|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#391 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() Cytat:
, ale co raz lepiej mi juz idzie
|
||
|
|
|
#393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nio ale dostalam po zebrach szok... Nio leze sbie, ale jak za dlugo to biodro mi wyskakuje no i musze sie czasem przejsc po mieszkaniu...wtrwam do konca wierze w to i Nastusia o tym wie ze musi czekac...
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
|
|
|
#394 |
|
Raczkowanie
|
ciesze się ze do Was dołączyłam ale za nim Was wszystkie poznam to trochę minie
![]() ![]() ![]() mam nadzieje ze mnie polubicie |
|
|
|
#395 |
|
Zakorzenienie
|
jestem za
|
|
|
|
#396 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę poleżec z nogami w górze, mam stopy jak baloniki
W ogóle śmiesznie to wyglada, bo ja mam baaaardzo króciutkie paluszki i teraz wyglądają jak kawałki parówki
|
|
|
|
#397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lilka ja nic nie słyszałam żeby już smarować. i będe raczej dopiero wtedy jak będą podrażnione. a jeśli chodzi o wywoływanie skórczy poprzez masaż sutek bleeeeeee nie tkne nawet, nie wiem czego ale jak pomyśle, że miałabym 15 minut je memłac to mi się słabo robi farminka nono jeśli ci papeteria wywróży to ja też będe prosić o wróżbe ![]() zostało mi troszke prasowania jeszcze i teraz własnie w ten największy upał biore się za to
|
|
|
|
|
#398 | ||||
|
Zadomowienie
|
dzidzia gratuluję zdanego egzaminu!!!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#399 |
|
Wtajemniczenie
|
farminka i co byl skurcz wedle planu?
dzien dobry tak wogle
|
|
|
|
#400 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#401 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
itakasia Trzymam kciuki za wizytę!!!! Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-06-10 o 11:44 |
|
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez stopy no i kompletny brak kostek
![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- dzidzia do 3 roku życia Nie wyobrażam sobie karmić piersią tak dużego dziecka! Moja siostra karmiła do 1,5 roku i mówi, że to już było lekko niesmaczne ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- a co do zmiany tytułu wątku- jest mi to obojętne
|
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Niezawsze - jestem z Ciebie dumna
żeby sie to tylko nie odbiło na dzisiejszym samopoczuciu... Z pieskiem na rękach bignąca do pociągu (o braku biletu nie wspomnę ) Nieźle ...
|
|
|
|
#405 |
|
Raczkowanie
|
czy któraś z Was cierpi na nadciśnienie ????
|
|
|
|
#406 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
Itakasia - za wizytęAniaa - super że noc spokojna ![]() Farminko - jak skurcze? czekam na ewentualny rozwój akcji ![]() Anoxa - kciuki za ciebie kochana! w najgorszym wypadku będziesz miała szybciej dzidziolka ze sobą Dzidzia - gratki za egzamin i super z tym stypendium ![]() Karolcia - oszczędzaj się! żadnego chodzenia!!! jeszcze musisz wytrzymać parę tygodni.. ![]() Anuszka - super, że z pieskiem wszystko ok i podziwiam za ten bieg, ja bym już chyba nie pobiegała w tym stanie ![]() ![]() Lazurka - super z tym cukrem i powodzenia z pracą
|
#407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi lekarka poradziła że jeśli mam możliwość to dobrze żebym karmiła do roku bo po pierwsze do roku nasze mleko ma dla dziecka wartości odżywcze a potem już nie i jest to tylko przyzwyczajenie a po drugie ok roku najłatwiej dziecku rozstać się z cycuchem bo interesuje go wszystko wokół. Tak więc karmiłam małą do roku a jak będzie teraz to zobaczymy
Edytowane przez jusdan77 Czas edycji: 2010-06-10 o 11:52 |
|
|
|
|
#408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był tak miły, że nie skasował dodatkowo za wypisanie i na pieska bilet tez nam darował A samopoczucie faktycznie niezbyt dziś... Czuję się troche zmęczona. |
|
|
|
|
#409 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Ja wstałam dopiero kolo 10
jakoś długo ostatnio śpię hehenic mi sie nie chce przez ten upał! Zaraz zmienię pościel ale przydałoby się też odkurzyć, tylko przy tym upale... brrr... potem muszę jeszcze po świeże pieczywko i coś dla psa iść. A na obiad chyba tylko placki ziemniaczane zrobię. Nie chce mi się nic wymyślać. Cytat:
Cytat:
i tym sposobem mi sie piersi tak strasznie pocą, że aż między nimi mam lekkie zaczerwienienie, dlatego dzis siedzę w domu bez stanika w bawełnianej sukience - jak moja babcia muszę się wybrać do sklepu i kupić jakieś nowe bawełniane staniki...Cytat:
a jak Ci się przypomni to daj znać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
jusdan właśnie o ten rodzaj niesmaczności mi chodziło
ja tez bardzo bym chciała karmic do roku, zobaczymy czy się uda ![]() jaszczka uwierz nie było łatwo biec, ale nastepny pociąg był za 2 godziny!! |
|
|
|
#411 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
#412 |
|
Zadomowienie
|
lazurowa super że z tym diabetologiem wyszło wszystko dobrze
nie było sie czym martwić!
|
|
|
|
#413 |
|
Zadomowienie
|
nadciśnienie to nie, ale zauważalnie mi się ciśnienie podniosło ostatnimi czasy... zawsze miałam coś koło 100/60 czasem mniej, czasem delikatnie więcej, a na ostatnich 3 wizytach to tak koło 130/70 - strasznie dużo jak na mnie..
też się właśnie miałam pytać czy to normalne żeby ciśnienie rosło pod koniec ciąży? u mnie 37 tydzień rozpoczęty, zostało 27 dni do t.p.
|
#414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mala kopie normalnie oszalala chyba ![]() Wlasnie pije kawke i jem rogala z nutella a parowa straszna... Ja na ostaniej wizycie tez mialam wyzsze cisnienie...ale czemu nie wiem
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-06-10 o 11:56 |
|
|
|
|
#415 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#416 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#417 |
|
Zakorzenienie
|
Co do cisnienia- u mnie bez zmian. Na ostatniej wizycie miałam 90/50, a w domu jak sobie mierzę to mam 100/60 albo coś koło tego
|
|
|
|
#418 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na leżąco najsilniej je czuję,a jak chodzę to mniej. Wtedy ciężko mi wyłapać,bo bardziej ciągnięcie czuję stałe.No ból porodowy to to jeszcze nie jest,ale coś się powoli rozkręca chyba,bo wcześniej nigdy tak nie miałam.Ale może jeszcze parę dni się będzie rozkręcać...
|
|
|
|
|
#419 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Zapisuję sobie godziny kiedy mnie łapie żeby ewentualnie pokazać lekarzowi. Czyżby Lenka była aż tak usłuchana,że postanowiła posłuchać cioci papeterii? 

Nie wyobrażam sobie karmić piersią tak dużego dziecka! Moja siostra karmiła do 1,5 roku i mówi, że to już było lekko niesmaczne
za wizytę
Na leżąco najsilniej je czuję,a jak chodzę to mniej. Wtedy ciężko mi wyłapać,bo bardziej ciągnięcie czuję stałe.No ból porodowy to to jeszcze nie jest,ale coś się powoli rozkręca chyba,bo wcześniej nigdy tak nie miałam.Ale może jeszcze parę dni się będzie rozkręcać...