Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 10:45   #1081
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez czarnaelizabeth Pokaż wiadomość
j

śliczny brzuszek i Ty promienna

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
o

a brzusio śliczniutki, tylko w porównaniu do mojego to jakiś mały albo to mój bębenek taki wyrósł jakiś .... na wadze nie przybieram, ale w cm jak najbardziej, od początku ciązy już 20 cm do przodu w brzusiu
Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
H
Uff, trzeba sie szykowac do obrony,

Ilonka- fajny brzusio jak na 22tydzien
Dziękuje dziewczyny Czasami się zastanawiam czy jestem w ciąży I gdyby nie ADHG mojego malucha to chyba bym nie uwierzyła ja się na prawdę super czuje mimo mojej duuużej anemii, No wiadomo że czasem mi ciężko ale tak ogólnie super.
MisQa piszesz że mam mały brzuch a mi się taki ogromniasty wydaje porównując zdjęcia z 10tc a z 22rtc jestem w szoku
A to dowód

Zuzuaczka Trzymam mocno kciuki za obronę Nie ma się co bać

Edytowane przez IlonaN2
Czas edycji: 2010-06-12 o 10:48
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:46   #1082
szokoladka74
Raczkowanie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
progesteron nie wpływa korzystnie na chłopców
Nie martw się. Luteina to hormon ciążowy i podtrzymuje ją, gdybyś sama nie mogła jej naprodukować wystarczająco. Nie ma wpływu na płeć dziecka ( nie wyskoczą mu piersi w przyszłośći ) Bierz też dużo magneziku i leż często z biodrami uniesionymi- jak dziewczyny pisały.
A przede wszystkim- NO STRES ! bo jak ci przepisał uspakajające, to może lepiej meliskę ?

U mnie w chałupie jedyne 27 st. wczoraj było, uff...
Leżałam plackiem pół dnia przed wentylatorem, nogi napuchły jak świeże paróweczki i poszłam spać po 1-ej, bo zachciało się drogowcom zdzierać nawierzchnię na ulicy pod blokiem, a echo cudnie niosło....
Ja rozumiem, że upał i jakoś oni też muszą, ale większość sąsiadów pewnie klęła w żywy kamień, że o tej godzinie.

Ilonko,ślicznie wyglądasz

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 10:50   #1083
fem
Raczkowanie

tez tak myslę, że plaga jakąś się dziś wykluła z tym niespaniem...
moja kotka zaraz wybije mi szybę bo lata za muchą

Cytat:
Napisane przez kliwia7
fem,miłego,wesołego i BEZKOMAROWEGO grillowania
dziekuje

Ilonka wyglądasz "bjutiful"

Zuziczka trzymam mocno zaciśnięte kciuki

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 11:09   #1084
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Jaki ogromniasty,Ilona? nie żartuj sobie śliczny i zgrabniutki jest, zresztą jaki ma być w 22 tc? płaski??
Ja przed ciażą miałam w pasie 60 cm, ile teraz, wolę nie mierzyć w biodra i uda mi poszło, mimo,ze nie przytyłam wcale, mam -3kg od początku ciąży
Stary 2010-06-12, 11:14   #1085
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Eh... Zbieram się pooowoooli na ten egzamin. Trzymajcie kciuki brzuchatki

^^

Ilonka..brzuszek i właścicielka śliczne

Co do komarów to ostatnio koleżanka z innego forum mi poleciła preparat dostępny na allegro MUGGA...ponoc rewelacyjne, bo ona to taka podróżniczka jest i stosuje go w krajach tropikalnych...

NA rozstepy dziewczyny poleciły mi
http://www.allegro.pl/item1035482168...y_prezent.html
nie drogi i ponoć pomaga, jak mi sie skończy rossmanowski to go kupie i wypróbuje,,,
A ja właśnie zauwazułam że mam na brzuszku dość sporego rozstępa... nie wiem czy to z poprzedniej ciąży sie uwidocznił czy nowy powstał..jakoś nie przylądałam sie wczesniej brzuszkowi...

U nas dziś z 40 stopni na dworze i zero wiaterku..
normalnie taka sałna od 7 rano!!
Pogodynki straszną nas ogromnymi burzami, gradem i tornadami na dziś...oby łagodnie to przeszło....
a od jutra przyzwoita pogoda..czyli ok 25 stopni....da się to wytrzymać....

Przyłaczam się do dziewczyn z nieprzespaną nocą, (tak apropo to ja kota bym za drzwi wyrzuciła..brr.. nie znosze kotów zwłaszcza takich co ciężarnej spać nie dają) U mnie winowajcą była temperatura panująca na naszym poddaszu... Domik tez spać nie mógł przez ten upał, poducie całą mokrą miał od potu...
a ja po całym dniu biegania za nim miałam tak opuchniete łydki że grubościa to uda przypominały..miłam dwie kłody przyczepone do dupska
położyłam się z nogami na dwóch poduchach, ale i tak to nie pomogło..
całą noc się wierciłam..no i co chwila zaglądałam do pokoju Domisia (jakoś nie przywykład do tego że sam śpi..że juz taki "dorosły" jest)

cellaris..Co do cc to ja moze nie uczona jestem, ale mi właśnei pomogło dużo ruchu, jak się kichac chce to podusia na brzuch przyciśnięta, blizny niczym nie smarowałam, ani nie masowałam a jest bardzo mało widoczna...po tygodniu to ja smigałam jak nowonarodzony.
wiesz .... chyba w szpitalu to bardziej mnie wtedy cycki od karmienia bolały niż ta cała blizna...., nie dostawałam żadnych srodków przeciwbolowych, nikt mi nawet nie proponował..poza tym leżałam w szpitalu 5 dni i to była głupota...teraz to bym wypisałą się po 3 dniach...
I tak sie mną nikt tam nie zajmował, tylko łózko zajmowałam....
Najgorsze co pamiętam, to były codzinne obchody...lekarz sprawdzał jak się macica obkurcza naciskając brzuch... był mało delikatny.... wręcz sprawiało to niesamowity ból....

Dobra , zmykam dziecko ubierać i idziemy na plac kościelny dzie jest organizowany "dzien dziecka" troszke spóźniony bo odwołali wczesniej przez powódź....
Cza sie nabalsamowac coś anty słoneczku i anty komarom i ganiać za młodym....
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:34   #1086
cellaris
Rozeznanie

Gabisun, aaneczka dziękuję za informacje u mnie klamka zapadła będzie cc więc zbieram informacje ze wszystkich źródeł tak na wszelki wypadek. Nigdy nie wiadomo na kogo w szpitalu trafię. U mnie dalej upał, leżymy z moją kotą jak dwie szmatki na kanapie i się "miziamy" Ona jakoś ostatnio strasznie do mojego brzucha lgnie, w domu mam z 27 st. a ona jeszcze przytulona do mnie. Ale nie mam serca jej odsuwać jak tak śpi Najfajniejsze jest jak strzyże uszami gdy mała sie rusza I kto by pomyślał, mój kot do tej pory to taki autystyczny raczej był
Stary 2010-06-12, 14:59   #1087
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Umieram z tego gorąca... chciałam jechać na zakupy ale po prostu nie mam siły. Napiszę tylko, że obroniłam się i dziękuję wszystkim, które trzymały za mnie kciuki

Trzymajcie się jakoś, ja chyba już zdycham...
Stary 2010-06-12, 15:02   #1088
elenka1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość

jedziemy dzisiaj nad Zalew Sulejowski na wieczór panieńsko-kawalerski do znajomych

oj... to może idź do innego lekarza, który robi usg...
wyjazdu zazdroszczę
a do lekarza poczekam chyba na kolejna wizyte ok 7 lipca bo w sumie to nie usmiecha mi sie znowu placic

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 15:03   #1089
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Umieram z tego gorąca... chciałam jechać na zakupy ale po prostu nie mam siły. Napiszę tylko, że obroniłam się i dziękuję wszystkim, które trzymały za mnie kciuki

Gratulacje
i pod chłodny prysznic, od razu życie stanie się piekniejsze
Stary 2010-06-12, 15:16   #1090
elenka1
Rozeznanie

Cytat:

elenka1 Ale to chyba nie usg połówkowe miało być? Jeśli nie, to nie ma się o co złościć. Ewentualnie tylko o pieniądze (jeśli płacisz za usg dodatkowo). Jeśli jednak chcesz sobie pooglądać dzieciaczka, to zapisz się do kogoś innego na samo ^^
nie ja juz po polowkowym, to bylo kontrolne
za egzamin trzymam kciuki

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem mała mnie poboksowała I to dosłownie W ciągu 2-3 sekund poczułam w jednym miejscu około 7 uderzeń - jakby rączkami mnie boksowała Zabolało trochę ale tak mnie to rozbawiło, że zaraz o bólu zapomniałam Chyba wdaje się w mamusię, rozrabiaka

A z takich smutniejszych rzeczy, niestety będziemy musieli wziąć kredyt ... Tż dużo zarabia, ale ma też duże rachunki - działalność gospodarcza, kredyt, raty ... No ale nie ma innego wyjścia. Wiem, że nie dobrze się pakować w kredyty, ale ja się tylko stresuję, że nic jeszcze nie kupione dla małej, tylko tyle co od koleżanki dostałam, a nie daj Boże urodzę np. miesiąc przed terminem i ani łóżeczka ani nic ... Wolę wziąć kredyt, kupić wszystko i być spokojniejsza ...
no to cie dzidziuś skopał niezle, ja uwielbiam i czekam co chwile na kolejnego kopniaka
a kredytem sie nie martw, no coz czasem to najlepsze rozwiazanie, ja zakupów tez nie mam jestem w 24 tyg w sumie to juz koncówka i sama nie wiem kiedy kupie lozeczko i wozek, ale chyba na sam koniec, nie dlatego ze sie boję ale gadanie za uszami mamy i tesciowej, czekaj czekaj.
teraz zaczynam kompletowac rzeczy dla siebie

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Dziewczyny, a tak w sprawie tego kredytu - orientuje się któraś z Was, w jakim banku najlepiej wziąć? Pewnie będziemy brać około 2-3 tysięcy, jeszcze dokładnie nie wiem. Mamy już jeden kredyt w PKO i nie wiem czy brać stamtąd czy może inne banki mają lepsze oferty ...
jesli chodzi o hipoteczny to najkorzysniej wychodzilo w allior

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Dziękuje dziewczyny Czasami się zastanawiam czy jestem w ciąży I gdyby nie ADHG mojego malucha to chyba bym nie uwierzyła ja się na prawdę super czuje mimo mojej duuużej anemii, No wiadomo że czasem mi ciężko ale tak ogólnie super.
MisQa piszesz że mam mały brzuch a mi się taki ogromniasty wydaje porównując zdjęcia z 10tc a z 22rtc jestem w szoku
A to dowód

Zuzuaczka Trzymam mocno kciuki za obronę Nie ma się co bać
jaki ładny... ja nadal psychicznie cierpie, mysle o moich dodatkowych kg i wszystkiego mi sie odechciewa

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:

no to gratulacje ogromne nie zdychaj nam

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ----------

a ja juz mam zepsuty dzien, moj tZ zadzwonil ze przyjezdzaja do jego rodziców na weekend goście ktorych nie lubie a bede musiala odbebnic kolacje "gwiazda" ktora przyjedzie to druga synowa ktora jest w ciazy 2 msce dluzej i nikt poza nią świata nie widzi, mam nadzieje ze przezyje uwagi ja to ona lepiej wyglada odemnie... oj co za zycie

wyszlam na chwile na balkon sie poopalac ale wytrzymalam 15 min i jest tragedia, wole nie ryzykować boje się udaru albo ze brzuchol przegrzeje

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 15:37   #1091
majka59
Raczkowanie

Czesc mamusie

IlonaN2-sliczny brzusio
Klarissa-gratulacje egzaminui wskakuj do wanny z chlodna woda,napewno poczujesz sie lepiej
elenka1-a dlaczego ma niby wygladac ona lepiejkazda z nas jest wyjatkowa bo nosi pod sercem swoj skarbwiec glowa do gory,a kilogramy znikna po ciazy same lub z nasza pomoca
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 15:39   #1092
bordowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
ja zakupów tez nie mam jestem w 24 tyg w sumie to juz koncówka
Ja mam termin na miesiąc przed Tobą, więc pewnie szybciej będzie mi wszystko potrzebne, dlatego już mnie to trochę stresuje
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 16:17   #1093
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

kliwia7, to dzięki za info, ja w sumie wybiorę się na jaczewskiego albo na kraśnicką, gdyby się coś działo, ale nie wiem jak tam jest:/

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Lenka* trzymam kciuki za szyjke..

Cytat:
Eh... Zbieram się pooowoooli na ten egzamin. Trzymajcie kciuki brzuchatki
trzymam kciuki

IlonaN2, ładny brzuszek

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Lenka nie wiem czy czytałaś to co czarnaelisabeth napisała. Jeśli siedzisz to maxymalnie wyprostowana. Ja też myślałam,że taka półleżąca pozycja jest lepsza,ale szyjka z tego co wiem nie jest ustawiona zupełnie pionowo więc ta półleżąca pozycja jeszcze wzmaga nacisk na szyjkę.
chyba to przeoczyłam:/ ja już sama nie wiem co najlepsze:/

Cytat:
gratulacje

ja byłam dzisiaj na zajęciach, ale nie wytrzymałam, napisałam tylko kolokwia i wróciłam do domku, dobrze że mam zwolnienie od ginki, to nie muszę odrabiać.. a jedno koło tak mi dobrze poszło, że mam zwolnienie z egzaminu z oceną 5 To już drugi egzamin z którego jestem zwolniona
Stary 2010-06-12, 16:29   #1094
cellaris
Rozeznanie

klarissa gratulacje z powodu zdanego egzaminu
Stary 2010-06-12, 16:40   #1095
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

wróciłam z wioski... płynę ... nogi opuchnięte... brzucho znów boli... i marzę o tym by zdjąć stanik
babcie zachwycone, ze mnie w końcu widziały wróżą chłopca, bo niby tak pięknie wygladam...

idę poleżeć, spać mi się chce i w ogóle jakoś ciężko

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 16:43   #1096
ycnan
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za kciukaski Egzamin okazał się bezstresowy Wyniki mają być dziś wieczorkiem.

Za to nawnerwiałam się przez promotora i przepływ informacji na uczelni. W czwartek, bodajże, została przedstawiona lista osób dopuszczonych do obrony (na stronie internetowej uczelni), a dziś się dowiedziałam, że jak nie oddam natychmiast jednego egzemplarza pracy (dla recenzenta) to nie będę się bronić w czerwcu - bo wysyłają wszystkie oddane prace jutro , żeby miał na poniedziałek (W lipcu, sierpniu i wrześniu promotora jedzie na jakiś kontrakt za granicę, więc kolejny termin to październik)
Pobiegłam do domu, żeby "na biega" wydrukować ten jeden egzemplarz, ale okazało się, że tusz w drukarce kaput No to telefon do brata, że muszę jechać na koniec miasta po tusz (drukarka Brother, tusze tylko w dwóch sklepach w Kielcach - tzn., o dwóch wiem). No to przyjechał po mnie, podjeżdżamy pod sklep - d**a - "12 czerwca sklep będzie nieczynny. Za utrudnienia przepraszamy" No to hop siup na drugi koniec miasta do tego drugiego sklepu. Zajeżdżamy i co? Zamknięte
Już mi się płakać chciało, ale brat spytał ile tych stron do drukowania. i stwierdził, że "powinno starczyć tuszu" w jego drukarce No to do domciu rodziców. Ale po drodze brat uświadomił sobie, że kartek nie ma wystarczająco dużo Na szczęście byliśmy w pobliżu mojego domku, więc mąż mi wyniósł paczkę kartek i pojechaliśmy. Całą pracę miałam na pen drive, więc chociaż z tym nie było problemu.
Włączyłam drukowanie, patrzę na zegarek - mam 10 min by dotrzeć na uczelnię po wpis od wykładowcy, który dziś po południu wyjeżdża No to zostawiłam drukowanie, brat mnie odwiózł migiem na uczelnie. Ja czekałam na wpis, a w tym czasie brat wrócił do domu, wydrukował pracę do końca i podjechał na ksero, żeby obłożyć I przywiózł mi na uczelnię akurat jak wychodziłam z wpisem w indeksie. Zdążyłam więc oddać tą ****** pracę na czas i bronię się 26 czerwca
Normalnie MASAKRA. A wszystko w tym upale i to w przeciągu 1,5godziny załatwione. Chyba wiszę bratu piwo, albo całą skrzynkę

Cytat:
A z takich smutniejszych rzeczy, niestety będziemy musieli wziąć kredyt
Też nie mam za ciekawej sytuacji finansowej. A co do kredytu - właśnie wczoraj zapłaciliśmy ostatnią ratę kredytu - właśnie na jakieś 2-3 tysiące (nie pamiętam nawet) i normalnie ULGA NIESAMOWITA Domyślam się, że jesteście do tego "zmuszeni", ale ja wiem, że będę unikać jak ognia następnego kredytu

IlonaN2, śliczny brzusio

Zuziczka, pewnie już po obronie, ale trzymam kciuki (od wczoraj )

aaneczka1984, nie przejmuj się, draniem, rozstępem.
Ano fakt, Dominiś już dorosły facet i spać sam musi Ciekawe jak "łatwo" będzie nam wypuścić z domu nasze pociechy, kiedy dorosną

Wiem, jak to może zabrzmieć w czasie powodzi w całym kraju, ale ja tam się nie mogę doczekać tych zapowiadanych burz-nawałnic. Kooocham burze i czekam całą wiosnę na piorunki, grzmoty, a tu nic

Klarissa, gratulacje klask i: Odpoczywaj teraz

Cytat:
(...)i pod chłodny prysznic, od razu życie stanie się piekniejsze
Oj tak , błogosławieństwo w taki upał.

elenka1, skoro nie było to usg połówkowe, to nie masz sie co martwić. Ale możesz być oczywiście zła, bo płacisz tyle samo, co inne pacjentki i masz prawo pooglądać swojego dzieciaczka i dowiedzieć się tego, co chcesz.
No, ale trudno. Jeśli chcesz, w każdej chwili możesz wybrać się na usg gdzie indziej.
Współczuję nielubianych gości. A co do drugiej ciężarnej - dla męża to ty i wasze dziecko jesteście najważniejsi Innymi staraj się nie przejmować.

MisQa, ja tam po domu bez stanika biegam ^^ Mąż zachwycony

Edytowane przez ycnan
Czas edycji: 2010-06-12 o 16:44
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 16:50   #1097
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ycnan - no to rzeczywiście bratu się cos należy zza to

hehe ja nie nawidzę chodzic bez stanika, mam spory biust i źle się z tym czuję, ale poszukam jakiejś koszulki z wbudowanym stanikiem i zdejme go dzis bo oszaleje

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 17:19   #1098
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ale upal
Bylam dzis na zakupach. Kupilam dla dzidziusia http://www.allegro.pl/item1065928447...a_butelki.html

a dla siebie biale dlugie lniane spodnie w H&M i bluzeczke
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 17:27   #1099
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Gratulacje
i pod chłodny prysznic, od razu życie stanie się piekniejsze
Cytat:
no to gratulacje ogromne nie zdychaj nam
Cytat:
Napisane przez majka59 Pokaż wiadomość
Klarissa-gratulacje egzaminui wskakuj do wanny z chlodna woda,napewno poczujesz sie lepiej
Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
gratulacje
Cytat:
klarissa gratulacje z powodu zdanego egzaminu
Cytat:
Klarissa, gratulacje klask i: Odpoczywaj teraz
Dzięki wszystkim za gratki

Tak się zastanawiam czy to wina pogody - brzuch mam twardy, mam niemiłe skurcze, boli mnie i do tego jeszcze doszedł ból głowy i pół przytomna jestem z upału... Dobrze, że mam na wtorek wizytę u lekarki bo martwię się, odkąd zrobiło się tak ciepło non stop mnie boli i wyraźnie twardnieje...
Stary 2010-06-12, 17:27   #1100
cellaris
Rozeznanie

ycnan no to niezłą sobotę miałaś,ale najważniejsze ze wszystko opanowane

Dziewczyny ja też ostatnio po domku bez staniola latam,ale zastanawiam się czy od tego mi cyce do pasa nie obwisną ???? Już i tak z C skoczyły na E i obawiam się,ze to jeszcze nie koniec niestety
Stary 2010-06-12, 17:30   #1101
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość

No Martucha ty już się szykuj, torbę pakuj ja już się boję jakby nie patrzeć idę na pierwsze strzały

No cóż... są my trzy :P haha
lipcowo- sierpniowe koleżanki już częściowo się rozpakowują ;D
Ja mam część torby spakowaną, a właściwie nierozpakowaną po moim pobycie w szpitalu
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 17:32   #1102
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:

Co za skromność!!! Gratuluję : party:
A co zdychania to ja też już zdycham...kolejny raz...nie wiem ile jeszcze mi żyć zostało...

Cytat:

a ja juz mam zepsuty dzien, moj tZ zadzwonil ze przyjezdzaja do jego rodziców na weekend goście
Łeee,a co się przejmujesz jak ta druga wygląda.Może teraz już nie tak rewelacyjnie...najważniej sze ,że masz zdrową ciąże.Olej to i czu jsię swobodnie

Cytat:
ja byłam dzisiaj na zajęciach, ale nie wytrzymałam, napisałam tylko kolokwia i wróciłam do domku, dobrze że mam zwolnienie od ginki, to nie muszę odrabiać.. a jedno koło tak mi dobrze poszło, że mam zwolnienie z egzaminu z oceną 5 To już drugi egzamin z którego jestem zwolniona
Ee zdolniacha.Gratuluję
ja juz mam wakacje i zyczę,żeby i twoje sie niedługo zaczęły

Cytat:
Za to nawnerwiałam się przez promotora i przepływ informacji na uczelni.
No niezłe historia z tą tą obroną twoją,ale najważniejsze,że już załatwione i niedługo będziesz miała do głano za sobą

Cytat:
marzę o tym by zdjąć stanik
ja po domu latam w sukience bez stanika i ...majtek.Mężu sie cieszy jak dziecko

Dziś z Tżtem zrobilismy drugą turę zakupów wyprawkowych.Kilka bzdetów i 240zł poszło...
Chcielismy też kupić łóżko tyrustyczne,bo w Jysku była promocja i były po 120 zł,ale jak dotknełam tego "łóżka" to jednak zrezygnowaliśmy i kupimy coś droźszego,ale bardziej stabilnego i bezpiecznego...

Jutro mamy wycieczkę do Wawy samochodem bez klimy....chyba wyjedziemy o 6 rano,żeby w upał nie jechać,bo chyba bym musiała siedzieć na dachu,żeby sie nie rozpłynąć...Swoją drogoą strasznie mi się nie chce już nigdzie podróżować,to zbyt męczące

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 17:33   #1103
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Klarissa - G.R.A.T.U.L.A.C.J.E!
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 17:35   #1104
NIKaP-n
BAN stały

Klarissko gratuluję
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 17:36   #1105
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Dobrze ze jestes Eviku, bo ja juz sie zaczynalam bac co u Ciebie Babolu jeden. Widze, zes naladaowana energia jak rakieta, daj troche!
Ja zdycham sama w domu i jeszcze mnie baba z allegro wkurzyla na MAKSA!!! grrr, sama nie wiem jak taki nerwus jak ja potrafi grzecznie i logicznie argumentowac czasami. Niestety pozniej dystans spada od zera i mi sie cisnienie pod sufit podnosi...

... a ja mam jutro obrone i jeszcze nic nie siadlam, tzn siadlam, ale nie otworzylam zadnych materialow... normalnie chyba bedzie wstyd jutro ... za to poprasowalam Olkowi cala mase malutkich kaftanikow
Dziękuję,ze o mnie pamiętasz Ty mój Zuziku
a energie to ja czasem z byle pierdoły czerpie hehe i wogóle staram się nie szprajcować(jak to mój G mawia)że jak dzis nie posprzątam czy tam czegoś nie zrobię to wielkie jakies hallo czy cos takiego,spoko luzik zrobi sie napewno jak nie dzis to jutro,dobre samopoczucie najwazniejsze a humorki to ja mam,ze ho ho ale to tak od zawsze juz,wiec kwestia nastawienia i przyzwyczajeniawiec Ty sie kochana ładuuuuj ode mnie,z kosmosu ,z byle pierdołki dnia codziennego!!!buziak i jak obrona??

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Młody mi chyba z upału zemdlał, bo jakoś się nie wierci

Eveliouses, ale masz wesoło ostatnio
a no jakoś takoś wesolutko sie zrobiło,ale dzis juz na spokojnie grillek sami albo....ewentualnie z rodzicami mojego G bo oni to takie kochane pierdółki sa,że zaś smiesznie bedzie
a młodemu to wcale się nie dziwięmy też pomału mdlejemy aczkolwiek mnie dzis ratuje micha z zimną wodą i leżak w cieniu na tarasie,bo basen zepsułam sobie(popękałam go )ale on miał już duuuużo lat więc trochę to zrozumiałe.Kupimy nowy i siedze tam aż do porodu

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
oj ty to jesteś naprawdę optymistyczny krejzol zawsze jak cię czytam to się usmiecham

jak ja sie najadłam knedli... normalnie mojej Lidce też chyba smakowały, bo się wierci...
zaraz zmykam na zakupy...buziole ogromne

mój brzucholek aktualnie... raz na czarno raz w kolorze
ciesze sie,że wywołuje pozytywne emotions
a fotki suuuper,taki fajniutki już ten brzusio a Ty fajowa mamuśka

[QUOTE=czarnaelizabeth;199 26663]Fem - śliczna z Ciebie kobietka i ciaża Ci służy, a mieszkanko córci śliczne

Eveliouses-ale Ty masz werwy, dziewczyno!!! podziel sie

bierz co chcesz,wszystko weź.... jw-micha z zimną wodą,leżaczek w cxieniu na tarasiku i ktoś obok robiący kiełbaski białe na grilluaż żyć sie chcebuziiik

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Wita dziewczyny.
Ja po wizycie u gina pępowiny nie było miedzy nóżkami teraz okazało sie że widac chłopca już sama nie wiem co sie nastawie to zmiana.
Dostałam też skierowanie do szpitala natychmiast te opuchnięcia o których pisałam to prawdopodobnie zatrucie ciążowew ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.
Słyszałyście oże coś o tym ???
Cytat:
Butterfly błagam nie czytaj takich rzeczy...w necie każdy może napisać co chce i nikt tego nie kontroluje. Znam osobiście kilka dziewczyn co przechodziły w ciąży zatrucie ciążowe, rodziły naturalnie i wszystko jest ok. U nich objawiało się to ok 6mc więc 3mc z tym zatruciem chodziły, dlatego też myślałam że to zatrucie to nic strasznego w sumie.
Tak więc moja droga głowa do góry i nie poddawać się!!! Ja sama wiem,że to trudne,ale gdybym wierzyła w to co na necie piszą(i lekarzom) to musiałabym już pod respiratorem leżeć, jeść przez rurkę i może z ledwością funkcjonować dzięki plazmaforezom
Butterfly zgadzam się z Cellaris-nie stresuj się na zapas i nie czytaj takich rzeczy.Wiem,że korci,żeby sprawdzić ale w necie jest dużo bredni i nieprawdziwych historyjek,takze kochana TRZYMAMY KCIUKI za Ciebie i dzidziolka

Cytat:
oj witaj ja nie śpie już od 3 z kawałkiem... oszalały kocur biegał po domu i miałczał w niebogłosy bo muchy latały a on złapać ich nie mógł no tylko zabić futrzaka

laski, jak sie pozbyć moli z szafek w kuchni... Boże szału można dostać z nimi
no z łapaniem much to u nas Czarosław przebija wszystkich ale na szczęście jest psem i nie miauczy przy tym
a spać też sie nie da bo upałyyyyyy i duchota mimo otwartych okien i wentylatorka
a co do MOLI to mój tata wkłada do kaszek,mąki i tego typu produktów po kilka LISCI LAUROWYCH tak żeby wystawały trochę i działa bo moli niema!

Bordowa
może by spróbować w tym PKO skoro już tam macie i wiesz jakiś taki konsolidacyjny układ zrobić,czy jakoś tak-niby taniej wychodzi bo mniejsze raty można ustalić,ale dokładnie to trzeba by sprawdzic czy jest taka opcja

a co z DZIDZIĄ???
niewiem czy dobrze widze,ale niema jej już chwilę,co nie?

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 17:38   #1106
Eveliouses
Raczkowanie

ide do miski

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 18:23   #1107
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Ale upal
Bylam dzis na zakupach. Kupilam dla dzidziusia http://www.allegro.pl/item1065928447...a_butelki.html

a dla siebie biale dlugie lniane spodnie w H&M i bluzeczke
a fajne te spodnie? jaka cena? były jakieś ładne lekkie spódniczki??
Ja byłam dzisiaj na zajęciach w czarnych legginsach bo nic innego nie miałam, poza spodniami, myślałam że zejdę. Właśnie siedzę na allegro i szukam spódniczek, tylko jak ja będę wyglądać z takimi łydkami:/

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Ee zdolniacha.Gratuluję
ja juz mam wakacje i zyczę,żeby i twoje sie niedługo zaczęły

dzięki nie mogę się doczekać końca tych studiów, ale to musi być cudnie Jeszcze 6 egzaminów, 2 zaliczenia i obrona (jeśli skończę pracę mgr w ten weekend....)

Co do latania bez stanika to u mnie to samo Bez majtek nie latam, tylko w samych majtkach Ale mój TŻ się nie cieszy, bo u nas od 3 tyg zakaz sexu

ycnan, ale przygody

PS. CO myślicie o takiej bluzce? http://moda.allegro.pl/item107033581...h_roz_s_m.html nie wiem czy kupować, te wymiary jakieś dziwne :/ zwłaszcza biust:/

Edytowane przez Lenka*
Czas edycji: 2010-06-12 o 18:24
Lenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 18:42   #1108
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
Hehehe. Dobre. Ja tam jeszcze majtek nie zdjęłam, daje radę w

Co do wycieczki po 6 rano to też będzie już wystarczająco gorąco. Zmęczysz się i tak, ale przynajmniej na drogach, chyba, mniej samochodów będzie.

Lenka*, bluzka fajna, choć, jak dla mnie, dziwna jest ta ...rozeta między piersiami. Tzn, będzie je rozdzielać i będą wyglądać jak wielkie rozlane placki Taka moje wizja
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 18:42   #1109
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Klarissa - G.R.A.T.U.L.A.C.J.E!
Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Klarissko gratuluję
Dziękuję kochane
Napiję się z tej okazji szampana Picolo albo innej oranżady

Cytat:
PS. CO myślicie o takiej bluzce? http://moda.allegro.pl/item107033581...h_roz_s_m.html nie wiem czy kupować, te wymiary jakieś dziwne :/ zwłaszcza biust:/
Wygląda fajnie, ale teraz jest tyle przecen po sklepach że nie wiem czy opłaca się kupować na allegro bez mierzenia. Ja bym się chętnie wybrała gdzieś na zakupy nawet dzisiaj usiłowałam, ale musi być troszkę chłodniej inaczej nie dam rady... Może od przyszłego tygodnia temperatura trochę spadnie.

Nie wiem jak wy, ale ja tak puchnę z tego upału, że dobrze iż kilka dni temu zdjęłam obrączkę bo to była ostatnia szansa... Na szczęście wieczorem i rano wracam do normy, więc to pewnie nic groźnego. We wtorek ide do ginki i jak wszystko będzie ok to spadamy z tż-tem na działkę pod drzewko zanim się ugotuję A od następnego poniedziałku startuje mój remont i urządzanie kącika dla małej, nie mogę się doczekać
Stary 2010-06-12, 19:13   #1110
bordowa
Wtajemniczenie

Mamuśki nudzi mi się niemiłosiernie!
Czytam i czytam ale w końcu i od książki trzeba odpocząć. Przed komputerem za bardzo siedzieć nie lubię, od gotowania i sprzątania bolą mnie plecy więc też odpada ... A Tż ciągle w pracy ... Nie mam co ze sobą zrobić
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości