Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 20:04   #1111
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
a fajne te spodnie? jaka cena? były jakieś ładne lekkie spódniczki??
Ja byłam dzisiaj na zajęciach w czarnych legginsach bo nic innego nie miałam, poza spodniami, myślałam że zejdę. Właśnie siedzę na allegro i szukam spódniczek, tylko jak ja będę wyglądać z takimi łydkami:/
spodnie fajne, lniane cieniutkie i przewiewne cana 129 zl. Szukalam rybaczek bialych ale nie bylo. A spodniczek tez nie widzialam, ale moze to zalezy od sklepu jaki maja towar. Ogolnie poza spodniami nic nie bylo.
Za to w Happy Mum kupilam bluzke i tam byly fajne biale spodniczki, ale drogie bo takie zwykle w sumie a cena ok 130 zl (na allegro mozna chyba taniej spodnice kupic).

A ja mam takie pytanie jak bede kupowac stanik taki do karmienia to czy mam kupowac na rozmiar czy wiekszy? bo co z wkladkami aby sie zmiescily? myslicie ze biust powiekszy sie jeszcze po urodzeniu?
Nie wiem wlasnie jaki rozmiar kupic. Bo mi biust sie troche powiekszyl, czyli z malego B mam duze B (a staniki idealny rozmiar caly czas). Wiec narazie urosl niewiele.

Zauwazylam tez ze na internecie sa rozne kalkulatory ciazy wg tego http://ciazaporod.pl/kalkulator_tygodnia_ciazy.html jestem w 26 tygodniu, a wg tego http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html w 23 tyg. Jak wy liczycie wiec?

Lenka bluzeczka fajna. Ale podobna mozesz kupic w sklepie (jest teraz duzo przecen) ja ostatnio kupilam dwie fajne bluzeczki po 20 zl, wiec jest nawet w czym wybierac. I to nie w ciazowych sklepach ale w zwyklych.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-12 o 20:13
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:22   #1112
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Witam Dzisiejsza sobota, nie była u nas bardzo gorąca, dało się żyć, i opuchlizna wreszcie zeszła.

Wszystkie wklejone brzuszki fajne.

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, ja wróciłam niedawno od gina, od wczoraj pobolewał mnie brzuch,
Nie wiem jak z tym drugim lekiem, ale progesteron nie powinien zaszkodzić. Trzeba wierzyć lekarzowi. No chyba, że już wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dostałam też skierowanie do szpitala natychmiast te opuchnięcia o których pisałam to prawdopodobnie zatrucie ciążowew ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.[/FONT]
Nie martw się to tylko podejrzenie, idź do szpitala, niech zrobią wszystkie wyniki, nie ma na co czekać. Może się okaże, że to fałszywy alarm.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
[B]
Szczęśliwa ja tez mam trochę rozstępów na brzuszku i na piersiach- po bokach. I wiesz co? Mam to w nosie
To nie tak, że ja się załamuje, ja poprostu jestem wkurzona, że się smarujesz, dbasz i co? nico w przyszłym miesiącu zakupię ten krem vichy i będę się smarowała i liczyła na cud.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość

Pogadałam z budowlańcami i okazało się, że oni też mogą się tym zająć
Fajnie, że sprawy ułożyły się po Waszej mysli.
U Nas remont prawie skończony. Muszę tylko kupić firankę i będzie finish.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
jedziemy dzisiaj nad Zalew Sulejowski na wieczór panieńsko-kawalerski do znajomych,.
No to bawcie się dobrze.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laski, jak sie pozbyć moli z szafek w kuchni... Boże szału można dostać z nimi
Nawet nie wiedziałam o istnieniu moli spożywczych wiem, że na takie mole ciuchowe kupuje się specjalne zawieszki do szafy

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A z takich smutniejszych rzeczy, niestety będziemy musieli wziąć kredyt
Kredytem się nie przejmuj, nie mam wśród znajomych wielu par, którym udało się pójść na swoje bez kredytu. W dzisiejszych czasach to prawie konieczność.

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Napiszę tylko, że obroniłam się i dziękuję wszystkim, które trzymały za mnie kciuki
Gratuluje Jaka to była podyplomówka?

Zuziczka, też już pewnie po obronie.

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
[/COLOR]a ja juz mam zepsuty dzien, moj tZ zadzwonil ze przyjezdzaja do jego rodziców na weekend goście ktorych nie lubie a bede musiala odbebnic kolacje
Mam nadzieję, że jakoś to przeżyłaś i nie było tak źle.
Swoją drogą to musi być przykre, jak faworzują jedną synową. Moi teście pierwszą synową mieli 8 lat przede mną. I całe szczęście nie czuję się gorzej traktowana, chociaż wiadomo, że znają się bliżej i lepiej z nią niż ze mną.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:43   #1113
Zuziczka
Rozeznanie

Uff, Dziewczynki dopiero wpadlam do domu!

W Poznaniu leje,a jest piknik Swietojanski i kupa ludzi na Rynku... Zezarlam oscypki z grilla, pajde ze smalcem i gofra, doprawilam koktajlem malinowym , ale mam dobra wymowke, bo...

sie obronilam na piatke! , troche mi pomogl Olek, bo kopal i sie niezle wyprezal. Kurcze,az mi glupio, bo sie nic nie uczylam... Lanie wody to ja mam we krwi i na szczescie wystarczylo.

Dziekuje za kciuki i gratuluje zdanych egzaminow.

(Cos wam powiem, ale sie nie smiejcie. Kupilam paczke pieluch Dada ostatnio i wyprobowalam pampersa, tzn jak to sie w ogole odpina, zapina i nawet zrobilam mu test wody . I co Wam powiem to Wam powiem, ale my tych pieluch bedziemy na tony potrzebowac, bo tam malutko wody wchodzi )

Edytowane przez Zuziczka
Czas edycji: 2010-06-12 o 20:44
Zuziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 20:56   #1114
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
Uff, Dziewczynki dopiero wpadlam do domu!

W Poznaniu leje,a jest piknik Swietojanski i kupa ludzi na Rynku... Zezarlam oscypki z grilla, pajde ze smalcem i gofra, doprawilam koktajlem malinowym , ale mam dobra wymowke, bo...

sie obronilam na piatke! , troche mi pomogl Olek, bo kopal i )
Zuzik gratulacje ty wariacie genialny-na piątke
a co do pieluch to lepiej nie strasz bo i tak myślę,ze napewno duuuzo bedzie trzeba tego miec.A te Dada to faktycznie fajne?
u nas w mopsie ponoc kazdej kobiecie co urodzi,przysługuje paczka pampersów oryginalnych na miesiac-zawsze cos i fajnie,ze taka akcja jest

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

a niewiesz co z DZIDZIĄ??bo nie widzę jej tu ostatnio.pisała,ze gdzies wyjezdza czy cos??

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 21:02   #1115
Zuziczka
Rozeznanie

Evi- Dada jak na pieluchy to calkiem wypasione.
Wiesz sa fajne bajerki w stylu rzepy, i takie odjazdowe obrazki z żabkami, i material pierwsza klasa z falbanka po bokach. Co prawda dostepne tylko w kolorze bialym, ale za to ile rozmiarow! Nic tylko ubrac i sie lansowac na miescie
Stary 2010-06-12, 21:37   #1116
ycnan
Zadomowienie

waniliaania2009, co do stanika, nie wiem, ale z piersi po porodzie robią się banie

Co do kalkulatorów.
Ten pierwszy pokazuje rozpoczęty juz tydzień, tzn., ja mam za sobą 25t5d czyli jestem w 26tc.
Drugi kalkulator pokazuje tylko skończone tygodnie i dni (czyli u mnie 25t5d) ALE pokazuje wiek dziecka, a nie czas od ostatniej miesiączki, czyli minus 2 tygodnie (u mnie 23t5d). Czyli wszystko się zgadza
Ja patrzę, na swój suwaczek (dość popularny na naszym forum ): http://babystrology.com/tickers/baby...20&babycount=1
I nie muszę nic liczyć, bo się wszystko zgadza

Zuziczka, GRATULACJE klask i:
A z pieluchami to się nie ma co śmiać
Fakt, przyjmują mało wody, ale ile taki dzieciaczek siusia? Często, ale w małych ilościach
A pieluch i tak zużywać będziemy tony

Cicho coś u nas dzisiaj. Pewnie upały męczą Ale od jutra ma być znacznie chłodniej (20-25 stopni), tak więc czekam
A tymczasem kładę się spać, bom zmęczona
Dobrej nocki kochane
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 21:48   #1117
majka59
Raczkowanie

wanilaiaania2009-ja kupilam troche wiekszy stanik,tak mi siostra(juz wczesniej rodzaca)poradzila
Zuziczka-gratulacje klask i:
majka59 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 22:03   #1118
Ray
Zakorzenienie

hej

stanik polecam kupic po porodzie bo piersi mogs znacznie urosnac, i nie wiadomo jaki bedzie dobry, kupic lepiej jeden taki zwykly do szpitala i taki jak ja to nazywam "po domu" a inny zainwestowac po porodzie

ja sama bede tak kupowac bo wiem ze piersi moga znacznie urusnac badz nie a tego sie nie przewidzi

u nas spadl deszcz, ale do tej pory bylo goraco zdarzylam sie opalic
mala szaleje na podworku jak na wakacjach mamy

jej wy juz pieluchy kupujecie hehe

ja z takimi zakupami poczekam do 8 mc bo to w godzine kupie

gratuluje zdanych egzaminow

my w koncu pojedziemy nad morze w lipcu juz nie moge sie doczekac

dobra ide jesc truskawki bo przy mojej malej nawet czasu zjesc zbytnio nie mam
Stary 2010-06-12, 22:53   #1119
Eveliouses
Raczkowanie

Zuzka,a to spoko,bo ponoc są niedrogie i na początek całkiem fajne
a my siedzimy na tarasie na huśtawcxe i czekamy na deszcz,bo błyska się jak na dyskotece już od dobrej godzinki i mamy zamiar pobyć w deszczu troszkę razem...w trójeczkę,nie w czwóreczkę bo Czarosław czeka z nami na deszcz hihihihhi buzioook

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

a temp 24*C

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

teraz przy burzy,nieźle nie?

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 07:40   #1120
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

Zuziczka - gratuluję mówiłam, że będzie dobrze

ale burzysko wczoraj było... jeju jak łomotnęło 3 razy to nie wiedziałam co się dzieje... drugi raz w życiu bałam się burzy... ale i popadało trochę i tak juz fajnie było, a od rana patrzę znów ciepluchno się robi, ale i wietrzysko jest to lżej będzie

co do pieluch to ja jeszcze nie zakupiłam, ale słyszałam od znajomych, że i te z Lidla niegłupie są

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 08:07   #1121
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Ray - ja sie caly czas pilnuje z tym, zeby pieluchy itp kupic pod sam koniec, ale co ide do sklepu to nie moge sie powstrzymac... Na szczescie poki co kupuje ciuszki, przy okazji mam juz sterylizator i podgrzewacz do butelek

Uff, u nas znowu upal. Od samego rana, a wczoraj bylo juz tak milo... Niedlugo zmykam na egzamin.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 08:42   #1122
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Na szczescie poki co kupuje ciuszki, przy okazji mam juz sterylizator i podgrzewacz do butelek
a jaki podgrzewacz kupilas?
Jejku wy juz pieluchy kupujecie.... a ja mam tylko ubranka (i to nie wszytskie) i butelki. I koniec.... ;( chyba musze szybciej nadrobic to kupowanie.

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-13 o 08:48
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 09:34   #1123
aaneczka1984
Zadomowienie

Hej mamusie..ja juz po kościółku....
Na szczescie mi przeszedł już etap słabnięcia i moge spokjnie przestać całą msze....no prawie..bo przyszedł etap puchnięcia i bolących łydek...

Co do stanika do karmienia to mi piersi urosły z A do B i stanik B mialm podczas karmienia...tak że nie każdemu później jeszcze rosną...

Pieluszek narazie nie kupuje...ale Dada polecam..
Na innym forum dziewczyna testowała pieluchy na kocie
uczyła się zakładać, sprawdzała czy rzepy dobrze trzymają....
Wyobrazacie sobie kota ganiającego po domu w pampersie??:hahah a:

Ray..nie dziw sie że dziewczyny chcą juz wszystko kupować i mieć..dla większości z nas to pierwsza ciążą... Ja z Domikiem to jak zobaczyłam 2 kreseczki na teście już zaczełam ciuszki oglądać...chciałam jak najszybciej kompletować wyprawke i wogóle strasznie się nakręcałam...
Teraz większość rzeczy juz mam (Ty też) więc staram sie nie oglądac ciuszków żeby nie nakupowac czegoś niepotrzebnego....co juz mam...
Poprzeglądam za jakiś miesiąc ciuszki i jak coś bedzie potrzeba to dokupię...

U nas dziś przyjemny chłodek..ale noc to tragiczna była..koło 2 przeszła burza i dopiero wtedy temp w pokoju spadła poniżej 28 stopni
Spac nie mogłam, Domik tez nie spał......obudził sie koło 12 i taszcząc swoje dwa misie pod pachami przyszedł do naszego łóżka
Śmiesznie to wyglądalo...

Zmykam dziś ..jade do teściów na zbiór truskawek...
Tż oczywiscie mi zabrania zbierac, ale musze sie troche rozruszać bo czuje się jak 70-latnia babuszka.....:buni a:
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 09:42   #1124
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cześć dziewuszki

wy już pieluchy kupujecie wow Ja jeszcze nie wiem jakie mma ubranka bo wszytko jest u mojej mamy w Opocznie a my u siebie a Krakowie i w lipcu dopiero zobaczę co mam i co mam kupować. Wózek planuje na koniec września kupić .

Zuziaczek GRATULUJE

Ja się właśnie pakuje. Jadę na konferencję dziś do Zakopanego w środę wracam. A tak bardzo mi się nie chce że hohoh najchętniej bym to olała ale już zapłacone więc...

Wczoraj się wieczorem z TŻ ścięłam ale już wszytko wyjaśnione. Może dobrze że jadę ona ma dużo pracy mnie nie będzie zatęsknimy za sobą a za tydzień do Grecji
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 09:58   #1125
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Mamuśki nudzi mi się niemiłosiernie!
Czytam i czytam ale w końcu i od książki trzeba odpocząć. Przed komputerem za bardzo siedzieć nie lubię, od gotowania i sprzątania bolą mnie plecy więc też odpada ... A Tż ciągle w pracy ... Nie mam co ze sobą zrobić
Też mi się nudzi to znaczy mam pomysły co mogłabym porobić, ale niestety nie mam siły... Dzisiaj jednak temp. spadła do 20 stopni i wybieram się do Ikei upatrzeć już co mam konkretnie kupić (no i podliczyć dokładnie ile kasy... ) i do galerii popatrzeć na malutkie ubranka i może coś niecoś wydać... Poza tym widziałam dużo przecen na bluzeczki i tuniczki

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Gratuluje Jaka to była podyplomówka?
Zarządzanie zasobami ludzkimi

Cytat:
sie obronilam na piatke!
Gratulejszyn
Stary 2010-06-13, 10:09   #1126
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż... są my trzy :P haha
lipcowo- sierpniowe koleżanki już częściowo się rozpakowują ;D
Ja mam część torby spakowaną, a właściwie nierozpakowaną po moim pobycie w szpitalu
nio już bliżej niż dalej jak ja nie znoszę szpitali jako praca to ok ale pacjentem nie chciałabym być, jakoś będę musiała przeżyć te mam nadzięję tylko 3 dni

Cytat:
Evi- Dada jak na pieluchy to calkiem wypasione.
Wiesz sa fajne bajerki w stylu rzepy, i takie odjazdowe obrazki z żabkami, i material pierwsza klasa z falbanka po bokach. Co prawda dostepne tylko w kolorze bialym, ale za to ile rozmiarow! Nic tylko ubrac i sie lansowac na miescie
też słyszałam że Dada dobre ja na początek kupiłam 2 pampersa ( bo były w promocji, nie śmiać się ) jeszcze tylko dokupie 1, bo spodziewam się,że moja dzidzia drobniutka będzie.

Klarissa, Zuziczka zdolniachy :pij emy:

Ja wczoraj zahachyłam impreże plenerową u siebie w mieście, wróciłam o 2.30 sama byłam w szoku, że tyle wysiedziałam

Aneczka też czytałam o tym kocie jeszcze według jej testu wyszło, że Dada są dużo lepsze od tych rossmanowskich

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 10:12   #1127
cellaris
Rozeznanie

Hej dziewczyny u nas też już pogoda nieco znośniejsza. Pojawiły się gdzieniegdzie chmurki i jest troszkę chłodniej coś ok 24st.

Gratuluję wszystkim "obronionym" i szczerze podziwiam. Jejku kiedy to ja się broniłam,ze sto lat temu. ale ja tu z tych "starutkich" po 30-ce jestem

Widzę,ze temat pieluszek się rozwinął. No właśnie, ja się tak zastanawiam czy rzeczywiście tylko Pampersy są godne uwagi? Mam wrażenie jakby wszystkie matki używały tylko tych. Nie wiem, nie mam doświadczenia,ale moze są jakieś inne tańsze "zamienniki"? Może byśmy zrobiły jakąś sondę wśród znajomych dzieciatych dziewczyn? Piszecie,ze Dada i z Lidla są dobre (to są dwia różne rodzaje pieluch czy poprostu te lidlowe tak się nazywają?) Może coś jeszcze?

Co do "ćwiczeń" na kocie, mój tż się śmieje że jak uda mu się wykąpać naszą Figę to już na 100% nie będzie miał problemów z kompaniem dzidziola
Stary 2010-06-13, 10:19   #1128
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam w niedzielny poranek
U Nas znaczne ochłodzenie, teraz jest 15 stopni, mam nadzieję, że temp. wzrośnie co najmniej do 20.

Cytat:

sie obronilam na piatke!
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Zmykam dziś ..jade do teściów na zbiór truskawek...
Tż oczywiscie mi zabrania zbierac, ale musze sie troche rozruszać bo czuje się jak 70-latnia babuszka.....:buni a:
Tylko nie przesadź z tym ruchem oszczędzaj się troszkę

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Jadę na konferencję dziś do Zakopanego w środę wracam. A tak bardzo mi się nie chce że hohoh najchętniej bym to olała ale już zapłacone więc...
Miłego pobytu, wieczorkami pospacerujesz sobie po Zakopanym.

Jeśli chodzi o pieluchy to jeszcze nie kupowałam, ale słyszałam że te biedronkowe (Dada) i lidlowskie są dobre. Chyba na początek kupię po paczce tych i pampersów i się zobaczy.

Najwięcej negatywnych opinii nasłuchałam się o haggisach- podobno przeciekają bokiem.

---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:

Zarządzanie zasobami ludzkimi
O ja też to robiłam 2 lata temu

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 10:25   #1129
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Lenka*, bluzka fajna, choć, jak dla mnie, dziwna jest ta ...rozeta między piersiami. Tzn, będzie je rozdzielać i będą wyglądać jak wielkie rozlane placki Taka moje wizja
Mi się właśnie ta rozeta podoba No ale właśnie się zorientowałam że nie ma M w białym kolorze, muszę poczekać. Póki co kupię rybaczki i spódnicę na innych aukcjach Ale jak nie trafię w rozmiar...

Cytat:
Wygląda fajnie, ale teraz jest tyle przecen po sklepach że nie wiem czy opłaca się kupować na allegro bez mierzenia. Ja bym się chętnie wybrała gdzieś na zakupy nawet dzisiaj usiłowałam, ale musi być troszkę chłodniej inaczej nie dam rady... Może od przyszłego tygodnia temperatura trochę spadnie.
Wiem, że jest dużo przecen, jeszcze ze 2 tyg i będzie jeszcze więcej wyprzedaży.. Ale ja nie mogę za bardzo chodzić po sklepach, więc jestem zmuszona coś na allegro kupić. Nie wiem co będzie z zakupami dla maluszka, bo jednak wolałabym w sklepie.. TŻ mówi że sam wszystko kupi

waniliaania2009, dzięki za info, ja muszę chyba kupić spódnicę, bo na lato spodnie nie bardzo chyba.. No chyba że się skończą te upały, ale wczoraj to była tragedia.

Cytat:
sie obronilam na piatke! , troche mi pomogl Olek, bo kopal i sie niezle wyprezal. Kurcze,az mi glupio, bo sie nic nie uczylam... Lanie wody to ja mam we krwi i na szczescie wystarczylo.
Gratulacje!!
A eksperyment to niezły zrobiłaś

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Jejku wy juz pieluchy kupujecie.... a ja mam tylko ubranka (i to nie wszytskie) i butelki. I koniec.... ;( chyba musze szybciej nadrobic to kupowanie.
Ja tak samo.... mam 2 bodziaki, 1 spodenki, 1 skarpetki i 1 czapeczkę............

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zahachyłam impreże plenerową u siebie w mieście, wróciłam o 2.30 sama byłam w szoku, że tyle wysiedziałam
no nieźle ja o tej porze dawno spałam

Wiecie co, wreszcie mi się spodobał jakiś wózek Muszę go obejrzeć w sklepie
http://www.allegro.pl/item1075200816..._gratisow.html
kolor z kolekcji SERCA, może róż tylko nie wiem czy nie za słodki taki kolorek.
Jakie kolory wózków kupujecie? Interesuje mnie to z tego względu, że jak będę chciała kupić głęboki z możliwością przerobienia na spacerówkę, to raczej nie kupię ciemnego wózka (a tak zamierzałam)... Trzeba kupić taki, żeby się nie brudził zimą za mocno i jednocześnie żeby na wiosnę nie był za ciężki...
Stary 2010-06-13, 10:37   #1130
martucha84
Zakorzenienie

IlonaN2 sliczny

ycnan dobrze ze zdazylas

Zuziczka Klarissa GRATULUJE

ja tez oddalam prace wszystko jest dobrze - 30 obrona

a wogole bylismy wczoraj na zakupach
i moj wojtek zrobil awanture w sklepie w kasie pierszenstwa bo poszlismy do niej i oczywiscie wszyscy odwracali wzrok ze nas nie widza... no a ze byly to takie babki po 50 z malymi koszykami to mowie do wojtka ze spoko szybko pojdzie poczekamy... (wogole jak podchodzilam do tej kasy to jedna mnie malo nieprzewrocila zeby stanac przedemna... ehsss) no i stoimy w tej kasie bo mimo ze ekspedientka sie uwija to kobiety nie... az w pewnym momencie jedna wyciaga jakies 2 rachunki i karty i mowi ze z tej karty chce przelac pienniadze na ta karte a z tej to zaplacic to jej babka tlumaczy ze nie moze jej przelac z karty na karte moze jej zaplacic rachunek jednynie a ta ze pyta a w banku i moze i ze sie ztad nie ruszy pezyszedl kierownik kas i tez jej tlumaczy a ta niekumam oco chodzi i dalej swoje i sie wojtek wkurzyl i wykrzyczal ze to kasa pierszenstwa ze tu jest ciezarna temp 40 stopni itd i ze ma isc do banku sobie to wyjasnic itd.. i sie baba obrazila ale zebrala sie i poszla... ej myslalam ze zejde tam z goraca.. a co mnie najbardziej rozbawilo to wszyscy ktorzy byli za nami poparli wojtka ze tak ze to kasa ze powinnam byc bez kolejki i co to za nawyki itd... a pewnie jakbym podeszla po nich do kasy to dalej by odwracali wzrok...
Stary 2010-06-13, 10:38   #1131
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

co do wózka to nie poradzę na razie, bo sama już zgłupiałam... muszę się w końcu wybrać po sklepach i poogladać, popytać bo nie wiem...

laseczki a co sądzicie o tej bluzce... bo muszę coś kupić a w sklepach za bardzo nic dla siebie nie znalazłam..
http://www.allegro.pl/item1077771291...l_40_nife.html[COLOR="Silver"]

Czas zacząć nowe, lepsze życie...

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2010-06-13 o 10:41
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 10:54   #1132
aaneczka1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Widzę,ze temat pieluszek się rozwinął. No właśnie, ja się tak zastanawiam czy rzeczywiście tylko Pampersy są godne uwagi? Mam wrażenie jakby wszystkie matki używały tylko tych. Nie wiem, nie mam doświadczenia,ale moze są jakieś inne tańsze "zamienniki"? Może byśmy zrobiły jakąś sondę wśród znajomych dzieciatych dziewczyn? Piszecie,ze Dada i z Lidla są dobre (to są dwia różne rodzaje pieluch czy poprostu te lidlowe tak się nazywają?) Może coś jeszcze?

Co do "ćwiczeń" na kocie, mój tż się śmieje że jak uda mu się wykąpać naszą Figę to już na 100% nie będzie miał problemów z kompaniem dzidziola
No to sie wypowiem

pampers (te niebieskie i newborn)..
-plus super chłonne, mieciutkie fainiutkie
-minus...mi nie odpowiadał zapach tego paska rumiankowego, a w połączeniu z zapachem kupki to juz całkiem bleee...

pampers premium
-rewelacja..pieluszka idealna
-minus..drooooogie

pampers (te w żółtych paczkach.chyba sleap& play)
-plus ..miękkie, cieniutkie
-minus, brak elastycznych oczków..wogóle całe mało elastyczne

happy
-plus..w miare tanie
-minus..elastyczny pasek mają tylko z tyłu, boczki nie są elastyczne, no i nam przeciekały po nocce

haggisy
--plus..elastyczne boczki, miękkie, dość chłonne,
-minus..te boczki do przyklejania są troche twardawe i szorstkie..Domik zawsze miał otarcia po nich...dlatego polecam dla mniej pulchnych dzieciaczków, bo Domis ma duzy brzuszek i Go uwierały

dada
-plus..tanie, chłonne , miękkie, elast boczki
-minus..yyyy..chyba brak

rossmanowskie babydream
-plus. cieniutkie i mięciutkie jak pampersy, tanie , elastyczne boczki
-minus...Domis miał często wilgotną dupcie w nich..czyli mała chłoność

innych nie używałam...
a nie polecam pieluszek z TESCO!!!!
To taka zwykła cerata z wacikiem w kroczu

Edytowane przez aaneczka1984
Czas edycji: 2010-06-13 o 11:35
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 11:08   #1133
angelikaw
Zakorzenienie

cześć dziewczyny, melduję, że wróciłam komputer naprawiony... teraz idę nadrabiać... a jest co.. całe 11 stron!!!
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 11:30   #1134
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Tzn. Sterylizator i podgrzewacz kupilam uzywane po znajomej kolezanki
Podgrzewacz babyono, dokladnie ten model http://www.allegro.pl/item1042382469...ka_gratis.html
I ten sterylizator, niestety bez tego gornego koszyczka na smoczki http://www.allegro.pl/item1062504691...pa_zestaw.html

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Ray..nie dziw sie że dziewczyny chcą juz wszystko kupować i mieć..dla większości z nas to pierwsza ciążą... Ja z Domikiem to jak zobaczyłam 2 kreseczki na teście już zaczełam ciuszki oglądać...chciałam jak najszybciej kompletować wyprawke i wogóle strasznie się nakręcałam...
Teraz większość rzeczy juz mam (Ty też) więc staram sie nie oglądac ciuszków żeby nie nakupowac czegoś niepotrzebnego....co juz mam...
Poprzeglądam za jakiś miesiąc ciuszki i jak coś bedzie potrzeba to dokupię...
Oj tak.. Zgadzam sie. Ja tak samo po zobaczeniu 2 kresek chcialam kupowac. A przed skonczeniem 10 tygodnia juz mialam upatrzona posciel, ciuszki, a nawet zabawki
Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
My sie poki co nastawiamy na Huggies i byc moze Pampers. Na poczatek kupimy po 1 paczce z obu firm i zobaczymy co dla naszego dziecka bedzie najlepsze. Bo nie ma co sie oszukiwac, kazdy niemowlak jest inny. Jednego beda obcierac, dla drugiego beda w sam raz. Kazdy musi po sobie zobaczyc
Stary 2010-06-13, 11:37   #1135
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Ja na pewno będę chować brzuszek pod bluzeczkami, a na ciałko kupie jakiś filtr 20 (z serii dla dzieci)
Cytat:
ja generalnie używam kremów z filtrem 30 albo 50 od kiedy tylko słoneczko mocniej przygrzewa... w sumie takie faktory to dzieci używają..
zamówiłam sobie mleczko SPF15 z Avonu. A brzuszek i tak chowam pod bluzką... Ale np. do basenu nie wskoczę przecież w bluzce...

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Dziękuję bardzo za wszystkie kciuki jesteście kochane
Obroniłam się na 5 i mam już wakacje nadrobię wszystko jutro, bo dopiero wróciłam w Wro i idę zaraz gdzieś ucztować
GRATULACJE!!!

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
elenka1 po raz kolejny wiem, co czujesz. Co rano staję przed szafą i próbuje się w coś wcisnąć. Na szczęście jestem na zwolnieniu w domu, więc i tak na wpół naga chodzę, ale jak już muszę gdzieś wyjśc, to masakra.

Czuję się jak wieloryb.
ja też "wyrosłam" z wielu ubrań, które miały być na dłużej... m.in.z sukienek odcinanych pod biustem (są opięte na brzuszku) i ze spodenek krótkich... Czas na zakupy ;/

Cytat:
Mam pytanko do mamus świeżo po usg..czy wasze dzieciaczki juz się przekręciły do pozycji nietoperza??
W sumie to nie mam pojęcia kiedy dziecko sie ma przekrecic
kończę 26 tc i dziecko nadal wierzga nóżkami po moim pęcherzu, czyli jeszcze nie...

Cytat:
będzie dziewczynka imie juz wybrane - LIDIA (prosze wpisać na liste)
tak jak chciałam, tak sie spełniło... zdrowa, o tydzień większa... no i taka grzeczna była...
Gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Wiesz, ja np się zastanawiałam czy nie jestem za stara (pierwsze dziecko- 30 na karku)- moja mama w tym wieku miała już 3 odchowanych dzieci
Ja zawsze marzyłam, by być młodą mamusią.. Życie jednak chciało inaczej... w listopadzie kończę 28 lat i to moje pierwsze dziecko... Niektóre moje koleżanki z klasy mają już nawet dwójkę maluchów (najstarsze ma 9 lat)... Troszkę zazdroszczę im odchowanych pociech...

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Pomi nie pomogę Ci bo mam to samo . I sama nie wiem co robić jak spać żeby było ok. a miedzy nami jest miesiąc różnicy i jak j będę wyglądać i się czuć za miesiąc
ja też mam problem z odpowiednią pozycją snu. Ale śpię głownie na boku...
Stary 2010-06-13, 11:42   #1136
martucha84
Zakorzenienie

MisQa fajna

aaneczka1984 dzieki za opis

xxSHINeexx my zrobimy tak samo - kupimy po 1 paczce i zobaczymy ktore beda najlepsze..
Stary 2010-06-13, 12:09   #1137
Astorianka
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny

Ycnan - faktycznie miałaś przygody z tą pracą. Fajnie, że się udało Przynajmniej będziesz miała spokój z obroną jesienią, bo wtedy będą ważniejsze rzeczy

Klarissa, Zuziczka - GRATULACJE!!!! klaski:

A ja wczoraj bawiłam się na weselu znajomych męża. Fajnie było, nawet jeżeli nikogo nie znałam. Początkowo mieliśmy iść tylko do kościoła (bo mój mąż się podziębił, a przeziębiony facet to gorsze niż ...) Marudził, ale jak poszliśmy. Potem przekabaciłam go, ze na początku wesela to powinniśmy być, najwyżej się zwiniemy. No i tak się rozbawił, ze o przeziębieniu, alergii, kichaniu itd zapomniał. Bawiliśmy się prawie do 2 w nocy. Nawet zatańczyłam kilka razy Weszłam też w kieckę, którą kupowałam w styczniu, oczywiście brzuch wtedy nie był przewidziany, a wczoraj wyglądał słodko. Jedzonko pyszne, były super drinki robione przez profesjonalistów (niestety nie dla mnie te najukochańsze ), zatem dostawałam magiczne drinki bezalkoholowe, był super tort i naprawdę było genialnie. Cieszę się, że wyszliśmy do ludzi. Rok temu, po śmierci mojego brata zupełnie się odcięłam od wszystkiego. A wczoraj poczułam wolność i niesamowitą radość. bejbiakowi też się podobało, bo od czasu do czasu dostawałam małego kopa...

Jak u was pogoda? Bo u mnie zrobiło się pochmurnie i chłodno...buuuuu...

Dzisiaj odpoczywam sobie
Astorianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 12:21   #1138
Majka232
Zakorzenienie

Cześć

Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia dot. żony mojego kuzyna. Można na Was liczyć

Klarrisa, Zuziczka - gratulacje!

Dziś w końcu można odpocząć od upałów, jest wiatr i ok.22 stopni, więc rześko Zaraz wychodzimy na spotkanie ze znajomymi, później jakiś obiadek i tak jakoś niedziela zleci

Wszyscy mi mówią, że mam mały brzuszek jak na 6 m-c (23t2d) i zaczęłam się tym martwić, czy wszystko ok, czy macica się odpowiednio powiększa (mam małą macicę) i jest odpowiednia ilość wód płodowych, czy dzidzia rośnie tak jak trzeba itd. Kurcze, regularnie, co jakiś czas muszę sobie nabrać czegoś do głowy i się trochę pomartwić.

Wczoraj po raz pierwszy użyłam samoopalacza i efekt jest całkiem całkiem, ciut nierównomiernie, ale jak na pierwszy raz z tym kosmetykiem - ok jutro nałożę go znów i wszystko barzdiej się wyrówna. Kupiłam samoopalacz w rossmannowski za ok.9 zł (aktualnie w promocji)

Życzę Wam udanej niedzieli!
Stary 2010-06-13, 12:23   #1139
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Od 6mca to raczej 74, ale to różnie wypada
Normalnie jest niby 0-2m-ce -56
0-3 m-ce 62
3-6 m-cy 68

etc, ale różnie wypada
właśnie, bardzo różnie... Synek mojej kolezanki ma dopiero 6 tygodni, urodził się z dł. 56cm, a teraz nosi już ubranka 62, lada moment wskoczy w rozmiar 68.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Eh, i zapomniałam napisać/się pochwalić:
W końcu, moja praca magisterska została zaakceptowana Mogę drukować ^^
Ulżyło mi
super

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Przedstawiam Wam moje brzusio (21,5 tc), to jego internetowa
premiera

Czy Wy też macie taką sieć widocznych żyłek na brzuszku, szczególnie po bokach?
Ładny
tak, też mam te żyłki. Na bokach brzuszka i na piersiach.
To chyba normalne

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
a ja pragnę ogłosić, że po dzisiejszej wizycie na USG okazało się, że nasza dziewczynka zamieniła się w chłopca
ale numer

---------
dziewczyny, wszystkie macie śliczne brzuszki
---------
wcięło mi część cytatów ;/
Stary 2010-06-13, 12:37   #1140
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
właśnie, bardzo różnie... Synek mojej kolezanki ma dopiero 6 tygodni, urodził się z dł. 56cm, a teraz nosi już ubranka 62, lada moment wskoczy w rozmiar 68.
My wiekszosc ubranek kupilismy 62 i 68, ale w obawie, ze synek moze sie maly urodzic to mamy kilka 56.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości