|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
cześć brzuchatki
![]() widzę, że humorki po weekendzie takie średnie na jeża.... ja troche jestem zmęczona, bo mnie małż i w piątek i w sobotę i w niedzielę po knajpach i po znajomych ciągał ![]() Weronisiu, bardzo się przejęłam tym co pisałaś, bo ty jesteś taka kochana kobitka, i nie rozumiem, co ten twój małż odwala. jak dla mnie to nic go nie usprawiedliwia, dlaczego my kobiety zawsze musimy tłumaczyć takie durne zachowania facetów? widzę, że ty masz właśnie trzeźwe podejście do tego i widzisz że to nie jest normalne. Dziewczyny już ci wystarczjąco dużo rad dały, ale mnie to niepokoi to jego znikanie, ja bym go sprawdziła jakoś, czy rzeczywiście kogoś nie ma, wtedy wiedziałabyś na czym stoisz! przecież musisz to wiedzieć, że jest z tobą szczery. Mam nadzieję, że tak jest i wtedy będziesz mogła podjąć kolejne kroki, żeby jakoś się dogadać. Każdy facet jest inny, mój np. nie jest taki żeby gadał do brzuszka czy w ogóle mówił sam o dzidziusiu jakoś cały czas, na początku też miałam o to fochy, ale teraz widzę, że on taki po prostu jest i po co mam go zmieniać. kocham go takiego jakim jest, oczywiście to mnie trochę wkurza, ale czy my też jesteśmy idealne? na pewno nie. ale grunt to jakoś tak wspólnie funkcjonować, żeby się nawzajem uszcześliwiać i wspierać, a ty biedaczku widzę ,że bardzo cierpisz. no nic, na razie pozostaje ci cieszyć się tą ciążą w samotności (masz też dzieciaczki, które z tego co piszesz to cię bardzo wspierają). Weronisiu, przeraziłam się że ty już masz tak dużo rzeczy. ja to przy tobie w lesie jeszcze jestem. ale w weekend dostałam piękne ciuszki od mojej szwagierki, tylko że malutka musi do nich z parę miesięcy podrosnąć. w ogóle śmiać mi się chce, bo moja kicia mi przed chwilą wylizała brzuszek..... posmarowłam się masłem kakaowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Rozeznanie
|
Weronisiu tak jak Gosia pisała, taka kobieta jak Ty to skarb... przecież tak naprawdę Ty sama kochana wychowujesz te dzieciątka, to niby w jaki sposób trzecia kruszynka skomplikuje mu życie... a chyba jest dorosłym człowiekiem i wie, że do tego trzeba dwojga, a nie teraz najlepiej rączki umyć, obowiązki zrzucić na Ciebie i pozamiatane.. Trzymam kciuki ,żeby wszystko się ułożyło!!
Karolinko... ja myslę, że u mnie oliwka Jonsona + truskawki.. ostatnim razem jak jadłam truskawki też miałam wysypkę ale mniejszą.. a teraz najadłam się truskawek i czereśni... no i wysypało mnie niesamowicie... mam nadzieję, że wapno pomoze...
#693 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ooo , a ja nie mam nic , a jedziemy na tym samym wozku czasowym ![]() ja bede kupowala chyba takie body: http://allegro.pl/item1068900383_mot...zt_lew_68.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |||
Wtajemniczenie
|
Czesc kochane
![]() u mnie pada dzisiaj w sumie od wczoraj masakra jakas i do tego burze brrr a my mamy dzis z tz 2 rocznice slubi cywilnego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() taki maly gescik ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Filus napewno poczeka- mimo, ze tatus go tak popedza ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jej dziewczyny a jak u was bylo z jazda?? jak dostalyscie prawko od razu wam dobrz szlo?? bo ja sie zalamuje normalnie ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#695 |
Wtajemniczenie
|
Sas nie zrażaj się.Poczatki są zazwyczaj trudne.U mnie tez był stres, trąbili na mnie czasami bo mi auto gasło itp.Musisz cwiczyć.Na poczatek wybieraj mniej ruchliwe drogi i godziny, kiedy jest mniejszy ruch.Zobaczysz, że wkrotce bedziesz krolowa szos!
#696 |
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
![]() Ja juz po wizycie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dostalam telefon do pani doktor ktora robi badania prenatalne w gabinecie obok mam sie umowic do 3tyg... Nastepna wizyta 2lipca ![]() Aha i w ogole gin zostal wezwany do szpitala na 15ta i jak przyjechalam to juz nikogo nie chcial przyjac ale go wybłagałam zeby mnie zbadał i sie zgodził bidok ![]() Tż przeszczesliwy ![]() ![]() ![]() ![]()
#697 | ||
Zakorzenienie
|
Gosiaro, Metropolitan, Skorpionku, Sas
![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że mój mąż mnie nie zdradza, bo kiedyś obiecał, że jakby co, to mi powie i nie będziemy się z tym męczyć, tym bardziej, że ja od dawna mu mówię, że sobie bez niego poradzę ![]() Mam też nadzieję, że otrząśnie się po tym szoku spowodowanym ciążą i w końcu zacznie się zachowywać jak dawniej. Irsin, ja właśnie wróciłam ze sklepu i znowu coś kupiłam, więc moja lista się powiększa ![]() No nie umiem się powstrzymać. Cieszę się jedynie, że jest to moje trzecie dziecko, więc wiem co kupić, a czego nie kupować. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja chyba już nie dam rady siedzieć, bo nera nie daje mi żyć. Muszę poleżeć, może przejdzie... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny
![]() ![]() ehh teraz ja zaczynam lapac jakies doly ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
Sas kochana nie smutaj się.. może Tz szykuje coś specjalnego na wieczór... może Cię jeszcze miło zaskoczy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana , ile smutnych min! dzien sie jeszcze nie skonczyl! ![]() a co do jezdzenia, ja za chwile odbieram prawko i obawiam sie, ze tez nie bedzie lekko ![]() ale pojezdzimy i damy rade! Chyba jednak to prawda, ze prawdziwa nauka zaczyna się po dostaniu prawa jazdy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zadomowienie
|
No to po wizycie. Lekarz byl bardzo mily, powiedzial ze wszystko jest super i dal mi pozwolenie na latanie do konca tego miesiaca. A wiec w srode lece do polski
![]() Pamelka super ze wszystko dobrze. Mam nadzieje ze teraz juz bedziesz spokojniejsza... sas nie przejmuj sie jazda, zdanie na prawko tak naprawde nie robi z nas jeszcze kierowcow. Musisz nabrac pewnosci siebie a to przychodzi z czasem. Zobaczysz ze bedzie dobrze. Co do tej rocznicy to mi sie wydaje ze nie powinnas sie az tak tym przejmowac. Przeciez jakby tak zliczyc to tych rocznic wychodzi cala masa bo tu zaczeliscie, sie spotykac, tu zareczyny, tu cywilny, tu koscielny. Ja z tz-em obchodze tylko rocznice naszego zwiazku. Nawet po slubie ta bedzie dla mnie najwazniejsza. Wiesz faceci nie sa domyslni i im trzeba powiedziec ze np fajnie by bylo ten dzien spedzic w wyjatkowy sposob, ale oczekiwanie ze on sam sie domysli to troszke za duzo. To sa tylko faceci i musimy wszystkie wiedziec ze dla nich takie rzeczy nie maja az takiego znaczenia jak dla nas... |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do tz..on doskonale wie, ze dla mnie ten dzien jest wazny tym bardziej ze w zeszlym roku tez nawalil..nio, ale coz nie to nie nic na sile ![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Raczkowanie
|
Ło jo joj... Ale żeście naskrobały przez ten weekend ^^
A ja już po przeprowadzce. Najgorsza była jazda... 400km samochodem :/ wymiotowałam 2 razy, ale to pewnie dlatego, że od małego miałam chorobę lokomocyjną i na każdą długą podróż brałam 3 aviomariny i kimałam całą drogę. Wczoraj nie brałam, bo nie wiem czy można, a wolę nie ryzykować. Achhh... I od wczoraj jestem zaręczona, ślub w sierpniu (cywilny), mój TŻ strasznie się stresował przed wejściem do mnie, normalnie mówi, że mu momentami powietrza brakowało... I jest kochany, strasznie się martwił o mnie podczas podróży, pytał co rusz jak się czuję... I czasem gładzi mój brzuszek i go całuje, jest zachwycony, jak tak na to patrzę, to od razu się uśmiecham, rozczula mnie po prostu... A tak w ogóle to właśnie niedawno się skończyłam rozpakowywać, TŻ poleciał na 12 do pracy, będzie za godzinkę, także miałam czas by Was poczytać i w końcu coś odpisać. A ogólnie czuję się dobrze i nie mogę się doczekać, aż będę z TŻtem u ginka, bo ja już widziałam bijące serduszko, TŻ jeszcze nie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
no i wróciłam z wesela, aaaaaaale było super! w sumie to wróciliśmy wczoraj późno w nocy i od razu do łóżka ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#705 |
Zakorzenienie
|
Kasia_Dublin no widzisz, a tak się bałaś, że Ci nie pozwoli lecieć przez ten katar. Super. Aż Ci zazdroszczę.
Katarina gratuluję z okazji zaręczyn ![]() ![]() Rinoa zazdroszczę wesela. Też bym się pobawiła. Mój brat był taki zakochany, gadał o weselu... już się cieszyłam... aż się rozmyślił i zmienił dziewczynkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() ![]() ![]() Nocka straszna, bolał mnie brzuszek dopadały mnie straszne wzdęcia... matko, co za straszny ból, ale rano poszłam na wc i troszkę przeszło... do tego siusianie i straszne koszmary... Dziewczynki , które maja dzisiaj wizyty trzymam kciuki ![]() ![]()
#707 |
Zadomowienie
|
Kasiu widzisz wszystko dobrze, napisz koniecznie jak lot i jak Ci w
Polce, a na ile lecisz? Katarina gratulacje zaręczyn ![]() ![]() Riona super że weekend taki udany, ja też bym się pobawiła na weselu ale na razie nic się nie szykuje. Skorpionek Biedactwo tak Ci współczuje nocki, no ale dobrze że teraz jest lepiej. Dziewczynki które wybierają się dziś do ginekologa, trzymam kciukasy ![]() A u mnie noc nie najgorsza, tylko nie wiem czemu jak wstaje w nocy siusiu to brzuch napięty jest masakrycznie, jest twardy jak kamień aż ciężko mi chodzić. Ahh no i wczoraj przyszła mi pościel, ta disneya i jest boska, śliczna i mięciutka ![]() Edytowane przez latko0 Czas edycji: 2010-06-15 o 08:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#708 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki
![]() U mnie noc paskudna, duszno mi znowu było jak nie wiem i nie mogłam spać ![]() ![]() Dziękuję kochane za kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Linka trzymam za Twoją wizytę ![]() Kasiu super, ze malutka pieknie rośnie i , ze mozesz lecieć ![]() Moniczko nic się nei martw kochanie, nabierzesz szybko wprawy, ja od razu zaczełam jeździć jak dostałam do ręki prawko i tez nei było łatwo, 2 razy rozwaliłam sobie autko, ale niegroźnie i w końcu nabrałam ogłady i umiejętności i teraz jest super ![]() ![]() Rinoa a nie mówiłam? ![]() ![]() Katarina gratulacje kochana z okazji zaręczyn! No super! I świetnie, ze TŻ tak reaguje na maleństwo i tak się cieszy, to piękne! I sie nei przemęczaj odpocznij po tej przeprowadzce! Kasieńko współczuję nocki, ehh my to raz jedna raz druga mamy takie straszne nocki grrrrrrrrrrrr Karolinko poprosimy o zdjęcia tej cudnej pościeli!!! Kochanie ja mam tak samo z brzusiem w nocy, teraz chodze siku co 2-3 h i jest twardy jak kamień i boli a siku nie umiem w 1 momencie zrobić, tak boli, ze nie wiem, i tak cienko siusiam na początku ![]() ![]()
#709 |
Wtajemniczenie
|
To ja dołączam do grona spinających się brzuszków
![]() ![]() Wogle tak myslę, że powinnam spaść niżej na naszej liście, bo cos czuję, ze u mnie nie pójdzie tak szybko.... Niby z USG mam na 8 lipca, ale wg OM na 20 lipca.Ciekawe jak będzie po tym USG, które mam 23 czerwca... Kasiu to super, że możesz lecieć! Rinoa weselicha są fajne.Nam w tym roku nic się nie szykuję, chyba musze mojego brata popędzic ![]() latkoo pokaz pościel plisssssssss ![]() Katarina współczuję takiej podróży z atrakcjami....Ale gratuluję przede wszystkim zaręczyn!!!!!!!!
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z tym brzuchem to naprawdę w nocy to ciężko, do toalety idę taka pogarbiona że szok bo nie mogę się wyptostować bo brzuszek ciągnie, z siusianiem mam podobnie. Już z niecierpliwością ciekam na Filusia i marzy mi się kiedy będe mogła spać na brzusiu ![]() A oto pościel, tylko jedną wrzucam bo druga zapakowana jeszcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Zakorzenienie
|
To jest mój najkochańszy Skarb
![]()
#712 |
Zadomowienie
|
dziewczynki po pierwsze trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze!
latkoo, pościel cudo normalnie! piękne te kolorki takie żywe, ale zarazem delikatne bardzo, przynajmniej tak je widać na zdjęciu. sas, dla mnie najlepszym sposobem było jeżdżenie SAMEMU! nie ma nic gorszego od pseudo doradców na fotelu pasażera, przy moim tacie się tak stresowałam, że nic mi nie wychodziło, poza tym jak jedziesz sama jesteś skupiona i wszystko lepiej wychodzi. wczoraj dowiedziałam się, że moja uczennica (17 lat, prawko kilka tygodni temu zrobiła i dostała auto od rodziców) wiozła do szkoły 4 koleżanki i tak rozbiła auto, że do kasacji jest. pewnie ją zagadywały małolaty, śmiały się i bóg wie co jeszcze i wyjechała gościowi z podporządkowanej...także naprawdę lepiej być skoncentrowanym, patrzeć w lusterka i na drogę i powoli powoli dasz radę!!!! carol, dobrze że ci już te swędziawki przeszły, ciekawe co powie lekarz.... uśmiałam się z tego twojego golenia...ciekawe ile ja jeszcze pociągnę, już teraz mam kłopot, i też trochę na czuja już robię ![]() rinoa, fajnie że rodzinka spoko i zabawa fajna była. ja będę mieć wesele chyba dopiero w przyszłym roku mojego brata, ale już się doczekać nie mogę ![]() katarina, gratulacje! ja też się trochę boję tej jazdy na urlop, ale jakoś chyba dam radę, najwyżej sobie rzygnę tak jak ty ![]() pamela, baaaaardzo się cieszę, że jest wszystko dobrze. i teraz proszę się tu już nie martwić!!!! ale tak naprawdę, to rozumiem cię, zwłaszcza w twojej sytuacji, bo ja mimo, że to pierwsza ciąża i nie mam takich przykrych doświadczeń to dopiero niedawno chodzę na wizyty z takim spokojem, wcześniej też świrowałam o zdrowie maleństwa. lecę teraz dziewczynki na sklepy, bo nie mam już koszuli nocnej w której się mieszczę.... jak wrócę to powklejam foty tych ciuszków co dostałam i rampersika wczoraj małż kupił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#713 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie dzwonilam do lekarki i umowilam sie z nia wstepnie na badania prenatalne na 30czerwca na 15:30
![]() ![]() ![]()
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
latko pościel cudowna
![]() ![]() no to i ja ![]() ![]() Dziewczyny pocieszcie się, że jeszcze tyci, tyci i już będziemy mogły spać, bez biegania siusiu, duszności itp... za to będziemy miały wstawanie do dzieciaczków, nocne karmienie i zmienianie pieluch ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Wtajemniczenie
|
Czesc Mamuśki potem was nadrobie bo na razie nie ma czasu... Caroll mam nadzeje ze wszystko ok na wizycie. ja się potem odezwę po swojej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
Zakorzenienie
|
Jestem laseczki
![]() Filiś waży 2816 ![]() ![]() ![]() I wiadomość specjalna: moja ciąża jest DONOSZONA !!!!!!!!!!!!!!!! Mogę rodzić choćby dzisiaj ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha i mam Isoptin w miarę mozliwości ograniczyc do 2 -1 dziennie, bo on tez hamuje skurcze. mężuś ma na poród wziąć sobie jakieś spodnie z dresu, klapeczki i T-shirt, nie musi wcale kupowac stroju szpitalnego. To chyba wszystko ![]() ![]() I jeszcze jedno, napieranie małego na szyjke główką nic nie daje ![]() ![]() Pamelko jaka cudowna kruszynka, aż się łezka w oku kręci, przepiękne maleństwo!!!! Nawet sie nie spostrzeżesz jak będzie taka duża jak mój łobuz ![]() Gosieńko współczuję napinania brzusia, mnie coraz bardziej boli jak się napina, ale już żadnej nospy nie wezmę, nwiem, ze mogę już rodzić i jak się zacznie, to bedzie super ![]() Karolinko pościel jest przecudna!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!Piękny pokoik ma Filuś!!!
#717 |
Zakorzenienie
|
Carol super wiadomości, to możesz spokojnie czekać na poród. Powiem Ci, że się prawie popłakałam z "1,5 litra spermy"
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Wtajemniczenie
|
Pamelko ciesze się razem z tobą ze dzidzia sie tak super rozwija!
Latkoo piekna ta pościel!!!Jak bede miała łóżeczko dla malutkiej to tez chce taka! Carol to Filus rzeczywiście duzy, jak piszesz, ze juz prawie Olci wage po urodzeni przekroczył.Rosnie chłopak jak na drozdzach!No to teraz juz mozesz rozpoczac akcje "wyganianie" ![]() ![]() Pewnie to wielka ulga, ze juz ciąża donoszona, co?Ja czekam tez na to z utesknieniem. A wiesz moze na czym polega to badanie krzepliwosci?To znaczy, czy to jest zwykle pobranie krwi, czy może inaczej to badaja?
#719 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lekarz powiedział,że choćby nie wiem co, to mężuś tyle nie wytworzy do lipca ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Doczekasz sie kochana tej wiadomości szybciej niż myślisz ![]() A badanie to z krwi, pobieraja normalnie z żyłki i potem badają jak krzepnie ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-15 o 12:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Pamelko śliczny ten Twój maluszek, ja pamiętam jak mój był taki malutki i wydaje się to wczoraj, a dziś jak mi sprzedaje kopniaka to zwijam się z bólu
Karolinko strasznie się ciesze że Twoja ciąza też już donoszona, to teraz bez obaw możemy rodzić ![]() ![]() ![]() A powiem Ci że jak Twój Filuś już tyle waży to ja obstawiam że mój to już z 3kg, olbrzym jeden No ja jeszcze mogę polecić Ci masaż krocza co podobno też przyspiesza poród, robi się olejek z parafiny i kilka kropelek olejku lawendowego i tym się masuje, podobno też zmiękcza na tyle skórę że nie pęka się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:21.