|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Hej kochane moje
![]() Znowu się dusiłam w nocy grrrrrrrrrrr ale zasnełam na szczescie, ja nie wiem, ja chcę już urodzić żeby te duszności sobie poszły! W dodatku mnie coś mdli od rańca, a od wczoraj latam na kibelek częściej, wprawdzie zaparcia jak szlag dalej, ale wcześniej i po 3 dni nie robiłam nic, a wczoraj 3 razy i dzisiaj rano, może się oczyszczam ![]() ![]() Dziewczynki dziękuję za miłe słowa każdej z osobna ![]() ![]() Darusia zdjęcia przecudne, wszyscy wyglądaliście pięknie, super, ze zabawa sie udała!!!!!!!!! Jak ja bym sobie potańczyła ![]() Kasieńko kochanie, nie martw się wymi różnicami w wymiarach, dzidziulek jest piękny i zdrowy, po prostu jest mniejszy! Mój znowu jest o 2 tyg większy niż termin z om, dlatego jest już donoszony, a kończymy 36 tc, ale tak to już jest, jeszcze ma czas urosnąć ![]() Kasieńko D super, ze szczęśliwie dolecieliście!!! Wypocznij ile się da, należy Ci się ![]() Moniczko mnie nigdy nie swędziały po @ więc niestety nie pomogę ![]()
#782 |
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Ja w nocy nie wstaję na siusiu już od paru tygodni ![]() Jedyne co mnie budzi to potworne chrapanie męża, ale on teraz przez parę tygodni wraca tylko na weekendy więc da się wytrzymać ![]() No a dziś w nocy obudziły mnie kopniaki Pascalka ![]() Spałam na plecach, więc skóra na brzuchu tak strasznie się mi napinała, że szok. Myślałam, że on mi wyskoczy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#784 |
Zakorzenienie
|
Hej moje kochane prawie juz rodzace.Przepraszam, ze ja tak rzadko, ale niestety problemy w pracy mnie przytlaczaja
![]() ![]() A. |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Anulko trzymaj się kochana. I nie daj się problemom. A może gdybyś teraz zaciążyła, to przestałąbyś przejmować się problemami w pracy i w ogóle....
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, jak Ty to wszystko przejdziesz to pozniej bedzie z gorki tylko juz i bedziesz tak szczesliwa i radosna, ze przegonisz nas wszystkie o 100 razy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
witajcie
stale was podczytuje ale nie pisze bo w sumie to nic ciekawego sie nie dzieje.nazbieralam wczoraj caalee wiaderko truskawek!nareszcie mam swoje,teraz sa juz w postaci dzemu pozamykane w sloiczkach. Weronisiu wozek sliczny,wogole juz duzo masz rzeczy,ja wlasnie piore ubranka,i wozek mam zamiar wyprac co da rade odepne i do pralki poki jest pogoda, Carol jak ja ci zazdroszcze to juz tak blisko.... ![]() czekam az maz skonczy robotke i zamawiam poscile dla maluszka, aaaa dzisiaj mam wizyte ,ciekawe czy wrewszcie cos przytylam... ![]() pogadam z polozna porownamy jak to bylo w 1 ciazy,moze to u mnie norma.... a ta moja przyjaciolka ma problemy,tez jest w 22 tyg ma za wysokie cisnienie,problemy z pecherzem....miala isc do szpitala ale nie ma miejsc..ma lezec i najlepiej nic nie robic.. ![]() Irsin gratuluje prawka, sas wiesz ja zdalam w styczniu akurat na urodzinki i tak tez dostalam autko "zlomka" ![]()
#788 |
Zakorzenienie
|
Anulko kochanie, super, ze mozecie się zacząć starać , a grzybicę wygonisz też, nic się nei martw
![]() ![]() Monia mniam mniam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Sklerotyk ze mnie! Kardashi kochanie mam nadzieję, ze z Blaneczką jest coraz lepiej, bidulka maleńka, kurcze, ze musiało jej sie przyplątać to świństwo!! Ale nie martw się, juz neidługo zapomnicie, ze cokolwiek jej było. Całuję Was mocno ![]()
#789 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry,
Musze was jeszcze nadrobić, widze ze jakieś foty Darusia umiescila, więc zaraz sobie bedziemy ogladać i podziwiac ![]() Kardashi bidulka ta Blanka, ze do szpitala musiała znowu wrocic i ty tez pewnie sie teraz martwisz.Mam nadzieje, że ten ropień sie szybko wchłonie i wkrótce znowu bedziecie w domku.A od czego to sie mogło zrobić wogle takie paskudztwo u takiej kruszynki? Kasiu to udanego wypoczynku w Polsce!!!Akurat trafilas na super pogode!Przynajmniej nad morzem jest fajnie bo sloneczko swieci,jest cieplutko, ale nie ma juz Sahary ![]() Anulko a brałaś jakieś probiotyki?Długo cos cie ta grzybica męczy, a jak widze to jedyna przeszkoda w strankach więc trzeba ja szybko wypedzić!!!!!!!! Dzisiaj byłam na badaniach krwi i moczu.Miałam skierowanie na przeciwciała, a we własnym zakresie zrobiłam alat, aspat i krzepliwość.Tak dla spokoju sumienia.No i chciałam na HIV zrobic, ale wiecie, że trzeba miec skierowanie, nawet jak prywatnie robisz???Ale sie zdziwilam! No i wogle dzisiaj Pan w kolejce przede mna zauwazył brzuszek i kazał mi iśc na poczatek.No to poszłam, a tam jakaś młoda dziewczyna,ze ona mnie może przepuścic, ale nie wie co na to pozostali.Spojrzałam na tych ludzi, bo myslalam ze cos powiedza, ale jak zobaczylam ich miny, to powiedziałam,że dziekuję za propozycję i że sie wtedy z checia wepchne ![]() ![]() Dzisiaj moj tz ma urodzinki, tylko szkoda, że z pracy wroci dopiero po 20stej, ale odbijemy sobie w weekend.Kupiłam cały kilogram truskawek i zaraz pewnie będe sie obzerać ![]() A zgaga znowu wrocila............
#790 |
Zakorzenienie
|
No Gosiaro dobrze zrobiłaś! Ja bym też się wepchnęła, szczególnie gdy bym widziała wredne miny!
A mnie ostatnio spotkało przyjemne potraktowanie. Byłam w sporej kolejce z dwiema zgrzewkami napojów w rękach i było mi ciężko. Pani się obejrzał i kazał mi wstawić te zgrzewki do swojego koszyka i wpuściła mnie przed siebie. Obejrzał się pan wcześniej i od razu wpuścił mnie przed siebie. Znalzałam się na końcu taśmy, więc mogłam ustawić zgrzewki i odpocząć. A więc bywają na tym świecie ludzie cywylizowani ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczynki!
no ja truskawami się obżerałam cały zeszły tydzień więc dzisiaj kupiłam czereśnie i nektarynki ![]() dobrze że mnie tak bardziej teraz na owoce wzięło a ze słodyczami mi przeszło bo byłabym słonicą!! wczoraj nic już nie pisałam, bo TŻ wrócił z delegacji i zabrał mnie do kina na Pan i Pani Kiler, bardzo fajny filmik ![]() ![]() ale mi dzisiaj duszno..... aż się boję co będzie dalej...jeszcze całe lato z brzuszkiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Wtajemniczenie
|
Darusiu super foty. Widzę, że pogoda dopisała, wy sie super bawiliście podczas sesji, malutka tez wygląda na zadowoloną.No i te wasze kreacje!Super sie wogle kolorystycznie dobrałyście z Oliwką!Bardzo elegancko cała wasza trojeczka wyglądała.
#793 |
Zakorzenienie
|
Metropolitan, ale owoce są potwornie kaloryczne
![]() Ja i tak się cieszę, że słodycz owoców mi wystarcza zamiast czekolday ![]() Ale dziś koniec. Zjadłam tylko musli na chudym mleku. I lecę do sklepu po sałatę! Przytylam już 8 kg!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Zadomowienie
|
Gosiu dobrze zrobiłaś wpychając się, i tak już nam nie zostało dużo czasu na wykorzystywanie faktu że mamu wielkie brzuchale
![]() Metropolitan powiem Ci że mi często zdarzają się takie wredoty przy wejściu do kina, myślą że jak stoją i sprawdzają bilety to już są strażnikami teksasu wrrr. Dobrze jej nagadałaś niech ma za swoje ![]() A wy wszystkie o tych truskawkach i truskawkach a ja nie mogę truskawek bo dostaje mega swędziawki ![]() Anulko kochanie Weronisia dobrze napisała, może jak byś zafasolowała to mniej byś myślała o innych sparwach i skupiła się na fasolce. Dobrze że już wszystko ginekologicznie jest ok. a grzybek to tylko mały problemik, zobaczysz szybko przejdzie. Powiem wam kochane że my już troszkę z firmą ruszyliśmy, w maju wystawiliśmy jedną fakturkę i mieliśmy pare fakturek kosztowych, no i księgowa wyliczyła nam podatki i za głowę się złapałam, toż to skandal, 1/3 tego co zarobiliśmy z tej faktury to trzeba oddać na podatki, a przecież trzeba płacić też inne rzeczy. Nie wiarygodne jak to państwo z nas zdziera i co my z tego mamy. Jestem tak zbulwersowana że szok, za co ja niby mam tyle płacić, nie dość że trzeba za pracowników płacić za zus i to sporo, to jeszcze takie pieniądze za podatek. I na dodatku płaci się jakieś vaty, city i pity ![]() Jestem WŚCIEKŁA na nasze państwo!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Slonca wy moje, jestescie najlepsze. Ja dzisiaj chyba wyjde wczesniej z pracy bo czuje taki stres w plecach i karku z enie moge sie ruszac.
Nie moge sie doczekac az kolejne dzieciaczki beda na swiecie! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Raczkowanie
|
no wlasnie kompletnie zapomnialam....
KARDASHI szkoda malutkiej a od czego sie robi to co jej sie przypaletalo? DARUSIAAA zdjecia superrr!a malutka jak juz fajowa,pieknie wygladaliscie,ja zaluje ze nie mamy zdjec w plenerze....bralismy slub w sierpniu ale 6 lat temu....,losie jak ten czas leci..... ANULKO skoro oprocz grzybka nie ma juz zadnych przeciwsakazan do seksiku to dalej,dalej,leczymy paskudztwo i do robotki kochana ![]() ![]() dziewczyny a czy to ze nie tyje,i wogole jakos waga mi spadala ciagle zamiast rosnac,czy to cos nie tak moze byc?oprocz tego ze junior bedzie maly...troszke sie tym maartwie,jem normalnie,glodna nie chodze a waga w dol... ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- GOSIAROa ja tez bym sie wepchnela,pamietam jak bylam w 1 ciazy i sie stare babki oburzaly ze zajmuje miejsce siedzace w autobusie... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#797 | ||||
Wtajemniczenie
|
hej dziewczynki
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() musze isc przygotowac salate do obiadku,i jeszcze kotleciki ubic,kartofelki juz w garnuszku mmmm az sie glodna robie... ![]() ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- http://www.allegro.pl/item1073811602...daz_zolty.html calkiem fajne na lato-wiosne na przyszly rok nie?po co sie wtedy meczyc ze spacerowka z wielofunkcyjnego,on ciezki a to calkiem calkiem...co sadzicie?
![]() |
#799 |
Zadomowienie
|
Sas kochana a mapiszesz mi coś więcej o rejestracji firmy za granicą i jak wyglądają opłaty, ile się mniej więcej płaci za co i wogóle bardzo mnie to interesuje bo sama nawet myślałam o przeniesieniu firmy gdzieś po za granice, bo już od którejś osoby słysze że tak jest taniej.
Tak po za tym chciałam wam pokazać co fajnego znalazłam, ja się po ciązy i karmieniu napewno wybiorę, cena jest atrakcyja ![]() http://www.nomasvello.pl/?q=node/367 |
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób sobie zakupy z mężem w weekend jak jest w domku żebys nie musiała nosić takich ciężarów w tygodniu takie drobne zakupy zostawiaj sobie na dni kiedy go nie ma |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() nie wiem czy ci dobrze to wytlumaczylam
nasz ślub kościelny:15.08.2009 ![]() nasz ślub cywilny: 14.06.08. http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200712244225.png http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200603023238.png http://s9.suwaczek.com/20090815560716.png nasze maleństwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie to chyba trzeba gdzieś zgłosić że zakładasz jakąś działalność, jakieś paiery gdzieś poskładać czy coś, no a później jakoś się rozliczać. No ale to jak piszesz to księgową dobrą znaleść. Tylko zastanawiam nie jak to jest zakładasz tam działalność, ale musisz mieć tam niby siedzibę firmy a działać tu, czy wogóle nie musisz kieć siedziby, orientujesz się w tym? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Moniczko ja właśnie tak jak Karolinka też jestem zainteresowana przeniesieniem firmy do UK, bo te podatki i opłaty nas zjedzą, złodziejskie państwo ta pl, masakra po prostu. My wykonujemy usługi elektronicznie więc możemy miec kompy gdziekolwiek bądź, tylko powiedz mi kto Wam księgowość prowadzi i ile płacicie? Tutaj mężus wszystko robi, ale nie wiem jak by sobie poradził z tymi rozliczeniami w Anglii. I powiedz mi prosze czy Wy sami to pozałatwialiście z rejestracją firmy czy przez jakieś biuro które się tym zajmuje?
Weronisiu nie noś tyle, kurcze, ja bym Ci po dupce wlala!!!! Ja dzisiaj wyprasowałam tetry 7 sztuk i 3 pajace i krzyz chciał mi pęknąć, bodziaki tylko poskładałam, nie sa wygniecione więc nie prasuję, nie mam siły, a sa superowo mięciutkie po płynie loveli i jak pachna ![]() A mnie ochota na arbuza przyszła i męzuś jak Ole odbierze ze szkoły, to mi kupi ![]() Gosieńko trzymam kciuki za wyniki, ja na HIV nie miałam robionych badań, lekarz nie kazał ![]() ![]() Karolinko super, ze filmik fajny! Ja bym juz nie wysiedziała w kinie, plecy bolą za bardzo, a i dobrze, ze posprzątałaś tą smarkulę!!!!!! Ja bym sie wkurzyła na maxa, jestem bojowa i potem wyzywam strasznie ![]() ![]()
#804 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Moja nocka była spokojna, mężuś wczoraj jak wrócił z popołudniówki, mała jeszcze nie spała, widział, że mam dosyć, więc kazał mi iść spać a sam zajął się małą... nie wiem nawet kiedy położył Wikulkę, wiem, że jeszcze robił jej kakao, potem zasnęłam jak kamień.. a on zabawił się jeszcze we fryzjera, obgolił łepetynę, nie wiem kiedy się położył... A dzisiaj rano przekonałam go, żeby skręcił komodę , którą kupiliśmy dla Kubusia.. ciuszki zaczynamy zorgować, więc mam juz gdzie układać... potem zmontował stojak na buciki i poszedł do pracy.. oj chyba muszę mu wieczorkiem buziaka dać ![]() Ogólnie wzięłam się za wielkie porządeczki w domku... a jeszcze czeka nas malowanko mieszkania, ale to juz chyba jak Tż bedzie miał 2 tyg. urlop w sierpniu...
#805 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ostatnio jak miałam płacić za przedszkole, to w kolejce była tylko jedna Pani i Ona nie pozwoliła mi stać... podziękowałam i skorzystałam z jej uprzejmości Dziewczyny czy macie pokupowane chusty do noszenia dzieci????? Jak tak i macie je już w domku a są fajne podeślijcie linki. ![]() ![]() A ja zauważyłam, że już mi się brzusio obniżył, nie wiem na ile przed porodem się obniża, ale wydaje mi się, że to chyba za wcześnie jak dla mnie??? w niedzielę będę miała skończone 35 tygodni |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#806 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zakorzenienie
|
Kasieńko tylko kochana się nei przepracuj!!!!!!!!!!!!!!! !! Ja jak pisałam, poprasowałam ociupinkę i krzyz boli, w ogóle zaczął bolec od wtorkowej wizyty u ginka, dziwne
![]() Marlenko, ja jeszcze nie mam chusty, także nie jestem w stanie Ci teraz pomóc, czekam na pytanka od rodzinki co by sie przydało i ona jest na liście, jeszcze kocyk grubszy, rogal i podgrzewacz ![]() ![]() Mnie też mówią, ze brzuś się obniżył dużo, ja tego aż tak nei widzę ![]() ![]() ![]() Moniczko kochanie dziękuję za pomoc ![]()
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Dziękuje kochane za kciuki
![]() Dziś przy zmianie opatrunku nic nie leciało z cycusia, obrzęk zniknął. Lekarka powiedziała ze ladnie zaczyna się goić.. Więc mam nadzieje że dalej tak bedzie.. ![]() A takie paskudztwo to zwykła infekcja.. po prostu tak się robi.. Tylko że zwykle robi się przez kilka dni że da się to zauważyć.. a u nas wyskoczyło tak o, mała ani nie marudziła zebym mogła zauważyć że coś ją tam boli, ani nie gorączkowała.. a gdybym wczesniej to zauważyła to obyłoby się bez szpitala.. Ale i mała ładnie przybiera (4kg juz!), ładnie się goi więc wszystko jest na dobrej drodze ![]() Tylko do rąk się przyzywczaila i do smoka.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam, wyniki mam takie:
Alat 9,1 norma do 33 Aspat 15,4, norma do 32 A ta Fosfotaza alkaliczna 104,0 a norma jest do 104 na kartce, ale wiem, ze w ciąży w 3 trymestrze jest podwyższona, jeszcze skonsultuje z ginkiem, ale nie odbiera, moze ma poród ![]() A któras z Was miała robioną ta fosfatazę? Napiszcie jakie wyniki miałyście ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() A rączki są najlepsze ![]() ![]() ![]() Teraz doczytałam sobie, bo strasznie mi cierpną i mam mrowienia w obu nogach jak leżę, od góry do dołu, można się wściec , no i to jest też objaw rwy kulszowej, a dokłądniej nacisku na nerwy kulszowe ![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-17 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:16.