Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-12, 11:14   #1111
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
wg tego jak ja licze to juz donoszona
a jeszcze 5 dni hmm... to by bylo 10 dni od odejscia czopa...
ja licze tak ja suwaczek, czyli 37 jeszcze nie masz wg mniea ten czop to moze nie byl czop?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 11:14   #1112
idealnecialo
Zadomowienie

Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII

I ze niby mam nadrobic 33 strony? Nieeeeeeeee mozliwe oj dziewczynki dziewczynki...

Dla Farminki gratulacje

A ja zmykam.. Maz mial byc jeszcze tydz w domu ale wczoraj wieczorem sie okazalo ze na sile sciagaja.. i ze chyba jutro jedzie. Na 100% moze wieczorem bedzie wiadomo.. Podobno jak nie przyjedzie to wypad... :/ A ja sie czuje z tego powodu fatalnie.
Dzis jedziemy z noga jego na kontrole.
Ja ledwo dysze. W naszym gniazdku jest hica! potężna! Ale byle swoje. A mi zle siedziec, ani sie oprzec ani nic, ani lezec a plecach bo zle mi sie oddycha, chyba maly gdzies mi porządnie naciska. Najlepiej raz na lewy bok raz na prawy i tak co pol minuty.. Tylko przeciez nie mozna caly dzien lezec.. Ehh nie mam gdzie sie wsadzic..Normalnie przez te upaly czlowiek jak nacpany i niczego sie nie chce.. Ani fiku miku,ani robutek ręcznych, ani nawet przytulania, a kiedy ostatni raz sie calowalismy to nie pamietam.. CZasem nawet pare dni nie ma "cmok". Ehhh albo zwale na upaly albo na bębenek. Swiadomosc mam ze z takim brzuchem to juz nie ma szans sie podobac, wiec chyba trzeba poczekac na rozwiazanie + pare tygodni..

Buzki dziewczynki!
idealnecialo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 11:20   #1113
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
ja licze tak ja suwaczek, czyli 37 jeszcze nie masz wg mniea ten czop to moze nie byl czop?
czop byl na pewno bo gin w szpitalu nawet powiedziala ze odchodzi. ja licze ze skonczony 36 tc to juz donoszona
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 11:32   #1114
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
czop byl na pewno bo gin w szpitalu nawet powiedziala ze odchodzi. ja licze ze skonczony 36 tc to juz donoszona
aaa...chyba ze 36 no to kochana na co czekasz?)) jak sie teraz czujesz?
Stary 2010-06-12, 11:36   #1115
aniaa22
Zakorzenienie

leze i sie nie ruszam wiec ok
Stary 2010-06-12, 11:45   #1116
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny współczuję wam tych mięśniaków!!!!
teraz juz jest OK. Po prostu go nie czuję. Czasem przy badaniach...
Ale pierwsze 4 miesiące były ciężkie. Nieustający ból... bo wszystko rosło, rozciągała się macica itd.

Jestem wytrzymałą osobą i ten ból nie był bardzo mocny ale jak przez cały dzień coś cię nawet delikatnie boli to pod koniec dnia masz po prostu ochotę komuś przypie......lić

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
Napisane przez jaszczka Pokaż wiadomość

Dziewczyny nie uwierzycie!! Przyszła paczka!!!! I to ta moja!!! mam już wózek i wszystkie pier.dółki mogę zacząć pakować torbę do szpitala
A Łukasza oleje i części będą za 2 tygodnie hłe hłe hłe
superr

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:03   #1117
olakola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
aaa mialam dzisiaj usg wszystko jest ok Hubcio dalej ma dwa duze jajeczka miedzy nozkami wiec jakiejs niespodzianki byc nie powinno no i wazy 3kg wiec juz duzy chlopak z niego i jak caly czas termin porodu wychodzi na poczatek lipca a z om na 12 lipca
wow, to już 3KG super, czyli chyba gotowy do wyjścia na świat
na początku lipca to by pewnie miał dobre 4 ...
a mi się dzisiaj śniło, że w nocy urodziłaś do pary dla farminki i że dziecko ważyło 6800, taki głupi sen

jaszczka - ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w pubie, albo gdzieś, chyba jesienią ...
pochwal się wózkiem

we Wrocławiu 26stopni, ale jakoś tak przyjemnie na razie, siedze sobie w cieniu, a nóżki na sloneczku opalam i się zastanawiam czy tak można

całe pranie wyschło (2 pralki w sumie) i teraz czeka mnie prasowanko, ale chyba zrobie to wieczorem albo w nocy jak bedzie chłodniej

mój syn ma zakaz komputera, bo wczoraj przyszła baba na skarge, ze wali piłka pod jej oknami (ona ma okna na podwórko) i że jak mu zwracała uwage to powiedział "cicho bądź". Mój TŻ dał mu tydzień bez kompa. Młody sie prawie poryczał. Powiedziałam mu, że jak mi autko odkurzy to może godzinke pograć - i on już sie szykuje do odkurzania
spadam nadzorować czyszczenie mojej fury
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:14   #1118
muminek88
Zadomowienie

Cytat:
jej ale mnie ta dziewczyna z sali wystraszyla... lekarz kazal sie jej spakowac i powiedzial ze zaraz ja na porodowke zabiora ona jeszcze poszla do wc co chwile po nia przychodzil z pielegniarka a ona nie wychodzila wkoncu zaczela krzyczec w wc pytam sie jej co sie dzieje czy mam isc do lekarza a ona ze nie za chwile znowu i sama juz bez pytania poszlam po niego wpadl do kibla i ja ochrzanil ze ile ma na nia czekac czy ona chce w kiblu urodzic wzial takie lozko na kolkach i ja z polozna zawiezli na porodowke nakrzyczal jeszcze ze jest nieodpowiedzialna i ciezko sie z nia wspolpracuje tymbardziej ze w poprzedniej ciazy od razu miala bole parte bez przepowiadajacych ale mi stracha napedzila
ojej,dobrze ze zareagowalas

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
Aaa myślałam, że to coś dla ludzi xD

Moja mama przed samym porodem też miała wrażenie ze jej się chce ciągle siku i babki ją wiozły na salę a ona spieprzała im z tego wózka bo mówiła, że musi jeszcze siku xD I tak co chwila, wstydziła się, że się posika na łóżko porodowe a to nie było siku tylko wody jej się sączyły a miała wrażenie jakby miała pęcherz pełny
ja przy partych myslslam ze mi sie kupę chce

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

a ja sie powoli ogarniam i wychodze, bogu dzieki dzisiaj nie ma takiego skwaru a dzis dzien zakupowy i sruuu nad morze
jej jak ci zazdroszcze,ja to bym najlepiej nalala sobie wdy do wanny i w niej caly dzien siedziala. Chyociaz dzis sie troszke ochlodzilo,czasem mzawka leci ale straszna parówa jest...a jutro chcielismy nad zalew jechac...

Cytat:
Napisane przez Lilka___ Pokaż wiadomość

[/COLOR]czy któraś z was ma ten płyn do kąpieli?
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=645884
bo sie nad nim zastanawiam, może nie potrzebna by już była oliwka, bo nie chcę przesadzać z kosmetykami
to pewnei cos jak oliatum, zeby natluscic, moze byc ok ale jak dodaje sie takie plyny do wody o potem dziecko trudniej sie kapie bo jest sliskie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość

powiedzcie mi czy ból w podbrzuszu taki jak bym miala dostać okres to skurcze czy co????
wszystko mozliwe...moze jedz to gdzie sprawdzic?

Cytat:
dzien dobry. ja sie dzis czuje fatalnie. wszystko mnie boli: pachwiny, krzyz, brzuch. kazdy ruch sprawia mega bol a jeszcze maly sie strasznie kreci. mam troche skurcze ale narazie nie mierzylam jak czesto. masakra. aaa i twardnieje mi gora brzucha i co jakis czas czuje tam bardzo mocne klucie chyba sie wykoncze dzis
moze sie juz zaczyna?
Cytat:
[

Dziewczyny nie uwierzycie!! Przyszła paczka!!!! I to ta moja!!! mam już wózek i wszystkie pier.dółki mogę zacząć pakować torbę do szpitala
no to gratulacje
Cytat:
...
Przygotowałam dla małego drobniaki, niech sobie chociaż loda kupi za tę dobroczynność
no a moze mu sie spodoba i czesciej przyjdzie
Cytat:
Napisane przez idealnecialo Pokaż wiadomość
...Ehhh albo zwale na upaly albo na bębenek. Swiadomosc mam ze z takim brzuchem to juz nie ma szans sie podobac, wiec chyba trzeba poczekac na rozwiazanie + pare tygodni..
nie gadaj glupot bo twoj brzus jest sliczny, maz zmeczony zestresowany to pewnie zapomina o czulosciach.Moze podeslij mala mamie i zrob jakis romantyczny wieczor dla was w niwym gniazdku?

robie zapiekanke z szpianakiem, ciasto smietankowe z owocami i galaretka juz gotowe, powycieralam a teraz czekam na meza bo po poludniu na urodzinki

Musze wam mojego malutkiego skarba pochwalic bo pierwszy raz zawolal eee...po fakcie ale po 5 dniach solidnej nauki zaczal wolac.Mam nadzieje ze uda mi sie go calkiem juz odpieluchowac zniam pojawi sie Łukasz...
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:19   #1119
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Musze wam mojego malutkiego skarba pochwalic bo pierwszy raz zawolal eee...po fakcie ale po 5 dniach solidnej nauki zaczal wolac.Mam nadzieje ze uda mi sie go calkiem juz odpieluchowac zniam pojawi sie Łukasz...
no to jestes na dobrej drodze
Stary 2010-06-12, 12:33   #1120
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
Chciałam Wam pokazać jak poukładałam rzeczy dzidzi - poprane i poprasowane.
No bardzo ladnie
Cytat:
Napisane przez magdzik126 Pokaż wiadomość
niezawsze pytalas kiedys czy jestem z w-wy i gdzie bede rodzic, tak wiec odpowiadam ze mieszkam w okolicach Warszawy, aczkolwiek jeszcze do niedawna mieszkalismy z mezem w Irlandii (ja ponad 2 lata, a mezus prawie 5) ale wrocilismy dwa miesiace temu co do szpitala to planuje rodzic na Inflanckiej, coprawda ma sporo niepochlebnych opinii ale moja siostra rodzila tam dwojke swoich dzieci, moja chrzestna rowniez i obie byly zadowolone, no i zzo jest tam za free
Ola_k11 bedzie rodzic na inflanckiej i ja tez jak mnie nie przyjma na madalinskiego Skad spod Wawy jestes?

Cytat:
aaa mialam dzisiaj usg wszystko jest ok Hubcio dalej ma dwa duze jajeczka miedzy nozkami wiec jakiejs niespodzianki byc nie powinno no i wazy 3kg wiec juz duzy chlopak z niego i jak caly czas termin porodu wychodzi na poczatek lipca a z om na 12 lipca
Jaki olbrzymek juz eee to smialo mozesz rodzic, pewnie juz byc chciala ja wiem To zycze Ci jaknajszybszego porodu i super ze jest szansa na wyjscie

Cytat:
Napisane przez mini 12 Pokaż wiadomość
powiedzcie mi czy ból w podbrzuszu taki jak bym miala dostać okres to skurcze czy co????
Nospe bierz i monitoruj bole

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
No i wrocilam.
Fajnie, ze dzidzi zdrowa szkoda tylko, ze nie macie 100% pewnosci co do plci :/

Cytat:
Przygotowałam dla małego drobniaki, niech sobie chociaż loda kupi za tę dobroczynność
Ty a jak Ci psa zakosi Ja bym sie bala mojego oddac dziecku.

My czekamy na znajomych i myk jedziemy na jeziorko dziekanowskie lub nad zegrze kapac sie nie bede, ale chociaz nogi pomocze

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:36   #1121
kashha
Zadomowienie

Cześć Mamusie!

Farminka gratulacje Lenka jest piękna

U mnie znowu ciepło bardzo... spuchnięta jestem stopy i dłonie najbardziej...
Dziś mamy święto wcinamy czereśnie i truskaweczki i Wojtek chyba rączką szturcha mnie tak wysoko w okolicach mostka jakby chciał powiedzieć "mamo daj jeszcze"
A ja już wszystko wyprasowałam i poukładane w szafie sobie leży i czeka, teraz tylko torbę spakować
Jeszcze się pochwalę ostatnim zakupem ubranko "wyjściowe" :P za całość zapłaciłam ok 20 zł koszulka i sweter z h&m

ola_k11 widzę, że nie tylko ja poszalałam z ilością ciuchów dla Malucha

Poczęcie dziecka to cud, przed którym człowiek milknie, chyli czoła i klęka...:
kashha jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 12:38   #1122
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

alutka78 super, że wszystko wporządku, tylko ta niepewność co tam w środku siedzi chłopczyk czy dziewczynka ale za to przy porodzie jaka niespodzianka będzie
jaszczka a nie mówiłam, że to pewnie twoja przyjedzie
aniaa22 właśnei zpbaczyłam, że termin masz na 7 lipca o rety dlaczego wszytskie łapie tak przed terminem, trzymaj sie kochana
Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
no brawo

Dzień dobry mamusie znowu upalnie, czekam na M aż wróci z egzaminu i jedziemy do znajomych na działkę. A za równy tydzień gin to będzie 37tc ciekawe co powie?

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 12:45   #1123
jaszczka
Zadomowienie

no to się chwalę wózkiem
przy okazji mój brzucholek - dziś 36t i 3dni, 25 dni do porodu

ps. właśnie zauważyłam, że moje nogi na tych zdjęciach jakieś wielkie są i z ciekawości zmierzyłam... 3cm w obwodzie w ciągu 2 dni i to i uda i łydki... chyba mi spuchły co? bo raczej tyle nie przytyłam przez 2 dni... waga w sumie prawie stoi
Stary 2010-06-12, 12:51   #1124
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
no to się chwalę wózkiem
przy okazji mój brzucholek - dziś 36t i 3dni, 25 dni do porodu

ps. właśnie zauważyłam, że moje nogi na tych zdjęciach jakieś wielkie są i z ciekawości zmierzyłam... 3cm w obwodzie w ciągu 2 dni i to i uda i łydki... chyba mi spuchły co? bo raczej tyle nie przytyłam przez 2 dni... waga w sumie prawie stoi
super wozek i brzucholek
a co do cm to na bank opuchlizna
moja przyjaciolka tak spuchla w ciagu ostatnich 2 m-cy ciazy ze wychodzac ze szpitala buty sie jej na nogach nie trzymaly.. w sumie przytyla prawie 30 kilo a 20 jej ubylo po wyjsciu ze szpitala

Cytat:
Napisane przez kashha Pokaż wiadomość
Jeszcze się pochwalę ostatnim zakupem ubranko "wyjściowe" :P za całość zapłaciłam ok 20 zł koszulka i sweter z h&m

ola_k11 widzę, że nie tylko ja poszalałam z ilością ciuchów dla Malucha
piekne ubranko
chyba kazda z nas poszalala... ja mam tyle, ze blizniaki na luzie bym wychowala hehehe
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 13:01   #1125
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pilotka f16 Pokaż wiadomość
super wozek i brzucholek
a co do cm to na bank opuchlizna
moja przyjaciolka tak spuchla w ciagu ostatnich 2 m-cy ciazy ze wychodzac ze szpitala buty sie jej na nogach nie trzymaly.. w sumie przytyla prawie 30 kilo a 20 jej ubylo po wyjsciu ze szpitala

piekne ubranko
chyba kazda z nas poszalala... ja mam tyle, ze blizniaki na luzie bym wychowala hehehe
dziękuję
no ja mialam do przedwczoraj +8kg a teraz się zważyłam i właśnie tak jakby mi jeszcze półtora kilo przybyło no i znajomy mi mówił ostatnio, że taka podpuchnięta jestem na twarzy... no to teraz już nie tylko na twarzy
hehe to witaj w klubie ja chyba też bym bliźniaki "obsłużyła" z tego co mam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 13:04   #1126
agravka
Wtajemniczenie

jaszczka-jestes bezpepkowcem z tego co widze)) juz nie ma Ci sie co rozciagac na brzuszku!!! słodko, tez czekam na ten moment, ale u mnie prawie plaski pepek
Stary 2010-06-12, 13:11   #1127
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

A u mnie dzis nawet chlodek...wieje wiaterek calkiem przyjemnie, odpoczywam sobie w domu, telefon oddalam na gwarancje do 14 dni ma wrocic
Obiadek zjedzony, nic mi sie nie chce

Jaszczka - fajnie wygladasz, wozio super...tylko przerazaja mnie te male gondole bo zima przed nami
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 13:19   #1128
aniaa22
Zakorzenienie

jaszczka brzusio superowy. a wozek... hmm chyba mam podobny hihi
Stary 2010-06-12, 13:21   #1129
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
jaszczka-jestes bezpepkowcem z tego co widze)) juz nie ma Ci sie co rozciagac na brzuszku!!! słodko, tez czekam na ten moment, ale u mnie prawie plaski pepek
no już mi właściwie znikł ale na szczęście nie wystaje, bo wiem że bardzo by mi wtedy przeszkadzał, strasznie nie lubię jak coś mi pępka dotyka...
Cytat:
Napisane przez karolcia228 Pokaż wiadomość
A u mnie dzis nawet chlodek...wieje wiaterek calkiem przyjemnie, odpoczywam sobie w domu, telefon oddalam na gwarancje do 14 dni ma wrocic
Obiadek zjedzony, nic mi sie nie chce

Jaszczka - fajnie wygladasz, wozio super...tylko przerazaja mnie te male gondole bo zima przed nami
powiem ci że ta gondola wcale nie jest aż taka mała koła są wielkie i może tak się wydaje, ale jak dla mnie to całkiem spora jest fakt, że jak się takie półroczne dziecko grubo ubierze to nie będzie miało miejsca na jakieś straszne wygibasy, ale myślę że z powodzeniem będę mogła tego wózeczka używać jeszcze zimą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-12, 13:23   #1130
anoxa
Zakorzenienie

Cytat:

Anoxa a co ty za olbrzyma tam wychodowałas
nie olbrzymek tylko zdrowy chlopak bedzie

Cytat:
dzien dobry. ja sie dzis czuje fatalnie. wszystko mnie boli: pachwiny, krzyz, brzuch. kazdy ruch sprawia mega bol a jeszcze maly sie strasznie kreci. mam troche skurcze ale narazie nie mierzylam jak czesto. masakra. aaa i twardnieje mi gora brzucha i co jakis czas czuje tam bardzo mocne klucie chyba sie wykoncze dzis
wspolczuje aniu mam nadzieje ze poczujesz sie lepiej albo ze synek zdecyduje sie wkoncu wyjsc

Cytat:
no to super wozio sliczny a maz moze poczekac twoja paczka byla duzo wazniejsza a z tymi centymetrami i waga to wyglada na to ze najzwyczajniej w swiecie spuchlas

Cytat:
"ja pani wyprowadzę pieska, jak mi Pani pozwoli i da smycz to go przyprowadzę"
mojego by szybciej oddal niz by wzial bo moja mendzina nieziemsko czasem ciagnie i kolczatka nie pomaga

Cytat:
donoszona ciaza to ukonczony 36tc tak mi ginka mowila

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
wow, to już 3KG super, czyli chyba gotowy do wyjścia na świat
na początku lipca to by pewnie miał dobre 4 ...
a mi się dzisiaj śniło, że w nocy urodziłaś do pary dla farminki i że dziecko ważyło 6800, taki głupi sen
onod samego poczatku z usg wychodzil o 10 dni starszy niz z miesiaczki
dzisiaj jak go mierzyl to wychodzilo 2900g-3000g czyli waga przyrasta mu ksiazkowo bo na ostatnim usg 2tyg temu wazyl 2570g no i jak bym miala patrzyc wedlug usg to zaczelismy 38tc

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

karolcia ale dziecko mniej wiecej do 6mc zycia sie wozi w gondoli wiec lipcoweczki zwlaszcza te z poczatku mysle ze do grudnia go powoza i koniec na tym bedzie
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 13:24   #1131
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
jaszczka brzusio superowy. a wozek... hmm chyba mam podobny hihi
hehe chyba tak
i huśtawkę-bujaczek też mamy ten sam też jest w tej paczce
tylko chyba muszę zatrudnić tż-ta do składania bo jak ja złożylam to chyba nie wygląda jak powinien najwyraźniej czynności aż tak skomplikowane przerastają moją blond głowę
Stary 2010-06-12, 13:38   #1132
hd2005
Zakorzenienie

jaszczka - tez zauważyłam, że w ciągu ostatniego tygodnia jakoś mi przybyło w udach. Nie mierzyłam wcześniej więc nie wiem czy tak jest ale tak się czuję.
Brzusio śliczny

Rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która rodziła późną jesienią i mówiła, że pod koniec nie miała siły zawiązywać butów Brzuchol tak przeszkadzał. Chodziła więc z dyndającymi sznurówkami i raz sie wyrżneła na całego Powiedziała, że mamy pod tym względem super bo możemy śmigać w klapkach i nawet jak spuchną stopy to coś się dopasuje

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Byłam na uczelni
, mam kilka wpisów. Musze jeszcze złapać dwóch profesorów i będę miała to z głowy

M mnie zawiózł i czekał aż wszystko załatwię bo powiedział, że w taka pogodę samej mnie nie puści Miał rację i kocham go za to
ale ja - "zosia samosia" chciałam sama pojechać

Teraz M przygotowuje swój specjał - pizze domowej roboty Już się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Dziewczyny, smarujecie sie nadal??? Nie mogę w tą pogodę nakładać na siebie kremów i tak umieram ... a jak jeszcze pomyślę o klejącym się brzuchu to aż mnie skręca.

Edytowane przez hd2005
Czas edycji: 2010-06-12 o 13:41
hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 13:45   #1133
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
jaszczka - tez zauważyłam, że w ciągu ostatniego tygodnia jakoś mi przybyło w udach. Nie mierzyłam wcześniej więc nie wiem czy tak jest ale tak się czuję.
Brzusio śliczny
---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------
[/COLOR]Byłam na uczelni, mam kilka wpisów. Musze jeszcze złapać dwóch profesorów i będę miała to z głowy

M mnie zawiózł i czekał aż wszystko załatwię bo powiedział, że w taka pogodę samej mnie nie puści Miał rację i kocham go za to
ale ja - "zosia samosia" chciałam sama pojechać

Teraz M przygotowuje swój specjał - pizze domowej roboty
Już się nie mogę doczekać

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Dziewczyny, smarujecie sie nadal??? Nie mogę w tą pogodę nakładać na siebie kremów i tak umieram ... a jak jeszcze pomyślę o klejącym się brzuchu to aż mnie skręca.
no z tymi udami to masakra, znowu mi się "stykają" jak za dawnych dobrych czasów..
to na uczelni już właściwie masz koniec fajnie
zazdraszczam pizzy, ja dziś nie mam weny na gotowanie, a muszę coś zrobić bo tż znów idzie na 18h do pracy i nie mogę go zostawić bez jedzenia...
ja smaruję, 2 razy dziennie teraz, bo skóra taka napięta że tylko patrzeć jak zacznie strzelać ale ja nie mam takich upałów jak wy.. no i mój krem się tak fajnie wchłania i właściwie nie klei (pharmaceris)
Stary 2010-06-12, 14:03   #1134
magdzik126
Przyczajenie

niezawsze ja mieszkam niedaleko Janek, Magdalenki te okolice, do W-wy mam niecałe 15 km
jaszczka bardzo fajny wózio i jeszcze fajniejszy brzusio ja dzis wystawilam pojazd dla naszej corci na podworko zeby sie troche powietrzyl jak jest taka ladna pogoda

ja juz posprzatalam w calym domu, pomylam podlogi i zrobilam dwa prania ktore teraz susza sie za domem, a ja sie polozylam bo ledwo zyje po tym sprzataniu

powiem wam ze dzis mam jakis taki dziwny nastroj, taka straszna tesknote za nasza coreczka, tak bardzo bym chciala zeby nasza mala kruszynka byla juz z nami, nie moge sie tego doczekac, szczegolnie po tym jak ogladam nasze pierwsze slodkie wizazowe dzieciaczki
Stary 2010-06-12, 14:08   #1135
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja bede wozic do puki mala nie bedzie stabilnie siedziec, po za tym w mojej gondoli mozna regulowac wysokosc, wiec moze sobie siedziec spokojnie
Nio ja wolabym tak do konca zimy wozic
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 14:27   #1136
pilotka f16
Rozeznanie

Cytat:
donoszona ciaza to ukonczony 36tc tak mi ginka mowila

onod samego poczatku z usg wychodzil o 10 dni starszy niz z miesiaczki
dzisiaj jak go mierzyl to wychodzilo 2900g-3000g czyli waga przyrasta mu ksiazkowo bo na ostatnim usg 2tyg temu wazyl 2570g no i jak bym miala patrzyc wedlug usg to zaczelismy 38tc

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ----------

karolcia ale dziecko mniej wiecej do 6mc zycia sie wozi w gondoli wiec lipcoweczki zwlaszcza te z poczatku mysle ze do grudnia go powoza i koniec na tym bedzie
tak u mnie ten Gin mowila ze od konca 36 tyg to donoszona ciaza

bedziesz miala fajnego, duzego chlopaka - zazdroszcze bo mi Gin powiedziala ze moja corka do porodu max 3300 bedzie - wolalabym wieksza, bo wtedy jakos tak lepiej ubierac i wogole
ale najwazniejsze zeby zdrowe

co do gondoli to masz racje - jak dziecko zacznie siedziec to i tak nie ulezy na plasko w gondolce wiec nie ma po co miec ogromnej
na szczescie moja spacerowa na tyle fajna jest, ze spokojnie maluszka moge w niej tez wozic

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Brzusio śliczny

Byłam na uczelni, mam kilka wpisów. Musze jeszcze złapać dwóch profesorów i będę miała to z głowy

ponoc to normalne, ze uda rosna w ciazy - moje tez urosly echh

Gartulacje z powodu zakonczenia sesji

Ja sie smaruje 2 razy dziennie. Mam Mustelle i szybko sie wchlania i nic a nic nie klei Smaruje wieczorkiem i rano - wiec jeszcze chlodno jest..

Cytat:
no z tymi udami to masakra, znowu mi się "stykają" jak za dawnych dobrych czasów..
no wlasnie, to 'stykanie sie' nigdy tak nie mialam i tez mnie to wkurza okropnie...
brzucho mi wogole w niczym nie przeszkadza a te udźce masakra
pilotka f16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 14:34   #1137
aniaa22
Zakorzenienie

anoxa zapomnialam napisac ze Hubcio to juz duzy chlop! ale masz teraz fajnie jak tak sobie sama lezysz

my sie zdrzemnelismy troche i znow wszystko mnie boli

mamusie za slaska mam pytanko: jak zrobic krupniok??? moj maz sobie kupil i nie bardzo wiemy co z tym zrobic
Stary 2010-06-12, 14:49   #1138
Linka24
Wtajemniczenie

No a ja to dziś dałam popis..... Siedzialam i pilnowałam dziecka kuzynki, nagle młody skierował swe kroki w strone psa, który niebyt miło reaguje na dzieci. Chciałam więc wstać i dorwać małego póki nie dojdzie do tego psa. Więc wstałam i ... rąbnęłam jak długa.... moi rodzice jak to zobaczyli to mało na zawał nie zeszli. Od razu podeszli i zaczełi mnie podnosić. Sama nie wiem jak upadłam ale z brzusiem nic się nie stało, przynajmniej ja nie czuję aby bolał czy było coś nie tak, mały tez się rusza normalnie więc chyba jest dobrze...

Jaszczurzyco aalle masz mieszkanko dla synka A co to za wózek?
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-12, 14:54   #1139
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam Lenke Farminki jest sliczna
Jaka śliczna
Też bym chciała żeby moja dzidzia miała ciemne włoski ale raczej nie ma takiej możliwości.

Aniaa krupniok najlepiej na patelni usmażyć z cebulką.
Stary 2010-06-12, 14:54   #1140
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
No a ja to dziś dałam popis..... Siedzialam i pilnowałam dziecka kuzynki, nagle młody skierował swe kroki w strone psa, który niebyt miło reaguje na dzieci. Chciałam więc wstać i dorwać małego póki nie dojdzie do tego psa. Więc wstałam i ... rąbnęłam jak długa.... moi rodzice jak to zobaczyli to mało na zawał nie zeszli. Od razu podeszli i zaczełi mnie podnosić. Sama nie wiem jak upadłam ale z brzusiem nic się nie stało, przynajmniej ja nie czuję aby bolał czy było coś nie tak, mały tez się rusza normalnie więc chyba jest dobrze...

Jaszczurzyco aalle masz mieszkanko dla synka A co to za wózek?
o kurcze, dobrze ze nic sie nie stalo, ale uwazaj na siebie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości