Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 13:02   #1231
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez Eveliouses Pokaż wiadomość
Ciekawi mnie jedno,czemu niektóre laski mają po 50 g i po 1 godz sprawdzane a inne 75 g i po 2 godz.od czego to zależy?
Kiedyś słyszałam, że powinno się dawać najpierw 50j a później dopiero 75g gdy z wynikiem jest coś nie tak. Od razu daje się też 75g jeśli kobieta ma nadwagę, dużo przytyła w ciąży lub gdy w rodzinie była cukrzyca.
Ale mój lekarz dał mi od razu 75g nie pytając o wywiad rodzinny, a na moje pytanie dlaczego? Odpowiedział ,ze badań 50 g już się nie robi

Ja na to badanie idę w ten czwartek, mam zrobić pobranie po 1h i po 2 h i oczywiście najpierw na czczo, wiec kuta(kłuta?) będę 3 razy

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:08   #1232
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Jak mija poniedziałek? u nas ciągle leje, na dworze zimno i ponuro.. Nic mi się nie chce...
U mnie rano przeszła taka zlewa,że świata nie było widać.Teraz jest ok,a jak dla mnie to super,bo nie mam sauny w domu jak to było przez ostatni tydzień

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
W dodatku okazalo sie, ze najprawdopodobniej mam cukrzyce ciazowa,
U to niedobrze,ale chyba nie jest to nic strasznego,poza tym,że trzeba przestrzegać jakichś zasad żywieniowych

Ja mam cukier dość niski i do tego mało przytyłam,więc ginka powiedziała,że mogę jeść wszystko

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Ja chcę na niej miec właśnie przewijak, bo nie mam nic innego, na czym mogłabym go umiejscowić, a w środku chcę pomieścić ciuszki, pieluchy, kosmetyki.

Dziewczyny jesteśmy w połowie 32tc, zaczynam uzupełniać na maksa to, czego nie mamy.
Ja przewijak zamierzam mieć na łóżeczku,tak jest chyba najwygodniej,a na komodzie będą stały kosmetyki,etc.

A co do uzupełniania wyprawki,to nie martw się,to czego zapomnisz lub nie zdążysz kupić teraz,kupisz po porodzie

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:12   #1233
angelikaw
Zakorzenienie

NIKaP-n, Pomidora - dzięki

My komody nie mamy i nawet nie wiem, czy kupimy, bo miejsca brak...

zastanawiam się też nad drzwiami do pokoju, by kota nie właziła... Harmonijkowe odpadają, bo robią strasznie dużo hałasu... A na zwykłe nie ma miejsca ;/ rozsuwane tez nie bardzo, bo sufit nad ścianą obok otworu drzwiowego jest skośny A drzwi muszą być
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:15   #1234
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Szczęśliwa bylabym bardzo wdzieczna gdybys sie podpytala sie cioci gdzie taka siatke mozna kupic... bo my sie juz jaki czas za takim wynalazakiem rozgladamy, ale bez wiekszego efektu ;/
Zadzwoniłam i spytałam "od ręki". Oni siatkę kupili w zwykłym ogrodniczym sklepie (są rożne grubości), zrobili drewnianą ramę dookoła balkonu i do tej ramy przypięli siatkę naprężona na takie duże zszywki (specjalnym pistoletem). Przy ładnej ramie i schludnej robociźnie wygląda to całkiem, całkiem.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Tylko młody zrobił mi psikusa i cały dzień go nieczułam (możliwe, że podczas jazdy autem sie ruszał,a ja po prostu go nie cuzłam). Odchodziłam od zmysłów do tego stopnia, że jak zaczął się wiercić o 22 w domu, to popłakałam sie z radości - histeryczka jestem [COLOR="Silver"]
Pomidora miałam to samo w sobotę. Od rana mała się nie odzywała, później ja biegałam po sklepach i nie miałam czasu o tym myśleć. Wróciłam do domu i zaczęłam się zastanawiać czy ją w ogóle dziś czułam. Zjadłam 2 naleśniki z czekoladą, położyłam się i czekałam. A Ona nic. Cisza. Przyszedł mąż zwinął ręce w tubę, przyłożył je do brzucha i zrobił małej głośnym głosem (prawie krzykiem) długi wykład na temat nieodzywania się całymi dniami Maz wyszedł a Daga kopnęła leniwie i lekko jeden jedyny raz i znów do wieczora była cisza. Ale Ona jest leniwa całą sobotę smęciłam jej o tym, jakim jest leniwcem, zaczepiałam ją, stukałam, pukałam aż w końcu odpuściłam. A w niedzielę, od rana brykała normalnie.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.

Edytowane przez Szczęśliwa
Czas edycji: 2010-06-14 o 13:18
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:27   #1235
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
Nasze nie wychodza na zewnatrz bo mieszkamy na 3 pietrze w bloku, ale bardzo lubia byc wypuszczane na balkon. Robimy to jednak bardzo sporadycznie bo, trzeba siedziec i je pilnowac, bo jak widza ptaka to załączają sie im dzikie instykty, i pewnie gotowe by byly za nim skoczyc
Mszu, jak już dziewczyny wspomniały, najlepiej zabezpieczyć balkon siatką. My kupiliśmy w jakimś praktikerze czy innej castoramie taką zieloną plastikową, a w środku jest drut, żeby przy wspinaniu nie rozerwały siatki
Wszystko jest na drewnianym stelażu i sprawdza się świetnie
Dziecka też nie będzie strach w przyszłym roku bez nadzoru na balkon wypuścić

Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj

STOP OKRUCIEŃSTWU - klik
Wróżka_Dzyńdzyńdzyń jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:40   #1236
asia-23
Raczkowanie

GG do asia-23

w SMYKU podobno zaczęły się wyprzedaże.
wiecie coś na ten temat? warto jechać?

asia-23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:44   #1237
bordowa
Wtajemniczenie

Dziewczyny, mam problem
Od rana czuję, jakby ktoś wsadził mi w tyłek kij - ból przy siadaniu mniej więcej taki jak by się włożyło za duży tampon - pewnie niejednej z nas się to zdarzyło Odczuwacie coś takiego? Nie wiem, czy to zaparcia, czy mała się pcha czy co?
bordowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:49   #1238
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewczyny.
Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
OBy problemy szybciutkomineły tz tez nie wkłada dużo serca w obowiazki rodzinny..Wg niego obowiązkiem jest TYLKO zarabianie pieniędzy no i ma zawsze wielkie halo jak Go prosiłam żeby meble Domikowi złozył, albo ostatnio rolete powiesił...bo on zmęczony po pracy...a w niedziele jak ma wolne, to nie będzie składał 'niedziela jest od odpoczynku'
Przycisnełam go jedna i złozył..ale było wiecej gadania niz roboty...

Imię śliczne... wzek tez fajniutki
Aaneczka no mój uważa dokładnie tak jak ty, że on jest od zarabiania i na nic innego nie musi mieć ochoty.
A za zrobienie przedpokoju nawet nie podziękował, ani nie powiedział miłego słowa

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Weronisia trzymaj się dzielnie. Mam nadzieję, że zachowanie męża jest przejściowe, pewnie ciężko mu jeszcze z nową sytuacją. Nie martw się, wszystko wróci do normy.
Imię dla synka fajne. I wózek też ciekawy
Wczoraj wieczorkiem nie udało nam się porozmawiać, bo ciągle chciało mi się płakać. Ale mąż w końcu mnie przytulił i zasnęliśmy w objęciach i bez kłótni.
Dziś więc już nie płaczę i mam nadzieję, że nie będę. Mąż wróci w czwartek, więc może zdobędę się na poważną rozmowę.
Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
Doły niech idą precz
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
Weronisiu, przeganiamy doła!!! Nie płaczemy!!! Bo Pascalowi też będzie smutno i przykro. A co do facetów, to niektórzy po prostu tacy są Fajny wózek
Dzięki.

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Weronisia - całkiem fajny ten wózeczek. Ładne kolorki
Cieszę się, że wózek się podoba
Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
Weronisia, nie znam szczegółów, więc nic oprócz szczerej rozmowy nie potrafię doradzić. Staraj się kochana nie płakać, nie myśleć o tym za dużo, bo raz, że twoje starsze dzieci to widzą i też cierpią, a dwa, to maluszek w brzuszku też odczuwa to samo co ty A nie chcesz chyba smutaska małego urodzić
Trzymam kciuki za szybkie, pozytywne rozwiązanie sytuacji
Wózek bardzo fajny, a imię dla synka super
Dzięki obiecałam sobie, że już dziś nie będę płakać.
Masz rację, że starsze dzieci to przeżywają. U nas nie ma kłótni, tylko jest cisza i mój płacz. Mój syn nieraz płacze ze mną, choć nie wie o co chodzi. I wtedy jest mi tak strasznie przykro, że dzieci widzą moje łzy. Dlatego masz rację, że muszę przestać choćby ze wzgledu na dzieci Mam nadzieję, że mój Pascal nie będzie smutaskiem, bo dużo w tej ciąży już przepłakałam.
Cytat:
Weronisia wózek bardzo ładny,taki inny kolorystycznie i nie spotykany,więc bardzo mi sie podoba a Pascal-super imię.Moja kuzynka,co mieszka w Niemczech też ma Pascalka
Cieszę się, że imię Pascal się Wam podova, bo ja tak do końca jeszcze nie byłam pewna. Ale skoro w Polsce tak pozytywnie odbieracie to imię, to jednak się na to imię zdecyduję, bo zależało mi, żeby imię było fajne i w Polsce i w Niemczech.
Cytat:
Napisane przez Pomidora
Weronisiu, oby kryzys jakoś minął Tak mi przykro, że płaczesz i tak ci źle. Masz w kimś wsparcie? Masz może z kim porozmawiać? To bardzo ważne, żebyś w takich momentach kogoś miała blisko ... Przytulam mocno
Tak Pomidorko mam tu koleżankę. Byłyśmy przyjaciółkami, ale ostatnio coś się jakby psuło. Jednak gdy widziała co przeżywam, to przyjechała do mnie na prawie cały dzień, bylebym już nie płakała. Mam w niej wsparcie. Gdyby nie ona, to byłoby mi jeszcze ciężej. A tak mam się komu wypłakać w rękaw
Dzięki za dopisanie imienia mojego synusia
Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń Pokaż wiadomość
Mszu, jak już dziewczyny wspomniały, najlepiej zabezpieczyć balkon siatką. My kupiliśmy w jakimś praktikerze czy innej castoramie taką zieloną plastikową, a w środku jest drut, żeby przy wspinaniu nie rozerwały siatki
Wszystko jest na drewnianym stelażu i sprawdza się świetnie
Ja kupiłam siatkę dla kotów w sklepie zoologicznym. Jest to specjalna siatka, której kot nie jest w stanie podrzeć, a jest tylko z plastiku i ma odpowiednią szerokość kratek.
Ja nie budowałam ramy z listewek, lecz na boki balkonu przybiłam listwę i do niej wkręciłam haczyki, o które zahaczyłam siatkę. Można ją było zdejmować, do podlewania kwiatów, które były w skrzynkach. I bardzo polecam kolor transparentny. Moja sąsiadka ma zielony i strasznie widać tą siatkę i z zewnątrz wygląda nieciekawie. Ja miałam transparentną i była prawie nie widoczna.
Załączam fotkę.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2010-06-14 o 13:51
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 14:27   #1239
abz
Zakorzenienie

Nadrobić was to jest wręcz niewykonalne, ale walczę io odpisuję po kawałku, bo na końcu pewnie zjadłoby mi większość cytatów.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Abz, podróż z rodzicami dobrym autem z klimatyzacją, nie naszym starym rupieciem
A no jak jest klima to nie jest xle. Poza tym w sobotę chyba było juz chłodniej, nie?

Cytat:
Napisane przez Butterfly83 Pokaż wiadomość
Dostałam też skierowanie do szpitala natychmiast te opuchnięcia o których pisałam to prawdopodobnie zatrucie ciążowew ciągu 2 tygodni przybrałam prawie 3 kg opuchnieta nawet jestem na twarzy.
Słyszałyście oże coś o tym ???
Spokojnie, to moze byc zatrucie, ale wcale nie musi. Był upał wiec moze to puchnięcie sie nasiliło.

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość
jedziemy dzisiaj nad Zalew Sulejowski na wieczór panieńsko-kawalerski do znajomych, którzy w przyszłym tygodniu slubują... grill i te sprawy...
Byłam w tym roku pierwszy raz nad zalewem sulejowskim, ładnie tam, ale ode mnie to 5 godz więc pewnie szybko tam nie wrócimy. Wczoraj słyszałam w radiu, ze ktos się tam utopił próbując ratować dziecko. (w Smardzewicach to było)

Cytat:
Napisane przez bordowa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a tak w sprawie tego kredytu - orientuje się któraś z Was, w jakim banku najlepiej wziąć?
Moja siostra ma chyba w multi banku czy millenium. Nie narzeka

Cytat:
Napisane przez Klarissa Pokaż wiadomość
Napiszę tylko, że obroniłam się i dziękuję wszystkim, które trzymały za mnie kciuki
Gratulacje!!

ycnan ale miałaś akcję z drukowaniem, wow!

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 14:29   #1240
fem
Raczkowanie

witam kochane mamuśki...
super było na tym panieńsko/kawalerskim, tylko ja się juz chyba nie nadaję na balowanie do białego rana, ale spoko odespane... wczoraj wieczorem padłam o 20 jak kawka...
komary mnie aż tak bardzo nie pogryzły (mimoże było ich niemiłosiernie duzo)... mam tylko mocno poorane kostki, chyba tam zapomniałam się popsikać... rano poszlismy nad Zalew i się ładnie opaliłam... hm... tak na brązowo od razu... nie za mocno, ale fajnie... tak mi sie teraz podoba mój kolor, taki delikatny brązik

a niunia tak się wierciła w nocy... cudownie ją czułam... mąż stwierdził, że chciałą się wszystkim pokazać, bo brzuszek miałam taki wypięty i miejscami twardy... tak jakby malutka chciałą wyjść przez brzuszek cudnie... a z rana był już malutki...

co do podróży to jest bardzo męcząca... co chwilę mi się siku chciało... dobrze że są w samochodzie rozkładane siedzenia więc na wpół leżąco jechałam... z dobre 2 godziny jechalismy, bo w 2-óch miejscach przebudowa drogi była...
ale dalismy radę i wrócilismy cali do domku

dzisiaj już paskudna pogoda i nic mi się nie chce... najchętniej nie wychodziłabym wogóle z domu...

pomalutku zaczynam sie obawiać czy zdążę ze wszystkimi zakupami i przemeblowaniami i remontami przed narodzinami... powoli dopada mnie malutki stres, czy damy radę...ale skoro powiedziało się a to trzeba powiedzieć b i musi byc dobrze... przecież to najcudowniejszy czas w moim życiu...mimo wszystko troszkę się martwię...
jeszcze jedno jutro mam wizyte u gin... może dlatego zaczynam wchodzić w stan zamartwiania

Klarissa gratuluję serdecznie obrony

Cytat:
Napisane przez elenka1
a ja juz mam zepsuty dzien, moj tZ zadzwonil ze przyjezdzaja do jego rodziców na weekend goście ktorych nie lubie a bede musiala odbebnic kolacje "gwiazda" ktora przyjedzie to druga synowa ktora jest w ciazy 2 msce dluzej i nikt poza nią świata nie widzi, mam nadzieje ze przezyje uwagi ja to ona lepiej wyglada odemnie... oj co za zycie
bidulko... trzymam żeby było znosnie a każda kobieta wygląda inaczej w ciąży... nie przejmuj się, najważniejsza jest dzidzia

Cytat:
Napisane przez Lenka*
a jedno koło tak mi dobrze poszło, że mam zwolnienie z egzaminu z oceną 5 To już drugi egzamin z którego jestem zwolniona
zdolniachatak dalej trzymaj

Cytat:
Napisane przez ycnan
Za to nawnerwiałam się przez promotora i przepływ informacji na uczelni. ... I przywiózł mi na uczelnię akurat jak wychodziłam z wpisem w indeksie. Zdążyłam więc oddać tą ****** pracę na czas i bronię się 26 czerwca
Normalnie MASAKRA. A wszystko w tym upale i to w przeciągu 1,5godziny załatwione. Chyba wiszę bratu piwo, albo całą skrzynkę
no niezła historia i tyle biegania...ale całe szczęście, że się udałobędę trzymała kciukasy za dobra ocenę z obrony

czytam... i czytam... i końca nie widać...

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 15:02   #1241
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez starapanna Pokaż wiadomość
Bylam dzis na obciazeniu glukoza no i oczywiscie nie moze byc u mnie super. Wynik 143 :/. Dziewczynki czy musze sie mocno martwic?, to w sumie niewiele powyzej normy (do 140)
To nie jest duzo, ale juz jest podejrzenie. Ja mialam tak samo. Ale ja najpierw dostalam 75. Jutro ide juz do lekarza dowiedziec sie czy mam powtorzyc badanie czy nie.

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Jaki dokładnie ten wynik? Kicha, że nie ma lekarza.
Ja muszę zrobić wynik w tym tygodniu, bo wizytę mam 22-go. Zawsze robię wyniki na 2-3 dni przed wizyta, żeby się nie denerwować zbyt długo i móc je odrazu skonsultować. Ciekawe tak moje żelazo....
Teraz wyniku przed soba nie mam, ale jesli norma byla do 7,0 to ja mialam 7,1.

A lekarzy nie ma, bo... Strajkuja To jest najlepsza przychodnia u mnie w miescie i cos im nie pasuje (za duzo pacjentow?), dluuugo tam sie czeka. Ale dzisiaj pielegniarka powiedziala, ze byc moze jakis podejdzie jutro, wiec nie zaszkodzi przyjsc.

I ja tak samo robie wyniki zaraz przed wizyta.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 15:08   #1242
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zuziczka Pokaż wiadomość
...

sie obronilam na piatke!
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez cellaris Pokaż wiadomość
Piszecie,ze Dada i z Lidla są dobre (to są dwia różne rodzaje pieluch czy poprostu te lidlowe tak się nazywają?) Może coś jeszcze?
W lidlu jedne pieluszki nazywaja sie jakjoś toujour czy cos i są jeszcze jedne, wiem, ze raczej jedne z nich są polecanie, te drugie nie...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
ja tez oddalam prace wszystko jest dobrze - 30 obrona
Też miałam obrona 30 czerwca, ale 2008
I dobrze, ze twój Wojtek zwrócił uwage babie przy kasie. Co ona myślała, ze do banku przyszła? Wypłacić z karty to ja rozumiem, ale jakieś przelewy? No już bez przesady, zreszta to kasa a nie bank nie?

Cytat:
Napisane przez asia-23 Pokaż wiadomość
w piątek byłam na USG połówkowym + wizyta kontrolna
Dziewczynka!!! oczywiście jak Jej nic nie wyrośnie
Super!

Weronisia

Cytat:
Bylam dzis na obciazeniu glukoza no i oczywiscie nie moze byc u mnie super. Wynik 143 :/. Dziewczynki czy musze sie mocno martwic?, to w sumie niewiele powyzej normy (do 140)
To bym uznała za normę.
Gorzej u mnie, po wypiciu wyszło 168!! A to juz jest ponad norme. Piszą, ze cukrzyca tak od 180 jest, ale pewnie bedę musiała powtórzyc. Nie wiem czy nie zadzwonic do gina w tej sprawie, bo dopiero co byłam na wizycie a następna mam 7 lipca...a moze w razie czego jakąs dietę mam stosować. Niby sie nie przejmuję, ale chyba wolę się upewnić. Dodam, ze oczywiście wg zaleceń gina byłam po jednej małej kanapce na badaniu

A w weekend malowalismy pokój. Zachciało nam sie 2 kolorów i masakra, w niedziele musiałam poprawiać, bo sie "psuło" jak odlejaliśmy taśme. Dziś muszę poprawić ta linie pod sufitem, ale ogólnie wygląda ok i w końcu czyste sciany. Sie namachałam troche wałkiem, dobrze, ze nie było upału bo chyba byśmy nie dali rady. Ale cieszę się, ze mogłam w tym uczestniczyć a nie oddałam roboty komuś innemu

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 15:31   #1243
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
To bym uznała za normę.
Gorzej u mnie, po wypiciu wyszło 168!! A to juz jest ponad norme. Piszą, ze cukrzyca tak od 180 jest, ale pewnie bedę musiała powtórzyc. Nie wiem czy nie zadzwonic do gina w tej sprawie, bo dopiero co byłam na wizycie a następna mam 7 lipca...a moze w razie czego jakąs dietę mam stosować. Niby sie nie przejmuję, ale chyba wolę się upewnić. Dodam, ze oczywiście wg zaleceń gina byłam po jednej małej kanapce na badaniu
Nawet lekko podwyzszone to juz nie jest norma i wymaga jakis konsultacji.
Poza tym wazne jest, zeby w przerwie w badaniu nigdzie nie chodzic tylko siedziec/lezec.
Pielegniarka mi wytlumaczyla, ze niektore kobiety robia krzywa i w czasie tej godziny czy dwoch ida do domu albo do sklepu, a to zle, bo w tym czasie spalaja cukier i wynik juz nie jest prawdziwy.
A ze podwyzszone bylo po kanapce to raczej normalne. Ale przeciez przed tym badaniem nie wolno nic jesc, bo to zaburza wynik
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 15:56   #1244
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny, jeśli chodzi o wyniki glukozę- norma jest do 140.
od 140 do 180 przy podaniu 50gr- uważa się za możliwość jakiegoś błędu (słabsze, czy wolniejsze wchłanianie cukru etc) i wtedy robi się ponowne badanie z 75 glukozy...
Ja miałam 150 i cała się trzęsę, ale zmieniłam dietę, aw czwartek mam wizytę, zobaczymy, co magik powie
Póki co jem produkty z niższym IG i staram się unikać cukrów...

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Nawet lekko podwyzszone to juz nie jest norma i wymaga jakis konsultacji.
Poza tym wazne jest, zeby w przerwie w badaniu nigdzie nie chodzic tylko siedziec/lezec.
Pielegniarka mi wytlumaczyla, ze niektore kobiety robia krzywa i w czasie tej godziny czy dwoch ida do domu albo do sklepu, a to zle, bo w tym czasie spalaja cukier i wynik juz nie jest prawdziwy.
A ze podwyzszone bylo po kanapce to raczej normalne. Ale przeciez przed tym badaniem nie wolno nic jesc, bo to zaburza wynik
Ja tez wiem, że powinno się być na czczo. A po wypiciu dawki glukozy nie wolno nawet wody pić... Bo może zafałszować wynik. Ja myślę, że przesadziłam z cytryną, bo bardzo dużo jej wcisnęłam...

Aha, siedzę z farbą na włosach, więc nie mam okularów i mogę pisać z literówką zafundowałam sobie Mroźną Czekoladę ;P

Kasiulek dokładnie o tę komodę mi chodziło
W Ikei 359zł, a na allegro :
http://www.allegro.pl/show_item.php?...2+wys%C5%82any.

Także 160 w kieszeni, a jeszcze się może uda wziąć wysyłkę na firmę, to wtedy 200zł w kieszeni... niezła przebitka.
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 16:00   #1245
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mpik82 Pokaż wiadomość
a u mnie wczoraj był 27tc4d
pieknie
ja tez bylam w wojslawicach w parku - mam rodzine w tamtych stronach i czesto ich odwiedzam slicznie tam jest
Cytat:
i dla Wojtka,powiedział tak jak jest i dobrze!!
dokladnie tak...

Cytat:
nie denerwuj sie puki co wynik niepewny wiec jeszcze jedno badanie.. nie musisz sie narazie marwic bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez abz Pokaż wiadomość
Też miałam obrona 30 czerwca, ale 2008
I dobrze, ze twój Wojtek zwrócił uwage babie przy kasie. Co ona myślała, ze do banku przyszła? Wypłacić z karty to ja rozumiem, ale jakieś przelewy? No już bez przesady, zreszta to kasa a nie bank nie?
)
dokladnie tak samo myslimy
Stary 2010-06-14, 16:04   #1246
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś słyszałam, że powinno się dawać najpierw 50j a później dopiero 75g gdy z wynikiem jest coś nie tak. Od razu daje się też 75g jeśli kobieta ma nadwagę, dużo przytyła w ciąży lub gdy w rodzinie była cukrzyca.
Ale mój lekarz dał mi od razu 75g nie pytając o wywiad rodzinny, a na moje pytanie dlaczego? Odpowiedział ,ze badań 50 g już się nie robi

Ja na to badanie idę w ten czwartek, mam zrobić pobranie po 1h i po 2 h i oczywiście najpierw na czczo, wiec kuta(kłuta?) będę 3 razy
aha,dzięki,wprawdzie też nie pytał o nic a "przytywam" sobie 1 kg na miesiąc wiec chyba nie aż tak źle,ale co tam....wypiłam 75 g i wynik super więc nie drążyłam tematu
Na szczęście u nas to było z paluszka i tylko kropelka krwi na taki pasek jak w teście ciążowym i zaraz wynik się pokazuje więc szybciutko i bez bólu kłucia bo nienawidzę majstrowania przy moich żyłkach

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 16:10   #1247
fem
Raczkowanie

pieluszki będziemy kupować z każdego rodzaju, żeby wypróbować... zobaczymy wtedy, które będą najbardziej odpowiadały maluszkowi i nam...
aaneczka1984 świetnie, że opisałaś swoje sugestie

Zuziczka gratuluję piateczki

Cytat:
Napisane przez angelikaw
Gratuluję córeczki
dziekuje, witaj po dłuższej przerwie

Cytat:
Napisane przez Astorianka
A ja wczoraj bawiłam się na weselu znajomych męża. Fajnie było, nawet jeżeli nikogo nie znałam.
super, że sie ubawiłaś

Cytat:
Napisane przez Majka232
Wszyscy mi mówią, że mam mały brzuszek jak na 6 m-c (23t2d) i zaczęłam się tym martwić, czy wszystko ok, czy macica się odpowiednio powiększa (mam małą macicę) i jest odpowiednia ilość wód płodowych, czy dzidzia rośnie tak jak trzeba itd. Kurcze, regularnie, co jakiś czas muszę sobie nabrać czegoś do głowy i się trochę pomartwić.
mam to samo... i ostatnio jak któś tak mówi, to mi sie przykro robi... ale swoja drogą to jaki mmay mieć ten brzuch w 6 m-cu, przecież dziecko dopiero zaczęło rosnąć...

Cytat:
Od kilku dni (może 3-4) mam tak, że jak chwilę pochodzę to potwornie boli mnie w kroczu (nie wiem, to chyba jest spojenie łonowe). Macie tak? Zaczynam się martwić, cały czas czuję dziecko bardzo nisko, biodra mi się rozłażą i boję się, żeby się nasza córcia nie chciała za wcześnie na świat wypchać bo co ja wtedy zrobię?
ja mam podobnie, ale kiedy zbyt długo siedzę albo jestem w jednej pozycji...

mszu bardzo dobrze dziadowi powiedziałaś... czytac nie umie...
a swoja drogą slicznie wyglądasz

Cytat:
Napisane przez waniliaania2009
A moj dzidius dzis zaczal sie wiercic, widze po brzuszku jak sie probuje wybic, az mi sie brzuch podnosi z roznych stron. Jaklby sie przecoiagal i raz glowa raz reka probowal wybijac przez skore. Hehe az mi sie smiac chce jak patrze na brzuch. Tez tak macie?
tez tak mamzabawne uczucie

Cytat:
Napisane przez Weronisia
A ogólnie mam doła, więc mało się tu udzielam. Czytam tylko, co by w miarę być na bieżąco.
dół napewno przejdzie...buziak:cmok :

malwina1204slicznie

Cytat:
Napisane przez IlonaN2
ja od dziś dokładam mojemu Frankowi słuchawki do brzucha i puszczam mu piosenki Margolci dla dzieci. I chce żeby się nauczył przy nich spać
moja niunia żywo reaguje zwłaszcza w samochodzie, gdy mąż włącza Queenów

Cytat:
Napisane przez asia-23
w piątek byłam na USG połówkowym + wizyta kontrolna
Dziewczynka!!! oczywiście jak Jej nic nie wyrośnie
cieszę się twoim szczęściem

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 16:36   #1248
NIKaP-n
BAN stały

dziewczyny, zobaczcie co podejrzałam u naszych lipcowo- sierpniowych koleżanek

http://www.allegro.pl/item1065390852...sylka_0zl.html
Stary 2010-06-14, 16:44   #1249
falbala
Raczkowanie

NIKaP-n chyba sie skusze na te literki, zwłaszcza, że mam naklejki na sciane z pianki w kształtach pucatkowo-prosiaczkowych, wiec calość moze wyglądac na prawde wesoło jeszcze tylko uzgodnie z mezem co i jak! dzieki
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 16:46   #1250
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
NIKaP-n chyba sie skusze na te literki, zwłaszcza, że mam naklejki na sciane z pianki w kształtach pucatkowo-prosiaczkowych, wiec calość moze wyglądac na prawde wesoło jeszcze tylko uzgodnie z mezem co i jak! dzieki

Mnie też się one bardzo podobają tym bardziej, że do naszej przeprowadzki daleko, tak na jesień późną planujemy, a te literki na tasiemkach mogę potem zabrać ze sobą
Stary 2010-06-14, 16:48   #1251
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:

fajne, też je widziałam.. ale 7zł/szt. to duży wydatek w naszym przypadku (8/9 liter)
Stary 2010-06-14, 16:57   #1252
aaneczka1984
Zadomowienie

Moje dziecko chce mnie dziś wykończyć...
Cały dzień marudzi i płacze...
Normalnie chce miec wszystko co sobie ubzdura..garnki..pokrywki ,, ..wszystko ..ostatnio ubzdurał sobie zabawę mikserem i jak tylko zobaczy go to wrzask i cz mu go dac..
wyciąga garnek, motylki i gadając do siebie "abuabuabuabu"....mik suje zacięie..nie ma siły cos mu zabrać bo ryk niesamowity....
Jakiś bunt przechodzi

A mnie dziś naszło na ciasto z truskawkami i sobie upiekłam
Teraz zajadam cieplutki.....i z deczka spieczony.....
Domik , jak się odwróciłam to podkrecił mi piekarnik na 220stopni i do tego termoobieg włączył...no i troszke sie spaliło...ale i tak jest pycha
aaneczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 17:01   #1253
Rozaliontka
BAN stały

GG do Rozaliontka

wic urodzinki sie udaly Malego....

w Piatek bylam u Gina.....i........bedzie. .....CORKA!!!!

ale ja nie zobacze to nie uwieze...dlatego co pelni szczescia bede czekac jeszcze troszke....

wlasnie nie wiadmo dokladnie czy bedzie ALA....

pozdrawiam
Rozaliontka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 17:08   #1254
elenka1
Rozeznanie

[QUOTE=fem;19977353]witam kochane mamuśki...
super było na tym panieńsko/kawalerskim, tylko ja się juz chyba nie nadaję na balowanie do białego rana, ale spoko odespane... wczoraj wieczorem padłam o 20 jak kawka...
komary mnie aż tak bardzo nie pogryzły (mimoże było ich niemiłosiernie duzo)... mam tylko mocno poorane kostki, chyba tam zapomniałam się popsikać... rano poszlismy nad Zalew i się ładnie opaliłam... hm... tak na brązowo od razu... nie za mocno, ale fajnie... tak mi sie teraz podoba mój kolor, taki delikatny brązik

bidulko... trzymam żeby było znosnie a każda kobieta wygląda inaczej w ciąży... nie przejmuj się, najważniejsza jest dzidzia
i[QUOTE]

ciesze się ze wieczór udany
kolację przeżyłam, nawet bez złośliwości, a tak na dobrą sprawę nie czuje się gorsza ani brzydsza od tamtej

---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Rozaliontka Pokaż wiadomość
wic urodzinki sie udaly Malego....

ale ja nie zobacze to nie uwieze...dlatego co pelni szczescia bede czekac jeszcze troszke....

wlasnie nie wiadmo dokladnie czy bedzie ALA....

pozdrawiam
no to będzie parka, super gratuluję

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Moje dziecko chce mnie dziś wykończyć...
Cały dzień marudzi i płacze...
Normalnie chce miec wszystko co sobie ubzdura..garnki..pokrywki ,, ..wszystko ..ostatnio ubzdurał sobie zabawę mikserem i jak tylko zobaczy go to wrzask i cz mu go dac..
wyciąga garnek, motylki i gadając do siebie "abuabuabuabu"....mik suje zacięie..nie ma siły cos mu zabrać bo ryk niesamowity....
Jakiś bunt przechodzi

Teraz zajadam cieplutki.....i z deczka spieczony.....
Domik , jak się odwróciłam to podkrecił mi piekarnik na 220stopni i do tego termoobieg włączył...no i troszke sie spaliło...ale i tak jest pycha
hehe mały rozrabiaka

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 17:12   #1255
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:

fajne!tylko muszę się dowiedzieć co tam nosze pod serduszkiem

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

a ja dziś posprzątałam całe piętro u tatusia ,tzn odkurzyłam i umyłam podłogi,a poniewaz mamy duży domek(piętro 150m)to kręgosłup czuje ;( a było juz tak fajnie,ze nie bolał,ale poleżymy to minie
jutro mam zamiar u siebie górę odkurzyć bo czarosławowe włosy zaczynają fruwać pokątnie
a teraz pomidorówkę wcinam i właśnie G już wrócił co mnie bardzo cieszy
Obmyślamy obiad na kilka dni....hmmm co gotujecie laseczki?

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 17:22   #1256
elenka1
Rozeznanie

Mpik wyglądasz ślicznie, rozpromieniona... naprawdę extra
Shine napisz jakie zalecenia co do diety dostałaś

Pisałyscie o wanienkach, ja kupię najzwyklejszą, a to wiaderko to stanowczo mi się NIE podoba, dziwnie dzidziuś jest w niim ułożony

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
fajne!tylko muszę się dowiedzieć co tam nosze pod serduszkiem

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

a ja dziś posprzątałam całe piętro u tatusia ,tzn odkurzyłam i umyłam podłogi,a poniewaz mamy duży domek(piętro 150m)to kręgosłup czuje ;( a było juz tak fajnie,ze nie bolał,ale poleżymy to minie
jutro mam zamiar u siebie górę odkurzyć bo czarosławowe włosy zaczynają fruwać pokątnie
a teraz pomidorówkę wcinam i właśnie G już wrócił co mnie bardzo cieszy
ja na jutro właśnie obmyslam obiad i chyba kupię fasolkę i kalafiora, uwielbiam takie warzywka na obiadek i mój TZ-ecik też
a dzisiaj miałam naleśniki i troche mnie zgaga piecze ale opłacało sie były pyszne

OLA 6.10.2010
elenka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 17:23   #1257
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:

Zazdroszczę sił na sprzątanie
Ja dzisiaj robię makaron z kurczakiem (filety) i brokułami i może sosa czosnkowego do tego a dla siebie makaron z sosikiem brokułowym tylko (nie jem mięsa).

No i mam mroźną czekoladę.
Jestem kurna czorna prawie
Stary 2010-06-14, 17:23   #1258
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!

Cytat:
ja dziś upiekłam kończyny z całego kurczaka (udka, pałeczki i skrzydełka) w przyprawach - w piekarniku. Będzie obiad na 2 dni. Poza tym miałam kalafiora, więc ugotowałam i zjadłam polanego bułeczką.
Jutro lub w środę może naleśników usmażę... Albo placuszków z jabłkami.
Stary 2010-06-14, 17:24   #1259
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość

ja na jutro właśnie obmyslam obiad i chyba kupię fasolkę i kalafiora, uwielbiam takie warzywka na obiadek i mój TZ-ecik też
a dzisiaj miałam naleśniki i troche mnie zgaga piecze ale opłacało sie były pyszne

elenka
naleśniki

My też fasolki, kalafiorki itp uwielbiamy dobry pomysł, do tego młody ziemniaczek i maślanka
Stary 2010-06-14, 17:24   #1260
Weronisia
Zakorzenienie

fem, abz dzięki

Cytat:

Ale super te literki Może u nas też coś takiego znajdę...
Cytat:
A masz jakiś fajny przepisik? Może ja też bym upiekła na czwartek, bo mąż wraca i chcę z nim pogadać jak należy A mam jazdę na truskawki

Cytat:
Gratuluję córeczki
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości