|
|
#1081 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
To ja tez trochę ponarzekam
![]() Fajnie by było gdyby dziewczyny usuwały nieaktualne watki z podpisów ![]() I standardowo wkurza mnie olewanie
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
Regina Phalange akurat info skąd masz perfumy wcale nie jest takie bez podstawne, na necie mozna zaleśc wiele podróbek-zwłaszcza Chanela - więc moim zdaniem moze nie chodzi o cene ,ale o źródło. Internet jest mniej wiarygodny.
Osobiście w paru wymiankach zdarzyło mi się OSTAŁAM PODRÓBY!!!Ale na szczeście trafiłam na fajne i uczciwe osoby które nie robiły problemu i się odmieniły; Nie rozumiem jednak-w wypadku perfum-jaka jest róznica między produktem i testerem.To jedno i to samo,no chyba,że tester nie ma korka. Ceith Ty masz chyba jakiegos pecha ![]() ciągle coś z tymi dziewczynami; Jesli chodzi o daty waznosci to powiem Wam szczerze,że ja np.ich nie sprawdzam.Wyjątek stanowią rzeczy,które faktycznie budza mój niepokój np. wiem,ze coś tam wycofano hoho temu. Za kremu raczej się nie wymieniam-i tu myśle,ze bardziejbym zwracała na to uwagę. Prawdopodonie dziewczyna naprawdę nie miała pojęcia ,ze rzeczy sa po terminie. A co do wymianki...to proponowałabym wystawić dwa komentarze jednego neutrala,że rzeczy po terminie mimo,ze wysyłka super. A drugiego negatywa,że zadeklarowała się dosłać rzeczy,a od miesiąca CI ich nie wysyła.
|
#1084 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) królowa offtopów, która właśnie urlopuje. Wtedy to będzie offtopowanie ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
![]() tradycyjnego ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- jak to co postulować o stempelki, postulowac bo jeszcze się okaże ze perfum ze śląskiej sephory, gorszy od tego z warszawskiej![]() ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Cytat:
te pontony rzecz jasna ![]()
|
||||
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1087 | |
|
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
no a publiczność .... hmm, publika jak kibice - mogłaby zagrzewać do dmuchania, więc jakby skuteczność moglaby być i większa, kto wie![]()
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama nie raz miałam okazję przeczytać komentarz,że moją rzecz można kupić już za tyle i tyle na allegro,ale oczywiście osoba to pisząca nie wspomniała,że powiedzmy jej kosmetyk jest również tam dostępny i na pewno nie w cenach sklepowych. Z reguły taka osoba juz wiecej do mojego wątku nie zaglądała a dokładniej nie odpisywała. |
|
|
|
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
tak,tak..też znam takie przypadki;
Na allegro nie patrze (ani na inne aukcje) . Licze produkt to cenach półkowych,sklepowych..ewe ntualnie KCW (pisze ewentualnie,bo dużo rzeczy podrożało) .
|
#1090 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
Przekupka: 207 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() A co do wpisów,ja uwielbiam taki: "nie muszę oddawać" |
|
|
|
|
#1091 |
|
Kici kici miau miau
|
lepszy chyba "nie odmieniam się"
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie rozśmiesza ta mania pudełkowa: mam pudełko lepszy kosmetyk nie ma gorszy
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() a "nie muszę oddawać" super Ja właściwie .....też nie musze ![]() ![]() ![]() Przecież można mieć kosmetyki w kramkiu w innym celu jak wymiana, np. żeby się pochwalić co mam ![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
.No nie wyrzucam kartoników od kosmetyków. A od perfum to na bank trzymam.No taka dewiacja![]() Myslisz, że to trzeba leczyć
|
||||
|
|
|
#1095 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Trzymam wszystkie,w razie,jakbym miała kiedyś wymienić.... Czasem jednak zapominam o tym i wysyłam bez pudełka i w efekcie do części pudełek z szafy nie mam już kosmetyków.... |
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
ja dopóki nie zdecyduję na 100% czy zostawiam czy nie też trzymam - takie cos mi się pojawiło od czasu zaistnienia na targowisku
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
|
|
|
#1097 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fakt, że wyjęcie perfum z pudełka + ich użycie trochę trwa, ale dobrze mi z tym rytuałem ![]() A Ty Mhm jeśli masz jakieś zbędne pudełeczka po perfumach zawsze możesz dać ogłoszenie w wątku perfumiarskim "oddam/potrzebuję: puste flakony, korki" czy jakoś tak może komuś się przyda a Tobie przybędą np. jakieś próbeczki + czyjaś wdzięczność.
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
No tak,ale to są raczej niekolekcjonerskie pudełka po kremach i kolorówce
![]() Ale! Mam oryginalny kartonik po meteorkach BC
|
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pudełka są w cenie, o kartonikach to nic nie wiem
|
|
|
|
#1101 | ||
|
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
, że niby może ..., jakby co ..., może ktoś by się domagał ... no ale mieszkanko mikroskopijne i kłopocik zaczyna się pojawiać![]() no i ze zdumieniem czasem znajduję pudełeczka po kosmetykach, które ... sama zużyłam do kropelki czas chyba z tym skończyć---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
. A troszku się ich pęta, zwłaszcza po ulubionych, nawet flakonika szkoda wyrzucić
|
|
|
#1102 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja pudełka wyrzucam,bo zwyczajnie nie mam na nie miejsca;
Mam tyle kosmetykow,ze jakbym je trzymała w pudełkach to chyba musiałabym miec cąły regał. Już w tej chwili mam dwie szafki samej kolorówki. jedna to zapasy,jedna perumy i jeszcze dwie w łazience,a i jedna to wymianki lub rzeczy kupione okazyjnie na prezenty (te na prezenty i nie uzywane to chyba jedyne które trzymam z kartonikami). A co do z "nie odmieniam się" to jest to nie zgodne z regulaminem,bo jeśli dostane od takiej osoby produkt przeterminowany lub niezgodny z opisem to taka osoba ma obowiązek odmiany;
MOJA WYMIANKA-KOSMETYKI!!! NEW~!!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post25471289 Edytowane przez uzunia Czas edycji: 2010-06-12 o 21:43 |
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam w końcu to reklamacyjne pismo. Tylko, ze w nim, nie było nic ponad to co usłyszałam przez telefon. czyli , że paczka została odebrana tego i tego dnia i że moge sobie reklamowac
Ręce opadają ......................
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Vil, a jest coś o własnoręcznym podpisie odbiorcy?
No niestety, zdaje się, że paczka została odebrana po prostu... |
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
" Z informacji nadesłanych przez Wyznaczonego Operatora Poczty Wielkiej Brytani wynika, że przedmiotowa przesyłka została doręczona w dniu ****** " I że reklamacja została uznana za nieuzasadnioną ![]() O podpisie nic nie ma |
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
A no tak, bo to nie u nas, więc sami nie mogli prowadzic dochodzenia. Słuchaj - jeśli osoba, do której adresowałaś przesyłkę nadal się upiera, że jej nie ma, to teraz ona powinna przedsięwziąć kroki u siebie, na podstawie informacji, które Ty otrzymałaś. Tak uważam.
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Ponoć ma się dowiadywać. Czekam na wieście. Jak na złożenie reklamacji mam 2tyg.
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszlam się pożalić
![]() Dostałam od wizażanki perfumy, które się okazały być testerem, o czym oczywiście nie wiedziałam ,bo nigdzie nie było napisane, a cienie, które ja je wysłałam, przetestowała, zanim ja dostałam od niej przesyłkę. Więc nawet nie mam jak się odmienić, bo takich cieni testowanych to ja już nie chcę. Smutno
|
|
|
|
#1109 | |
|
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Cytat:
![]() Nie wiem jednak,co Ci radzić ![]() Ja też często nie dopytam o szczegóły (choć wg. mnie info,że zapach to tester jest dość istotna informacja) i do nikogo pretensji nie mogę zgłaszać. (Jakiś czas temu wymieniłam się na rzecz używaną i tak wiekową,że mnie ciarki przeszły,a o daty nie spytałam,bo jakoś założyłam odruchowo,że skoro Przekupka zacna,to i towar ma zacny A ta zasada o nieużywaniu kosmetyków przed zakończeniem transakcji to dobra zasada jest. Warto jej pilnować,dla własnego dobra Bo jeśli wysłałaś jej nieużywane cienie,to w przypadku odmiany możesz oczekiwać również nieużywanych.... Tylko czy jest szansa na odmianę tym razem? Na podstawie niepełnej informacji o produkcie? Może by się ktoś z pilnujących porządku wypowiedział
Edytowane przez mhm0808 Czas edycji: 2010-06-18 o 13:35 |
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie, moim zdaniem też powinna być informacja o tym, że to tester, no i nie nalezy sprawdzać kosmetyków, zanim ta druga strona nie dostanie. Ja zaczynam stosowac wymiankowe kosmetyki dopiero wtedy, jak wiem, że druga strona dostała i wszystko gra. W sumie nic nie mogę zrobić - dlatego napisałam, że przyszłam się pożalić, to w sumie plotkowy wątek jest. No i moze dzięki temu i ja, i wszyscy inni będziemy się pięć razy dopytywać o produkty / daty / testery i insze. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.

OSTAŁAM PODRÓBY!!!

) królowa offtopów, która właśnie urlopuje. Wtedy to będzie offtopowanie 

bo jeszcze się okaże ze perfum ze śląskiej sephory, gorszy od tego z warszawskiej

, ale to "ostrzegam" tak strasznie brzmi, ze szybko z takiego wątku uciekam
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

.No nie wyrzucam kartoników od kosmetyków. A od perfum to na bank trzymam.No taka dewiacja