|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Pomi u nas też teraz ciężko z kasą, zwłaszcza, że tż będzie mnie teraz zatrudniał i musi za mnie zus zapłacić 850zł
niby to dopiero na początku sierpnia, ale kasę trzeba odłożyć, a jeszcze parę rzeczy do kupienia zostało m.in łóżeczko
|
|
|
|
#1442 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
fem, mi wczoraj krewka też poszła z nosa, ale to z rana i szybko przestała. Więc nie poradzę. Może zanim pójdziesz, to zadzwoń do taty i zapytaj co masz robić?
A pościel naprawdę śliczna Ano właśnie, TRZEBA Swoją drogą "pochwalę się", że mąż wczoraj powiedział, że chyba nawet cieszy się, że będzie chłopak, a nie dziewczynka, bo "go nastraszyłam" , że z dziewczynką trudniej Rozpisałam się, a chodziło tylko o to, że mój W zdaje się akceptować fakt, że będzie synek Ja sama, choć się do tego nie przyznaję, miałam jeszcze cichą nadzieję, że może jednak córcia będzie. Bo wiadomo, pomyłki się zdarzają. Ale jak sobie obejrzałam jeszcze raz filmik z usg, to nie mam już wątpliwości, że sisior będzie Widać jak byk, najpierw jedno jajko, a za chwilę, wyłaniający się zza niego sisiorek ![]() Rozbroiła mnie też wczoraj reakcja znajomego, jak zobaczył zdjęcie z wyposażeniem mojego synka: Znajomy: A co to, tam między nogami? TZ: No co? Sisior. Znajomy: Ta, tasiemiec chyba... |
|
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wzięłam te najmniejsze, dokupię może jeszcze ze 2 sztuki większych kolorowych A laktator będę brała chyba z TT, jest u tego sprzedawcy za 77zł i cena jest naprawdę korzystna, ale na razie muszę przystopować z zakupami
|
|
|
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chcialam Aventa, bo mam juz jedną butelkę z tej firmy i wszystko by do siebie pasowało... ale chyba poszukam tanszego jednak...
|
|
|
#1445 | |
|
Zakorzenienie
|
No i patrzcie, ile osób ma problemy z pracą dzisiaj - ech, w tym naszym kraju to jakoś powoli lepiej się robi... ale dziewczyny, damy jakoś radę! Przetrwamy ten podły finansowo czas i w końcu będzie lepiej! Dla nas ważne, ze możemy spłacać kredyt mieszkaniowy i jeszcze nas na to stać. A w przyszłość patrzymy jednak z uśmiechem, bo bardzo się kochamy, będziemy mieć małego szkraba i mamy wspaniałą rodzinę, która w razie potrzeby nam pomoże. Mam nadzieję, ze wy też tak macie. Będzie dobrze!
![]() Fem, bardzo ładna pościel Angelikaw, ja kupuję laktator ręczny z Aventu za 140zł, więc u ciebie cena jak najbardziej prawidłowa Cytat:
Robię dziś na obiad placuszki z jabłkami - tak mnie jakoś naszło
|
|
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
hej
ja tylko na chwile, wróciłam z glukozy, zaraz jade po wyniki i zobaczymy co się tam okaże... jeju, mało co nie zwróciłam tego paskudztwa ![]() zrobiłam tez od razu morfologie i mocz.... kłuli mnie 5 razy... babka była okropna... i dopiero teraz zjadłam coś normalnego... aż dzidek się wiercić z tego szczęścia zaczął ![]() aaa i kupiłam pierwsze ubranka dla malucha, po 3,50 za sztuke ![]() słodkie są i nie mogłam sobie odmówić za taką cenę ![]() wieczorem fotki wrzucę fem - śliczna ta pościelka, chyba i ja zacznę już coś zamawiać ![]() no i dziś pierwszy raz, od ok 2 miesięcy przytuliłam się w nocy do TZ-ta....
Julka http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpx9ipnwxid9w.pngCzas zacząć nowe, lepsze życie... Edytowane przez MisQa Czas edycji: 2010-06-16 o 12:36 |
|
|
|
#1447 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jutro kochane ide na usg połowkowe i juz nie moge się doczekać, bo swojego smyka widziałam ostatnio w 13 tyg a jutro już 21. Ciekawa jestem czy ndal Kacperek jest Kacperkiem. Jeśli chodzi o ciuszki dla maleństwa to również trochę już ich mam, ale nadal brakuje mi reszty rzeczy czyli butelki, smoczki, kosmetyki, łożeczko, wanienka i wogóle wszystkiego oprócz ciuszków. Ale jak jutro otwierdzi się SYN to zabieram się porządnie za pokój dla niego i za resztę zakupów. |
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Pomi rodzice planują nam kupić wózek
|
|
|
|
#1449 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja na obiadek dziś jem ryż z truskawkami Cytat:
![]() Ja też się zbieram na tą glukozę i się zebrać nie mogę Ale w przyszłym tygodniu już będę musiała się wybrać, bo idę do gin i muszę wyniki mieć
|
||
|
|
|
#1450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A z badaniem na glukozę też zwlekam ale tak jak ty w następnym tygodniu w środę mam wizyte u gin więc nastawiam się psychicznie na wypicie tego likieru w poniedziałek, aby do środy były wyniki. |
|
|
|
|
#1451 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam
U nas słoneczko W pracy sporo roboty, wiec wyjątkowo nie miałam czasu żeby zajrzeć z rana, dopiero teraz ale tylko na chwilkę. Czytam o Waszych problemach z pracą i muszę przyznać, że podziwiam Was, że sobie radzicie. Pewnie nie jest łatwo. Ale co zrobić, gdy życie sie tak układa.... Dlatego ja tak się boję kredytów, rat itp (sami mamy mieszkaniowy). Bo dzisiaj pracujemy obydwoje i zarabiamy przyzwoicie, ale nigdy nie wiadomo co będzie jutro.... Nad moją Jednostką wisi wizja likwidacji z końcem przyszłego roku i już się martwię, że zaraz po macierzyńskim będę musiała szukać pracy. Wam życzę szybkiej poprawy finansów- wszystko się ułoży na pewno. Życzę wszystkim TŻ-tom szybkiego znalezienia porządnych zatrudnień. Cytat:
- jak zarazie hehe a w teczce akt osobowych- mamy pisemko pracodawcy o treści- "Na podstawie zaświadczenia numer ble ble ble udzielam Pani..... urlopu macierzyńskiego od dnia ....do dnia....ble ble ble wiec ślad jest.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Śpiworek super, też będę taki kupowała. Sorbifer biorę rano i wieczorem. 30 minut przed posiłkiem. A ostatnio wieczorem omijam bo boli mnie żołądek. Cytat:
A co do Twojej mamy, to naprawdę masz z nią nieciekawie. Szkoda. Moja mama jest bardzo w porządku, co prawda za czasów młodości (szkoły) nie układało się nam super i nigdy nie byłyśmy przyjaciółkami, ale od kiedy poszłam na swoje jest o niebo lepiej (czyli od 5 lat). Rozmawiamy przez telefon prawie codziennie, pomaga nam ile wlezie, interesuje się i mamy ze sobą coraz lepszy kontakt. I tatko to samo ![]() Cytat:
Nawet nie wiem czy dają tam znieczulenie, popytam po 30 tygodniu. Jaka jakość tej pościeli i pieluszek?
|
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
ycnan - no mam nadzieję, ze to poprawa...
heh...napisałaś o ryżu z truskawkami, to i ja będę musiała zrobić tylko to już jak wrócę, bo denerwuję się tymi wynikami.... jadę
|
#1453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super !
|
|
#1454 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pościel milusia w dotyku... tak jak bawełenka... w sumie to jest bawełna... i całkiem niedrogo 79 zł za 6 elementów( kołdra, poduszka, poszewka na kołdrę, poszewka na poduszkę, prześcieradło i ochraniacz) i kołderka jest mniejsza 110/70cm, ale mnie o taka chodziło... nie chciałąm takiej 120/ 90cm, bo takie zwykle występują na aukcjach... ![]() a co do krwotoku, to nigdy nie miałam aż tak... ale chyba powoli przechodzi, bo nie muszę siedzieć już z okładem na nosie... ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
![]() a pościel z allegro dziękuję Cytat:
![]() u mnie to prawie codzienne się śni, ale dzisiaj nie pamiętam co mi się śniło... ![]() zacisnięte za jutrzejszą wizytę![]() moim zdaniem bradzo dobra... ale tak naprawde okaże się przy użytkowaniu
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||
|
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przestudiowałam informacje o becikowym i się okazuje ,że dostane po urodzeniu maluszka aż 4
2 becikowe i 2 razy z pzu oby tylko przeżyć teraz te 2 miechy. Najgorsze jest to, że unas cięzko przewidzieć zarobki Tż pracuje na etacie ( niewielkie pieniadze) i ma też własną działalność i wszystko zależy od ilości zleceń, raz jest lepiej raz gorzej. A niedługo już będę jego pracownikiem ![]() Kurcze tak czytam opowieści świeżych mamuś i przerażają mnie te popękane brodawki, jak ja to przeżyję to juz porodu się tak bardzo nie boję jak tego
|
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
gabisun a czemu az 4? ja wiem ze dostane z pzu tz tez dostanie z pzu a becikowe to standardowe przysluguje ci jedno.. a czemu ty masz dwa bo mnie zaciekawilas
|
|
#1457 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ostatnio twardnieje mi (jak kamień) "kawałek brzucha", tak wielkości pięści, zawsze w tym samym miejscu, na ok. jedną minutę i sam się rozluźnia. Mam nadzieję, że to nie bardzo groźne. Za to trochę więzadła odpuściły i już kichać mogę normalnie .
|
||||
|
|
|
#1458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to się załapiemy ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- aha jeszcze jest becikowe samorządowe, niektóre gminy takie wypłacają, u mnie akurat nie ma, ale można się dowiedzieć bo sporo miast wypłaca jeszcze dodatkowo |
|
|
|
|
#1459 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
|
#1460 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() My mieszkamy sami,ale do pomocy raczej nikogo nie mamy. Tescie owszem i są, ale raczej na ich pomoc nie mozemy liczyc. Moja matula przyjedzie w lipcu to bedzie nas trojeczka,, po urodzeniu malutkiej, mama wraca do pracy, do aten.. Cytat:
Nie potrafie sobie wyobrazić. Moja od 5 lat jest w grecji,ale codziennie do siebie dzownimy, gadamy czasem kilka razy. CIągle pyta jak sie czuje,jak malutka... Od tesciow tez mam wsparcie i zainteresowanie ciązą. Zawsze mowia, mojemu, ze teraz musi sie mna dobrze opiekowac, ze dbwac o Nas dwie.. Cytat:
cudownie..
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała się rozpycha, czasami mam wrażenie że zaraz pępkiem wyjdzie |
|
|
|
|
#1462 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak przyjedziesz rodzić to podłączą Cię pod ktg i tak trzeba leżeć i nie wiem,chyba czekać na usraną śmierć...Nie ma mozliwości przebycia I okresu porodu jakoś aktywnie typu wanna,piłki...Poza tym,jak powiedziałam,że chcę rodzić na siedząco,bo tak być powinno to lekarka gały na mnie wytrzeszczyła,bo tam to tylko na leżąco,a to przecież wbrew fizjologii...Jako,że jest tyle chętnych,żeby tam rodzić,to nie ma raczej możliwości,żeby męża wpuścili na poród No i co najgorsze,na sali,na której się potem leży(o ile się leży na sali,a nie korytarzu..)nie ma możliwości odsiedzin.Jest oddzielny pokój.W jednej strony rozumiem,że to ma słuzyc celom higienicznym,no i może wiele kobiet krępuję się jak obcy ludzie siedzą na sali u innej kobiety.A mogli chociaż dla męża wyjątek zrobić...Przecież często trzeba coś dowieźć czy nawet posiedzieć z dzieckiem,żeby można się było odświeżyć,umyć.NIe ma takiej możliwości.Więc mąż przychodzi tylko w odwiedziny jak ktoś zupelnie obcy i tylko ogląda se dziecko w specjalnym pokoju Jedynym plusem tego szpitala jest to,że mają dobrą opiekę nad noworodkami, gdyby się coś złego działo.W drugim szpitalu są własnie nastawieni na poród sn,są wanny,piłki,nie ma tyle rodzących naraz,ale jak nie mam stamtąd lekarza,to nawet nie wiem czy mnie przyjmą,no i jak by mnie tam potraktowali.Mówi się,że niby nie ma rejonizacji,ale prawda jest taka,że jak masz swojego lekarza,to jesteś gość ,a jak nie to idź se ródź na ulicy i każdy ma cię w du...Cytat:
alicia4 dzidziusia mozna kąpać w białym jeleniu,na pewno mu nie zaszkodzi,bo nie ma w nim żadnej chemii.Moi znajomi myli nim synka i miał super ciałko i żadnych wysypek.
Edytowane przez kasienka1701 Czas edycji: 2010-06-16 o 14:12 |
||
|
|
|
#1463 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie... z moim promotorem nie da się pogadać czy poprosić o coś, mój TZ też mi tak radził, ale był tam wczoraj ze mną i sam się przekonał z jakim burakiem mam do czynienia.. W ogóle ledwo go powstrzymałam żeby nie zwyzywał tego mojego promotora, taki był wściekły
![]() Z tym facetem nie ma gadki, ta dziewczyna co miała sprawdzoną już pracę i chciała tylko jego podpis też się odezwała i tak ją objechał że brak słów.. On jest kierownikiem naszego zakładu i nic mu nikt nie zrobi, wszyscy wykładowcy się go boją, bo jest taki wredny. Próbowałam z nim gadać jak tam weszłam, ale nic to nie dało bo to świnia i tyle. Na dokładkę pojechałam dzisiaj na egzamin ustny (druga część tego pisemnego co miałam w poniedziałek) i nie dopuścili mnie do egzaminu, bo tamten oblałam.. tak czułam Zabrakło mi 3 punkty I we wrześniu poprawka.Tylko na zaocznych mi dobrze idzie, mam kolejne zwolnienie z egzaminu.. już jestem z trzech zwolniona z 5 ![]() Ale to się wszystko dziwnie układa...
|
#1464 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do szpitala, to ja tez sie zastanawiam nad tym gdzie rodzic.
W szpitalu jest zakaz odwiedzin, kiepska pomoc, nic nie robia, zostawiaja pacjentki same sobie, w czasie skurczy nie mozna sobie szukac wygodnej pozycji, bo krzycza. A wczoraj ogladalam prywatna klinike. Kolorowe posciele, meble w pokoju wygladajace jak w domu, lozka zwykle (nie szpitalne), dla dziecka zapas ciuszkow jednorazowych na czas pobytu w szpitalu, i calutki zapas pampersow i pieluch tetrowych (nie polecaja podcierania dzieci chusteczkami nawilazajacymi, tylko wlasnie tetrowymi namoczonymi w cieplej wodzie), na zawolanie sa polozne, pielegniarki i piediatrzy gdyby cos sie dzialo, w kazdym pokoju lazienka z roznymi wygodami. Sala, w ktorej sie rodzi: Fotel dla tatusia, lazienka dla mamy, z duza wanna itp. Lozko, na ktorym sie rodzi, z regulowana wysokoscia na plecy (w czasie porodu oni to beda tak ustawiac, zeby bylo jak najwygodniej rodzic), pilka itp. Jak to polozna powiedziala "mozna ustawic caly tor przeszkod, bo jest caly zapas roznych rzeczy dla ciezarnych", mozna przy muzyce potanczyc, bo dzieki ruchom bioder, powinno pojsc sprawniej. Jesli kobieta za dlugo sie meczy to robia cesarke (chyba ze ona woli dalej probowac silami natury), ale mowila, ze nie mecza np. 12 godzin, bo lepiej zeby mamusia nie byla zbyt zmeczona. Ogolnie same wygody... Strasznie mnie kusi zeby wlasnie tam pojsc. |
|
|
|
#1465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
buziak wielki dla Ciebie FEM dzięki
|
|
#1466 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podasz mi przepis na te placuszki? Bo mi nigdy nie wychodzą.. są albo za rzadkie, albo za gęste ;/ i wychodzi spalony zakalec ;/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze, że już lepiej się czujesz. Cytat:
Skoro inne dały radę, to Ty, ja i reszta dziewczyn również ![]() My dostaniemy becikowe tylko raz, bo w 2008 r. oboje dobrze zarabialiśmy. A i w 2009 nie było tak źle mimo, że siedziałam od lutego do października w domu (miałam zasiłek, a TŻ dość wysokie zarobki). Dobrze, że chociaż z PZU dostanę ok.800zł. Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ---------- SHINee - brzmi bajecznie, ale pewnie cena z kosmosu
|
|
|
#1467 |
|
Zadomowienie
|
Gabisun, gdzies Ty tą Kinge upchneła? patrze na Twoj avatar i uwierzyc nie moge ze to 29 tydzien :P cos nas tu sciemniasz... przyznaj sie lepiej ze rodzisz w grudniu? :P
|
#1468 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ostatnich zajeciach ze szkoly rodzenia o tym bylo ![]() To sa niegrozne skurcze. Sama takie mam, zwlaszcza jak chodze gdzies daleko. Polozna powiedziala, zeby sie nie przejmowac, ze te skurcze ma kazda kobieta, ale wiekszosc nawet ich nie odczuwa ![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cena jest w zaleznosci od tego czy ktos chce pokoj 1 czy 2-osobowy. Sa chyba jeszcze 3-osobowe, ale nie jestem do konca pewna. Ogolnie opieka super, atmosfera jak w domu.... Wlasnie tam do szkoly rodzenia chodze
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Raczkowanie
|
a myslałycie moze o tym zeby rodzic w prywatnej klinice która ma podpisany kontrakt z NFZ. Wiem, że np. w Bielsku-Białej jest taka, nazywa sie eskulap, porody luxus.. i wszystko refunduje NFZ. Może sa takie tez w innych miastach? .. musze poszukac koło Warszawy, bo z checia bym sie skusiła
|
|
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z drugiej strony, jesli ktos rodzi w prywatnej klinice i sa jakies powiklania lub cos sie dzieje i trzeba jechac do szpitala, to lekarze i pielegniarki baaardzo sie wyzywaja na takich osobach. Przynajmniej u mnie w miescie tak jest. mamy 1 prywatna klinike i 1 szpital, w ktorym mozna rodzic. Wszyscy ze szpitala sa baaardzo przeciwko klinice.. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

niby to dopiero na początku sierpnia, ale kasę trzeba odłożyć, a jeszcze parę rzeczy do kupienia zostało 

, że z dziewczynką trudniej
Widać jak byk, najpierw jedno jajko, a za chwilę, wyłaniający się zza niego sisiorek 

zacisnięte za jutrzejszą wizytę
Zabrakło mi 3 punkty
to co przezyłam nie da sie opisac... takze