|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Witajcie kochane!
Ja znowu po fatalnej nocy, chlera by wziełą takie upały. Oczywiście było mi za gorąco i nie mogłam spać! Jeszcze żeby tego było mało o koło 3 w nocy jak się obudziłam miałam straszny ból w dole brzucha promieniujący do kości ogonowej i wystraszyłam się że zaczynam rodzić, nic nie pomagało ani chodzenie, ani leżenie najednym na drugim boku czy na plecach, siedenie też nie. I tak kręciłam się nie mogłam zasnąć a że jeszcze bałam się że zaczyna się akcja to już wogóle Chyba pól dnia spędze w wannie w zimnej wodzie bo nie da się normalnie wytrzymać |
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Hej sloneczka!!
Kasiu _Dublin kochana jestem jestem, tylko u mnie dzieje sie duzo niestety nie za pozytywnie plus mam ostatnio slabsze dni i jak czytam o waszych pieknych brzuszkach to mi sie robi smutno,... Wiem ze to okropne, ale troche tak reaguje niestety ![]() Mamy rpoblemy w pracy i byc moze bedziemy z TZ na tymczasowym zwolnieniu przez dw a miesiace czyli zadnych wakacji bo zeby dostac zasilek nie mozna wyjezdzac z kraju. poza tym grzybica nie schodzi pojawiaja sie nowe plamki a ja juz nie wiem co mam z tym zrobic. I nawet upalow u nas juz nie ma...wiec nawet nie ma sie jak opalac. Ale jestem z wami serduszkiem, mam nadzieje, ze wiecie i na biezaco ogladam wasze brzuszki, spioszki i nowo narodzone maluszki ))milego piateczku
|
|
|
|
#603 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#604 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc kochane!
A co wogle sie z She dzieje?Może juz urodzila???????? Mamy wizyte dzisiaj o 12.30 a ja sie boje z domu wyjśc bo chyba padne!W dodatku nie dam rady dojść na piechote mimo, że to niedaleko, więc biorę auto. Wogle staram się ograniczać jazde autem w ciązy, ale czasami sie nie da.Ja po prostu nie mam zupełnie kondycji i jak chodze to mnie uciska na pęcherz, ledwo dysze i wogle masakra ![]() No i te bole krzyza, czasami tak mnie łupie że szok.Wczoraj to mnie tak złapało, ze myslałam, że to skurcze sie zaczeły, ale to był tylko taki jednorazowy, przeszywający ból w krzyzu.
|
#605 | |||
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
ale sie paskudnie czuje @ przyszla wczoraj wieczorem a dzisiaj po prostu jakas masakra z bolem brzucha i do tego ten upal najgorsze, ze mam wazne sprawy do zalatwienia wlasnie dzis a ja najchetniej to bym lezala caly dzien tak mnie boli poza tym...tz mnie troche rozczarowal wczoraj odechcialo mi sie robic cokolwiek na nasza 2 rocznice nie wiem jak to bedzie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mi tez smutno czasem jak czytam o brzusiach malenstwac itp. bo jana razie moge tylko o dziecku pomazyc ale damy rade kochana jak my juz bedziemy brzuchatkami bedziemy mialy duoz doradczyn
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
|||
|
|
|
#606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak goraco!!! |
|
|
|
|
#607 |
|
Wtajemniczenie
|
I cooo? takiego dlugiego posta nagryzmoliłam i gdzies mi zwiał!!!! Pitole nie pisze od nowa, ide wylac wiadro wody na łeb
|
|
|
|
#608 |
|
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() Jest tak ciepło,ze nawet komp mnie parzy! Nocka w miare ok, ale i tak wstawalam z 4 razy i juz nie ma wygodnej pozycji do lezenia. Kasieńko tak się cieszę, ze wzystko z maleństwem ok Ja się juz wtorku nie umiem doczekać![]() Mam nadzieję, ze pani będzie życzliwa i anuluje Ci ta aukcje. Karolinko współczuje nocki kochana, powiem Ci, ze mnie boli krzyż jak na kibelku siedzę ![]() Gosiu trzymam kciuki za wizytę od razu zdaj nam relacje!ja też tak sie czuję i nigdzie nie wychodzę, a sikac mogę co 30 minut a mały szaleje tzn wygina śmiało ciało, bo już kopać jak kiedyś nie umie, bo nie ma miejsca![]() Monia śliczne ciuszeczki!! Ja kocham te wszystkie maleńkie śliczności ja czekam na łóżeczko, już mam info, ze po 15 będzie nie umiem sie doczekać, popstrykam fotki jak męzuś je złoży![]() Linka kolejna mamuska Cię wyprzedza z lipcóweczek ale się dzieciaki rodzą, chyba im za gorąco w brzuszkach![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Anulka kochanie, tak mi przykro z powodu pracy, kurde jak nei urok to sraczka, ale mam nadzieję, ze wszystko dobrze sie poukłada kochana a z tą grzybica idź najlepiej ponownie do lekarza, moze leki sa nietrafione po prostu, ehh mogłoby Ci to wszystko dac już spokój!! Jestem z Toba całym sercem![]() Moniczko współczuje @, ehh jak ja nienawidzę jej mieć, nie wiem jak się znowu przyzwyczaję po porodzie, ale pewnie jeszcze z 3 miesiące będe miec luzik, no oprócz połogu, bleeeee Mam nadzieję, ze ból szybko Ci przejdzie i pozałatwiasz wszystkie sprawy
|
#609 |
|
Wtajemniczenie
|
Caroll litości.... chociaz powiem ci ze czekam na ten moment kiedy bede mogla odsapnac i poczuc znów te lekkość
![]() One tam wszystkie przed terminami rodzą wrrr... |
|
|
|
#610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko przybliżona data porodu nawet 3 tyg przed nim dzieciaczki sie rodza i wcale to nie za wsześnie ja tam wiem,z e urodze wcześniej i już jestem spokojna, bo jutro kończymy 35 tc a mój lekarz mówił, ze najgorszy tydzień to 34, a potem dzidzia może sie rodzić![]() Ja tez marzę o tej lekkości i wyspaniu sie jak należy, braku ucisków i bóli ale pewnie będe tęsknić za tymi wierceniami i ruszającym sie brzusiem
|
|
#611 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to bez samochodu to co najwyżej po slkepie mogę się przejść, lub najwięcej 500m bo później to mnie tak nogi bolą i krzyż że nie wyrabiam. Wczoraj byliśmy po prezent dla męża brata jutro będzie imprezka gin. pozwoliła mi się wybrać tylko mam nie szaleć. A później w urzędzie powiem wam że to masakra jakaś w taki upał.Cytat:
Cytat:
Ja trzymam kciuki żeby tak było. Zapomniałam wam jeszcze napisać jaki miałam koooooszmar pewnie przez te skurcze Śniło mi się że nomalnie śpie sobie z mężem w łóżku i nagle się budzę i strasznie Filipek mnie kopał i nagle tak mnie kopnął że rozerwał mi brzuch i Filipek wypadł na męża, cały w krwi, wodach płodowych. Koszmar, ten sen był taki realistyczny mówie wam, masakra jakaś obudziłąm się taka wystraszona że nawet nie umiem wam opisać. Jeden plus rozmawiałam z moją mamą i oni mają 2 przenośne klimatyzatory i jeden nam pożyczą, więc może dzisiejsza noc będzie lepsza. Karolinko mój Filipek też wypina się jak może, i wystawia swoje nóżki
|
|||
|
|
|
#612 |
|
Zadomowienie
|
Czesc dziewczynki!
Ja dalej zapracowana ze ho i do tego dzisiaj pracujemy tylko pol dnia bo mamy imprezke z pracy ktora zaczyna sie o 14 wiec wszyscy musimy sie jakos do tego czasu uporac z robota (jest to niemozliwe wiec mi zostanie znowu masa rzeczy do zrobienia na poniedzialek i wtorek Dzisiaj rano tak sie wsciekalam ze wyzywalam na czym swiat stoi. O 5:30 wlaczyl sie komus w naszej ulicy alarm i wyl przez ponad godzine Jejku dziewczyny wy juz jestescie tak blisko porodu!!!! Az jestem cala podekscytowana . Ktos sie spytal o she. Ona sie przeprowadzala i mowila ze moga nie miec przez jakis czas internetu przez to. Ale kto wie? Moze juz maja Kubusia w domku? ![]() Anulka co sie dzieje z ta praca? Czy do dalej skutki recesji?? Mam nadzieje ze jakos sie to ulozy, a te 2 miesiace z zasilkiem to moze nie taki zly pomysl? Zawsze mozna sie troszke zajac soba, odpoczac. Oczywiscie jesli sie ma pewnosc ze ta prace sie dostanie spowrotem. Tak mi przykro ze masz ciagle pod gorke skarbie. Tak sobie czasem o tobie mysle ze karma na chwile kompletnie sie od ciebie odwrocila, ale zobaczysz ze bedzie lepiej i bedziesz po tym wszystkim duzo silniejsza sas co ten tz wyprawia? Czemu cie rozczarowal??? |
|
|
|
#613 |
|
Zadomowienie
|
cześć słoneczka!
ja też dzisiaj już byłam w urzędzie... musiałam mandat zapłacić ale ci komornicy byli tacy mili, że nawet tego nie odczułam kazali mi usiąść i pytali się, w którym jestem miesiącu i że na pewno mi gorąco i duszno, i powiedzieli, żebym nie włączała klimatyzacji w aucie na niską temperaturę bo się przeziębię... no naprawdę fajne chłopy ![]() kurde no co za upały.... musimy się jakoś trzymać... powiem wam, że moja kicia już lepiej się czuje, ciągle śpi, albo leży i odpoczywa. w nocy w ogóle to moje biedactwo wdrapało się jakoś z tym kołnierzem na łóżko i przyszła do mnie i spała tak wtulona we mnie całą noc. muszę chatę ogarnąć, bo potykać się można, tyle gratów leży gdzieś pod nogami przez te akcje z futrzakiem. ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- anulka powiedz co tam z tą pracą??? kurde jak to urlop 2 miesiące i w dodatku wyjechać nie możecie? kasia, nie dziwię ci się że się wkurzyłaś. bosze, ja to nienawidzę takiego dziadostwa, jak mają zepsuty to niech sobie naprawią, albo niech go nie włączają. weź ich opieprz, co to za zakłócanie ciszy nocnej???? Carol, ja ci powiem, że u mnie gdyby nie ten kręgosłup to by było wszystko ok, ale też mnie tak rwie, że szok. najgorsze jest to, że boli coraz bardziej i czasem mam wrażenie, że w końcu dojdzie do tego że się już nie podniosę. dlatego muszę się dowiedzieć i iść na masaż albo żeby mi to ktoś jakoś nastawił może bo mnie to się wydaje że mi dysk w ogóle wypadł! bo to nie jest taki ból mięśniowy.. |
|
|
|
#614 |
|
Raczkowanie
|
No czesc laseczki!!!!
jestem na chwilke... nie, nie urodzilam jeszcze Maly na wtorkowym scanie mial juz 3600 wiec ja juz go chce po tej stronie.... jak przez weekend nic sie nie zacznie dziac to zmolestuje meza na przytulansko ![]() Mam juz jakies bole w dole, i czasem skurcze male, ale nic na razie z kopyta nie rusza.....mam jakies przeczucie ze to juz niedlugo!!!! Narzeczona kuzyna urodzila we srode , przez kleszczowe, i troche malego jej podrapali, taki bidus na poczatku wygladal, cos na policzku mu zrobili taka ranke...ale wazne ze zdrowy, a otarcia znikna... wiec teraz moja mam modli sie zebym ja z kleszczami tez nie skonczyla, no bo kubus duzy itd... Mamy problem z internetem- zanim nas podlacza w nowym miejscu minie 2 tyg!!! Pisze teraz z kafejki..takze znikne pewnie za jakies 20 minut.... Napisze Kasi swój numer , to mam nadzieje ze da mi kontakt do siebie, zeby w razie czego miec kontakt z wami... acha jakby pecha malo bylo z tym netem , to komorka mi sie zepsula, wlasnie poszlam do serwisu, nie wiem ile to potrwa...mowie wam , bez telefonu stacjonarnego, z zepsuta komorka - myslalam ze osiwieje we srode (na szczescie moja stara niezawodna nokia dziala- bo jak ja taxi wezwe albo karetke w razie czego?) Kochane przepraszam ale nie dam rady was z tad doczytac!- ale bede miala zaleglosci!!!
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
powiem tylko tyle... jak gooorąąącooo...
![]() Mała znów śpi.. w samej pieluszce i wietrzy sobie pachy ![]() A ja zjadłam truskawy, arbuza i teraz jem looodaa.. ![]() Czekam na drugą rudą farbę bo pofarbowalam wczoraj ale jakoś nierownomiernie mi wzięło i pomaluje jeszcze raz
|
|
|
|
#616 |
|
Raczkowanie
|
a tu pare zdjatek
Nasza wycigówka, lózeczko, i pokoik Kubusia..... Wszystko czeka nic tylko sie rodzic!!!
Jestem nie poprawnym dysortografem..proszę wybaczać wszelkie błędy Edytowane przez she 00 Czas edycji: 2010-06-11 o 12:59 |
|
|
|
#617 |
|
Zadomowienie
|
she, widzę że już jesteś zwarta i gotowa! super
![]() kardashi, chyba zrobię tak samo jak twoja blanka i w samych majtach będę paradować, bo zaraz się uduszę!!!!!! ale jak dzisiaj byłam w tym urzędzie i tak gorąco było to właśnie tak sobie pomyślałam, że te maluszki to biedne w taką pogodę.... |
|
|
|
#618 |
|
Raczkowanie
|
acha...jeszcze jedno.....
dziewczyny ta pociel od sweet baby która kupiam- potwornie sie zmiea w praniu, i wcale nie jest taka miéciutka ... te którá kupilam z disneya jest duuuzo przyjemniejsza i chyba lepsza jakosciowo.... mysle ze bedzie lepiej sluzyc... Mysle ze dzis zrezygnowalabym z tych wszystkich dodatkow- 14 elementow...ta falbanka, rozek, przybornik..... Natomiast super jakosciowo wydaje sie rozek od sweet baby - na zdjeciu na lozku taki w paseczki- ma taka wysowana wkladke sztywna- wiec jak goscie beda chcieli malego potrzymac to bedzie super - bo bede spokojna ze glowka jest na miejscu- poza tym jest duzo lepszy jakosciowo niz ten z kompletu... Co do zakupow jeszcze...wozek bardzo solidnie jest zamortyzowany- maz jest jak na razie mega zadowolony...a kolorek..no coz ja mialam fiolka na temat tego zestawienia- i bardzo mi sie podoba ze bedzie inny niz wszystkie ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- spadam bo maly raczkami majstruje przy pechezu i musze szybko znalezc sklep z toaleta.... Dla wszystkich kobitek i dzieciaczków i brzusia Kubusia!!!
|
#619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
She pieknie przygotowany pokoik.
U nas tez goraco i parno. Teraz jakies chmury się pokazują, może wreszcie da jakąś burzę? |
|
|
|
#621 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak śliiicznie ![]() Na miejscu Kubusia bym wychodziła mając taki śliczny pokoik.. ![]() Cytat:
![]() Ale pościelki mam z ikei i są bardzo fajne matko, matko.. wiaatrruuu daaajcieee..
|
||
|
|
|
#622 |
|
Zadomowienie
|
She śliczny pokoik no i super bryka dla Kubusia
ja na jego miejscu też bym już wychodziła, w brzuchu po za tym pewnie gorecej niż na zewnątrz.Co do pościeli to ja zamówiłam 2 zestawy disney 5 el. (kołdra, poduszka, poszewki i ochraniacz) i 3 el. (poszewki i ochraniacz) czekam właśnie na przesyłkę mam nadzieje że będą fajne . Ja zamówiłam te co kiedyś wrzuciłaś link. Kardashi w pełni się z Tobą zgadzam, wiatru, powierza aaaaaaaaaa ja po prostu nie mam siły nawet palcami ruszać jest tak gorąco, powiem wam że chciała bym żeby przeszła taka szybka intensywna burza, może lepiej by było |
|
|
|
#623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- u mnie 36 stopni. |
|
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja juz po wizycie.Wróciłam cała mokra.Teraz jedank slonko zaszlo i cos sie chyba wlasnie na burze zbiera.Moze bedzie w koncu czym oddychać?
Wyniki sa dobre, te ketony to prawdopodobnie od tego ze za wczesnie zjadlam posilek ostatni przed badaniem.W 36 tygodniu zrobi mi wymaz na paciorkowca itp. więc super, a teraz nastepna wizyta już za 2 tygodnie.Infekcja niby jest, ale powierzchniowo, głębiej wszystko ok, więc maść chyba pomoze.Mam tylko slodkiego nie jesc duzo,a ja mam taki ciąg do slodyczy ze szok!!!! Ale juz dzisiaj przeszlam obojetnym krokiem obok lodowki z lodami więc chyba wytrzymam![]() She a juz myslalam ze po wszystkim Pokoik śliczny!Zazdroszcze Kubusiowi hehhe.Wszystko mi sie bardzo podoba!!!Kardashi ja tez ratuje sie arbuzem w ten upal A powiedz karmisz caly czas piersią?Bo mnie kumpela straszyla, ze mnie ostra dieta czeka jak bede karmić, a ty widzę dajesz rade
|
#625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pije też rano kakao jak zawsze bo mała nie mogła się po nim wypróżnić i kwękała.. Ale truskawki jem, arbuzy jem, banany jem, lody jem, jak mam ochotę na coś słodkiego to jem.. i malej nie boli ani brzuszek, ani nie ma alergii.. trzeba po prostu próbować nowych rzeczy i patrzeć jak dzieciątko reaguje.. |
|
|
|
|
#626 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosiaro a oznak rozpaku brak?
|
|
|
|
#627 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nio to czekamy kochana![]() Cytat:
wspolczuje kochanaa co do mojego tza powiedzial cos bardzoniemilego o osobie na ktorej mi zalezy i najgorsze jes to ze on tak mysli o tej osobie i nie da sobie wytlumaczyc niektroch rzeczy ehhCytat:
Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo |
||||
|
|
|
#628 |
|
Zakorzenienie
|
Poleżałam na słoneczku i jestem ugotowana i rozpłynięta
![]() A to dopiero czerwiec Przed nami lipiec i sierpień, a nawet wrzesień bywa gorący
|
|
|
|
#629 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Ale upał, ja już nie daję rady.. a przed nami całe lato Nocka dzisiejsza to masakra, przewracaliśmy się z Tż z boku, na bok.... duszno.. Malutki kopie nieziemsko.. już nie mogę doczekać się USG, które będzie w środę, chcę znowu zobaczyć Kubusia ![]() No a my zaczynamy zakupy: jedne z pierwszych http://allegro.pl/item1064297062.html http://allegro.pl/item1071265474.html
Wikulka - 08.11.2005 ![]() Kubuś 23.10.2010 Edytowane przez skorpionek19 Czas edycji: 2010-06-11 o 18:15 |
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
dziekuje wam bardzo za cieple slowa, tak jakos ostatnio mam nie za wesolo, ale nie mozna tracic p+ogody ducha przeciez prawda? dzisiaj mielismy tony dyskusji w pracy i moze uda sie ze w lipcu bedziemy po prostu na urlopie, wiec pod koniec lipca dostaniemy pensje, tylko ewentualnie pol, zeby firma troche odsapnela, a ewentualnie na tymczasowe zwolnienie pojdziemy w sierpniu. zobaczymy... w kazdym razie w niedziele zaczynam skladac portfolio. dziekuje wam za wsparcie, obiecuje napisac jutro albo w niedziele. jestescie kochane, piekne wozeczki, spioszki itp *
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.

))

. Ktos sie spytal o she. Ona sie przeprowadzala i mowila ze moga nie miec przez jakis czas internetu przez to. Ale kto wie? Moze juz maja Kubusia w domku? 

Przed nami lipiec i sierpień, a nawet wrzesień bywa gorący