Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-16, 15:50   #4711
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
nie moge znalesc takich zdjec w necie

Poza tym jestem jakas spiaca krolewna. pojechalismy dzis do kina bo mialam jeszcze 2 vougery, a na miejscu sie okazalo, ze byly wazne do wczoraj
no i teraz w domu patrze, ze farbe tez zla wzielam - czytam a tu akrylowa... nigdy taka nie malowałam, wiec trzeba jechac do obi wymienic. ale najpierw czekamy na kanape
a farbę jaką braliście??

szkoda, ze z kinem się nie udało.
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzia przede wszytskim na no frost w zamrazarce i tojest najwazniejsze, klasa A+, ile szuflad w zamrazarce, czy sa szklane polki z hartowanego szkla. i Wsio.
Wielkie dzięki.

Mysle, ze 3 szuflady w zamrazarce to taki standard co??

aha i półki z hartowanego szkła zapisuję

a ta funkcja no frost, to tak naprawdę działa?? Nie trzeba potem lodówki rozmrazac??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:50   #4712
stokrotka24
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

dziendobry
Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam czereśnie, dzisiaj muszę zakupić Natomiast odruch mam jeden, na początku każdą rozbieram na czynniki pierwsze i oglądam, jak w ciągu 10 się nie przydarzy żaden osobnik, to wcinam jak leci

Czego oczy nie widzą...
ja nie patrze wogule do czreśni czy są robaki, jem wszystkie bez wyjątku, mięsko jest dobre ale w śliwkach nie moge zjeśc z robalami, bo juz za duże

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
w ogóle to pralki nie musimy kupować, bo tesciowa powiedziała, ze sowją zabierze od tescia bo jeszcze u niego w domu stoi i postawi ją w piwnicy wiec wszysycy mozemy tam prac. Dla mnie to lepiej, bo po co miejsce w łazience blokować. A pranie to i tak raz w tygodniu się robi.

a kuchenkę gazową (tam gaz jest z butli, tesciowa mówiła, ze jej butla starcza na 2 miesiące a duzo gotuje i płaci za to 48 zł wiec spoko) pożyczy nam moja babcia. Bo ma nową, tylko 2 razy w niej gotowała a stoi w piwnicy bo teraz sobie elektryczna kupiła.

wiec dwa duze wydatki nam odpadają. Wiem, ze napewno musimy kupić lodówkę i okap. Nie wiem jeszcze co z szafkami do kuchni bo jest tam stara komoda z blatem i albo ją odnowimy albo sobie coś kupimy.

wyposazenie do salonu i sypialni mamy kompletne

aaa i babcia nam jeszcze odda wielką szafę 4 drzwiową + drzwi na górze szafy takie jakby "pawlacze" wiec sie je wstawi do pokoju nr 3 i zrobimy tam garderobę a do tej szafy wszystko nam spokojnie wejdzie.
fajnie macie z tym mieszkankiem, widzisz wszystko sie ułozyło, a niedawno się martwiłas jak to będzie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Mam pytania do tych z kredycikiem :
1) czy do umowy kredytowej potrzebujemy nr konta bankowego sprzedawcy? konta na które bank ma później przelać pieniadze? Czy nr konta wpisuje się tylko w akcie notarialnym i na tej podstawie bank przelewa kasę?

2) czy oprócz samego numeru konta jest potrzebna info kto jest właścicielem konta, nazwa banku w którym jest konto? moze jeszcze jakieś info? chodzi mi o to czy można podać nr konta np. pani X (pełnomocnik sprzedajacej) , chociaż właścicelem i srzedajacym jest pani Y- ale pani X i Y są siostrami i jedna odda te pieniadze drugiej (jeżeli Y nie ma konta) ????

3) po podpisaniu umowy w banku idziemy do notariusza? a po notariuszu z aktem idziemy załozyć KW? i do banku zeby przelał pieniadze???

Będę bardzo wdzieczna za odpowiedź
1. Nam był potrzebny do umowy kredytowej nr konta sprzedawcy, pamiętam, ze babka w banku go gdzieś zapodziała i dzień wcześniej musiałam jej dowozić. Na akcie notarialnym natomiast nie ma wpisanego nr konta sprzedajacego (chyba, już teraz nie jestem pewna)
2, Nie wiem jak to jest z kontami innych osób niż sprzedających, ale u nas pisało w akcie tylko tyle, ze my zapłacimy z kredytu na rzecz sprzedajacych (ich całe dane, adres zamieszkania, pesele itp) tyle i tyle kasy.
3, My najpierw podpisaliśmy akt notarialny a puźniej dopiero umowę kredytową - na podstawie tego aktu. dalej szliśmy do urzędu skarbowego i tak płaciliśmy podatek ok 113 zł (panie w banku wypełniły juz za nas druczek), puźniej szliśmy do sądu i tam złożyliśmy wniosek o wpis do hipoteki- koszt ok 250 zł i jeszcze byliśmy raz u notariusza na podbiciu jednej strony, nawet nie pamiętam już co to było, ale chodziło o potwierdzenie o aktualności danych czy coś w tym stylu. Z tymi wszystkimi świstkami (kopiami)szliśmy do banku.

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
Ale ja wcale nie mowie, ze moj TZ niczym się nie zajmuje po prostu on o tym jak w dom u ma wyglądac nie decyzuje - no oprocz jednego miejsca w ktore akurat ja absolutnie mu sie nie wtrącam sama instalacja elektryczna jest rozprowadzona, ale kolanka ja nie wyobrazam sobie przy tworzeniu projektu domu wskazywac w ktorym miejscu bedzaie lampa, gdzue podwieszany sufit i jak dokładnie rozmieszczony sprzet agd w kuchni. ja teraz co chwile mam nowe wizje, a co dopiero kilka miesiecy temu gdy projekt sie tworzył

a dzis mielismy jechgac zamowic drzwi wejsciowe, a tu facet mi mowi, ze bedzie niedostepny bo cos mu wyskoczyło - a ja akurat wzielam dzis wolne kolejny termin, ktory bedzie mi pasowal to dopiero w przyszlym tygodniu. stresuje sie tym wszystkim bo chce pewne sprawy zamknac przed wyjazdem do szkocji, a tu coale sie cos przesuwa
nie stresuj sie tak wszystkim, napewno zdążycie ze wszystkim, szkoda zdrowia

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
wpadaj do mnie moj Tżcik nazbieral mi wczoraj cale wiadro...

a tak w ogole to prosze o trzymanie kciukow za mojego tzcika bo pojechal pod Wroclaw na rozmowe w sprawie pracy.... Fajnie by bylo zeby mu sie w koncu udalo cos znalezc, bo juz 2 miesiac siedzi biedak na bezrobociu i perspektyw na prace za bardzo nie widac ;/

A tak w ogole to bylismy przez weekend we wrocku super bylo, pozwiedzalismy, odpoczelismy, pogoda dopisala a Wrocław to piekne miasto i powiesiliśmy kłódki na moście i wrzuciliśmy kluczyki do odry, żeby nasza miłość trwala wiecznie haha
trzymam kciuki za twojego tz

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane.
nawiążę jeszcze do tematu wygląd czy charakter mężczyzny?
więc powiem Wam, że mój Tż był takim typowym "ciachem z kremem". Zwróciłam na niego uwagę gdy miałam z 15 lat, ale pomyślałam, że "nie dla psa kiełbasa". Większości moich koleżanek się podobał, więc uznałam, że w życiu nie zwróci na mnie uwagi. No i nie zwracał (choć teraz po latach mówi, że ja też mu się od razu spodobałam - niezły bajer hahaha).
Poznaliśmy się 5 lat później. Nadal był ciachem, ale kremu miał już jakby trochę mniej.
Dziś waży jakieś 30 kg więcej, ma 30 % włosów mniej i jest już raczej takim krakersem. Na szczęście charakter mu się nie zmienił. Także czasem nie warto patrzeć na to jak ktoś wygląda, bo to się naprawdę bardzo szybko zmienia. Choć z drugiej strony prawda jest taka, że charakter też się może drastycznie zmienić, o czym niektóre z nas już się niestety przekonały.
ale się uśmiałam hahah
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
powiem brzydko SPADAJ stąd : idz piszzzz bo wiem jakie to wazne :

LASKIIIII napisalam do fotografa slubnego o sesje z brzuszkiem narazie tak ogolnie bez szczegolwo - tylko czy by sie podjął - trzymajcie kciuki... mam nadzieje ze tak.. jak nie to mam jeszcze jedno studio na oku ale nie ukrywam ze wolalabym zeby to byly jego fotki...
super pomysł, myślę, ze warto zrobić takie zdjecia, sama kiedyś będę chciała

A ja w pracy do 18, już mi się nic nie chce. Mam nadzieję, z eteściowa ugotowała jakiś dobry obiadek bo głodna jestem. Coś o pierogach pisałayście aż mi ślinka poleciała

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 15:55   #4713
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

fajnie macie z tym mieszkankiem, widzisz wszystko sie ułozyło, a niedawno się martwiłas jak to będzie

A ja w pracy do 18, już mi się nic nie chce. Mam nadzieję, z eteściowa ugotowała jakiś dobry obiadek bo głodna jestem. Coś o pierogach pisałayście aż mi ślinka poleciała
Dzieki oj ja kocham coś robic, wiec się cieszę, bo juz codziennie mysle jakie płytki, jaki kolor ścian hehe

taaaaak ja zjadłam na obiad pierogi ruskie z przesmazoną cebulką i w pelni zaspokoiłam mój głód

edit:

a lodówkę to najlepiej chyba na miejscu kupić co?? Czy ktos kiedys na all zamawiał??

Stary 2010-06-16, 15:57   #4714
gold-fish
Zakorzenienie

coś mnie boli gardło kurcze, kolega z pracy ma anginę, u mnie ciagle przeciag nie chcę być chora

rozmawiacie o kuchniach to powiem, że jeżeli kupimy to mieszkanie (żeby nie zapeszyć) postanowiłam wstawić pralkę do kuchni Mamy strasznie malutką łazienkę (chyba 136 na 225) no i nie chcę jej na maxa zagracać. Z ciekawosci: ma któraś z Was mniejszą?
Nie wiem tylko czy mozna do jednej rury odpływowej podłaczyć zlew, zmywarkę i pralkę i chyba zmywarka i pralka powinny wtedy stać obok siebie Zna się któraś na tym?

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:02   #4715
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
coś mnie boli gardło kurcze, kolega z pracy ma anginę, u mnie ciagle przeciag nie chcę być chora

rozmawiacie o kuchniach to powiem, że jeżeli kupimy to mieszkanie (żeby nie zapeszyć) postanowiłam wstawić pralkę do kuchni Mamy strasznie malutką łazienkę (chyba 136 na 225) no i nie chcę jej na maxa zagracać. Z ciekawosci: ma któraś z Was mniejszą?
Nie wiem tylko czy mozna do jednej rury odpływowej podłaczyć zlew, zmywarkę i pralkę i chyba zmywarka i pralka powinny wtedy stać obok siebie Zna się któraś na tym?
Ja się nie znam, bym musiała taty zapytć, bo ten to się na wszystkim zna hehe

oj teraz to jakies wirusy panują, wiec uważaj.

Stary 2010-06-16, 16:06   #4716
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
madzia przede wszytskim na no frost w zamrazarce i tojest najwazniejsze, klasa A+, ile szuflad w zamrazarce, czy sa szklane polki z hartowanego szkla. i Wsio.
my też chcieliśmy kupić tą lodówkę no frost ale w sobotę (chyba wam nie mówiłam) kupiliśmy lodówkę Whirpool ale ona nie ma no frosta bo jest taka niższa- 147 cm a nie taka tradycyjna duża. nam by inna nie weszła do kuchni, trudno, będę sie bawić w romrażanie

Cytat:
Dzieki oj ja kocham coś robic, wiec się cieszę, bo juz codziennie mysle jakie płytki, jaki kolor ścian hehe

taaaaak ja zjadłam na obiad pierogi ruskie z przesmazoną cebulką i w pelni zaspokoiłam mój głód

edit:

a lodówkę to najlepiej chyba na miejscu kupić co?? Czy ktos kiedys na all zamawiał??
ja zamawiałam na miejscu bo jest u nas taki sklep, ze facet zawsze zniża mocno cenę i jak np. znajdziesz sobie coś co jest w gazetce w innym sklepie to on zawsze obniży cenę. Poza tym wniosą ją mi do mieszkania, wiec nie szukałam na allegro, tylko ceny porównywałam

Cytat:

widziałam już pralki w kuchni i jeśli masz kuchnię dużo większą to może i faktycznie to będzie dobre rozwiązanie. Moja kuchnia znowu jest bardzo mała a łazienka większa

Łukaszek
Stary 2010-06-16, 16:09   #4717
gold-fish
Zakorzenienie

Po pierwsze dziękuje Wam dziewczyny za info o kredytach

Stokrotko, pierwszy raz czytam że ktoś najpierw podpisał akt przecież akt przenosi własność. Oczywiscie, sprzedajacy mógłyby podać Was do sądu że nie dostał potem kasy, ale jednak to dziwne... My chyba bierzemy w Millenium więc jeżeli któraś tam brała to proszę o info

Madziu będę wdzięczna jak się spytasz taty dodam że pralkę chcę umieścić tak jakby w szafce- żeby jej nie było widać cały czas

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 16:09   #4718
kliwia
Zakorzenienie

madzia dziala, boCi szron nie narasta w zamrazarce.

gold, czy az trzy mozna podlaczyc yhm... nie wiem, nie spotkalam sie, wygooglaj moze ktos ma. co do miejsca obok siebie, tu juz masz dowolnosc mysle.
ale zmywarka raczej przy zlewie w wiekszosci stoi bo ludziska podlaczaja odplyw zmywarki do syfonu zlewowego.
ja mam lazienke ciut wieksza, ale doslownie chyba 20 cm.
a odplyw od pralki mam podlaczony przed samym wejsciem rury odplywowej do szachtu. obok zlewu zeby nie ciagnac instalacji po calej kuchni
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:10   #4719
bzyczka1
Zakorzenienie

Madzia pisałam żebyś nie brała tego do siebie.

W lodówce można drzwi przełożyć. Ja tak zrobiłam, lodówka otwierała się na lewo, a teraz otwiera się na prawo. Zwróć na to uwagę.

Gold-fish ja mam mniejszą łazienkę ma niecałe 100cm na jakieś 160cm. Pralkę mam w kuchni podłączoną do osobnego odpływu, nie pod zlew. Tzn nie łączy się pod zlewem, tylko dale jest rura i z tej rury odchodzą dwie, jedna do zlewu a druga do pralki.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:10   #4720
kliwia
Zakorzenienie

stokrotka ja swojej robie czasem ekpresowe rozmrazanie. jak moj maz nie domknie drzwi od zamrazarki. wylaczam z pradu, biore ciepla wode, scierke, i drewanina lyzke. i opukuje ten lod az odpadnie

gold fish, a pion kanalizacyjny maci jeden czy dwa? tzn w kuchni i laziecne osobno, czy jak ja scieki z kuchni leca rura do glownej pionowej rury ktora jest w lazience

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-06-16 o 16:11
Stary 2010-06-16, 16:26   #4721
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Hiszpania mi przegrywa

Cytat:

Madziu będę wdzięczna jak się spytasz taty dodam że pralkę chcę umieścić tak jakby w szafce- żeby jej nie było widać cały czas
zapytam
Cytat:
madzia dziala, boCi szron nie narasta w zamrazarce.

ale zmywarka raczej przy zlewie w wiekszosci stoi bo ludziska podlaczaja odplyw zmywarki do syfonu zlewowego.
u nas tez zmywarka stoi obok zlewu
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Madzia pisałam żebyś nie brała tego do siebie.
rozumiem, ale napisałam, bo mnie to troszke wkurza jak ktos powie, ze ooo masz znajomosci, nie czekaszw kolejce, kiedy tak nie zawsze jest. Poza tym tak juz wspomniałam, ludzie w wielu dziedzinach korzystaje ze znajomosci wiec nie ma się co tylko na lekarzy wkurzać, bo jak ktos komus załatwia pracę albo tańsze produkty to juz jest ok?? A stanie w kolejce to już nie??

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

czy atomatyczne odszranianie i funkcja no frost to jest to samo??

Ta mi sie podoba http://allegro.pl/item1074505909_lod...gwarancji.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 16:33   #4722
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Po pierwsze dziękuje Wam dziewczyny za info o kredytach

Stokrotko, pierwszy raz czytam że ktoś najpierw podpisał akt przecież akt przenosi własność. Oczywiscie, sprzedajacy mógłyby podać Was do sądu że nie dostał potem kasy, ale jednak to dziwne... My chyba bierzemy w Millenium więc jeżeli któraś tam brała to proszę o info

nie wiem jak to miało być dokładnie ale my znaliśmy Panie z banku więc może dlatego było inaczej. Poza tym kupowaliśmy mieszkanie przez agencję, wiec ona też nam to wszystko dopieła na ostatni guzik
Cytat:
Hiszpania mi przegrywa

zapytam

u nas tez zmywarka stoi obok zlewu

rozumiem, ale napisałam, bo mnie to troszke wkurza jak ktos powie, ze ooo masz znajomosci, nie czekaszw kolejce, kiedy tak nie zawsze jest. Poza tym tak juz wspomniałam, ludzie w wielu dziedzinach korzystaje ze znajomosci wiec nie ma się co tylko na lekarzy wkurzać, bo jak ktos komus załatwia pracę albo tańsze produkty to juz jest ok?? A stanie w kolejce to już nie??

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

czy atomatyczne odszranianie i funkcja no frost to jest to samo??

Ta mi sie podoba http://allegro.pl/item1074505909_lod...gwarancji.html
z wyglądu fajna, ale może pomyślcie o czymś lepszym od amici. jak my kupowaliśmy lodówkę to facet powiedział, ze amica już nie jest produkowana, że kupił ja inny koncern. podobno kuchenki gazowe są super amici a lodówki nie do końca. Pewnie niektórzy mają amici i nie nażekają, my jednak dołozyliśmy i kupiliśmy lepszą

Łukaszek
Stary 2010-06-16, 16:35   #4723
bzyczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość

300-350 zl. to jest według mnie bardzo duzo. ( Ja płace 170 zl. za 2 osoby, a w sezonie, jak grzejemy wodę kotłem, to nawet 145 zł. Dostaje rachunki za 2 miesiace). Proponuję zmniejszyć temperaturę c.w.u. na 55 tak jak byc powinno, bo niepotrzebnie tyle pradu idzie na grzanie do 80 st. C. Wydaje Ci sie, ze to kilkanaście stopni, ale bojler włącza sie znacznie częsciej i tak jak piszesz kilka razy na 20 minut w ciagu dnia , to chyba tylko wtedy jak zużywa sie malo wody. Dobrze, ze zrezygnowaliscie z czajnika elektrycznego ( straszny porzeracz prądu). Jeśli chcecie zaoszcędzic jeszcze, to kupcie czasowy włącznik do bojlera i grzejcie wode rzadziej. Woda o temperaturze 40 st. tez spokojnie nadaje sie do mycia naczyc, czy prysznica. Nie zaobserwujecie wielkiej różnicy w temperaturze wody. tylko tyle, ze nie bedzie musieli tak czesto odkrecac zimnej wody. A oszczedności na pewno będą zauważalne juz po pierwszych 2 miesiącach stosowania.
Podsumowaujac mój rachunek:
1. Pompy i regulator, watrak przy kotle ( sezonie grzewczym)
2. Żarówki energooszczędne, ale mieszkam w domku jednorodzinnym i z pewnoscią więcej swiatła palę na korytarzach, werandach, schodach
3. Telewizor bierze 100W - energooszczedny ( chodzi z 5-6 h dziennie)
4. Lodówka nowa klasa a+
5. Komputer uzywany 1h dziennie
7. Prasowanie bardzo rzadko
8. Koszenie trawy latem raz w tyg. 2 h
9. Latem ciepła woda wieczorkiem i rano
10. Odkurzanie 1 raz w tyg. 30-40 minut
11. Suszarka co drugi dzień 10 minut.
Nie wiem czy bardziej będzie mi się opłacało grzanie wody do 40 stopni tak jak mówisz, i częściej będzie mi się bojler włączał, bo będę brała wodę ledwo ciepłą, do tej wody będzie mi się dolewała zimna woda i po chwili mam cały bojler, 80litrów zimnej wody. Z tego bojlera kąpiemy się ja, mój tż, myję naczynia, robię ręczne pranie. Kąpiemy się codziennie. Kilka razy dziennie myję naczynia. I bojler włącza mi się tak jak pisałam 3-4 razy dziennie na 20min średnio. Podejrzewam że gdybym przekręciła temp. na niższą to nie zdążyłabym ja się sama wykapać nie mówiąc o tż. Lodówkę mamy nową, klasa A+, pralka klasa A+ też nowa, kuchenka gazowo-elektryczna, też nowa. Tv z oszczędzaniem energii, 37cali, non stop ma włączone oszczędzanie na 75%, jak jestem w kuchni to wyłączam ekran a głośniki dalej działają, albo gdy oglądam serial to włączam oszczędzanie na maksa i zużywa 25% energii. Prasuję wtedy kiedy potrzebuję, gdy wyciągam coś z szafki i jest pogniecione. Odkurzam jakieś 20min. Piorę 1-2 razy w tygodniu żadko częściej. Koszulki piorę na krótkim praniu, na 40 stopniach. Krótkie pranie trwa 40min, zwykłe 1.30godz. Moja mama ma rachunki w okolicach 200zł, jest ich trójka, ale wodę ma na gaz, piekarnik też. W zimie pompę i miernik do C.o.

Madzia co innego zniżka a co innego gdy ty jesteś chora a przed Tobą wchodzi znajoma lekarza. Nie raz miałam taką sytuację. Siedzę w poczekalni z wysoką gorączką a pani tylko na chwilę, a jak się zwróci uwagę to pani w recepcji mówią że ta pani to rodzina pani doktor. I brzmi to tak jakbym miała nic nie mówić bo mnie pani doktor nie wyleczy. Albo moja siostra sytuacja na pogotowiu. Siedzi bolą ją plecy, prawdopodobie nerki. Nagły przypadek. A pani doktor krzyczy że nawet nie ma czasu z siostrą (swoją nie pielęgniarką) kawy się napić bo jej pacjenci przeszkadzają.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:42   #4724
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
z wyglądu fajna, ale może pomyślcie o czymś lepszym od amici. jak my kupowaliśmy lodówkę to facet powiedział, ze amica już nie jest produkowana, że kupił ja inny koncern. podobno kuchenki gazowe są super amici a lodówki nie do końca. Pewnie niektórzy mają amici i nie nażekają, my jednak dołozyliśmy i kupiliśmy lepszą
Na firmie lodówek to ja sie kompletnie nie znam.
To jakie firmy najlepiej brać

ale te dwie funkcje, to jest to samo??

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość

Madzia co innego zniżka a co innego gdy ty jesteś chora a przed Tobą wchodzi znajoma lekarza. Nie raz miałam taką sytuację. Siedzę w poczekalni z wysoką gorączką a pani tylko na chwilę, a jak się zwróci uwagę to pani w recepcji mówią że ta pani to rodzina pani doktor. I brzmi to tak jakbym miała nic nie mówić bo mnie pani doktor nie wyleczy. Albo moja siostra sytuacja na pogotowiu. Siedzi bolą ją plecy, prawdopodobie nerki. Nagły przypadek. A pani doktor krzyczy że nawet nie ma czasu z siostrą (swoją nie pielęgniarką) kawy się napić bo jej pacjenci przeszkadzają.
jak dla mnie znajomości to znajomości. tak samo moge powiedzieć : to dlaczego on ma taniej jakies rzeczy skoro cena jest tak dla wszystkich. Albo dlaczego ja nie dostałam tej pracy skoro mam lepsze kwalifikacje niż ta osoba co dostała ale ona była z rodziny
Każdy wkorzystuje znajomośc jesli tylko może

Ja tam mam innego lekarza wiec nawet nie poruszam tego tamatu, bo do swojego rodzinnego stoję w kolejce. Ale czy jest w tym cos złego, że na rehab dostałam się od razu a nie musiałam czekac do wrzesnia?? Ja w tym nie widze niczego co szkodzi innym.

A ty nigdy nie korzystałaś ze znajomości?? tak się tylko pytam, nie czepiam

Stary 2010-06-16, 16:45   #4725
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Na firmie lodówek to ja sie kompletnie nie znam.
To jakie firmy najlepiej brać

ale te dwie funkcje, to jest to samo??
z tego co ja poczytałam na forach to do najlepszych najeżą: bosch, jakaś firma na L ale nie pamiętam jaka, Elektrolux, LG, samsung, whirpool, a kiepskie są Amica, Beko, Candy, Polar.

Wg mnie no frost i automatyczne rozmrażanie to co innego trochę. Automatyczne rozmrażanie tyczy się chłodziarki a no frost zamrażalnika. Ale nie jestem pewna, czy dobrze mówie

Łukaszek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 16:49   #4726
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
z tego co ja poczytałam na forach to do najlepszych najeżą: bosch, jakaś firma na L ale nie pamiętam jaka, Elektrolux, LG, samsung, whirpool, a kiepskie są Amica, Beko, Candy, Polar.

Wg mnie no frost i automatyczne rozmrażanie to co innego trochę. Automatyczne rozmrażanie tyczy się chłodziarki a no frost zamrażalnika. Ale nie jestem pewna, czy dobrze mówie
Dzięki wielkie.

Moze kliwia nam powie z tym no frost Ona się napewno zna

Stary 2010-06-16, 16:55   #4727
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

No frost na cała lodówkę oznacza po prostu, ze NIC nie trzeba z nią robić, ani rozmrażać, ani nic, niepotrzebne rozmrażanie automatyczne ani żadne. Nigdzie nie zbiera się lód i szron. Mówi to ta, co ma w domu no frosta

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 16:59   #4728
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
No frost na cała lodówkę oznacza po prostu, ze NIC nie trzeba z nią robić, ani rozmrażać, ani nic, niepotrzebne rozmrażanie automatyczne ani żadne. Nigdzie nie zbiera się lód i szron. Mówi to ta, co ma w domu no frosta
dzieki czyli no frost musi byc napisane czarne na białym a nie np. autoamtycznie odszranienia tak??

a ty jakie firmy bys poleciła a jakis nie??

Bo ja to sobie wszystko zapisuję i potem będe wiedziała, że na co zwracać uwagę

Hiszpania przegrała jedynie mój tata się cieszy

Stary 2010-06-16, 17:05   #4729
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
dzieki czyli no frost musi byc napisane czarne na białym a nie np. autoamtycznie odszranienia tak??

a ty jakie firmy bys poleciła a jakis nie??

Bo ja to sobie wszystko zapisuję i potem będe wiedziała, że na co zwracać uwagę
Taaa, jak chcesz zapomnieć, ze z lodówka się coś więcej robi niż wkłada i wyjmuje z niej jedzenie to no frost na CAŁĄ lodówkę musisz mieć

My mamy Samsunga, w tym roku obchodził 2 lata i nic mu się nie dzieje
Dodatkowo ma parę funkcji, jak alarm niezamkniętych drzwi, elektroniczne ustawianie temp. lodówki i zamrażarki, niebieski ledowy wyświetlacz, funkcja "wakacje" i "super freeze".

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2010-06-16 o 17:07

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 17:07   #4730
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
anula u mnie maz myje wiec on sie bedzie wkurzal zawsze mialam za niska baterie i mnei zaczal szlag trafiac ze nie moge miski czy garnka oplukac normlanie dlatego kupilam wyzsza
No pod tym względem to ma plus, mogę sobie normalnie wlać wodę do wysokiego wazonu albo wiadra. U mnie wylot wychodzi na sam środek zlewozmywaka i ta woda obija się jeszcze o sitko/korek, masakra i ta woda się rozchlapuje i mam kałuże na blacie:/ muszę od razu wycierać.

Cytat:
ooo czyli mówisz, że takie proste są lepsze??
Nie chodzi o kształt tylko o wysokość. Im wyżej jest wylot, tym więcej woda będzie chlapać, ale chyba kupimy taką końcówkę, żeby trochę wydłużyć tą baterię

Cytat:
No tak, tylko w takim razie chyba nie będziemy kupowali takiej superowej. Bo kto wie co nam strzeli do głowy. Moze w zabudowie weźmiemy potem.

Teraz bym chciała taką gdzies do 1300 zł inox. Na dole zamrazarka na górze lodówka Na co powinnam zwrócic uwagę najbardziej?? Narazie jeszcze nie kupuję, ale tak się pytam moze kiedyś będzie jakas w promocji i wexmiemy wczesniej
Cytat:
a ta funkcja no frost, to tak naprawdę działa?? Nie trzeba potem lodówki rozmrazac??
Fajna sprawa no frost, nie wyobrażam sobie teraz odmrażać lodówki Poczytaj sobie ten artykuł, mi się przydał
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/porada/spr...y-lodowki.html

Radzę Ci też przeglądnąć ceneo.pl tam znajdziesz opinie o konkretnych modelach czy warto kupować. ZMy kupowaliśmy lodówkę przez internet i jak wcześniej pisałam na necie była tańsza o 700 zł niż w w sklepie na miejscu a to duża różnica!

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2010-06-16 o 17:09
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:09   #4731
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc dziewczynk
przyszłam sie wam pochwalic/pozalic ze zostałm dzisia zadrutowana
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:13   #4732
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Taaa, jak chcesz zapomnieć, ze z lodówka się coś więcej robi niż wkłada i wyjmuje z niej jedzenie to no frost na CAŁĄ lodówkę musisz mieć

My mamy Samsunga, w tym roku obchodził 2 lata i nic mu się nie dzieje
Dodatkowo ma parę funkcji, jak alarm niezamkniętych drzwi, elektroniczne ustawianie temp. lodówki i zamrażarki, niebieski ledowy wyświetlacz, funkcja "wakacje" i "super freeze".
pewnie drogi był co??
Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Fajna sprawa no frost, nie wyobrażam sobie teraz odmrażać lodówki Poczytaj sobie ten artykuł, mi się przydał
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/porada/spr...y-lodowki.html

Radzę Ci też przeglądnąć ceneo.pl tam znajdziesz opinie o konkretnych modelach czy warto kupować. ZMy kupowaliśmy lodówkę przez internet i jak wcześniej pisałam na necie była tańsza o 700 zł niż w w sklepie na miejscu a to duża różnica!
dzięki zaraz poczytam. A moge wiedziec z jakiego sklepu int kupowaliscie i jaki to model??

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynk
bolało??

Stary 2010-06-16, 17:14   #4733
kliwia
Zakorzenienie

madzia lodowki na allegro bym nie kupila, co innego w sklepie internetowym
ale swoja kupowalam na gwalt na miejscu.
lodowka amica mnie nei przekonuje amica zawsze i wszedzie bedzie dla mnie tylko kuchenka gazowa lub elektryczna i ew. okapem.
anula, ja dzisiaj tak na sucho przymierzalam baterie do nowego zlweu, i nie siega na srodek. A u Ciebie nie mozesz przekrecic wylewki tak na bok, ze przy odkrecaniu wody nie bedzie na srodku tylko po sciance zlewozmywaka bedzie leciec? no tak ale przy zmywaniu to neikoniecznie sie sprawdzi

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

neska yeahhhhhhhhh milego aparatkowania
i jaki masz aparat? damon czy zwykly druciak?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-16, 17:15   #4734
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
pewnie drogi był co??
Tanio nie było, ale duże lodówki kosztują, grunt trafić na taką, którejnic sie nie będzie działo

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2010-06-16, 17:17   #4735
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

nie nic nie bolało teraz czekam az zacznie bolec
mam zwykly drut bo szkoda mi bylo wywalac tyle kasy na cos, co i tak za jakis czas zdejmę i wywalę
Stary 2010-06-16, 17:18   #4736
kliwia
Zakorzenienie

neska i prawidlowe podejscie,po co przeplacac
mam nadzieje ze nei bedzie mocno bolec. Ja swoja retencje na gore chyba od 2 meisiecy nei zakladalam, juz mi chyba sie nie mieszcza zeby w szyne no ale trudno sie mowi
Stary 2010-06-16, 17:22   #4737
mona_ja
Wtajemniczenie

Cześć

Anula, dzięki za przepis

Byłam dziś w mieście i kupiłam sadzonki pomidorów, już rosną w moim ogródku
A wczoraj wieczorem pojechałam rowerkiem odwiedzić babcie i dziadka, i babcia dała mi lnianą torbe o coś takiego http://www.allegro.pl/item1078913660...ory_sklep.html tylko niebieską a w środku były słodycze, wino i przetwory domowe kochana, zawsze mi coś daje

to lece nadrabiać!

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:23   #4738
anuulaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynk
Też przez to przechodziłam i nie żałuję. Współczuję Ci, po pierwszego dnia, kilka godzin po założeniu trochę bolą zęby.

Cytat:
dzięki zaraz poczytam. A moge wiedziec z jakiego sklepu int kupowaliscie i jaki to model??
Polecam sklep ELECTRO i od razu tu masz link do naszej lodówki. Jest bardzo fajna
http://www.electro.pl/produkt-BOSCH_...67915,105.html

Madziu, jak wspomniała kliwia, ja też raczej nie kupowałabym Amici i ponoć Indesit się często psuje.

Cytat:
anula, ja dzisiaj tak na sucho przymierzalam baterie do nowego zlweu, i nie siega na srodek. A u Ciebie nie mozesz przekrecic wylewki tak na bok, ze przy odkrecaniu wody nie bedzie na srodku tylko po sciance zlewozmywaka bedzie leciec? no tak ale przy zmywaniu to neikoniecznie sie sprawdzi
Czasem przesuwam na bok, ale to się właśnie nie sprawdza zawsze

Jadę gdzieś rowerkiem

Edytowane przez anuulaa
Czas edycji: 2010-06-16 o 17:26
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-16, 17:26   #4739
kliwia
Zakorzenienie

anula moi rodzice maja indesita i nie dosc ze cicha to sie z nia nic od 5? lat nic nie dzialo
o takiego z ograglymi brzegami:
http://www.videolux.pl/galeria/Produ...AAN_34_VPS.jpg
Stary 2010-06-16, 17:29   #4740
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Kliwia- moj TZ tez nosil aparat jeszcze przed slubem i z noszeniem retencji tez mial problem- tzn lekka fuszere odwalił bo nie chcialo mu sie go zakladac. no i efekt takiz e sie lekko skrzywila jedna jedynka ale nie jest i tak zle bo przed aparatem mial koszmarne zeby

Anula-m am nadzieje ze tez nie bede załowac
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości