|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Twój na pewno waży 3 kg ![]() ![]() ![]() Musiałabym gdzieś kupić te olejki, jak znajdę, to będe masować, dzięki za radę ![]() ![]() Od wczoraj mi strasznie jelita bulgoczą po lewej stronie, jak coś zjem, to dosłownie mam orkiestrę ![]() ![]()
![]() |
#722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja już nie wiem jak się układać, mam wrażenie że już Filuś nie mieści mi się w brzuchu i dlatego tak mi te nóżkiu wbija. Naprawdę od prau dni robi się to dość męczące. Mam nadzieje że to nie dlatego że zmienił pozycję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#723 |
Zadomowienie
|
Carol, ale masz fajnie! już na finiszu praktycznie
![]() mi dzisiaj mała z brzucha chce wyskoczyć! byłam na zakupach i kupiłam sobie koszulkę do spania. wyczaiłam fajny sklep u mnie, gdzie jest naprawdę od groma tych ciążowych koszulek i do karmienia, te muzzy co kupowałyście na allegro kopertówki są nawet tańsze w tym sklepie co na all! ja tych chyba nie będę kupować akurat, ale wybór jest duży i mają piękne szlafroczki, także wybiorę się zaraz po powrocie znad morza, zeby już się zaopatrzyć do szpitala i na okres karmienia maluszka. idę wciągnąć makrelkę wędzoną, bo łazi za mną od kilku dni i dzisiaj w końcu sobie kupiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#724 |
Zadomowienie
|
ooo... i wrzucam wam foteczki tych ubranek co dostaliśmy a także polarku i rampersika, który kupiliśmy wczoraj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#725 |
Zakorzenienie
|
Laski mam pytanko czy ktoras z was zmagała sie w ciąży z hemoroidami...
![]() ![]() metropolitan ubranka śliczne ![]()
#726 |
Zakorzenienie
|
Pamelko dzieciątko śliczne, bardzo ładne zdjęcie
![]() Carol no to trzymam kciuki za szybszy poród. Ten twój Filipek to maluszek. Mój Thomas miał 3650 i mnie porozrywał strasznie, a urodził się 2 tygodnie wcześniej. Teraz też się nastawiam na spore dziecko, bo ponoć co ciąża to jest większe. Metropolitan śliczne te ciuszki ![]() Latko pościel śliczna. A ja dziś też pokupowałam znowu ciuszki dla Pascalka. No i śpiworek przesłodki. Potem nawet zamontowałam roletę w sypialni. Wiem! Jestem samowystarczalna ![]() ![]() A roletę musiałam kupić. Wyobraźcie sobie, że mam okno w sypialni od wschodu, więc słońce zagląda mi już ok. 4 rano i świeci prosto w twarz ![]() ![]() ![]() Aha! Pamela ja mam problem z hemoroidami. Niestety nie pocieszę Cię, ale ja już pytałam mojego gina i on powiedział, że tak na prawdę w ciąży nie powinno się nic brać na hemoroidy. Zapisał mi tylko maść, która ma zmniejszyć swędzenie i pieczenie i goić ranki. To jest maść CALLENDULA czyli po polsku NAGIETEK ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-15 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Rozeznanie
|
Właśnie zakończyłam robić deserek.. Wikulka sobie zamówiła.. robiła razem ze mną.. galaretki różnokolorowe, a na to krem Tiramisu... he he he.. bomba kaloryczna... ale pyszna
![]() Karolinko, bardzo się cieszę, że wszystko dobrze po wizycie... Filipek do duży chłopczyk.. ![]() ![]() ![]() ![]() Metropolitan - ubranka bardzo śliczne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#728 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje zapytam w aptece o jakas masc ktora chociaż zmniejszy ból i pieczenie bo czasem to az siedziec na tylku nie moge ![]() ![]()
![]() |
#729 |
Rozeznanie
|
Weronisiu, kobietko.. może tak zwolnisz i odpoczniesz? same prace remontowe... naprawdę kobieta samowystarczalna, jakbym widziała moja mamę...
#730 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poproś o maść z nagietkiem. A jak masz zamiar się wypróżnić, to się też najpierw posmaruj tą maścią, a potem rób ![]() Ja mam coś takiego tutaj. Na mojej pisze, że zawiera 10% callenduli, bo w 100g jest tego 10 g. Cytat:
![]() ![]() Moja nera już mnie wykańcza. A właściwie obie mnie bolą, tylko ta lewa mniej. Ale prawa to już po prostu doprowadza mnie do szału. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-15 o 16:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest w Polsce taka maść firmy Boiron. tutaj A ta moja, to podałam ci link wyżej, to jest Calendula HEEL s. A zdjęcie jest tu Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2010-06-15 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#733 | |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
Cytat:
![]() [QUOTE=metropolitan;199989 27]dziewczynki po pierwsze trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze! latkoo, pościel cudo normalnie! piękne te kolorki takie żywe, ale zarazem delikatne bardzo, przynajmniej tak je widać na zdjęciu. sas, dla mnie najlepszym sposobem było jeżdżenie SAMEMU! nie ma nic gorszego od pseudo doradców na fotelu pasażera, przy moim tacie się tak stresowałam, że nic mi nie wychodziło, poza tym jak jedziesz sama jesteś skupiona i wszystko lepiej wychodzi. wczoraj dowiedziałam się, że moja uczennica (17 lat, prawko kilka tygodni temu zrobiła i dostała auto od rodziców) wiozła do szkoły 4 koleżanki i tak rozbiła auto, że do kasacji jest. pewnie ją zagadywały małolaty, śmiały się i bóg wie co jeszcze i wyjechała gościowi z podporządkowanej...także naprawdę lepiej być skoncentrowanym, patrzeć w lusterka i na drogę i powoli powoli dasz radę!!!! ja jednak wole jezdzic z tzem bo mamy duze auto i naprawde inaczej mi sie zupelnie nim jezdzi ![]() dzieki dziewczyny ze wierzycie ze dam rade z tym samochodem hehe Karolinko nio to czekamy na filipka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() cio do rocznicy nio niestety tz niczym mnie nie zaskoczyl, nio moze tym ze naprawde myslalam, ze jakiegos kwiatka dostane czy czekoladki ale nic ehhh nio ale to moj maz ![]() ![]() a teraz znowu do naukiblee
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#734 |
Wtajemniczenie
|
No i co? I Michałkowi nigdzie się nie śpieszy! Ani trochę! NO fakt główka już jest baardzo nisko, ale szyjka zamknięta, nic sie nie dzieje. Maly waży 2780 wiec Carolowy Filutek już go przerósł, ale moze to i lepiej bo bedzie lzej rodzic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczynki! ja tez się bardzo cieszę że dostałam takie piękne ciuszki bo to jednak jest wydatek tyle ciuchów nakupić. poza tym te są już większe to mała będzie miała jak podrośnie odrobinkę.
sas, ja ci powiem, że zazwyczaj mówię mojemu małżowi jaki prezent chcę dostać, mimo, że on ma gust i mi zawsze ładne rzeczy sam kupuje. ale czasem mu mówię jak coś potrzebuję, bo faceci nie zawsze wiedzą, co jest nam potrzebne. oni np. sami nie dopatrzą się, że kończą nam się perfumy, albo takie tam. oni po prostu tacy są i nie ma się co smutać. a tak to przynajmniej zawsze jestem zadowolona i nie muszę mieć fochów ![]() rany, zrobiłam sobie pedikiur, ale chyba już długo tak nie pociągnę, już mi ciężko. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 |
Wtajemniczenie
|
Latko pościel śliczna! gdzie ja kupilas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez marlenka0505 Czas edycji: 2010-06-15 o 17:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#738 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie główka też podobno jest nisko ale też mam zamkniętą szyjkę ![]() Ja pomyślałam że chciała bym by Filuś posiedział do następnego poniedziałku a później rozpocznę wyganianie ![]() No i ogólnie super że wszystko dobrze, a z tym piciem to ja też nie wiem jak można tylko 1,5l dziennie jak są takie upały. Metropolitan śliczne ubranka, super że tyle dostałaś, ja niestety nie miałam od kogo dostać ![]() Ciesze się że pościel wam się podoba, jak by co to wrzucam wam link jakby któraś była zainteresowana, a po za tą co zrobiłam zdjęcie to mam jeszcze 12 ![]() http://www.allegro.pl/item1004198566...18_wzorow.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczynki
![]() ![]() Linka mój szaleje jak dziki czasami, wypina piętki, wiercioli się, rączkami mnie okłada jakby chciał wyjść przez brzuś ![]() ![]() Karolinko piękne ciuszki!!!!!!!!!! Ja dzisiaj poprałam bodziaki na 62 i pajacyki, te używane, bo nowych rzeczy nie piorę ![]() Weronisiu Ty jesteś niesamowita po prostu!!! Ale Ci się nie dziwię, mnie też by szlag trafiał jakbym musiała się prosić o wszystko. Mój mężuś jak coś kupi, to od razu montuje. Moniczko dziękuję ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#740 |
Wtajemniczenie
|
To rodźcie moze.. ja was przepuszczam. ja muszę nadgonic z remontem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#741 |
Wtajemniczenie
|
hehe Linus ja tam nie chce prorokowac, ale wiesz losbywa zlosliwy
![]() ![]() ![]() ![]() wiecie cio ja watpie zeby tz sie zreflektowal...jakas wogole czuje sie zaniedbana ostatnio...i zaczynam miec glupie myslenie.... ciagle tylko praca i praca i nawet nie wiem o ktorej konkretnie wraca a tak jak dzis nawet nie raczy zadzwonic do mnie ehhh jakies to dziwne sie robi ![]()
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio on nic nie komentuje, bo wie , że mam już dość. No a że dziś mnie wzięło na zmiany w domu, to mimo że już powiesiłam roletę w sypialni, pojechałam kupić raffrollo do pokoju Oliwii. Nie miała nic w oknach, a strasznie słońce jej świeci. Ma olbrzymie podwójne okno, szerokie na 3m + drzwi balkonowe. Kupiłam te raffrollo i zawiesiłam ofkors ![]() No i padam. Nera nie da mi już dziś posiedzieć. Promieniuje mi już na plecy. Zdycham. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
Linka moja mała sie wierci tak strasznie cały czas, że az wczoraj to się kilka razy z bolu zwinelam jak mi sprzedala kopa
![]() Weronisu ja to cały czas jestem pod wrazeniem twojej "samowystarczalności" ![]() Ale jestem ciekawa mojej wizyty, a tu jeszcze do tydzień cały trzeba czekać.... ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Wogle dziewczynki musimy chyba jakis system powiadamiania ustalić, bo coś czuje, że lada chwila nam sie zacznie i fajnie by było mieć info na bieząco ![]()
#744 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam się przywitać i lecę na chwilę do pracy.
Obudziłam się bez bólu nerki i rwy kulszowej ![]() ![]() Gosiaro, dobry pomysł. Może jakieś Sms-ki? Trzeba by się numerami wymienić. Lecę. Miłego dzionka. |
![]() ![]() |
![]() |
#745 |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() Dzisiejsza nocka zdecydowanie lepsza ![]() Weronisiu znowu szalejesz, kochana odpuść już, ta rwa i nerka będzie Cię jeszcze bardziej bolec jak sie przesilisz, uwazaj na siebie!!! Gosiu nie martw się, maluchy szalały tak pewnie cały czas, tylko jak były mniejsze, to tak tego nie czułyśmy, a teraz wielkoludki nie mają miejsca i dlatego takie jest to dla nas dokuczliwe. Moniczko kochanie nie zamartwiaj się, najlepiej usiądźcie i porozmawiajcie, powiedz mu co Ci na serduszku leży, rozmowa moze dużo dac, trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze ![]() Zgadzam się, musimy system powiadomień ustalić ![]() ![]() ![]()
#746 |
Zadomowienie
|
witajcie dziewczynki
u mnie noc też spoko, nie było małża bo wyjechał służbowo i całą noc przespałam z kicią. łobuz już się lepiej czuje i ciągle próbuje zdejmować ubranko. w ogóle wczoraj stwierdziłam że jak będzie chciała dokuczać dzidziusiowi to jej kupię taki pajacyk ze stópkami i niedrapkami i ją unieszkodliwię ![]() dzisiaj już nigdzie po sklepach nie łażę, co najwyżej internetowych... odpoczywam i leżę! |
![]() ![]() |
![]() |
#747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff, moja dzisiejsza tez zdecydowanie lepsza ![]() Wczoraj bylam z mama na zakupach i chyba za duzo chodzilam bo wieczorem kosc ogonowa odmowila posluszenstwa i ciezko bylo mi chodzic w ogole po domu ![]() Dziewczyny, jest mi smutno i to bardzo - mam dwie siostry starsze (jedna o 2 lata, druga o 8) i ani jedna ani druga nie interesuja sie w gole moja ciaza. Wczesniej nasze stosunki byly bardzo dobre, a teraz one nawet nie zapytaja jak sie czuje, czy wszystko dobrze, co tam u malucha ![]() Nic poprostu nic. Smutno mi bo jednak chyba kazda z nas chcialaby zeby rodzina,bliscy interesowali sie naszymi maluchami, a u mnie najblizsze osoby sie "ulotnily". |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczynki kochane
Linuś - mój mały łobuziak ma takie dni że skacze jak szalony po brzuchu mało go nie rozerwie a ma takie że siedzi cichutko i tylko czasami się wyciągnie. A z tym porodem to tak może być los jest złośliwy jak chce się szybko to trzeba czekać, a jak chcesz żeby poczekał to może się na dniach urodzić ![]() Gosiu ja też mam wizytę za tydzień w środę i już nie mogę się doczekać, po za tym umieram z ciekawości ile moje maleństwo waży ![]() Sas Karolinka ma rację może porozmawiaj z mężem, faceci wogóle nie potrafią się domyśleć o co nam chodzi, watro mu powiedzieć kochanie zapisz sobie w telefonie waże dla nas daty i chociaż przynieś mi kwiatka jak będzie okazja, i nawet nie wiesz jaką mi sprawisz radość z tego. Może poskutkuje Weronisiu nie wolno Ci się tak przemęczać, pamiętaj że masz dzidzię pod serduszkiem i taki wysiłek może jej zaszkodzić. Ja wiem że wiele rzeczy Ci przeszkadza i chciała być odrazu wszystko zrobić ale rwa kulszowa i nerka widać dają znać że nie możesz. Jeśli coś jest konieczne do zrobienia to chociaż rozłóż to na pare dni. A u mnie nocka całkiem niezła, brzuś się nawet tak bardzo nie spinał jak wczoraj, ogólnie dziś lepiej się czuje. A po za tym dziś wieczorem obok mnie (na lotnisku Bemowo w Warszawie) ma być koncert Metallicy i jeszcze jakiś innych zespołów metalowych... i coś czuje że nie pośpie bo takie mają nagłośnienie że przy zamkniętych oknach wszystko słychać. Jak ktoś lubi te zepoły to zapraszam na koncert za darmo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to ja chetnie wysle do ciebie swojego tż ![]() ![]()
![]() |
#750 |
Zakorzenienie
|
Carol i Latko macie rację z tą moją porywczością do pracy
![]() Tylko, że mi ciężko jest usiedzieć w miejscu. Najwięcej to siedzę przed kompem, a tak poza tym to ciągle coś robię. Wydaje mi się, że dla mojej rwy lepiej jest jak się ruszam niż leżę czy siedzę. Natomiast dla nerki lepiej gdy się położę na plecach, prosto. Ale w takiej pozycji rwa kulszowa jest nie do zniesienia, i żeby sobie ulżyć muszę leżeć na boku, a wtedy boli mnie nerka ![]() ![]() No wczoraj nerka przeszła samą siebie, dziś z rana było super, teraz już delikatnie się odzywa ale jest spoko. Za to poodkurzałam trochę i już rwa szaleje ![]() Coś czuję, że będę na to skazana do końca. No i jeszcze coś mi doszło do marudzenia ![]() Od wielu tygodni mam zapchany nos, ale nie leci mi z niego. Czuję, jakbym w środku głęboko była spuchnięta. Codziennie rano i wieczorem muszę wkropić wodę morską i się wysmarkać i wtedy wysmarkuję krew. Tak sobie myślę, że to są pewnie bardzo słabe naczynka krwionośne, bo dziąsła też mi krwawią. Tylko czy jest coś na wzmocnienie naczyń krwionośnych? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:17.