Czym karmicie swoje zwierzaki? :D - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-11-15, 12:25   #421
desti
Zakorzenienie

Dot.: Czym karmicie swoje zwierzaki? :D

moje maluchy dostaja suchy RC dla mlodych (do 12 m-cy) a od czasu do czasu saszetke... pozniej jak podrosna pewnie bede mieszac karme dla brytkow z ta dla kastratow... albo beda dostawac na zmiane zeby im sie nie znudzila ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 12:27   #422
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_tka_2 Pokaż wiadomość
Kiedyś często kupowałam w krakvecie i powiem Ci jedno: nie warto płacić u nich przelewem, bo dochodzi do takich właśnie sytuacji. Ja płaciłam u kuriera przy odbiorze i nawet jeśli czegoś nie mieli to dzwonili do mnie i pytali czy coś dać w zamian. Natomiast koleżanka płaciła przelewem i kilka razy zdarzała jej się sytuacja taka jak Tobie.
Ja proponuję zadzwonić do nich lub napisać do p. Marka na gg (znajdziesz na stronie sklepu) i koniecznie napomknąć coś o gratisie jako zadośćuczynieniu zaistniałej z ich winy sytuacji
heh dziewczyny co do Krakvetu to już tu kiedyś opisywałam moje niezadowolenie z 1 zamówienia (płaciłam przelewem) (nie chce się tu znów powtarzać), teraz złożyłam 2 zamówienie i jest jeszcze gorzej....
W poniedziałek rano złożyłam zamówienie, wybrałam płatność przy odbiorze (zaznaczyłam, że zależy mi na czasie itd.).
Codziennie próbowałam się tam dodzwonić ale non stop zajęte (stacjonarnego już nie mają), na gg i maila nie odpisywali......
W końcu w piątek wieczór łaskawie zadzwonili, że oni jednak czegoś tam nie mają, wybrałam coś innego i podobno jutro ma być u mnie kurier (ale szczerze w to wątpie, pewnie im zejdzie do wtorku).
Także wg. mnie jakość obsługi to porażka!
Powinni też mieć napisane co mają dostępne a co nie (bo np. na moje mailowe pytanie o dostępność nie odpisywali).
Poczytałam różne fora i jednak większość ludzi ma złą opinię o nich.
Już tam na pewno nie będę zamawiać chociaż ceny mają najniższe.....

justysia171 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 12:40   #423
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

Ja już dawno nie kupowałam w żadnym internetowym sklepie zoologicznym, bo na miejscu mam sklep, który jest dobrze zaopatrzony i ma ceny bardzo przystępne więc zaopatruję się tam A jak czegoś nie mają to zazwyczaj idę z karteczką i mi zamawiają

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-15, 20:21   #424
Kasiulka22
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś często kupowałam w krakvecie i powiem Ci jedno: nie warto płacić u nich przelewem, bo dochodzi do takich właśnie sytuacji. Ja płaciłam u kuriera przy odbiorze i nawet jeśli czegoś nie mieli to dzwonili do mnie i pytali czy coś dać w zamian. Natomiast koleżanka płaciła przelewem i kilka razy zdarzała jej się sytuacja taka jak Tobie.
Ja proponuję zadzwonić do nich lub napisać do p. Marka na gg (znajdziesz na stronie sklepu) i koniecznie napomknąć coś o gratisie jako zadośćuczynieniu zaistniałej z ich winy sytuacji
Dziękuję Ci za informację, na pewno mi się przyda, już nigdy więcej płatności przelewem a w moim przypadku juz na 99% nie dla zakupów na kravket.

Cytat:
Napisane przez justysia171 Pokaż wiadomość
heh dziewczyny co do Krakvetu to już tu kiedyś opisywałam moje niezadowolenie z 1 zamówienia (płaciłam przelewem) (nie chce się tu znów powtarzać), teraz złożyłam 2 zamówienie i jest jeszcze gorzej....
W poniedziałek rano złożyłam zamówienie, wybrałam płatność przy odbiorze (zaznaczyłam, że zależy mi na czasie itd.).
Codziennie próbowałam się tam dodzwonić ale non stop zajęte (stacjonarnego już nie mają), na gg i maila nie odpisywali......
W końcu w piątek wieczór łaskawie zadzwonili, że oni jednak czegoś tam nie mają, wybrałam coś innego i podobno jutro ma być u mnie kurier (ale szczerze w to wątpie, pewnie im zejdzie do wtorku).
Powinni też mieć napisane co mają dostępne a co nie (bo np. na moje mailowe pytanie o dostępność nie odpisywali).
Ja składałam zamówienie 4.11. i miałam takie same problemy jak Ty, wciąż zajęty numer, brak możliwości kontaktu. Dostałam w piątek 13.11. email że moje zamówienie zostanie wysłane w piątek lub w poniedziałek - jutro. Jestem bardzo ciekawa co z tego wyjdzie... tak czy siak zamówiłam praktycznie ten sam towar + jeszcze suche hillsa na animalii. Jak mi dojdzie z krakvetu będę mieć zapas na jakiś czas

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 22:00   #425
silesianna
Zakorzenienie

czytam co piszecie o tych sklepach i aż wierzyć mi się nie chce.
MASAKRA!
naprawdę mnie cieszy, że całkiem przypadkiem wybrałam animalię - bo przez półtora roku robienia zakupów nie miałam z nimi ani jednego problemu (a zamiawiam często i dużo, bo dla 3 łakomczuchów).
kiedyś nawet jak przez 1 dobę nie odpisałam na maila (nie sprawdziłam poczty) w sprawie braku danego smaku czegoś tam, to pani do mnie dzwoniła, żeby zapytać, czy chcę zwrot kasy, czy inny smak!
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 22:21   #426
aga_tka_2
Zakorzenienie

GG do aga_tka_2

To prawda, że w animalii dbają o klienta Kiedyś zamawiałam tam tylko mokre jedzonko na niewielką kwotę ok.30 zł., a mimo to zadzwonił do mnie pan z informacją, że zamówienie jest już gotowe i na następny dzień zostanie wysłane
Mogliby tylko jakoś inaczej rozwiązać ten problem z kosztami wysyłki. W innych sklepach darmowa wysyłka jest już od sumy 100-150 zł. jakie wydamy na zakupy w danym sklepie, a w animalii dopiero od 300 zł. A jak mam płacić kilka/kilkadziesiąt złotych za przesyłkę to wolę za to coś jeszcze dokupić dla futrzastych

aga_tka_2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-16, 22:27   #427
Tempeh_Starter
Przyczajenie

he, he, ja kupuję karmę w maksymalnie dużych paczkach (cena) i przez to za każdym razem gdzie indziej
moje mopsy jedzą nie tak wiele więc zanim opróżnią torbę 2x18KG (promocja!) nie pamiętam gdzie ją zamawiałem więc znowu muszę pytać Wujka Googla
Stary 2009-11-18, 14:30   #428
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysia171 Pokaż wiadomość
Podtrzymuje swoje zdanie o tej firmie.
Zamówienie poniedziałek - 9 listopada, potem głucha cisza.
Piątek wieczór (13listopada) dzwoni pani, że czegoś tam nie mają ale zamówienie będzie u mnie w poniedziałek 16 listopada.
We wtorek się wkurzyłam pisze do nich na gg - odp.- przepraszamy za opóźnienie zamówienie będzie jeszcze dziś, najpóźniej jutro rano.
Dziś środa 18 listopada dalej ich nie ma, pisze na gg- powinno być dziś, kurier jeździ do 21..............

Nie rozumie tej polityki sklepu, po co miła Pani powiedziała, że paczka będzie u mnie w poniedziałek i nie ma tylko 4 puszek(mogła powiedzieć, nie wiem kiedy będzie, za tydzien,dwa). Zobaczymy kiedy tak naprawdę przyjdzie i ilu rzeczy nie będzie z zamówienia......

Stary 2009-11-18, 14:54   #429
Isia83
Zadomowienie

Mnie krakvet jest teraz winny ok. 70 pln. Napisałam dzisiaj maila, bo czekam już od 6 listopada na zwrot za nadplatę.

Dozamówiłam towar na Animalii... jedyny minus to niedarmowa przesyłka. Bo jeśli chodzi o kontakt ze sklepem to po prostu perfekcja. Nie mieli orijena, od razu pytanie, czy wracają pieniądze, czy coś innego. Ja im, ze mają zamienić na TOTW, po pół godzinei patrzę, zamówienie zmienione, informacja o tym, ile do dopłaty... Świetny sklep pod tym względem. Ceny też mają bardzo korzystne. Tylko ta przesyłka...

Nasz dzien - 02.07.2011

Było cudownie...
kilka zdjęć...

Isia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-18, 15:12   #430
justysia171
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Isia83 Pokaż wiadomość
Mnie krakvet jest teraz winny ok. 70 pln. Napisałam dzisiaj maila, bo czekam już od 6 listopada na zwrot za nadplatę.

Dozamówiłam towar na Animalii... jedyny minus to niedarmowa przesyłka. Bo jeśli chodzi o kontakt ze sklepem to po prostu perfekcja. Nie mieli orijena, od razu pytanie, czy wracają pieniądze, czy coś innego. Ja im, ze mają zamienić na TOTW, po pół godzinei patrzę, zamówienie zmienione, informacja o tym, ile do dopłaty... Świetny sklep pod tym względem. Ceny też mają bardzo korzystne. Tylko ta przesyłka...
moja zamówienie w Krakvecie od piątku nadal niezmienione także nie wiem kiedy to przyjdzie.........
Co do zwrotu Twoich pieniędzy to powinnaś je mieć na koncie 7 listopada a nie jeszcze się ich prosić do dziś, tragedia.....

Stary 2009-11-18, 17:34   #431
silesianna
Zakorzenienie

Cytat:
Mogliby tylko jakoś inaczej rozwiązać ten problem z kosztami wysyłki. W innych sklepach darmowa wysyłka jest już od sumy 100-150 zł. jakie wydamy na zakupy w danym sklepie, a w animalii dopiero od 300 zł. A jak mam płacić kilka/kilkadziesiąt złotych za przesyłkę to wolę za to coś jeszcze dokupić dla futrzastych
no właśnie ja mam ten plus, że mieszkam w Warszawie i tu rozwożą "kurierzy animalii" - za całe 5 zł za małe zamówienie (ja i tak nigdy nie płaciłam, dla 3 kotów zamawiam raz na 1,5 miesiąca - więc nigdy nei wychodzi to mniej, niż 300;P) i ci kurierzy to w ogóle są do rany przyłóż - tzn. od momentu wydania paczki kurierowi wiem, który do mnie jedzie, mam jego nr telefonu jakby co, a on i tak ZAWSZE zadzwoni żeby się umówić.
czego nie można powiedziec o kurierach różnych firm kurierskich:/

zgadzam się że "limit" darmowej wysyłki jest za wysoki...
to faktyczny mankament tego sklepu.

teraz doczytałam o tych zwłokach ze zwrotami - koszmar!
ja miałam zwroty w animalii ze 2 razy - jak czegoś brakowało w magazynie, a mnie było pilno, bo kocia szafka świeciłą pustkami.
zawsze miałam przelew zwrotny w ciągu max 2 dni roboczych, z pocałowaniem ręki wręcz. nawet, jeśli to były 3 złote.

wierzyć się nie chce, że taki sklep jak ten cały krakvet jeszcze w ogóle się trzyma...

Edytowane przez silesianna
Czas edycji: 2009-11-18 o 17:38
silesianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-01, 16:38   #432
a ga ta
Zakorzenienie

Ile razy dziennie i jaką ilość powinien jeść 3 miesięczy szczeniak Akity?
a ga ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-02, 04:18   #433
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez a ga ta Pokaż wiadomość
Ile razy dziennie i jaką ilość powinien jeść 3 miesięczy szczeniak Akity?
Jeden z członków mojej zwierzęcej gromadki to Akita Inu. Ale nie mogę Ci podpowiedzieć, bo z moją "panną" mam spore perturbacje jedzeniowe - straszliwy niejadek. "Suche" pożywienie stoi w misce całą dobę, a ja się modlę, żeby trochę zjadła. "Mokre" dostaje wieczorem. Porcje ma tak duże, żeby zjadła ile chce .
Jeśli chcesz dokładnych informacji, wpisz w google : Akita u Izis. Właścicielka tej hodowli wyspecjalizowała się właśnie w Akitach i rasach pokrewnych. Bardzo miła i kontaktowa osoba. Napisz do niej - na pewno Ci poradzi. Ja już parokrotnie konsultowałam się z nią.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 16:16   #434
wistra
Rozeznanie

Zdjęcia karm, wątek poglądowy

Mnóstwo z nas ma koty, psy.
Karmimy je różnymi karmami.

Ja na przykład mam takie koty, że muszą mieć karmę pokroju maxi, bo inną połykają w całości.

Zatem chciałabym, żebyśmy zrobili taką "bazę".
Zdjęcie kilku granulek karmy najlepiej przy linijce, lub monecie 2zł.
Np na białej kartce.
Z pogrubioną marką, rodzajem i przeznaczeniem kot/pies.

Odrazu proszę o nie wstawianie zdjęć jedzeniowych śmieci, tj whiskas, kitekat, chappi i inne, własne marketowe marki. Wszakże tym nie karmi się zwierząt
wistra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 17:36   #435
sunshain
Wtajemniczenie

Dot.: Zdjęcia karm, wątek poglądowy

zapraszam na

http://kocieforum.pl/viewtopic.php?t...1e20802fe76c2d

zdjęcia w porównaniu z innymi karmami lub z linijką w tle
sunshain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-20, 22:17   #436
wistra
Rozeznanie

No, zdjęć mnóstwo.
Na prawdę jest na czym się wzorować...
Poza tym zdjęcie np TOTW nic kompletnie mi nie mówi, nie pokazuje wielkości.
A czemu?
Bo nigdy nie miałam w swoim składzie hillsa, żebym mogła do niego porównać.
Stary 2010-05-20, 23:27   #437
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wistra Pokaż wiadomość
No, zdjęć mnóstwo.
Na prawdę jest na czym się wzorować...
Poza tym zdjęcie np TOTW nic kompletnie mi nie mówi, nie pokazuje wielkości.
A czemu?
Bo nigdy nie miałam w swoim składzie hillsa, żebym mogła do niego porównać.
jak pisałam juz na miau.pl dziś wstawiłam TOTW z linijką
Stary 2010-05-21, 01:05   #438
wistra
Rozeznanie

Dziękuję, już wiem, że karma będzie u nas połykana w całości, co oznacza większą ilość pakowaną do brzucha
Stary 2010-05-21, 12:19   #439
sunshain
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wistra Pokaż wiadomość
Dziękuję, już wiem, że karma będzie u nas połykana w całości, co oznacza większą ilość pakowaną do brzucha
MCO też słynna z tego, że połykaja karmę ... tą gryzą

------------

w poniedziałek jestem w Kraku - możemy się spotkać to dam próbkę TOTW

Edytowane przez sunshain
Czas edycji: 2010-05-21 o 12:28
Stary 2010-06-04, 06:58   #440
Germini
Zakorzenienie

Wykopuję

Czy któraś z Was robiła może zakupy w Telekarma.pl?
Stary 2010-06-04, 14:07   #441
wistra
Rozeznanie

Tak, ja robiłam
Rewelacja, szybciutko i tanio
Stary 2010-06-05, 17:18   #442
moniekk8
Raczkowanie

Ja mam yorka, który jest bardzo wybredny, ale jak jest naprawdę, bardzo głodny to zje karmę Royal Canin, a jak nie to jakieś mięsko czasami troszkę jabłka albo banana .
moniekk8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-10, 13:39   #443
aniaj
Przyczajenie

GG do aniaj

A czy ktoś zna karmę Pondo Dog (nowość w Polsce)?
Ja testuję, to znaczy moje sierściuchy tę karmę testują. Ja podchodzę jeszcze z rezerwą, ale pierwsze efekty już są. Pozytywne! (no, z pyszczka już im tak nie czuć )
aniaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-13, 07:53   #444
oro
Przyczajenie

dziś przy okazji pobytu w stadninie na zawodach zaczepił mnie przedstawiciel karmy husse
dal mi próbkę lighta dla moich kotów - nasypałam - jedzą
słyszałyście o tej karmie?
czy jest dobra ???
(ja daję royala i mam świadomość, że nie jest to żaden szał)

skład lightu, który by mnie interesował dla moich kastratów

Składniki
Mięso z kurczaka (min.30%), kukurydza, ryż, gluten kukurydziany, tłuszcze zwierzęce, wysłodki buraczane, suszone jaja, drożdże, suszone ryby, olej z ryb, minerały, fruktooligosacharydy, lecytyna (0.25%), ekstrakt z Yucca

Analiza składu
Białko 29%, Tłuszcz 11%, Składniki mineralne 6,5%, Błonnik 3,5%, Wapń 1%, Fosfor 0,9%

Dodatki
Witamina A 18000 IU/kg, Witamina D3 1800 IU/kg, Witamina E 120 mg/kg, Miedź (siarczan miedzi II) 12 mg/kg, Tauryna 2000 mg/kg

czekam na Waszą opinię
oro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-13, 08:01   #445
awia
Zakorzenienie

taka sobie. dużo zapychaczy - kukurydza, ryż, do tego gluten, w tej cenie (ponad 20pln za kg) to tak sobie.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-13, 09:14   #446
loss_lauri
Zakorzenienie

moje koty też niestety ciągle jedzą royala; piszę niestety, bo jest dużo lepszych i tańszych karm, ale wszystkie próby zmiany kończą się buntem, więc chyba jestem skazana na RC...
Stary 2010-06-13, 11:10   #447
wistra
Rozeznanie

loss_lauri, a próbowałaś mieszać karmy?
Na początek 2-3 ziarenka nowej, reszta starej? A potem coraz więcej i więcej?
Stary 2010-06-13, 12:11   #448
loss_lauri
Zakorzenienie

próbowałam efekt był taki, że wyjadały granulki royala a np orijena czy acane zostawiały a ja to później musiałam zbierać. gdy proporcja nowej karmy zaczynała już przeważać to w ogóle przestawały ją jeść. i nawet nie wiem o co może im chodzić, bo one obie mają smakowity (jak dla mnie), mięsny zapach. no więc dalej jedzą royala...
Stary 2010-06-15, 01:52   #449
Laura1108
Przyczajenie

Dla psiaków polecam :
Brit Care
Eukanuba lamb&rice
Hill's
Acana
Royal Canin - jednak ta karma akurat to jest zdecydowanie za droga jeżeli mamy porównywać jakość z ceną
Laura1108 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-06-16, 11:06   #450
MoJo
Raczkowanie

Ja moją kotkę karmię RC (light aktualnie, bo przytyła ostatnio), tak jak futra loss_lauri innej karmy (czytaj lepszej) nie chce jeść.
Oprócz suchej dostaje mięcho, jogurt, biały serek, raz w tygodniu rybę, kurze serca.
MoJo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości