|
|
#211 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy w Lublinie jest sklep C&A?
Cytat:
Trudno. Widzisz, nie po twojej myśli coś się stało Po to ktoś zrobił to forum - żeby się pytać. To ja ci dam dobrą radę - nie rób off topa w moim temacie... :P
|
|
#212 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=monik.a;20034747]A możecie mi ogolnikowo wymienić jakie większe centra handlowe ( z odzieżą) znajdują się w Lublinie?
Wybieram sie tam na studia, jesli wszystko dobrze pójdzie oczywiscie i chcialabym wiedziec. Polecacie tez jakies fajne knajpki na studencka kieszen? Z gory dziekuje [/QUOTEPlaza wymieniona juz, wiec z reszty to polecam Galerię Orkana (troche sklepow sie powtarza, ale ciuchy w nich nie zawsze te same) no i Olimp (duzo sklepow-butikow, ale z bardziej znanych to oprócz Reserved, KappAhl nie za wiele.. A co do knajpek - to jest ich wiele ... na studencką kieszeń i nie ![]() P. S tez ubolewam nad brakiem u nas np. Bershki, stradivariusa , terranowej, new yorkera.... ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- nie wiem czy moge tu o to zapytac, ale... gdzie w lublinie jest teraz sklep Villa? kiedys byla w pałacu parysow ale chyba go zlikwidowali? tak? |
|
|
|
#213 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lublin - gdzie kupię? - zbiorczy cz. IV
Cytat:
sss87 Sesja dziękuję za odpowiedzi
Edytowane przez anoska Czas edycji: 2010-06-16 o 21:50 |
|
|
|
|
#214 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie w Lublinie jest teraz sklep Villa? kiedys byl w pałacu parysow ale chyba go zlikwidowali? tak?
|
|
|
|
#215 |
|
Raczkowanie
|
W Gdańsku jest taki duży sklep z akcesoriami, multimediami, książkami, czasopismami i kawiarnią. Bardzo mi się podobał! Siedziałam tam na pufie i mogłam sobie bez płacenia przejrzeć gazety. Tylko kurczę nie pamiętam tej nazwy...
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
Budowa felicity jest wstrzymana. Jak jeszcze kontynuowano prace to i tak jej powierzchnia została okrojona. Z tego co się orientuje to nie wiadomo kiedy prace będą wznowione.
Myślę, że Lublin jeszcze długo będzie musiał poczekać na Ch z prawdziwego zdarzenia. W centrum mają powstać Arkady czy jakoś tak. Zaczęli nawet karczować krzaki ![]() Ale nie uwierze dopóki nie zobaczę że budynek stoi. U nas jak zwykle dużo się mówi a mało robi ![]() Już lotnisko mieliśmy mieć
|
#217 |
|
Zadomowienie
|
W Lublinie oprócz Top Secret, Mango i może Carry zakupów nie udało mi się zrobić... W galerii Olimp mnie śmieszą nic nie mówiące nazwy sklepików z cenami drogich marek no i z rzeczami, które można kupic wszędzie.
Na wyprzedaży w Krakowie można po cenach lumpexowych kupić fajne ciuchy a w Lublinie płakać się chce. Właściwie się tak zastanawiam dlaczego nie ma tu większych sklepów. Lublin nie jest az taki mały... skoro sklepy z wysokimi cenami się utrzymują to czemu np Bershka albo C&A nie? Co do knajpek, restauracji to sytuacja jest lepsza, ceny są niższe niż w innych miastach. Właściciele dostosowują się do wymagań studentów, bo to głównie oni są grupą rozwijającą lubelską gastronomię. Lubie kilka miejsc, w tym restauracje z shishami, całkiem klimatyczne miejsce... Wsumie miasto mnie zawiodło kompletnie, przynajmniej to co studiuje daje mi satysfakcje... |
|
|
|
#218 |
|
Raczkowanie
|
lenor, a kto się zajmuje sprowadzaniem sklepów do danego miejsca? może można kogoś chociaż poprosić...
a skoro mówisz o tych sklepikach w galerii olimp, które są no name i mają drogie rzeczy, to dziwię się, jak one jeszcze funkcjonują i czy nikt nie widzi, że to się nie opłaca...
Edytowane przez Pfannkuchen Czas edycji: 2010-06-17 o 00:35 |
|
|
|
#219 |
|
Zakorzenienie
|
Tu nawet nie chodzi o to czy dane ubrania by się sprzedawały u nas czy też nie. Gdzieś czytałam artykuł że np Zara ( ale też inne sklepy inditexu) są za "ekskluzywne" na ścianę wschodnią. Nie ma się co oszukiwać Lublin jest biedny, nie rozwija się, więc i zainteresowanie nami małe.
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
czemu kojarzy mi się to wszystko z "teatrem w budowie" ( tym obok KULu)
|
|
|
|
#221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Empik? I dziewczyno przestan z tym Gdanskiem. Jedziesz do Lbn nie do Gdanska. Przyjedziesz, zobaczysz co i jak, a nie pytasz o każdy jeden sklep i rozwodzisz sie co to w ogole za miasto ten Lublin, ze nawet tego i tego tu nie ma. Ale jest co innego. My, Lublinianki z golymi (za przeproszeniem) dupami nie chodzimy. |
|
|
|
|
#222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wlasnie na przeciwko jest taka duza gablota z kosmetykami ados ![]() ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- a gdzie "migusiem" zrobie i odbiore foto do dyplomu? tylko zebym nie musiala daleko z LSM jechac. zawsze robilam w 'robi' w leclercu, ale tam jakos powoli to idzie i jakas poza zawsze nieciekawa na tej fotce. a moze to ja jestem taka niefotogeniczna
Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2010-06-17 o 07:48 |
|
|
|
|
#223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie - byłam na wakacjach rok temu w Gdańsku, a skoro i Gdańsk i Lublin są miastami polskimi, to zakładam że sklepy są podobne. Ja mieszkam w Niemczech i tu są zupełnie inne butiki i tak dalej. A mnie się właśnie bardziej podobają te, co są w Polsce. U mnie nie ma Empiku, Stradivarius, NewLook, CCC... Ceny też mi się bardziej podobają. Dlatego, skoro mam okazję raz na rok się pojawić w Polsce, chcę sobie skorzystać i tanio zrobić duże zakupy na parę miesięcy. Mam nadzieję, że to jest zrozumiałe i nie chciałabym więcej idiotycznych komentarzy takich jak ten powyżej. :<
|
|
#224 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Łączę wątki.
Czy ja wiem, czy komentarz "idiotyczny"... Jedziesz do Lublina, który wcale nie jest wielkim miastem, a piszesz ciągle o Gdańsku. Sensu tu za wiele nie ma, bo jak już się przekonałaś oferta sklepowa zależy od miasta, a nie od tego, że to jeden kraj Więc grzeczniej troszkę może...No niestety, w Lublinie wielu sieciówek nie znajdziesz. Nawet mama mojego TŻta, mieszkająca na lubelszczyźnie, na zakupy nie jeździ do Lublina, tylko do Warszawy - choć ma o wiele dalej. Takie życie, jeśli chcesz "poziomu" oferty sklepów z Gdańska, to musisz się wybrać do Gdańska, Warszawy, Wrocławia, Krakowa, Poznania, Łodzi - któregoś z tych największych miast. Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2010-06-17 o 12:04 |
|
|
|
#225 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, to możecie zamknąć temat, skoro uważacie że to ja jestem "niegrzeczna". Myślałam, że na forum zostanie mi udzielona pomoc w kulturalny sposób, a wy ciągle wypominacie mi mój pobyt w Gdańsku. Nie będę tego już nawet komentować, bo nie ma sensu.
|
#226 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
|
|
|
#227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#228 | |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Dodatkowo nie bierzesz pod uwagę, że lublinianki mogą poczuć się urażone gdy będziesz wybuchać zdumieniem, że przecież w Gdańsku jest, to myślałam, że w Lublinie też (w domyśle - kurczę, ten Lublin to chyba jednak jakaś dziura). Chciałabyś przychylności, ale sama na siebie ściągasz jej brak pisząc w taki sposób. W Niemczech też w każdym mieście są identyczne sklepy, niezależnie czy to stolica, duże miasto, czy miasto średnie? Niezależnie w jakim regionie, bardziej czy mniej rozwiniętym, przemysłowym czy rolniczym? |
|
|
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak wyglada sytuacja w Galerii Orkana jesli chodzi o wyprzedaze ?Warto sie dzis tam wybrac ?
|
|
|
|
#230 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje
Ale polazlam juz gdzies na Narutowicza (spieszno mi bylo i juz o 10 wybieglam z domu). Czekalam poltorej godziny na foto :/ No ale w Plazie wyprzedaze i takie tam bylo co zrobic z czasem I nawet ze zdjecia jestem zadowolona
|
|
|
|
#231 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynyyy.. to jaki nick ma na allegro sprzedawca u ktorego jest odbior osobisty w lbn?
i najlepiej jakby to było w okolicach dr mecz maj bo coś kiedyś o tym była mowa Bo mi sie juz podklad kończy
|
#232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ze 2 razy kupowałam u nich. A nie to nie ten , zaraz znajde ![]() mam: http://allegro.pl/sklep/2876392_quan...kowe_kosmetyki to chyba już ten ![]() O, i jakby ktoś chciał to naklejki na brodawki są w Cubusie, bo pytałam ale już wiem i może komuś się przyda informacja
Edytowane przez gsk Czas edycji: 2010-06-17 o 13:58 |
|
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
pclobo? a sklep na allegro QUANTA? chyba mozna odebrac na Wrońskiej.
Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2010-06-17 o 13:57 |
|
|
|
#234 |
|
Zakorzenienie
|
hm... dzięki za odp ale wrońska chyba troche daleko.. tzn nie mam tam połączenia autobusowego musialabym na piechote zasuwać :P Coś kiedyś tłumaczylam komuś jak dojśćdo jednego sprzedawcy w okolicach sulisławickiej.... chyba na tetmajera to bylo...
|
#235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale 'męczenników' długa że hej to też zależy jak komu pasuje |
|
|
|
|
#236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja mieszkam tutaj niedaleko majdanka przy długiej, nie mam samochodu i musialabym tam cwałować na piechotę a i tak nic ciekawego nie zauważyłam... I mowiąc o dr mecz maj mialam na mysli tego sprzedawce na tetmajera.. tak mi sie wydaje ze temajera.. kiedyś jakiejs wizazance rysowałam mapkę jak tam dojść no i jestem ciekawa co to za sprzedawca..
|
|
#237 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://moda.allegro.pl/my_page.php?uid=2876392 Edit: coś mi się pomyliło w taki razie...
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() Edytowane przez layla_lbn Czas edycji: 2010-06-17 o 17:48 |
|
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Cyska chyba mi rysowałaś tę mapkę
a sprzedawca to quantapc, właśnie sprawdziłam w swoich komentarzach. |
|
|
|
#239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kurczę juz sie trochę pogubilam, quanta, quantapc, pclobo to wszystko jest teraz na wrońskiej tak ? O bo quantapc ma revlona o ktrego mi chodzi no to może sie wybiorę Dzięki !!nie no Layla dobrze mowisz, jakos nie dodarlam nigdy do tej opcji gdzie jest adres siedziby no i widzę że wszędzie wrońska.
Edytowane przez Cyska Czas edycji: 2010-06-17 o 17:53 |
|
|
|
|
#240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla podkladu Revlon'a warto
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Po to ktoś zrobił to forum - żeby się pytać. 
[/QUOTE

i najlepiej jakby to było w okolicach dr mecz maj bo coś kiedyś o tym była mowa 
no ale 'męczenników' długa że hej to też zależy jak komu pasuje