Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 11:24   #391
farminka
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
witam co o tam słychac ja przy wiatraczku leże zdechła bo mi gorąco do tego mam jakieś wode upławy aleokazało sie ze to tylko wydzieelina z pochwy a nie wody .... moja mała w 33 tygodniu waży 2 kg czy to dobrze co??? nie jest za mała co???
Moja też miała 2060g w 33 tygodniu i jak sprawdzałam to było całkowicie w normie,więc ok

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
karolcia to ja już sama nie wiem co z tą maścią, każdy mówi co innego, może poczekam lepiej. Na ulotce pisze żeby 2 miesiące przed porodem już smarować, ale wolę nie ryzykować skoro można skurcze wywołać.
Skurcze można wywołać drażniąc brodawki,a dokładnie masując,ale to trzeba z 15 minut na jedną i powtarzać co trochę.Myślę,że samo nasmarowanie maścią bez masażu nie wywoła skurczy.Chyba,że byś z wielkim zapamiętaniem to robiła
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:25   #392
niezawsze
Zakorzenienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
witam co o tam słychac ja przy wiatraczku leże zdechła bo mi gorąco do tego mam jakieś wode upławy aleokazało sie ze to tylko wydzieelina z pochwy a nie wody .... moja mała w 33 tygodniu waży 2 kg czy to dobrze co??? nie jest za mała co???
normalnie wazy ani malo ani duzo
Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość
niezawsze ja mam glukometr Ascensia Entrust firmy Bayer, ale też mi się zdarza zużyc kilka pasków bo za małą kroplę dam i zły wynik wychodzi, a ile zużyłam za nim się nauczyłam więc to chyba normalne
Kochana to mnie pocieszylas bo u mnie podobnie to wyglada i juz myslalam, ze zepsuty jest ten glukometr albo cos, bo czasami mi pokazywalo 17 po obiedzie , ale co raz lepiej mi juz idzie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:29   #393
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez farminka Pokaż wiadomość
Widzę,że już się niecierpliwicie,więc melduję co u mnie.Dopiero wstałam jakąś niecałą godzinkę temu. Wczoraj doszłam do wniosku,że idę spać,a jakbym zaczęła rodzić to najwyżej mnie ból obudzi Na szczęście spałam normalnie i obudziłam dopiero niedawno Z tym,że pierwsze co poczułam po otworzeniu oczu to ból w dole brzucha,ten który ustaliłyśmy,że oznacza skurcz. No i od tamtej pory tak co 20 min... Zapisuję sobie godziny kiedy mnie łapie żeby ewentualnie pokazać lekarzowi. Czyżby Lenka była aż tak usłuchana,że postanowiła posłuchać cioci papeterii?
Notuj, notuj ...moze twoja corcia bedzie taka grzeczna i usluchana

Nio ale dostalam po zebrach szok...
Nio leze sbie, ale jak za dlugo to biodro mi wyskakuje no i musze sie czasem przejsc po mieszkaniu...wtrwam do konca wierze w to i Nastusia o tym wie ze musi czekac...
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:31   #394
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12
Post Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

ciesze się ze do Was dołączyłam ale za nim Was wszystkie poznam to trochę minie mam nadzieje ze mnie polubicie
mini 12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:33   #395
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

dziewczyny czy wiecej z was chce zmiany tytulu???

na "Wychodzą maluszki, my gubimy brzuszki"
jestem za

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:35   #396
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Muszę poleżec z nogami w górze, mam stopy jak baloniki W ogóle śmiesznie to wyglada, bo ja mam baaaardzo króciutkie paluszki i teraz wyglądają jak kawałki parówki
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:37   #397
wiolek1
Zadomowienie

ale chomik

Lilka ja nic nie słyszałam żeby już smarować. i będe raczej dopiero wtedy jak będą podrażnione.
a jeśli chodzi o wywoływanie skórczy poprzez masaż sutek bleeeeeee nie tkne nawet, nie wiem czego ale jak pomyśle, że miałabym 15 minut je memłac to mi się słabo robi

farminka nono jeśli ci papeteria wywróży to ja też będe prosić o wróżbe

zostało mi troszke prasowania jeszcze i teraz własnie w ten największy upał biore się za to
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:37   #398
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

dzidzia gratuluję zdanego egzaminu!!!

Cytat:
dzieki dziewczyny powoli sie zbieram zeby tylko bylo dobrze nie wiem czemu caly czas mi sie plakac chce...
Będziemy wszystkie myślami z Tobą, dobrze że będziecie juz pod opieką specjalistów.Daj nam znać jak czegoś się dowiesz.
Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Już jestem i piszę co tam u diabetologa.
Wyniki z obciążenia 75g dobre. Przed obciążeniem w normie, po obciążeniu 142 a norma do 140. Ale lekarka powiedziała, że nie ma się czym martwić, bo to najprawdopodobniej tego, że biorę hormony na podtrzymanie a one też wpływają na przyswajanie różnych substancji przez organizm. Mam dwa razy w tygodniu mierzyć kontrolnie cukier glukometrem. No i zgłosić się do kontroli po porodzie jak już dojdę do siebie.

Dzisiaj muszę już ostatecznie przejrzeć pracę magisterską i jutro oddaję ją do druku i oprawienia.
Dobrze że wszystko ok
Cytat:
Waga to sprawa indywidualna każdego dziecka ale wydaje mi się że 2 kg na ten tydzień to ani za mało ani za dużo, moja w 30 tyg miała ok.1600.

Cytat:
Widzę,że już się niecierpliwicie,więc melduję co u mnie.Dopiero wstałam jakąś niecałą godzinkę temu. Wczoraj doszłam do wniosku,że idę spać,a jakbym zaczęła rodzić to najwyżej mnie ból obudzi Na szczęście spałam normalnie i obudziłam dopiero niedawno Z tym,że pierwsze co poczułam po otworzeniu oczu to ból w dole brzucha,ten który ustaliłyśmy,że oznacza skurcz. No i od tamtej pory tak co 20 min... Zapisuję sobie godziny kiedy mnie łapie żeby ewentualnie pokazać lekarzowi. Czyżby Lenka była aż tak usłuchana,że postanowiła posłuchać cioci papeterii?
No proszę, jeszcze się nie urodziła a taka posłuszna- czekamy na info na bieżąco!!!!Jak tam skurcze?
jusdan77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:37   #399
agravka
Wtajemniczenie

farminka i co byl skurcz wedle planu?
dzien dobry tak wogle
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:38   #400
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Muszę poleżec z nogami w górze, mam stopy jak baloniki W ogóle śmiesznie to wyglada, bo ja mam baaaardzo króciutkie paluszki i teraz wyglądają jak kawałki parówki

ja też mam nogi jak baloniki ale tylko stopy
Stary 2010-06-10, 11:38   #401
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Więc jednak będzie stypendium ..
gratuluje

Stary 2010-06-10, 11:39   #402
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

Jak dla mnie bez różnicy, może być taki jak jest chyba że większość będzie za zmianą.

itakasia Trzymam kciuki za wizytę!!!!

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-06-10 o 11:44
Stary 2010-06-10, 11:42   #403
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
ja też mam nogi jak baloniki ale tylko stopy
Ja tez stopy no i kompletny brak kostek

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

dzidzia do 3 roku życia Nie wyobrażam sobie karmić piersią tak dużego dziecka! Moja siostra karmiła do 1,5 roku i mówi, że to już było lekko niesmaczne

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

a co do zmiany tytułu wątku- jest mi to obojętne
Stary 2010-06-10, 11:45   #404
hd2005
Zakorzenienie

Niezawsze - jestem z Ciebie dumna

Cytat:
Co ja miałam wczoraj za dzień!
żeby sie to tylko nie odbiło na dzisiejszym samopoczuciu... Z pieskiem na rękach bignąca do pociągu (o braku biletu nie wspomnę ) Nieźle ...

Stary 2010-06-10, 11:48   #405
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

czy któraś z Was cierpi na nadciśnienie ????
Stary 2010-06-10, 11:49   #406
jaszczka
Zadomowienie

Dzień dobry!

Itakasia - za wizytę
Aniaa - super że noc spokojna no i przez ciebie będę dziś robić biszkopta z owocami i galaretką
Farminko - jak skurcze? czekam na ewentualny rozwój akcji
Anoxa - kciuki za ciebie kochana! w najgorszym wypadku będziesz miała szybciej dzidziolka ze sobą
Dzidzia - gratki za egzamin i super z tym stypendium
Karolcia - oszczędzaj się! żadnego chodzenia!!! jeszcze musisz wytrzymać parę tygodni..
Anuszka - super, że z pieskiem wszystko ok i podziwiam za ten bieg, ja bym już chyba nie pobiegała w tym stanie
Lazurka - super z tym cukrem i powodzenia z pracą
Stary 2010-06-10, 11:50   #407
jusdan77
Zadomowienie

GG do jusdan77

Cytat:

dzidzia do 3 roku życia Nie wyobrażam sobie karmić piersią tak dużego dziecka! Moja siostra karmiła do 1,5 roku i mówi, że to już było lekko niesmaczne
Niesmaczne to swoją drogą ale moja kuzynka karmiła synka do 3 lat to normalnie bez znaczenia czy ktoś był w pobliżu czy nie przychodził, podnosił jej koszulkę albo normalnie wkładał pod nią głowę i ciamkał stojąc przy niej.
Mi lekarka poradziła że jeśli mam możliwość to dobrze żebym karmiła do roku bo po pierwsze do roku nasze mleko ma dla dziecka wartości odżywcze a potem już nie i jest to tylko przyzwyczajenie a po drugie ok roku najłatwiej dziecku rozstać się z cycuchem bo interesuje go wszystko wokół.
Tak więc karmiłam małą do roku a jak będzie teraz to zobaczymy

Edytowane przez jusdan77
Czas edycji: 2010-06-10 o 11:52
Stary 2010-06-10, 11:50   #408
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

żeby sie to tylko nie odbiło na dzisiejszym samopoczuciu... Z pieskiem na rękach bignąca do pociągu (o braku biletu nie wspomnę ) Nieźle ...
Bilet kupiłyśmy u konduktora Był tak miły, że nie skasował dodatkowo za wypisanie i na pieska bilet tez nam darował
A samopoczucie faktycznie niezbyt dziś... Czuję się troche zmęczona.
Stary 2010-06-10, 11:50   #409
ola_k11
Zadomowienie

Ja wstałam dopiero kolo 10 jakoś długo ostatnio śpię hehe
nic mi sie nie chce przez ten upał!
Zaraz zmienię pościel ale przydałoby się też odkurzyć, tylko przy tym upale... brrr...
potem muszę jeszcze po świeże pieczywko i coś dla psa iść.
A na obiad chyba tylko placki ziemniaczane zrobię. Nie chce mi się nic wymyślać.

Cytat:
Dla mnie to bez różnicy ale jeśli większość jest za, to nie widzę problemu.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
ola super z pierogami a staniki zwykla bawelniane..jak dla mnie nie wyjsciowe totalnie ale do szpitala i spania ok
no ja właśnie w stare nie wchodzę a nowe jak kupowalam to nie było upałów i kupiłam takie ze sztywnymi miseczkami... nie przewidziałam że upały będą i tym sposobem mi sie piersi tak strasznie pocą, że aż między nimi mam lekkie zaczerwienienie, dlatego dzis siedzę w domu bez stanika w bawełnianej sukience - jak moja babcia muszę się wybrać do sklepu i kupić jakieś nowe bawełniane staniki...

Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
Kupuje sie taki proszek do rozrobienia w wodzie, i pryska sie okna itp. mam otwarte i zero jakich kolwiek owadow, ale nazwy nie pamietam, kupilam w kwiaciarni...ale moge zapytac o nazwe...
kurczę to muszę się zorientować co to za proszek, bo bym kupiła a jak Ci się przypomni to daj znać

Cytat:
dzieki dziewczyny powoli sie zbieram zeby tylko bylo dobrze nie wiem czemu caly czas mi sie plakac chce...
anoxa trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze i dawaj znać ze szpitala co tam u Ciebie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
U nas też zapowiada się kolejny upalny dzień .
Rodzeństwo TZ wymysliło jazde na urodziny dzis do meza od tesciowej ,TZ bedzie w pracy , nie chce mi sie tam jechac ale beda wszyscy...a dopiero rozmawialiśmy ze wystarcza telefoniczne zyczenia
z drugiej strony oni jada (ode mnie to 5 minut autem) a ja nie chce byc wyrodna , ale bedzie ciasno 3 dzieci i 9 dorosłych osób w jednym pokoju no ite upały...
kochana to jedź grzecznościowo na pół godzinki a potem przeproś, że się źle czujesz i jedź do domku

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja jutro pelne 35 i tak sobie mysle czy by jednak tego 21 nie urodzic

Cytat:
wydaje mi się, że to w normie, bo ja jestem w 31tc i mały waży 2kg a lekaż powiedzial, że mały jest duży i normą jest 1700g, a w związku z tym że dzidzie w tym czasie rosną ok. 200g na tydzień, to wydaje mi się że Twoje maleństwo waży tyle ile powinno ! nie masz się czym martwić

Cytat:
No i od tamtej pory tak co 20 min... Zapisuję sobie godziny kiedy mnie łapie żeby ewentualnie pokazać lekarzowi.
to trzymam kciuki
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:52   #410
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

jusdan właśnie o ten rodzaj niesmaczności mi chodziło ja tez bardzo bym chciała karmic do roku, zobaczymy czy się uda
jaszczka uwierz nie było łatwo biec, ale nastepny pociąg był za 2 godziny!!
Stary 2010-06-10, 11:52   #411
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz, potem to już chyba z butli (?) , nie wiem... Jeśli będę miała mleko i maleństwo nie będzie wszystkim pluło tak jak ja, gdy byłam dzieckiem, to mam nadzieję koło roku życia odstawić od piersi...Albo chociaż spróbować .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:53   #412
ola_k11
Zadomowienie

lazurowa super że z tym diabetologiem wyszło wszystko dobrze nie było sie czym martwić!
Stary 2010-06-10, 11:53   #413
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
nadciśnienie to nie, ale zauważalnie mi się ciśnienie podniosło ostatnimi czasy... zawsze miałam coś koło 100/60 czasem mniej, czasem delikatnie więcej, a na ostatnich 3 wizytach to tak koło 130/70 - strasznie dużo jak na mnie..
też się właśnie miałam pytać czy to normalne żeby ciśnienie rosło pod koniec ciąży?

u mnie 37 tydzień rozpoczęty, zostało 27 dni do t.p.
Stary 2010-06-10, 11:54   #414
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Itakasia - za wizytę
Aniaa - super że noc spokojna no i przez ciebie będę dziś robić biszkopta z owocami i galaretką
Farminko - jak skurcze? czekam na ewentualny rozwój akcji
Anoxa - kciuki za ciebie kochana! w najgorszym wypadku będziesz miała szybciej dzidziolka ze sobą
Dzidzia - gratki za egzamin i super z tym stypendium
Karolcia - oszczędzaj się! żadnego chodzenia!!! jeszcze musisz wytrzymać parę tygodni..
Anuszka - super, że z pieskiem wszystko ok i podziwiam za ten bieg, ja bym już chyba nie pobiegała w tym stanie
Lazurka - super z tym cukrem i powodzenia z pracą
Oszczedzam sie, siedze, spie, jem cos itd.
Ale mala kopie normalnie oszalala chyba
Wlasnie pije kawke i jem rogala z nutella a parowa straszna...

Ja na ostaniej wizycie tez mialam wyzsze cisnienie...ale czemu nie wiem
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png

Edytowane przez karolcia228
Czas edycji: 2010-06-10 o 11:56
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 11:56   #415
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Wiesz, potem to już chyba z butli (?) , nie wiem... Jeśli będę miała mleko i maleństwo nie będzie wszystkim pluło tak jak ja, gdy byłam dzieckiem, to mam nadzieję koło roku życia odstawić od piersi...Albo chociaż spróbować .
Z butli kaszę to ja żarłam do 5 roku zycia
Stary 2010-06-10, 11:57   #416
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
ciesze się ze do Was dołączyłam ale za nim Was wszystkie poznam to trochę minie mam nadzieje ze mnie polubicie
na pewno tak będzie

Cytat:
ja na szczęście mam ciśnienie w normie - książkowo ok. 120/80
Stary 2010-06-10, 11:58   #417
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Co do cisnienia- u mnie bez zmian. Na ostatniej wizycie miałam 90/50, a w domu jak sobie mierzę to mam 100/60 albo coś koło tego
Stary 2010-06-10, 11:58   #418
farminka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
No proszę, jeszcze się nie urodziła a taka posłuszna- czekamy na info na bieżąco!!!!Jak tam skurcze?
Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
farminka i co byl skurcz wedle planu?
dzien dobry tak wogle
Poszłam się wykąpać i się pogubiłam z zapisami Na leżąco najsilniej je czuję,a jak chodzę to mniej. Wtedy ciężko mi wyłapać,bo bardziej ciągnięcie czuję stałe.No ból porodowy to to jeszcze nie jest,ale coś się powoli rozkręca chyba,bo wcześniej nigdy tak nie miałam.Ale może jeszcze parę dni się będzie rozkręcać...
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 12:00   #419
mini 12
Raczkowanie

GG do mini 12

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość
nadciśnienie to nie, ale zauważalnie mi się ciśnienie podniosło ostatnimi czasy... zawsze miałam coś koło 100/60 czasem mniej, czasem delikatnie więcej, a na ostatnich 3 wizytach to tak koło 130/70 - strasznie dużo jak na mnie..
też się właśnie miałam pytać czy to normalne żeby ciśnienie rosło pod koniec ciąży?

u mnie 37 tydzień rozpoczęty, zostało 27 dni do t.p.
z twgo co wiem to własnie pod koniec ciąży ciśnienie może urosnąć ja nigdy nie cierpiałam na nadcisnienie a tu w połowie ciąży byłam w szpitalu 3 razy z powodu wysokiego ciśnienia dostawalam tabletki i teraz od dłuższego czasu jestem w domku i biore tabletki na nadciśnienie ale najlepsze jest to że w domu ciśnienie nie przekracza mi 130/80 a u lekrza mam zawsze wysokie chyba tak na mnie działają białe fartuchy
Stary 2010-06-10, 12:00   #420
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez stopy no i kompletny brak kostek
ja też nie widze kostek a co do karmienia to moja znajoma z pracy karmiła synka do uwaga...6 roku...powiedziała basta jak pojechała z nim do mechanika a ten przy mechanikach zaczal jej rozpinac koszulke

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości