Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-10, 17:08   #931
elenka1
Rozeznanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
no, no znowu do czytania co nieco

Trzymajcie kciuki, idę do ginki. Strasznie się denerwuję, bo dziś usg połówkowe (o ile pani doktor nie strzeli focha....a wtedy to chyba ja ją strzelę). Bejbiak kopie jak szalony, bo nie powinnam się denerwować, ale co ja na to poradzę? Chciałabym mieć to już za sobą i wiedzieć, że wszystko jest OK>
napewno jest ok ale kciuki zacisniete

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny
Chwalić sie nie lubię i tego nie robię, więc nieważne co to za autko Ważne, że ma duuuży bagażnik i klimę (dziś jeździłam bez klimatyzacji- blech ) Napisałam Wam o autku, bo cieszę się, bo to pierwsze nasze takie prawdziwie rodzinne
no to fajnie ze pierwsze rodzinne, wiem co to za uczucie takie właśnie posiadać my tez juz takie mamy, mozemy spokojnie wyjeżdzać nawet w te dalekie podróże

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:37   #932
majka59
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

IlonaN2-ja lecialam tydzien temu ale innymi liniami,nie mialam zadnego zaswiadczenia i nikt mnie o nie nie pytal,ale u Ciebie bedzie chyba wymagane,wiec lepiej je miec i tak jak dziewczyny pisza o wieku ciazy i o braku przeciwskazan(wydaje mi sie ze jezeli z cisnieniem u Ciebie ok i ciaza przebiega prawidlowo-to lekarz nie powinien robic poblemow).Niezapomnij przetlumaczyc go na angielski.
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:50   #933
alicia4
Raczkowanie

Przedstawiam Wam moje brzusio (21,5 tc), to jego internetowa
premiera

Czy Wy też macie taką sieć widocznych żyłek na brzuszku, szczególnie po bokach?

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 17:52   #934
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
no, no znowu do czytania co nieco

Trzymajcie kciuki, idę do ginki. Strasznie się denerwuję, bo dziś usg połówkowe (o ile pani doktor nie strzeli focha....a wtedy to chyba ja ją strzelę). Bejbiak kopie jak szalony, bo nie powinnam się denerwować, ale co ja na to poradzę? Chciałabym mieć to już za sobą i wiedzieć, że wszystko jest OK>
Kciuki i bedzie dobrze, zobaczysz

Majka-i to najwazniejsze
my musimy kredyt wziac na autko używane rodzinne, bo do naszego 5 osób na wcisk wchodziło i najstarszy syn seidział zgnieciony pośrodku i zapięty tylko pasem w pasie , tylko mamy problem ze sprzedażą dotychczasowego autka nie dosc, ze sprzedajemy 2000 taniej, niż inne takie same modele, to jeszcze nie potrafimy tego zrobić samochód "sprzedaje się" już 5 miesięcy i nic

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Alicia -śliczny brzusio ja mam taką siatkę zyłek, jak piszesz, na piersiach
Stary 2010-06-10, 17:57   #935
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Babki czy Wasze Maluchy tez tak mocno uderzaja o szyjke? Zastanawiam sie czy mojemu synkowi nie spieszy sie na swiat

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:03   #936
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Babki czy Wasze Maluchy tez tak mocno uderzaja o szyjke? Zastanawiam sie czy mojemu synkowi nie spieszy sie na swiat

a jakie to uczucie uderzania o szyjkę? Moja Mała czasami mnie po pęcherzu pokopie, takie niezbyt przyjemne uczucie, ale w szyjkę to nie wiem

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:25   #937
Ewcia811211
Raczkowanie

Astorianka-trzymam kciuki!!!bedzie dobrze, daj znac potem co i jak!
a ja siedze i przybeiram rozne pozycje, bo tak jakos brzuch mapiety i zero wiatru, jeryyy co za duchota a jeszce po meza musze jechac na pociag bo wraca z pracy.maly dzis po obiedzie sie tak ruszal...fajne to uczucie jak nic.hmm nawet teraz sie krzata.
a z ta polozna....dla mnei to tez dziwna sprawa, hmmm. przeciez polozna jest potrzebna dopiero po porodzie jak pisalyscie, prawda?a juz trzeba sobie wybrac???czy moze ginekolog o tym moze powie kiedy polozna co i jak? wiecie cos na ten temat??

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

alicja4-bardzo ladny brzusio i taki duzy juz
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:37   #938
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Tak, moja tak uderza mi o szyjkę - leży głową na wylocie i jest starszną wiercipiętą. jak coś, to połż się i pod pupę wstaw sobie ze trzy jaśki, wtedy dzieciatko przesunie się i nie będzie masakrowac szyjki
Stary 2010-06-10, 18:39   #939
starapanna
Wtajemniczenie

GG do starapanna

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
a jakie to uczucie uderzania o szyjkę? Moja Mała czasami mnie po pęcherzu pokopie, takie niezbyt przyjemne uczucie, ale w szyjkę to nie wiem
Nie wiem jak to opisac , czasem boli i w dodatku co chwile brzusio mi twardnieje. Dobrze, ze w poniedzialek wizyta, bo zaczynam sie niepokoic o szyjke.
W ogole to ruchy czuje caly czas w dole brzucha, bardzo nisko. Dostaje kopniaki w jelita, pecherz..mam wowczas wrazenie, ze bardzo mi sie chce isc do wc, a po pol minuty przechodzi.
Tez tak macie?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
Tak, moja tak uderza mi o szyjkę - leży głową na wylocie i jest starszną wiercipiętą. jak coś, to połż się i pod pupę wstaw sobie ze trzy jaśki, wtedy dzieciatko przesunie się i nie będzie masakrowac szyjki
Dziekuje za rady, na pewno wyprobuje , ale czy to jest normalne w 6mc??

http://www.suwaczki.com/tickers/1usahdgekp8qz8sz.png
starapanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:41   #940
Ewcia811211
Raczkowanie

moje malenstwo to lata po calym brzuchu, choc na pecherz tez potrafi cisnac, buu.
dziewczyny-musze uciekac, bede najwczesniej w niedziele tu , no chyba ze jutro po drodze do miasta mnie maz podrzuci na chwile do mamy, to was odwiedze a jak nie to do niedzielki i zycze milego , w cieniu gdzies, wekendziku. buziaczki i trzymajcie sie z waszymi malenstwami
aha,
fem-ladne imie, mam tak na drugie )
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:44   #941
cellaris
Rozeznanie

Pomi i jak tam wizyta u zembologa? Kurcze ja też muszę się wybrać,a stracha mam, ja to nawet plombę zakładam w znieczuleniu

czarnaelizabeth brzusio cudowny, jakiś taki malutki. Mój też do gigantów nie należy. Dzisiaj mam 23tc i 1d a jak szłam do laboratorium dzisiaj w obcisłej bluzce (no w końcu muszę się brzucholem pochwalić) to sąsiadka wielkie oczy zrobiła,że to już 6mc leci. A co do autka, wy to chyba jakiś bus juz chyba będziecie musieli zakupić A przy okazji mam pytanie to ty pisałaś kiedyś o tym jak siedzieć przy problemach z szyjką? Teraz nie pamiętam....ja przeważnie siedzę w takiej pozycji półleżącej,ale ty chyba pisałaś,zeby tak prosto raczej siedzieć tak?

majka gratuluję zakupu autka, my też przymierzamy się do tego w przyszłym miesiącu.

szuszila,alicia cudne brzucholki. Ja taką siatkę z żyłek od dawna mam na piersiach,a na brzuszku też zauważyłam,że zaczyna się pojawiać. To pewnie kwestia rozciągającej się skóry.

Lenka mam to samo, ciągle brzusio boli i dzidzia hiperaktywna. Oj nna nospie to ja chyba do 21 nie pociągnę. Wieczorem zadzwonię do mojej ginki...znowu....i zobaczymy co powie. A co ty bierzesz na twardniejący brzuszek?

starapanna tak mam takie uczucie jakby uderzania bardzo nisko o szyjkę macicy, czasem mam wrażenie,że młoda zaraz wyskoczy. Podobno mała jest nisko ułożona,a na dodatek bardzo energiczna więc przez to stopniowo masakruje mi szyjkę która powoli robi się miękka. Mam nadzieję,ze te 3,5 miesiąca wytrzymam bez większyc sensacji

edit: widzę,ze czarnaelizabeth napisała to samo co ja, też podkładam jaśki pod tyłek jak leżę,ale długo tak nie daję rady bo mi się ciężko oddycha No i też mam te napięcia, twardnienia brzucha. Praktycznie za każdym razem co wstaję i chodzę. Jak leżę to jest ok. No to se leżę,ale mnie już nosi na maxa.

Edytowane przez cellaris
Czas edycji: 2010-06-10 o 18:54
cellaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:45   #942
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

I tak nic konkretnego z tego nie wynika. Ale moim zdaniem, wystarczy zaświadczenie o terminie porodu. No, nie wiem. Możesz przejść do jakiegoś lekarza i zapytać, bo może kiedyś takie zaświadczenie wystawiał.
Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
Ilonka Spokojnie kochana.
Jesteście kochane.

Poszłam do innego lekarza i dostałam zaświadczenie Powiedzłam jej że mój lekarz nie ma terminu ami polni. Przejrzał w wszystkie USG wszystkie badania kartę ciąży i dostałam zaświadczenie o tym że nie ma przeciwwskazań do lotu, o wieku ciąży i o dacie porodu uffff. kosztowało mnie to 70zł +25 zł rozmowy komórki z Eurocyprią. Ale załatwione

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-06-10 o 18:46
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:49   #943
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Mi chyab te wakacje nie sa pisane. Własnei odebralam maiala że potrzebuje tego zaświadzcenia o zdolności do lotu
PREGNANT WOMEN
Expectant mothers may travel up to, and including, the 28th week of pregnancy. A doctor's certificate of fitness to fly, confirming the expected date of delivery is required at all times. With the prior approval of Eurocypria between the 28th and 36th week of pregnancy, the doctor’s certificate must also state that the expectant mother was examined within the last three days before departure. Traveling after the 36th week is NOT ALLOWED, except for urgent or compassionate reasons and only with the prior approval of Eurocypria, preorders@eurocypria.com

MIAŁAM PŁACIĆ KASĘ A TU TEN MAIL. i DUPA. BO MOJA DR MI GO NIE WYDA. JUZ SAMA NIE WIEM CO MAM ROBIĆ. MOGĘ IŚĆ DO LEKARZ AN 17 PRYWATNIE DO INNEJ BABKI ALE CO AJ MAM JEJ POWIEDZIEĆ?? POMOCY

Ilona, a tak już zupełnie szczerze, to nie boisz się lecieć? Skoro lekarka nie chce tego zaświadczenia wystawić, to może cos w tym jest i gra niewarta świeczki? edit: no to już widzę nieaktualne.

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Ja się w ogóle nie poczuwam na moje 30 . Ale właśnie teraz czuję, że chcę mieć maleństwo. Z perspektywy czasu nie wyobrażam sobie siebie 5 czy 1o lat wcześniej z dzidzią. A teraz jestem spokojna, wiem że wszystko ogarnę, mniej rzeczy mnie już "dziwi"
Oczywiście, że też słyszałam historie par, które "chcą, ale nie mogą" i że z wiekiem coraz trudniej, ale na szczęście udało się od razu.
Wszystko to sprawa indywidualna .

Ja też się czuję w idealnym wieku na macierzyństwo Choć mam 31
Chciałam mieć dom, rodzinę w wieku 18 lat, wtedy nie udało mi się ułożyć życia tak, jak chciałam. Nie było nam pisane. Teraz, z perspektywy czasu uważam, że tak właśnie miało być. Mam cudownego męża, który będzie najwspanialszym ojcem na świecie.
Choć jak pomyślę, że miałabym teraz 13 letnią latorośl to też fajnie by było.
Na szczęście udało nam się zajść za pierwszym podejściem, aż w to nie wierzyłam

Mpiczku super wyglądasz a i butki niczego sobie.

Suszilda i alicia też fajowe foty

Edytowane przez NIKaP-n
Czas edycji: 2010-06-10 o 18:54
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:52   #944
Astorianka
Raczkowanie

dziewczynka

wszystko dobrze!!! Mała fika, jest duża 805 gr i wszystko, wszyściusio jest OK. Kamień spadł mi z serca a pani doktor...sam miód
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:54   #945
NIKaP-n
BAN stały

fem i Astorianka gratuluję Dziewuch
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 18:57   #946
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
dziewczynka

wszystko dobrze!!! Mała fika, jest duża 805 gr i wszystko, wszyściusio jest OK. Kamień spadł mi z serca a pani doktor...sam miód
Gratulacje . Cudnie, że z małą wszystko w porządku

maleństwo
Stary 2010-06-10, 19:01   #947
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to opisac , czasem boli i w dodatku co chwile brzusio mi twardnieje. Dobrze, ze w poniedzialek wizyta, bo zaczynam sie niepokoic o szyjke.
W ogole to ruchy czuje caly czas w dole brzucha, bardzo nisko. Dostaje kopniaki w jelita, pecherz..mam wowczas wrazenie, ze bardzo mi sie chce isc do wc, a po pol minuty przechodzi.
Tez tak macie?
no z pęcherzem to mam identycznie jak kopnie to mam wrażenie, że zaraz sie zesikam i zaraz przechodzi mi brzuch się napina jak Mała się wierci i wystawia tyłek albo jakąś inną część i takie wybrzuszenie się robi

Do albumu wstawiłam zdjęcia z obrony, mężyk mi cyknął i uczelniany kociamber się załapał

Edytowane przez gabisun
Czas edycji: 2010-06-10 o 19:04
Stary 2010-06-10, 19:06   #948
alicia4
Raczkowanie

Question Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Do albumu wstawiłam zdjęcia z obrony, mężyk mi cyknął i uczelniany kociamber się załapał
Ja przepraszam, że się nie znam, ale nie wiem gdzie kliknąć żeby ten album zobaczyć.

maleństwo
Stary 2010-06-10, 19:09   #949
gabisun
Zakorzenienie

Astorianka no gratulacje chyba dziewczynek jest teraz więcej

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Ja przepraszam, że się nie znam, ale nie wiem gdzie kliknąć żeby ten album zobaczyć.
wysłałam ci właśnie zaproszenie do znajomych, jak je przyjmiesz i wejdziesz na mój profil to tam jest album prywatny

Stary 2010-06-10, 19:16   #950
alicia4
Raczkowanie

Talking Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
wysłałam ci właśnie zaproszenie do znajomych, jak je przyjmiesz i wejdziesz na mój profil to tam jest album prywatny
Dziękuję Ci, już widzę.

maleństwo
Stary 2010-06-10, 20:04   #951
majka59
Raczkowanie

gabisun-ja tez bym chciala jezeli mozna?
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 20:08   #952
gabisun
Zakorzenienie

Majka juz poszło

Stary 2010-06-10, 20:46   #953
szokoladka74
Raczkowanie

Mpiczku, mam wrażenie,że popadamy w jakąś ciążową paranoję . Ty piszesz,że twój brzusio większy, a ja patrzę i myślę- cholera, chciałabym mieć taki mały. Znaczy się obie mamy problem ze wzrokiem
Lekką zadyszkę miałam na widok zdjęcia Czarnejelizabeth, ale ona zawsze taka drobniutka i poprzednie ciąże też taki miała mały brzusio, więc zazdrościłam tylko takiej urody.

Za to ślicznie zgrabny brzusio jest u Aaneczki ( pokoik wyszedł super, a Domiś taki fajny,że można by go schrupać ) .
A Suszilda i Alicjia- bardzo zgrabne jesteście

Klarisko- ja rodziłam koniec maja i początek lipca, czyli gorąc. Nie miałam żadnej z takich koszul, tylko zwykłe na ramiączkach regulowanych, które do karmienia zniżałam. Sprawdziło się.

Astorianko super,że córcia. Może jakieś typy na imię?

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja też się czuję w idealnym wieku na macierzyństwo Choć mam 31
Mój I syniu urodził się na moją 30-tkę. Czułam,że oboje dorośliśmy do świadomego macierzyństwa. Przez swoje bardzo traumatyczne dzieciństwo bałam się mieć dzieci, a szczególnie córkę. To był dla mnie psychiczny koszmar. Całą ciążę modliłam się o syna.
Gdybym jednak wiedziała,że posiadanie dzieci aż tak uszczęśliwia, na pewno zdecydowała bym się szybciej. Większość moich znajomych ma tylko nieco starsze dzieci, ale moje mogłoby mieć już 13 lat gdyby go począć po ślubie, więc czasem mnie to dobija, tak jak Nipka pisała, podobnież.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:04   #954
kliwia7
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam ostatnio napisać, ze dorobiłam się rozstępków mimo smarowania od początku ciąży (i przed) mam już kilka bruzd po prawej stronie poniżej pępka, kilka małych przy samym pępku a i lewa strona zaczyna wyglądać nieciekawie....

Mam tylko nadzieję, że nie wyskoczy nic powyżej pępka bo ten dół to jakoś się rozjaśni kremami, i w przyszłości będzie schowany pod majtkami (i pareo) , ale już góra to kicha. Kostium 2 częściowy nie wchodziłby w grę
No już nie płacz .Nawet bez smarowania to one po ciąży zbledną i będą mało widoczne.A te u góry brzucha to ja jeszcze nigdy ni u kogo nie widziałam.Jest coś takiego w ogóle?...Trzymaj się .

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Dobra dolaczam foty pokoiku i moje..
Pięknie wyglądasz i pokoik super,mebelki też mi się podobają .Ale "niestety" wszystko przegrywa z ostatnim zdjęciem Dominisia ,strasznie ślicznie wyszedł na niej,a ta minka trochę smutaśna-po prostu-cudny .

Cytat:
Napisane przez Atlidee Pokaż wiadomość
U mnie same nudy i podly nastruj, wiec nie bede Was dolowac, pozdrawiam Was brzuchatki!!!
A mnie byś mogła trochę podołować .Czasem wyżalenie się nawet takie wirtualne jakąś tam ulgę może przynieść .

Cytat:
Napisane przez Suszilda Pokaż wiadomość
A tutaj moj brzusio w 27tc +2dni
Bardzo ładnie wyglądasz:roz a:

czarnaelizabeth,alicja4,śliczne brzuszki

Astorianka,gratuluje pięknej i zdrowiutkiej dziewczynki
kliwia7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:12   #955
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:
premiera

zgrabniutki brzusio

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:13   #956
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
tak, mam
właśnie u mnie tylko po bokach występują!

a ja pragnę ogłosić, że po dzisiejszej wizycie na USG okazało się, że nasza dziewczynka zamieniła się w chłopca Tak się śmiałam w gabinecie, że w poczekalni wszyscy mnie słyszeli ale nam bejbik numer wywinął Choć mój mąż i tak twierdził, że to będzie chłopiec, tym bardziej że w tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy intensywniej i TŻ stwierdził, że to dlatego, że mały czuje zbliżający się mundial no i trzeba mu przyznać rację a mnie się śniło parę dni temu, że byłam na wizycie i że okazało się, że będzie syn

także ja poproszę o zmianę przy mnie z dziewczynka na chłopiec - imię Mateusz

mnie nie było jakiś czas na wizażu, ale to przez pogodę - ślicznie, upalnie, więc siedział i nóżki wygrzewałam
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:14   #957
malwina1204
Rozeznanie

A tutaj moj brzusio w 27tc +2dni[/QUOTE]

brzusio piękny zgrabny

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
tak, mam

a ja pragnę ogłosić, że po dzisiejszej wizycie na USG okazało się, że nasza dziewczynka zamieniła się w chłopca Tak się śmiałam w gabinecie, że w poczekalni wszyscy mnie słyszeli ale nam bejbik numer wywinął Choć mój mąż i tak twierdził, że to będzie chłopiec, tym bardziej że w tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy intensywniej i TŻ stwierdził, że to dlatego, że mały czuje zbliżający się mundial no i trzeba mu przyznać rację a mnie się śniło parę dni temu, że byłam na wizycie i że okazało się, że będzie syn

mnie nie było jakiś czas na wizażu, ale to przez pogodę - ślicznie, upalnie, więc siedział i nóżki wygrzewałam
hahaha to fajną miałaś niespodzianke ale warto się cieszyć

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:18   #958
Kalex
Zakorzenienie

GG do Kalex

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

hahaha to fajną miałaś niespodzianke ale warto się cieszyć
w sumie to teraz chodzę i śmieję się jak głupi do sera

a na słowa gin, że "ooo....płeć męska" moje pierwsze słowa brzmiały "taaaa...."
Kalex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 21:26   #959
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
niewiem , zachaczyla mnie, ze sie musimy umowic i dokumenty wypisac, neiwiem , sama bylam zaskoczona, moze maja liczone od ilosci pacjentow???niewiem, dlatego pytam jak to z ta polozna jest???

wiesz do mnie przychodziła taka położna przde urodzeniem Dominisia...
btła 3 razy przed i 3 razy po porodzie...
to sie u nas nazywa wizyta patronażowa...
To nie tak, żo ona pozostaje juz Twoja położną,
Wyszukuje sobie kobieta ciężarne, przychodzi do domu, mierzy ciśnienie, opowiada o porodzie itp...
a po porodzie przychdzi i sprawdza jakie warunki ma bejbik...
zagląda nawet w pieluche czy odparzeń nie ma...
Pewno ma płacone od ilości kobiet które odwiedziła...
Te wizyty sa nawet pomocne bo mozna ją spytac o wszystko, mozna tez dzwonic w wszelkimi problemami w sprawie porodu czy opieki nad dzieckiem....
U mnie jeszcze nie była w tej ciązy ale pewno niebawem zajrzy...

Cytat:
dziewczynka

gratuluje córci

Cytat:
tak, mam

hehe ale numer wam chłopak wykręcił
A faceci to czasem maja lepsze przeczucia niz mu..kobiety..
mój odrazu powiedział że chłopak, a ja myslałam że dziewczynka..
znajomy tez gadał swojej zonie że syn na bank będzie..no i syna mają
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-10, 22:14   #960
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
premiera

extra brzuch, piersi callle w zylkach i dekoldzik, brzuch nawet nie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ----------

Cytat:
dziewczynka

bardzo dobrze slyszec takie wiesci

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
tak, mam

no to niezly numer wywinał synus

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

Gabisun jak Ty slicznie wygladasz taka szczuplutka z niewielkim brzuszkiem

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

ja jutro ide do ginekologa na 20 dopiero, to koniec 24 tygodnia, mam nadzieje ze wszystko ok mój dzidziolek kopie a jak tatus reke dostawi to przestaje, maz twierdzi ze go olewa corka

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości