Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-13, 12:51   #1141
angelikaw
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009 Pokaż wiadomość
Zauwazylam tez ze na internecie sa rozne kalkulatory ciazy wg tego http://ciazaporod.pl/kalkulator_tygodnia_ciazy.html jestem w 26 tygodniu, a wg tego http://parenting.pl/kalkulator-ciazy-porodu.html w 23 tyg. Jak wy liczycie wiec?
ja liczę wg OM (czyli wg tego pierwszego). Dziś jestem w25t5d, wiec w 26tygodniu ciąży.

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
sie obronilam na piatke! , troche mi pomogl Olek, bo kopal i sie niezle wyprezal. Kurcze,az mi glupio, bo sie nic nie uczylam... Lanie wody to ja mam we krwi i na szczescie wystarczylo.
Gratulacje!

Cytat:
a jaki podgrzewacz kupilas?
Jejku wy juz pieluchy kupujecie.... a ja mam tylko ubranka (i to nie wszytskie) i butelki. I koniec.... ;( chyba musze szybciej nadrobic to kupowanie.
ja nawet ubranek za bardzo nie mam.. nie licząc 7 szt. bodziaków (z czego 6 szt. na rozmiar 62), 1 pajacyka, 1 czapeczki, 3 par skarpetek i kilku sztuk ubranek po bracie... i kocyka oraz małej butelki. Czas wybrać się na zakupy, bo z takim tempem, to mnie zima zastanie ;/

aaneczka1984 - dzięki za opinię nt. pieluszek różnych firm

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Wszyscy mi mówią, że mam mały brzuszek jak na 6 m-c (23t2d) i zaczęłam się tym martwić, czy wszystko ok, czy macica się odpowiednio powiększa (mam małą macicę) i jest odpowiednia ilość wód płodowych, czy dzidzia rośnie tak jak trzeba itd. Kurcze, regularnie, co jakiś czas muszę sobie nabrać czegoś do głowy i się trochę pomartwić.
ja też ciągle słyszę, ze mam malutki brzuszek, jak na koniec 6 m-ca. Ale nie przejmuję się tym, bo najważniejsze, ze z dzieckiem wszystko ok, a ciąża rozwija się prawidłowo.

--------
stopy mnie bolą, zwłaszcza pięty... Ostatnio czułam się tak po 2dniowym weselu siostry... chyba odparzyłam sobie japonkami ;/ Jedynie chodzenie na boso lub w skórzanych klapkach nie sprawia mi aż tak wielkiego bólu ;/

na szczęście dziś już chłodniej... jest czym oddychać.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenka* Pokaż wiadomość
Wiecie co, wreszcie mi się spodobał jakiś wózek Muszę go obejrzeć w sklepie
http://www.allegro.pl/item1075200816..._gratisow.html
kolor z kolekcji SERCA, może róż tylko nie wiem czy nie za słodki taki kolorek.
Jakie kolory wózków kupujecie? Interesuje mnie to z tego względu, że jak będę chciała kupić głęboki z możliwością przerobienia na spacerówkę, to raczej nie kupię ciemnego wózka (a tak zamierzałam)... Trzeba kupić taki, żeby się nie brudził zimą za mocno i jednocześnie żeby na wiosnę nie był za ciężki...
my chcemy ten wózek, ale beżowy. I nie daj sobie wmówić, że adapter, folia i torba są jakimiś gratisami. One należą do zestawu
Tu masz te same wózki na stronie producenta
http://www.tako.net.pl/index.php?act...arch_pk&kat=69

Opis: ZESTAW ZAWIERA:
RAMA Z KOŁAMI

GONDOLA - POKROWIEC - BUDKA Z DASZKIEM

SPACERÓWKA - POKROWIEC - BUDKA Z DASZKIEM

FOTELIK - ADAPTER - POKROWIEC - MOSKITIERA

FOLIA PRZECIWDESZCZOWA

TORBA I KOSZ NA ZAKUPY

GWARANCJA 24 MIESIĄCE
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 13:38   #1142
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
O ja też to robiłam 2 lata temu
Ja się zastanawiam czy do czegokolwiek się przyda Ale to temat na "później" po urlopie macierzyńskim

Cytat:
Wiem, że jest dużo przecen, jeszcze ze 2 tyg i będzie jeszcze więcej wyprzedaży.. Ale ja nie mogę za bardzo chodzić po sklepach, więc jestem zmuszona coś na allegro kupić. Nie wiem co będzie z zakupami dla maluszka, bo jednak wolałabym w sklepie.. TŻ mówi że sam wszystko kupi
No jak nie możesz chodzić to zmienia postać rzeczy.

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
Zuziczka Klarissa GRATULUJE
Dziękuję

Cytat:
a wogole bylismy wczoraj na zakupach
i moj wojtek zrobil awanture w sklepie w kasie pierszenstwa bo poszlismy do niej i oczywiscie wszyscy odwracali wzrok ze nas nie widza... no a ze byly to takie babki po 50 z malymi koszykami to mowie do wojtka ze spoko szybko pojdzie poczekamy... (wogole jak podchodzilam do tej kasy to jedna mnie malo nieprzewrocila zeby stanac przedemna... ehsss) no i stoimy w tej kasie bo mimo ze ekspedientka sie uwija to kobiety nie... az w pewnym momencie jedna wyciaga jakies 2 rachunki i karty i mowi ze z tej karty chce przelac pienniadze na ta karte a z tej to zaplacic to jej babka tlumaczy ze nie moze jej przelac z karty na karte moze jej zaplacic rachunek jednynie a ta ze pyta a w banku i moze i ze sie ztad nie ruszy pezyszedl kierownik kas i tez jej tlumaczy a ta niekumam oco chodzi i dalej swoje i sie wojtek wkurzyl i wykrzyczal ze to kasa pierszenstwa ze tu jest ciezarna temp 40 stopni itd i ze ma isc do banku sobie to wyjasnic itd.. i sie baba obrazila ale zebrala sie i poszla... ej myslalam ze zejde tam z goraca.. a co mnie najbardziej rozbawilo to wszyscy ktorzy byli za nami poparli wojtka ze tak ze to kasa ze powinnam byc bez kolejki i co to za nawyki itd... a pewnie jakbym podeszla po nich do kasy to dalej by odwracali wzrok...
Bardzo dobrze zrobił. Nie wiem dlaczego, ale najgorsze dla kobiet w ciąży są stare baby, czasem to mam wrażenie, że żal im tyłek ściska, że one już nie mogą...

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Klarissa, Zuziczka - GRATULACJE!!!! klaski:
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Klarrisa, Zuziczka - gratulacje!
Dzięki, dzięki

A ja pojechałam do Ikei , kupiałam dla małej takie pielusie, zawsze mi się podobały: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90131515

Ale w ogóle to miałam przykrą przygodę - zapomniałam części zakupów, na szczęście jak zadzwoniłam do sklepu to okazało się, że zakupy się znalazły i czekają aż je odbiorę. I tu jest problem drugi. bo nie mam jak ich odebrać, ale coś się wymyśli..

Od kilku dni (może 3-4) mam tak, że jak chwilę pochodzę to potwornie boli mnie w kroczu (nie wiem, to chyba jest spojenie łonowe). Macie tak? Zaczynam się martwić, cały czas czuję dziecko bardzo nisko, biodra mi się rozłażą i boję się, żeby się nasza córcia nie chciała za wcześnie na świat wypchać bo co ja wtedy zrobię?
Jak siedzę albo leżę to jest ok, ale jak chodzę albo stoję to czuję się tak, jakby mi to dziecko miało dosłownie wypaść... Nie wiem czy zrobiła się taka ciężka czy problem jest w czymś innym, już się nie mogę doczekać wtorkowej wizyty...
Stary 2010-06-13, 14:14   #1143
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Martucha84... ludzie sa naprawde beznadziejni, wspolczuje wystania się przy kasach, mialam podobna sytuacja niedawno. Kasa pierwszeństwa- cafrefour expres - jak byk napisane nad kasa "pierszenstwo dla inwalidow i kobiet w ciaży" a w kolejce do kasy, same żule z tanim piwem. Ja bylam z meżem i mielismy tylko chleb i masło, wiec stanełam w kolejce ale oczywiscie jakbym sie przezroczysta zrobiła wiec sie wkurzyłam koszyk nad glowe i przeszłam na poczatek kolejki. A jeden z ty żuli do mnie "ale prosze Pani kolejka jest", wiec mu wypalilam "ale prosze Pana prosze czytac napis nad kasa, a ja jestem w ciąży" normalnie, taki agresor mi sie wtedy załaczył, ze bardzo sie powstrzymywalam, zeby dziada nie rąbnac tym koszykiem...

Klarissa i Zuziczka...

A ja od dzis na całe dwa tygodnie zostałam słomiana wdową małż pojechał na kurs do Szczecina....

A to My

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-06-13 o 14:21
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 14:20   #1144
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Martucha84... ludzie sa naprawde beznadziejni, wspolczuje wystania się przy kasach, mialam podobna sytuacja niedawno. Kasa pierwszeństwa- cafrefour expres - jak byk napisane nad kasa "pierszenstwo dla inwalidow i kobiet w ciaży" a w kolejce do kasy, same żule z tanim piwem. Ja bylam z meżem i mielismy tylko chleb i masło, wiec stanełam w kolejce ale oczywiscie jakbym sie przezroczysta zrobiła wiec sie wkurzyłam koszyk nad glowe i przeszłam na poczatek kolejki. A jeden z ty żuli do mnie "ale prosze Pani kolejka jest", wiec mu wypalilam "ale prosze Pana prosze czytac napis nad kasa, a ja jestem w ciąży" normalnie, taki agresor mi sie wtedy załaczył, ze bardzo sie powstrzymywalam, zeby dziada nie rąbnac tym koszykiem...
No i tak sie powinno robic. Nie trzeba czekac na reakcje ludzi, bo i po co?
Poza tym duza czesc z nich nawet nie zwraca uwagi na to, ze to kasa z pierszenstwem ani na brzuch. Musimy domagac sie wlasnych praw, a nie czekac az inni nas przepuszcza.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 14:31   #1145
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Widzę,ze temat pieluszek się rozwinął. No właśnie, ja się tak zastanawiam czy rzeczywiście tylko Pampersy są godne uwagi? Mam wrażenie jakby wszystkie matki używały tylko tych. Nie wiem, nie mam doświadczenia,ale moze są jakieś inne tańsze "zamienniki"? Może byśmy zrobiły jakąś sondę wśród znajomych dzieciatych dziewczyn? Piszecie,ze Dada i z Lidla są dobre (to są dwia różne rodzaje pieluch czy poprostu te lidlowe tak się nazywają?) Może coś jeszcze?
mi kazdy poleca PAMPERSY i Hagisy. Ale na forum wiele osob mowi o tych z Biedronki DADA. Ja bede uzywac i drozszych i tanszych, bo Pampersy to ceny zabujcze, a takiemu maluszkowi to ciagle trzeba je zmieniac. Mysle wiec ze trzeba tez tansze wyprobowac.
Moja kuzynka np mi powiedzila ze ona do biedronki chodzi po jakies nawilzajace chusteczki- podobno bardzo dobre, u niej na dwojce dzieci sie sprawdzily.

Lenka*- mi sie wozki podobaly zawsz czarne, lub czarne i w kolka np lub jakies wzorki. Ale zdecydowalam sie na x-lander a z tamtejszych kolorow podoba mi sie tylko czerwony i niebieski,wiec chyba na czerwony sie zdecyduje. Napewno nie oplaca sie kupowac jasnych kolorkow bo moga sie brudzic.

Co do spodniczek to ja kupilam dwie http://moda.allegro.pl/item106854023...ka_gratis.html bardzo wygodne polecam

MisQa- fajna ta bluzeczka

Edytowane przez waniliaania2009
Czas edycji: 2010-06-13 o 14:40
waniliaania2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 15:21   #1146
szokoladka74
Raczkowanie

Zuziczka Klarissa Gratuluję i ja
Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Od kilku dni (może 3-4) mam tak, że jak chwilę pochodzę to potwornie boli mnie w kroczu (nie wiem, to chyba jest spojenie łonowe). Macie tak? Zaczynam się martwić, cały czas czuję dziecko bardzo nisko, biodra mi się rozłażą i boję się, żeby się nasza córcia nie chciała za wcześnie na świat wypchać bo co ja wtedy zrobię?
Jak siedzę albo leżę to jest ok, ale jak chodzę albo stoję to czuję się tak, jakby mi to dziecko miało dosłownie wypaść... Nie wiem czy zrobiła się taka ciężka czy problem jest w czymś innym, już się nie mogę doczekać wtorkowej wizyty...
Też tak mam. Boli mnie krocze, ale to od ciężaru dziecka, które rozycha nieco kości. Na leżeąco mi przechodzi. Ale wizje pododu wcześniaka też mnie prześladują
Nic się nie martw (chyba,że są jakieś inne objawy to pruj do lekarza)

O pieluchach- Polecam Dada i do nich chusteczki z Biedronki nawilżane. Ładny zapach i grube ( kupa nie przesiąka na rękę przy myciu )
a Pampers Newborn tylko biorę jedną paczkę do szpitala, bo moje dzieci to alergicy, a te nigdy mnie nie zawiodły pod tym względem i na prawdę dużo kupki potrafią wchłonąć, bez odparzania pupci.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59yhdgemrlojvrp.png
szokoladka74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 15:38   #1147
Klarissa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Zuziczka Klarissa Gratuluję i ja

Też tak mam. Boli mnie krocze, ale to od ciężaru dziecka, które rozycha nieco kości. Na leżeąco mi przechodzi. Ale wizje pododu wcześniaka też mnie prześladują
Nic się nie martw (chyba,że są jakieś inne objawy to pruj do lekarza)

O pieluchach- Polecam Dada i do nich chusteczki z Biedronki nawilżane. Ładny zapach i grube ( kupa nie przesiąka na rękę przy myciu )
a Pampers Newborn tylko biorę jedną paczkę do szpitala, bo moje dzieci to alergicy, a te nigdy mnie nie zawiodły pod tym względem i na prawdę dużo kupki potrafią wchłonąć, bez odparzania pupci.
Jest dokładnie tak jak piszesz - jak poleżę to przechodzi. Innych objawów nie mam a do lekarza i tak idę. Ale naczytałam się dzisiaj o rozchodzeniu się spojenia łonowego i przestraszyłam się troszkę... Muszę lekarkę dokładnie przewałkować na ten temat.
Stary 2010-06-13, 15:51   #1148
waniliaania2009
Wtajemniczenie

A moj dzidius dzis zaczal sie wiercic, widze po brzuszku jak sie probuje wybic, az mi sie brzuch podnosi z roznych stron. Jaklby sie przecoiagal i raz glowa raz reka probowal wybijac przez skore. Hehe az mi sie smiac chce jak patrze na brzuch. Tez tak macie?
Stary 2010-06-13, 15:56   #1149
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze zrobilas... ja teraz tez zaczne sie pchac.. mam to gdzies...
slicznie wygladacie

Cytat:
A moj dzidius dzis zaczal sie wiercic, widze po brzuszku jak sie probuje wybic, az mi sie brzuch podnosi z roznych stron. Jaklby sie przecoiagal i raz glowa raz reka probowal wybijac przez skore. Hehe az mi sie smiac chce jak patrze na brzuch. Tez tak macie?
takkk najfajniej jak mi nozki nad pepkiem wypycha wszyscy sie smieja jak tak pod skora sie przesowa ze jak alien slodki widok zaraz mi sie chce smiac
Stary 2010-06-13, 16:00   #1150
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak
I uwielbiam to ogladac
Stary 2010-06-13, 16:05   #1151
Weronisia
Zakorzenienie

Mszu jaka ty jesteś zgrabniutka. Brzuszek śliczny i innych dziewczyn również.

Też jestem słomianą wdową od poniedziałku do piątku. Mój mąż od dwóch tygodni wraca tylko na weekendy i ma tak być jeszcze wiele tygodni.

A ogólnie mam doła, więc mało się tu udzielam. Czytam tylko, co by w miarę być na bieżąco.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 16:09   #1152
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość

Też jestem słomianą wdową od poniedziałku do piątku. Mój mąż od dwóch tygodni wraca tylko na weekendy i ma tak być jeszcze wiele tygodni.

A ogólnie mam doła, więc mało się tu udzielam. Czytam tylko, co by w miarę być na bieżąco.
Bede miec tak samo. Najprawdopodobniej jutro TZ wyjezdza.
Stary 2010-06-13, 16:26   #1153
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie co, wreszcie mi się spodobał jakiś wózek Muszę go obejrzeć w sklepie
Jakie kolory wózków kupujecie?
Mi też ten wózek się podoba, ale chyba wezmę inny- kolor postanowiony: żółto- grafitowy.

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
laseczki a co sądzicie o tej bluzce... bo muszę coś kupić a w sklepach za bardzo nic dla siebie nie znalazłam..
Bluzeczka super, tylko czy brzuszek się zmieści??

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
No to sie wypowiem
Ania dzięki za uwagi, jesteś niezastąpiona

Cytat:
A to My
Fajne zdjęcie, brzuszek pokaźny.
Ja narazie w sklepach stoję dzielnie w kolejkach, ale jak się poczuje gorzej to też będę walczyć o swoje.

Cytat:
Ja tak nie mam, nic nie widzę albo to przez łożysko na przedniej ścianie, albo przez zgromadzony tłuszczyk, albo przez to, że się raczej brzuszkowi nie przyglądam. W dzień jestem zazwyczaj w ruchu, a jak się kładę spać to szybko usypiam bo jestem zmęczona.

Cytat:

A co to za dół? Po co CI to teraz uśmiechnij się i nie martw niczym. Przecież będzie dobrze, musi być

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 16:51   #1154
falbala
Raczkowanie

mszu - normalnie laska jak sie patrzy matko jak ja zawsze marzyłam o szczupłych udach a przypadły mi w udziale 2 kolumny Zygmunta ;(
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 17:15   #1155
ycnan
Zadomowienie

Witam Kobietki
U mnie dziś pogoda znacznie lepsza. W nocy mocno popadało i teraz jest jakieś 25 stopni, więc da się normalnie funkcjonować Słoneczko świeci ale jest chłodny wiaterek, który cudownie schładza

martucha84, współczuję takiego stania przy kasie. Mąż bardzo dobrze zrobił wydzierając się na tą starą prukwę

MisQa, bluzka bardzo ładna, ale długo w niej nie pochodzisz (może 2-3 tygodnie, patrząc na twoje ostatnie zdjęcia brzuszka), bo nie zmieścisz w niej bębenka

Astorianka, super, że mogłaś się pobawić i zapomnieć o pewnych sprawach. Oby tak było częściej

Klarissa, heh, szkoda by było zakupów. Ale chyba znajdzie się ktoś, kto może je za ciebie odebrać?
Co do bólu, to nie znam się, niestety. Ale skoro masz wizytę już we wtorek, to może daruj sobie chodzenie, przeleż te dwa dni i już gin zapytasz co i jak.

mszu, bardzo dobrze zrobiłaś Ciekawe, że pan żul nic się dalej nie pluł
Zdjęcie śliczne. Bardzo ładnie wyglądasz/wyglądacie

aaneczka1984, szokoladka74, dziękujemy za pieluszkowe rady Na pewno skorzystam

Weronisia, mam nadzieję, ze nic się złego nie dzieje i dołek jest spowodowany tylko hormonami. Jeśli tak, to niebawem przejdzie
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 17:49   #1156
Ewcia811211
Raczkowanie

hejcia
martucha84- niezle zrobilas i prawidlowo,mnie wkurzaja takei dziadki neiraz, pchaja sie na chama, ostatnio w ogrodniczym bylam z tz pierwsza zeby nas obsluzyl to jaksi dziadek sie wpierdzielil, wkurzylam sie i aby glosno komentowalam ze mu myszy zjedza to co kupi i to jest beszczelnosc jeszcze przed ciezarna sie wpychac a ten z obslugi to ani be ani me, normalnie dupa wolowa!
weronisia-czemu masz doline?
buterfly-nie martw sie napewno falszywy alarm i bedzie wszystko dobrze, zadnego zatrucia aby opuchniecie przez te upaly ostatnie
a mysmy wczoraj robili akcje na dzialce-zrywanie czeresni, mama troche zrobila kompocikow, troche truskawek a moj tz z kolei skakal po dachu i zwalal stary w altance i nowy kladl. a tu zaczelo padac wiec papa w ciagu 10minut byla pocieta na paski i na dach wrzucona by nie zalalo nas.ah...chcialabym miec tak ladnie na dzialce a tu tyle roboty....i do tego te okropne finanse....
jeszcze dochodzi zmiana autka na wieksze, tak jakos sie czaimy, eh...
ooo.,wlasnie moje malenstwo sie rusza, chyba tez by chcialo tu popisac hehe
pozdroweczka kobietki
Ewcia811211 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 17:51   #1157
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
A z takich smutniejszych rzeczy, niestety będziemy musieli wziąć kredyt ... Tż dużo zarabia, ale ma też duże rachunki - działalność gospodarcza, kredyt, raty ... No ale nie ma innego wyjścia. Wiem, że nie dobrze się pakować w kredyty, ale ja się tylko stresuję, że nic jeszcze nie kupione dla małej, tylko tyle co od koleżanki dostałam, a nie daj Boże urodzę np. miesiąc przed terminem i ani łóżeczka ani nic ... Wolę wziąć kredyt, kupić wszystko i być spokojniejsza ...
masz rację. Kredyty są dla ludzi przecież- byle tylko nie przeceniać swoich możliwości jeżeli chodzi o spłacanie. My będziemy brać jesienią duuuży kredyt na mieszkanie. Co do banku- niestety nic nie doradzę. Najlepiej poczytać w necie oferty banków albo się przejść po oddziałach. No i chyba dobrze zapytać w "swoim" banku- często banki dają pożyczki na preferencyjnych arunkach dla swoich stałych klientów
Cytat:
Nie wiem jak wy, ale ja tak puchnę z tego upału, że dobrze iż kilka dni temu zdjęłam obrączkę bo to była ostatnia szansa... Na szczęście wieczorem i rano wracam do normy, więc to pewnie nic groźnego.
ja też puchnę od tego upału. Ale też wieczorem i rano jest lepiej. No i lepiej jest teraz, kiedy temperatura na dworzu spadła- czyli to ewidentnie od gorąca

Cytat:

wiecie co, wreszcie mi się spodobał jakiś wózek Muszę go obejrzeć w sklepie
Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
my chcemy ten wózek, ale beżowy. I nie daj sobie wmówić, że adapter, folia i torba są jakimiś gratisami.
dajcie znać jak składają się te wózki i czy da się łatwo odczepić kółka? - tzn bez żadnych śrubokrętów itp

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
ja marzyłam, by być młodą mamusią.. Życie jednak chciało inaczej... w listopadzie kończę 28 lat i to moje pierwsze dziecko... Niektóre moje koleżanki z klasy mają już nawet dwójkę maluchów (najstarsze ma 9 lat)... Troszkę zazdroszczę im odchowanych pociech...
no mnie niestety też z tych planów nic nie wyszło. Ale cóż- trzeba się cieszyć z tego co jest

Wczoraj byliśmy na zakupach i wreszcie kupiłam trochę ciuszków Od razu mi się humor poprawił
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 18:10   #1158
Klarissa
Zakorzenienie

Smile Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Klarissa, heh, szkoda by było zakupów. Ale chyba znajdzie się ktoś, kto może je za ciebie odebrać?
Co do bólu, to nie znam się, niestety. Ale skoro masz wizytę już we wtorek, to może daruj sobie chodzenie, przeleż te dwa dni i już gin zapytasz co i jak.
Zmobilizowałam się i pojechałam po nie Na szczęście czekały na mnie.

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja też puchnę od tego upału. Ale też wieczorem i rano jest lepiej. No i lepiej jest teraz, kiedy temperatura na dworzu spadła- czyli to ewidentnie od gorąca

Dzisiaj jest chłodniej i już nie jestem taka opuchnięta.
Stary 2010-06-13, 18:15   #1159
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia

Gratuluję piątek z obron moja 30 czerwca, mam nadzieję, że pójdzie równie bezproblemowo

Mszu, super wyglądasz. Pana żula trzeba było walnąć u nas zakupy robi głównie tż więc jeszcze nikt mnie nie zdenerwował w podobnych okolicznościach

Klarisso, ja też czuje dziecko nisko ale w trzecim trymestrze to chyba normalne. Do tego ostatnio kopie mnie po pęcherzu i mam wrażenie, że któregoś dnia się zwyczajnie posikam

Pomidoro, zmień nam imie na Alicja

aa tak w ogóle czy kopniaki już Was bolą? Bo ja dostałam w tym tygodniu ze trzy po żebrach i nie powiem, żeby to miało być przyjemne jak do tej pory

i jeszcze zapomniałam, jakby któraś miała ochotę to proszę klikać - http://szerlok.pl/nakarm_psa/

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik

Edytowane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Czas edycji: 2010-06-13 o 18:18
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 18:19   #1160
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
aa tak w ogóle czy kopniaki już Was bolą? Bo ja dostałam w tym tygodniu ze trzy po żebrach i nie powiem, żeby to miało być przyjemne jak do tej pory
Oj tak.. I to dosc czesto. Zwlaszcza wieczorem, kiedy juz klade sie spac. Czasami tak sie wierci, ze zaczynam sie bolu wyginac

Btw. Jak to jest z tymi skurczami w ciazy? Bo im blizej terminu, tym czesciej zaczynam sie bac, ze zaczne miec wczesniej rozwarcie, skurcze albo cos sie zacznie dziac, a ja nawet nie poznam, ze to wlasnie sa przedwczesne skurcze.
Stary 2010-06-13, 18:36   #1161
cellaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewcia811211 Pokaż wiadomość
a mysmy wczoraj robili akcje na dzialce-zrywanie czeresni, mama troche zrobila kompocikow, troche truskawek
O to jednak są czereśnie ja mam już taką ochotę na nie,a w sklepach nima

mszu cudownie wyglądasz. Jak ja bym chciała mieć takie udka. Moje są coraz większe, oblane tłuszczem i cellulitem no klęska totalna

Dzięki dziewczyny za rady odnośnie pieluszek. Tak więc zrobimy chyba tak że kupimy paczkę pampersów newborn, dada i lidlowskie no i zobaczymy jak to będzie
Stary 2010-06-13, 18:38   #1162
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie moja mnie tak bombarduje czasami Jakby gdzieś biegła

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
dajcie znać jak składają się te wózki i czy da się łatwo odczepić kółka? - tzn bez żadnych śrubokrętów itp
ok, ale my kupujemy dopiero w lipcu/sierpniu ten wózek.

Cytat:
no mnie niestety też z tych planów nic nie wyszło. Ale cóż- trzeba się cieszyć z tego co jest
Wczoraj byliśmy na zakupach i wreszcie kupiłam trochę ciuszków Od razu mi się humor poprawił
no pewnie, że trzeba się cieszyć.
a zakupami nie umiem się cieszyć... Przerażają mnie ceny tych maleńkich ciuszków
Stary 2010-06-13, 18:50   #1163
malwina1204
Rozeznanie

Cytat:

Mszu zgrabniutka jesteś brzusio piękny

a co do wyjazdu ja od tygodnia znów jestem ,,wdową'' i to do połowy lipca , wróci na tydzień i znów wyjeźdza ale we wrześniu wróci mam nadzieje że na stałe bo nie WYOBRAŻAM SOBIE ŻYCIA NA ODLEGŁOŚĆ ;/

ogólnie jak rano wstałam tak się źle czułam brzuch mnie bolał jak bym po piła,nie dobrze mi było,ból głowy miałam czułam się okropnie MAMUŚMI MIEWACIE TAKIE COŚ????

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

angelikaw mam to samo palce puchną od gorąca u stóp wczoraj nie mogłam stanąć czułam się jak by mi stopy się poparzyły lub odparzyły Masakra

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 18:56   #1164
malwina1204
Rozeznanie

a to ja i mój synuś 20 tydzień i 2 dzień

Amelia 2.11.2010-53cm,2900g
malwina1204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 19:05   #1165
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:

Ja mam dokładnie to samo i to chyba dzidzia jest coraz cięższa i się rozpycha. Jak poleżę to przechodzi więc sama nie wiem w piątek mam wizytę u mojej gin to jej powiem

Cytat:
No uwielbiam to jak on się rozpycha a mój brzucho faluje. ja od dziś dokładam mojemu Frankowi słuchawki do brzucha i puszczam mu piosenki Margolci dla dzieci. I chce żeby się nauczył przy nich spać
Mi się wydaje tzn widzę to że Franek jest bardzo nisko i też się martwię ale w piątek mam usg wiec się okaże .

dziewuszki z brzuszkami ale jesteście laski

Ja już w Zakopanem i jest internet
Hotel nie za bardzo Mercury Kasprowy i na sam początek przywitał mnie pająk okropny wielko kolorowy pająk a ja mam arachnofobie wyskoczyłam ze spodniami po kolana z kibla dobrze że koleżanka byłą i go zabiła Jezu jak ja się boję pająków. Oby przeżyć tę konferencję do Środy
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 19:14   #1166
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Ogladam wanienki na necie i znalazlam taka http://www.allegro.pl/item1059819188...bus_p_gls.html
znacie jakies opinie na jej temat, lub inna polecicie?
Stary 2010-06-13, 19:25   #1167
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

nie szkoda Ci pieniędzy?
wg mnie najlepsza zwykła.
http://www.allegro.pl/item1065435810...00_cm_new.html

w piątek byłam na USG połówkowym + wizyta kontrolna
Dziewczynka!!! oczywiście jak Jej nic nie wyrośnie

ale szczęśliwa jestem. słuchaliśmy serduszka. widziałam rączki, nóżki oczka. USG 2d ale super było widać. oczywiście łezki mi płynęły. rozwój na 22 tydz. czyli OK

mam grzybka -dostałam znowu te okropne tabletki.

niedoczynność tarczycy - hormony i wizyta u endokrynologa. chciała mnie zapisać w rejestracji na grudzień ale "cudem " znalazł się szybszy termin na 30.06

bóle w podbrzuszu- niestety za częste. skurcze odpoczynek zapomnieć o sprzątaniu i szybkim chodzeniu. i ostrymi nocnymi "przytulankami"; jak ja nie pamiętam kiedy sex był

toxoplazmoza i różyczka- wszystko w porządku!! dziecko jest uodpornione na to, ma przeciwciała i nic nam nie grozi czyli tak jak dziewczyny pisałyście.

wizyta udana

Edytowane przez asia-23
Czas edycji: 2010-06-13 o 19:27
asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 19:37   #1168
waniliaania2009
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
gratulacje!!!!
Stary 2010-06-13, 19:40   #1169
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
a to ja i mój synuś 20 tydzień i 2 dzień
Ładny

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
Gratulacje

waniliaania2009 - takim wynalazkom mówię zdecydowane NIE. Wolę kupić wanienkę za 20-30zł i stówka zostaje w kieszeni na coś innego.
Stary 2010-06-13, 19:44   #1170
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

dziękuję.
mam nadzieję, że nie zapeszę. już jakiejś córci tu coś wyrosło

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości