|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
NIKE już witałam
a WILCZKA teraz serdecznie witam i zgadzam się YCNAN,że skoro nie ma skierowania do szpitala to nie ma się czym martwić bo to niepotrzebne nerwy dla Ciebie i Gabrysi ![]() POMI ciuszki super!!ja też mam dwa wory,choć nawet nie przypuszczałam,ze dostanę,bo się nie zapowiadało ale bardzo sie cieszę.A te co nie mają jeszcze to spokojnie bo gdyby nie te prezentowe worki to miałabym dwa body z Lidla hehe ASTORIANKA jak dla mnie to Alicja!!!i nie daj się Rydzykuniom hihihi
|
#1382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy, a jesienią się rozpakujemy :) WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
wszystko ok, ale nie chce mi się dziś stukać w klawiaurę
|
|
|
|
#1383 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas jest duży zaklad pracy, więc zarówno L-4 jak i macierzyński wypłacany jest w terminie wypłaty bez żadnych opóźnień. Wydaje mi się, że wypłaty macierzyńskiego powinny być bardziej regularne niż L-4, bo teraz dostarczysz zaświadczenie raz i będziesz dostawała zasiłek przez 20 tygodni (plus ewentualne 2) a nie tak jak przy zwolnieniu, że nowy kwitek dostarczałaś co miesiąc i co miesiąc od nowa ruszała procedura wypłaty zasiłku chorobowego. A o to gdzie dostarczyć zaświadczenie o porodzie najlepiej zapytaj już teraz w pracy, i nie będzie problemu w sierpniu. Lepiej się teraz dowiedzieć, bo później będzie z tym pewnie biegał mąż. Cytat:
Nie martw się, Cytat:
Masz już wszystko jeśli chodzi o ciuszki?Witam i zapraszamy na wątek. Kilka dziewczyn ma skracającą się lub miękką szyjkę, więc na pewno Ci jakiejś rady udzielą. Jak długa jest ta Twoja szyjka? Masz obowiązkowe leżenie? Nie martw się zbytnio, skracająca się szyjka nie jest jeszcze wyrokiem wczesnego porodu. Dużo odpoczywaj i słuchaj lekarza, a będzie na pewno ok. Cytat:
Jakie są pieluchy, które zamówiłaś? Porządne tzn. grube? Bo ja ostatnio oglądałam tetry w Carrefourze i były dosłownie przeźroczyste. Jeśli są fajne, to daj link do sprzedawcy. Cytat:
http://www.allegro.pl/show_user_auct...p?uid=13462963 Cytat:
Jak się dowiedzieliśmy, że córa ogłosiliśmy, że Dagmara. Oczywiście rodzice i teście kręcili nosami a my im na to, że to już postanowione i że ta kwestia nie podlega dyskusji. Koniec kropka. Coś tam marudzili, ale jak zobaczyli że nie ma dyskusji z nami to się skończyło i teraz sami pytają co u wnusi Dagusi słychać Całe szczęście nikt więcej z rodziny nie próbował komentować.
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Lenka brak słów....
Pomi piekne ciuszki Wilczku witaj ![]() gabisun super ze z dzidziolkiem wszytko ok ![]() Szczęśliwa zapytam napewno bo wlasnie nie chce sie tym zajmowac w sierpniu i martwic...
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
EVELIOUSES już słów mi brakuje żeby opisać Twoje cudne nastawienie do życia, naprawde Słońce podziwiam Cie
WILCZKU witamy wsród wzażanek ASTORIANKA trzymam żebyś z mężusiem dogadała sę co do imiena. Nie sugeruj się jego rodzicami to Twoje dziecko i nikt za Ciebe nie powinien decydować, a jak komuś sie nie podoba imie które wybrałaś to trudno. Dziękuje wszystkim dziewczynom które podzielily sie ze mna informacjami o maści Byłam tez w aptece i wytłumaczyła jak aplikowac, patrzyła na mnie jak na pacana, ale w nosie to mam. W ciąży jestem i wole o cos zapytac jeśli nie jestem pewna niz potem miec jakies problemy
|
|
|
|
#1386 | |||
|
Raczkowanie
|
witam was kochane mamuśki serdecznie
od rana się jak zwykle stresowałam przed wizytą u gin, ale jak zwykle niepotrzebnie, bo jest super... trochę mi się przybrało na wadze.... mam już 10,1 kg na plusie ![]() masakra...ale damy radę... na pocieszenie poszłam do Smyka zobaczyc te wyprzedaże... i faktycznie są o jakieś 30%... natomiast weszłam też do Tesco - a tam jeszcze lepiej... zaraz sie wam pochwale moimi zdobyczami dla mojej niuni Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() oj dziewczyny... dziewczyny... co wy z tymi snami... filmów się naoglądały czy co... ![]() zrobie tylko kolację to was ponadrabiam, bo znowu zaczęłyście tyle pisać...kurde
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|||
|
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję pięknie za miłe słowa
Tylko to są ciuszki od 56cm do 68cm, więc przekrój dość duży Wilczek, witaj Także niekoniecznie musi być u ciebie źle! Chętnie dopiszę cię do listy, proszę tylko o imię i wiek Angelikaw, jak zobaczyłam przepis, który wkleiłaś, to od razu zrobiłam to ciasto - bo rzeczywiście szybko się robi ![]() Gabisun, pochwal się zakupami Eveliouses, mamy bardzo podobne podejście do życia, wiesz? Kilka bliskich mi osób odeszło, książki "Życie po życiu" itp. czytałam tonami. I mam do tego podobne podejscie. Wiem, ze oni są, czuwają nad nami i czekają, bo kiedyś się spotkamy. Twoja Mama tak samo. Jesteś bardzo dzielną i silną kobietką, własnie dlatego, że tyle w tobie optymizmu Wróżko, 10 lat z chorobą nowotworową to bardzo długo, twoja mama jest widocznie bardzo silna! Kochana, musi być dobrze Cytat:
Weronisiu, oby przeszła ta rwa, bo wiem, że może przejsć z dnia na dzień ![]() Waniliaania, nie wiem, gdzie kuzynka kupiał ten kombinezon, bo to od niej dostałam. A nawet jak mi powie to pewnie nieaktualne bedzie, bo on był kupowany 2 lata temu. Ycnan, w końcu poczujecie, ze jakieś imię dla synka pasuje, na pewno Ilonko, trudno mi uwierzyć, że już zaraz do tej Grecji lecicie Ninaad, dobrze, ze wszystko w porządku, a resztę prosimy jutro ![]() Fem, śliczne ciuszki! Ten fioletowy kombinezonik wymiata!!! Edytowane przez Pomidora Czas edycji: 2010-06-15 o 20:38 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1388 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja jestem ostatnią osobą, która uważa, żeby naciągać zwolnienia itd, ale są sytuacje, gdzie są wyższe cele i trza się ugiąć jak potrzeba i swoje odleżeć. Więc nie masz Kochana mieć co wyrzutów, komu jak komu, ale Wam się to należy w końcu biegacie obie do tej pracy wciąż, a to już czas, gdy powinno się pomyśleć o odpoczynku![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Niektóre firmy to olewają- świadomie bądź nie. Nie wiem- czy i jakie są sankcje- ale wniosek pracownika powinien byc złożony. Przecież do urlopu macierzyńskiego ma się prawo na 2 tyg przed datą planowanego porodu. I wyobraźcie sobie, że są sytuacje, że lekarz nie chce wystawić l4, bo uważa, że kobieta może się już starać o urlop macierzyński... i takie biedne kobity są później 2 tyg krócej z maleństwem w domu... ---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Jak najbardziej możesz do księgowej. Możesz także do zusu i wtedy dopisz namiary na księgową i zaznacz, że z tego co się orientujesz dyrekcja jest na urlopie, więc podajesz namiar na księgową, która prowadzi dokementację Twojego pracodawcy ![]() edit: dot. ostatecznego pytania zasiłki macierzyńskie są zawsze wysyłane na koniec miesiąca- raz w miesiącu. Coś jak wypłata. Ale zanim dostaniesz zasiłek, muszą być na nowo ustalone uprawnienia, czyli druk z-3 z zakładu pracy i udzielenie urlopu macierzyńskiego. Zus nie wysyła pieniędzy jak chce, jest wiele czynników, które wpływają na datę wysyłki zasiłku, więc jeśli dostajesz nieregularnie, tzn że pewnie dyrektorka nie wysyła regularnie do zusu. Takie zwolnienia jak nasze- ciążowe- z reguły ok. 28 dniowe nie mogą być za szybko wysłane, o tym też stanowi ustawa. Zasiłek otrzymuje się bowiem za okres "przechorowany" dlatego nie wolno zusowi wysłać zwolnienia do np. 28 czerwca wcześniej niż 7 dni naprzód, czyli można to zrealizować wypłatą na 21czerwca. Edytowane przez NIKaP-n Czas edycji: 2010-06-15 o 20:54 |
|||
|
|
|
#1389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży bolało mnie pod żebrem całą ciążę, a w drugiej ciąży bolała mnie rwa całą ciążę. Teraz boli mnie i nera i rwa Może nie będzie cała ciążę? Oby, bo zwariuję.
|
|
|
|
|
#1390 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Takie ceny są w 5-10-15 na wyprzedażach, ale powiem Tobie szczerze, że wiele rzeczy maja kiepskie gatunkowo... a za te same pieniążki można na wyprz w H&M albo w endo dostać o wiele lepsze gatunkowo... dlatego nie szalałabym z 5, 10, 15 przez neta, wolałabym dotknąć. Masz któreś z tych sklepów u siebie? ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
ło matko, jak masz Łódź niedaleko, albo w niej nawet mieszkasz, to dlaczego na giełdę nie skoczysz?? ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Kasiu piękna wypraweczka, ja mam też juz tyle różności, a jeszcze stale mama albo ja coś kupujemy... no nie umiemy przeleźć obok tych wyprz-y ![]() Lenko nie martw się, oni zazwyczaj tak w czerwcu podchodzą. Pomyśl co lepiej, czy iść do niego pogadać na osobności i poprosic o sprawdzenie w terminie i wyznaczenie dnia |"zero", czy lepiej ze spokojem poczekac na termin wrześniowy, poczytać, pouczyć sie... Ja tak zrobiłam, na pewno teraz postąpiłabym tak samo, no ale nie spodziewałam się rok temu dzidzi... Evelio... ja nawet nie doczytam tego, co napisałaś do końca, za bardzo ryczę... ![]() fem tysz pikne ciuszencje zwłaszcza ten różowy śpiochal w kicięWeronisiu ja mam notoryczny ból w stopie, a wcześniej był w pośladzie i to tysz ta cholerna rwa Wilczku witaj nie martw się, będzie dobrze Na niektóre z nas los zsyła większe męczarnie, niz na inne. Ale juz za jakiś czas... będziemy się widywać z wózkami w Poznaniu ![]() Gdzie rodzisz? ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- http://sklep.51015kids.eu/?asort=2471&kolor=3356 a to wyjątkowa okazja ![]() Ilona ale Tobie tej Grecji zazdroszczę
|
||
|
|
|
#1391 |
|
Raczkowanie
|
fem
extra ciuszki. to wszystko z tesco? dzięki za potwierdzenie o wyprzedażach. a z tym 5-10-15 NIKaP-n ma racje zdarzają się rzeczy dobre gatunkowo, ale też i gorszej jakości. a ceny czasem to mają kosmiczne
|
#1392 | ||
|
Zadomowienie
|
E no nie ma czego się bać.Najwazniejsze,że to w ogóle znika.jednym zaraz po porodzie,innym trochę później.gorzej z rozstępami-to nie zniknie,a ja mam juz 2 na lewym cycolu
![]() Cytat:
Cytat:
Dziś prasowałam te ciuszki,które już poprałam.Rany,tam się nawet nie ma gdzie z żelazkiem rozpędzić Takie maniunie to wsjo Powiem wam szczerze,że jak tak porównuje ceny w sklepach z tymi z all,to czasem w ogóle nie opyla się kupować na allegro.Chodzi mi tu głównie o wszystkie gadżety poza ubrankami,bo te są dość tanie na all,ale poza tym często wychodzi nawet drożej biorąc pod uwagę przesyłkę,no i jeszcze zawsze istnieje ryzyko,że kupi się coś kiepskiego jakościowo.Szwagierka tak miała np z pościelą dla bobasa.Niby taka droga i super,super -sprzedawca,a pościel jak w płótna,szorstka i sztywna.Także jesli już coś kupować na allegro to tylko u kogoś sprawdzonego
|
|
#1393 |
|
Zakorzenienie
|
NIKaP-n DZIEKUJEEE
juz wszytko wiem jeszcze raz dziekuje za wszystkie informacje naprawde jestes wielka ![]() (sercem oczywiscie )
|
|
#1394 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm, chyba o niej zapomniałam... No i jeszcze boję się, że jak mam za dużo do wyboru to już w ogóle nie wiem co wybrać. ![]() fem, A jakie cenki tych ubranek ze Smyka i z Tesco? Edytowane przez alicia4 Czas edycji: 2010-06-15 o 22:04 |
|
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ciuszków nie zamawiałam na all wiec nie pomogę ![]() Ycnan, Szczęśliwa, Martucha dziękuję Szczęśliwa te pieluchy które brałam nie są grube, kosztowały 1,19 za sztukę, ale z tego co pamiętam to sprzedawca miał w ofercie też super grube, zaraz sprawdzę
|
|
|
|
|
#1396 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a co do Mamy Wróżki to też tak myślę,że jest silna!!! Cytat:
DOBRANOC KOCHANE I DO JUTERKA SPADAM NA MECZ BO UWIEEEELBIAM I MÓJ SZKRAB TEŻ BO KOPIE ZAWSZE NA TYPOWO MĘSKICH WIDOWISKACH TYPU KUBICA,BOKS,PIŁA NOŻNA ![]() A MÓJ G SIĘ ŚMIEJE,ŻE TO TAK JAK MAMA LUBI HIHIHIHIH KOLORKOWYCH SENKÓW I DZIĘKI ZA CIEPŁE SŁOWA
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szok! Ja mam rwę tylko w pośladku. Tak jakby ciągnęło od kości ogonowej, przez pośladek, do biodra. Nieraz budzę się bez bólu i ból narasta w ciągu dnia,aż wieczorem staje się nie do zniesienia. A nieraz budzę się już z bólem promieniującym nawet do uda i nawet nie wiem jak mam wstać z łózka ![]() No a stopa, to już bardzo daleko jest od pośladka. Nie wyobrażam sobie... Ja tą rwę miałam w drugiej ciąży. Ulżyło mi zaraz po porodzie. Boję się, że znowu tak długo będzie mnie to męczyć. A przecież jeszcze moja nerka ugniatana jest tak bardzo, że wyję.... |
|
|
|
|
#1398 |
|
Zakorzenienie
|
asia 23
ja mam wszystko ale z racji ze mam juz jedna corke, ale wszystko lezy na strychu w kartonach, dla mnie to za wczesnie zajmowac sie praniem ciuszkow do porodu zakurza sie znow ja ubranka wypakuje 1,5 mc przed porodem a wozek kupie na mc moze 3 tyg przed i tak nie bedzie od razu potrzebny.Ja uwazam ze ze wszystkim mozna spokojnie w mc zdarzyc nie przemeczajac sie przy tym. xxshinexx hehe.. do delegacji da sie przyzwyczaic ja juz meza nie widze 1,5 tyg tez tesknie ale mam corke ktora mi wypelnia caly dzien tak ze nie mam czasu pomyslec o tesknociewidze ze duzo Alicji bedzie na watku ja jestem za Zzuzia albo Paulina jeszcze zobaczymy jak to wyjdziemeczy mnie zgaga od kilku dni bleeeee
wiosna!! Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-06-15 o 22:28 |
|
|
|
#1399 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fem - śliczne ciuszki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wczesnie? Zostało nam 3 -ce... zastanawiam się, czy z wszystkim zdążę... A mam ambitny plan mieć 90% wszystkich zakupów (w tym 100% wyprawki szpitalnej dla dziecka i dla mnie) na miesiąc przed porodem. Ostatni miesiąc chcę odpoczywać, zamiast zamartwiać się, czego mi brakuje. Cytat:
|
|
|
#1400 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Wilczku
Przyłączam się do gratulacji brzuszkowo-ciuszkowo-wózkowych wybaczcie jednak,że nie konkretnie każdej z osobna, bo jestem dobita... Już drugi dzień boli mnie szyjka ( zasadniczo ten rejon). Nie mogę chodzić, jakby mnie tam ktoś metalową rurą zdzielił... Mam koleżankę, która urodziła w 28 tyg. wcześniaczka, przez zbagatelizowanie objawów przez lekarkę (ona krwawiła, nie to co ja), ale wizje tego dziecka ma do dziś ( 6 rok leci jak dziewczynka jest jak warzywo...) i płakać mi sie chce na moją kobiecą medyczną bezsilność, że na tak niewiele spraw mam wpływ. oczywiście się martwię wiadomo- "idź kobieto do lekarza" ale nie mam siły, możecie nie wierzyć, ryczeć mi się chce leżę pół dnia plackiem, nic nie mija, bo jak wstanę to jakbym jajo miała zaraz znieść koszmar...
|
#1401 |
|
Raczkowanie
|
ycnan, majka59 dziękuję za kciukasy
co do snów to ja ostatnio mam sny prorocze... to co przysni mi się w nocy następnego dnia sie spełnia... hm... czarownica ze mnie... przesliczne te sukieneczki na allegro... jakbym miała wybierać to wybrałabym tą czerwoną... ja się w niej zakochałam http://allegro.pl/item1065297173_suk..._ii_roz_s.html mszu ![]() Lenka* współczuję promotora ![]() Pomidorko przecudne ciuszki ma Tymek ![]() co do mojego kombinezoniku fioletowego to dla mnie też jest przecudny i najbadziej mi się podoba ze wszystkich rzeczy dla niuni wilczek witaj kochana... z nami zawsze raźniej przesyłam ci dobrą energieEveliouses twoja historia zakręciła łezkę w moim oku... ![]() NIKaP-n też mi się bardzo spodobał... bo ja kociara jestem jak ty ![]() a i dzięki za info o macierzyńskim, bo też się nad tym zastanawiałam asia-23 ciuszki są ze smyka i z tesco alicia4 ceny ze smyka to tak: pajacyk welurowy z kotkiem-24zł, pajacyk bawełniany z kubusiem puchatkiem- 20zł, łapki niedrapki- 5 zł; a z tesco pajacyk 3pak bawełna frotte biały- 17 zł, niebieskie z rózowymi rampersy 9,60zł, kombinezonik z kapturkiem- 32 zł... w tesco bardziej cenowo się opłaca ale trzeba trafić na przeceny.... angelikaw dziękuję widzę, że idziecie już spać... a ja dopiero skończyłam czytać...hm... ale też się kłądę kręgosłup mi zaraz wysiądzie...
RAZEM 3.10.09 już prawie 5 lat... http://www.suwaczki.com/tickers/j36regz26lhpn9qe.png KUBUŚ 5.09.10 już prawie 4 latka... http://www.suwaczki.com/tickers/17u9j44jq7vw38gx.png MILENKA 12.08.14 już tydzień za nami... http://www.suwaczki.com/tickers/qdkktv7372ulrj0c.png |
|
|
|
#1402 |
|
Zadomowienie
|
Hej..
witam z rana... Domis właśnie chowa się za szafa żeby kupe zrobić.. ![]() zawsze tam ma hihi.... ![]() Dziś znów na truskawki jadę.... ale bede zbierał dla ciotek, bratowych, babci, no i dla na na mrożenie... musz euzbierać ok 15 koszyczków :mdleje :teściowa kazala przyjechac z pomocnikami, ale każdy woli zapłacić i mieć gotowe....wygodni są.... Może mama pojedzie ze mną to mi pomoże .. Poza tym moja gardełko mi siada..z rana mam taką chrype że szok.. ZMykam..odezwe sie wieczorem,,,tylko nie piszcie za duzo hihi ![]() Cza zmienic pieluszke (same przyjemności z rana blee )..
|
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
ja juz ledwo patrze na truskawki bo codziennie po dwa razy jem :P
|
#1404 |
|
Wtajemniczenie
|
a mnie się chyba nigdy nie znudzą- to moje ulubione owoce
![]() Byłam wczoraj u lekarza, niby wszystko ok. A przynajmniej nie jest gorzej niż ostatnio A wyniki z laboratorium wyszły znowu podręcznikowe- moja lekara mówiła, że ona takich nie miała nawet jak nie była w ciąży
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, jak mija dzień?
Wczoraj wieczorem musiałam się położyć i wziąć no-spę, bo tak strasznie bolało mnie podbrzusze... Chyba za dużo zrobiłam, jak na jeden dzień (łącznie ze sprzątaniem domu)... Dziś już ok, ale boli mnie, gdy kicham ![]() Wezmę się za pranie ciuszków po moim bracie... Mama te najmniejsze i najładniejsze wydała, zostały mi takie nijakie - na starsze dziecko... No ale zobaczymy, co z nich będzie po praniu (w końcu mają już 8-9 lat!) i czy wszelkie plamy zejdą. Nie jest tego dużo, bo raptem 2 małe reklamóweczki (większość typowo dla chłopca), ale może coś się wybierze... Pierwsze pranioe robię więc w zwykłym proszku (mama tylko w takim prała), bo Loveli mi szkoda. Namówiłam też męża na zakupy dziecięce w Częstochowie pod koniec tego tygodnia... Ale zaznaczyłam, że jak ma zamiar marudzić, to wolę jechać sama Mówi, ze pojedzie i będzie grzeczny hehe... Zobaczymy,,,Miłego dnia!
|
|
#1406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to co przezyłam nie da sie opisac... takze
|
|
#1407 | |
|
Rozeznanie
|
Witam z rana
![]() Ja dzis na 17.00 lece na dogranie buzi na usg 4D, ciekawe czy coś sie uda zobaczyć. Łożysko jest na przedniej ścianie,na buzi i zakrywa duza część.. nio ale to nic. SKrobanie ścian dziś ciąg dalszy... MAsakra, jeszcze troszke sufitu zostało, a potem gruntowanie nio i coś trzeba wymyślić na ściany, gładż, albo cos, co nie wymaga dużych nakładów siły, czy kasy,, potem malowanko i zabranie się za pokój dla maleństwa... Uroki starych zabudowań... Nio, ale to mieszkanko mamci, ktora jest w Grecji i przynajmniej nie musimy za wynajem placić i dajemy rade odkladac na wlasne mieszkanko ![]() Eveliouses - rozumiem CIe jak się czujesz.. Mój tata odszedł 9 lat temu... bardzo nagle, byłam z nim związana mocno... Najbardziej mi przykro, że nie poznał mojego męża i nie pozna wnusi.. ale nadejdzie na to czas, kiedyś po drugiej stronie tęczy ![]() Moja mamcia od prawie 5 lat jest w grecji, od tylu tez lat jestem z moim mężem. Pozanłam go 25wrzesnia a mamcia wyjechala 6pażdziernika 2005, wiec też mało się znają, bo mama przyjezdza raz w roku albo rzadziej.... przez to jak mama przyjechala w tamtym roku na nasz slub, było duzo kłotni, bo kazde było zazdrosne o siebie., Mama miala zal, ze za mało z nią spedzam czas, a wtedy jescze -przyszły -mąż był zły, że z mama czas spedzam a on musi sam w domku siedziec,, nio i miło nie było.. ale bylismy teraz na swieta bozego narodzenia u niej i chyba się polubili w koncu hhheeh, zobaczymy jak przyjedzie mamcia teraz, bo bedziemy musieli razem w trojke mieszkac od 15sierpnia do 20 wrzesnia,, mam nadzieje ze mi sie nie pozabijaja- bo oboje mają charakterki heehehNio to się wygadałam.... Cytat:
Dzidzia, rosnie a to najważniejsze![]() co do truskawek to chyba dzis kupie i tez takie dobre ciacho zrobie -slinka leci .. angelikaw - mój mężuś też nie lubi zakupów... to dla niego straszna katorga... On nawet dla siebie nie lubi nic kupowac, jak juz ma cos kupic, np buty to wlazi do pierwszego sklepu i musi cos wybrac, aby juz do innego nie iśc hehe... ah te chłopinki nasze kochane
Edytowane przez Mpik82 Czas edycji: 2010-06-16 o 08:55 |
|
|
|
|
#1408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozumiem, że chcesz zebrać dla siebie i babci, ale żeby 'ciotki i bratowe' wykorzystywały ciężarną? Niech się wstydzą! Skoro Ty możesz, to i one powinny ruszyć swoje '4 litery' i pozbierać... a 15 koszyków to sporo! ---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Również ciuchy dla siebie wybiera, przebiera, nigdy nie kończy się na jednym sklepie... Ale nie lubi takie łażenia, jakie ja uprawiam... Bo ja lubię wejść do sklepu, do którego nawet nie planowałam wchodzić, ale jak spotkam coś fajnego lub mega wyprz., to czemu mam go ominąć? ![]() Tylko tym razem, najpierw załatwiamy moje sprawy, a jak załatwię, to wtedy możemy jechać do tych jego sklepów... Ciekawe, czy będzie miał jeszcze siłę?
|
|
|
#1410 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() fem- ciuszki- rewelacja! Byłam wczoraj w Smyku, jest trochę przecen, ale się na razie powstrzymałam ![]() Planuję kupić dzidziusiowi taki śpiworek do spania, co myślicie? Podobno jest praktyczny, bo bobas się nie rozkrywa podczas snu, ale nie wiem czy mu w rączki nie będzie zimno, bo one są bez rękawków. Mam na myśli coś takiego: http://sklep.51015kids.eu/?asort=2706&kolor=3660 Dziś planuję kilka rzeczy, ale nie wiem czy uda mi się zrealizować mój plan, bo ból pod żebrem uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie Wczoraj szybko wróciłam do domku, bo nie mogłam wytrzymać i musiałam się położyć i zdrzemnąć.Muszę odwiedzić sklep z akcesoriami dla dzieci mam, żeby ewent. zakupić poduszkę-kojec do spania, bo podobno jest bardzo pomocny i ułatwia wyspanie się ciężarnej, później do weterynarza, po tabletki na odrobaczanie psiaka, do księgarni po poradniki dot. wychowania i pielęgnacji niemowlak (koleżanka, która ma rocznego synka poradziła mi, żeby teraz je poczytać, bo to najlepszy na to czas, później nie bezie kiedy ) i po jakieś świeże warzywka i owoce, bo ostatnio moja dieta jest oparta o mleko i drożdżówki, bo na nic innego nie mam ochoty :/Pytanie do dziewczyn przyjmujących żelazo. Ja mam Sorbifer Durules i narzie biorę raz dziennie na pół godz. oprzed śniadaniem, a jak bym chciała brać 2 razy to druga tabletkę też pół godz. przed posiłkiem, ale wieczorem czy rano 2 na raz? Wyrzuciłam ulotkę i nie wiem jak dawkować... Gin. mi zaleciła 2 tabl. jeśli bedę się dobrze czuła, ale ja narazie biorę jedną, bo nie chcę niepotrzebnie się faszerować, chociaż już drżę na myśl o wynikach, które zrobię za tydzień, wtym obciążenie glukozą 50g a teraz moja dieta jest uboga w żelazo, bo po okresie ochoty na mięsko jest jego unikanie, bo zaczęła dopadać mnie zgaga ![]() Rozpisałam się troszkę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.

a WILCZKA teraz serdecznie witam
i zgadzam się YCNAN,że skoro nie ma skierowania do szpitala to nie ma się czym martwić bo to niepotrzebne nerwy dla Ciebie i Gabrysi 

Strasznie boli mnie brzuch, mój promotor doprowadził mnie do białej gorączki normalnie...
żebyś z mężusiem dogadała sę co do imiena. Nie sugeruj się jego rodzicami to Twoje dziecko i nikt za Ciebe nie powinien decydować, a jak komuś sie nie podoba imie które wybrałaś to trudno. 
masakra...

Szcześliwa tatum verde w sprayu mam od wczoraj, a wczoraj wieczorem wzielam apap (to jest paracetamol tylko inaczej sie nazywa), od dzis kolega meża wypisze mi zwolnienie do konca tyg. także Nikuś, pracowac nie bedę, troche sie wzbranialam, bo wiem jak u mnie w fimie patrzy sie na pracownika na zwolneniu (czyt. zło ostateczne), ale mój mąż wybił mi z glowy przejmowanie sie, i powiedział "jak sie beda pluc po twoim powrocie, to zaraz im mozesz przedstawic zwolenienie do konca ciazy"
Może nie będzie cała ciążę? Oby, bo zwariuję.

Szok!