Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz.III - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 12:23   #1441
gabisun
Zakorzenienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Pomi u nas też teraz ciężko z kasą, zwłaszcza, że tż będzie mnie teraz zatrudniał i musi za mnie zus zapłacić 850zł niby to dopiero na początku sierpnia, ale kasę trzeba odłożyć, a jeszcze parę rzeczy do kupienia zostało m.in łóżeczko

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:27   #1442
ycnan
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

fem, mi wczoraj krewka też poszła z nosa, ale to z rana i szybko przestała. Więc nie poradzę. Może zanim pójdziesz, to zadzwoń do taty i zapytaj co masz robić?
A pościel naprawdę śliczna Kupowałaś na allegro?

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
Trzeba jakoś pokombinować... i być dobrej myśli
Ano właśnie, TRZEBA Mąż też mnie wczoraj pocieszał, że MUSIMY dać radę.

Swoją drogą "pochwalę się", że mąż wczoraj powiedział, że chyba nawet cieszy się, że będzie chłopak, a nie dziewczynka, bo "go nastraszyłam" , że z dziewczynką trudniej A ja mu tylko kiedyś tam powiedziałam, że trzeba uważać chociażby z higieną, bo dziewczynce może się nawet kupka dostać do środka, a u chłopaka to wszystko na wierzchu zostaje. Może niemiło to brzmi, ale faktem jest, że u małej kobietki łatwiej nawet o takie infekcje.

Rozpisałam się, a chodziło tylko o to, że mój W zdaje się akceptować fakt, że będzie synek
Ja sama, choć się do tego nie przyznaję, miałam jeszcze cichą nadzieję, że może jednak córcia będzie. Bo wiadomo, pomyłki się zdarzają. Ale jak sobie obejrzałam jeszcze raz filmik z usg, to nie mam już wątpliwości, że sisior będzie Widać jak byk, najpierw jedno jajko, a za chwilę, wyłaniający się zza niego sisiorek
Rozbroiła mnie też wczoraj reakcja znajomego, jak zobaczył zdjęcie z wyposażeniem mojego synka:
Znajomy: A co to, tam między nogami?
TZ: No co? Sisior.
Znajomy: Ta, tasiemiec chyba...
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:27   #1443
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
ile par takich majteczek potrzeba? 3-4 starczą?

i jaki wymiar pieluszek tetrowych?

i jeszcze jedno pytanie - chcę kupić laktator ręczny Aventa... kosztuje coś ok 120-150zł. To dobra cena? czy polecicie innej firmy?
ja mam 3 pary, to są majty wielorazowe
ja wzięłam te najmniejsze, dokupię może jeszcze ze 2 sztuki większych kolorowych
A laktator będę brała chyba z TT, jest u tego sprzedawcy za 77zł i cena jest naprawdę korzystna, ale na razie muszę przystopować z zakupami

Stary 2010-06-16, 12:31   #1444
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
ja mam 3 pary, to są majty wielorazowe
ja wzięłam te najmniejsze, dokupię może jeszcze ze 2 sztuki większych kolorowych
A laktator będę brała chyba z TT, jest u tego sprzedawcy za 77zł i cena jest naprawdę korzystna, ale na razie muszę przystopować z zakupami
dzięki
ja chcialam Aventa, bo mam juz jedną butelkę z tej firmy i wszystko by do siebie pasowało... ale chyba poszukam tanszego jednak...
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:34   #1445
Pomidora
Zakorzenienie

No i patrzcie, ile osób ma problemy z pracą dzisiaj - ech, w tym naszym kraju to jakoś powoli lepiej się robi... ale dziewczyny, damy jakoś radę! Przetrwamy ten podły finansowo czas i w końcu będzie lepiej! Dla nas ważne, ze możemy spłacać kredyt mieszkaniowy i jeszcze nas na to stać. A w przyszłość patrzymy jednak z uśmiechem, bo bardzo się kochamy, będziemy mieć małego szkraba i mamy wspaniałą rodzinę, która w razie potrzeby nam pomoże. Mam nadzieję, ze wy też tak macie. Będzie dobrze!

Fem, bardzo ładna pościel

Angelikaw, ja kupuję laktator ręczny z Aventu za 140zł, więc u ciebie cena jak najbardziej prawidłowa Nam bardzo polecali te laktatory na SR, podobno ładnie obejmują pierś i jak są jakieś zastoje to podczas opróżniania piersi ładnie delikatnie masują, przez co pierś robi się bardziej miękka i można bez problemu maleństwo przystawiać. Więc tez ten zamawiam Mam jeszcze laktator elektryczny, ale dla mnie kojarzy się z jakąś maszynką sado - maso...

Cytat:
Pomi u nas też teraz ciężko z kasą, zwłaszcza, że tż będzie mnie teraz zatrudniał i musi za mnie zus zapłacić 850zł niby to dopiero na początku sierpnia, ale kasę trzeba odłożyć, a jeszcze parę rzeczy do kupienia zostało m.in łóżeczko
Gabisun, my też zawsze odkłądamy kasę jak wiemy, ze niedługo jakieś opłaty przychodzą. A nikt wam nie pomoże z zakupami? Nam np. łóżeczko z wyposażeniem moi rodzice fundują, nawet mamy upatrzone, tylko pewnie dopiero w lipcu kupimy.

Robię dziś na obiad placuszki z jabłkami - tak mnie jakoś naszło

28.09.2014

Pomidora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:34   #1446
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej
ja tylko na chwile, wróciłam z glukozy, zaraz jade po wyniki i zobaczymy co się tam okaże... jeju, mało co nie zwróciłam tego paskudztwa
zrobiłam tez od razu morfologie i mocz.... kłuli mnie 5 razy... babka była okropna...

i dopiero teraz zjadłam coś normalnego... aż dzidek się wiercić z tego szczęścia zaczął

aaa i kupiłam pierwsze ubranka dla malucha, po 3,50 za sztuke
słodkie są i nie mogłam sobie odmówić za taką cenę
wieczorem fotki wrzucę

fem - śliczna ta pościelka, chyba i ja zacznę już coś zamawiać

no i dziś pierwszy raz, od ok 2 miesięcy przytuliłam się w nocy do TZ-ta....

Czas zacząć nowe, lepsze życie...

Edytowane przez MisQa
Czas edycji: 2010-06-16 o 12:36
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:47   #1447
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fem Pokaż wiadomość

co do snów to ja ostatnio mam sny prorocze... to co przysni mi się w nocy następnego dnia sie spełnia... hm... czarownica ze mnie.....
Widzę kochana że nie jestem sama z takimi snami.Otóż kilka tygodni śniło mi się że koleżanka w pracy przyniosła zwolnienie lekarskie a ja ja pytam dlaczego ci kodu B nie wpisał lekarz a ona że jakos tak wyszło i nie wpisał. Sen się urwał. Kilka dni po tym śnie ta sama koleżanka dzwoni rano do pracy i zgłasza że idzie do lekarza bo żle się czuje i że będzie mieć zwolnienie. Ja nie myśląc ani chwili odpalam do niej aby pamiętała aby wpisałi jej kod B oznaczajacy ciążę. Ona zmieszała się i zakończyłyśmy rozmowe. Potem oddzwoniła do mnie i powiedziała że faktycznie jest w ciąży. I takim to sposobem stwierdziłam że ten sen jednak miał coś z proroctwa

Jutro kochane ide na usg połowkowe i juz nie moge się doczekać, bo swojego smyka widziałam ostatnio w 13 tyg a jutro już 21. Ciekawa jestem czy ndal Kacperek jest Kacperkiem.

Jeśli chodzi o ciuszki dla maleństwa to również trochę już ich mam, ale nadal brakuje mi reszty rzeczy czyli butelki, smoczki, kosmetyki, łożeczko, wanienka i wogóle wszystkiego oprócz ciuszków. Ale jak jutro otwierdzi się SYN to zabieram się porządnie za pokój dla niego i za resztę zakupów.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:47   #1448
gabisun
Zakorzenienie

Pomi rodzice planują nam kupić wózek też nie chcemy za bardzo ich wykorzystywać zwłaszcza, że nigdy nie potrafią nam odmówić,. Jakoś sobie poradzimy, najgorsze teraz te 2 miesiące, a potem już będę dostawać macierzyńskie więc i ten zus odpadnie więc będzie o niebo lepiej.

Stary 2010-06-16, 12:51   #1449
ycnan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
No i patrzcie, ile osób ma problemy z pracą dzisiaj - ech, w tym naszym kraju to jakoś powoli lepiej się robi... ale dziewczyny, damy jakoś radę! Przetrwamy ten podły finansowo czas i w końcu będzie lepiej! Dla nas ważne, ze możemy spłacać kredyt mieszkaniowy i jeszcze nas na to stać. A w przyszłość patrzymy jednak z uśmiechem, bo bardzo się kochamy, będziemy mieć małego szkraba i mamy wspaniałą rodzinę, która w razie potrzeby nam pomoże. Mam nadzieję, ze wy też tak macie. Będzie dobrze!
(...)
Heh, mój mężuś kochany też coś podobnego wczoraj powiedział (miałam kiepski dzień, więc mnie pocieszać musiał). Że najważniejsze, że się kochamy, a niebawem nawet więcej tej miłości w domu będzie

A ja na obiadek dziś jem ryż z truskawkami

Cytat:
Napisane przez MisQa Pokaż wiadomość
Super, naprawdę się cieszę, ze w końcu jakaś konkretna poprawa u Was

Ja też się zbieram na tą glukozę i się zebrać nie mogę Zapewne dlatego, że muszę na drugi koniec miasta jechać Ale w przyszłym tygodniu już będę musiała się wybrać, bo idę do gin i muszę wyniki mieć
ycnan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:56   #1450
kaska1980
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

A ja na obiadek dziś jem ryż z truskawkami Ja też się zbieram na tą glukozę i się zebrać nie mogę Zapewne dlatego, że muszę na drugi koniec miasta jechać Ale w przyszłym tygodniu już będę musiała się wybrać, bo idę do gin i muszę wyniki mieć
Ja dziś serwuję zupkę z fasolki szparagowej a na drugie mlode ziemniaczki i zapiekana rybka

A z badaniem na glukozę też zwlekam ale tak jak ty w następnym tygodniu w środę mam wizyte u gin więc nastawiam się psychicznie na wypicie tego likieru w poniedziałek, aby do środy były wyniki.
kaska1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 12:59   #1451
Szczęśliwa
Zadomowienie

Witam U nas słoneczko W pracy sporo roboty, wiec wyjątkowo nie miałam czasu żeby zajrzeć z rana, dopiero teraz ale tylko na chwilkę.

Czytam o Waszych problemach z pracą i muszę przyznać, że podziwiam Was, że sobie radzicie. Pewnie nie jest łatwo. Ale co zrobić, gdy życie sie tak układa.... Dlatego ja tak się boję kredytów, rat itp (sami mamy mieszkaniowy). Bo dzisiaj pracujemy obydwoje i zarabiamy przyzwoicie, ale nigdy nie wiadomo co będzie jutro.... Nad moją Jednostką wisi wizja likwidacji z końcem przyszłego roku i już się martwię, że zaraz po macierzyńskim będę musiała szukać pracy.
Wam życzę szybkiej poprawy finansów- wszystko się ułoży na pewno. Życzę wszystkim TŻ-tom szybkiego znalezienia porządnych zatrudnień.

Cytat:
Napisane przez NIKaP-n Pokaż wiadomość
Generalnie w każdej firmie powinien być wniosek złożony przez pracownika. Nie o zasiłek- bo to należy się bezceremonialnie, ale o urlop macierzyński. Tak samo, jak pracownica chce go skrócić (taka możliwość też jest). Te wnioski muszą być w dokumentach i to nie jest zależne od firmy, ale od przepisów- kodeks pracy o tym stanowi.
No właśnie Kodeks nie mówi o wniosku o urlop macierzyński- dlatego ja nie wymagam. Przepis mówi "'pracownicy przysługuje" i nie wspomina o pisemnym wniosku. A np. przy dodatkowym urlopie macierzyńskim jest zapis wprost o wniosku pracownicy, to samo przy skróceniu urlopu, czy urlopie ojcowskim. Nigdy żadna kontrola nam tego nie zarzuciła - jak zarazie hehe a w teczce akt osobowych- mamy pisemko pracodawcy o treści- "Na podstawie zaświadczenia numer ble ble ble udzielam Pani..... urlopu macierzyńskiego od dnia ....do dnia....ble ble ble wiec ślad jest.

Cytat:
Napisane przez szokoladka74 Pokaż wiadomość
Już drugi dzień boli mnie szyjka ( zasadniczo ten rejon). Nie mogę chodzić, jakby mnie tam ktoś metalową rurą zdzielił...
Szokoladko naprawdę powinnaś iść do lekarza. skoro tak bardzo boli. Ehhh od samego początku masz dolegliwości, pewnie jesteś nieźle zmęczona?

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj u lekarza, niby wszystko ok. A przynajmniej nie jest gorzej niż ostatnio, więc dalej mogę chodzić do pracy.
No to super. Ciekawe jak moje wyniki- jutro robię. Oby żelazo się podniosło

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a ja Cie doskonale rozumiem, bo 3 lata temu w wypadku zginał mój tatko, miał 46 lat.
Tragedia, nawet myśleć mi się nie chce co musiałaś przeżyć. Współczuję.....

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Planuję kupić dzidziusiowi taki śpiworek do spania, co myślicie?
Śpiworek super, też będę taki kupowała.

Sorbifer biorę rano i wieczorem. 30 minut przed posiłkiem. A ostatnio wieczorem omijam bo boli mnie żołądek.

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
a to jakieś 3 godzinki zajmnie
Myslałam że pojedzie ze mna mama i mi pomoże a to figa...
Ania- powiedź rodzince, że źle się czujesz i zbierz tylko dla siebie. Olej ich. Musisz się oszczędzać.
A co do Twojej mamy, to naprawdę masz z nią nieciekawie. Szkoda.

Moja mama jest bardzo w porządku, co prawda za czasów młodości (szkoły) nie układało się nam super i nigdy nie byłyśmy przyjaciółkami, ale od kiedy poszłam na swoje jest o niebo lepiej (czyli od 5 lat). Rozmawiamy przez telefon prawie codziennie, pomaga nam ile wlezie, interesuje się i mamy ze sobą coraz lepszy kontakt. I tatko to samo

Cytat:
Szukam ciągle informacji w necie o dwóch szpitalach, z których mam wybrać miejsce porodu i ciagle nic nie wiem.
Całe szczęście nie mam tego problemu. Tylko jeden szpital brałam pod uwagę i wybrałam do prowadzenia ciąży lekarza z tego szpitala.
Nawet nie wiem czy dają tam znieczulenie, popytam po 30 tygodniu.

Cytat:
właśnie przyszedł kurierem komplet pościeli z wypełnieniem i pieluszki flanelowe...
Jaka jakość tej pościeli i pieluszek?

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:01   #1452
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

ycnan - no mam nadzieję, ze to poprawa...

heh...napisałaś o ryżu z truskawkami, to i ja będę musiała zrobić tylko to już jak wrócę, bo denerwuję się tymi wynikami.... jadę

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:03   #1453
Szczęśliwa
Zadomowienie

Cytat:
hej
No w końcu jakiś postęp. Super !

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:25   #1454
fem
Raczkowanie

Cytat:
fem, jaka śliczna pościel... ja też chcę żyrafki
podasz linka do sklepu/aukcji?
jaka ta posciel jest w dotyku? miękka? bo czasem sprzedają takie szorstkie, niemiłe...

a z nosem podobno zimne okłady na kark pomagają... mój TZ czesto takie miewa...
Skoro masz możliwość to zadzwoń do taty, zamiast iść... ;/
http://www.allegro.pl/listing.php/se...3110&country=1
pościel milusia w dotyku... tak jak bawełenka... w sumie to jest bawełna... i całkiem niedrogo 79 zł za 6 elementów( kołdra, poduszka, poszewka na kołdrę, poszewka na poduszkę, prześcieradło i ochraniacz) i kołderka jest mniejsza 110/70cm, ale mnie o taka chodziło... nie chciałąm takiej 120/ 90cm, bo takie zwykle występują na aukcjach...

a co do krwotoku, to nigdy nie miałam aż tak... ale chyba powoli przechodzi, bo nie muszę siedzieć już z okładem na nosie...

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
fem, mi wczoraj krewka też poszła z nosa, ale to z rana i szybko przestała. Więc nie poradzę. Może zanim pójdziesz, to zadzwoń do taty i zapytaj co masz robić?
A pościel naprawdę śliczna Kupowałaś na allegro?
mam blisko, więc to nie problem...ale juz pomału przechodzi
a pościel z allegro

Cytat:
Fem, bardzo ładna pościel
dziękuję

Cytat:
fem - śliczna ta pościelka, chyba i ja zacznę już coś zamawiać ...
dziękuję i bardzo się cieszę, że lepiej z mężem... będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez kaska1980 Pokaż wiadomość
Widzę kochana że nie jestem sama z takimi snami.
u mnie to prawie codzienne się śni, ale dzisiaj nie pamiętam co mi się śniło...
zacisnięte za jutrzejszą wizytę

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Jaka jakość tej pościeli i pieluszek?
moim zdaniem bradzo dobra... ale tak naprawde okaże się przy użytkowaniu

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:34   #1455
gabisun
Zakorzenienie

Właśnie przestudiowałam informacje o becikowym i się okazuje ,że dostane po urodzeniu maluszka aż 4 2 becikowe i 2 razy z pzu oby tylko przeżyć teraz te 2 miechy. Najgorsze jest to, że unas cięzko przewidzieć zarobki Tż pracuje na etacie ( niewielkie pieniadze) i ma też własną działalność i wszystko zależy od ilości zleceń, raz jest lepiej raz gorzej. A niedługo już będę jego pracownikiem

Kurcze tak czytam opowieści świeżych mamuś i przerażają mnie te popękane brodawki, jak ja to przeżyję to juz porodu się tak bardzo nie boję jak tego

Stary 2010-06-16, 13:46   #1456
martucha84
Zakorzenienie

gabisun a czemu az 4? ja wiem ze dostane z pzu tz tez dostanie z pzu a becikowe to standardowe przysluguje ci jedno.. a czemu ty masz dwa bo mnie zaciekawilas
Stary 2010-06-16, 13:53   #1457
alicia4
Raczkowanie

Cytat:
alicia4 ceny ze smyka to tak: pajacyk welurowy z kotkiem-24zł, pajacyk bawełniany z kubusiem puchatkiem- 20zł, łapki niedrapki- 5 zł;
a z tesco pajacyk 3pak bawełna frotte biały- 17 zł, niebieskie z rózowymi rampersy 9,60zł, kombinezonik z kapturkiem- 32 zł... w tesco bardziej cenowo się opłaca ale trzeba trafić na przeceny....
fem, dziękuję Ci za podanie cenek, muszę zajrzeć do Tesco.

Cytat:
Namówiłam też męża na zakupy dziecięce w Częstochowie pod koniec tego tygodnia... Ale zaznaczyłam, że jak ma zamiar marudzić, to wolę jechać sama Mówi, ze pojedzie i będzie grzeczny hehe... Zobaczymy
Mój Tż sam mnie ciągnie na zakupy i dopytuje kiedy wreszcie coś kupimy. A jak mu wspomnę, że gdzieś są wyprzedaże, to od razu staje gotowy w drzwiach żeby jechać.

Cytat:
Napisane przez Astorianka Pokaż wiadomość
bo to niebezpieczne, bo to 300 km w jedną stronę, a jak coś się stanie to co, bo jest ciepło i słonecznie itd. WRRRRRR... czasami przesadza. Nawet moja bratowa lekarka tak uważa.
Qrcze, a ja w weekend chciałam na wycieczkę w Sudety pojechać, 300km w jedną i nigdy sama bym nie wpadła na to, że to "niebezpieczne".

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
U mnie starter to mydło biały jeleń,olej lniany,spirytusik i sudocrem
kasienka, Właśnie się zastanawiałam nad tym, czy maleństwo może używać Białego Jelenia, sama używam tego w płynie i jest super.

Ostatnio twardnieje mi (jak kamień) "kawałek brzucha", tak wielkości pięści, zawsze w tym samym miejscu, na ok. jedną minutę i sam się rozluźnia. Mam nadzieję, że to nie bardzo groźne. Za to trochę więzadła odpuściły i już kichać mogę normalnie .

maleństwo
alicia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 13:56   #1458
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
gabisun a czemu az 4? ja wiem ze dostane z pzu tz tez dostanie z pzu a becikowe to standardowe przysluguje ci jedno.. a czemu ty masz dwa bo mnie zaciekawilas
bo jedno przysługuje każdemu, a drugie jak dochód na osobę nie przekracza 504zł u mnie nie będzie przekraczać bo tż nie jest vatowcem i prowadzi taką ewidencję tylko i nie musi wykazywać wszystkich dochodów, a ja nie pracuję to się załapiemy bierze się pod uwagę dochody z tamtego roku

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

aha jeszcze jest becikowe samorządowe, niektóre gminy takie wypłacają, u mnie akurat nie ma, ale można się dowiedzieć bo sporo miast wypłaca jeszcze dodatkowo

Stary 2010-06-16, 14:00   #1459
fem
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alicia4 Pokaż wiadomość
Ostatnio twardnieje mi (jak kamień) "kawałek brzucha", tak wielkości pięści, zawsze w tym samym miejscu, na ok. jedną minutę i sam się rozluźnia. Mam nadzieję, że to nie bardzo groźne. Za to trochę więzadła odpuściły i już kichać mogę normalnie .
też mam takie twardnienia, ale myslę, że nie ma co się martwić, bo to bobas się wygina... czasami jest to dla mnie śmieszne, bo moja niunia tak sie wypina, jakby chciaął się wszystkim pokazać

KUBUŚ 5.09.10
już prawie 4 latka...
http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png

MILENKA 12.08.14
już tydzień za nami...
http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png
fem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:05   #1460
Mpik82
Rozeznanie

GG do Mpik82

Cytat:
Dzień dobry
Mpik, oby Milenka dziś pokazała buźkę To miałaś przed ślubem niezaciekawą sytuację z mamą i mężem - nie zazdroszczę, między młotem a kowadłem. Ale jak się ostatnio polubili, to może nie będize tak źle. A wy macie koło siebie kogoś do pomocy, czy sami zupełnie mieszkacie?
Mam nadzieje, ze dzis malutka się pokaze
My mieszkamy sami,ale do pomocy raczej nikogo nie mamy. Tescie owszem i są, ale raczej na ich pomoc nie mozemy liczyc. Moja matula przyjedzie w lipcu to bedzie nas trojeczka,, po urodzeniu malutkiej, mama wraca do pracy, do aten..

Cytat:
Napisane przez aaneczka1984 Pokaż wiadomość
Zaz drosze takich fajnych mamus...
Moja nigdy ani miła nie była, ani fajna, ani się nie martwiła o mnie...
Kochana przykro mi, ze masz taką mame.
Nie potrafie sobie wyobrazić. Moja od 5 lat jest w grecji,ale codziennie do siebie dzownimy, gadamy czasem kilka razy. CIągle pyta jak sie czuje,jak malutka...
Od tesciow tez mam wsparcie i zainteresowanie ciązą. Zawsze mowia, mojemu, ze teraz musi sie mna dobrze opiekowac, ze dbwac o Nas dwie..

Cytat:
hej
no i może teraz będzie tylko lepiej. CIesze się, ze jest jakiś postęp cudownie..
Stary 2010-06-16, 14:07   #1461
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
też mam takie twardnienia, ale myslę, że nie ma co się martwić, bo to bobas się wygina... czasami jest to dla mnie śmieszne, bo moja niunia tak sie wypina, jakby chciaął się wszystkim pokazać
ja mam tak samo Mała się rozpycha, czasami mam wrażenie że zaraz pępkiem wyjdzie

Stary 2010-06-16, 14:09   #1462
kasienka1701
Zadomowienie

Cytat:
No to mamy ten sam problem, ja tez ostatnio ciągle o tym myślę. Chyba z mężem pojedziemy najpierw do jednego szpitala, może czegoś się dowiemy, a potem do drugiego i wtedy zdecydujemy. Naprawdę, sama nie wiem, gdzie będzie mniej przerażająco A jeszcze oba szpitale oddalone 40km od mojego miasta
Wiadomo poród to poród.Nawet nie myślę o bólu.Chodzi mi jednak o podejście i ogólne warunki.Teraz wszędzie bida,to i każdy szpital ma problemy,więc nie licze na wannę z jacuzzi...Chciałabym tylko jesli to będzie możliwe po pierwsze:urodzić naturalnie, 2:nie na leżąco, 3:razem w mężem no i,żeby mąż mógł być też przy mnie po porodzie w czasie pobytu w szpitalu.W tym szpitalu co mam ginekologa jest straszna masówa,często kobiety po porodzie na korytarzu leżą...A jak nie masz z tamtąd lekarza,to cię nawet nie przyjmą...Poza tym cesarka to tam podstawa porodu Jak przyjedziesz rodzić to podłączą Cię pod ktg i tak trzeba leżeć i nie wiem,chyba czekać na usraną śmierć...Nie ma mozliwości przebycia I okresu porodu jakoś aktywnie typu wanna,piłki...Poza tym,jak powiedziałam,że chcę rodzić na siedząco,bo tak być powinno to lekarka gały na mnie wytrzeszczyła,bo tam to tylko na leżąco,a to przecież wbrew fizjologii...Jako,że jest tyle chętnych,żeby tam rodzić,to nie ma raczej możliwości,żeby męża wpuścili na poród No i co najgorsze,na sali,na której się potem leży(o ile się leży na sali,a nie korytarzu..)nie ma możliwości odsiedzin.Jest oddzielny pokój.W jednej strony rozumiem,że to ma słuzyc celom higienicznym,no i może wiele kobiet krępuję się jak obcy ludzie siedzą na sali u innej kobiety.A mogli chociaż dla męża wyjątek zrobić...Przecież często trzeba coś dowieźć czy nawet posiedzieć z dzieckiem,żeby można się było odświeżyć,umyć.NIe ma takiej możliwości.Więc mąż przychodzi tylko w odwiedziny jak ktoś zupelnie obcy i tylko ogląda se dziecko w specjalnym pokoju Jedynym plusem tego szpitala jest to,że mają dobrą opiekę nad noworodkami, gdyby się coś złego działo.W drugim szpitalu są własnie nastawieni na poród sn,są wanny,piłki,nie ma tyle rodzących naraz,ale jak nie mam stamtąd lekarza,to nawet nie wiem czy mnie przyjmą,no i jak by mnie tam potraktowali.Mówi się,że niby nie ma rejonizacji,ale prawda jest taka,że jak masz swojego lekarza,to jesteś gość ,a jak nie to idź se ródź na ulicy i każdy ma cię w du...

Cytat:
Kurcze tak czytam opowieści świeżych mamuś i przerażają mnie te popękane brodawki, jak ja to przeżyję to juz porodu się tak bardzo nie boję jak tego
Ja też się tego boję...

alicia4 dzidziusia mozna kąpać w białym jeleniu,na pewno mu nie zaszkodzi,bo nie ma w nim żadnej chemii.Moi znajomi myli nim synka i miał super ciałko i żadnych wysypek.

Edytowane przez kasienka1701
Czas edycji: 2010-06-16 o 14:12
kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:18   #1463
Lenka*
Zadomowienie

GG do Lenka*

Dzięki dziewczyny za wsparcie... z moim promotorem nie da się pogadać czy poprosić o coś, mój TZ też mi tak radził, ale był tam wczoraj ze mną i sam się przekonał z jakim burakiem mam do czynienia.. W ogóle ledwo go powstrzymałam żeby nie zwyzywał tego mojego promotora, taki był wściekły
Z tym facetem nie ma gadki, ta dziewczyna co miała sprawdzoną już pracę i chciała tylko jego podpis też się odezwała i tak ją objechał że brak słów.. On jest kierownikiem naszego zakładu i nic mu nikt nie zrobi, wszyscy wykładowcy się go boją, bo jest taki wredny. Próbowałam z nim gadać jak tam weszłam, ale nic to nie dało bo to świnia i tyle.

Na dokładkę pojechałam dzisiaj na egzamin ustny (druga część tego pisemnego co miałam w poniedziałek) i nie dopuścili mnie do egzaminu, bo tamten oblałam.. tak czułam Zabrakło mi 3 punkty I we wrześniu poprawka.

Tylko na zaocznych mi dobrze idzie, mam kolejne zwolnienie z egzaminu.. już jestem z trzech zwolniona z 5
Ale to się wszystko dziwnie układa...
Stary 2010-06-16, 14:45   #1464
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Co do szpitala, to ja tez sie zastanawiam nad tym gdzie rodzic.
W szpitalu jest zakaz odwiedzin, kiepska pomoc, nic nie robia, zostawiaja pacjentki same sobie, w czasie skurczy nie mozna sobie szukac wygodnej pozycji, bo krzycza.
A wczoraj ogladalam prywatna klinike.
Kolorowe posciele, meble w pokoju wygladajace jak w domu, lozka zwykle (nie szpitalne), dla dziecka zapas ciuszkow jednorazowych na czas pobytu w szpitalu, i calutki zapas pampersow i pieluch tetrowych (nie polecaja podcierania dzieci chusteczkami nawilazajacymi, tylko wlasnie tetrowymi namoczonymi w cieplej wodzie), na zawolanie sa polozne, pielegniarki i piediatrzy gdyby cos sie dzialo, w kazdym pokoju lazienka z roznymi wygodami.
Sala, w ktorej sie rodzi:
Fotel dla tatusia, lazienka dla mamy, z duza wanna itp. Lozko, na ktorym sie rodzi, z regulowana wysokoscia na plecy (w czasie porodu oni to beda tak ustawiac, zeby bylo jak najwygodniej rodzic), pilka itp. Jak to polozna powiedziala "mozna ustawic caly tor przeszkod, bo jest caly zapas roznych rzeczy dla ciezarnych", mozna przy muzyce potanczyc, bo dzieki ruchom bioder, powinno pojsc sprawniej. Jesli kobieta za dlugo sie meczy to robia cesarke (chyba ze ona woli dalej probowac silami natury), ale mowila, ze nie mecza np. 12 godzin, bo lepiej zeby mamusia nie byla zbyt zmeczona.
Ogolnie same wygody... Strasznie mnie kusi zeby wlasnie tam pojsc.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 14:59   #1465
Eveliouses
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
a ja Cie doskonale rozumiem, bo 3 lata temu w wypadku zginał mój tatko, miał 46 lat. wychodził z domu usmiechniety a wieczorem.... widziałam go na miejscuu wypadku roztrzaskanego dosłownie to co przezyłam nie da sie opisac... takze mocno
niemam słów...tragiczne sytuacje nas spotkały,ale niestety każdego to czeka buziak wielki dla Ciebie

FEM dzięki

: jupi::j upi:
http://www.suwaczki.com/tickers/qq87i09k53acoskv.png

PROSZĘ ZOBACZ I PODPISZ SIĘ
http://uniteddogs.com/stopkillingdogs
Eveliouses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:08   #1466
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Angelikaw, ja kupuję laktator ręczny z Aventu za 140zł, więc u ciebie cena jak najbardziej prawidłowa Nam bardzo polecali te laktatory na SR, podobno ładnie obejmują pierś i jak są jakieś zastoje to podczas opróżniania piersi ładnie delikatnie masują, przez co pierś robi się bardziej miękka i można bez problemu maleństwo przystawiać. Więc tez ten zamawiam Mam jeszcze laktator elektryczny, ale dla mnie kojarzy się z jakąś maszynką sado - maso...

Tez czytałam super opinie o tym masowaniu laktatorem...

Podasz mi przepis na te placuszki? Bo mi nigdy nie wychodzą.. są albo za rzadkie, albo za gęste ;/ i wychodzi spalony zakalec ;/

Cytat:
Heh, mój mężuś kochany też coś podobnego wczoraj powiedział (miałam kiepski dzień, więc mnie pocieszać musiał). Że najważniejsze, że się kochamy, a niebawem nawet więcej tej miłości w domu będzie
ja tak mówię mojemu, ale to nie działa... on bardzo się przejmuje tym wszystkim i twardo stąpa po ziemi... typowy koziorożec

Cytat:
http://www.allegro.pl/listing.php/se...3110&country=1
pościel milusia w dotyku... tak jak bawełenka... w sumie to jest bawełna... i całkiem niedrogo 79 zł za 6 elementów( kołdra, poduszka, poszewka na kołdrę, poszewka na poduszkę, prześcieradło i ochraniacz) i kołderka jest mniejsza 110/70cm, ale mnie o taka chodziło... nie chciałąm takiej 120/ 90cm, bo takie zwykle występują na aukcjach...
dzięki

dobrze, że już lepiej się czujesz.

Cytat:
Właśnie przestudiowałam informacje o becikowym i się okazuje ,że dostane po urodzeniu maluszka aż 4 2 becikowe i 2 razy z pzu oby tylko przeżyć teraz te 2 miechy.

przeżyjesz Skoro inne dały radę, to Ty, ja i reszta dziewczyn również

My dostaniemy becikowe tylko raz, bo w 2008 r. oboje dobrze zarabialiśmy. A i w 2009 nie było tak źle mimo, że siedziałam od lutego do października w domu (miałam zasiłek, a TŻ dość wysokie zarobki). Dobrze, że chociaż z PZU dostanę ok.800zł.

Cytat:
u mnie to samo, dlatego biorę Aspargin (lekarz kazał brać)

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

SHINee - brzmi bajecznie, ale pewnie cena z kosmosu
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:08   #1467
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Gabisun, gdzies Ty tą Kinge upchneła? patrze na Twoj avatar i uwierzyc nie moge ze to 29 tydzien :P cos nas tu sciemniasz... przyznaj sie lepiej ze rodzisz w grudniu? :P

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Stary 2010-06-16, 15:10   #1468
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Akurat tym nie ma co sie przejmowac.
Na ostatnich zajeciach ze szkoly rodzenia o tym bylo
To sa niegrozne skurcze. Sama takie mam, zwlaszcza jak chodze gdzies daleko. Polozna powiedziala, zeby sie nie przejmowac, ze te skurcze ma kazda kobieta, ale wiekszosc nawet ich nie odczuwa

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
SHINee - brzmi bajecznie, ale pewnie cena z kosmosu
Cena jest w zaleznosci od tego czy ktos chce pokoj 1 czy 2-osobowy. Sa chyba jeszcze 3-osobowe, ale nie jestem do konca pewna.
Ogolnie opieka super, atmosfera jak w domu....
Wlasnie tam do szkoly rodzenia chodze
Stary 2010-06-16, 15:11   #1469
falbala
Raczkowanie

a myslałycie moze o tym zeby rodzic w prywatnej klinice która ma podpisany kontrakt z NFZ. Wiem, że np. w Bielsku-Białej jest taka, nazywa sie eskulap, porody luxus.. i wszystko refunduje NFZ. Może sa takie tez w innych miastach? .. musze poszukac koło Warszawy, bo z checia bym sie skusiła
falbala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:17   #1470
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez falbala Pokaż wiadomość
a myslałycie moze o tym zeby rodzic w prywatnej klinice która ma podpisany kontrakt z NFZ. Wiem, że np. w Bielsku-Białej jest taka, nazywa sie eskulap, porody luxus.. i wszystko refunduje NFZ. Może sa takie tez w innych miastach? .. musze poszukac koło Warszawy, bo z checia bym sie skusiła
U nas takiej nie ma. Ale i tak byc moze sie zdecydujemy na prywatna klinike, bo jednak godne warunki tez sie licza...
Z drugiej strony, jesli ktos rodzi w prywatnej klinice i sa jakies powiklania lub cos sie dzieje i trzeba jechac do szpitala, to lekarze i pielegniarki baaardzo sie wyzywaja na takich osobach. Przynajmniej u mnie w miescie tak jest. mamy 1 prywatna klinike i 1 szpital, w ktorym mozna rodzic.
Wszyscy ze szpitala sa baaardzo przeciwko klinice..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości