|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Ło Matko, ale mam Marudka w domu
, teraz śpi i nabiera sił
|
|
#122 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Ty też?
![]() Do dalszego marudkowania pewnie...
|
|
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia ![]() *** Ale mam nerwa . Zaraz, jak zwykle, obudzą mi Kubę ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- No pewnie, że do tego ![]() Jak porównuję Kubę z okresu noworodkowego i teraźniejszego, to wtedy był aniołem
|
|
|
#124 |
|
Zakorzenienie
|
ja własnie też miałam pytać co to
jeeeeest udało mi się ... zdjełam body, pieluszkę, wytarłam pupsko ... a teraz chyba mu ceratkę podłoze, bo ubierania pampersa już pewnie nie zniesie
|
|
|
|
#125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niech leży z gołą dupką, jeśli macie gorąco ![]() A chrzęst rzepa Go nie obudził?
|
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
żeby mamie nie było nuuudno
Cytat:
![]() Cytat:
wiesz, ze nie
|
||
|
|
|
#127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, o nudzie mowy nie ma ![]() Niom ![]() No popatrz ![]() *** Dałam nowe zdjęcie Kuby, z wczoraj
|
|
|
#128 |
|
BAN stały
|
Amelka to samo ![]() byłysmy na spacerze, dalej gorąco ale wiatr chociaz jest. powrotna droga płacz a raczej ryk... teraz śpi, ciekawe czy da obiad zrobic. posprzartalam ju wypralam jej rzeczy, zaczelam truskawki obierac bo kupilam 2 kg i chce czesc pomrozic. kwasne sa w tym roku... czekam na meza - mial dzis nie jechac do roboty, ale jak zwykle... juz nawet jak mowi ze sobota moze wolna to nie wierze, wolnej soboty nie mial chya od kilku m-cy... |
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kubuś dopiero w domu daje czadu , nawet się za nic nie zabieram, bo nie pozwala mi zniknąć sobie z oczu, próbowałam Go przetrzymać, ale płacze, że aż Nim trzęsie ![]() A Małż ma nienormowany czas pracy, czy co?
|
|
|
#130 |
|
Wtajemniczenie
|
Melduję się w nowej części
Unholy dla Was,wstęp bardzo ładny anulka popłakałam się czytając co napisałaś,to takie piękne Spisałyście się na medal ![]() Ja też mam marudka na tych upałach .Z jedzeniem też u nas kiepsko na tych gorącach ale co się dziwić?sama wysiadam no i idą nam dolne dwójki,paluszki cały czas w buzi![]() morska Cały tydzień praktycznie spędziłam u mamy tzn.moja mama z Bartoszkiem,a ja na działeczce plewiłam warzywka aż się boję co będzie dzisiaj.Buziaki dla Was Miłego wieczoru Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2010-06-12 o 17:30 |
|
|
|
#131 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no nienormowany ale kasa ok wiec z jednej str ok, ale cierpie na tym ja i Amelka ![]() Amelka dzis przechodzi samą siebie. ryk w krzesełku i to taki ze aż sie trzesie, ryk na podłodze bo nie dobrze tez, nejlepiej na rekach a z cycem to w ogole fuul wypas... na szczescie jest juz tatus i mnie troche odciazyl bo juz wysiadam dzis, dawno nie czulam sie taka zmeczona |
|
|
|
|
#132 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny , ja juz po pracy i teraz 3 dni wolnego !!! Jutro jedziemy na carboot . Juz sie nie moge doczekac
. Kurcze zaniepokoilo mnie to co napisala P4w , musze isc w poniedzialek z Danielkiem do dentysty niech to sprawdzi . Nie moge sie temu jeszcze dokladniej przyjrzec bo Danielek mi nie pozwala . A jak sie usmiecha , to nic nie widac .
Moj skarb - 07.07.09 Edytowane przez Texasik Czas edycji: 2010-06-12 o 19:12 |
|
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chciałam tylko napisać, ze to moze być próchnica
|
|
|
#134 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dopiero niedawno wrocilismy z dni morza
![]() ale bylo fajnie co prawda na poczatku troche padalo ale skrylismy sie na laweczkach pod parasolkam i wciagnelismy mieso z grilla ![]() potem byl dom magii, dmuchane zjezdzalnie, wielkie banki na wodzie, taka jakby kolejka tylko, ze lodka n wodzie i tak zlecialoEryk mial radoche Marci wymuszacz musial dostac duzego balona padam na twarz jak maly zasnie to chyba poprawie paznokcie to zn zmienie zdobienie bo to mi sie wlasnie nie podobalo
|
|
#135 | ||
|
Zakorzenienie
|
Internet tak mi dzis muli, ze z ledwoscia was poczytalam ![]() W planach mam winko z mezem, wiec zmykam
|
|
#136 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#137 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie się wydaje, że Kubie będą górne jedynki wychodzić, ale nie jestem pewna. Cytat:
![]() Kubuś nie chce na ręce, tylko, żebym blisko siedziała, tak na dotknięcie ręki ![]() Cytat:
![]() za dentystęCytat:
![]() Miłego wieczoru *** Ja lecę na komedię romantyczną na TVN-nie, a co
|
|
|
#138 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za egzaminy to teraz czas na luzzzCytat:
żeby było dobrze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przemo za to non stop chodzi z wywieszonym jęzorkiem ![]() Już mu mówię, że mu go urwę Jezuuuu niech te upały się skończą... Jak widze jak to moje małe sie męczy to aż mi się serce kraje bo niewiele mogę zrobić ![]() Ja jestem już w pracy ale mąż mówił że mały znowu nie może zasnąć... 28 st w sypialni... Wczoraj zasnął po 22. |
|||||
|
|
|
#139 |
|
Zakorzenienie
|
hej wieczorowo
![]() widze ze upal daje sie we znaki naszym maluszkom ![]() Wercia na szczescie znosi upal jakos bez wiekszego marudzenia-dzisiaj zaliczyla kapiel w basenie 2x i taka radoche miala ze az piszczala, a hitem jest duza pilka dmuchana , goni za nia po placu ![]() aaa i zasmakowal jej koktajl truskawkowy dalam jej na deser ale normany taki jak my pilismy tzn. na maslance Kat mala boska a tu mamusia z mala piratka
|
#140 |
|
Zakorzenienie
|
Mariola milego wieczorku
znowu zapomnialam napisac ze Wercia zaczela raczkowac
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pozazdrościć ![]() też bym wskoczyła do basenika z małym ale jest u nas tyle komarów że nie da się wyjść na spacer a co dopiero poszaleć w wodzie ![]() Szlag mnie przez to trafia
|
|
|
|
|
#142 |
|
Zadomowienie
|
My sami z Tomusiem w nocy , Tż pojechał na studia
Jest gnom zle , nie ma gnoma jeszcze gorzej...![]() Tomuś dzis slicznie zasnal, lezal obok mnie na łozku ,patrzył się na mnie takimi na pół przymkniętymi oczami, dotykał cysie , uśmiechał się co chwile i po ok 10 minutach zasnął Pierwszy raz cos takiego sie przydarzyło,że leżał tak spokojnieSvinecko zazdroszcze dni morza, u nas w miescie nic ciekawego się nie dzieję Katarzynko ale fajne fotki , Laura ma frajdę z taką wyluzowaną mamusią
Edytowane przez WrednaAfrodyta Czas edycji: 2010-06-12 o 21:11 |
|
|
|
#143 |
|
Zakorzenienie
|
no nie zaszalałyście dziś
![]() U mnie dziś wietrznie i z deszczykiem.Tyle co rozpaliliśmy grilla i zaczęło padać.Trzeba się było przenieś do domu, bo dzieciaków nie szło utrzymać pod domkiem ogrodowym. Jutro jedziemy z rana do kuzynki-tej wiecznie dietującej ![]() Kilka dni temu przesłała mi mms siebie w nowej kreacji.Przyznaje że ładnie wyglądała, aż nie do wiary...aż pomyślałam, że mms który sama sobie zrobiła w odbiciu lustrzanym napewno jest od wyszczuplającego lustra-trick sklepowy. Jutro sama ją ocenie ![]() Mój mąż trenuje z psem od grudnia i najlepszy jego czas to 1h 05min /10km, a ona mi mówi że 10km robi w godzinie z kijkami-nordic idąc, to ja sie pytam jak? ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- dlatego że lody wcina?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#144 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie- że się brudzi,raczkuje po betonie, kapie się w basenie no i je lody
Pewnie nie kazda mama by na to pozwoliła , a Ty jestes wyluzowana, ale to dobrze
|
|
#145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas zaczynaja kasac wieczorem a w dzien nie
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym obok mnie jest puszcza, łąki na terenach podmokłych... Komary mają raj i rozmnażają się na maxa... Coś doszły mnie słuchy że mają opylać całe miasto ale czy to prawda
|
|
|
|
|
#147 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nareszcie mam neta i burzy dziś nie było. Stęskniłam się ![]() Wczoraj cały dzień byłyśmy nad jeziorkiem u znajomej na działce. Nagrzałyśmy maluchom wody do basenu i taka frajda była Ciężko z wody było wyjąć. Zuzi strasznie się podobało ale później po wyjęciu z basenu marudziła trochę, chyba z tego gorąca.Gorzej sypia, tzn. ciężko Jej wieczorem zasnąć. Dziś włączyliśmy Jej wiatrak i chyba lepiej było. Wody mało w dzień pije ale za to pod wieczór sporo i jak już leży w łóżeczku to się dopomina. Dziś pojechałam kupić małej buty i nie kupiłam ![]() Sobie tylko okulary przeciwsłoneczne, małżowi jakieś t-shirty i jakieś tam chustki dla małej i takie pierdoły. Trochę Was poczytałam ale nie dam racy pocytować Anula wzruszyłam się czytając wstęp Miłego wieczorku |
|
|
|
#148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech opyla przynajmniej bedzie mniej tych swinskich komarow ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
u nas dzisiaj nie bylo marudzenia po wyjeciu z wody Wercia pije teraz tylko wode i w nocy wypija z pol butelki a w dzien cala butle i czasem musze dolac-pare razy udalo jej sie samej pic z butli tzn. umie trzymac tylko nie kapuje ze musi butelke pod katem trzymac ![]() u nas przeszla burza i troche swiezego powietrza jest
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczornie
wpadam na chwilkę, bo miałam ciężki dzień, ale chciałam Wam obwieścić, ze byliśmy u innego pediatry - doswiadczona i taka rozsądna kobietka od razu na wstępie powiedziała, ze jeśli chodzi o proporcje to nie widzi żadnego problemu... ale potem zaczęła liczyć, ogladac jak Tomus się zachowuje i wg jej obliczeń obwód główki jest w normie i jego zachowanie nie budzi najmniejszych zastrzeżeńmówiła, ze inaczej wygladają dzieci z wodogłowiem ... zapytałam też o gorączkę i powiedziała, ze to typowe jak po 3 dniach od gorączki pojawia się katar to jest to typowa infekcja wirusowa, wysypka prawdopodobnie od słońca w każdym razie nasłuchałam się mnóstwo komplementów jak się Tomuś pięknie rozwija, jaki mądry, jaki ładny ... ![]() jestem uspokojona... zmykam odpoczywać ----------------------------- słodkie te Wasze dzieciaczki w basenach pewnie powiecie,z e przesadzam, ale ja mojego Smyka nie posadziłabym gołego w basenie... pluskanie jak najbardziej, ale z zakrytymi ramionkami (o pupce nie wspomnę )
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-12 o 22:06 |
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bedziesz spac spokojnie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:54.

, teraz śpi i nabiera sił

przedtem spał w samym pampersie, a teraz ma na sobie body ubierane przez nogi 

. Zaraz, jak zwykle, obudzą mi Kubę 

dla Was,wstęp bardzo ładny 
za dentystę
Mam nadzieje ze nie bedzie zle.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i jego zachowanie nie budzi najmniejszych zastrzeżeń