzis bylam na spacerze to z nosa lecialo. ale i mi leci jak jestem chora i wyjde...takze nie wiem
Może podjedź gdzieś prywatnie jeden raz?

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-09, 23:02   #4805
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
to taki lekarz do d..y ale mam na miejscu a przy zmianoie to 25 km dalej...
bylam i dala zzertec i wapno... ona powtarza to co ja mowie mi przytakuje i sama nic nie podpowie co to i od czego...
myśle że nic więcej nie jest w stanie pomóc, bo jak ma zbadac?
pozostaje badanie osłuchowe i wywiad, myśle że do ok 3r.ż, gdzie będzie mozna zrobic testy, więc tak nie do końca do dupy poprostu nie ma możliwosci

Mogłabys zrobic test z krwi-nie czekajac 3r.ż

Cytat:

a dla Amelki ostatnio jak kupowalam pieluchy to wzielam pampersy takie normalne i jedno opakowanie pieluchomajtek dla dziewczynek te z rozmiaru 5 - super sprawa - gorzej jak kupa bo sie sciaga jak majteczki ale jakos idzie...
umarłam

do kostek kupą umorusaną już widzę

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Antoś w nowym foteliku
Prawda, że jest zadowolony z nowego tronu

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Unholy fajny tron no i krolewicz niczego sobie .
baaa, cudny, słodki muuuaaaa
wróciłam z wycieczki rowerowej, wzielam chlodny prysznic, spijam pokrzywe i mówie dobranoc
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:05   #4806
Miramej
Zakorzenienie

Dobranoc kobiałki

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-09, 23:22   #4807
Ania0104
Zakorzenienie

ja jak zwykle po nocy

mam sposób na mojego marudę ... do piasku z nim ... pojechaliśmy na działkę zawieść małżowi obiad i Bartusia posadziałm w piasku ale miał zajecie 2 godziny ... i jeszcze mu było mało ... mrówki też były fajne
Cytat:
Aaa i wiecie co ta moja panna dziś nowego wymyśliła. Wspina się po drzwiczkach od zmywarki jak małpka mała
bartek robi to samo, a wczoraj podciagał się za rązkę od piekarnika i puszczał się ... uderzał brzuszkiem o drzwiczkii miał taaaaką radochę
Cytat:
A i jeszcze się pochwale, Martynka jak ja poproszę to "ubiera" czapeczkę i skarpetki czapkę czasem jej się nawet uda a skarpetki kładzie na stópkach i dumna z siebie

Bartek mi tak ubiera skarpetki
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Maciuś jest mega marudny i noce Już sama nie wiem czy to zęby, bo na dzień dzisiejszy nic się nie pojawiło, a krwiak i opuchlizna dalej są. Myślicie, że iść z tym do lekarza? Jedyne co, to trochę więcej zaczął jeść Zobaczymy jak dzisiaj.
Wczoraj w ciągu dnia spał AŻ pół godziny i do końca dnia narzekał jak stara baba albo jak mamusia teraz .
kurcze! Niech to będą te zęby i niech już może wyjdą
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
my po wizycie
wyniki w normie tylko w moczu trochę białka, ale w normie (raczej zainfekowany przy pobieraniu)
ale na jaką lekarkę trafiłam

ja ją pytam o gorączkę, a ona ze obwód główki Tomuś ma za duży, ja jej, ze ma taki od 5 miesiąca i nic się nie zmienia i ze cały jest duży to jaką ma mieć główkę, a ona dalej swoje ze trzeba sprawdzić, bo rodzice czasem nie widzą jak z główek ich dzieci robią się balony

pyta się czy nie widzę nieprawidłowości w rozwoju Tomka, a ja ze najmniejszych i się pytam o wysypkę i gorączkę bez innych objawów, a ta mi przedstawia diagnostykę różnicową z angina i płonicą

aż mnie nosiło, ale chciałam zeby mi dała zaświadczenie ze brak przeciwwskazań do żłobka, więc starałam się być miła

reasumując o gorączce nie wiem nic - za to nakreśliła mi wizję zaburzeń w rozwoju mojego dziecka

masakra - czyli leczę się dalej sama - za jakiś czas powtórzę badanie moczu (skontroluję to białko) a jak gorączka się powtórzy to zrobię jeszcze posiew z moczu (teraz było tylko ogólne) i więcej do niej nie pójdę...
o za babsztyl

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-09, 23:34   #4808
Ania0104
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co? No szlag mnie zaraz trafi
Mojemu Małżowi przysługuje ok. 7 tygodni urlopu, pyta mnie dzisiaj, jak ma go sobie ustawić, a potem dodaje, że tak naprawdę będzie miał wolne przez 3 tygodnie, bo nie ma się co obijać i przez resztę będzie pracował
yyyyyy musisz mu znaleźć nowe zajęcie skoro twierdzi, że mu się nudzi w domu
ehhhh faceci!
Cytat:
I muszę Ją pochwalić bo nauczyła się mówić jak robi krówka i pokazywać jaka jest duża (pewnie już wszystkie dzieciaczki to umieją ale co tam )

Bartek nie umie
Cytat:
No dziewczynki, już za chwileczkę, już za momencik, nowy wątek trzeba będzie zakładać
noooo żeczywiście
a gdzie się nasza Cass podziewa?
tak pilnie uczy się testów?
Cytat:
Antoś na noc też lekko dostał gorączkę...Małż nie zdązył z pracy i jutro pojedziemy do ośrodka - jak zdąży.....

A my 8 lat po ślubie, a 10 się znamy. No i 1 roczek po kościelnym

Dobranoc
kurze no! co z tą gorączką

to jak już tak wyliczacie ... to my znamy się 10 lat - tzn jesteśmy razem, a po ślubie 5

Svi - taka z Ciebie koleżanka?

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Cytat:

np mnie?
już zaczęłam się zastanawiać czy byłaś na "Próbować ... " bo nie pamietałam

ide spabo padam! Takie gorąco, ze nie mam zym oddychać ... jak otworzę okno to koamry nas chcą zjeść ... Bartosz śpi w pajacu pod pieluszka flanelową ...a i tak sie odkrywa o chwile

aaaaa Miramej - jaki kolor bucików kupiłas? Ja wzięłam jednak te wyższe ... pisałąm do babki i poradziła, żeby wziąść trzewiczki no zobaczymy ...

dobranoc

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-06-09, 23:59   #4809
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja sie zastanawiam jak Wy puszczacie dzieci do piasku? czy one nie biora do buzi? czy robia to po malu i w malych ilosciach?

jakby Marci wpadl do piasku to by napchal sobie cale garscie do buzi

na trawie ledwo daje rade bo garsciami ja wyrywa i pakuje do buzi i robi to w tempie blyskawicznym
po 5 min mam dosc i go zabieram
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 07:15   #4810
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobryyyyyy

zapowiada się piękny dzień Małż wstawał o 6,15 a Bartuś razem z nim

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
ja sie zastanawiam jak Wy puszczacie dzieci do piasku? czy one nie biora do buzi? czy robia to po malu i w malych ilosciach?

na trawie ledwo daje rade bo garsciami ja wyrywa i pakuje do buzi i robi to w tempie blyskawicznym
hehe
Bartek piasku jeszze nie próbował, woli kamyczki powtarzałam mu hyba 20 razy, ze nie wolno i dałsobie spokój ... bawił się łopatką, albo grzebał rączką w wiaderku
Za to trawę lubi bardzo jest jak mała kosiarka wzoraj włożył do buzi stokrotkę i sobie ją mielił a ja się zastanawiałam co On tak długo je tą chrupkę

to idę ubrać łobuza i sama siebie ... zjemy śniadanie, potem drzemka i jedziemy do teściów małz pojechał teściowi coś pomagać przy dachu i rposił, zebym przyjechała tam z Bartoszkiem

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Stary 2010-06-10, 08:28   #4811
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
to taki lekarz do d..y ale mam na miejscu a przy zmianoie to 25 km dalej...
bylam i dala zzertec i wapno... ona powtarza to co ja mowie mi przytakuje i sama nic nie podpowie co to i od czego...

A po zyrtecu i wapnie trochę przechodzi?

Cytat:
...hmm, Martynka tez na początku gryzła a widziałam że jej to ulgę na ząbki przynosi więc jej dawałam ale zawsze czymś dobrym wypełniony zassała parę razy przypadkiem i w końcu sama załapała
...
co to z tymi dzieciaczkami?? Martynka właśnie zasnęła...próbowała od 14 tej ...nie mam pojęcia jaki wieczór z tej okazji nas czeka
...
Maciek traktuje niekapek jako gryzak od jakiś dwóch miesięcy No nic, może w końcu załapie

Nasz był dłuższy o ponad godzinę

Cytat:
...
To ja Ci powiem, że Kuba jak ma na blacie np. małe kawałeczki warzyw (maciupkie), to i tak zagarnia ręką przez cały blat i na brzegu nabiera w rączkę, całą oczywiście

To Ty też masz charakterne

Kuba właśnie z własnej się kładzie czasami, broń Boże z woli rodziców

...
No nie bądź pesymistką
...
Muszę zaobserwować co Maciek będzie robił

Oj, bardzo

Ma się rozumieć, wszystko co z woli rodziców jest beee

W tym temacie jestem realistką

Cytat:
my po wizycie
wyniki w normie tylko w moczu trochę białka, ale w normie (raczej zainfekowany przy pobieraniu)
ale na jaką lekarkę trafiłam

ja ją pytam o gorączkę, a ona ze obwód główki Tomuś ma za duży, ja jej, ze ma taki od 5 miesiąca i nic się nie zmienia i ze cały jest duży to jaką ma mieć główkę, a ona dalej swoje ze trzeba sprawdzić, bo rodzice czasem nie widzą jak z główek ich dzieci robią się balony

pyta się czy nie widzę nieprawidłowości w rozwoju Tomka, a ja ze najmniejszych i się pytam o wysypkę i gorączkę bez innych objawów, a ta mi przedstawia diagnostykę różnicową z angina i płonicą

aż mnie nosiło, ale chciałam zeby mi dała zaświadczenie ze brak przeciwwskazań do żłobka, więc starałam się być miła

reasumując o gorączce nie wiem nic - za to nakreśliła mi wizję zaburzeń w rozwoju mojego dziecka

masakra - czyli leczę się dalej sama - za jakiś czas powtórzę badanie moczu (skontroluję to białko) a jak gorączka się powtórzy to zrobię jeszcze posiew z moczu (teraz było tylko ogólne) i więcej do niej nie pójdę...

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

doczytałam, ze Antoś Unholly znów ma goraczkę
zrób kochana badanie moczu, bo czytałam, ze takie pojedyncze wyskoki temperatury mogą być z tym związane
Cytat:
dodam, ze nie jestem nieobiektywna i lekkomyślna i nie chce dopuścić pewnych faktów, ale ona nie potrafiła podac mi zadnego argumentu przemawiającego za wykonaniem badania USG główki (poza przekroczeniem o 2 cm obwodu główki)
wagą też przekracza normę i tylko czekałam aż kaze mi zrobić badania na cukrzycę albo coś innego...
pewnie ma cały zespół wad polegający na gigantycznych wymiarach

i na badanie musiałabym Tomka położyć do szpitala...

Super lekarka, nie ma co. Może nieźle strachu napędzić. Gratuluję Ci zdrowego podejścia i trzeźwości umysłu. Ja bym pewnie tak nie potrafiła
Rzeczywiście zrób posiew moczu
Unholy Ty też zrób posiew moczu Antkowi.

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:30   #4812
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

nie moge u nas 40st w sloncu

ide malej dac sniadanko i zaraz wracam z kawusia

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość
ja jak zwykle po nocy

mam sposób na mojego marudę ... do piasku z nim ... pojechaliśmy na działkę zawieść małżowi obiad i Bartusia posadziałm w piasku ale miał zajecie 2 godziny ... i jeszcze mu było mało ... mrówki też były fajne

bartek robi to samo, a wczoraj podciagał się za rązkę od piekarnika i puszczał się ... uderzał brzuszkiem o drzwiczkii miał taaaaką radochę
teraz masz na niego sposob

Wercia jak narazie nie wyraza checi grzebania w piachu ani na trawce
posadzilam ja na trawie to marudzi bo siedzi jak damulka i jak raczke ma od piasku to piszczy bo jej to przeszkadza, trawki tez nie skubie tylko paluszkiem dotyka bo gdzie tam bedzie raczki brudzic

Wercia naciska przyciski w piecu a ja jej nastawiam minutnik i potem zdziwiona ze cos pipczy a ona mysli ze to ona ponaciskala

u nas hitem ostatnio stuk-puk- gdzie tylko moze robi puk puk
w dzrzwi to norma ale nawet mnie sie obrywa piescia
a ostatnio chlopczyka po glowie piescia oblozyla

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:36   #4813
katarzynka00
Zakorzenienie

hejka
wstałam
ojjj czuję wczorajszy rower...uuu zakwasy

Zrobiłam kawkę, i idę prankiem.Wyschnie na mak w chwile.

Chcialam napisać, ze jak małej się coś nie podoba, to pierdzi ustami, a nawet łapką tak macha na wysokości mojej buzi, ze zdarzy mi się oberwac... urwis jeden,no i niby gdzie takie coś zobaczyła/podejrzała?

Stary 2010-06-10, 08:42   #4814
Miramej
Zakorzenienie

Cześć

Matko, jaki upał , nie ma czym oddychać, wszystko się klei

Cytat:
Fajnie, trzeba zapamiętać, może i u nas zadziała

Cytat:
yyyyyy musisz mu znaleźć nowe zajęcie skoro twierdzi, że mu się nudzi w domu
ehhhh faceci!
(...)
aaaaa Miramej - jaki kolor bucików kupiłas? Ja wzięłam jednak te wyższe ... pisałąm do babki i poradziła, żeby wziąść trzewiczki no zobaczymy ...
Ale On nie twierdzi, że nudzi się w domu, tylko, że ma dużo pracy , to jest cwana bestia

Kupiłam beżowe, nie miałam dużego wyboru, bo rozmiar 18 był trochę za duży, a z 17 tylko takie mieli. My pewnie lada dzień będziemy buciki wymieniać, bo kupiliśmy takie na styk. Ciekawe, czy Ty i Bartuś będziecie zadowoleni

Cytat:
hehe
Bartek piasku jeszze nie próbował, woli kamyczki powtarzałam mu hyba 20 razy, ze nie wolno i dałsobie spokój ... bawił się łopatką, albo grzebał rączką w wiaderku
Za to trawę lubi bardzo jest jak mała kosiarka wzoraj włożył do buzi stokrotkę i sobie ją mielił a ja się zastanawiałam co On tak długo je tą chrupkę
, prawdziwy smakosz

Cytat:
Ma się rozumieć, wszystko co z woli rodziców jest beee

W tym temacie jestem realistką
(...)

Super lekarka, nie ma co. Może nieźle strachu napędzić. Gratuluję Ci zdrowego podejścia i trzeźwości umysłu. Ja bym pewnie tak nie potrafiła
I to już w tym wieku

Może to i lepiej

To wyobraź sobie moją panikę

Kuba wstał na mleczko po 6. i potem spał jeszcze do 7.30. Pewnie spałby dłużej, ale musiałam Go obudzić, bo chciałam wstać, a On na łóżku naszym spał.

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-10, 08:44   #4815
magi77
Wtajemniczenie

Cytat:
...Wiecie co? No szlag mnie zaraz trafi
Mojemu Małżowi przysługuje ok. 7 tygodni urlopu, pyta mnie dzisiaj, jak ma go sobie ustawić, a potem dodaje, że tak naprawdę będzie miał wolne przez 3 tygodnie, bo nie ma się co obijać i przez resztę będzie pracował
Noooo...Bo zaraz ciotka magi przejedzie się z Nim porozmawiać Spokojnie Mu wytłumaczyć I zaraz zmieni zdanie

Cytat:
...I muszę Ją pochwalić bo nauczyła się mówić jak robi krówka i pokazywać jaka jest duża (pewnie już wszystkie dzieciaczki to umieją ale co tam )
Nie umieją

Cytat:
Kochana, 12 lat praktyki
A praktyka czyni mistrza. U nas we wrześniu dopiero dwa lata miną wspólnego pożycia małżeńskiego

Cytat:
...
Antoś na noc też lekko dostał gorączkę...Małż nie zdązył z pracy i jutro pojedziemy do ośrodka - jak zdąży.....
...

Zrób posiew

Cytat:
Doczytałam

Cytat:
...
kurcze! Niech to będą te zęby i niech już może wyjdą
...

---

Dzień dobry

Wpadam i spadam na spacer, bo upał niemiłosierny się szykuje

Zawsze trzeba mieć nadzieję na lepsze jutro...

MACIEJKA SYNEK KOCHANY
20-07-2009
magi77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 08:48   #4816
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Wercia jak narazie nie wyraza checi grzebania w piachu ani na trawce
posadzilam ja na trawie to marudzi bo siedzi jak damulka i jak raczke ma od piasku to piszczy bo jej to przeszkadza, trawki tez nie skubie tylko paluszkiem dotyka bo gdzie tam bedzie raczki brudzic
Ale się uśmiałam

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
Chcialam napisać, ze jak małej się coś nie podoba, to pierdzi ustami, a nawet łapką tak macha na wysokości mojej buzi, ze zdarzy mi się oberwac... urwis jeden,no i niby gdzie takie coś zobaczyła/podejrzała?
Zaraz podejrzała, sama wymyśliła

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Noooo...Bo zaraz ciotka magi przejedzie się z Nim porozmawiać Spokojnie Mu wytłumaczyć I zaraz zmieni zdanie
(...)
A praktyka czyni mistrza. U nas we wrześniu dopiero dwa lata miną wspólnego pożycia małżeńskiego
(...)
---

Dzień dobry

Wpadam i spadam na spacer, bo upał niemiłosierny się szykuje
, skorzystam, skorzystam z pomocy

Nooo , już 2 lata

Naprawdę ciężki dzień się zapowiada, ciekawe jak Kubuś zniesie taki upał.

H. MacLeod

.
Stary 2010-06-10, 08:58   #4817
skierka1981
BAN stały

witam sie z rana z kawką u nas duchota okna pootwierane a nic chlodniej...
nocka ok, z noska poki co nie leci (ale pewnie sie rozkreci w ciagu dnia zobaczymy jak na spacerze..)

wczoraj do północy siedzialam na all polowałam na szmizjerke dla Amelki i oto co udało mi sie kupic
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066776053
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066516605 - to na przyszlosc
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066618001
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1062512485 - a te spodenki okazalo sie ze mam juz takie
w ogóle ta babka ma super ciuszki, polowałam na taka szmizjerke plisowana cudo, ale w ostatniej minucie ktos mnie przebil, a ja nie zdazyla, o z Amelka na rekach - jadła i ciemno już było....ale i tak zakupy uwazam za udane

nie wiecie co sie z cass dzieje??
Stary 2010-06-10, 09:00   #4818
skierka1981
BAN stały

a zapomniałam dla ciotek Amelka w letnim wydaniu
Załącznik 3173294 Załącznik 3173295
Stary 2010-06-10, 09:01   #4819
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Rzeczywiście zrób posiew moczu
Unholy Ty też zrób posiew moczu Antkowi.
ja ją pytałam rzeczowo, czego mogę sie spodziewać, co to moze oznaczać i jakie mogłyby być objawy i niczego się nie dowiedziałam... tylko tyle, ze ma za dużo i ze lepiej teraz póki ciemiączko ma niezarośnięte... na temat objawów nic

a przecież widzę, że moje dziecko dobrze się rozwija, umie skupić uwagę ma precyzyjne ruchy i jest bystry i co najważniejsze główka nie urosła mu od pół roku, gdyby coś się działo to byłby przyrost regularny (w sieci znalazłam, że rośnie cały czas, a u na s jest od pół roku na stałym poziomie i wynik 47 cm jest w normie, i to z zapasem...)
zorientuję się czy mogę to badanie zrobić poza szpitalem - jeśli nie to je sobie daruję
jeszcze pogadam z moją ciotką i inną znajomą pediatrą - obie bardzo rozsądne i doświadczone

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2010-06-10 o 09:09
p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:04   #4820
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
sliczna dziewczynka
a ciuszki super

Cass pisala pare dni temu ze nie bedzie sie udzielac bo chce pochlonac teorie na prawko

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-10, 09:11   #4821
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

witajcie

a u nas 20 stopni, slonca nie ma i juz zdazylo popadac

mam nadzieje, ze jednak sie wypogodzi bo Eryk pojechal na ta wycieczke

niby ma byc 29st

Cytat:
wzoraj włożył do buzi stokrotkę i sobie ją mielił a ja się zastanawiałam co On tak długo je tą chrupkę
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:11   #4822
skierka1981
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
sliczna dziewczynka
a ciuszki super

Cass pisala pare dni temu ze nie bedzie sie udzielac bo chce pochlonac teorie na prawko

a to nie doczytalam po prostu
Stary 2010-06-10, 09:19   #4823
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Niom , On mi się tłumaczy habilitacją... za 3 lata

twój mąż ma doktorat? podziwiam Jego i Ciebie

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
j

Cytat:

to idę ubrać łobuza i sama siebie ... zjemy śniadanie, potem drzemka i jedziemy do teściów małz pojechał teściowi coś pomagać przy dachu i rposił, zebym przyjechała tam z Bartoszkiem

masz autorytet

A pamiętacie ten stary kawał:

Jasiu bawi się w piaskownicy i coś zjada, babcia pyta:
-Jasiu, co gryziesz?
-Mięsko...
-A skąd masz?
-Samo przypełzło

Pracowity ma urlop ten twój mąż...

Cytat:
Nasz był dłuższy o ponad godzinę
aa, to mogło być gorzej

Cytat:

może kuzynostwo ją ćwiczy

Cytat:
witam sie z rana z kawką u nas duchota okna pootwierane a nic chlodniej...
nocka ok, z noska poki co nie leci (ale pewnie sie rozkreci w ciagu dnia zobaczymy jak na spacerze..)

wczoraj do północy siedzialam na all polowałam na szmizjerke dla Amelki i oto co udało mi sie kupic
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066776053
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066516605 - to na przyszlosc
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1066618001
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1062512485 - a te spodenki okazalo sie ze mam juz takie
w ogóle ta babka ma super ciuszki, polowałam na taka szmizjerke plisowana cudo, ale w ostatniej minucie ktos mnie przebil, a ja nie zdazyla, o z Amelka na rekach - jadła i ciemno już było....ale i tak zakupy uwazam za udane

nie wiecie co sie z cass dzieje??

fajne, szczególnie ta różowa sukienka mi się podoba
A nie korzystasz ze Snajpera? Ja ostatnio już się wkurzyłam, bo ciągle ktoś mnie w oststniej sekundzie przebijał i korzystam jak mi na czymś zależy pierwsze dziesięć aukcji jest bezpłatne

Cass pewnie kuje do egazminu

Cześć,

ale u nas gorąąco fuj My już z małą po porannym spacerze, mam teraz chwilkę na kawę, kto pije?

aannuullaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 09:20   #4824
katarzynka00
Zakorzenienie

allle skwar

zorganizuje dziś małej kąpiel w ogrodzie.Basen chcemy kupić w Biedronce-fajna ofertę mają od 14, a tym czasem miska jej wystarczy.

Szybki obiad robie,żeby nie stać przy garach.Jajko sadzone, duszone ziemniaczki i maślanka

Stary 2010-06-10, 09:22   #4825
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:

ale fajna

super ma ta bluzeczkę

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
allle skwar

zorganizuje dziś małej kąpiel w ogrodzie.Basen chcemy kupić w Biedronce-fajna ofertę mają od 14, a tym czasem miska jej wystarczy.

Szybki obiad robie,żeby nie stać przy garach.Jajko sadzone, duszone ziemniaczki i maślanka
też myślałam nad uruchomieniem baseniku ale zapomniałam poprosić TŻ żeby pompkę załatwił i nie mam jak nadmuchać...może wanienkę na dwór wyniose

Stary 2010-06-10, 09:22   #4826
katarzynka00
Zakorzenienie

Anulo,a wiesz ze to wielce prawdopodobne, bo im witki też chodzą czasem jak się zdenerwują...ehhh
Szukałam co nieco o zachowaniu i wyczytałam, że małe dzieci nie umieją sobie radzić z emocjami i tak je po prostu ponosi, a rodzice/dorośli interpretują to w zły sposób, że niegrzeczne, niewychowane itp i podciągają pod dorosłe odruchy

Stary 2010-06-10, 09:24   #4827
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
allle skwar

tez chce dzis malej basenik rozlozyc i na golaska popluska

Dominika 04.11.2014
Stary 2010-06-10, 09:25   #4828
skierka1981
BAN stały

Cytat:

fajne, szczególnie ta różowa sukienka mi się podoba
A nie korzystasz ze Snajpera? Ja ostatnio już się wkurzyłam, bo ciągle ktoś mnie w oststniej sekundzie przebijał i korzystam jak mi na czymś zależy pierwsze dziesięć aukcji jest bezpłatne

Cass pewnie kuje do egazminu

Cześć,

ale u nas gorąąco fuj My już z małą po porannym spacerze, mam teraz chwilkę na kawę, kto pije?

ja dopijam a o tym snajperze nie wiedzialam, to w opcjach all jest?

Cytat:
ale fajna

super ma ta bluzeczkę

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

też myślałam nad uruchomieniem baseniku ale zapomniałam poprosić TŻ żeby pompkę załatwił i nie mam jak nadmuchać...może wanienkę na dwór wyniose

bluzeczka upolowana przez babcie na ciuszkach
Stary 2010-06-10, 09:37   #4829
aannuullaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja dopijam a o tym snajperze nie wiedzialam, to w opcjach all jest?
'nie, to osobna strona, o tutaj nie wiem tylko ile to potem kosztuje bo na razie tylko z darmowych korzytsałam

Stary 2010-06-10, 09:38   #4830
Texasik
Rozeznanie

Czesc dziewczyny !!!

Kurcze jak u Was sliczna pogoda to u mnie pada , i na odwrot .

Skierko jak slicznie Amelka stoi .

Czeko Daniel dlugi czas bal sie trawy , i jak rozlozylam kocyk na trawce to poruszal sie po kocyku a dalej sie nie ruszul . Teraz juz trawa mu nie straszna .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości