|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowo-Grudniowe 2010 :-) cz.2
Cytat:
piekne maluszki |
|
|
|
|
#1262 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co, dziwna sprawa chyba w koncu dzis wyczuwam pierwsze ruchy. Tylko ze to troche wlasnie dziwne, bo znajoma ktora jest w 6msc ciazy powiedziala mi ostatnio, ze najpierw czuje sie jakby cos plywalo a pozniej kolo 6msc kopanie..
A ja jestem w 4 msc i czuje kopy, Teraz az sie wystraszylam, ze az takie mocne??? Odslonilam az brzuch, bo mysle sobie dziwne tak co minuta.. i nagle tak mi sie kawalek brzucha uniosl i kop jakby od srodka. ![]() A znajoma mowila ze niemozliwe czuc kopy w 4 msc bo stopki przeciez malusie.. Nie wiem czy mam juz w koncu zapisywac te 1 ruch yczy to nie sa ruchy sama nie wiem.
|
#1264 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokłądnie tak bym to uczucie w podbrzuszu opisała. Może nawet nie jak ból, tylko dyskomfort, ciężkość, coś jakbym miała ciągle pełny pęcherz. Tylko ja to mam cały czas gdzieś od południa. Na razie się nie martwię.
|
|
|
|
|
#1265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój mały w nocy na początku spał w rożku i przykryty takim grubszym kocykiem. Potem bez poduszki ale przykryty kołderką. Dopiero chyba jak miał z 5 miesięcy miał poduszkę do spania. |
|
|
|
|
#1266 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna, fakt, masz rację z tą składką. Ale ja nie pamiętam, ile mam
|
#1267 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze ja też tak miałam w niedzielę i dziś, coś jakby mnie ciągnęło w dół, przesuwało się w dolnej części brzuszka hmm może to faktycznie już ruchy ....
|
#1268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1269 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, dziękuję za listę, bardzo ułątwi mi sprawę
![]() ja jestem w 13 tc i też miewam bóle, nieduże, tylko po prostu czuję, że coś tam się dzieje na dole ![]() ubieram moje nowe dżinsy ciążowe (kupione za 20 zł na allegro) i wyjdę na chwilkę na spacer ![]() ja nie wiem, czy kogoś może dziwić, że można zjeść 0.5 litra czy litr lodów dziennie?
|
#1270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Rozeznanie
|
Anecka, moim zdaniem to ruchy
ja nie czułam pływania tylko od razu delikatne kopniaczki jakby ktoś od środka palcem dziugał
|
|
|
|
#1272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jejku dziewczyny cieszę się, że lista się Wam spodobała i że się Wam przyda. Choć do czegoś Wam się tu przydam
![]() Cytat:
Jeśli ktoś decyduje się na śpiworek, to nie musi kupować kołderki i pościeli ![]() Co do poduszki, to ja nie polecam, ale wiem, że i w tej sprawie każdy może mieć inne zdanie i np. upierać się, że chce mieć i poduszkę, i kołderkę i rożek i śpiworek ![]() Ja osobiście nie miałam rożka, bo dla mnie był zbędny. Jeśli czułam taką potrzebę to zawijałam dziecko w kocyk. A do spania miałam kołderkę i poduszkę, ale gdy się dowiedziałam, że poduszka jest zła, to odłożyłam na później. A kołderka też się nie przydała, bo moja Oliwia za chiny ludowe nie dała sobie przykryć nóg, nawet gdy już była większa. U mnie królował śpiworek. Dla mojego Pascalka też mam dwa śpiworki. Jeden mam malutki na początek w rozmiarze 70 cm, a więc starczy do ok. 5 m-cy, a drugi mam w rozmiarze 110, a więc wystarczy na długo, aż dorośnie do kołdry ![]() Taki śpiworek to faj a sprawa. Gdy jest chłodno to dziecko ubiera się w piżamkę czy pajacyka i wsadza do śpiworka. A gdy jest ciepło, to wystarczy samo body i do śpiworka. Poduszka przyda się od 4-5 m-ca, ale też wcale nie musi jej być. Kwestia uznania ![]() Cytat:
Przy śpioszkach trzeba te śpioszki całe zdjąć do zmiany pieluchy. No i uważam, że wygodniejsze jest posiadanie pajacyków, bo nie trzeba kombinować nad dopasowywaniem kolorystyki bluzeczek i śpioszków. Kolejna rzecz: przy śpioszkach, bluzeczka/kaftanik nieraz wyłazi, obkręca się itp. A w pajacyku nie ma co wyłazić i się obkręcać. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-14 o 21:36 |
||
|
|
|
#1273 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam do Was na chwilkę, bo muszę jutro wstać rano i jechać na zajęcia językowe, z babskiem, które nas wykańcza psychiczne
Jutro jak wróce, to czeka mnie po 16 wizyta, więc wpadne zdać relacje. Dziewczyny jakich kosmetyków, kremików używacie z filtrem??? Pytam o konkretne kosmetyki i marki i z jakim filtrem? Wybrałyście mineralne? Podobno, są bezpieczniejsze dla kobiet w ciąży, tak przeczytalam na Biochemii. Ale dzisiaj zimno u mnie. Deszcz padal, a wnocy to masakra byla, lało jak z cebra, i burza była. Dzisiaj widziałam się z moją teściówką, bo wróciła z zagranicy niedawno i pytała jak się czuję itp. miło z jej strony. Rady dawała raczej w trosce o mnie i dziecko, tak więc nic nachalnie. Wczoraj wieczorem pobolewał mnie żołądek, może to po truskawach...? potem odczuwalam w brzuchu ogólnie pobolewanie. Dziś niestety gardło mi doskwiera i to nie na żarty. Żeby mi się angina nie rozwinęła![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- A i dziś zaczęłam tydzień 17
|
#1274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w pochmurne, deszczowe dni daję skórze odpocząć i smaruję się zwykłym kremem na dzień Garnier Ultra Lift z SPF 15. Mineralnych nigdy nie używałam. Miałam raz próbkę i to był koszmar, bo makijaż mi się na twarzy nie trzymał, więc zrezygnowałam. Miałam też Avene krem 50+, ale też makijaż po nim spływa i okropnie się świeci skóra, za tłusty dla mnie. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-14 o 21:41 |
|
|
|
|
#1275 | |
|
Zakorzenienie
|
uważam
Cytat:
poka dżinsy szukałam na allegro ale nic nie znalazłam
|
|
|
|
|
#1276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wlasnie Avene 50 + (Lotion) i jak na razie jest ok |
|
|
|
|
#1277 | |
|
Rozeznanie
|
Weronisia dobra robota
dziękujemy Cytat:
|
|
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie mogę zapiąć starych spodni!!!
|
|
|
|
#1279 |
|
Zakorzenienie
|
Ja używam tylko jak jest wielkie słońce emulsji dla dzieci Ziajka z filtrem 25. Generalnie bardzo unikam słońca, może z 5 razy w życiu zdarzyło mi się, że mnie spiekło na raczka
W Łodzi od rana piękna pogoda. Powinnam się wreszcie zacząć przygotowywać do egzaminu, bo to już za 2 tygodnie, ale nie mogę się zmobilizować. Nie wiem tak naprawdę z czego. Przeczytać Kartę Nauczyciela to jest jakaś porażka Joanno droga! Ty już chyba jesteś kontraktowym, prawda? Z czego tak właściwie trzeba się przygotować?
|
#1280 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje kurde ja już tego nie mogłąm przynajmniej od 10 tc :PCieszy to no nie ?? hehe jak raz w życiu ![]() A tak w ogóle to dzień dobry Jak się wam spało, ja budziłam się non stop w nocy nawet nie wiem czemu - pewnie dlatego, ze męża przy mnie nie było, ale ogólnie ostatnio jest mi strasznie goraco ( z reguły jestem strasznym zimorodkiem, zawsze mam zimne ręce i stopy, a tu prosze normalnie mi parują )Za godz zbieram się do pracy, o 15 na wizyte u gin i zobaczymy czy wszystko jest ok - Oby bo już się zaczynam stresować
|
#1281 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Czuję się fatalnie !! Ciągle jestem zmęczona i śpiąca, do tego mam mdłości i boli mnie głowa. A dzisiaj rano wstałam z wysypką na szyji :/ Czuję się gorzej niż na początku. Do tego te ręce mi omdlewają. Jestem bez życia. Nie mam ochoty na nic, jeść też mi się nie chce- jak widzę coś do jedzenia to mnie odrzuca. Jutro, albo w piątek- nie pamiętam- mam wizytę u gina, może coś mi na to poradzi. Idę spać
|
|
|
|
#1282 |
|
Zadomowienie
|
Witam kobietki
![]() Ehh no ja dziś sie co chwile budziłam bo brzuch mi sie ruszał heh chyba jeszcze nieprzyzwyczajona jestem czasem to mnie az zaboli ![]() Wiecie w niedziele sie skusiłam na przejażdżke moturem naszym mój mąż bał mnie sie zabrac heh a ja jakos nie...ale jak stanęlismy na stacji benzynowej i zsiadłam a mąż tankował to mały w brzuchu mi tak szalał że szok heh nie wiem może nie powinnam już jeździć ale powiedziałam wszystkim że to juz chyba ostatni raz w tym roku moja mama mnie opierniczyła heh mówiła że jestem niepoważna... no ale na szczeście nic nam nie jest wczoraj tez brzuszek nie bolał ani nic bo wiecie jakie u nas sa piekne drogi i nas wytrzęsło porządnie hehDo dziewczym czujących ruchy...mam pytanko czy Wy też czasem tak macie że jak dzidzia sie rusza to tak jakby z tego wszystkiego ciepło sie robiło od środka? Kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć heh ja czasem tak czuje jak mnie tak wolniej i długo posmyra np w okolicach pepka lub troszke nad czasem az mi rumieńce na twarzy chwilowo wyskakuja uczucie jakbym miała zaraz mdleć heh ale przyjemne uczucie to jest ![]() mam nadzieje ze dobrze wytłumaczyłam heh
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
olajka ja na codzien nie mam nic z filtrem. a jak prazy slonce mocno to sie smaruje balsamem do opalania dla dzieci Ziajka z filtrem 50
i wtedy smaruje buzie i odsloniete miejsca nawet jak ide tylko do sklepu.Nie polecam kolastyny albo soraya dla dzieci z filtrem 60, bo to jest taki rozowy gesty krem jakby z talkiem. i brudzi wszytsko wkolo bo sie nie wchlania. Edytowane przez kliwia Czas edycji: 2010-06-15 o 09:09 |
|
|
|
#1284 |
|
Zadomowienie
|
A mnie od kilku dni piecze tam na dole
Mój mąż zwariował Ostatnio obserwujemy mój brzuch i widzimy zmiany, od pępka w dół jest troszkę bardziej wypukły. Oczywiście nikt z osób postronnych nie zauważyłby zmian, wchodzę we wszystkie spodnie, przytyłam 0,5 kg ( w czwartek zacznę 14 tydzień). Ale mąż ostatnio opisywał rodzicom, jaki to ja już mam brzuch ciążowy, jak to po mnie widać ![]() ![]() poza tym używa sformułowań: JESTEŚMY w 13 tygodniu, RODZIMY na same święta ![]() ![]() Strasznie mnie rozczula swoją postawą.
|
|
|
|
#1285 |
|
Zakorzenienie
|
Agatkia pewnie jakis stan zapalny albo inna bakteria. Ginekolog cos zaradzi
Moj maz zachowuje sie podobnie, ale nie meczy rodziny czytaniem jak Twoj heh. Fajne ze tak sie mezowie angazuja Oni w sumie prze poczatkowy okres nie odczuwaja ciazy. Tylko kobiety cierpia na mdlosci i inne dolegliwosci. Ale jak juz widac brzusio. To cos sie dla nich fizycznie zaczyna dziac, cos dostrzegalnego i namacalnego. I pewnie stad ta radocha
|
|
|
|
#1286 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, ze lekarz mi coś da na to pieczenie, choć od kilku minut nagle poczułam dużą ulgę- może tantum rosa pomaga? |
|
|
|
|
#1287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na to klade jakis podklad mineralny, puder bambusowy coby sie lepie trzymalo i heja caly dzien nic nie splywa mimo tlustej skory. Ide na spacer i zakupy, bo oleju nie mam i zimniakow, choc dzis zrobie sobie tortelini serowe z sosem pomidorowym
|
|
#1288 |
|
Zakorzenienie
|
chyba ciąża to jedyny taki moment, w którym kobieta cieszy się z takich rzeczy
![]() Biejatka, współczuję złego samopoczucia. Znam to z autopsji, na szczęście mi już mija
|
#1289 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() weekend miałam koszmarny-te podroze do szkoły mnie wykończyły - brzuch i plecy bardzo bolały bałam się ale na szczęście już dobrze - wczoraj cały dzień leżałam i odpoczywałam ![]() a dziś właśnie wróciłam od gina miałam mierzoną przezierność i kość nosowa wszystko w normie ok 15 min usg trwało żeby udało się złapać pomiar, w międzyczasie nam pomachał i tak śmiesznie podskakiwał, no po prostu cudo, ginka mówi żeby się uspokoił że nie będziemy mamy męczyć a ja na to że mogę cały dzień przed tym monitorem leżeć acha, jeszcze nogami machał, jak ja to będę czuć to już się boję, niezłe były te kopy... ach i jescze palce u rączek liczyłam - jest 5-uff ![]() uspokoiłam się bardzo jak zobaczyłam że taki ruchliwy, bo po tych weekendowych wyjazdach byłam pełna obaw... i mogę łykać wit. C bo bardzo pękają mi naczynka ![]() wczoraj cały dzień znowu miałam mdłości nic nie dałam rady jeść, dziś na szczęscie już lepiej i chyba termin uległ przesunięciu - z usg wyszło na 24 grudnia! szok dzidziolek ma 6,16cm a ja myślałam że na styczen uda się doczekać ![]() Weronisia lista super widząc wasze rozmowy o wózkach tez się powoli zaczęłam interesować tematem ale chyba po sesji, jak wrócimy z wakacji to zacznę w sklepach oglądać różne modele a zamierzam kupić używany na allegro do 1000zł będę licytować, ale im taniej tym lepiej
|
#1290 |
|
Zadomowienie
|
Mallinka, a miałaś dopochwowe czy przez brzuch? Mnie badanie przezierności czeka jutro. W którym dniu dokładnie miałaś to badanie? U mnie będzie to 12t7d.
Superowo, że maluszek taki żywotny ![]() ![]()
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.

Czy przydaje sie jak dziecko podrosnie?

szukałam na allegro ale nic nie znalazłam
i wtedy smaruje buzie i odsloniete miejsca 
ale na szczęście już dobrze - wczoraj cały dzień leżałam i odpoczywałam