|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
IlonaN2-ja lecialam tydzien temu ale innymi liniami,nie mialam zadnego zaswiadczenia i nikt mnie o nie nie pytal,ale u Ciebie bedzie chyba wymagane,wiec lepiej je miec i tak jak dziewczyny pisza o wieku ciazy i o braku przeciwskazan(wydaje mi sie ze jezeli z cisnieniem u Ciebie ok i ciaza przebiega prawidlowo-to lekarz nie powinien robic poblemow).Niezapomnij przetlumaczyc go na angielski.
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Przedstawiam Wam moje brzusio (21,5 tc), to jego internetowa
premiera ![]() Czy Wy też macie taką sieć widocznych żyłek na brzuszku, szczególnie po bokach? |
|
|
|
#934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Majka-i to najwazniejsze my musimy kredyt wziac na autko używane rodzinne, bo do naszego 5 osób na wcisk wchodziło i najstarszy syn seidział zgnieciony pośrodku i zapięty tylko pasem w pasie , tylko mamy problem ze sprzedażą dotychczasowego autka nie dosc, ze sprzedajemy 2000 taniej, niż inne takie same modele, to jeszcze nie potrafimy tego zrobić ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Alicia -śliczny brzusio ja mam taką siatkę zyłek, jak piszesz, na piersiach
|
|
|
|
|
#935 |
|
Wtajemniczenie
|
Babki czy Wasze Maluchy tez tak mocno uderzaja o szyjke? Zastanawiam sie czy mojemu synkowi nie spieszy sie na swiat
|
#936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie to uczucie uderzania o szyjkę? Moja Mała czasami mnie po pęcherzu pokopie, takie niezbyt przyjemne uczucie, ale w szyjkę to nie wiem
|
|
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Astorianka-trzymam kciuki!!!bedzie dobrze, daj znac potem co i jak!
a ja siedze i przybeiram rozne pozycje, bo tak jakos brzuch mapiety i zero wiatru, jeryyy co za duchota a jeszce po meza musze jechac na pociag bo wraca z pracy .maly dzis po obiedzie sie tak ruszal...fajne to uczucie jak nic.hmm nawet teraz sie krzata.a z ta polozna....dla mnei to tez dziwna sprawa, hmmm. przeciez polozna jest potrzebna dopiero po porodzie jak pisalyscie, prawda?a juz trzeba sobie wybrac???czy moze ginekolog o tym moze powie kiedy polozna co i jak? wiecie cos na ten temat?? ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- alicja4-bardzo ladny brzusio i taki duzy juz
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
Tak, moja tak uderza mi o szyjkę - leży głową na wylocie i jest starszną wiercipiętą. jak coś, to połż się i pod pupę wstaw sobie ze trzy jaśki, wtedy dzieciatko przesunie się i nie będzie masakrowac szyjki
|
|
|
|
#939 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, czasem boli i w dodatku co chwile brzusio mi twardnieje. Dobrze, ze w poniedzialek wizyta, bo zaczynam sie niepokoic o szyjke.W ogole to ruchy czuje caly czas w dole brzucha, bardzo nisko. Dostaje kopniaki w jelita, pecherz..mam wowczas wrazenie, ze bardzo mi sie chce isc do wc, a po pol minuty przechodzi. Tez tak macie? ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
, ale czy to jest normalne w 6mc??
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
moje malenstwo to lata po calym brzuchu, choc na pecherz tez potrafi cisnac, buu.
dziewczyny-musze uciekac, bede najwczesniej w niedziele tu , no chyba ze jutro po drodze do miasta mnie maz podrzuci na chwile do mamy, to was odwiedze a jak nie to do niedzielki i zycze milego , w cieniu gdzies, wekendziku. buziaczki i trzymajcie sie z waszymi malenstwamiaha, fem-ladne imie, mam tak na drugie )
|
|
|
|
#941 |
|
Rozeznanie
|
Pomi i jak tam wizyta u zembologa? Kurcze ja też muszę się wybrać,a stracha mam, ja to nawet plombę zakładam w znieczuleniu
![]() czarnaelizabeth brzusio cudowny, jakiś taki malutki. Mój też do gigantów nie należy. Dzisiaj mam 23tc i 1d a jak szłam do laboratorium dzisiaj w obcisłej bluzce (no w końcu muszę się brzucholem pochwalić) to sąsiadka wielkie oczy zrobiła,że to już 6mc leci. A co do autka, wy to chyba jakiś bus juz chyba będziecie musieli zakupić A przy okazji mam pytanie to ty pisałaś kiedyś o tym jak siedzieć przy problemach z szyjką? Teraz nie pamiętam....ja przeważnie siedzę w takiej pozycji półleżącej,ale ty chyba pisałaś,zeby tak prosto raczej siedzieć tak?majka gratuluję zakupu autka, my też przymierzamy się do tego w przyszłym miesiącu. szuszila,alicia cudne brzucholki. Ja taką siatkę z żyłek od dawna mam na piersiach,a na brzuszku też zauważyłam,że zaczyna się pojawiać. To pewnie kwestia rozciągającej się skóry. Lenka mam to samo, ciągle brzusio boli i dzidzia hiperaktywna. Oj nna nospie to ja chyba do 21 nie pociągnę. Wieczorem zadzwonię do mojej ginki...znowu....i zobaczymy co powie. A co ty bierzesz na twardniejący brzuszek? starapanna tak mam takie uczucie jakby uderzania bardzo nisko o szyjkę macicy, czasem mam wrażenie,że młoda zaraz wyskoczy. Podobno mała jest nisko ułożona,a na dodatek bardzo energiczna więc przez to stopniowo masakruje mi szyjkę która powoli robi się miękka. Mam nadzieję,ze te 3,5 miesiąca wytrzymam bez większyc sensacji ![]() edit: widzę,ze czarnaelizabeth napisała to samo co ja, też podkładam jaśki pod tyłek jak leżę,ale długo tak nie daję rady bo mi się ciężko oddycha No i też mam te napięcia, twardnienia brzucha. Praktycznie za każdym razem co wstaję i chodzę. Jak leżę to jest ok. No to se leżę,ale mnie już nosi na maxa.
Niegrzeczna Mamuśka Edytowane przez cellaris Czas edycji: 2010-06-10 o 18:54 |
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszłam do innego lekarza i dostałam zaświadczenie Powiedzłam jej że mój lekarz nie ma terminu ami polni. Przejrzał w wszystkie USG wszystkie badania kartę ciąży i dostałam zaświadczenie o tym że nie ma przeciwwskazań do lotu, o wieku ciąży i o dacie porodu uffff. kosztowało mnie to 70zł +25 zł rozmowy komórki z Eurocyprią. Ale załatwione Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-06-10 o 18:46 |
|
|
|
|
#943 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Ilona, a tak już zupełnie szczerze, to nie boisz się lecieć? Skoro lekarka nie chce tego zaświadczenia wystawić, to może cos w tym jest i gra niewarta świeczki? edit: no to już widzę nieaktualne. ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ---------- Cytat:
Ja też się czuję w idealnym wieku na macierzyństwo Choć mam 31 ![]() Chciałam mieć dom, rodzinę w wieku 18 lat, wtedy nie udało mi się ułożyć życia tak, jak chciałam. Nie było nam pisane. Teraz, z perspektywy czasu uważam, że tak właśnie miało być. Mam cudownego męża, który będzie najwspanialszym ojcem na świecie. Choć jak pomyślę, że miałabym teraz 13 letnią latorośl Na szczęście udało nam się zajść za pierwszym podejściem, aż w to nie wierzyłam ![]() Mpiczku super wyglądasz a i butki niczego sobie. Suszilda i alicia też fajowe foty
Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-06-10 o 18:54 |
||
|
|
|
#944 |
|
Raczkowanie
|
dziewczynka
wszystko dobrze!!! Mała fika, jest duża 805 gr i wszystko, wszyściusio jest OK. Kamień spadł mi z serca a pani doktor...sam miód
|
|
|
|
#945 |
|
BAN stały
|
fem i Astorianka gratuluję Dziewuch
|
|
|
|
#946 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Cudnie, że z małą wszystko w porządku |
|
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak kopnie to mam wrażenie, że zaraz sie zesikam i zaraz przechodzi mi brzuch się napina jak Mała się wierci i wystawia tyłek albo jakąś inną część i takie wybrzuszenie się robi Do albumu wstawiłam zdjęcia z obrony, mężyk mi cyknął i uczelniany kociamber się załapał
Edytowane przez gabisun Czas edycji: 2010-06-10 o 19:04 |
|
|
|
|
#948 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Astorianka no gratulacje
chyba dziewczynek jest teraz więcej ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#951 |
|
Raczkowanie
|
gabisun-ja tez bym chciala jezeli mozna?
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
Majka juz poszło
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Mpiczku, mam wrażenie,że popadamy w jakąś ciążową paranoję . Ty piszesz,że twój brzusio większy, a ja patrzę i myślę- cholera, chciałabym mieć taki mały. Znaczy się obie mamy problem ze wzrokiem
![]() ![]() ![]() Lekką zadyszkę miałam na widok zdjęcia Czarnejelizabeth, ale ona zawsze taka drobniutka i poprzednie ciąże też taki miała mały brzusio, więc zazdrościłam tylko takiej urody. Za to ślicznie zgrabny brzusio jest u Aaneczki ( pokoik wyszedł super, a Domiś taki fajny,że można by go schrupać A Suszilda i Alicjia- bardzo zgrabne jesteście Klarisko- ja rodziłam koniec maja i początek lipca, czyli gorąc. Nie miałam żadnej z takich koszul, tylko zwykłe na ramiączkach regulowanych, które do karmienia zniżałam. Sprawdziło się. Astorianko Mój I syniu urodził się na moją 30-tkę. Czułam,że oboje dorośliśmy do świadomego macierzyństwa. Przez swoje bardzo traumatyczne dzieciństwo bałam się mieć dzieci, a szczególnie córkę. To był dla mnie psychiczny koszmar. Całą ciążę modliłam się o syna. Gdybym jednak wiedziała,że posiadanie dzieci aż tak uszczęśliwia, na pewno zdecydowała bym się szybciej. Większość moich znajomych ma tylko nieco starsze dzieci, ale moje mogłoby mieć już 13 lat gdyby go począć po ślubie, więc czasem mnie to dobija, tak jak Nipka pisała, podobnież.
|
#954 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pięknie wyglądasz i pokoik super,mebelki też mi się podobają Cytat:
Bardzo ładnie wyglądasz czarnaelizabeth,alicja4,śliczne brzuszki Astorianka,gratuluje pięknej i zdrowiutkiej dziewczynki
|
||
|
|
|
#955 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie u mnie tylko po bokach występują! a ja pragnę ogłosić, że po dzisiejszej wizycie na USG okazało się, że nasza dziewczynka zamieniła się w chłopca Tak się śmiałam w gabinecie, że w poczekalni wszyscy mnie słyszeli ale nam bejbik numer wywinął Choć mój mąż i tak twierdził, że to będzie chłopiec, tym bardziej że w tym tygodniu zaczęłam czuć ruchy intensywniej i TŻ stwierdził, że to dlatego, że mały czuje zbliżający się mundial ![]() ![]() no i trzeba mu przyznać rację a mnie się śniło parę dni temu, że byłam na wizycie i że okazało się, że będzie syn także ja poproszę o zmianę przy mnie z dziewczynka na chłopiec - imię Mateusz mnie nie było jakiś czas na wizażu, ale to przez pogodę - ślicznie, upalnie, więc siedział i nóżki wygrzewałam
|
|
|
|
|
#957 | |
|
Rozeznanie
|
A tutaj moj brzusio w 27tc +2dni
[/QUOTE]brzusio piękny zgrabny ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#959 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz do mnie przychodziła taka położna przde urodzeniem Dominisia... btła 3 razy przed i 3 razy po porodzie... to sie u nas nazywa wizyta patronażowa... To nie tak, żo ona pozostaje juz Twoja położną, Wyszukuje sobie kobieta ciężarne, przychodzi do domu, mierzy ciśnienie, opowiada o porodzie itp... a po porodzie przychdzi i sprawdza jakie warunki ma bejbik... zagląda nawet w pieluche czy odparzeń nie ma... Pewno ma płacone od ilości kobiet które odwiedziła... Te wizyty sa nawet pomocne bo mozna ją spytac o wszystko, mozna tez dzwonic w wszelkimi problemami w sprawie porodu czy opieki nad dzieckiem.... U mnie jeszcze nie była w tej ciązy ale pewno niebawem zajrzy... Cytat:
![]() Cytat:
![]() A faceci to czasem maja lepsze przeczucia niz mu..kobiety.. mój odrazu powiedział że chłopak, a ja myslałam że dziewczynka.. znajomy tez gadał swojej zonie że syn na bank będzie..no i syna mają
|
|
|
#960 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Gabisun jak Ty slicznie wygladasz taka szczuplutka z niewielkim brzuszkiem![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- ja jutro ide do ginekologa na 20 dopiero, to koniec 24 tygodnia, mam nadzieje ze wszystko ok mój dzidziolek kopie a jak tatus reke dostawi to przestaje, maz twierdzi ze go olewa corka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

Ważne, że ma duuuży bagażnik i klimę (dziś jeździłam bez klimatyzacji- blech
) Napisałam Wam o autku, bo cieszę się, bo to pierwsze nasze takie prawdziwie rodzinne 

nie dosc, ze sprzedajemy 2000 taniej, niż inne takie same modele, to jeszcze nie potrafimy tego zrobić 

No i też mam te napięcia, twardnienia brzucha. Praktycznie za każdym razem co wstaję i chodzę. Jak leżę to jest ok. No to se leżę,ale mnie już nosi na maxa.

. Cudnie, że z małą wszystko w porządku