|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
anoxa trzymam kciuki za szpital
![]() Zjadłam już 2 lodziki i kombinuję co by tu jeszcze Aaaale mi się słodkiego chce
Edytowane przez roztrzepaniec989 Czas edycji: 2010-06-10 o 08:59 |
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
cześć dziewczyny!
Piesek juz bez gipsu, jeszcze na razie boi się stawiac łapke, ale myslę że bedzie ok ![]() Co ja miałam wczoraj za dzień! Od 12.30 do 16 musiałam czekać w Malborku na pieska, chodziłam z siostrą po mieście i było tak gorąco! Kuzynka miała nas odebrać, ale samochód jej się zepsuł. Miałysmy całe siaty zakupów i musiałysmy wracać pociągiem. Myślałam, że umrę. Pociąg miałyśmy 16.12, dosłownie biegłysmy na niego bez biletów, ja z psem na rekach, moja siostra z siatami. Dawno nie byłam taka spocona i taka czerwona!Nogi i ręce jak banie! W nocy nie mogłam spac, bo tak bolały mnie nogi, miałam straszne zakwasy, kondycja już nie ta! ![]() A dziś o 6 rano było juz 20 stopni w cieniu W domu okna pootwierane, ale nic to nie daje...alguien fajny opis porodu, nastraja optymistycznie ![]() madziorek no niestety tacy są ludzie na wsiach, u mnie tez obgadują aż para leci (bo my z tż bez slubu itp.), ostatnio moja sąsiadka przyszła do mamy na kawę i mówi "A TA GRUBA BYŁA JUŻ W SKLEPIE" Chodzilo jej oczywiście o mnie, ja wyszłam z pokoju i powiedziałam jej, ze nie jestem gruba tylko w ciązy i takie komentarze niech zostawi dla siebie. To się wielce obraziła i chodziła po wsi i gadała, że ja to chyba będę miała dziewczynkę, bo taka brzydka jestem ![]() Baba ma 78 lat chodzi od domu do domu i jednych sąsiadów obgaduje u drugich Powinnaś tamtej babie cos powiedziec, wstrętna ropucha!Co do siary, ja jeszcze nie mam i nie tęskno mi za tym mam tylko nadzieję, że bedę miała pokarm. Wczoraj koleżanka była u mnie i powiedziała, że da mi 2 laktatory, jeden elektroniczny, a drugi ręczny. Ona mówiła, że elektronicznego praktycznie wcale nie używała, bo strasznie ją bolało. Już nie raz spotkałam się z taka opinią, zobaczymy jak to będzie u mnie.dzidzia gratuluje zdanego egzaminu ![]() anoxa trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo! itakasia kciuki za wizytę! ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ---------- U mnie komarów na razie brak
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
meldujemy sie wciaz 2 w 1 ![]() dzidziadziumdzia gratuluje egzaminu niezawsze wspolczuje tego klucia. dobrze ze dzielnie to znosisz anoxa trzymaj sie kochana i daj znac jak bedziesz cos wiecej wiedziala ciekawe jak farminka obudzilam sie w nocy i myslalam o niej. u mnie kolejna spokojna nocka. mialam 1 slaby skurcz tylko ![]() ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ---------- anuszka myslalam o tobie wieczorem ze nic nie napisalas jak tam piesio. dobrze ze juz bez gipsu bo jeszcze te upaly teraz. a ty to lubisz pobiegac w ciazy co? oj mamuska z ciebie to jest aparatka. u mnie tez komarow nie ma |
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia, bajka
gratuluje egzaminow ![]() aniaa dobrze ze w dwupaku ![]() farminka czekamy na twoj raport ![]() roztrzepaniec ja nie przepadam za lodami ale ostatnio uwielbiam mcflurry anuszka ale mialas dzien, odpocznij dzisiaj
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No lubie lubię, ale w takie upały to już nie dla mojego brzucha ![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- aniaa zawiodłas mnie, myślałam, że dziś będę oglądać nowe zdjęcia maluszka
|
|
|
|
|
#366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja zaraz zrobie kawe mrozona do mojego ciacha z truskawami Cytat:
|
||
|
|
|
#367 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
witajcie mamusie
Ja juz nie spie od 7 :/ nie wiem dlaczego ja nie kozystam póki mogę skoro Bastuś śpi jeszcze do teraz nawet a w nocy co chwile się budził żebym mu rękę dała...:/ Cytat:
, po drugie pielęgniarki u mnie strasznie obojetne no i gdyby nie Mąż to by w ogóle nie były zainteresowane, no ale to polska nie elegancja francja hehe zobaczymy w tedy rodziłam w Legnicy bo tylko 19 km ode mnie teraz potanowione że Wałbrzych około 50 km jeśli zdąże hehhehe podobno tam teraz jest fajna opieka![]() Cytat:
bo mnie nacieli i nawet sie nie spytali czy w ogóle chcę, przez miesiąc chodzić nie mogłam...Cytat:
trzymam kciuki bardzo mocno za ciebie ![]() a w ogóle to kurcze mnie swedza rece i dekold i caly czas sie tam drapie , to tez moze cos byc z ym co ty masz??? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ferminka jak tam???
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#368 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyniki z obciążenia 75g dobre. Przed obciążeniem w normie, po obciążeniu 142 a norma do 140. Ale lekarka powiedziała, że nie ma się czym martwić, bo to najprawdopodobniej tego, że biorę hormony na podtrzymanie a one też wpływają na przyswajanie różnych substancji przez organizm. Mam dwa razy w tygodniu mierzyć kontrolnie cukier glukometrem. No i zgłosić się do kontroli po porodzie jak już dojdę do siebie. Dzisiaj muszę już ostatecznie przejrzeć pracę magisterską i jutro oddaję ją do druku i oprawienia.
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa cieszę się, że wyniki dobre
![]() A mi łapy puchną aaaaaaaaaaaaaaaaaa |
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
lazurowa
dobre wiesci ja zmykam na zakupy i do gina, pewnie znow uslysze: wszystko pozamykane a Zosia to kolosem nie bedzie
|
#372 |
|
Zadomowienie
|
muminek masz prawo czuć się zmęczona i nie mieć sił, wiele z nas tak ma a nie ma dzieci a ty masz przecież małego i nie dziwne, że ci cięzko
anoxa itakasia za wizyte anuszka ooo matko a pisałaś, że psiak waży 10 kg a ty z nim na rękach lazurowa widzisz a tak się martwiłaś a nie jest źle |
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i zapomnialam sie pochwalic ze dzis mamy pelne 36 tygodni!!!
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- lazurowa ciesze sie ze wyniki ok
|
|
|
|
#374 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
aniaa to Twój mały może już legalnie wychodzić
Moje dziecko do pełnych 36 tygodni musi jeszcze poczekac prawie 4!---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- wiolek ja też bym ją wywaliła, ale moja mama ma zbyt miekkie serce
|
|
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja od wczoraj mierze cukier i wyniki przed wychodza mi ok 73 a po posilku 1h 86 wiec dzisiaj loda zjem na bank : ![]() Ja jutro pelne 35 i tak sobie mysle czy by jednak tego 21 nie urodzic
|
|
|
|
|
#377 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brzuszek mialam tylko wczoraj troszke twardszy, ale dzis juz nie...nie chodze, ale nie moge lezec dlugo bo biodro mnie boli...tak zle i tak nie dobrze, wlasnie sie obudzilam, zjadlam sniadanie i znow zasnelam ![]() Wstawilam reczniczki i pieluszki malej bo tego nie wypralam![]() Duszno za oknem strasznie ![]() Lazurowa - fajnie ze wszystko oki ![]() Ania - to super ze wytrwalas juz do 9miesiaca
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-10 o 10:40 |
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry babeczki, zdycham z upału, wentylator chodzi ale jakoś nie ma czym oddychać.. okna jedynie pouchylane bo sie boje że kot mi wyskoczy a na parterze mieszkam :[
Zmykam pobuszować po jakichś ciuchaczach ale taki skwar, że się nic nie chce. Od dziś zaczynam 36 tydzień ![]() 5 tygodni do porodu czyli 35 dni
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... "Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-06-10 o 10:41 |
|
|
|
#380 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry w ten upalny dzień.
madziorek współczuję ci bo dobrze znam tych naszych opolskich wieśniaków chyba najgorsi w całej Polsce niezawsze uważaj z tym lodem hehe, ja jak mierzę na czczo to mam do 80, a wczoraj zjadłam loda i obfitą kolację i mi skoczyło na 150 Najważniejsze, że słodyczy mi się już nie chce po 2 tygodniach postu, a lody to nie słodycz ![]() Mam pytanie czy któraś z was smaruje już brodawki Maltanem lub tą drugą maścią na B? Bo wczoraj u mnie na SR było o laktacji i karmieniu i mówili żeby już smarować, bo to hartuje brodawki. Dzisiaj według om zaczynam 8 miesiąc ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3wnn0zwfu.png |
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiec ja narazie nic nie robie
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz mi jaki masz glukometr? Kurcze ja dzis zuzylam 3 paski bo albo mialam za mal krwi albo mi error wyskakiwal :/ tez tak masz czasami?
|
|
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
witam co o tam słychac ja przy wiatraczku leże zdechła bo mi gorąco do tego mam jakieś wode upławy aleokazało sie ze to tylko wydzieelina z pochwy a nie wody .... moja mała w 33 tygodniu waży 2 kg czy to dobrze co??? nie jest za mała co???
|
|
|
|
#384 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę,że już się niecierpliwicie,więc melduję co u mnie.Dopiero wstałam jakąś niecałą godzinkę temu. Wczoraj doszłam do wniosku,że idę spać,a jakbym zaczęła rodzić to najwyżej mnie ból obudzi
Na szczęście spałam normalnie i obudziłam dopiero niedawno Z tym,że pierwsze co poczułam po otworzeniu oczu to ból w dole brzucha,ten który ustaliłyśmy,że oznacza skurcz. No i od tamtej pory tak co 20 min... Zapisuję sobie godziny kiedy mnie łapie żeby ewentualnie pokazać lekarzowi. Czyżby Lenka była aż tak usłuchana,że postanowiła posłuchać cioci papeterii?
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a maz pieniadze wyplacil z bankomatu?
|
|
|
|
|
#386 |
|
Rozeznanie
|
niezawsze ja mam glukometr Ascensia Entrust firmy Bayer, ale też mi się zdarza zużyc kilka pasków bo za małą kroplę dam i zły wynik wychodzi, a ile zużyłam za nim się nauczyłam więc to chyba normalne
|
|
|
|
#387 |
|
Rozeznanie
|
ale dziś słodki dzień.......eh ciepełko.....siedzę na ogródku z nogami w misce z zimną wodą
![]() farminka---no no kto wie..............torba spakowana? |
|
|
|
#388 |
|
Rozeznanie
|
karolcia to ja już sama nie wiem co z tą maścią, każdy mówi co innego, może poczekam lepiej. Na ulotce pisze żeby 2 miesiące przed porodem już smarować, ale wolę nie ryzykować skoro można skurcze wywołać.
|
|
|
|
#389 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie wiem nawet.Chyba muszę mu przypomnieć
Tak,już od ładnych paru tygodni Lada chwila powinnam mieć kolejny skurcz,jeśli są naprawdę regularne.Ciekawe czy będzie
|
|
|
|
#390 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tak apropos- właśnie spłamiłam czystą koszulkę... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No poza wątrobą, ale tego to się już jakoś nie boi, a wyniki ma kiepskie Cytat:
Dziękuję ![]() Cytat:
Dziewczyny bardzo dziękuję za gratulacje! Dziś jeszcze dostałam wiadomość, że dostaniemy dodatkowe jednomiesięczne stypendium w lipcu . Tak się bałam, że finansowo będzie kiepsko, a zapowiada się, że w lato to nawet duuużo uda się odłożyć .Itakasia, coś się chciałam Ciebie pytać i nie pamiętam? Przypomnij mi?
Wituś przyszedł na świat 18.09.2013; (33Hbd) Aliska przyszła na świat 18.08.2010. Witaj Kochanie Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013 Edytowane przez dzidziadziumdzia Czas edycji: 2010-06-10 o 11:23 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

Aaaale mi się słodkiego chce 

Od 12.30 do 16 musiałam czekać w Malborku na pieska, chodziłam z siostrą po mieście i było tak gorąco! Kuzynka miała nas odebrać, ale samochód jej się zepsuł. Miałysmy całe siaty zakupów i musiałysmy wracać pociągiem. Myślałam, że umrę. Pociąg miałyśmy 16.12, dosłownie biegłysmy na niego bez biletów, ja z psem na rekach, moja siostra z siatami. Dawno nie byłam taka spocona i taka czerwona!Nogi i ręce jak banie! W nocy nie mogłam spac, bo tak bolały mnie nogi, miałam straszne zakwasy, kondycja już nie ta! 
Powinnaś tamtej babie cos powiedziec, wstrętna ropucha!

Zapisuję sobie godziny kiedy mnie łapie żeby ewentualnie pokazać lekarzowi. Czyżby Lenka była aż tak usłuchana,że postanowiła posłuchać cioci papeterii?