Aparaty ortodontyczne cz. IX - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-14, 09:07   #2731
dziula881
Raczkowanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. IX

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
1000dni - jakiś milion stron temu pisałaś, że się nie opalasz, że chcesz 24 stopnie i zachmurzenie (chyba że to nie ty ). a że ja jestem nieopalalna to się podczepiam do życzenia

twójangielski - też się tak wrobiłam kiedyś jako smarkula uwielbiałam ciotce podbierać kremy, mazidła itd. i okrągłą szczotkę też.. jak się wkręciłam, to uratowała mnie mama odcinając kawałki szczotki ciotka miała focha

betti - jak jesteś wredna jak ja albo pyskata jak 1000dni to ci się house spodoba jak jesteś miła to nie

ps. tekst miesiąca mojej mamy:
"ty się nie przejmuj, że nie masz chłopa. u mnie w pracy też jest stara panna"...
i weź tu człowieku bądź miły...
super tekst

To ja ze swoim 173 cm mieszczę się chyba w optimum
Cd włosów to ja właśnie nigdy nie miałam problemów z lokówkami;p wręcz odwrotnie bardzo lubię kręcić sobie i innym włosy a najabradziej uwielbiam robić takie małe warkoczyki dobierane na całej głowie ja to francuzy nazywam ogólnie wogóle lubie bawić się włosami i nawet kiedyś myślałam żeby isć do szkoły fryzjerskiej no ale wyszło jak zawsze

1000days - ja też jestem pyskata i uwielbiam krzyczeć szczególnie na innych

betti - obejrzyj jeden odcinek a się zakochasz i nie bedziesz sie umiała oderwac ;p;p
Stary 2010-06-14, 09:34   #2732
Lilllith
Rozeznanie

to ja widze ze tu wiekszosc aparatek to pyskary i wredoty ja rowniez sie do tego zaliczam ale walcze z tym albo przynajmniej sie staram

wam tez sie dzis nie chce nic robic czy tylko na mnie zimno i brzydka pogoda tak wplynela?

Aparatka sobie jestem
Góra->28.05.10 Dół->14.08.10
Koszta - 3860

Lilllith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 09:52   #2733
dziula881
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lilllith Pokaż wiadomość
to ja widze ze tu wiekszosc aparatek to pyskary i wredoty ja rowniez sie do tego zaliczam ale walcze z tym albo przynajmniej sie staram

wam tez sie dzis nie chce nic robic czy tylko na mnie zimno i brzydka pogoda tak wplynela?
oj u mnie też brzydka pogoda ale chyba mnie to bardziej cieszy niż smuci bo łatwiej się wtedy uczyć i nie mam chęci wyjscia na dwór a jak jest ciepło to ciągnie na powietrze
Stary 2010-06-14, 09:52   #2734
ana_lise19
Przyczajenie

ja mam 180 cm, a wlosy do ramion) niestety nie potrafie ich miec dluzszych bo lubie zmieniac fryzury
ana_lise19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 09:53   #2735
rozgwiazda
Rozeznanie

a ja czekam aż ktoś wpadnie i za pisanie nie na temat hihi , a to kłótnia, a to włosy

to teraz ja troszkę nie na temat zaczynam wybielanie swoich poaparatowych zębów..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 13:35   #2736
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
a ja czekam aż ktoś wpadnie i za pisanie nie na temat hihi , a to kłótnia, a to włosy

to teraz ja troszkę nie na temat zaczynam wybielanie swoich poaparatowych zębów..
bedziesz wybielac u dentysty czy w domu?
Stary 2010-06-14, 13:43   #2737
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 1985SiWA Pokaż wiadomość
bedziesz wybielac u dentysty czy w domu?
chciałam tą lampą beyond czy jakoś tak, ale orto poleciła nakładki do domu.. więc zobaczymy co z tego wyjdzie
tylko szkoda, że ne znam nikogo co by wybielał sobie tą metodą.. i mam nadzieje, że nie wyjdę na tym jak na aparacie że będę musiała zmieniać stomatologa
Stary 2010-06-14, 13:53   #2738
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
chciałam tą lampą beyond czy jakoś tak, ale orto poleciła nakładki do domu.. więc zobaczymy co z tego wyjdzie
tylko szkoda, że ne znam nikogo co by wybielał sobie tą metodą.. i mam nadzieje, że nie wyjdę na tym jak na aparacie że będę musiała zmieniać stomatologa
Ja bede wybielac nakładkami jak sciagne aparaty, ale w domu sama, od stomatologa wezme tylko wyciski na miare i zrobie piaskowanie przed. Kupie Opalescence 35%, moje zeby sa z natury białe ale chciałabym uzyskac jeszcze bielszą biel O lampie tez myslalam, u nas kosztuje 600 zł, ale naczytałam sie niepochlebnych opini o wybielaniu pod lampą, że słabe efekty itp ... mam mieszane uczucia do tej metody.
Stary 2010-06-14, 14:26   #2739
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Ja bede wybielac nakładkami jak sciagne aparaty, ale w domu sama, od stomatologa wezme tylko wyciski na miare i zrobie piaskowanie przed. Kupie Opalescence 35%, moje zeby sa z natury białe ale chciałabym uzyskac jeszcze bielszą biel O lampie tez myslalam, u nas kosztuje 600 zł, ale naczytałam sie niepochlebnych opini o wybielaniu pod lampą, że słabe efekty itp ... mam mieszane uczucia do tej metody.
ja dostałam 2x10% i 2x15% żel.. więc myślę, że jak masz bialutkie to spokojnie możesz słabszego żelu użyć.. Ja zobaczę jak zużyje te 4 strzykawki to pewnie sobie już sama dokupię żel.. bo wiem jaki itd..
Stary 2010-06-14, 15:02   #2740
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
ja dostałam 2x10% i 2x15% żel.. więc myślę, że jak masz bialutkie to spokojnie możesz słabszego żelu użyć.. Ja zobaczę jak zużyje te 4 strzykawki to pewnie sobie już sama dokupię żel.. bo wiem jaki itd..
koniecznie daj efekty przed i po ile palcisz? i kiedy zaczynasz?
No jasne potem juz sobie mozesz na wlasna reke dokupic.
Stary 2010-06-14, 15:56   #2741
Hebe5
Raczkowanie

Cytat:
kurde.. wizyte mam za poltorej miesiaca dopiero :/ ja bym chciala juz :P pociesza mnie fakt ze nastepna wizyta to bedzie tez separacja i po kilku dniach zakladanie dolu łaaa i teraz pytanie co myslicie o kombinacju gumek soczyscie zielonych z czerwonymi ? a na dore takie jak mam teraz :P ?
jabłkowe połączenie, albo takie skrzatowe na święta
Cytat:
kochane tez tak mialyscie ze mam sie policzek "wkrecal" gdzies tak w pierscien :P ? mam caly policzek pociety przez to :P i wosk srednio pomaga na to. Chyba go za malo daje?
drucik wbijał mi się i ten haczyk czasami. wosk szybko znikał jak coś jadłam.później już nie czułam bólu. teraz juz się zagoiło ale bliznę mam
Cytat:
Napisane przez betti_888 Pokaż wiadomość
ja mam do łokci (ok 50 cm) a mierzyłam wyrywając włosy i mierząc ich długość... troche takie sadomasochistyczne ale działa a na suche końcówki stosuje jedwab lub olejek rycynowy - też jest dobry... nakładasz na końcówki kilka godzin przed myciem a potem zmywasz... można także dodać kilka kropel do szamponu to potem włosy są takie mięciutkie... dobry jest również na paznokcie i rzęsy więc szczerze polecam
ja z suchością nie mam większego problemu, ale na rozdwajające końcówki używam takiej zółtej odżywki z gliss kur i faktycznie działa

któraś w was robiła sobie olejek rycynowy na całe włosy?

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 16:15   #2742
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sincarne Pokaż wiadomość
1000dni - jakiś milion stron temu pisałaś, że się nie opalasz, że chcesz 24 stopnie i zachmurzenie (chyba że to nie ty ). a że ja jestem nieopalalna to się podczepiam do życzenia

twójangielski - też się tak wrobiłam kiedyś jako smarkula uwielbiałam ciotce podbierać kremy, mazidła itd. i okrągłą szczotkę też.. jak się wkręciłam, to uratowała mnie mama odcinając kawałki szczotki ciotka miała focha

betti - jak jesteś wredna jak ja albo pyskata jak 1000dni to ci się house spodoba jak jesteś miła to nie

ps. tekst miesiąca mojej mamy:
"ty się nie przejmuj, że nie masz chłopa. u mnie w pracy też jest stara panna"...
i weź tu człowieku bądź miły...

ponoć ostatnio zrobiłam się uszczypliwa

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość

Ja wkręciłam sobie grzebień Taki z gęsto ułożonymi ząbkami... Chciałam mieć loki, jak mama Bez cięcia się nie obeszło.

to ja kiedyś przez takie coś musiałam obciąć kosmyk ok 2 cm od skóry i to na czubku głowy

Cytat:
Napisane przez Alice in Wonderland Pokaż wiadomość
yourenglish wysoka Ty, ja tez -mam 181
wow... powinnaś zostać modelką
Cytat:
Napisane przez dziula881 Pokaż wiadomość
super tekst

To ja ze swoim 173 cm mieszczę się chyba w optimum
Cd włosów to ja właśnie nigdy nie miałam problemów z lokówkami;p wręcz odwrotnie bardzo lubię kręcić sobie i innym włosy a najabradziej uwielbiam robić takie małe warkoczyki dobierane na całej głowie ja to francuzy nazywam ogólnie wogóle lubie bawić się włosami i nawet kiedyś myślałam żeby isć do szkoły fryzjerskiej no ale wyszło jak zawsze

1000days - ja też jestem pyskata i uwielbiam krzyczeć szczególnie na innych

betti - obejrzyj jeden odcinek a się zakochasz i nie bedziesz sie umiała oderwac ;p;p
ok, niedługo wakacje to sobie obejrzę

całkiem możliwe że nie będę mogła się oderwać... tak było z Prison break... jak widziałam moje rodzeństwo jak to oglądali to mówiłam "jak możecie oglądać to gówno?" a potem zaciekawiło mnie to, obejrzałam i mi się spodobało

Cytat:
Napisane przez ana_lise19 Pokaż wiadomość
ja mam 180 cm, a wlosy do ramion) niestety nie potrafie ich miec dluzszych bo lubie zmieniac fryzury

kurde, większość aparatek takich wysokich... zbieg okoliczności?

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
jabłkowe połączenie, albo takie skrzatowe na święta

drucik wbijał mi się i ten haczyk czasami. wosk szybko znikał jak coś jadłam.później już nie czułam bólu. teraz juz się zagoiło ale bliznę mam

ja z suchością nie mam większego problemu, ale na rozdwajające końcówki używam takiej zółtej odżywki z gliss kur i faktycznie działa

któraś w was robiła sobie olejek rycynowy na całe włosy?
ja nie ale dodawałam sobie do szamponu... na całe włosy to trzeba by było dać go dużo bo jest tłusty i ciężko się rozprowadza

betti_888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 16:29   #2743
kania_jaw
Raczkowanie

najpierw o słonku a teraz włosach
widzę, że wzrostowo to dominują wyższe kobietki sama mam 176cm, tylko, że cienki badylek ze mnie, a moje kumpele po 150cm w kapeluszu (to nie jest uszczypliwe, karzełki są fajne, zazdroszczę), też fajnie to musi wyglądać
co Wy wiecie o suchych włosach......naturalnie mam proste druty, na które fryzjer lokówką nic nie mógł poradzić, długie do połowy pleców i nieco ścieniowane z długości
i w lutym wkurzona już na cały świat ("czemu nie mam loczków") zrobiłam trwałą....... loki na druciorach nie wyszły, mam fale (troszkę mocniejsze) suche włosy i zniszczone końcówki......i się zetnę chyba na krótko, od trwałej jakieś odżywki, maski i nic
jak pianki nie wklępię po myciu to w ogóle tragedia - sianko pierwsza klasa, tylko krowę przyprowadzić i paść
kania_jaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 16:46   #2744
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
koniecznie daj efekty przed i po ile palcisz? i kiedy zaczynasz?
No jasne potem juz sobie mozesz na wlasna reke dokupic.
zaczęłam od soboty więc jak mi się skończą wszystkie strzykawy to wrzucam foty .. ja dałąm 800 za wycisk i strzykawki.. trochę sporo ale mam nadzieje, że warto było bo jak nie to hihi
Stary 2010-06-14, 16:50   #2745
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
zaczęłam od soboty więc jak mi się skończą wszystkie strzykawy to wrzucam foty .. ja dałąm 800 za wycisk i strzykawki.. trochę sporo ale mam nadzieje, że warto było bo jak nie to hihi
masz jakas nadwrazliwość ? Dostałaś cos osłonowego na dziąsła? Juz sie nie moge doczekac kiedy wstawisz efekt
Stary 2010-06-14, 17:28   #2746
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
a efekt ile będzie się trzymał? codziennie nakładasz?

Stary 2010-06-14, 18:12   #2747
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
masz jakas nadwrazliwość ? Dostałaś cos osłonowego na dziąsła? Juz sie nie moge doczekac kiedy wstawisz efekt
nic właśnie nie dostałam ale może dlatego, że to nie jest ten najmocniejszy żel.. kazali mi używać pastę na nadwrażliwośc zębów tylko.. Jak na razie nic mnie dziąsła nie bolą przy 10%
Mam tylko nadzieję, że te ząbki mi się naprawdę wybielą bo z natury mam dość żółciutką kostkę hih
Cytat:
a efekt ile będzie się trzymał? codziennie nakładasz?
pewnie za ok 4-5 miesięcy należy "odświeżyć" zęby..(chyba jednorazowo wystarczy) ale to jak już mam nakładki to w sumie tylko dokupić żel będę musiała.. chyba, że mi żel zostanie bo nie można przesadzać podobno z wybielaniem bo zęby się robią szare jak kogoś poniesie
jak na razie codziennie nakłądam.. bo ten 10% to słaby więc nie mam nadwrażliwości..
Stary 2010-06-14, 18:17   #2748
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
nic właśnie nie dostałam ale może dlatego, że to nie jest ten najmocniejszy żel.. kazali mi używać pastę na nadwrażliwośc zębów tylko.. Jak na razie nic mnie dziąsła nie bolą przy 10%
Mam tylko nadzieję, że te ząbki mi się naprawdę wybielą bo z natury mam dość żółciutką kostkę hih

pewnie za ok 4-5 miesięcy należy "odświeżyć" zęby..(chyba jednorazowo wystarczy) ale to jak już mam nakładki to w sumie tylko dokupić żel będę musiała.. chyba, że mi żel zostanie bo nie można przesadzać podobno z wybielaniem bo zęby się robią szare jak kogoś poniesie
jak na razie codziennie nakłądam.. bo ten 10% to słaby więc nie mam nadwrażliwości..
a taki sam żel jest drogi? sorry że tak Cię wypytuje ale jestem ciekawa bo ja też zamierzam sobie wybielić po zdjęciu

Stary 2010-06-14, 19:25   #2749
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
a taki sam żel jest drogi? sorry że tak Cię wypytuje ale jestem ciekawa bo ja też zamierzam sobie wybielić po zdjęciu
żel jest najtańszy z tego wszystkiego.. to chyba te nakłądki co stomatolog zamawia z wycisku są najdroższe.. W sumie służyć pewnie będą b. długo.. a żel wystarczy dokupić nawet na allegro bo u stomatologa to chyba o wiele drożej to wychodzi..
Stary 2010-06-14, 20:52   #2750
betti_888
Wtajemniczenie

Cytat:
żel jest najtańszy z tego wszystkiego.. to chyba te nakłądki co stomatolog zamawia z wycisku są najdroższe.. W sumie służyć pewnie będą b. długo.. a żel wystarczy dokupić nawet na allegro bo u stomatologa to chyba o wiele drożej to wychodzi..

niektórzy zamiast aparatu retencyjnego mają jakieś nakładki... w sumie to nie wiem czy one są takie same jak do wybielania czy nie... u mojej orto wybielanie nakładkami kosztuje 350 zł ( łuk)

Stary 2010-06-14, 21:41   #2751
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

Cytat:
niektórzy zamiast aparatu retencyjnego mają jakieś nakładki... w sumie to nie wiem czy one są takie same jak do wybielania czy nie... u mojej orto wybielanie nakładkami kosztuje 350 zł ( łuk)
Ja bede miala retencyjny takie przezroczyste nakladki

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-14, 21:42   #2752
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
czyli 700 za oba.. to w sumie tylko 100 różnicy
Wydaje mi się, że są troche inne te nakładki.. bo jak niektórzy pisali, że im pękła czy coś takiego.. a te co mam to one takie jakby z plastiku miękkiego są
Najgorsze dla mnie to to, że muszę na noc retencje nosić.. a jak zakładam te nakładki to jeść też nie można.. więc czuje się jakbym cały dzień w retencji latała hihi i zamieniłam kolejność.. w dzień retencja a w nocy nakładki wybielające..
Stary 2010-06-14, 22:25   #2753
Twitter
Zakorzenienie

Dziewczyny, a wybielanie domowe, tzn. np. Białą Perłą (czy jakoś tam) nie wchodzi w rachubę? Czy jest skuteczne. Też bym chciała sobie po aparacie wybielić kły, ale myślałam właśnie nad tą tańszą wersją

A tak poza tym, to mam w końcu gwóźdź i sprężynkę Boli dziadostwo, ale strasznie się cieszę, że orto już to zamontował i mam z głowy. Teraz już bardzo niecierpliwie będę wyglądała efektów
Stary 2010-06-14, 22:32   #2754
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Twitter Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a wybielanie domowe, tzn. np. Białą Perłą (czy jakoś tam) nie wchodzi w rachubę? Czy jest skuteczne. Też bym chciała sobie po aparacie wybielić kły, ale myślałam właśnie nad tą tańszą wersją

A tak poza tym, to mam w końcu gwóźdź i sprężynkę Boli dziadostwo, ale strasznie się cieszę, że orto już to zamontował i mam z głowy. Teraz już bardzo niecierpliwie będę wyglądała efektów
uzywałam kiedys Biała Perłe na aparat, jakies 5 dni dłuzej nie wytrzymalam bo nadwrazliwosc była masakryczna, zęby bolaly mnie przy oddychaniu nawet. A efekty hmmm no zeszły mi przebarwienia np z herbaty ale rewelacji nie było, fakt faktem co za tym idzie zeby ciut bielsze. Pozatym trzeba przeprowadzic długą kuracje z BP a ja do cierpliwych nie naleze
Stary 2010-06-15, 01:00   #2755
Jaaaga
Przyczajenie

hej : ) Mnie teraz nie ciągnie do wybielania kiedy mam aparat. Zęby myje normalnie dwa razy dziennie i może jak kartka to one nie są, ale zółte też nie. Już nie mogę się doczekac kiedy zdejmę aparat i wybiele. Bedą prostę białe i piknee. o jaa : ))
Jaaaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 10:25   #2756
doriiska
Zakorzenienie

Witam
aparaty (łuk dolny i górny) nosiłam w sumie niecałe 3 lata. niestety, po tym czasie górne zęby wróciły do poprzedniej pozycji. moja lekarka założyłam mi na 6 górnych zębów 'kawałek aparatu' i mam go nosić ok. 3 miesięcy. potem część aparatu ma być ściągnięta i zastąpiona drutem umieszczonym na spodzie zębów. czy ktoś z Was przechodził takie leczenie? jakie są tego efekty??
doriiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-15, 11:29   #2757
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
Witam
aparaty (łuk dolny i górny) nosiłam w sumie niecałe 3 lata. niestety, po tym czasie górne zęby wróciły do poprzedniej pozycji. moja lekarka założyłam mi na 6 górnych zębów 'kawałek aparatu' i mam go nosić ok. 3 miesięcy. potem część aparatu ma być ściągnięta i zastąpiona drutem umieszczonym na spodzie zębów. czy ktoś z Was przechodził takie leczenie? jakie są tego efekty??
a powiedz, miałaś retencję po ściągnięciu aparatu??
bo ten drucik co ma Ci podkleić to też retencja..
Stary 2010-06-15, 15:00   #2758
doriiska
Zakorzenienie

rozgwiazda, miałam jedynie aparat retencyjny na noc. powiedzmy, że dolne zęby się w miarę utrzymały, ale góra to tatalna porażka
Stary 2010-06-15, 18:19   #2759
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez doriiska Pokaż wiadomość
rozgwiazda, miałam jedynie aparat retencyjny na noc. powiedzmy, że dolne zęby się w miarę utrzymały, ale góra to tatalna porażka
to pewnie jak już zęby wrócą na miejsce to podklei Ci ten drucik na stałe i nie będzie problemu.. wtedy nie powinny już wrócić na stare miejsce
ale kurcze ja też nie mam na dole drucika i aż się boję, że mi też mogą wrócić..
Stary 2010-06-15, 19:59   #2760
doriiska
Zakorzenienie

dół mi się jakoś trzyma. (:
myslisz, że 3 miesiące wystarczą, żeby ściagneła ten kawałek aparatu? w sumie mam go od wczoraj i już widzę efekty <:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości