|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wychodzą maluchy, my gubimy brzuchy- Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VII
I ze niby mam nadrobic 33 strony? Nieeeeeeeee mozliwe
![]() Dla Farminki gratulacje ![]() A ja zmykam.. Maz mial byc jeszcze tydz w domu ale wczoraj wieczorem sie okazalo ze na sile sciagaja.. i ze chyba jutro jedzie. Na 100% moze wieczorem bedzie wiadomo.. Podobno jak nie przyjedzie to wypad... :/ A ja sie czuje z tego powodu fatalnie. Dzis jedziemy z noga jego na kontrole. Ja ledwo dysze. W naszym gniazdku jest hica! potężna! Ale byle swoje. A mi zle siedziec, ani sie oprzec ani nic, ani lezec a plecach bo zle mi sie oddycha, chyba maly gdzies mi porządnie naciska. Najlepiej raz na lewy bok raz na prawy i tak co pol minuty.. Tylko przeciez nie mozna caly dzien lezec.. Ehh nie mam gdzie sie wsadzic..Normalnie przez te upaly czlowiek jak nacpany i niczego sie nie chce.. Ani fiku miku,ani robutek ręcznych, ani nawet przytulania, a kiedy ostatni raz sie calowalismy to nie pamietam.. CZasem nawet pare dni nie ma "cmok". Ehhh albo zwale na upaly albo na bębenek. Swiadomosc mam ze z takim brzuchem to juz nie ma szans sie podobac, wiec chyba trzeba poczekac na rozwiazanie + pare tygodni.. Buzki dziewczynki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Zakorzenienie
|
leze i sie nie ruszam wiec ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
teraz juz jest OK. Po prostu go nie czuję. Czasem przy badaniach...
Ale pierwsze 4 miesiące były ciężkie. Nieustający ból... bo wszystko rosło, rozciągała się macica itd. Jestem wytrzymałą osobą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na początku lipca to by pewnie miał dobre 4 ... a mi się dzisiaj śniło, że w nocy urodziłaś do pary dla farminki i że dziecko ważyło 6800, taki głupi sen jaszczka - ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w pubie, albo gdzieś, chyba jesienią ... pochwal się wózkiem ![]() we Wrocławiu 26stopni, ale jakoś tak przyjemnie na razie, siedze sobie w cieniu, a nóżki na sloneczku opalam i się zastanawiam czy tak można całe pranie wyschło (2 pralki w sumie) i teraz czeka mnie prasowanko, ale chyba zrobie to wieczorem albo w nocy jak bedzie chłodniej mój syn ma zakaz komputera, bo wczoraj przyszła baba na skarge, ze wali piłka pod jej oknami (ona ma okna na podwórko) i że jak mu zwracała uwage to powiedział "cicho bądź". Mój TŻ dał mu tydzień bez kompa. Młody sie prawie poryczał. Powiedziałam mu, że jak mi autko odkurzy to może godzinke pograć - i on już sie szykuje do odkurzania ![]() spadam nadzorować czyszczenie mojej fury ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
robie zapiekanke z szpianakiem, ciasto smietankowe z owocami i galaretka juz gotowe, powycieralam a teraz czekam na meza bo po poludniu na urodzinki ![]() Musze wam mojego malutkiego skarba pochwalic bo pierwszy raz zawolal eee...po fakcie ale po 5 dniach solidnej nauki zaczal wolac.Mam nadzieje ze uda mi sie go calkiem juz odpieluchowac zniam pojawi sie Łukasz... |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Fajnie, ze dzidzi zdrowa szkoda tylko, ze nie macie 100% pewnosci co do plci :/ Cytat:
![]() My czekamy na znajomych i myk jedziemy na jeziorko dziekanowskie lub nad zegrze ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie!
Farminka gratulacje Lenka jest piękna ![]() U mnie znowu ciepło bardzo... spuchnięta jestem stopy i dłonie najbardziej... Dziś mamy święto wcinamy czereśnie i truskaweczki i Wojtek chyba rączką szturcha mnie tak wysoko w okolicach mostka jakby chciał powiedzieć "mamo daj jeszcze" ![]() A ja już wszystko wyprasowałam i poukładane w szafie sobie leży i czeka, teraz tylko torbę spakować ![]() Jeszcze się pochwalę ostatnim zakupem ubranko "wyjściowe" :P za całość zapłaciłam ok 20 zł koszulka i sweter z h&m ola_k11 widzę, że nie tylko ja poszalałam z ilością ciuchów dla Malucha ![]()
![]() |
#1122 | |
Zadomowienie
|
alutka78 super, że wszystko wporządku, tylko ta niepewność co tam w środku siedzi chłopczyk czy dziewczynka ale za to przy porodzie jaka niespodzianka będzie
![]() jaszczka a nie mówiłam, że to pewnie twoja przyjedzie ![]() aniaa22 właśnei zpbaczyłam, że termin masz na 7 lipca o rety dlaczego wszytskie łapie tak przed terminem, trzymaj sie kochana ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry mamusie znowu upalnie, czekam na M aż wróci z egzaminu i jedziemy do znajomych na działkę. A za równy tydzień gin to będzie 37tc ciekawe co powie?
![]() |
#1123 |
Zadomowienie
|
no to się chwalę wózkiem
![]() przy okazji mój brzucholek - dziś 36t i 3dni, 25 dni do porodu ![]() ps. właśnie zauważyłam, że moje nogi na tych zdjęciach jakieś wielkie są i z ciekawości zmierzyłam... ![]() ![]() ![]() ![]()
#1124 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do cm to na bank opuchlizna ![]() moja przyjaciolka tak spuchla w ciagu ostatnich 2 m-cy ciazy ze wychodzac ze szpitala buty sie jej na nogach nie trzymaly.. w sumie przytyla prawie 30 kilo a 20 jej ubylo po wyjsciu ze szpitala Cytat:
![]() chyba kazda z nas poszalala... ja mam tyle, ze blizniaki na luzie bym wychowala hehehe
![]() |
#1125 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no ja mialam do przedwczoraj +8kg a teraz się zważyłam i właśnie tak jakby mi jeszcze półtora kilo przybyło ![]() ![]() hehe to witaj w klubie ja chyba też bym bliźniaki "obsłużyła" z tego co mam ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
Wtajemniczenie
|
jaszczka-jestes bezpepkowcem z tego co widze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Zakorzenienie
|
A u mnie dzis nawet chlodek...wieje wiaterek calkiem przyjemnie, odpoczywam sobie w domu, telefon oddalam na gwarancje do 14 dni ma wrocic
![]() Obiadek zjedzony, nic mi sie nie chce ![]() Jaszczka - fajnie wygladasz, wozio super...tylko przerazaja mnie te male gondole ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1128 |
Zakorzenienie
|
jaszczka brzusio superowy. a wozek... hmm chyba mam podobny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1130 | |||||
Zakorzenienie
|
nie olbrzymek tylko zdrowy chlopak bedzie
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dzisiaj jak go mierzyl to wychodzilo 2900g-3000g czyli waga przyrasta mu ksiazkowo bo na ostatnim usg 2tyg temu wazyl 2570g no i jak bym miala patrzyc wedlug usg to zaczelismy 38tc ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- karolcia ale dziecko mniej wiecej do 6mc zycia sie wozi w gondoli wiec lipcoweczki zwlaszcza te z poczatku mysle ze do grudnia go powoza i koniec na tym bedzie ![]()
![]() |
#1131 |
Zadomowienie
|
hehe chyba tak
![]() i huśtawkę-bujaczek też mamy ten sam ![]() ![]() tylko chyba muszę zatrudnić tż-ta do składania bo jak ja złożylam to chyba nie wygląda jak powinien ![]() ![]()
#1132 |
Zakorzenienie
|
jaszczka - tez zauważyłam, że w ciągu ostatniego tygodnia jakoś mi przybyło w udach. Nie mierzyłam wcześniej więc nie wiem czy tak jest ale tak się czuję.
Brzusio śliczny ![]() Rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która rodziła późną jesienią i mówiła, że pod koniec nie miała siły zawiązywać butów ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Byłam na uczelni, mam kilka wpisów. Musze jeszcze złapać dwóch profesorów i będę miała to z głowy ![]() M mnie zawiózł i czekał aż wszystko załatwię bo powiedział, że w taka pogodę samej mnie nie puści ![]() ale ja - "zosia samosia" chciałam sama pojechać ![]() Teraz M przygotowuje swój specjał - pizze domowej roboty ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Dziewczyny, smarujecie sie nadal??? Nie mogę w tą pogodę nakładać na siebie kremów i tak umieram ... a jak jeszcze pomyślę o klejącym się brzuchu to aż mnie skręca. Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-06-12 o 13:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() to na uczelni już właściwie masz koniec ![]() ![]() zazdraszczam pizzy, ja dziś nie mam weny na gotowanie, a muszę coś zrobić bo tż znów idzie na 18h do pracy i nie mogę go zostawić bez jedzenia... ja smaruję, 2 razy dziennie teraz, bo skóra taka napięta że tylko patrzeć jak zacznie strzelać ![]()
![]() |
#1134 |
Przyczajenie
|
niezawsze ja mieszkam niedaleko Janek, Magdalenki te okolice, do W-wy mam niecałe 15 km
![]() jaszczka bardzo fajny wózio i jeszcze fajniejszy brzusio ![]() ![]() ja juz posprzatalam w calym domu, pomylam podlogi i zrobilam dwa prania ktore teraz susza sie za domem, a ja sie polozylam bo ledwo zyje po tym sprzataniu ![]() powiem wam ze dzis mam jakis taki dziwny nastroj, taka straszna tesknote za nasza coreczka, tak bardzo bym chciala zeby nasza mala kruszynka byla juz z nami, nie moge sie tego doczekac, szczegolnie po tym jak ogladam nasze pierwsze slodkie wizazowe dzieciaczki ![]() ![]() ![]()
#1135 |
Zakorzenienie
|
Ja bede wozic do puki mala nie bedzie stabilnie siedziec, po za tym w mojej gondoli mozna regulowac wysokosc, wiec moze sobie siedziec spokojnie
![]() Nio ja wolabym tak do konca zimy wozic ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() bedziesz miala fajnego, duzego chlopaka - zazdroszcze bo mi Gin powiedziala ze moja corka do porodu max 3300 bedzie - wolalabym wieksza, bo wtedy jakos tak lepiej ubierac i wogole ![]() ale najwazniejsze zeby zdrowe ![]() co do gondoli to masz racje - jak dziecko zacznie siedziec to i tak nie ulezy na plasko w gondolce wiec nie ma po co miec ogromnej na szczescie moja spacerowa na tyle fajna jest, ze spokojnie maluszka moge w niej tez wozic ![]() Cytat:
Gartulacje z powodu zakonczenia sesji ![]() Ja sie smaruje 2 razy dziennie. Mam Mustelle i szybko sie wchlania i nic a nic nie klei ![]() Cytat:
![]() brzucho mi wogole w niczym nie przeszkadza a te udźce masakra ![]()
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
anoxa zapomnialam napisac ze Hubcio to juz duzy chlop!
![]() ![]() my sie zdrzemnelismy troche i znow wszystko mnie boli ![]() mamusie za slaska mam pytanko: jak zrobic krupniok??? moj maz sobie kupil i nie bardzo wiemy co z tym zrobic |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Wtajemniczenie
|
No a ja to dziś dałam popis..... Siedzialam i pilnowałam dziecka kuzynki, nagle młody skierował swe kroki w strone psa, który niebyt miło reaguje na dzieci. Chciałam więc wstać i dorwać małego póki nie dojdzie do tego psa. Więc wstałam i ... rąbnęłam jak długa.... moi rodzice jak to zobaczyli to mało na zawał nie zeszli. Od razu podeszli i zaczełi mnie podnosić. Sama nie wiem jak upadłam ale z brzusiem nic się nie stało, przynajmniej ja nie czuję aby bolał czy było coś nie tak, mały tez się rusza normalnie więc chyba jest dobrze...
Jaszczurzyco aalle masz mieszkanko dla synka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Wtajemniczenie
|
Jaka śliczna
![]() Też bym chciała żeby moja dzidzia miała ciemne włoski ale raczej nie ma takiej możliwości. Aniaa krupniok najlepiej na patelni usmażyć z cebulką.
#1140 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.