|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
dziewczyny, poradźcie, Zuza ma całe plecki i brzuszke a szczególnie dekolt w krosteczkach, wyglądaja jak potówki ale to na pewno nie potówki, jest ich baaaaaaardzo duzo, pojawiły sie wczoraj. Niewiem może od truskawek, może papryka
a moze to trzydniówka ale niewiem sama ![]() Nic jej nie dawałam jeszcze, poczekam do jutra i własnie mam pytanko, moge dac jej syrop calcium? czy cos innego polecacie? Cytat:
pogadam z fryzjerka, tez chce takie nie w moim stylu, ale jak juz to 2 Cytat:
ale chyba tylko dodatki mienie bo nie chce drugiej kiecki kupowac, jak cos to doradzicie?
|
|
#572 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
|
|
#573 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#574 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
ale moge zrobic zamowienie na wizazu i dla Ciebie 1/3 a na 2/3 znajde chetne i rozesle na watku co chwila ktoras pisze, ze jest chetna tylko musisz wtedy sprzedac dziecko na ok 5 godzin no i ja tez ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Mirku dostalam - dziekuje Ci bardzo ![]() ![]() ![]()
|
|
|
#575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anula przepraszam, ale z głowy mi wyleciało i nie wysłałam dziś
|
|
|
|
|
#576 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w no i po zabiegu bedziesz musiala myc wlosy np w babydream z rossmana
jako odzywke stosowac maske kallosa crema al latte - litrowa na all kosztuje kilkanascie zlotych, bede zamawiac wiec moge i Tobie tez zamowic no i dobrze jest stosowac cos z keratyna - ja sobie zamowilam mleczko keratynowe z biochemii urody
|
|
#577 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ok to poczytam czy do moich włosów by się nadało i dam Ci znać albo muszę zużyć wszystko co mam do włosów, bo się przeterminuje rozumiem, ze to jak trwała - do zrośnięcia włosów ?
3220g 54 cm ------------------ Edytowane przez p4w Czas edycji: 2010-06-16 o 22:37 |
||
|
|
|
#578 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#579 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
p4w puszyc sie nie beda na milion procent!!! nie ma takiej mozliwosci, jeszcze nikomu sie nie puszyly - raczej odwrotnie, jest przyliz, podobno potem troche mija
to nie jest jak trwala - to zupelnie co innego i trzyma sie od trzech do pieciu miesiecy po prostu ta keratyna sie wyplukuje po jakims czasie niektore dziewczyny po dwoch miesiacach powtarzaja zabieg bo im sie konce wywijaja ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- ide sie kapac
|
|
#580 |
|
Zakorzenienie
|
Idę spać, dobrej nocy
|
|
#581 | |||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() To mnie nie było ![]() ![]() ![]() Cytat:
masz całą ich kolekcję. TU jest Twój model (nr. art - 28184-24) A TU można wyszukać sklep. Znalazłam w Ostródzie sklep Dawid, a potem wpisałam w googlach i mam ich adres oraz telefon. Nie mają chyba swojej strony(nie szukałam dalej), raczej nie wyślą, ale jak Ci bardzo zależy, to możesz zadzwonić i spytać, czy mają ten model i Twój rozmiar. Możę akurat. Możesz też wyszukać inne miejscowości. Trzymam kciuki, żeby były ![]() Cytat:
![]() Papa Cytat:
![]() Cytat:
Daj wapno jak najbardziej, możesz też 5 kropelek zyrtecu na noc Napisz jutro jak się sprawy mają Pewnie, że doradzimy ![]() Cytat:
TU wątek ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
(bez biegania z namydloną foką )Dobranoc Też idę. Do jutra Miramej, sylko
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2010-06-16 o 22:50 |
|||||||
|
|
|
#582 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę pod prysznic ![]() I żegnam się już dziś Pa
|
|
|
|
|
#583 | |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
haha nieee no TZ jest w domu
ale i tak malemu juz przeszlo budzenie sie co 5 min po uspieniu ![]() Cytat:
![]() moje kolezanki to juz prawie wszystkie chca ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- ide spac dobranoc
|
|
|
#584 |
|
Wtajemniczenie
|
no co ty
Dziełń dobły ![]() Mała zafundowała mi pobudkę o 5 jakimś cudem jeszcze pół godziny przekimałam i już dzikujemy po domu ![]() Słoneczko u nas świeci pięknie, upału chyba nie będzie Miłego dnia kochane
|
#585 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam je jeszcze z czasów poczekalni i chwilę na odchowolani.Tzn jak musiałyście sobie odmawiać.Ooo i jeszcze Anka ubolewała, nad siłą wyższą. Cytat:
Dziś dopiero ocenie ofekt, bo wczoraj byłam zadowolona z obsługi, z fachowej wiedzy, porad i włosków na sucho.Co prawda nie wystrzega się silikonów, ale wiedział co to punkt rosy i wilgotność Dziś je umyje po swojemu i wypielęgnuję. Na chwilę obecną moje włosy przeżywają kryzys-tak jak podawały na wątku-miedzy 2-3tygodniem nowej pielęgnacji, a łudziłam się że mnie to ominie. Włosków mam teraz mniej.Są wycieniowane a z długości nie tknięte, dzięki czemu górne loki nie będą dusić tych z pod spodu, i nie będzie robiło mi się gniazdo z tyłu głowy Nawet komplemencik usłyszałam, że jak na kręcone są b.nawilżone.Nooooo w końcu o to walcze nie? ![]() A zamieszanie jest i to spore.Nie mogę się ogarnąć z nim ani z niczym wyrobić.Co prawda było troche do pozałatwiania i objechania kilka zaległych spraw, ale jemu jakoś trudno zrozumieć że jak uszykuje mała to najlepiej od razu iść do auta, bo się znów wybrudzi, a on niby taki gotowy do wyjśćia a jak przyszło co do czego to nie ubrany, nie wys***ny Na popołudniowej drzemce, to najlepiej kładł by się z mała, bo na porannej to obowiązkowo musi oko zmrużyć, a my mamy nieco więcej obowiązków niż przeciętne rodzinki, więc wczoraj drzemnął z małą nie przygotowując sobie nic do ułatwienia roboty po wstaniu, a mała z marudą się obudziła.Czasem tak ma że chce być tulona po drzemce i długo wisi na mnie. Ja mimo że miałam chwilę wpadłam do was i też mu nie ułatwiłam ![]() Mała płakała po spaniu, a jak krzątałam się do wyjścia strzelając poleceniami -ty na obiad masz to -mała to -wyjdź z psem -pamiętaj spakować do torby: -nie zapomnij spakować pampersa i butelki -ubierz ją w to przy 3pozycji już nic nie kapował, a jeszcze zleciłam porządek i wyszłam.Mąż był mega wkurzony, ale nie miał odwagi się odezwać, bo gdyby nie spał to miałby tylko małą z obowiązków, a tak obiad jedli dopiero o17 (czułam to i małej dałam truskawki przed wyjściem, żeby nie głodowała) pies sikał dopiero jak wróciłam po 18 Porządku nie zdążył zrobić.Więc obiecał machnąc kuchnie przed kąpielą.Muszę nadmienić że same pojechałyśmy do siory bo tata był zmęczony i kto zgadnie co? no oczywiście musiał się położyć I przespał kąpiel i spał aż do 20:40, a na 21był umówiony podpisać umowę ślubną.I tak mój gnom wszystko robi na ostatnią chwilę Na autobus leci na ostatnią chwilę i w ogóle wszystko. Kuchni nie ruszył, a za karę motor mu nie odpalił Pojechał moją kozą.Oczywiście kuchnia nie ruszona.Myślę sobię idę na tv.Pęknę a tego ni ruszę...a tu dzwonek do drzwi ![]() Patelnia od obiadu, chrupek nakruszone na stole, na podłodze, blat od truskawek brudny,płyta zasyfiona po smażeniu i gotowaniu, naczynia w zlewie-nie było czasu od razu do zmywarki wsadzić i mogłabym tak wymieniać.Zrąbałam go, a on kochanie, ale nie denerwuj się, nie krzycz,po co ten hałas już i takie tam jego gadki.Nie wierzę że następnym razem zrobi coś od razu, bo on zawsze ma czas i wszystko jest "za chwilę"Łoooo ale popłynęłam to ja już kończe.Cytat:
![]() Mi się śnił dziś romans.... ---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Hej Anulo, a mała dziś obudziła się o 4, ale z mojej winy, bo chłodek mnie obudził i wstałam rzucić na nią kocyk, a ona musiała czujnie spać bo zaczęła się wiercić i ze 3x wstawałam, a o 6 już na dobre wstałyśmy Kończę kawkę ale drugą sobie zrobi ![]() ---------- Dopisano o 07:17 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- o tej czwartej to ją jeszcze przewijałam, bo kupka była w pampku.Twarda jak nie wiem co.Wybrałam chustką i zapięłam z powrotem. Chwilę temu też wybrałam 2 suche bobki. Z nowych rzeczy jadła kaszke z kakao i szpinak doprawiony śmietanką, cebulka,solą i pieprzem.Kupię jej śliwki dzisiaj.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#586 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
My dzisiaj dla odmiany na nogach od 5,30 ... tatuś wrócił z delegacji to trzeba było sie z nimprzywitać, umyć zęby i zrbić papapa ![]() kaaaawy potrzebuje!
|
|
|
|
#587 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak mi sie wydaje, jeszcze z nowowści to papryke jadła, wiec jeszcze to biore pod uwage Cytat:
) pozniej jak wyglada sytuacja. Zyrtec mam w domu, to jak nie bedzie lepiej to jej dam na nocale skóre miała bardzo sucha tam gdzie te krostki, przez to myslałam jescze o pimafucorcie ale to juz chyba ostatecznosc co nie?
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Wpadam się przywitać na szybko i póki chwila wolnego w pracy lecę poczytać co tu się wczoraj działo.
Kinga też ma kilka krostek na karku, ale to chyba potówki. Obkupiłam wczoraj moją dziewuszkę w ciuszki - oczywiście wszystko z allegro - nie mogę się doczekać kiedy przyniesie je listonosz. |
|
|
|
#589 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz zmykam do przedszkola i lekarza (ze sobą), więc się nie rozpiszę, ale nie mogę się powstrzymać
kat, mój ma dokładnie tak samo - zawsze z nim mały jest nieznośny i nic nie zdąży zrobić, zawsze zapomni czegoś spakować albo w ogóle butów dziecku nie założy, a jak jesteśmy oboje w domu to on zawsze ma coś do załatwienia i i tak spędzamy dni osobno, rzuca wszystko gdzie popadnie, a wiadomo Tomuś wszystko znajdzie, więc odkładam za co mam zawsze dziką awanturę, a ostatnio to nawet pranie źle wieszam i śmiałam zniszczyć jego ulubioną koszulkę, którą wyprasowałam na prawej stronie, a nie na lewej i teraz zmiany są już nieodwracalne i już jej więcej nie założy ![]() no to idę
|
|
#590 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ja tochyba nigdy sie nie wyspie ![]() kat, p4w no podajmy sobie rece siostry moj tez wszystko na ostatnia chwile, nigdy nie ma czasu, jak jest z malym to biedaczek nie jest w stanie nic zrobic - jak wychodze i mowie mu np. umyj gary to oczywiscie tego nie zrobi a potem biedny zuczek mowi, ze nie dal rady ![]() co do spania, moj jest lepszy - kima przy kazdej drzemce malego!!! heh kat jakich odzywek bez silikonow uzywasz? ja zamawiam teraz KALLOSA cream al latte - podobno jest swietny no i zamowilam sobie mleczko keratynowe z BU, tez bez silikonow
|
|
#591 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale w tym roku sobie to nadrobie ![]() ale się spisałaś! ... i Ty chcesz, zeby On to wszystko zapamietał? To się nazywa brak organizacji czasu ... mi małż zawsze mówi, ze przecież mogę się połozyć jak Bartosz śpi taaaaak a wszystko samo się zrobi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|||
|
|
|
#592 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ... może musi sie czegos trzymac Cytat:
... czekam na fotki efektu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hehe ![]() Cytat:
Bartuś jak był malutki to też miał taką wysypkę na całych pleckach i brzuszku i dr mi powiedziała, ze to potówki ................ mój dzieć padł ... śpi już pół godziny
|
|||||
|
|
|
#593 |
|
Zakorzenienie
|
hej
stwierdziłam, ze moje zycie przy waszym jest nudne, u was sie tyle dzieje ![]() ja siedze sama z oliwką całe dnie. TZ wyjeżdża rano przed 6 a wraca z reguły ok 18. czyli nawet nie ma opcji zeby posiedział sam z Oliwką. Jak ja musze gdzieś pojechać to z Oliwką zostaje moja mama albo tato. Weekendy to raczej razem spędzamy, w sumie wtedy to on zajmuje się oliwką, ja nawet pampersa nie zmieniam jej jak on jest w domu, robi przy niej wszystko. Ale w ciągu tygodnia sama muszę sobie radzić. |
|
|
|
#594 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
moj TZ tez robi wszystko przy malym, nawet w nocy wstaje go karmi, przewija go, kapie go zawsze on itp
ale w domu nie zrobi nic kompletnie! dziewczyny jak dajecie dzieciom truskawki z jogurtem to slodzicie troche? bo taki same to kwaskowate jest. ja uzywam cukru brazowego a on jest zdrowszy to chyba moge troche doslodzic nie?
|
|
#595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aktualnie mam na stanie -różowego younga z rossmana, -Mrs.Potters balsam z aloesem -apteczke babuni joanny nawilżająco-regenerującą-extrakt z miodu i ptoteiny mleczne -garnier fructis volume restructure Maskę vaxa też nakładam.Została mi od czasu ciąży.Kończy się i dobrze, bo też mi nie służy 2 ostatnie mi nie służą.Włosy mam rozprostowane po niej, a o to nie chodzi, więc szukam dalej, bo to co na wątku jednym służy u innych nie koniecznie, więc muszę kupić coś innego do testownia. Joanny zostało mi pół a fructisa 2x użyłam i tak myślę co pocznę z nietrafionymi odżywkami. Oprócz tego olejuję włosy żeby ję nawilżyć/odżywić- np.olejem kokosowym.Czaję się jeszcze na jojobę i masło shea edit: ja czasem słodze.Zależy jakie są w smaku
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2010-06-17 o 08:51 |
|
|
|
|
#596 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat one wszystkie sa bez silikonow?
a moze sprobuj ta maske kallosa - litr kosztuj kilkanascie zl wiec sie oplaca
|
|
#597 |
|
Zakorzenienie
|
rzuć liną do mleczka keratynowego
![]() Dumam nad samodzielnym robieniem psikadeł.Wszystko można zamówić i samemu robić wg.upodobań i potrzeb.Dojrzewam do tego
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Svi ja tez mam brązowy cukier i jak dawałam truskawki Oliwce to troszke maczałam w cukrze, w białym zresztą też maczałam. Ale ona zjadła góra dwie truskawki. Z jogurtem jej jeszcze nie robiłam.
matko jakie błędy porobiłam, musiałam edytować
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-06-17 o 08:56 |
|
|
|
#599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A te co mam są bez silikonów. Musiałabym na kartce wszystkie spisać i studiować składy w ross
|
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
http://avanti24.pl/moda/5,103632,801...esele.html?i=2 ta mi się podoba sukienka, chyba w reklamie knorra ją widziałam na tej aktorce (tak zmieniając temat
)
Edytowane przez Wojtusia Czas edycji: 2010-06-17 o 08:58 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:16.

a moze to trzydniówka ale niewiem sama 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)