|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
ale slicznotka!
![]() ![]() Super,ze szybko dochodzisz do siebie. ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja nadal intensywnie poszukuje wozka. Z listy skreslilam juz xlandery z 2010, mutsy z wielkimi kolami no i wczoraj odpadl tez quinny speedi, pojezdzilam nim troche po sklepie jest fajny ale jak dla mnie za duzy. Dumam dalej ![]() na celowniku mura i buzz Ja wierze w cuda i smaruje sie nadal 2 razy dziennie, czasami nawet 3. Mustela w duopacku jest bardzo wydajna... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1262 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myśląc o problemach sama je na siebie sprowadzisz. Skoro wszędzie i każdy mówi, że z pewnością rozpoznamy rozpoczynający się poród to tak musi być. I nie ma co myśleć, że każdy ból, skurcz, strzyknięcie to rozpoczynająca się akcja. Czop może odejść na 2 tygodnie nawet przed terminem porodu a i jak widzę z praktyki majówek i to niekoniecznie. Spokojnie możesz się kąpać w wannie, nie wariuj. Co innego jakbyś chciała pływać w miejskiej rzece. Nie czytaj już żadnych historii porodowych bo tylko się niepotrzebnie będziesz nakręcać. Sugerujesz się kilkoma a jak przeczytasz ich jeszcze ze 20 to wylądujesz w wariatkowie bo nawet poranne kichnięcie będzie ci się wydawało podejrzane.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1264 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1265 |
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie
![]() U mnie dziś na obiadek - pieczone udziki kurczaka, młoda żółta fasolka, mizeria i ziemniaczki. Dziś się lenimy w domku a wieczorkiem na SR. ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- AAA dziś kończymy pełny 32tc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1266 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Zjadłam przed chwilą zupę cebulową ze szczypiorkiem i grzankami czosnkowymi. Słona jak diabeł mi wyszła ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1267 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1268 | |
Zadomowienie
|
Cześć!
Dopiero wstałam i szamam śniadanko ![]() Cytat:
![]() Agravko - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ![]() Aniaa - Siala ma rację, trzeba troszkę wyluzować ![]()
![]() |
#1269 |
Wtajemniczenie
|
Zerknijcie jakie fajne staniki do karmienia http://www.melissa.com.pl/kolekcja/w...?pokaz=karmnik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1270 |
Raczkowanie
|
aniaa nie wiem czy Cie pociesze ,ale ostatnio urodzila moja kolezanka ,ktorej (bezbarwny) czop odszedl na 4 tyg. przed porodem (porod w 39tc). Takze nie martw sie i odstresuj ,zrelaksuj mam nadzieje ,ze skurcze mina.
![]() |
#1271 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() dawaj dawaj Siala - czekam na niego ![]() Ps. sasiedzi maja syna, kurcze tylko on jakis taki malochetny do spacerow z psem ![]() z reszta nie wiem czy dalabym moja sunie takiemu szkrabowi.. ona wiecej wazy od niego hehehe poza tym to taka moja 'coreczka' mamuni rozpieszczona ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() oby tak do konca zostalo... ![]() Gratulacje! Samych takich szczesliwych rocznic ![]() My za ponad 2 miesiace bedziemy mieli swoja pierwsza rocznice ![]() Cytat:
![]() jest superkowy i spacerowke ma rewelacyjną - spokojnie bede moga w niej nawet male dzidzi wozic - bo akurat nas zima czeka przesiadka z glebokiego na spacerowy.. ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
![]() ja sie zdecydowalam na taki: http://www.allegro.pl/item1062912129...ream_75_e.html podoba mi sie jeszcze kilka innych od tego sprzedajacego - kupowala moze ktoraś z Was cos u niego? Ciekawa jestem jak z jakością i z rzeczywistym rozmiarem... troche strach bez mierzenia kupować, ale u mnie w mieście same 'flaczki' a ja chcę coś lepszego, zeby mi cyce po karmieniu do pasa nie zwisaly :P
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a jesli chodzi o szybki porod to ja bym wolala miec szybki i sie az tak bardzo nie nameczyc zeby pozniej miec sile zeby sie zajac dzidzia niz ledwo zyc pozniej tak jak moja mama lezala ze mna 6 dni ze skurczami i dopiero na szosty dzien mnie urodzila brat mi wlansie przywiozl czeresnie ale polozna mi powiedziala zebym ostroznie je jadla bo mam miec diete lekka a to pestkowe i moze wzdymac ale cos tam sobie poskubie ![]() aa i moja ginka ma dyzur nic nie mowila o wyjsciu do domu jedynie o tym ze dobrze ze jestem pod stala kontrola i ze leki ktore dostaje moga wywolywac sennosc i powiem wam ze spie jak szalona wczoraj pol dnia z malymi przerwami przespalam a wieczorem znowu bez problemu usnelam i dzisiaj to samo ale polozna mowi ze to dobrze zebym spala raz ze oslabiony organizm bo jeszcze antybiotyk dostaje a dwa ze jak sie maly urodzi to juz nie pospie a dzisiaj sie nasmialam z babci umowilam sie z nia ze przyjdzie rano do szpitala i pojdziemy razem do kaplicy szpitalnej na msze bo mi truje od jakiegos czasu zebym sie wyspowiadala itd przed porodem no i ledwo mnie polozna obudzila odwrocilam sie tylem do drzwi a tu ktos wchodzi i slysze glos babci co nie chce ci sie wstac? ja taka zdziwiona patrze mowie ze chce ale sie umowilysmy na 7 a tu jeszcze 6 nie ma bo budzik na 6.20 ustawilam i ta sie spiera ze jest juz 7 patrze u siebie na zegarek i zglupialam za chwile na jej spojrzalam no i okazalo sie ze babci sie pomylilo i przyszla o godzine za szybko a jak by bylo malo to sie okazalo ze kaplica zamknieta i mszy nie bedzie aniaa nie mysl tak intensywnie bo szkodzisz sobie i maluszkowi jak ty masz zle samopoczucie to maly tez raczej ma kiepskie ja znowu swoimi myslami jestem na etapie czy bede dobra mama co bedzie gdy nie bede miala sily cos zrobic itp
![]() |
#1273 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Dziewczyny mam do Was pytanie, jak jeśli chodzi o proporcje rozcieńczacie spirytus 96% do pępuszka 2:1 - wtedy wychodzi spirytus 63% a znowu 3:1 wychodzi 71 % więc jak myślicie lepiej rozcieńczyć? Przy Martynie kazali mi w szpitalu przemywać tylko pępuszek fioletem i tak też robiłam, tylko że brudził pieluchy i ubranka więc teraz nie chcę.Z tego co słyszałam to u nas na SR ( koleżanka mi mówiła) polecają rozcieńczyć 2:1.Jak Wy robicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
ja na kupno stanika przez internet sie raczej nie zdecyduje z doswiadczenia wiem ze piersi w kazdym staniku inaczej sie ukladaja a nawet jesli rozmiar mi przypasi to boje sie beda sie nie tak ukladaly
#1275 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() wpadłam na chwilkę sprawdzić czy przypadkiem, któraś nie urodziła ![]() Mamy spokojny weekend ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
jusdan mi pani w aptece powiedziala zebym rozcieczyla w ten sposob 7 miarek spirytusu i 3 miarki wody za miarke moze ci posluzyc co tylko chcesz
#1277 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wyglada szczegolnie, a za takie pieniadze wypadaloby zeby wozek nie wygladal jak zwyklak. Do tego te wielkie kola...jakos nie moj typ. Mura robi wrazenie ![]() ![]() Mam na oku buzza 4, uzywanego tylko przez 6 mies. Stelaz, siedziska, daszek, spiworek, folia, pompka wszystko zadbane i zupelnie niezniszczone tak jakby ktos dwa razy tym wozkiem jechal. Z dwoma siedziskami, od 6mies do 18 i drugie xl powyzej 18 miesiaca za 1000 zl. Za nowy z tymi akcesoriami i w tym kolorze trzeba zaplacic 1700. Na wiosne to mniejsze bedzie juz idealne ![]() myslicie, ze to dobra cena? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1281 |
Wtajemniczenie
|
Jusdan gdzie dorwałaś takie staniki???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1282 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1283 |
Wtajemniczenie
|
oooj to mi nie po drodze, siedzę tylko na du.. i puchnę. Mój mąż codzień chodzi remontowac mieszkanko a ja kwitnę.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurcze właśnie miałam cię pytać jak tam przeprowadzka?? Kiedy planujecie sie przenieść no i gdzie dokładniej, jeśli można spytać, fajnie gdyby gdzieś blisko mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1285 |
Wtajemniczenie
|
kurcze rozpakowane mamuski cos sie nie odzywaja,a szkoda, bo ciekawa jestem co tam u nich.
ide robic obiadek a potem napije sie frappe no i musze sie wyszykowac na wieczor z mezem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1287 |
Zakorzenienie
|
a ja sie wzruszylam pisalam ostatnio z przyjaciolka (byla moja swiadkowa) i biora slub 24 lipca i okazalo sie ze 3 kolezanki z poznania ze studiow (tam tez ona aktualnie mieszka) zafundowaly jej mega niespodzianke przyszly do niej zawiazaly jej oczy spakowaly ja zawiozly na lotnisko i w taki sposob we cztery wyladowaly w barcelonie byly tam niecale 2 dni ale to byl taki przedwstepny wypad panienski caly czas sie bawily
![]() ![]()
![]() |
#1288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie miałam takich ud ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1289 | |
Wtajemniczenie
|
pilotko, ja wlasnie bardzo bym chciala ochrzcic jak najmniejsze dziecko. Myslalam nawet o tym zeby ochrzcic miesieczne, ale w koncu chyba chrzest zrobimy jakos we wrzesniu, bo bratowi TZ w sierpniu ma rodzic sie dziecko a chcemy zeby byl chrzestnym, wiec musimy sie do niego troszke dostosowac
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- hd a Ty nie mieszkasz przypadkiem na woli? bylam niedawno w sklepie i stala przede mna w kolejce taka dziewczyna łudząco podobna do Ciebie, czy to mozliwe? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1290 |
Zadomowienie
|
Ja też wcześnie chrzciłam, mała urodziła się 1.11 a chrzciny miała 21.11, czyli 20 dni miała , teraz też chcę szybko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.