..::Dieta Plaż Południowych - część X ::.. - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-13, 20:28   #1111
viconiaa
Raczkowanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..

Dziewczyny a powiedzcie mi proszę gdzie najbardziej chudniecie? Bo ja schudłam dość dużo w pasie, ręce, cycki niestety:P ale jakoś mało w udach, i tak jak kiedyś brzuch był moim największym wrogiem, tak teraz wkurzają mnie uda... Pewnie jeszcze duużo czasu upłynie zanim będę z nich zadowolona..no ale nic muszę być cierpliwa

viconiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 21:11   #1112
mossqa
Rozeznanie

ja w ramionach (!), właśnie w udach i tyłku:P
mossqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 21:25   #1113
dexterka
Rozeznanie

Schudnięcie w udach to moje marzenie I zgubienie "pucków" na twarzy

"I nie zapominaj...
Że jestem też zwykłą dziewczyną,
Która stoi przed chłopakiem,
Prosząc go, żeby ją kochał."

dexterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 21:26   #1114
bambi1311
Rozeznanie

dokladnie, tyle nowych twarzy sie pojawilo, ze sie nie moglam odnalezc
Papraczek, Ninka,Ilonka,Telik a nasz Efcia nas gdzies zdradzila, cos mi sie obilo o uszy ze na Dukana sie przerzucila

ja mamuska pelna para, coraz fajniej jest, Tymek juz taki rozrabiaka, mam problemy z dostepem do neta bo jak zobaczy komputer to mowy nie ma zeby go nie okupil wreszcie mieszkamy we Wrocku, nie ma jak na swoim!!!!tylko ciezko mi sie jeszcze zorganizowac, zeby odpowiednie zakupy zrobic, ale ja oczywiscie do glownych zasad SB sie stosuje, jedynie oczywiscie nie moge wykorzenic milosci do slodyczy, no ale waga jest dla mnie pochlebna i z ciazowej nawiazki zostal mi kilogram do zrzuty, takze wszystko jest do zrobienia, nawet gdy nie karmi sie piersia
od lipca brat zapisal mnie do wypasionego fitness clubu, sporo kosztuje ale mam nieograniczony wstep na wszystkie formy aerobiku i silowni i przez 1 miesiac w prezencie trenera osobistego, hehheh, niczym Anna Mucha mam nadzieje ze jakos sie zorganizuje z malym rozrabiaka, bo musze pol godziny tam dojezdzac, ale wierze ze dla chcacego nic trudnego!!!!
wertuje teraz przepisowy zeby madre zakupy zrobic
Ilonka, jak przeczytalam Twoja reprymende kilka postow nizej to sie usmialam i poczulam sie jak w domu jak zawsze madre slowa!!!! Ilonki trzeba sluchac!!!!

67 .....77 .....65,8 ...... ?
74 masakra
bambi1311 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 21:37   #1115
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

dziewczyny możecie mi powiedzieć czy w pierwszej fazie dozwolony jest serek pleśniowy presidenta? taki w opakowaniu niebieskim ? 12% tłuszczu czy coś

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 21:52   #1116
mossqa
Rozeznanie

mówisz o camembercie?
jak 12% to można

Edytowane przez mossqa
Czas edycji: 2010-06-13 o 21:53
mossqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:23   #1117
Lizzien
Raczkowanie

Cześć. Jaka ja jestem z siebie dumna, miałam dziś ostatni egzamin semestralny i wszyscy z grupy chcieli iść na piwo, a ja namówiłam ich na kino i uniknęłam głupich komentarzy i pokusy picia. Fajny film "Plan B" jak ktoś się wybiera na komedie romantyczną to polecam.
Pscolaa jak ja ci zazdroszczę tego zorganizowania i trzymania się dziennej rozpiski, ja tak nie potrafię. Niestety jaszcze muszę dużo nad sobą popracować
Lizzien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:26   #1118
Bialy Kotek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mossqa Pokaż wiadomość
mówisz o camembercie?
jak 12% to można
dokładnie, dzięki za szybką odp

ja zawsze najpierw zjem a potem się pytam

Codziennie plecak pełen całkiem nowych wzruszeń
Bialy Kotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-13, 22:29   #1119
pscolaa
Rozeznanie

Doczytalam i nie wiem co mam pisac...

Jakieś mam dzisiaj zniechęcenie do wszystkiego i z tego zimna tylko cos podjadam... A to skubnę jednego orzeszka, a to innego, a to szczyptę słonecznika, a to suszone jabluszko i sie przez cały dzien uzbiera nadprogramowego jedzonka... To jest teraz moj wróg, nie chęć na słodkie a walka z podgryzaniem

Na kolację mialam zamiast salatki z serem plesniowym, potrawę na winie - co się nawinie Kawałek upieczonego udka z kuraka, do tego połowa camemberta i na to wbite dwa jajka - pycha... Do tego kilka rzodkiewek i ogorek (ale synek mi zjadł)... A jaka najedzona bylam - mniami Mialam ochotę na coś smazonego i niezdrowego, więc taka smaczna namiastka byla w sam raz...

lizzien ta rozpiska nie zawsze dziala... Czasami mam dni, że wszystko jem na opak... Ale staram się ogolnie trzymać...

Edytowane przez pscolaa
Czas edycji: 2010-06-13 o 22:31
pscolaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 07:08   #1120
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bialy Kotek Pokaż wiadomość
dziewczyny możecie mi powiedzieć czy w pierwszej fazie dozwolony jest serek pleśniowy presidenta? taki w opakowaniu niebieskim ? 12% tłuszczu czy coś
można, 30g

pscolaa, znam ten schemat, tez czasem tam mam, zgubne to jest strasznie
Stary 2010-06-14, 09:05   #1121
pscolaa
Rozeznanie

Witam...

Po wczorajszym "obżarstwie" na wieczor "zgrzeszylam" lampką malagi... Na szczęście po dośc dlugim okresie czasu odwiedzilam toalete i dzisiaj waga wskazała 69,3 Jak ja lubie takie poranki hehe
Stary 2010-06-14, 09:50   #1122
Sunday Rose
Zakorzenienie

Ja też lubię poranki, bo po 3 dniach proteinowych na wadze -2 kg od dziś 5 dni I fazy SB i nareszcie prawdziwa faza II- już nie mogę się doczekać, posiłki zaplanowane, wybrałam najsmaczniejsze przepisy, oczywiście pamiętając o zasadach wprowadzania węgli i owoców
Stary 2010-06-14, 10:22   #1123
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez mossqa Pokaż wiadomość
to surimi możemy jeść ? nawet nie wiedziałam...
pscolaa, a jaki ten ser pleśniowy kupujesz??

*a no właśnie, a co z tym pumperniklem????
surimi to rybka wiec mozna

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
bambi, telik, paprak

bambi, jak przychówek
i Ty nie bluźnij bo ładnie spada

ja sobie spokojnie dochodzę do siebie, kocioł mam nadal ale już bardziej oswojony
żebym jeszcze się tylko zmobilizowała do ćwiczeń to byłoby idealnie

nie zalało nas jednak na szczęście
u mnie z mobilizacją tez różnie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja wrócę na kocyk jesienią. Przynajmniej taki mam plan Póki co u mnie III/IV faza i tylko was podczytuję, żeby nie zapomnieć zasad SB
Miło widzieć tu też "stare" plażowiczki
No ale napisz jak sie czujesz? odzywaj sie czescie bo brakuje Cie tu strasznie

Cytat:
mossqa, nie możesz ważne są węgle złożone a nie proste

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

telik, jakie 5kg a sio na siłownię

pscolaa, e tam rozmiar, ważne są proporcje, ja wchodzę w rozmiarówkę od 38 do 42 i to czasem w obrębie jednej firmy
na siłownie od lipca ruszam, bo wszelkie aerobiki na czas wakacji zawieszone

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Mam wyprobowany wielokrotnie przepis na chlebek zytni na zakwasie.

A co ty chcesz kochana formowac jak z ciebie laska, ze glowa mala Ale popieram ruch!!! Jak bylo w Barcelonie?

Wybaczcie, ze rzadko zagladam ale ostatnio rozne zajecia pochlaniaja mnie bez reszty a tyle tu nowych plazowiczek, ze trudno mi sie odnalezc.
Do barcelony lece w srode
a co do chlebka tez jestem zwolenniczą pieczywa na zakwasie.
Jest ono dużo zdrowsze bo zakwas ułatwia wchłanianie wszystkich minerałów, to szczególnie ważne przy pieczywie pełnoziarnistym
a formować to jeszce długo mam co...

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość
dokladnie, tyle nowych twarzy sie pojawilo, ze sie nie moglam odnalezc
Papraczek, Ninka,Ilonka,Telik a nasz Efcia nas gdzies zdradzila, cos mi sie obilo o uszy ze na Dukana sie przerzucila

ja mamuska pelna para, coraz fajniej jest, Tymek juz taki rozrabiaka, mam problemy z dostepem do neta bo jak zobaczy komputer to mowy nie ma zeby go nie okupil wreszcie mieszkamy we Wrocku, nie ma jak na swoim!!!!tylko ciezko mi sie jeszcze zorganizowac, zeby odpowiednie zakupy zrobic, ale ja oczywiscie do glownych zasad SB sie stosuje, jedynie oczywiscie nie moge wykorzenic milosci do slodyczy, no ale waga jest dla mnie pochlebna i z ciazowej nawiazki zostal mi kilogram do zrzuty, takze wszystko jest do zrobienia, nawet gdy nie karmi sie piersia
od lipca brat zapisal mnie do wypasionego fitness clubu, sporo kosztuje ale mam nieograniczony wstep na wszystkie formy aerobiku i silowni i przez 1 miesiac w prezencie trenera osobistego, hehheh, niczym Anna Mucha mam nadzieje ze jakos sie zorganizuje z malym rozrabiaka, bo musze pol godziny tam dojezdzac, ale wierze ze dla chcacego nic trudnego!!!!
wertuje teraz przepisowy zeby madre zakupy zrobic
Ilonka, jak przeczytalam Twoja reprymende kilka postow nizej to sie usmialam i poczulam sie jak w domu jak zawsze madre slowa!!!! Ilonki trzeba sluchac!!!!
zawsze bedą nowe twarze i igdy juz nie bedzie takiej samej ekipy
ale trzeba pomagać startującym plażowiczom
a co do siłowni tez szukam osobistego trenera we wrocku
w weekendy planuje z nim trenować a w tygodniu u siebie w mieście
jak znajdziesz przyjazny fitness club to daj telikowi znaka:d
Stary 2010-06-14, 10:43   #1124
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Cytat:
Napisane przez pscolaa Pokaż wiadomość
Kurcze tak obserwuje siebie i swoje reakcje na SB i zauważylam, że faktycznie jakies ciagoty i napady mi przeszly... Na dwa miesiące diety zgrzeszylam dwa razy... Niestety jestem sama sobie winna... Ale ten drugi raz był juz słabszy od tego pierwszego i fatalnie się potem czułam, było mi niedobrze, mdlilo itp. I teraz jak mnie nachodzi na coś slodkiego to sobie przypominam jak to było i od razu mi przechodzi... Aż sama jestem w szoku, bo ja byłam uzależniona od cukru...
Dokladnie to samo mi sie przytrafilo i najfajniejsze jest to, ze minely juz 4 lata z hakiem odkad jestem na SB i wciaz potrafie jesc slodkosci z umiarem i mdli mnie na widok pewnych slodyczy badz wiekszych ilosci.

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
też miałam kupic kostium,ale już nie jest mi potrzebny tak więc łączy się z tym motywacja bo wyjazd gdzieś na wakacje bardzo mnie motywował,teraz mam to w d...
dygotko a tobie co? Gdzie twoja motywacja i skad ten podly nastroj?

Cytat:
Napisane przez Limonatka Pokaż wiadomość

W ogóle przyjechałam i czekała na mnie książka "SB turbo" Poprosiłam jakiś czas temu mamę, żeby kupiła w Świecie Książki bo nie wiedzieli co kupić, a coś trzeba było Fajnie! Bardzo mi się podoba, że w książce nie tylko jest opisane co jeść a czego nie, ale jak to wszystko wpływa na nasz organizm, dietę itp Np. podoba mi się zdanie, że ludzie będący na SB dzielą się na tych, którzy nie mogą się doczekać II fazy, i na tych, którzy chcieliby zostać na I faze cały czas Bo to prawda hehe. I ja się zaliczałam do tych drugich

Ah, i jeszcze mam pytanie z prośbą o wyjaśnienie Jak powiedziałam mamie, że od 3 tygodni codziennie na śniadanie jem jajecznicę albo omlet z 3 jajek powiedziała, że chyba przesadzam, bo to może być niezdrowe. Że owszem, codziennie mogę sobie jeść, ale 3 jajka to przesada, że cholesterol itp.. Wiem, że kiedyś któraś z Was mi tłumaczyła jak to jest z tym cholesterolem, ale zaczęłam się zastanawiać, czy może faktycznie nie przesadzam z tymi jajkami? Może 3 jajka dziennie to jednak za dużo i niezdrowo?
Dziś więc zero jajek, jutro upiekę babeczki jogurtowe albo inne pieczywo to też będę miała coś na śniadanko, a oprócz tego będę wcinała wieśniaki czy jogurty zamiast tak często te jajka..
Ja jestem zdecydowanie z tych co nie moga doczekac sie dwojki! Malo tego, az mnie telepie na mysl, ze moglabym kiedykolwiek byc na jedynce ponownie.
Jak pisaly dziewczyny - jesli nie masz problemow z cholesterolem to smialo jedz jajka. Kiedys jajka stracily dobra opinie poniewaz nie znanlismy jeszcze faktu, ze cholestereol dzieli sie na dobry i zly: HDL i LDL. Mozesz poczytac troszke o jajkach dla spokojnosci. Oczywiscie wszystko z umiarem - nie zjadac 5jaj codziennie na okraglo.

Cytat:
Napisane przez feline2 Pokaż wiadomość
A na nogach mam 2 wielkie siniaki, ale obolała wstałam i rozejrzałam się czy nikt przypadkiem nie widział mojej kompromitacji
Ja odkrylam rewelacyjny sposob na siniaki - masc z arniki z apteki za 7,5zl. Mam od koni i siodla straszne since na nogach, ktore potrafia zniknac w ciagu 2-5h po smarowaniu mascia. Polecam, i wszystkim mamom, ktore borykaja sie ze stluczeniami u pociech

Cytat:

feline a te ćwiczenia co masz w podpisie to dzialają?? Znaczy sie widać efekty??

Ja myślalam, że wczoraj mialam zakwasy... Taaa... Dzisiaj jest cos strasznego... Tak mnie bola uda z tyłu i tu nad cyckami od pompek
Jesli sie rozciagniesz po cwiczeniach to zakwasow nie bedzie. Koniecznie rozciagaj te partie ktore cwiczysz.

Cytat:

żebym jeszcze się tylko zmobilizowała do ćwiczeń to byłoby idealnie
A jak babcia? U mnie ruchu tyle, ze juz czasu mi brakuje: do pilatesu i nordica doszly rower i konie!!! Oszalec mozna

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja wrócę na kocyk jesienią. Przynajmniej taki mam plan Póki co u mnie III/IV faza
Ninko czekamy na ciebie jesienia. Trzecia faza to jest najwspanialsza czesc SB, wcale nie musisz z niej rezygnowac.

Cytat:
paprak, dzięki wielkie za linka! może kiedyś spróbuję, aczkolwiek ja nie jestem fanką paprania się z zakwasami itp Nawet zwykłych zabaw z drożdżami nie lubię za bardzo Ale może w ramach nudy kiedyś się pobawię A na razie rośnie sobie ciasto na bułeczki jogurtowe z przepisowego, bo zachwalałyście
Wbrew pozorom chleb jest prostszy w wykonaniu niz te buleczki. Do chleba glownie potrzeba czasu niz babrania sie ale zakwas trzeba najpierw wyhodowac.

Cytat:
Napisane przez bambi1311 Pokaż wiadomość

od lipca brat zapisal mnie do wypasionego fitness clubu, sporo kosztuje ale mam nieograniczony wstep na wszystkie formy aerobiku i silowni i przez 1 miesiac w prezencie trenera osobistego, hehheh, niczym Anna Mucha
Gratuluje, ze tak szybko pozbylas sie balastu pociazowego Niesamowita mamuska z ciebie! Trener osobisty fiu fiu

Wczoraj zrobilam lody juz trzeciofazowe bo zamiast splendy oslodzilam je cukrem brazowym nierafinowanym - konsystencja i smak przednie! Dzis u nas pieknie grzmi i moze wreszcie spadnie choc kropla deszczu. Ludzi zalewa a my tu sie modlimy o odrobine ochlodzenia i deszczu.
Na obiad mloda kapusta z warzywami i mam w planach wyprobowac kopytka z bialej fasoli
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 11:37   #1125
Palolinka
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Ja się melduję po niedzielnych grzechach:/ w postaci truskawek niestety!
Sobota była zgodna z planem... a niedziela to masakra. Ale na wadze 51 więc nie jest źle A do tego mojemu TŻtowi strasznie posmakowała zupa meksykańska! Miałam z nim zawsze problem na weekendach... bo ja jadłam co innego a on co innego. A teraz jedno danie obiadowe już możemy mieć wspólne
Co prawda zjadłam dziś na śniadanie chleb orkiszowy... :/ ale dalej już próbuję jeść już jak w 1 fazie czyli:
- serek wiejski
- zupa meksykańska
- makrela z pomidorami, szczypiorkiem i łyżką majonezu
- szynka drobiowa + jajko + fasolka szparagowa

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 12:30   #1126
bambi1311
Rozeznanie

witam , witam,
u mnie sniadanko jak zwykle zgodne z SB, z tym mam najmniejszy problem, gorzej juz z przekaskami, nie mam w domu kompletnie nic co by pasowalo, ale na szczescie nie mam nic slodkiego na pokuszenie
musze wyslac Tz na ryneczek, po cebule bo rzucil mi sie w oko przepis na zupke cebulowo-pomidorowa, moze go dzisiaj wyprobuje, no i smakowice brzmi ten bananowiec, a ze wreszcie mam piekarnik postanowilam podszkolic sie w kucharzeniu, jesli tylko Tymek pozwoli

Teliczku, ja zapisana jestem do nowego klubu fitnes PURE w Renomie, od lipca start, podpisalam umowe na rok z gory i mam nieograniczony wstep na wszytskie zajecia lacznie z silownia, na szczescie wyreczyl mnie brat bo sama bym to pewnie zrobila jak Tymek pojdzie do przedszkola, hehe, a tak musze slono placic wiec motywacja sie musi znalezc zobaczymy co z tego wyjdzie

74 masakra
Stary 2010-06-14, 14:09   #1127
pscolaa
Rozeznanie

paprak zawsze się rozciagam po ćwiczeniach, ale chyba nie pomaga tak jak powinno

bambi zupka cebulowo-pomidorowa jest pychaśna A najlepiej smakują do niej jeszcze grzanki serowo-czosnkowe

Ja wlasnie wcinam te surimi w cieście naleśnikowym i sezamie - prawie mdleje takie to dobre... Juz wiem od czego sie uzależnię w najblizszym czasie... Niestety przez nie przesadzilam dzisiaj z węglami,a le co tam... Ważne, że zdrowo

Ciasto naleśnikowe wyszlo mi za rzadkie i w sumie mam placuszki z surimi,a le jutro zrobię już takie geste

Ja dzisiaj:
ś - bułka z serem, salata, pomidorem i rzodkiewką
IIś - jabłko i mix orzeszkow (po 7 wloskich połówek, migdalów i nerkowca)
o - pół paczki surimi w ciescie naleśnikowym i surówka z pekińskiej z kukurydzą i majonezem (po co komu slodycze jak mozna jeść cos tak pysznego)
p - truskawki i winogrona i jogurt nat. z kakem
k - pomidory z połową mozarelli
I do tego godzinka spinningu

Ostatnio jadłam mniej i teraz będę nadrabiać - w przyrodzie nic nie ginie hahaa

Edytowane przez pscolaa
Czas edycji: 2010-06-14 o 14:11
Stary 2010-06-14, 15:13   #1128
bambi1311
Rozeznanie

ja zaraz smigam na zakupy, jednak wybiore sie osobiscie, u nas to cala wyprawa , bo do marketu mamy 10 km,mam nadzieje ze kupie wszystkie produkty a ogolnie mam jakis dzisiaj kiepskawy humor, moje bobo tez dzisiaj wyjatkowo niegrzeczne, dal mi mocno popalic, miejmy nadzieje ze to chwilowe

z dan wykwintnych naszej kuchni SB planuje wspomniana zupke, i chyba skusze sie tez na te surimi w ciescie, nie wiem tylko czy mi dobre ciasto nalesnikowe wyjdzie, i bananowca to plany z nowosci ktore wyhaczylam w przepisowce, dzieki PScoolko, widze ze masz talent do gotowania, ja raczej jestem raczkujaca kuchara
lece na zakupy, mam nadzieje ze poprawie sobie humorek

74 masakra
Stary 2010-06-14, 15:38   #1129
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, dziś I dzień I fazy SB - zaplanowalam tylko pięć, żeby ładnie z samych protein przejść na II fazę
jadłospis:
śniadanie: jajecznica z 2 jajek z plastrem szynki
przekąska: pół serka wiejskiego z jajkiem na twardo
obiad: chili con carne
podwieczorek: kakao na mleku 0.5% z tabletką słodzika
kolacja: zupa kalafiorowa na jogurcie naturalnym 0%
może być?
Stary 2010-06-14, 17:52   #1130
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viconiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę gdzie najbardziej chudniecie? Bo ja schudłam dość dużo w pasie, ręce, cycki niestety:P ale jakoś mało w udach, i tak jak kiedyś brzuch był moim największym wrogiem, tak teraz wkurzają mnie uda... Pewnie jeszcze duużo czasu upłynie zanim będę z nich zadowolona..no ale nic muszę być cierpliwa
Cytat:
Napisane przez dexterka Pokaż wiadomość
Schudnięcie w udach to moje marzenie I zgubienie "pucków" na twarzy
Ja chciałabym identycznie jak dexterka, ale to niestety idzie mi najgorzej... Najwięcej schudłam z brzucha, trochę z biustu i pupy...
Ale uda nadal mam solidne...

Cytat:
Po wczorajszym "obżarstwie" na wieczor "zgrzeszylam" lampką malagi... Na szczęście po dośc dlugim okresie czasu odwiedzilam toalete i dzisiaj waga wskazała 69,3 Jak ja lubie takie poranki hehe
Super! Gratuluje! Już tak blisko pierwszego celu jesteś...

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
Ja odkrylam rewelacyjny sposob na siniaki - masc z arniki z apteki za 7,5zl. Mam od koni i siodla straszne since na nogach, ktore potrafia zniknac w ciagu 2-5h po smarowaniu mascia. Polecam, i wszystkim mamom, ktore borykaja sie ze stluczeniami u pociech

Wczoraj zrobilam lody juz trzeciofazowe bo zamiast splendy oslodzilam je cukrem brazowym nierafinowanym - konsystencja i smak przednie! Dzis u nas pieknie grzmi i moze wreszcie spadnie choc kropla deszczu. Ludzi zalewa a my tu sie modlimy o odrobine ochlodzenia i deszczu.
Na obiad mloda kapusta z warzywami i mam w planach wyprobowac kopytka z bialej fasoli
Sposób na siniaki na pewno przy następnej okazji wykorzystam, a biorąc pod uwagę moje zdolności- przyda się jeszcze wiele razy

A ja mam takie pytanie (może trochę głupie), ale jak dokładnie je sie na III fazie? Bo ja jakoś tego nie ogarniam...
No i czy możesz powiedzieć jak przyrządzasz kapustę z warzywami? I jak kopytka z bialej fasoli?
Stary 2010-06-14, 18:06   #1131
agniun
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
a wogole to gratuluje świetnego bloga
czemu sie nie chwaliłas??
Telik... ale o jakim blogu mówisz??? w sensie co masz konkretnie na myśli i czy to na pewno było do mnie??

a co do moich wyczynów to na razie idzie względnie, chociaż nie mogę już patrzeć na serki wiejskie i jajka a to stały punkt programu niestety.... byłam dziś na zakupach i kupiłam sobie makaronik pełnoziarnisty więc jutro wymyśle do tego jakiś sosik na koncentracie pomidorowym z dodatkami i zjem sobie takie coś

mam straszną ochotę na naleśniki ale nie mogę u siebie znaleźć mąki orkiszowej, będę musiała wybrać się do jakiegoś większego niż mój osiedlowy sklepiku.... a ja jeszcze mąkę można, żytnią?? czy tylko ta orkiszową??

niestety weekend nie obył się bez grzechów ale umiarkowanych na szczęście bo "teściowa" zrobiła dietetyczny serniczek z galaretki i serków więc zjadłam kawałek bo mało co się nie obraziła jak odmówiłam innych przysmaków które dla nas przygotowała na pierwszego ogrodowego grilla w tym sezonie, ale pozwoliłam sobie zjeść jedno skrzydełko z kurczaka bez skóry z grilla, troszkę orzeszków, udało mi się odmówić piwa i dzielnie się trzymałam podczas gdy inny sobie sączyli cały wieczór... wszyscy podejrzewają przez to, że szykuje się akcja powiększenia rodziny ale poza tym jakoś przetrwałam

plan żywieniowy na dziś:
1. 3 jajka na twardo z majonezem i ketchupem
2. ryba z piekarnika plus duży świeży ogórek zielony
3. dwie malutkie kromki chleba pełnoziarnistego z szynka, serem żółtym, ogórkiem kiszonym i ketchupem,
4. końcówka zmiksowanej rocotty i kakaem
5. miks z truskawek albo galaretka, zobaczę

na wadze w piątek było 67,8 dzisiaj 67,9 ale to pewnie dlatego, że wczoraj zjadłam troszkę nadprogramowo niestety i późno było jak jadłam, zobaczymy jak będzie spadać później...
agniun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 18:52   #1132
bambi1311
Rozeznanie

ja juz po zakupach i wolam o pomoc doswiadczone kuchary
z racji ze smakoszem ryb nie jestem, no a wypada bo zdrowe i zalecane zakupilam filet swiezy z pangi, no i kochane moje prosze o porady jak go przyrzadzic i na ile do piekarnika, bo to moja inauguracja z ryba bedzie

zaraz zabieram sie za przyrzadzanie ciasta bananowego, to tez bedzie przygoda, ale skorzystam ze synek na spacerze z tata, bo dzisiaj byl strasznie marudny!!!

jeszcze moja dygresja apropos grzechow na SB, calkowicie prywatna
zauwazylam ze niektore z dziewczyn strasznie sie przejmuja malymi grzeszkami i czesto wracaja na faze 1, po czym szybko nudza sie SB nie osiagajac rezultatow
ja jestem klasycznym przykladem tego ze pomimo grzechow da sie osiagnac cel i grzecznie pozostac wiernym zasadom jakie tu obowiazuja, mam pewne slabosci, ktorych do tej pory nie udalo mi sie wykorzenic, ale jak tylko cos nagrzesze, to dalej brne i odzywiam sie wedlug podstawowych wytycznych i udalo mi sie spasc do 68 juz drugi raz, conieco zakorzenilo mi sie juz na stale i praktycznie nie uwazam zebym byla na diecie, moja rodzina juz wie, czym mnie nie czestowac, staram sie doskonalic moje marne umiejetnosci kucharskie i tak kombinowac zeby nie bylo monotonnie,
nie uwazam zeby podstawa na SB byly tylko serki wiejskie i jaja a jak ostatnio przejrzalam nasz przepisowy to nie moglam sie zdecydowac co pichcic!!!! i moze teraz na spokojnie wyznacze sobie nowy ccel 65???

74 masakra
Stary 2010-06-14, 19:12   #1133
Palolinka
Rozeznanie

Masz zdecydowaną rację bambi 1311! Lepiej jest brnąć dalej do celu niż się zniechęcać ciągle wracając do 1 fazy! Ja też mam masę grzechów... węgle się zdarzają, słodycze:/ ale cóż... słaba jestem i tyle. Najważniejsze, że wracam i dzięki temu waga powolutku idzie w dół. Mam nadzieję, że spadnie tak jak chciałam
Ja zaraz idę coś wykombinować z kurczaka, pomidorów, cebulki, szczypiorku, ogórka kiszonego i fasoli czerwonejmoże dorzucę też fasolkę szparagową zobaczymy.
W każdym razie dzięki za pociechę!
Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia w kuchni!

60...58...50
Palolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 19:31   #1134
Lizzien
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Paprak
z nieba mi spadłaś z tą maścią, a właściwie mojemu TŻ, mam bardzo wrażliwą skórę wystarczy mnie troszkę mocniej złapać i siniak gotowy, czasem w żartach mówię TŻ że pójdę na obdukcję.

Ja dziś dzień cały w biegu. Moja córka ma bal na koniec gimnazjum, u fryzjera to myślałam że mnie skręci od czekania i te korki w mieście masakra. Dobrze, że zawsze w torbie mam jakieś orzechy to mogę jako przekąskę skubnąć i nie szukam jedzenia na mieście.
Lizzien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:24   #1135
pscolaa
Rozeznanie

bambi ciasto zrób takie gęęęste Żeby potem latwo w sezamie obtoczyć... Bo mi dzisiaj wyszlo za rzadkie

sunday rose to głodowka... Na ś dodaj jeszcze jakiś ser żółty do tej jajowy (poszarp plasterek i fajnie sie wtedy ciagnie), na IIś zjedz całego wiesniaka, kakao to nie przekąska lepiej zrob zawijasy albo twarog z jogurtem i kakaem, a kolacyjna zupa ma byc z mięchem... No to wszystko

felina2 dzięki... Tylko ja wolno chudnę z 0,5kg na 2 tygodnie Ale w sumie mam mniejsze ryzyko jo-jo... Szybko chudnąć tez nie chcę, bo ciało się ujędrnic nie zdąży... A tak to się zdroro odzywiam i waga gdzies tam leci

agniun do naleśników kup sobie mąkę pełnoziarnistą z lubelli (na pewno bedzie w markecie). Ja uzywam jeszcze różnych orkiszowych, pszenną razową typ 2000 i żytnią razową typ 1850...
Dobre z tym powiekszaniem rodziny
Brak warzyw do sniadania
Oooooooo jak ladnie spada, a tak sie martwilaś węglami

bambi zgadzam się z Tobą... Ja tez jak coś zjem nie sb to na następny posilek potulnie wracam na kocyk i jadę dalej z koksem
Na poczatku też nie wiedziałam co gotować, ale teraz mi sie jakos nie chce i lenia mam... No ale musze się wziąć, bo zapasy z zamrazalnika pokończone

Ja ładnie zjadlam na kolacje pomidorki z mozarella, ale potem skusił mnie kawałek babki marchewkowej, która upieklam synkowi Kocham ta babkę... Ale na szczęscie jest zgodna z sb, ma tylko trochę brązowego cukru
Stary 2010-06-14, 22:03   #1136
bambi1311
Rozeznanie

no i tyle mialam planow, ale niestety bananowca upiec nie zdazylam, bo dopiero teraz jestem wolna, a ze chodze spac z kurami zaraz bede sie syzkowac do spanka
ale rybke zamarynowalam, czekam na pomoc w sprawie pieczenia tego wynalazku
i zrobilam pyszna salatke z brazowego ryzu, tunczyka i kukurydzy z suszonymi pomidorami(wiem wiem ta kukurydza ale jakos ja jej sobie nie odmawiam)
pscoola, tempo twego chudniecia, jest rewelacyjne, gwarantuje trwaly spadek,nie ma sie co spieszycklaski :
i najwazniejsze ---dzisiaj dzien 1 bez slodyczy!!!!!

74 masakra
Stary 2010-06-14, 22:09   #1137
pscolaa
Rozeznanie

bambi rybkę piecz zawinietą w folie ok 15-20 minut Tylkoją ciutkę oliwa wysmaruj
Ja kocham kukurydze i pochlaniam jakąs puszkę tygodniowo
dla oporu słodyczowego
Stary 2010-06-14, 23:33   #1138
Limonatka
Zakorzenienie

Ja melduję, że żyję, ale jestem tak zajętą że padam. Wszystko związane jest z finalizacją pracy mgr, przygotowaniem jej do druku itp itd. Jutro będę miała zwariowany dzień właśnie, bo jadę drukować, potem do Krakowa na uczelnię, muszę złapać promotorkę, dopilnować dwóch wykładowców o wpisy w indeksie i chyba coś jeszcze, ale już zapomniałam (mam listę ).
A w związku z tym, że taki zwariowany dzień będzie, a tak się składa, że jutro mam też 8. dzień II fazy, a więc pora na 2giego węgla, napisałam sobie listę co i kiedy jeść, i chyba na czole ją przykleję, żeby nie zapomnieć jeść bo to możliwe

A więc jutro:
9 - omlet z 2 albo 3 jajek, pomidor, bułeczka jogurtowa (wyszły pyszne, jutro wieczorem wkleję zdjęcie)
ok. 12 - bułeczka jogurtowa i garść czereśni (czy lepiej nie łączyć tych dwóch?)
15/16 - brokuły z szynką i curry
19 - kurczak z cukinią
21 - serek Figura, zapewne z wiórkami kokosowymi

paprak
, dzięki za odpowiedzi

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 23:40   #1139
feline2
Zadomowienie

Cytat:

felina2 dzięki... Tylko ja wolno chudnę z 0,5kg na 2 tygodnie Ale w sumie mam mniejsze ryzyko jo-jo... Szybko chudnąć tez nie chcę, bo ciało się ujędrnic nie zdąży... A tak to się zdroro odzywiam i waga gdzies tam leci
Nieważne! Najwazniejsze, że leci w dół... Ja ostatnio jakoś weny kulinarnej nie mam... Nie mam pomysłów jakoś...
A Ricotte jaką jecie? Ile % tłuszczu?

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
A więc jutro:
9 - omlet z 2 albo 3 jajek, pomidor, bułeczka jogurtowa (wyszły pyszne, jutro wieczorem wkleję zdjęcie)
ok. 12 - bułeczka jogurtowa i garść czereśni (czy lepiej nie łączyć tych dwóch?) jak na moje to lepiej nie łączyć...
15/16 - brokuły z szynką i curry
19 - kurczak z cukinią jak przyrządzasz?
21 - serek Figura, zapewne z wiórkami kokosowymi a warzywa do kolacji?
czekam na zdjęcie tych bułeczek, bo narobiłyście mi ochoty na nie... chyba też sobie upiekę...
Stary 2010-06-14, 23:53   #1140
Limonatka
Zakorzenienie

Kurczak z cukinią to nic specjalnego Kroję kurczaka na kawałeczki, skrapiam oliwą i ziołami, stoi sobie chwilkę, cukinię kroję na plasterki, podsmażam/podduszam na odrobinie oliwy, wrzucam kurczaka i wszystko gotuję razem aż kurczak dojdzie i tyle

A warzywek nie ma, bo to nie kolacja, tylko deser/przekąska Ja ostatnio tak jak Agatson w książce jem - czyli śniadanie, przekąska, lunch, kolacja, przekąska

Limonatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości