|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część X ::..
Dziewczyny a powiedzcie mi proszę gdzie najbardziej chudniecie? Bo ja schudłam dość dużo w pasie, ręce, cycki niestety:P ale jakoś mało w udach, i tak jak kiedyś brzuch był moim największym wrogiem, tak teraz wkurzają mnie uda... Pewnie jeszcze duużo czasu upłynie zanim będę z nich zadowolona..
no ale nic muszę być cierpliwa
|
#1112 |
|
Rozeznanie
|
ja w ramionach (!), właśnie w udach i tyłku:P
|
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
Schudnięcie w udach to moje marzenie
|
#1114 |
|
Rozeznanie
|
dokladnie, tyle nowych twarzy sie pojawilo, ze sie nie moglam odnalezc
![]() Papraczek, Ninka,Ilonka,Telik ja mamuska pelna para, coraz fajniej jest, Tymek juz taki rozrabiaka, mam problemy z dostepem do neta bo jak zobaczy komputer to mowy nie ma zeby go nie okupil wreszcie mieszkamy we Wrocku, nie ma jak na swoim!!!!tylko ciezko mi sie jeszcze zorganizowac, zeby odpowiednie zakupy zrobic, ale ja oczywiscie do glownych zasad SB sie stosuje, jedynie oczywiscie nie moge wykorzenic milosci do slodyczy, no ale waga jest dla mnie pochlebna i z ciazowej nawiazki zostal mi kilogram do zrzuty, takze wszystko jest do zrobienia, nawet gdy nie karmi sie piersiaod lipca brat zapisal mnie do wypasionego fitness clubu, sporo kosztuje ale mam nieograniczony wstep na wszystkie formy aerobiku i silowni i przez 1 miesiac w prezencie trenera osobistego, hehheh, niczym Anna Mucha wertuje teraz przepisowy zeby madre zakupy zrobic Ilonka, jak przeczytalam Twoja reprymende kilka postow nizej to sie usmialam i poczulam sie jak w domu jak zawsze madre slowa!!!! Ilonki trzeba sluchac!!!!
|
#1115 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny możecie mi powiedzieć czy w pierwszej fazie dozwolony jest serek pleśniowy presidenta? taki w opakowaniu niebieskim ? 12% tłuszczu czy coś
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
mówisz o camembercie?
jak 12% to można Edytowane przez mossqa Czas edycji: 2010-06-13 o 21:53 |
|
|
|
#1117 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
. Jaka ja jestem z siebie dumna, miałam dziś ostatni egzamin semestralny i wszyscy z grupy chcieli iść na piwo, a ja namówiłam ich na kino i uniknęłam głupich komentarzy i pokusy piciaPscolaa jak ja ci zazdroszczę tego zorganizowania i trzymania się dziennej rozpiski, ja tak nie potrafię . Niestety jaszcze muszę dużo nad sobą popracować |
|
|
|
#1118 |
|
Wtajemniczenie
|
dokładnie, dzięki za szybką odp
ja zawsze najpierw zjem a potem się pytam
|
|
#1119 |
|
Rozeznanie
|
Doczytalam i nie wiem co mam pisac...
Jakieś mam dzisiaj zniechęcenie do wszystkiego i z tego zimna tylko cos podjadam... A to skubnę jednego orzeszka, a to innego, a to szczyptę słonecznika, a to suszone jabluszko i sie przez cały dzien uzbiera nadprogramowego jedzonka... To jest teraz moj wróg, nie chęć na słodkie a walka z podgryzaniem ![]() Na kolację mialam zamiast salatki z serem plesniowym, potrawę na winie - co się nawinie ![]() ![]() Mialam ochotę na coś smazonego i niezdrowego, więc taka smaczna namiastka byla w sam raz... ![]() lizzien ta rozpiska nie zawsze dziala... Czasami mam dni, że wszystko jem na opak... Ale staram się ogolnie trzymać...
Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-06-13 o 22:31 |
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pscolaa, znam ten schemat, tez czasem tam mam, zgubne to jest strasznie
|
|
|
|
|
#1121 |
|
Rozeznanie
|
Witam...
![]() Po wczorajszym "obżarstwie" na wieczor "zgrzeszylam" lampką malagi... Na szczęście po dośc dlugim okresie czasu odwiedzilam toalete i dzisiaj waga wskazała 69,3 ![]() ![]() Jak ja lubie takie poranki hehe |
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też lubię poranki, bo po 3 dniach proteinowych na wadze -2 kg
od dziś 5 dni I fazy SB i nareszcie prawdziwa faza II- już nie mogę się doczekać, posiłki zaplanowane, wybrałam najsmaczniejsze przepisy, oczywiście pamiętając o zasadach wprowadzania węgli i owoców
|
|
#1123 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
a co do chlebka tez jestem zwolenniczą pieczywa na zakwasie. Jest ono dużo zdrowsze bo zakwas ułatwia wchłanianie wszystkich minerałów, to szczególnie ważne przy pieczywie pełnoziarnistym a formować to jeszce długo mam co... ![]() Cytat:
ale trzeba pomagać startującym plażowiczom a co do siłowni tez szukam osobistego trenera we wrocku w weekendy planuje z nim trenować a w tygodniu u siebie w mieście jak znajdziesz przyjazny fitness club to daj telikowi znaka:d
|
|
#1124 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak pisaly dziewczyny - jesli nie masz problemow z cholesterolem to smialo jedz jajka. Kiedys jajka stracily dobra opinie poniewaz nie znanlismy jeszcze faktu, ze cholestereol dzieli sie na dobry i zly: HDL i LDL. Mozesz poczytac troszke o jajkach dla spokojnosci. Oczywiscie wszystko z umiarem - nie zjadac 5jaj codziennie na okraglo. Cytat:
Cytat:
A jak babcia? U mnie ruchu tyle, ze juz czasu mi brakuje: do pilatesu i nordica doszly rower i konie!!! Oszalec mozna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niesamowita mamuska z ciebie! Trener osobisty fiu fiu ![]() Wczoraj zrobilam lody juz trzeciofazowe bo zamiast splendy oslodzilam je cukrem brazowym nierafinowanym - konsystencja i smak przednie! Dzis u nas pieknie grzmi i moze wreszcie spadnie choc kropla deszczu. Ludzi zalewa a my tu sie modlimy o odrobine ochlodzenia i deszczu. Na obiad mloda kapusta z warzywami i mam w planach wyprobowac kopytka z bialej fasoli
|
||||||||
|
|
|
#1125 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Ja się melduję po niedzielnych grzechach:/ w postaci truskawek niestety! Sobota była zgodna z planem... a niedziela to masakra. Ale na wadze 51 więc nie jest źle A do tego mojemu TŻtowi strasznie posmakowała zupa meksykańska! Miałam z nim zawsze problem na weekendach... bo ja jadłam co innego a on co innego. A teraz jedno danie obiadowe już możemy mieć wspólne![]() Co prawda zjadłam dziś na śniadanie chleb orkiszowy... :/ ale dalej już próbuję jeść już jak w 1 fazie czyli:- serek wiejski - zupa meksykańska - makrela z pomidorami, szczypiorkiem i łyżką majonezu - szynka drobiowa + jajko + fasolka szparagowa |
|
|
|
#1126 |
|
Rozeznanie
|
witam , witam,
u mnie sniadanko jak zwykle zgodne z SB, z tym mam najmniejszy problem, gorzej juz z przekaskami, nie mam w domu kompletnie nic co by pasowalo, ale na szczescie nie mam nic slodkiego na pokuszenie musze wyslac Tz na ryneczek, po cebule bo rzucil mi sie w oko przepis na zupke cebulowo-pomidorowa, moze go dzisiaj wyprobuje, no i smakowice brzmi ten bananowiec, a ze wreszcie mam piekarnik postanowilam podszkolic sie w kucharzeniu, jesli tylko Tymek pozwoli ![]() Teliczku, ja zapisana jestem do nowego klubu fitnes PURE w Renomie, od lipca start, podpisalam umowe na rok z gory i mam nieograniczony wstep na wszytskie zajecia lacznie z silownia, na szczescie wyreczyl mnie brat bo sama bym to pewnie zrobila jak Tymek pojdzie do przedszkola, hehe, a tak musze slono placic wiec motywacja sie musi znalezc
|
#1127 |
|
Rozeznanie
|
paprak zawsze się rozciagam po ćwiczeniach, ale chyba nie pomaga tak jak powinno
![]() bambi zupka cebulowo-pomidorowa jest pychaśna A najlepiej smakują do niej jeszcze grzanki serowo-czosnkowe ![]() Ja wlasnie wcinam te surimi w cieście naleśnikowym i sezamie - prawie mdleje takie to dobre... Juz wiem od czego sie uzależnię w najblizszym czasie... ![]() Ciasto naleśnikowe wyszlo mi za rzadkie i w sumie mam placuszki z surimi,a le jutro zrobię już takie geste ![]() Ja dzisiaj: ś - bułka z serem, salata, pomidorem i rzodkiewką IIś - jabłko i mix orzeszkow (po 7 wloskich połówek, migdalów i nerkowca) o - pół paczki surimi w ciescie naleśnikowym i surówka z pekińskiej z kukurydzą i majonezem (po co komu slodycze jak mozna jeść cos tak pysznego) p - truskawki i winogrona i jogurt nat. z kakem k - pomidory z połową mozarelli I do tego godzinka spinningu ![]() Ostatnio jadłam mniej i teraz będę nadrabiać - w przyrodzie nic nie ginie hahaa Edytowane przez pscolaa Czas edycji: 2010-06-14 o 14:11 |
|
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
ja zaraz smigam na zakupy, jednak wybiore sie osobiscie, u nas to cala wyprawa , bo do marketu mamy 10 km,mam nadzieje ze kupie wszystkie produkty a ogolnie mam jakis dzisiaj kiepskawy humor, moje bobo tez dzisiaj wyjatkowo niegrzeczne, dal mi mocno popalic, miejmy nadzieje ze to chwilowe
z dan wykwintnych naszej kuchni SB planuje wspomniana zupke, i chyba skusze sie tez na te surimi w ciescie, nie wiem tylko czy mi dobre ciasto nalesnikowe wyjdzie, i bananowca to plany z nowosci ktore wyhaczylam w przepisowce, dzieki PScoolko, widze ze masz talent do gotowania, ja raczej jestem raczkujaca kuchara ![]() lece na zakupy, mam nadzieje ze poprawie sobie humorek
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, dziś I dzień I fazy SB - zaplanowalam tylko pięć, żeby ładnie z samych protein przejść na II fazę
![]() jadłospis: śniadanie: jajecznica z 2 jajek z plastrem szynki przekąska: pół serka wiejskiego z jajkiem na twardo obiad: chili con carne podwieczorek: kakao na mleku 0.5% z tabletką słodzika kolacja: zupa kalafiorowa na jogurcie naturalnym 0% może być?
|
|
#1130 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najwięcej schudłam z brzucha, trochę z biustu i pupy...Ale uda nadal mam solidne... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A ja mam takie pytanie (może trochę głupie), ale jak dokładnie je sie na III fazie? Bo ja jakoś tego nie ogarniam... No i czy możesz powiedzieć jak przyrządzasz kapustę z warzywami? I jak kopytka z bialej fasoli?
|
|
|
#1131 |
|
Raczkowanie
|
Telik... ale o jakim blogu mówisz??? w sensie co masz konkretnie na myśli i czy to na pewno było do mnie??
![]() a co do moich wyczynów to na razie idzie względnie, chociaż nie mogę już patrzeć na serki wiejskie i jajka a to stały punkt programu niestety.... byłam dziś na zakupach i kupiłam sobie makaronik pełnoziarnisty więc jutro wymyśle do tego jakiś sosik na koncentracie pomidorowym z dodatkami i zjem sobie takie coś ![]() mam straszną ochotę na naleśniki ale nie mogę u siebie znaleźć mąki orkiszowej, będę musiała wybrać się do jakiegoś większego niż mój osiedlowy sklepiku.... a ja jeszcze mąkę można, żytnią?? czy tylko ta orkiszową?? ![]() niestety weekend nie obył się bez grzechów ale umiarkowanych na szczęście bo "teściowa" zrobiła dietetyczny serniczek z galaretki i serków więc zjadłam kawałek bo mało co się nie obraziła jak odmówiłam innych przysmaków które dla nas przygotowała na pierwszego ogrodowego grilla w tym sezonie, ale pozwoliłam sobie zjeść jedno skrzydełko z kurczaka bez skóry z grilla, troszkę orzeszków, udało mi się odmówić piwa i dzielnie się trzymałam podczas gdy inny sobie sączyli cały wieczór... wszyscy podejrzewają przez to, że szykuje się akcja powiększenia rodziny ale poza tym jakoś przetrwałam![]() plan żywieniowy na dziś: 1. 3 jajka na twardo z majonezem i ketchupem 2. ryba z piekarnika plus duży świeży ogórek zielony 3. dwie malutkie kromki chleba pełnoziarnistego z szynka, serem żółtym, ogórkiem kiszonym i ketchupem, 4. końcówka zmiksowanej rocotty i kakaem 5. miks z truskawek albo galaretka, zobaczę ![]() na wadze w piątek było 67,8 dzisiaj 67,9 ale to pewnie dlatego, że wczoraj zjadłam troszkę nadprogramowo niestety i późno było jak jadłam, zobaczymy jak będzie spadać później... |
|
|
|
#1132 |
|
Rozeznanie
|
ja juz po zakupach i wolam o pomoc doswiadczone kuchary
z racji ze smakoszem ryb nie jestem, no a wypada bo zdrowe i zalecane zakupilam filet swiezy z pangi, no i kochane moje prosze o porady jak go przyrzadzic i na ile do piekarnika, bo to moja inauguracja z ryba bedzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz zabieram sie za przyrzadzanie ciasta bananowego, to tez bedzie przygoda, ale skorzystam ze synek na spacerze z tata, bo dzisiaj byl strasznie marudny!!! jeszcze moja dygresja apropos grzechow na SB, calkowicie prywatna zauwazylam ze niektore z dziewczyn strasznie sie przejmuja malymi grzeszkami i czesto wracaja na faze 1, po czym szybko nudza sie SB nie osiagajac rezultatow ja jestem klasycznym przykladem tego ze pomimo grzechow da sie osiagnac cel i grzecznie pozostac wiernym zasadom jakie tu obowiazuja, mam pewne slabosci, ktorych do tej pory nie udalo mi sie wykorzenic, ale jak tylko cos nagrzesze, to dalej brne i odzywiam sie wedlug podstawowych wytycznych i udalo mi sie spasc do 68 juz drugi raz, conieco zakorzenilo mi sie juz na stale i praktycznie nie uwazam zebym byla na diecie, moja rodzina juz wie, czym mnie nie czestowac, staram sie doskonalic moje marne umiejetnosci kucharskie i tak kombinowac zeby nie bylo monotonnie, nie uwazam zeby podstawa na SB byly tylko serki wiejskie i jaja a jak ostatnio przejrzalam nasz przepisowy to nie moglam sie zdecydowac co pichcic!!!! i moze teraz na spokojnie wyznacze sobie nowy ccel 65???
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
Masz zdecydowaną rację bambi 1311! Lepiej jest brnąć dalej do celu niż się zniechęcać ciągle wracając do 1 fazy! Ja też mam masę grzechów... węgle się zdarzają, słodycze:/ ale cóż... słaba jestem i tyle. Najważniejsze, że wracam i dzięki temu waga powolutku idzie w dół. Mam nadzieję, że spadnie tak jak chciałam
![]() Ja zaraz idę coś wykombinować z kurczaka, pomidorów, cebulki, szczypiorku, ogórka kiszonego i fasoli czerwonej może dorzucę też fasolkę szparagową zobaczymy.W każdym razie dzięki za pociechę! ![]() Pozdrawiam ciepło i życzę powodzenia w kuchni! |
|
|
|
#1134 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
Paprak z nieba mi spadłaś z tą maścią, a właściwie mojemu TŻ, mam bardzo wrażliwą skórę wystarczy mnie troszkę mocniej złapać i siniak gotowy, czasem w żartach mówię TŻ że pójdę na obdukcję Ja dziś dzień cały w biegu. Moja córka ma bal na koniec gimnazjum, u fryzjera to myślałam że mnie skręci od czekania i te korki w mieście masakra
. Dobrze, że zawsze w torbie mam jakieś orzechy to mogę jako przekąskę skubnąć i nie szukam jedzenia na mieście. |
|
|
|
#1135 |
|
Rozeznanie
|
bambi ciasto zrób takie gęęęste
Żeby potem latwo w sezamie obtoczyć... Bo mi dzisiaj wyszlo za rzadkie ![]() sunday rose to głodowka... Na ś dodaj jeszcze jakiś ser żółty do tej jajowy (poszarp plasterek i fajnie sie wtedy ciagnie), na IIś zjedz całego wiesniaka, kakao to nie przekąska lepiej zrob zawijasy albo twarog z jogurtem i kakaem, a kolacyjna zupa ma byc z mięchem... No to wszystko ![]() felina2 dzięki... Tylko ja wolno chudnę z 0,5kg na 2 tygodnie Ale w sumie mam mniejsze ryzyko jo-jo... Szybko chudnąć tez nie chcę, bo ciało się ujędrnic nie zdąży... A tak to się zdroro odzywiam i waga gdzies tam leci ![]() agniun do naleśników kup sobie mąkę pełnoziarnistą z lubelli (na pewno bedzie w markecie). Ja uzywam jeszcze różnych orkiszowych, pszenną razową typ 2000 i żytnią razową typ 1850... Dobre z tym powiekszaniem rodziny Brak warzyw do sniadania Oooooooo jak ladnie spada, a tak sie martwilaś węglami ![]() bambi zgadzam się z Tobą... Ja tez jak coś zjem nie sb to na następny posilek potulnie wracam na kocyk i jadę dalej z koksem ![]() Na poczatku też nie wiedziałam co gotować, ale teraz mi sie jakos nie chce i lenia mam... No ale musze się wziąć, bo zapasy z zamrazalnika pokończone ![]() Ja ładnie zjadlam na kolacje pomidorki z mozarella, ale potem skusił mnie kawałek babki marchewkowej, która upieklam synkowi Kocham ta babkę... Ale na szczęscie jest zgodna z sb, ma tylko trochę brązowego cukru
|
|
|
|
#1136 |
|
Rozeznanie
|
no i tyle mialam planow, ale niestety bananowca upiec nie zdazylam, bo dopiero teraz jestem wolna, a ze chodze spac z kurami zaraz bede sie syzkowac do spanka
ale rybke zamarynowalam, czekam na pomoc w sprawie pieczenia tego wynalazku ![]() i zrobilam pyszna salatke z brazowego ryzu, tunczyka i kukurydzy z suszonymi pomidorami(wiem wiem ta kukurydza ale jakos ja jej sobie nie odmawiam)pscoola, tempo twego chudniecia, jest rewelacyjne, gwarantuje trwaly spadek,nie ma sie co spieszyc ![]() klaski :i najwazniejsze ---dzisiaj dzien 1 bez slodyczy!!!!!
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
bambi rybkę piecz zawinietą w folie ok 15-20 minut
Tylkoją ciutkę oliwa wysmaruj ![]() Ja kocham kukurydze i pochlaniam jakąs puszkę tygodniowo ![]() dla oporu słodyczowego
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja melduję, że żyję, ale jestem tak zajętą że padam. Wszystko związane jest z finalizacją pracy mgr, przygotowaniem jej do druku itp itd. Jutro będę miała zwariowany dzień właśnie, bo jadę drukować, potem do Krakowa na uczelnię, muszę złapać promotorkę, dopilnować dwóch wykładowców o wpisy w indeksie i chyba coś jeszcze, ale już zapomniałam
(mam listę A w związku z tym, że taki zwariowany dzień będzie, a tak się składa, że jutro mam też 8. dzień II fazy, a więc pora na 2giego węgla, napisałam sobie listę co i kiedy jeść, i chyba na czole ją przykleję, żeby nie zapomnieć jeść bo to możliwe A więc jutro: 9 - omlet z 2 albo 3 jajek, pomidor, bułeczka jogurtowa (wyszły pyszne, jutro wieczorem wkleję zdjęcie )ok. 12 - bułeczka jogurtowa i garść czereśni (czy lepiej nie łączyć tych dwóch?) 15/16 - brokuły z szynką i curry 19 - kurczak z cukinią 21 - serek Figura, zapewne z wiórkami kokosowymi paprak, dzięki za odpowiedzi
|
#1139 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A Ricotte jaką jecie? Ile % tłuszczu? ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
Kurczak z cukinią to nic specjalnego
Kroję kurczaka na kawałeczki, skrapiam oliwą i ziołami, stoi sobie chwilkę, cukinię kroję na plasterki, podsmażam/podduszam na odrobinie oliwy, wrzucam kurczaka i wszystko gotuję razem aż kurczak dojdzie i tyle ![]() A warzywek nie ma, bo to nie kolacja, tylko deser/przekąska Ja ostatnio tak jak Agatson w książce jem - czyli śniadanie, przekąska, lunch, kolacja, przekąska
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

no ale nic muszę być cierpliwa

jak zawsze madre slowa!!!! Ilonki trzeba sluchac!!!!

...... ?
. Niestety jaszcze muszę dużo nad sobą popracować

tak więc łączy się z tym motywacja bo wyjazd gdzieś na wakacje bardzo mnie motywował,teraz mam to w d...

klaski :